Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Teplota ve skříni - Klikni zde pro originální téma
weeno
Snažil jsem se tady někde najít něco o nižších teplotách ve skříni, ale asi blbě hledám, každýho trápí vysoká teplota, mě ale nízká !!! Mám skříň na balkoně, celou oblepenou polystyrenem, a vzduch nasávám z bytu - provrtal jsem kvůli tomu zeď - díra jako kráva. Když svítim tak je to asi v pohodě, u kytek je cca 20 stupňů Celsia, ale když to zhasne tak tam mám jenom asi 8 stupňů. Kytí jsou ale zatim v pohodičce a pěkně si to roste. Tak kolik stupňů bych tam podle Vás měl mít ?
Red Tornado
Ja bych se asi snazil nejit tak pod tech 15 st. C v dobe tmy. Nevim nakolik ti radim spravne, ale co vim jiste je, ze to tu urcite uz nekde bylo napsano. Takze zkus hledat lip.
TommyBoy
Tornado mas uplne pravdu, na noc bych to videl 15-18C a na den 20 - 25C...
2 weeno: Zkus udelat vhaneni vzduchu do skrine z bytu, to by to melo vytopit i v noci... Chapu ze to neni vzdy mozny ale bylo by to elegantni reseni ne?
crap
Asi nezbejvá, abysis opatřil ňáký topidlo.
weeno
To TommyBoy - vzduch z bytu do skříně samozřejmě vhánim, vždyť jsem to tady psal - "díra ve zdi jako kráva"

To Crap - dobrá rada, ale mě se k těm 500W nechce dávat další spotřebič, už takhle to dělá 800,- Kč/měsíc.

To all - Lidičky díky za každou dobrou radu.
ianick
V nějakém katalogu OBI nebo Baumax jsem viděl nabízet topný kabel na 220V, a měl příkon asi 60W. To by ti na přitápění ve skříni mělo myslím stačit.
sativa
a co topení z akvaria? krasně topí a dá se dát i do nádoby s vodou, takže by se zároveň starala o vlhkost
jinak teplty maj bejt přibližně jak píše TommyBoy, extémní rozsah může být tak až od 14-32*C, ale je dáno, že když venku je pod 8 stupňů, mělo by se začít sklízet, protože kytky v zimě jsou zpomalený
Oscar111
WEENO: Tak si udělej ještě jednu pěstírnu doma s opačným cyklusem a profoukávej to mezi sebou :D Budeš mít klima jak prase :D:D:D:D:D
Ale asi jsi neměl doma moc místa,, takže ti zbejvá nechat to až na jaro,, když to nechceš vytápět...

[Edited by Oscar111 on 13-12-2001 at 09:37 PM]
weeno
No já zahulim a uvidim, třeba něco vykoumám a pak to tady zveřejnim.
mephisto
zdar - měl jsem podobný problém v listopadu jsem sklízel a v noci byly venku mrazíky - skříň jsem měl v takové kůlně a v noci klesala teplota i ve skříni pod 0 C. Kytky to v pohodě překously akorát nebyly tolik obalené a byly menší.
Ovšem pozor - v mém případě se jednalo asi jen o posledních 14 dní.
Frantapa
Nemáš-li noční proud, ale běžnou sazbu za el. energii (D 02), změň si ji za dvoutarifovou sazbu D 34 a ušetříš spoustu peněz i po zavedení pomocného přitápění. (Blíže viz ceny za el. energii )
Dále doporučuji vylepit skříň ze všech stran tepelně izolační folií (je to vpodstatě alobal podlepený tenkou pěnovou fólií používaný k tepelnému odizolování např. kuchyňské linky od sporáku či k instalaci na zeď za tělesa ústředního topení). Prodává se v několikametrových rolích a stojí asi 150 Kč.
Dále odfukový otvor opatři záklopkou, která ho okamžitě uzavře při vypnutí větráku (ovládání tlakem vyfukovaného vzduchu - dá se lehce vyrobit nebo za pár korun koupit v obchodě, kde prodávají vzduchotechniku, digestoře a pod.) Výfukový větrák je samozřejmě ovládán spínačem osvětlení, takže při zhasnutém světle nefachčí.
viridis
2 weeno: pises, ze to mas na balkone - v byte je vetsinou na stene, kde je balkon, radiator topeni - coz takhle obetovat par zeber, zadeklit je do bednicky s prepazkama, a prat pomalinku ten od topeni ohratej vzduch tou dirou /jak krava/ do skrine ? Nevymejslim vymyslene ?
Red Tornado
weeno: Ja to resim tak, ze mam dve pestirny. Jednu na zimu a jednu na leto. Ta zimni je v takove casti bytu, ze se o ni v zime teplotne naprosto nestaram a mam tam optimalni teploty, tu letni pravda musim vetrat. Ale zase je na miste k tomu optimalnim. Tu zimni bych v lete neuchladil ani kdybych se pomat a v te letni by mi to v zime zase zmrzlo kdybych k tomu neprihodil treba 1KW teplomet. Takze u me to nejefektivneji vyresily dve nezavisla mista.
Frantapa
TO Voslík
Záklopka je primitivní zařízení pracující na principu padacích dvířek, Která zakrývají výfukový otvor. Je tvořená svisle zavěšeným kouskem tenkého plechu nebo nebo plastu (při bočním odfuku), který se tlakem vytlačovaného vzduchu vychyluje ze své svislé polohy (dolním koncem) a umožňuje proudění vzduchu ven. Přestane-li vyháněný vzduch do klapky tlačit, vrátí se vlastní vahou zpět do svislé polohy a uzavře přísluný otvor. Klapka je ke skříni volně zavěšena vodorovným pantem umístěným v nejjednodušším případě za svůj horní okraj. Pant bývá tvořen ROVNÝM kouskem drátu, příčně připevněným k hornímu okraji klapky, Tento drát přesahuje klapku na každé straně tak aby mohla být za něj volně zavěšena ke skříni a mohla se kývat.
Záklopky se běžně prodávají prakticky všade, kde prodávají kuchyňské digestoře, větráky do koupelen, záchodů a pod. Slouží k tomu, aby ti umožnily odvětrávat daný prostor tehdy, když potřebuješ a zabránily vnikání smradu od sousedů v době, když máš svůj větrák vypnutý (platí pro typy domů, kde má každý byt svůj samostatný větrák, který odvětrává do společné šachty ústící na střeše domu). Tyto klapky jsou vyráběny tak, aby se mohly vložit do trubky hned za větrák. Je to vpodstatě kousek trubky ve které je klapka zavěšena. Trubka má uvnitř osazení, které brání tomu, aby klapka propouštěla vzduch ze šachty dovnítř - princip ventilu. Vyrábějí se v různých velikostech dle průměru větráků a potrubí a to jak v plastu, tak plechové. Cena cca 100 - 200 Kč.
Doufám, žes to pochopil. Je to primitivně jednoduché i když se to dost blbě bez nákresu vysvětluje. Pro názornost si představ dveře otočené pantama nahoru nebo panelákové vyklápěcí okno - to, kdyby mělo panty ne v polovině výšky, ale někde v horní čtvrtině, tak by se dalo říct, že je to veliká klapka.
blackberry
ahoj, mozna nova zkusenost, mam kytky na pude, kde je momentalne -10, ve skrini mam 600w, spiralu na topeni, ventilator atd. Spiralu{topeni} spinam 2x do hodiny a na to nechavam foukat ventilator {i kdyz je noc},takze vlastne rozhani teplej vzduch do kytek, teplotu mam momentalne mezi 16 max vsak 22, v noci tech 16, jediny co si uzkostlive hlidam, aby meli holky teplou zalivku, davam jim 22stupnu teplou vodu,{ono se to nezda, ale kdyz je zima a mate vetsi nadrz, a i kdyz topite, tak v nadrzi bylo 5 stupnu, a to se kytkam sakra nelibi, zacnou vodnatet nebo co to je.., koupila jsem topitko do akvarka, a pohoda, no a zda se, ze to zas bude lepsi nez v lete, kytkam to velmi svedci, az udelam fotky, ukazu v galerce. A hlavne teplota mi nesplha nad 25, takze sem se zbavila musek... chee che
takze i kdyz mas debilni misto, kdyz si date trochu prace s izolaci da se to perfektne vychytat ... i to vetrani je jednodussi, vlhkost perfektni, no ted jsem proste spokojena....
TommyBoy
2 Weeno: Zkus dat tlumivku do skrine, ta ti naky teplo taky vygeneruje... Co ty na to? Nebude te to stat nic, ne?
Adios
Tomasino
Hele fakt bych to zkusil s tou tlumivkou ..... možná by taky nebylo špatný dát jako izolaci trošku skelný vaty nebo takovýho toho sráče co se prodává jako tepelná izolace v OBI nebo Baumaxu :) název teď fakt nevim z hlavy ale měla by to bejt izolace, co pohlcuje a udržuje teplotu ... mimochodem v OBI v zahradnické části se dá sehnat tepelná izolace pro domácí pěstování tropických rostlin, je to taky nějakej sajrajt co se nalepí na zeď, pohltí si nějaký to teplíčko a pak hezky udržuje teplotu ... sám nevim, jak to funguje, nezkoušel jsem to, protože máme skříň hezky doma v teple, ale můžeš to prověřit a testnout ... třeba ti to helfne :D a pokud jsi schopnej tam z bytu i přes noc hnát alespoň trošku teplej vzduch, mohlo by to stačit .... uvidíš sám :)
weeno
Moc, moc, moc všem díky za pomoc, ale poradil jsem si sám - už neodsávám ze skříně teplej vzduch, jen jsem to celé přehodil vzhůru nohama ( a rukama ... ha,ha). Prostě do almary vpouštím vzduch "dírou jako kráva" z bytu od topení a ze skříně nemám žádný ventilátor, prostě to jen žene teplej vzduch dovnitř a ven jde jen přetlak teplýho vzduchu, kterej tam vhánim z bytu. Takže při svícení je teplota 24 stupňů Celsia a při tmě je teplota 17 stupňů Celsia - což snad by mělo být O.K.
Ještě jednou díky všem i když jsem to nakonec vymyslel bez Vašich rad. ......:pimp:
Tomasino
Šikovná hlavička :) vyřešil bych to obdobně .... taky jsem ti to napsal :) tak hodně štěstí :) a ať pořádně rostou :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma