Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Je Halogen opravdu taq spatnej? - Klikni zde pro originální téma
Dunihlav
Ahoj lidi, předem píšu že nejsem žádnej expert na Indoor pestovaní. Čece hledal jsem informace o Indoor pestovaní - dostala se mi do ruky taková ta "Kniha o Mariuhaně" :o) a dočetl jsem se že halogen je " nové supersvětlo". Hmmmm čeče a tady zas čtu že je to snad uplnej shit a že nikdo pod tím nepěstuje.....ach jo zas jsem upůně informačně dezorientovanej........teď nevím jestli jsem s tou koupií halogenu udělal dobře (500W) a semínka mi už klíčej.
Není někdo mezi vámi kdo pěstuje (a vypestoval) neco pod halogenem a jaky jsou s tím zkušenosti?
Hmmm a jestli je ten halogen opravdu taq shit, nechcete někdo koupit novou halogenovou lampu ze slevou? :o))))) třeba by se někomu hodila .....:) Snad Vás moc neobtěžuju a předem dík za informace, které mi snad udělají v hlavě o tom jasno nebo ještě větší bordel. Každopádně se mějte fajn a přeju hodně kvalitních pěstitelských úspěchů :o)))). Dunihlav













































Walhalla2000
clovece, dobre si rozhodne neudelal. Halogen je na hovno. Kytka se pod nim tahne za svetlem a je ridka a dost mozna i chcipne. Kdysi pred par lety, kdyz jeste neexistovalo ani nic podobneho jako grower, tak jsem s kamosem pestoval pod 3x 500 halogen. No a nato, jaky tam byly kvaltini seminka, sme nesklidili v podstate nic, nez trochu na mliko...
sunset
Wallhala2000: Mas recht, presne to samy jsem udelal ja. Kytky hnusny, vysoky a ridky. Huleni malo a nekvalitni. Az zlatej sodik dal ty spravny vysledky:)

Az me napada, ze jednou budou pestitele rikat obdobi Pred Growerem a obdobi S Growerem :)
smokiee
Dunihlav: Píšeš, že si někde četl o "halogenu" je možný, že sis to spletl s metalhalidovou výbojkou (donedávna jsem si to taky pletl), jinak nevim jak by někdo mohl psát něco dobrýho o halogenu.
Moje osobní zkušenost: ze začátku (duben 2001) jsem neměl lampu a tak jsem dal kytky na balkon. Pak se zkurvilo počasí (asi 6 tejdnů v květu). Tak jsem nakoupil, kvůli fin. tísni halogen 150w. Ze začátku to vypadalo, že to roste, ale ve skutečnosti se to vytáhlo a zřídlo. Bylo to tam asi 10 dní. Nakonec jsem z toho měl necelejch 100g, ale nemyslim si, že by to bylo zásluhou halogenu.
Jinak souhlasim s většinou, sodík je sodík.
Dunihlav
Moc mnogo a ještě mnogo děkuju chlapy. Moc jste mě nepotěšili, ale jak se někdy říká pravda bolí a člověk se zlobí - asi jako já těd. No vy za to nemůžete to jen moje nevědomost - jsem teď asi namydlenej :(. Semínka jsem dneska dal do kelímků od hořčice - sehnal jsem v nouzi zářivku dlouhou asi metr o 20 W dal jsem to tak 2 cm nad nádoby - vodorovně (podél ty tubky). Nevím teď jestli to vystačí tak na 10 - 14 dní a jestli vůbec je to slušnej výkon (klasická bílý světlo). Myslíte že to bude stačit na tu dobu, když ty kytky jsou teprav malý a myslím že zas tak hodně hustýho světla nejspíš nepotřebujou? Je to tak čeče přiznám se že nemám zrovna prachy a nejdřív budu mět tak za 10 dní, abych koupil/objednal sodíkovku. No snad by to popř. mohlo těch pár dnů vydržet pod tím halogenem - taky jsem zjistil že topí jako svině.....no ale abych to nějak zhrnul (at neoooóótravuju moc)
1) vystačí 1m dlouha o výkonu 20 W zářivka na kytky který teprv vylízaj?
2) jak dlouho to vystačí jestli vůbec) či do kolikat Cm?
3) když mi nic nezbude a budu muset být přinucen použít halogen na nějakej čas, jaký odstup doporučujete od vrcholu kytky?M
4) a taky stane se něco když ze začátku budu kytkam dávat 24 h světla a pak když přejdu na sodik. nebo ten příp. halogen dám na 18 h?
Jsem asi hroznej člověk když tak hustě otravuju ....ale fakt to dělám poprvý....a čeče pozoruju že je to přímo věda - oproti outdooru (doufám že to teď přeháním :)
Hmm jestli ještě podsad čtete taq vám dám tipa na odraz světla - poradil mi to jeden dědula :) v Agvazoo (prej dělal přes 30 let v nějakým velk.zahradnictví), kupte křídovej papír (u nás stojí 4,- A4) a bronzovou zlatou barvu ve spreji nastříkejte to tím a máte good odraz světla - je to prej odzkoušený. Mějte se krásně a jestli se zlobíte na mě tak soráč ale váš problém...:) Já nic ve zlým.......HIgh Live!!!!! :-L)oO0


























weeno
Tak už jsem zjistil kde všichni berou ty nápady na halogen - od Libora Dupala: Kniha o marihuaně,
vydáno v nakladatelství MAŤA v roce 1998 - ISBN 80-86013-10-3 . Ten pán tam má kapitolu o pěstování indoor s názvem Halogenové výbojky - světlo budoucnosti. Nevím jaké má zkušenosti pan Dupal, ale mě kytka pod halogenem vždycky zdechla - ZLATÁ SODÍKOVKA !!! Ne každá kniha je dobrá.
Red Tornado
Jeste je rozdil halogenova vybojka a zarovka (s vlaknem).

Jinak jestli ti to akorat vylezlo z hliny tak tech 14 dni ti to pod zarivou prezije, ale kdyby si mohl po tydnu jednu dve pridat, bylo by to lepsi. Osvetleni 24h/d (zvane jako 24/7) se pouziva (rozsirene spise v zahranici nez u nas) ve vegetacni fazi namisto 18/6 a pak se z nej prepina primo na 12/12. Nekdo si to chvali, nekdo tvrdi, ze je to pri prechodu rezimu vetsi zmena a kytky reaguji spolehliveji vykvetenim, jini rikaji ze je to zbytecne. Ja zkusil oboji (po celou vegetacni fazi), bez vyraznych rozdilu. Jedine co se mi znatelne potvrdilo v souladu s tim co jsem cetl, bylo hustsi kladeni pater pri 24/7. Volba je na tobe, ale nejak moc bych se svetelnymi rezimy nehazel.
Dunihlav
Jo díkas za info. Ktý zářivce zkusím přidat ještě jednu modrou menší jak ji hned seženu. Hmm furt čeče špekuluju ještě nad tím halogenem (taq trochu mi to nedá, když se mi to tady už válí) . Ten halogenovej reflektor obsahuje ochranný norm. sklo přes který svítí - a taq mne napadlo co kdybych upravil ten skleněnej kryt nebo vyměnil za jinej, - třeba nějakým modrým sklem, folií nebo něčím přetřel....-abych upravil spektrum. Myslíte že by se to dalo a mělo by to pozitivnější výsledek? Taq mne napadá nemáte někdo nějaký zkušenosti s obarvovaáním svítidel a jestli nemáte na to nějakýho dobrýho tipa. To víte v nouzi napadne člověka ledacos....a myslím že tady v ČR nejsem snad sam kdo se vyskytl v takovým podobným průšvihu a mohlo někoho napadnou něco podobnýho .....co najdou se nějaky chytrý zlatý český ručičky a mozečky:) co už nad tím spekulovali a něco odzkoušeli?
Red Tornado
Upravovat spektrum muzes pouze tim, ze naterem budes urcite slozky omezovat. Pridavat nemas jak. Takze mas nejaky svetelny tok a ten ted hodlas z X procent premenit na teplo nejakym barevnym sklem. Podle me a) podstatne snizis svetelny tok b) stejne nedosahnes rozumneho vysledku.
Svoji snahu bych spise vlozil do prodeje halogenu a koupe sodiku. Myslim, ze ti tu nikdo zadny samospasny postup jak predelat halogen na sodik neporadi.
Dunihlav
Tornado děkuji ti za upřímný výklad :) - vážím si toho. Sodíkovku pořídím co nejrychlejc- jsem s tím smířenej - a teším se na ni :o). Doufám že jsem příkladem pro ostatní lidičky a že ta moje chybička příjde ku prospěchu i jiným lidem. Sodíku tedy zdar a halogenu vzkaz - vrat se do hrobu!!!!!!!!!!!
Lidi mějte se fajn----- a hlavne hodně krásnejch kytek a skvělý pohody......:) High Live!!!!
viridis
Dunihlave, popiš, jak vypada to, co je uvnitr banky toho, co nazyvas 'halogenem'. Tak me totiz napada, jestli tady nedochazi k mateni pojmu dokupy (po precteni clanku od weeno). Cituje tam Dupala - jeste jednou: "....názvem Halogenové výbojky - světlo budoucnosti....", coz NENI rozhodne jednoznacne, ba dokonce, zavadejici, ne-li spatne. Bud halogen jako zarovka, nebo halogenidova vybojka - plynem plnena vybojka, COZ JE NECO NAPROSTO JINEHO. Takze to popis, co je ve tom skle: jestli je tam vlakno, jako v zarovce (i kdyby banka mela jiny tvar), je to blby a mas halogen. Nebo je tam takova trubicka, prumer cca 10 mm, delka cca 10 cm, (nebo jeste jedna sklenena banka), umistena na slozite dratene konstrukci - pak mas halogenidovou vybojku, mozna (v pripade, ze je tam ta bila matna trubicka) i sodik ! Coz by zase nebylo tak spatne ;). Drzim palce, aby to byl jenom nazvoslovny problem.......
Red Tornado
Presne tohle me napadlo, viz ma poznamka na zacatku meho predposledniho postu. Jenom s vybojkama plnenyma prip. jinymi plyny nemam zkusenost a popravde, nepoznal bych je ani okem podle konstrukce, tak jsem do toho vice nerypal a jen tou vetou upozornil protoze osobne mam nazor ze to tu v lidskem povedomi casto lezi v jednom pytli a napise se "halogen" a hotovo. Halogenova zarovka bude povetsinou asi (ne vzdy!) v provedeni uzke sklenene trubice o delce cca. 10 - 30 cm, s kroucenym vlaknem uvnitr, kontakty na stranach (jako na zarivce), ale vsazene v keramickem zakonceni trubice. Zarovka bude take vzdy napajena primo, bez balastu (zadna tlumivka, zapalovac, ...). Mel jsem tu jednu 220V/1500W (ne na pestovani) a ta mela asi tech 30 cm. Kdyz jsem s tim posvitil nekomu na kalhoty na vzdalenost 50 cm tak musel behem par vterin odejit jakej to produkuje tepelnej tok. Tedy barevne spektrum/tepelny tok - naprosto nevhodne pro pestovani. U "vybojky" budou hrat roli dalsi aspekty, hlavne vlastni plyn, jak napsal viridis.
Dunihlav
Abych to osvětlil je to (cituji)- "Venkovní halogenový reflektor o příkonu 300/500 W" / trubice tam je dlohá 10 cm a nasazuje se podobně jak ta zářivka jen tam nemá ty dvě nožičky na konci ale plíšek kterej drží keramika(jež je jen na konci každý strany žárovky/výbojky). Na obalu toho výrobku se píše že to obsahuje 118 mm Halogenovou žárovku. - ta "žárovka" je jinak z průhlednýho skla a uvnitř obsahuje takovou pružinu.
------------------------------------------------------------------
Mimo téma/ byl jsem vcera obihat bazary našel jsem tam jednu starou válcovitou lampu (taková hlava co se přidělává na zed) - koupil jsem ji za 90,- kaček... heh....akorát nevím jestli je zrovna na sodík....hech... dá se to nějak zaručeně rozpoznat...je to takový to starý osvětlení s takovou tou válcovitou sklenenou nadobou pres žárovku......uvnitř se nachází závit.
Taky jsem tam sehnal za 200,- lampu se dvouma zářivkama každá o 40 Watech 1 m dlouhy....taže ji dnes přidám k tý singl 40-cítce zářivce....to je dohromady 120 W tak doufám že to z kytinkama přežijem těch zhruba 14 dnů než seženem lepší solárko :o) Dneska mi vylezla první kytinka......jééééé......
Sido
S tim obarvovanim toho fakt moc nenadelas.Take jsem zkusil jednu urodu pod 400 halogenem, nicmene vyrostly me vydahle a skoro hole kytky a tak jsem propalil v elektrice penez a zadnej uzitek.Ted mam 400 osidk a roste to tak jak ma.Nevahej a kup sodik, ale to ty uz vis :o))))
Red Tornado
Tak ta "zarovka" je zcela jasna, tu si nech na osvetleni garaze. Ted ty dobre zpravy, pod 3x predpokladam 36W (trubice 120 cm) ti to 14 dni bez problemu vydrzi a jeste te muze cekat skvela uroda. Ja prvnich 14 dni svitim podobne a uroda skvela je. :)
Dunihlav
OK Tornado delam jak pises.........a zatim v poho ......mam zatim 2 kytinky venku a uz zelenaj - takze to pracuje prozatim jaq ma........jsem zatim spokojenej......a snad i ten čas mam abych to ted podchytil dál......mockrat diky za radu,.. pestovani Indooor je pro mne opravdu hotova novota......a tak jsem rad za to ze JSI TORNADO A NEJEN TY!!!!!!! dekuji mockrat všem.......

[Edited by Dunihlav on 02-01-2002 at 02:49 AM]
sunset
Dunihlav: Kamo, mel bych nekolik veci, neber je jako nejakej vopruz, spis upozorneni

1) Soukromy vzkaz jen jednomu uzivateli growera posles tak, ze pod jeho prospevkem najdes v rade ikonek tu posledni s oznacenim PM (Private Message), klikni na ni a uvidis sam. Nebo muzes tuknout vpravo nahore na VZKAZY a je to to same :)
2) Jednoducha forma podekovani je kliknout u toho konkretniho vzkazu uplne vpravo na ikonku oznacenou Karma, nechat zaskrtnutou Pozitivni a tuknout na buttonek Upravit Karmu ;)
3) Ve foru radsi nezverejnuj soukrome veci, podle kterych by te mohli identifikovat chlupaty. Soukrome vzkazy tu mas a logy se na Groweru neuchovavaji! Muzes svuj prispevek editovat tak, ze si najdes ikonku Edit pod svym prispevkem a odmazes ten email...
4) Asi mas nejak spatne nastaveny profil, protoze mas pod kazdym prispevkem strasne moc prazdnych radku, zkus si opravit podpis (vpravo nahore odkaz PROFIL)

Tak at ti rostou!
Red Tornado
Na konci sveho prispevku jsi to trefil. Dekuj grower.cz, ne me.
Zbytek ti napsal sunset. Preji hodne stesti a hezkou urodu.
Dunihlav
no jo ja Dunas....:o))) fakt se stydim ted ...nevim co rict ...souhlasim s vam a jdu si kleknout do kouta :) Dik za par rad greenhornovi, aby prezil v nepratelskem uzemi .....(aspon jednu sklizen:o)))) Mejte se krasne !!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma