Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Hydropónia a reverzná osmóza - Klikni zde pro originální téma
tixo
Ahoj groweri, chcel by som sa spýtať, či má niekto
skúsenosti z používaním velmi kvalitnej vody, teda reverznej osmózy, pre hydropóniu. Viem, že je to tá najlepšia voda nielen pre ludí, ale aj pre rastliny a akváriá.
Zaujímalo by ma, aké má byť EC roztoku pri použití napríklad destilovanej vody alebo osmózy. Destilka má EC=0,0 a reverzná osmóza EC=0,08. Voda z vodovodu má EC=0,4, voda zo studne EC=0,8. Pre hydropóniu je treba v určitých fázach rastu a kvetu dodržiavať určité EC roztoku. No a tu je ten rozdiel, ked dám dávku hnojiva do destilky, tak výsledné EC=0,5 napríklad a ked dám dávku hnojiva do studničnej vody, tak mám výsledné EC=1,3.
Poradí niekto ?
kozzy
no musíš tam dát tolik hnojiva, kolik potřebuješ max. výsledné EC. V tom je právě výhoda té vody, že tam můžeš nacpat více hnojiva, které rostlina využívá.
V normální vodě jsou i prvky a všechno možný co rostlina nepotřebuje a nevyužije.
tixo
to Bambulion: To mi je jasné, ako rastlina reaguje, ale ked mam vodu EC=0,0 a predpísané EC je napr 1,2 až 1,6, a dám do tej vody plnú dávku hnojiva napr. od AHoH na 100litrov, tak výsledné EC bude napríklad 0,6. Neviem presne kolko zdvihne AHoH EC, mozem to odmerat, lebo ec meter mám, ale aj tak bude mat ten roztok EC=0,6. Tak treba doliat hnojivo na požadované EC napríklad 1,2 až 1,6 ? Ved to bude dvojnásobná dávka hnojiva a to rastlinám neublíži ? čo ty na to kozzy?
kozzy
já myslím právě to bude v pohodě. musíš to EC držet v těch požadovanejch hodnotách. Prostě dát více hnojiva.
kozzy
jinak by vlastně nemělo smysl použit destilku nebo reverzní filtr. Kdyby tam nešlo právě o to dát jím více hnojiva, které použijí rostliny pro život.
Co?
ja jsem pouzival destilku z lekarny a demineralizovanou vodu a v pohode...vyhodu to melo (jako to tu je napsano x-krát) ze se do toho vejde vic hnojek...
v hydru jsem pocital cca 4l živného roztoku na kytku a na 14 dnů, ale s destilkou jsem to v pohode zmensil na 2l zivneho roztoku a kytiz nemeli jedinej zlutej listecek....
harvester
Přesně jak říká Kozzy, čím vyšší máš počáteční EC tím víc je tam vlastně jen látek který pro výživu rostlin nejsou a ty tam těch hnojek pak dáš méně,čímž je vlastně ochuzuješ o dobroty.Taky tam může být hodně jen nějaké látky,která následně bude blokovat přísun nějaké jiné.Třeba moc železa nebo tak...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma