Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
vadné časovače - Klikni zde pro originální téma
toxic
Poslední dobou se mi zdáli kytky nějak podivně nezdravý, takový vybledlý, žežloutlý. Hedal sem všude možně příčinu, až nakonec sem zjistil, že je to časovačem. Nějak se pomátnul a já na ty chuděry svítil 24 hodin vkuse místo 12h - měly bejt už 4 dny přepnutý na květ. No když sem to zjistil, tak sem málem vylítnul z kůže. To už je druhej časovač, co se mi takhle posral. Koupil sem ho v OBI, klasickej, analogovej za 175 kč.
Co to tam proboha prodávaj za shity? Nevíte někdo, náhodou o časovačích na který se dá opravdu spolehnout?
sativa
v penězích je síla = DIGITÁLNÍ, ale ne ten nejlevnější, ty se většinou hned rozbijou
grEEnHeAD
jo.presne.jak rika toxic. OBi casovace sou nejaky cely na sraczku. nedavno mi prestal fungovat.. chvili spinal ok chvili zase nespinal... nez sem to zjistil tak kytky dostali trosku zahul od svetla.... tak sem ho vyhodil a fcera sem koupil novej (zase v OBi,ten samej) a doufam,ze se neposere. pokud jo tak jim to tam pudu hodit na hlavu a koupim nakej digitalni......
viridis
V tech casovacich je jako spinaci prvek mikrospinac (hodne malinkej), do kteryho stouchaji ty povyloupnuty segmentiky. Samozrejme, ze pokud spinate vetsi proudy, tak se tu kontakticky 'oprskaji' a posleze svari a uz tak zustanou. Zvlaste, kdyz spinaji indukcni zatez, ze. Obzvlast, kdyz je vynechan kondenzator, ktery by mel posunout ucinik.
Doporuceni:
1.) opravit = vymena mikrospinace.
2.) pokud tim spinate lampy, tak nespinat primo, ale pouzit rele
a) s civkou rovnou na 220 V, nebo, nelze-li sehnat:
b) spinat adapter na rekneme 12V a tim spinat rele s civkou 12V (lehceji k sehnani)

V obou pripadech rele s dostatecne dimenzovanymi kontakty!
JFKALFA
hele tedle podobnej problem sem mel taky,nakonec sem zjistil, ze je blbe zapojenej ten casovac, predelal sem ho a jede dal
Red Tornado
Problem je spis "rozpinani" te indukcni zateze. To jen zlobim, viridis je rozumny clovek a muzu si to dovolit, ze? :) Jinak dik viridis za popis jak to vypada vevnitr, kdyz jsem se tak na ten mechanickej zmetek koukal tak jsem si rikal "jakpak je to asi v tobe dobastleny kamarade, no pozname az odejdes" :) No spina asi rok cca. 1KW a zatim drzi.
Ale k tomu rele, doporucil bych nejake s kontakty v ochranne atmosfere. Vetsinou je to nejaky inertni plyn, napr. dusik, ktery zabranuje onomu opaleni. Kdyz uz tak uz. Ale jak to bude s cenou to netusim, to ma mozna prehled viridis? Ac jsem s nima delal, nikdy jsem to nemusel kupovat, tak vazne netusim.
Walhalla2000
hmmm....

svetlo mi taky spina ten shitspinac....

jen takovej asi hloupej dotaz, ale co je to rele a jak funguje? jak a kam se dava?

Omlouvam se za moji neznalost...
viridis
R.T.: dik za upresneni - mirne jsem se upsal. Ceny rele v obchodech neznam, odhad tak 50 - 150 Kc ? Dobry je sehnat neco na elektro burzach, tam to vyjde tak na 5 az 20 Kc, coz uz jde.
W2k: Rele je (minimalne) dvojice kontaktu, ovladana elektromagnetem. Pustis do elektromagnetu proud (pripojis vhodne napeti, podle konstrukce civky), coz ma za nasledek pritahnuti kotvy elektromagnetu a zmenu stavu kontaktu (spojeni/rozpojeni). Po odpojeni elektromagnetu od zdroje napeti odpadne kotva a kontakty se vrati do puvodni polohy. Takze se vlastne jedna o elektricky ovladany vypinac. Finta je v tom, ze muze mit poradne dimenzovany kontakty.

(existuji i jine, specialni konstrukce rele, ale ty zde nepopisuji, nebot se s nimi patrne nesetkate a pro nas ucel jsou nevhodne....)


[Edited by viridis on 17-12-2001 at 07:23 AM]
ziki
Čau lidi, jen sem chtěl napsat že ty digitální časovače taky nejsou záruka kvality. Já koupil u nás v elektru digitála asi za 550,-, řek bych celkem luxus, 16 programů pro jednotlivý dny...
no jenže vydržel dva měsíce a pak jednou přijedu ze školy, hned koukám na kytky a ve skříni tma. Doma mi pak říkali že ráno vypli proud, tak ho to asi nějak odpálilo.. nevim, zatim čekám na výsledky reklamace a světlo/tmu přepínám ručně. Docela shit.
Naštěstí byli kytičky potmě jen asi 6 hodin, ale je to matkoroom a kdyby dostali nějaký 3, 4 dny tmy tak myslim že dou všechny matičky pěkně doháje.
Tak bacha na to.

ziki
Red Tornado
ziki: Problem je, ze takovy vypadek proudu je obcas doprovazen napetovou spickou. Pokud je to ten pripad tak to neni vada vyrobku, tudiz ti to ani nemusi vyreklamovat. Ale vetsinou to projde. Podobne neprijemne byvaji treba bourky. Jinak je jasne, ze ta kvalita zavisi na konkretni znacce a typu. Ja tu mam jeden analog a jeden digital, oba jsem koupil dost levne, chodi zatim perfektne a to uz to nejaka doba bude, ten analog cca. rok.
ziki
Jo, to napětí v síti mně nemá nějak rádo. Před 2 měsícema mi odpálilo modem, teď časovač..
SALUH: tenhle časovač měl taky akumulátor a všechno si pamatoval. po výpadku si pamatoval kolik je hodin a správně se zapnul, akorát neprotejkal proud :-((
TORNADO a ostatni: nevíte teda o něčem co by se píchlo mezi časovač a zásuvku a hlídalo to tyhle výstřelky ? jako pojistka nebo tak něco ???
Red Tornado
Bleskojistka, ci odborneji "prepetova ochrana". Je treba podotknout, ze "nekdy" to pomuze. Da se zakoupit jako el. soucastka, jako neco, co se montuje primo k rozvodum baraku/bytu (s tim nemam zkusenost), nebo, a to te asi bude zajimat, jako bezny "pes" - rozdvojka na kusu snury :) Pracuje to tak, ze je v tom mezi fazi a zemi soucastka, ktera na prekroceni prahoveho napeti reaguje tim, ze zacne vodit. Preleze-li tedy napeti stanovenou mez, udela to zkrat a ten ti vyhodi pojistky ci jistic. (Jsou i slozitejsi konstrukce.) Samotna bleskojistka to prezit muze a nemusi. Cena se bude pohybovat v radu stokorun.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma