Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
rady pro začátnečníka - Klikni zde pro originální téma
danielf
Cau, pestuju 1.rok a mam par problemu:
Mam 4 kytky skříň 60x60x170 cm a 400watovou sodikovku.A vypada to, ze se ty kytky nemaj moc k svetu.Dve jsou zakrsly a dve vetsi, ale jedna z tech vetsich ma nazloutly konce listu a nejaky ji uz hnednou a je takova cela zvadla, listy ma dolu..Vsechny sou stary 20 dni a zatim sem nezacal hnojit.Jedina z tech ctyr vypada jakz takz k svetu.A tu vybojku od nich mam priblizne 45cm.Poradte mi, nechci aby umrely.
danielf
jo a este mam v ty skrini 4 vetraky na 12v kolem 9x9cm.Dva nasavaj a dva odsavaj.A nemam stinitko.
Deu
Moc jsi toho nepopsal, těžko říci kde je problém. Jaké má půda složení ? Je půda dostatečně provzdušněná či prokypřená ? - mezi zaléváními ji nechej úplně vyschnout, platí zásada nepřelévat. Schnou listy po celé kytce, nebo jenom nahoře ? Může se též jednat o spálení přehnojením (i úplně nové půdě), zežloutnou konce listů, které pak často napadá plíseň, takže všechny hnědé neprodleně odstranit. Zkontroluj si také teplotu a vlhkost u kytek, nevím jak jsou velké, ale 400W ve skříni co máš ty může docela péct. Lampu zvedni víc než 45 cm, klidně na 80cm, jestli mají kytky nějaký problém tak je nemuč příliš intenzivním světlem, až se vzpamatujou tak ji zase můžeš přiblížit.
Prolez si pořádně fórum a zkontroluj, jestli jsi na něco nezapoměl.
Hodně štěstí !
danielf
tak jo, zkusim tu lampu zvednout.A vlhkomer nemam.Ty kytky maji tak 4 patra a ta 1 hnedne tak na vsech spodnejsich listech.Ale spis hnedne tak po okrajich.
Havro
Asi mam stejny problem. Ctyri kytky a 400W sodik priblizne 80 cm nad nima. Kytky rostou pekne, akorat ze postupne hnednou a schnou spodni listky. Ja je vzdycky otrham a necham rust jen ty co jsou zelene. Ale urcite by me zajimalo cim to muze byt.
sunset
Havro: Do jiste miry to je normalni, kytka se zbavuje starych a vycerpanych listu v dolnich patrech, ktere neprosviti lampa. Pokud to je nekde nahore, je neco spatne.

Mimochodem - nemas tu lampu zbytecne vysoko? Skus ji dat niz (max. o 40 cm - opatrne) a pozoruj kytky, jestli se nepalej!!!

monk
podle me je to nedostatkem vody, zacli mi ted taky uvadat, mam tam hrozny vedro... nezalejvej ve vedru a casto na ne strikej vodu...
danielf
Ja je chci zalejvat, ale bojim se prelejvani.A tu lampu mam tak na 55cm.A zitra si du koupit odraz.parabolu do ereky, tak nevim co se stane.Zatim svitim se sodikovkou povesenou smerem dolu, takze doufam, ze se to este nejak nezhorsi...
danielf
aty jejich listy sou takovy dolu, takovy bezvladny...
sunset
danielf: Copak by se stalo, normalne budes mit lepsi odraz svetla :)
Jak casto zalejvas a kolik vody davas?
danielf
zalejvam zhruba obden-0,7 deci vody-odstaty
A hlinu mam-substrat na kaktusy od agro cs
ph 6-7, je v ni pisek pro vetsi vzdusnost
danielf
a ted ty lepsi zacinaj zlounout ty listy taky a ty spodni uz ma uplne suchy a zluty
viridis
Zkus se kouknout na thread 1520 nebo na http://indoor.aktualne.cz/jacker
Tomasino
Tak tenhle problém jsme s kámošem měli taky .... spodní lístky začali žloutnout až hnědnout a postupně odschly. Může na to mít vliv voda, kterou je zalejváš :) já osobně bych zkusil koupit destilku a nějakou dobu je prolejvat destilkou namísto normální odstáté vody (za zkoušku nic nedáš a destilka je naprosto v pohodě) taky bych se mrknul na PH půdy .... na spálení lampou to nevypadá, to by šli do kopru i horní listy, ale ty jsi mluvil o těch spodních že jo??? Možná bych taky zkusil nějak zredukovat to zalejvání obden ... :) ono někdy méně je naopak více a když necháš půdu trošku proschnout, tak by jim to mohlo pomoct (v případě že to máš třeba v uzavřenym květináči, co nemá dole díry) ... zkus co uznáš za vhodné a dej pak vědět, jestli se to nějak zlepšilo .... :D jinak ta vejška lampy (45cm) by měla bejt v klidu. Mám taky 400W sodík nad 4 kytkama a mám ho možná ještě níže než ty a jedou v poho, tak nevim ....
snad ti těhle pár rad pomůže, profík sice nejsem, to říkám upřímně na rovinu, ale čerpám z vlastních chyb a zkušeností, co jsem zatím nabyl :)
sunset
danielf: Tak davej min vody a zalejvej min! Tedy treba 0,5 l jednou za tri dny. IMHO to mas prelity, nejcastejsi chybka.
danielf
vcera sem je zkusil naopak zalejt, a proto, ze ta hlina rychlejc vysycha, sem je asi malo zalejval, protoze se hned po tom, co sem je zalil huste zacly vzpomatovavat, jinak dik za rady.Budu psat jak se to vyviji.
PiosOne
Narazil jsem na tuhla stranku, snad nekomu pomuze v zacatcich: http://www.growingcannabis.co.uk/
kalash
Rád by som pridal nováčikom 3 knihy, ktoré mám stiahnuté v kompíku, ale keďže som počítačový idiot, prosím vás oradu, ako ich môžem dať do placu. Popíšte mi prosím vás celý postup.
kalash
Rád by som dal čosi do placu, ale ako počítačový idiot neviem, ako. Mali by to byť nejaké knihy o pestovaní. Tak, aby ste si na to mohli kliknúť a kuknúť. Ja som z toho už zúfalý...
viridis
sezen nekoho s pristupem na http://indoor.aktualne.cz nebo to posli pres http://www.uschovna.cz na viridis@seznam.cz - ja se pokusim nekoho sehnat, nebo si toho nekdo vsimne :sun:
Chaitan
nechávám vodu dva dny odstát,aby zní vyprchal chlo´r,zkus rozdrtit skořápky od vajíček a dej je do hlíny,třeba je trochu kyselejší,mě to asponˇ pomáhá když mi od spoda začínají okraje listů žloutnout a usichat.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma