Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
aktualitka ze snemovny - Klikni zde pro originální téma
ddevil


Poslanec ODS František Pejřil neuspěl s návrhem novely, která rušila trestnost držení drogy pro vlastní potřebu. Nynější úprava umožňuje stíhat toho, kdo má u sebe větší než malé množství drogy. Návrh tento paragraf rušil. Po téměř tříhodinové debatě poslanci návrh zamítli.
Pejřil návrh předložil na základě nedávné studie meziresortní protidrogové komise. Podle ní zavedení trestnosti držení drogy pro vlastní potřebu nesnížilo užívání drog. Ministr vnitra Stanislav Gross (ČSSD) ale řekl, že v analýze jsou chyby, rozbor situace neodpovídá závěrům ve zprávě, která tendenčně podporuje liberálnější drogovou politiku státu.
Varoval, že zrušení příslušného paragrafu by legalizovalo držení drog i jedů. Policie by podle něj znovu musela pouštět dealery zadržené s kilogramy heroinu, prohlásí-li, že jej mají pro sebe.
Podotkl, že loňská zpráva Mezinárodního úřadu pro kontrolu narkotik varuje před nárůstem zneužívání marihuany a vyzývá k revizi jejího obrazu jako neškodné drogy.
Emocionálně zabarvenou diskusi zahájil už Pejřil výrokem, že sněmovna se o problém drog nezajímá. Mezi rozhodné odpůrce návrhu patřili lidovečtí poslanci. "Domnívá se snad kolega Pejřil, že už legální drogy (tabák a alkohol) u nás nezpůsobují dost lidských tragédií? Domnívá se, že je potřeba nabídku drog našim dětem zvýšit?" tázal se například člen KDU-ČSL Josef Janeček.
Naprázdno vyšla výzva občanského demokrata Milana Zuny, aby sněmovna v jednání pokročila: "Dvě hodiny tady posloucháme argumenty, které už zazněly před třemi léty... Ukončeme tuto debatu a hlasujme," vyzval. Sněmovna poté debatovala o drogách dalších 45 minut.


THeCed
No, nejde mě do hlavy, když chodí naši páni poslanci (zdržím se hanlivých označení) s bílými holemi, jak do sebe dostávají informace když jsou také hluší.
Z této úvahy jasně vyplývá to, že si svoje bludy vytvářejí ve svých prapodivných myslích sami a není to moc fajn pro tuto společnost.
Asi by jim měl někdo ukázat cestu, dyť to přece tak dál nejde, aby tak uvažovali (jestli se slovo uvažovat dá ještě použít)...

Jo, ještě že svoboda přesahuje hranice našich trapnejch zákonů.
( -- :( Bohužel si tuto svobodu někteří lidé představují pod pojmem svoboda zločinu a nenávisti.)
Walhalla2000
skvelej clanek...

vitej do rodinky "nosicu zprav"

to chce karmu...
Schle
No to je jednoduchý pro vysvětlení, naši páni se pohybují pouze v úrovni parlamentu takže namohou slyšet to o čem se tady dole (nahoře) mluví a navíc jsou němí takže je nasnadě kterým tělním otvorem k mám mluví. Mimochodem spravedlnosti spadla páska z očí na hubu a to už dost dávno :)
delph
Ono jde spis o to ze vetsina nevi naprosto o co jde. Kdyz si vemete, ze ministr zdravotnictvi odpovi na otazku: zda by byla mozna legalizace konopi pro lekarske ucely jako v Kanade?
-Absolutne ne, dnes se legalizuje marihuana a za rok to bude heroin!!! (TV Nova Hlavni zpravodajstvi 19.30)
A to je clovek, odbornik ktery by mel teoreticky o tom vedet vic nez mi fetaci:-)) A 3x si neco rozmyslet nez vypusti takovou hovadinu
THeCed
2 delph - No jasně že to tak je, máš naprostou pravdu.
Já jsem akorát naivně přemýšlel, že by se někdo v parlamentu sám snažil seznamovat s podstatou skutečností, o nichž se jedná.

Prostě když takhle přijde na řeč (projednávání) něco o drogách, tak většina má jasno, ani se nijak více nenamáha přemýšlet o tom, že ganja (nejenom) by se měla brát jinak. Nezaslouží si, aby se chápala stejně jako ty "drogy", o nichž by se pánová p. měli skutečně bavit.

tak, aspoň proteď končím s politikou.

debil
chlapi vy děláte jako kdyby se měl zhroutit svět.Novela napoprvé neprošla,protože jak řekl Gross v ní byly chyby,který měli větší nežádoucí účinky než jenom dekriminalizaci marihuany a zrušení paragrafu o množství menším než malém.Takže pokud pan poslanec Pejřil tuto novelu přepracuje,tak aby se to pánům ministrům líbílo,myslím si že sme na dobrý cestě z kriminalizace. Pokud ministr Gross řekne že mu na tý novela vadilo,že kdokoliv by potom mohl mít u sebe kg heroinu bez trestně,tak asi tak dobrá nebyla.Nicméně nezmínil se o tom,že by tato novela měla být okamžitě zavrhnuta a dokonce sem z jejich strany cítíl jakés takés pochopení.Takže se myslím že sme teprve na začátku a pomalu se tam dostáváme.
hh-top
Pravda však je, že i kdyby to Pejřil napsal jako Bůh, což nepřipadá stejně v úvahu, nebude se to většině parlamentu líbit už jenom proto, že je to z dílny ODS. A kdyby něco podobného sesmolil Gross nebo Březina, nebude to pro ODS přijatelné, protože je to z dílny ČSSD. Jsem pevně přesvědčen o tom, že s celou problematikou nepohneme bez toho, že bychom se zorganizovali podle jejich pravidel (politicky) a na zákonodárném fóru se sami sebe zastali. Už se na to těším. Asi se pak stanu prezidentem, neboť jsem zřejmě jeden z nejstarších, politicky aktivních konzumentů konopí v české kotlině.

Kdo nehulí s námi...
Schle
Domnívám se že je to opravdu jedna z mála cest jak dosáhnout výsledku, říká se mi to obtížně vzhledem k tomu že jsem apolitickou bytostí, ale tvé preference Monty budou podpořeny Jihomoravským hasičstvem.
hh-top
uhasíme požár nesnášenlivosti, šířený průdy, údy a zrůdy! Díky za hlas, udělám tě náčelníkem hradního sboru. Katedrála, to by byl fajrák!
Aaron Lightner
Nezapomínejte na to, že za nějakých šest, sedm měsíců jsou volby. Řada poslanců v dnešní době pracuje jenom tím, že vysílá signály voličům. Po volbách se může leccos změnit; ostatně příští podzim by měla být hotová ta vládní rekodifikace trestního zákona, kde by snad měla být přinejmenším klasifikace drog podle nebezpečnosti. Jinak se obávám, že v příštím půlroce pro naši věc můžeme nejvíc udělat tím, že půjdeme k volbám a zvolíme v nich jinou stranu, než KSČM a KDU-ČSL.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma