Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Elektrický úrazy - Klikni zde pro originální téma
Photographer
No ten proudový chránič by byl docela opodstatněný, hlavně koupit takový, který má podkritickou dobu rozepnutí - odpojí se dřív než stihne dojít k fibrilaci, takže sice dostanete ranu, ale s největší pravděpodobností (!!!) vás to nezabije.
kafevar
Kdysi jsem dělal vyhlášku 50 (už mi asi neplatí) tak tam to bylo ještě mnohem přísnější. Plynulo z toho, že i na výměnu pojistek je třeba mít nějakej paragraf padesátky. Ale nevim jak je to teď. Dokonce už je snad místo 50 prej nějaká vyhláška 100 nebo tak něco.
pildo
u nas je to vyhlaska 74 myslim a deli sa na paragrafi. zakladny je myslim §21 a to je praca pod napatim pod dozorom. dalej by som este doporucil pouzivat ochranne pomocky ako su napr gumene koberce (no tie netreba pouzivat ked viete ze je to odpojene. pouzivaju sa aby cez vas nemohol pretiect prud do zeme) a podobne. ak nemate dost znalosti a skusenosti radsej poproste kamarata co sa do toho vyzna. alebo aspon mu to dajte skontrolovat pred tym ako to zapojite do siete.
Erixon
ad proudový chránič- jak píše Francois deGEOT že v nebezpečnejch prostorách musí bejt použitej tak by stačilo to píchnout do zásuvky v koupelně. Ale JEN U NOVEJCH rozvodů. tzn. nevim přesně ale tak rok 2000 a novější.

A k tý bezpečnosti bych ještě dodal: bacha na kondenzátory! sice ty co (někteří) používaj u lamp bývaj přez odpor zkratovaný ale to neznamená že vám po chvíly ještě nedá mrdu! Než šáhnete na vývody tak je to chce nejdřív šroubovákem zkratovat.
Ruf-Nikers
no zrovna dneska v práci šel kolega přefázovat odfuk k řezačce na 400 V -denní rutina-a to je právě ten problém-rutina,člověk už nad tím ani nepřemejšlí a meli ste ho vidět..ten výraz v obličeji když přišel s vočoudlejma prstama a to má 50ku... a ztoho pro mne plyne bejt pořad ve střehu, aby neviletěl čertik z elektriky a nekous mě-akdýž už by přece jen letěl,tak mu zatnout tipec proudovým chráničem!
pyroman.cz
hi jen tak náhodou jsem ve skříni tu vyhlášku 50 našel :)) a nejake veci z ni sme se ucily i ve škole :) myslim na ZŠ
indicky-konopi
jentak mimochodem ja třeba dostal malinkou prdu, když jsem chtěl přešroubovat vybojku, ale naštěstí mě to nezabilo, jak to?:D Nebo pak je taky dobry, když lezete do skřině vypojit nachvilku ventilaci, pač pak klidne mužete třeba jako ja strčit prst do ventoše...pro začatek jsem přišel pouze o nehet na prostředničku:D, jen štestí, že mě potahal ten slabší ventoš...a bacha na vlasy, kdo je mate dlouhy, to by mohlo taky bolet;), jj neni nad osobní zkušenost:frog:
Bych rek ze to s tema urazama prehanite.. ja sem dostal uz tolik slupek a stale tu sedim a pisu..230 vam nemuze nic kloudnyho udelat! jesli chcete dostat poradnou ale myslim PORADNOU slupku tak zkuste jednu ruku v aute na kostru a druhou na rozdělovač-pak teprve uvidite andelicky tam je par 1000 voltu a taky celkem velkey proud ale kratky impulz takze taky nic moc clovek leti pekne od auta a najednou je na zadech... takze z toho si vemte priklad-nicve Vasem okoli neni natolik nebezpecny abyste na to nemohli sahat...(teda krome dratu VVN-to sem nezkousel...)
Joly
Mno mne sa raz stala taka vec (ale to som bol este mlady a blby) ktoru uz v zivote nebudem skusat. Mal som vtedy ešte motorku Jawu 50 (stary dobry pionier - fichtl) a chcel som s kamošmi vyskušat či je to pravda ked pri co najvyšších otáčkach motora odpojim kabel od cievky, ze motor pobezi dalej na zaklade samozapalu. Takze som to roztúroval ako sa len dalo a ako som schmatol do ruky kabel od zapalovacej sviečky že ho odpojim tak som dostal pár poriadnych šokov (kedže pri vysokych otačkach bolo napetie dost "kvalitne") Odvtedy už na kabeláž od cievky k sviečke pri naštartovanom motore nešahám.
no vetrak chladice je svina. to je pravda ale ten rozdelovac je fuckt pekna rana
jo mimochodem tim Vas nenabadam abyste to pokouseli ... pokud mate slaby srdce tak ne ne ne...
citace:
Původní příspěvek od Anonymer
Tak teda nic v zlom, ale toto je uz fakt nieco....
Nemozes tie dva prispevky editnut?Namiesto toho musis vyrabat nove..., typujem , ze ti ide iba o to, aby si bol Staly clen ....

An.

sorry, beru kritiku xrdci
Anonymer
Tak teda nic v zlom, ale toto je uz fakt nieco....
Nemozes tie dva prispevky editnut?Namiesto toho musis vyrabat nove..., typujem , ze ti ide iba o to, aby si bol Staly clen ....

An.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma