Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Vynos - Klikni zde pro originální téma
DeThomas
Hele, jak je to s vynosem? U kytek je to psany v gramech na metr ctverecni. Ale nejak si neumim prepocitat kolik to vychazi na kytku. Je mi jasny, ze je to zprumerovana hodnota a ze kazda kytka je jina, ale stejne by se to melo dat nejak zprumerovat, protoze tenhle udaj mi prijde dulezitejsi. pocital jsem, ze na jeden metr ctverecni by se mohly vejit tak tri kytky, to by davalo cca 300 gramu na kytku (pocitam s Durban Poisonem, nekde sem se docet, ze ma vynos 500 g/m2), ale zase kdyz je to outdoor, tak to prece nejde cpat takhle vedle sebe. Nebo jsou udaje o vynosu u outdooru mereny pri indoor pestovani?
Nebo jak se to pocita sakra? Kdybych mel dejme tomu deset kytek, pekne kosatejch, ze by treba dve meli v korune (dohromady) rozlohu metr, znamenalo by to, ze bych z tech deseti kytek mel na podzim 2500g urody? jako 2,5 kila. To mi prijde nejak moc... =o) Ale cim vic, tim lip prece. =o) (Zanedbavam samozrejme takovy ty vedlejsi veci, ze ne vsechny mi vyklici, ne vsechny vyrostou, nejaky budou samci a neco mi slohnou =o)
Erixon
Tozáleží na zvoleném způsobu pěstování, třeba u nirvány uváděj výnosy Sea Of Green on one m2 - na jeden metr čtvereční při pěstováni SoG
DeThomas
Me toprave prislo silene nadsazeny a nemozny. ta predstava se mi vic nez libila, ale i tak.... =o)
Mam dalsi dotaz. Rozhod sem se, ze az budu sazet, ze vykopu diru, na dne ji vystelu konskym hnojem a dosypu to dorovna substratem smichanym s kompostem. jenom nevim jak velika a hluboka ma ta dira byt a kolik tam muzu dat toho hnoje aby ho tam nebylo od zacatku moc. Vite jak to myslim, ze jo? =o)
Dudušek
to tráva: jsi normální?? Kde jsi přišel na to, že se výnos většinou pohybuje 30gramů na kytku?? To pěstuješ kytky na šutrech? Spamatuj se a nešiř tu poplašné a nepravdivé hlášky... takovéhle chytrolíny miluji, nikdy nic nevypěstovali a budou kecat nesmysli.
DeThomas: co se týče toho výnosu, je to brané jako Sea Of Green jak psal Erixon, pochopitelně záleží na mnoha faktorech, jakožto půda, hnojivo, sluneční perioda, vlkost vzduchu v té či dané lokalitě, starání se o kytku - prostě ideální podmínky. Pokud se jedná konkrétně o odrůdu Durban Poison, tak to je velmi odolná a výnosová rostlina, kde se podle mých zkušeností pohybuje výnos od 150-350gramů suchého materiálu na kytku, ale tohle je v mých "ideálních" podmínkách.. takže je to velmi různorodé. Určitě bych se nespoléhal na tvrzení seedbank, ale můžeš si udělat podle toho určitý názor. Výnos bude spravidla nižší, ale čas od času se povede nějaký ten exkluzivní kousek, kde můžeš toto množství klidně i 2krát překonat:) ale to je výjmka.. sám jsem viděl takovéhle kytky a kdysi v minulosti i pár pěkných kousků vypěstoval...:)
- co se týčem té díry, tak je dělej spíš hlubší, než širší! Já dělám dírů širokou tak 25*25cm a hlubokou kolem 40-60cm, jak se mi chce.. jinak jak jsi popsal to složení, tak ti tam chybí něco na provzdušnění... jinak s tím koňským hnujem ti neporadím, nedělal jsem to nikdy...
ThomasK
To DUDUŠEK : Plně s tebou souhlasím taky jsem čuměl, jak někdo může napsal že výnos na jednu kytku je 30g. To jsem teda čuměl.
Já měl letos na zahrádce asi 8 kytek, to jsem poprvé pěstoval, a celkovej výnos byl asi 1400g.
A každá kytka byla jiná, jedna dobrá veliká, zhuluje parádně, a jiná zas nezhulovala, měla takové divné palice ..
To jsem ještě ani nevěděl co je samec a samice :)

Tady přikládám fotku , to byla moje nejlepší kytka, ještě na tom stonku jsou nějaký paličky.
DeThomas
No jo, Trava napsal 30. Hej, ja sem to nejak prehlid a cet sem 300. =o)
No jo, na pisek sem zapomel! Ok, ok. Jakej by mel byt spravnej pomer substrat:kompost:pisek? Ja bych to dal tak 2:2:1, ale bojim se abych tam toho pisku nedal moc nebo zase naopak malo.
Toho hnoje tam dam tak 15 cm, o ktery vykopu tu diru hlubsi. To bude radost, kopat 20 der. =o)
Firestarter
Neserte se do nej pls, podle me myslel 30g na kytku v indoor coz doopravdy tak bejva. Jasne, ze kdyz nechate venku narust 2m hovada, tak tam 30g nebude.
ThomasK
No fakt že by jsem se na to indoor ani nevysral, kvůly 30g.
To si radši jednou za rok vysadim kytičky na zahrádce, a mám 1400 g , což mi vystačí na xxx dnů, a nemusim se doma prdět s nějakejva žárovičkama atd..
to je ale jen můj názor.
Erixon
Ale zase kdo by používal při outdooru SoG co? Ty seedbanky si asi vymejšlej :) ale jde to použít pro srovnání mezi jednotlivejma modelama z jedný seedbanky...
ThomasK
citace:
Původní příspěvek od Tráva
Dudušek: se neposer! Proste śem si nevšim, že jsem v outdoor pestovani, mel jsem za to, ze se pta na vynos ve skrini rozumis....500g/m2 v indoor nevim nevim kdo dá....že by ty? pochybuju! Ani s sesti kilem:D Nu coz, ja neco odpestovano mam a 500g/m2 pod 600w taky jeste nedavam:) Je porad co zlepsovat...venku jo to je jiná...dik za kačko...:rocket:
Firestarter: jo presne tak, je videt ze vis o co de....
ThomasK: ty trumpeto de vo to ze pod tou lampou muzes vypestovat to co venku asi nelze, navic muzes sklizet 4x do roka, kdyz budes dobrej + jeste urco sklidis nejaky venkovky a to pak se muzem bavit vo vynosech....:)


Hele , co jsi zač ? Komu tady řikáš trumpeto?
Já jsem tam jasně napsal že je to jen můj názor, a věřim že pro někoho je to výhodný to pěstovat indoor, ale pro mě ne ;)
DeThomas
Sakra, takovouhle hadku jsem tady rotpoutal... To sem ani nechtel. =o) Hele, nervete na sebe, to si nechte do hospody nad pivko, to je taky jediny misto, kde se to da poradne vyresit. =o)
inf3cti
tych 500g/m2 nie je az take nerealne. ja som mal pod 150W MH ScrOG vynos 120g na asi 1/4m2, kopec malych paliciek vedla seba. Bol to Skunk #1 - ma dobre vynosy. Ked si predstavim, ze by tam namiesto 150W bolo 600W, plocha 4x vacsia, a navyse by som si mohol dovolit nechat to trochu vyrast do vysky, takze palicky by boli rovnako nahustene vedla seba, ale nechal by som ich podrast viac do vysky (600W presvieti viac do hlbky), tak myslim, ze 500g/m2 je v pohode...
indicky-konopi
inf3cti: nevim nevim hochu....mam plnou skrin mazara a super skunku, coz jsou hodne dobre odrudy co se tyče vynosu i kvality...vlastne super skunk je skunk1, akorat ze malinko prekopanej....:) Momentalne mam myslim 14 kytek z řizku ve skrini (na plose 1,2x1,2m)....do 50 dne kvetu na to valila ctyr kule....ted uz na to vali par dni 600w obojživelnik:D, ale ten vynos tam stejne urcite nebude....:( Ani 300g suchyho z takovejhlech odrud pod takovou wattaži....ja zatim nedam....Prec jenom si myslim, ze holky dostali to co potřebovali....anebo sem udeal nekvalitni řizky....:)
inf3cti
indicky-konopi: mrkni sa do mojho threadu, co mam v podpise - to je presne ono. fakt toho bolo bez 120g - sucheho a pekne ostrihaneho od listov, vazil som to na digitalnej vahe. trik bol mozno prave v tom mojom SOG/ScrOG alebo MH, neviem, nemam velmi s cim porovnavat. Akurat teraz som skosil dalsiu urodu, ale to boli iba 3 kosate rastliny v ScrOGu a pod sodikom - vynos je na prvy pohlad jasne mensi (nie menej kvalitny!), tipujem tak okolo 80-90g. Pricinu vidim v nedostatocnom zaplneni pestovacieho priestoru a menej velkych hlavnych palic.
DeThomas
Hele, jakej je teda spravnej pomer hlina:kompost:pisek?? Pocital jsem ty dira a pokud bude kazda mit rozmery 25*25*60, tak se do ni vejde 37,5litru zeminy... To je docela drsny,co? Takze na 20 kytek bych mel teoreticky potrebovat 750 litru zeminy... Sakra, to abych si nekde pujcil nakladak. =o)
inf3cti
citace:
Původní příspěvek od cmoud [IRL]
a co tag meter stvorcovi sto rizku na kazdom iba 5 gramov??kolko??--iba 5 gramov....


a to je princip SOGu. kazda rastlina ma iba jeden, max dva vrcholky, t.j. jedna, max dve - ale velke a od ostatnych pekne oddelene palice. Oddelene kvoli pristupu vzduchu/svetla. Myslim ze 5g by nebol problem.

V kvetnickoch 9x9x10 s kokosom, alebo RW kockach, alebo v kokosovych rohoziach ... ebb&flow, NFT alebo drip .. nie je to nemozne.
Fantasie
DeThomas: ten pomer pisek : hlina je podle me tak 1:2 - 3 jinak pokud vykopes fakt aspon 50 cm diru a na dno das vrstvu toho hnoje, tak podle me to nemusis nijak hrotit protoze nez kytycka korinkama dosahne na ten hnojik tak bude dost silna aby to ustala, a bude ji to prospivat :D
gangtravka
Hosi vy ste amatéři ja chystám outdoor asi 18 rostlinek 10semínek za 70eur nesou 1.5kg na rostlinu.
Jinak semena mám v mrazáku.
Kaktusový substrát.
Ph metr.
Automatické zavlažování.
Supr květináče.
Spešl hnojivo za 500Kč!!!
A takové hovadinky.
inf3cti
gangtravka: jj, sme amateri :rolleyes:, z tvojho prispevku je jasne, ze si profik. na co ti je na outdoor pH meter? a co chces robit s 20 kilami travy? zhulit cele mesto? ja mam doma 200g a to si hovorim, pane jo, toto kym spotrebujem... A co je to vobec za strain? Pochval sa. Cena nemusi nutne reflektovat kvalitu.

indicky-konopi: updatujem, uz som tu urodu zvazil, a ake bolo moje prekvapenie, ked som zistil, ze cisty vynos bol cca 110g sucheho, a to som ani nemal poradne zaplnenu mriezku, lebo jedna zo styroch zacala hermit. a to som este neostrihal uplne vsetko. bolo tam este dost nezrelych paliciek, naspodku, 150W to nepresvietila poriadne

ale sledujem, ze zasierame Outdoorovy thread debatou o indoore, ten vynos na m2 asi nebol mysleny na skrinu. Takze tu asi skoncim ... teraz.
dalas
citace:
Původní příspěvek od gangtravka
Hosi vy ste amatéři ja chystám outdoor asi 18 rostlinek 10semínek za 70eur nesou 1.5kg na rostlinu.
Jinak semena mám v mrazáku.
Kaktusový substrát.
Ph metr.
Automatické zavlažování.
Supr květináče.
Spešl hnojivo za 500Kč!!!
A takové hovadinky.


Áaa máme tu dalšího profíka, škoda že jen teoretik:baby:

Můžu se zeptat co máš za to spešl hnojivo za 500kč?
Jahudka!
K tomu bych chtel napsat,ze ja jsem mel v indooru vyteznost 450g/m2 (suchyho).
Okolo 70g suchyho na kytku..Odrudy 2xICE 1X Blueberry.Petebni plocha 0,48m2,lampa son-t agro 400w..A zadny hydro.Jel jsem klasickou hlinu.

Tak at to facha..
gangtravka
Dikas za podporu.
Ten ph metr je na vodu já ji nechávám odstát 10hod a dávám do ní změkčovač.
Myslíte že by bylo dobré automatické zavlažování?
inf3cti
sandr chce mozno naznacit, ze tvoje prispevky asi nie celkom presne popisuju skutocnost, ale to neznamena, ze by boli nudne. vies, ze ak este nemas 18 a si na tomto serveri, neohrozujes tym len seba, ale aj cely server?

ak chces pestovat v hline (rozumej nie hydroponicky), tak pH meter su zbytocne vyhodene peniaze, stacil by ti farebny indikator. nepotrebujes vediet pH presne na desatinu stupna, aj tak sa ti to pH vzdy zmeni podla substratu. myslis, ze by ti k niecomu bola automaticka zalievka, ktora zaleje 1x za 3 dni? a ak pestujes tak daleko od baraku, ze tam automaticku zalievku potrebujes, preco potom pestujes v kvetnikoch, a nie priamo v zemi, alebo vo vykopanej jame naplnenej substratom.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma