Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Ŕoubování - ehm...počtvrté.. - Klikni zde pro originální téma
Co?
jednou to prostě musí jít....

DEN 1:
=====
tak tady foto nejdříve pseudomatek (substrat+perlit,hnojeni AH,h2o2)
potom foto další pseudomatky superskunku (to samý)
roubování samo...ehm se mi to nějak mázlo (sorry)....
a finalní zakoncení izolepou a štěpařským voskem
vsechny rostlinky mají fotoperiodu 19/5 (sluníčko: SunGlo 40w)
-----------------------------------
k metodě samé....
řízek jsem ořízl z obou stran (jako sroubovak)....dále jsem "normalné" (ne fim) zaštípl větvičku aby se rozdvojila...a do středu jsem řízl skalpelem a vložil roub....pooořádně svazal...zapatlal štěpařským voskem....a zalepil igelitovou paskou...... .... a orosil...a teď čekám
Co?
continue:
Co?
tak dobrou noc....roubíčku... rozchoď to....

.....
jo jestě jsem zapoměl k jeho genetické výbavě....
mamka:blueberryXjhXww
roub: superskunk
Co?
...eh už jsem měl strach, že bude do zitřka vadnout...jedno orosení a už vstává....asi ho zítra odpojím od přístrojů (pulzní pole)
Jahudka!
Na tohle jsem zvedavej.Muj poznatek je,ze i hodne zlomeny vetve srostly a udelaly kolinko..Snad se ti to podari..Premejslim jestli to je jenom pokus jestli jde roubovat a nebo to ma nejakej vyssi vyznam.Pokud se roub podari tak bude mit vyslednej produkt jiny vlastnosti nez mel predtim?Ja ani nevim proc se roubuje,takze jestli to muzes nejak nastinit..

Malej dotaz.To h2o2 je nejak uzitecny i do hliny?Kolik a jak ho aplikujes a pozorujes nejaky zmeny s h2o2 nebo je to jen prevence proti zahnivani korenu??
inVALIDa
Naroubovat části cannakytky na gen. stejnou kytku nejsou problem!

kolikrat se mi uplne zlomila kytka se skoro cm širokým stonkem a po přidlahování/zafixování vytvořila takovou bouli v tom místě.. a bez problému rostla dál... fascinovala mě rychlost s jakou to srostlo....

Něco jiného ale asi je když takhle mixuješ odrůdy/kytky....
Co?
jahudka: no ja to zkousim ze dvou duvodu....podnoz-pseudomatka je ze seminka a rizky jsou z rizku :)) - tak pro jakesi zesileni a za druhe neni misto pro treba 5 matek (jako peknych-poradnych) - pristi roub bude blueberry na tu samou kytku... tak uvidim :)

invalida: taky jsem zvedavej co z toho bude....pry kdyz si vypestujes treba mandarinku z pecky, tak moc neplodi a je hnusna proto se roubuji na ne nejake slechtene rouby (!?)

a jeste ten h2o2: zkousel jsem to na kytkach (na hydru) a ted i na substratu, phytamin oproti peroxidu v zalivce není videt (teda videt jak ucinkuje)...ted to pridavam cca 1ml na litr jako prevenci a okyslicovani korenu...je to fakt fantasticky jak ta rostlina reaguje :girl: ....
Jahudka!
Co? - Nad smyslem roubovani jsem pak jeste premyslel a napadlo me to co jsi ted napsal.Jedna matka a na ty by rostlo hodne ruznejch modelu.Blby je,ze asi moc rozdil nepoznas,kdyz na matku ze semene naroubujes rizek.Kazdopadne jsem zvedavej..

Jinak to h2o2 - co teda na kytkach konkretne pozorujes?Jsou vitalnejsi,rostou rychlejc jsou lip zeleny..Ja jen abych vedel jestli to mam taky zkusit..
Co?
foto1: pokus č.4 --- is dead
foto2: pokus č.5 --- po 3 hodinách....is LIVE (to číslo 4 bylo furt povadlé)...jinej typ řezu, delší roub (o 1 koleno, tj.4), a jestě jsem si to stopnul....zvladl jsem to pod minutu...:)

a h2o2.. jsou vitálnější, tvoří méně listů, ale členitější, pěkně tlustý stonky a ubejvaj smutnice....
inVALIDa
myslim ze by bylo ok roubovat zhruba stejnou část kytky...

(jako spodni vetev na spodni vetev... spicku na spicku...)
Sinuhet
K liti peroxidu do hliny... Existuji hlasy, ze to zabiji i uzitecne pudni bakterie.
Skřeťák v Sudu
add roubovani no ja sem slysel ze za druhy valky se nekomu povedlo naroubovat konopi chmelem kterej pak delal sisky s thc pac to sou pribuzny rostliny:D jinak sme taky slisel ze lidi roubujou samce samicema aby meli hermace a naky seminka z nich nebo ze samce fiknou a nechaj jen spodek naroubujou a roste jim samice:) jinak si mylsim ze efekt toho co vyleze z roubu bude mit stejnyvlastnosti jako by to byla samostatna kyti.
Jinak K+ todle se me libi.
Co?
no skřeŤáku....vim o tom, ze konopi lze naroubovat na chmel. resp. primo na koreny...podnoz se reze v oblasti korenoveho krčku...ale ze by to zmenilo metabolizmus rostliny (jak jedne tak druhe) asi ne....
jinak jsem taky rouboval na samce....coz by bylo velmi prakticke, ale ted neni

add acta: tak i pokus č,5 is dead.,... dnes anebo zitra zkusim naroubovat celou větev, resp. se mi dari u konopi rozriznout mezi vetvemi a pak to sroste bezpropbémů (tot bude pokus c,6)
...a pokus č.7 bude roubovani "live"....nařiznu dvě větve (a aniž bych je nějak oddělil od mateční rostliny) je svažu k sobě....predpokladam tak za tyden ušmiknu jednu podnož (resp. oddělim roub od mateční rostliny).....
inVALIDa
live musi vyjit.. doufam.... takovy retezec kytek .... hmm...
God_mars
Cus roubovani uz me taky napadlo na ty samce by to bylo super. Ci nejaky no name naroubovat nejakou kvalitou. A to roubovani na chmel by muselo byt taky husty tady roste chmel skoro vsude a mozna by to bylo i pekne skryty na tom chmelu.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma