Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Takovy nejaky vynalez[vice svetla] - Klikni zde pro originální téma
Charles
Travu pestuju ctyri roky,jenom venku,protoze doma nemam kde.Doma je to se svetlem vpohode muzes svitit lampamajak chces ,ale venku jses zavislej na slunci a co si budem povidat je fakt moc potreba,tak me napadlo,kdyby se venku kolem kytek postavila takova parabola hodne rozevrena[jako je to u svetel u aut]teba nalepit na neco alobal,tak aby palice byly v ohnisku te paraboly a potom by tam slo vice svetla i zespodu.
Jediny problem je,ze by to bylo asi videt.
Diky za nazory Ch.
ddevil
No tak ja ti nevim, myslim si, ze clovek, ktery pestuje outdoor tak si sakra rozmysli stavet nejake paraboly (to se nepozastavuju ani nad technickou strankou veci) Ja pokud pestuju outdoor, tak dbam na to, aby rostlinky byly schovane pred zraky cizich lidi a aby mely co nejvic svetla, pokud bych si tam dal parabolu, to uz tam zrovna muzu vydlazdit chodnicek s napisem........ ,,zlodeji, tam si pestuju ganju,, a doma na zahrade si najdu takove misto, abych parabolu nepotreboval.
Takze ja bych to s tim vyuzitim alobalu nevidel ve svem pripade moc ruzove...........
Majkl
Parabolu nebrat!
Jednou sem zkoušel na slunci normální parabolu na příjem satelitu vyloženou alobalem, chtěl sem ji využít pro ohřev vody. Sluneční energie je opravdu mocná, protože list papíru umístěnej do ohniska po 5s vzplanul! Pokud by byla natřená na bílo, nebyl by úpal snad tak velkej, ale pro kytku stejně asi moc. Navíc se slunce po obloze pohybuje (teda relativně, jinak je tomu naopak, jak tvrdil Galileo Galilei) a musel bys ho tou parabolou honit aby se ohnisko neposouvalo.
Podle mě není světlo to hlavní co kytce chybí, nejvíc jí zchází v jarních měsících a v chladných obdobích teplo!
Proto bych radši než do paraboly investoval úsilí do fóliáčku, kterej by se dal v létě rozebrat. Vlhko ve fóliáku totiž zase podporuje bujení plísní....
Ideální je asi fóliák, kterej má oddělávací boky, teplo a voda jen ke kořenům!
sativa
takový světelný paraboly sem viděl, že se někkde vyrábí, ale slouží jako solární vařič, to znamená, že shromažďuje světlo, ale i teplo, takže by se ti mohli ty rostlinky, během pár hodin dobře usušit :-)
Charles
Chlapi diky za Vase nazory a musim vam dat zapravdu.S tou parabolou to byl fakt blby napad.Ja sem asi uplne blbej,proze kdysi jsem slysel,ze postavili obrovskou parabolu a v ni tavili zelezo,takze ta teplota tam bude asi fakt velka[teoreticky asi jako na slunci 5700K]
dik Ch.
pan dan
Slunce ma zarivy vykon priblizne 1300 W/m2
Tak si predstav, ze pri soustredeni tohoto vykonu z 1m2 na plochu dejme tomu 10x10 cm ti tento merny vykon vzroste 100x. Pri moznostech dnesni techniky jsme schopni v klidu vyrobit parabolu o prumetu treba 3 metry ctverecni a z nich usmernit paprsek do ohniska o velikosti dejme tomu 1 cm2. Pocitej... 3m2 = 3x100x100 cm2 = 30000 cm2... tzn ze vykon vzroste 30000krat. Rozhodne neni problem dosahnout teplot, kdy se ti cokoli vyparuje. A ROZHODNE (pri naprosto precizni praci) dokazes vyvinout teploty radove v desitkach tisic Kelvinu, podstatne vic, nez ma Slunce na povrchu. Je rozdil mezi teplem jako zarenim a teplem jako energii. To, co odrazis je zareni kumulovane do maleho prostoru, kde ohriva NECO (dodava energii)
Slunce je mocna carodejka :)
hh-top
Už letí, pane Dane. Teď mi teprve přestává být líto, že jsem tenkrát ve škole chyběl.
Jen blbec je ke svému osudu připoután, chytrý člověk se každý den něco naučí.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma