Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Odrůdy a Šlechtění

 
DP vs. Nirvana - Klikni zde pro originální téma
drevak
Zdar vsichni, mam dotaz

mimo jine shanim model vhodnej na in/out/greenhouse. Zvolil jsem PwP (btw co vy na to doporucili byste mi neco jinyho?). Otazka zni:

Jakej je rozdil mezi semenama se stejnym nazvem od Dutch Passion a Nirvany (Power Plant, Durban Poison, Holland hope)? Mate stim nekdo zkusenosti jestli se vyplati to kupovat za drazsi peniz u DP?
SCRAT
jj ale ber ho od dutch... doporucuju...
Erixon
Řešim podobnej problém, jestli ti to pomůže tak tady je jedno z řešení:
U dutch maj shamana za 22E - vzhledem k ceně a kvalitě by to mělo být lepší než Nirvana. Obědnám to od ňákejch "překupníků" - je jich víc, třeba hanfsamen.at nebo alien ještě se rozhodnu po důkladnějším pročtení fóra a jejich stránek pro koho se rozhodnout. Má to sice i nevíhody ale pro mě rozhodující výhodu že dávaj bonusy(třeba ten hanfsamen.at dává 10ks safari mix od mandala seeds)
metalsodik
PPP mám od NIrvány , někdy z jara 2005 , jel jsem 3* a super ,myslím že mi nepoznáme jestli je to f1 nebo f2 , jsem přesvědčen že kdybych je dal vedle sebe od nirvány a původní banky tak to tu 99.9% lidí nepozná , já taky né , a v podminkách v kterých tu většina lidí pěstuje je to ten nejméně důležitý faktor úspěch .
inVALIDa
jakoze pokud je to stala genetika tak rozdil by nemel byt zadny....

jakoze PWP by staly byt mel (z popisu vyplyva)..
Firestarter
Rozhodne jdi do Dutch Passion - co pisou na jejich strankach o modelu je pravda i v realu, coz se o Nirvane rict neda a to mluvim z vlastni i cizi zkusenosti.
Dudušek
Souhlas s Firem, přesně moje slova.... tohle platí hlavně a 100% pro outdoorové modely.... nirvána desinformuje svoje potencionální zákazníky:( ... u Dutch passionu co si přečteš v popisku(hlavně dozrávání atd), tak to platí, někdy je to dokonce ještě příznivější:)
WirusH
Fires a Dudusek maji samo pravdu. Dle mě ani sama nirvana neví co prodává.
Za všechny třeba NPP kterej mel bejt out a nedozral me ani na fleku kde dozraly pure indoory.
inVALIDa
moje zkusenost ICE mega fpoho , durban/ppp/top44 nikdy ne ok podminky takze tezko rict :)

kazdopadne WR, PPP ,Mango,AK48 by nemel byt krok vedle....
metalsodik
Já nevím ale indor venku chce dobré počasí , letos bylo nejlepší za poslední roky od půlky srpna do listopadu , takové teplo na dozrání a sucho už asi 10 let nebude , chladnější červenec tomu nemohl bránit,Přesto není jak indor pod lampou , jižní morava je na tom ještě lépe než severní ale letos nemohl být problém. Co se týká Nirvány - rozhodně je to pro začátečníky lepší řešení než tu kupovat řízky od pochybných lidí , kteří si ješte píšou na sebe chválu jak to s jejich žízku dobře roste . Těch 11.5 Eur za všechny semena je cena která odpovídá kvalitě , a stačí , kdo chce F1 tak si samo koupí své špeky , ale psát tu posudek podle jedinců , kterým něco nedokvete , ještě indor modely a mást začátečníky je nefér , taková hrůza ro zase není.
Já mněl od více bank a je to velice specifivká záležitost , třeba jedna z drahých bank http://www.sensiseeds.com/ml/shop.asp?MainLev=3
mně taky nějak nenadchla , ale jak říkám ,pro začátky je to dobrá volba a rozhodnš lepší než se skládat s lidmi kteří vás napálí , já raději si koupím vše své než zmíňované řizky z řízku nebo nedej bože semena s oprcaných samic , každý má svůj názor.
Tady je foto PPP z Nirvány matku jsem zrušil , teď chci něco od http://209.172.35.117/seedbank/inde...16f9f6115c1dbfc tak doufám , že to bude lepší než tady ta ppp od nirány za pár kaček.
WirusH
metalsodik: tak pro tvou informaci tenhle rok jsem pětoval přes 20 genetik z celeho světa a to co jsem měl ze semen od nirvány bylo jasně nejhorší ... ''podle jedinců , kterým něco nedokvete'' když napíšou že dokvete v pulce zari a nedokvete ani o měsíc a pul později tak co si o tom jako mám myslet? Že je to seriozni seedbanka? A to ty kytky měli asi jedny z nejlepších podmínek u nás v ČR (j.morava)
metalsodik
http://www.sensiseeds.com/ml/shop.a...ev=3&PluNr=2319
tady je ta z té fotky a úplně vlevo je od kámoše Swazi z nirvány , to dobrá náhoda , už jsem myslel že jsem ji smazal .
Jasně že to nemusí u nás dokvést , vlastně u nás už je v podstatě Severo -východ , mně ale spíš zajímají indory , to je pro mně už jen dobré kouření , tráva u nás pěstovaná venku nemá na indor nárok, jinak somožřejmě u Nirvány jde o poměr cena - kvalita , pokud bych musel dát 25 euro za model , tak raději 50-70 za původní banku , já netvrdím , že NIRVÁNA JE SUPER , ALE NENÍ TO ŽÁDNÁ HRŮZA , KTERÉ SE MUSÍ ZAČÁTEČNÍK VYHNOUT OBLOUKEM. Já teda outdor od nirvány neměl , jen kámoš , ale musel bys dát jednu odrůdu , stejně starou a od dvou bank , a pak porovnávat výsledek , pokud máš jen jeden model , tak to je taky třeba odrůdou. Kup odrůdu u dvou prodejců a pak vypěstuj ve stejných podmínkách a napiš jestli se ti třeba ta investice oproti Nirváně vyplatí , ještě jednou zdůrazňuji, že netvrdím ,že je Nirvána super dobrá ,ale jde opravdu o poměr pěněz za kvalitu.

Teď jsem se podíval na tvé fotky , tak to už nemůžeš vůbec hodnotit modely mezi sebou, protože podle podmínek , které panují ve volné přírodě nemůžeš vytvořit ideální podmínky , i když poslední fotky jsou někde u chalupy ale některé jsou mezi trávou , nechci se tě dotknout , ale kdybys mněl zahradu a dal jim stejné podmínky od slunce přes množství hlíny tak bych to tvé tvrzení ohledně hodnocení bral , tak to nepovažuji za objektivní , znova ale netvrdím nic o kvalitních genetikách z nirvány.

Tady ti ukážu jeden venek , který mněl přístup ke slunci a mněl co dělat aby dozrál , a to byl letos slušný podzim , jinak by to asi nestihl , byl to model pro sever a s kvalitní banky , i když patří mezi ty levné , vzal jsem ho proto , že mi ho doporučil borec prodávající v holandu , ale ani on asi nemá tušení o severu naší země. Tak čus a ať to roste.
foto
Model od os sensiseeds a vpravo od nirvány Swazzi , ještě v růstu , bohužel konec se nedochoval.
inVALIDa
co do zeměpisné šířky sme na tom stejně jako holandsko...

tzn.: jsme spise hornatá země než severská....

PS: DurbanPoisou od Nirvany mi kvetl do prvniho snehu !!! (/2-3 sezony zpet.) no photo .. ale mega se zbarvil do fialova a absolutne zajimave vonel... bohuzel chut nebyla nic echtovniho...
Dudušek
metalsodik - dobře, ty píšeš, že srovnáváš indoory, já zase píšu, že srovnávám outdoory(tohle je moje parketa - několikaletá praxe) a pokud jde o outdoor, tak tam se vážně nirvána moc nehodí a to kvůli špatnému dokvétání... drevak pise, že chce něco do in i outu, takže proto se ozývám a já taky mluvím ze skušeností a pokud WirusH
vytýkáš špatné podmínky, tak se podiv do mojeho theadru, kde měly všechny kytky jako vždy super podmínky a je zajímavé, že teda medely od nirvány nekvetly jak měly(kdy měly) a jestli teda spomeneš, že jsem sklidil early bud od nirvány někdy k 4,11. tak to jako úspěch nepovažuji, nebýt moc kvalitních hnojek a nadměrné péče, tak early bud by skončil jako new purple power od téže firmy(tedy nirvány) a kdy jsme u early budu, tak ten jsem sice k 4.11. sklidil, ale ještě stejně potřeboval minimálně týden. Nepěstuji outdoor prvním rokem až tentokrát jsem to uveřejnil... taky jsem začínal s nirvánou a opravdu většina modelů co jsem od nich zkusil, tak špatně dokvétala, některé tzv."outdoorové" modely ani nedokvetly - většina z nich....
Pokud jde o Wiruse, tak třebas na sezónu 05jsem objednával s ním a to již zmiňované semínka a je teda zajímavé, že já skoro v ideálních podmínkách měl ty samé zkušenosti, takže si nemyslím, že je to pěstitelem....

To není žádný útok na tebe metalsodíku, je to pouze konfrontace mezi indooristou(tvoje zkušenosti) a outdooristou(moje zkušenosti).
P.S. mrkni se mi theadru a sám uvidíš, že většina mých modelů bylo in/out nebo dokonce vyloženě in a ty my dokvetly a od nirvány outdoorové ne!! A tohle se mi nestalo první sezónu!!

EDIT - tohle se tu stějně už kdysi probíralo, stačí jen pohledat..ale to se mi vážně nechce, ale na 100% podobná diskuze tu již je:punk:
inVALIDa
treba MasterKush by me zajimal... to by mela byt stala gen. linie ne ?

tak ten treba je na ven ideal !!! videno na vlastni oci.. maximalni prosperita ale nevim puvod :( jen znacku masterkush
metalsodik
Já měl na své zahradě jen jeden model od Nirvány a ten dozrál , a co jsem měl prozatím od nirvány indor tak jsem si nestěžoval , jde jen oto co říkám - poměr cena a kvalita , každý si může vybrat . Mi je osobně jedno kdo si co koupí , ale mám rád pokusy , a pokud nedám vedle sebe dva stejné modely od různých bank a ve stejných podmínkách , tak se neopovažuji jednu banku hatit a druhou zvýhodňovat ,o nic jiného mi nejde , a už vůbec jsem se nechtěl dotknou jeho umu pěstovat ,já jen mluvil o rovnocených podmínkách , pěstování , já mám jak je vidět na fotce dobrou zkušenost , ale opravdu mě moc venek už nezajíma a měl jsem jen 3 roky sklizně a musím říct , co jsem přičichl k indoru tak nic jiného už nechci. Ale opravdu mě zase nutíte udělat nějaký pokus s outdorem , i když jsem říkal , že už ven nechci letos dávat , ale chci buď to potvrdit nebo vyvrátit, tak možná něco zasadím , já chtel akorát udělat v roce 2007 vscrog s nějaké fialky na celé 6 metrové stěně garáže , to měl být muj poslední out. Jinak vám přeju ať to zraje a opravdu se nechci nikoho dotknout , ale nechci taky nikoho od nirvány odrazovat , když má málo peněz a určitě je model který dojede , jsou tu jak píšeš odrůdy a zkušenosti ostatních , tak stačí číst , to máš pravdu , já se taky ptal , třeba indického konopí co s modelu které mám podle něho dojede venku , ale už fakt raději indor. Z toho venku je tak velká sklizeň že už je to otročina , pokud to má být dobře ošetřeno a usušeno a navíc v krátké době , že pro jednoho člověka je to dřina. doufám že si rozumíme o žádný rozpor v názorech tu nejde a každý máme jinou zkušenost , toť vše.:beer:

Samozřejmě nemusí být ten pokus s nirvánou , můžou to být dvě jiné banky , ale zajímal by mě rozdíl , pokud bude nějak pozorovatelný.
TERMIX
Ja kupuji od Nirvany 3 sezony a tak prihazuji "trosku do mlyna" ,podotykam ze pestuji na Vysocine kde dozravani je dosti problematicke avsak Durban Poison a New Purple Power to zvladaji s odrenyma usima ale zvladnou vzdy oproti Early Budu a Swazi ti to proste nestihnou(vic odzkouseno bohuzel nemam).No a co se tyce indoor tak Ak-48 ,Pure Power Plant,White Rino,MarockxAfgan jsou dostacujici az, az (take osobne odskouseno).No a co rici nazaver,snad jen to ze Nirvana neni seedbanka ze spickovou kvalitou ale takzvane uspokojivou dle meho nazoru.Jeste snad jen k obednavkam ktere provadim platebni Visa kartou a bez problemu vse doslo v poradku.Ale tento rok me prekvapila s klicivosti a to konkretne modelu Hawaii x Sk#1 z 10 ks vyklicilo pouze 1 seminko ,tak doufam ze to alespon bude holka bo ma nadstandarni peci Dr.Termixe a Ph ji drzim kolem 7 bo to pry muze pomoci k rozhodovani mezi holkou a klukem ale stejne si ale myslim ze to ma seminko v genetice dane jiz dopredu.Tak to tak zhruba vse.TX


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma