Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Ptačí chřipka aneb konec milovaným slepičákům - Klikni zde pro originální téma
Jay-jay
V souvislosti s hromadným rozšiřováním tohoto jevu nutně vyvstává otázka,jak to bude. Přece jenom pracujem my všichni, co jsme slepičinci jako hnojkou unešeni, s drůbežíma hovnama a ty jak známo spolu s mrtvou drůbeží přenášejí onen virus. Nejsem paranoidní, doma máme jen zhruba 5 slepic, ale přece jen...Nechtěl bych se loučit s touto geniální hnojkou
čepra
....Naštěstí se nás to zatím přímo netýká a snad ani nebude i když ....
Sám bych se se slepičákem hrozně nerad loučil, používám ho již řadu let a je perfektní :bounce:
Něchtěl jsem v žádném případě snižovat hodnotu tvého příspěvku nebo z tebe dělat paranoidního, ale nedalo mi to ;)

Co by připadalo v případě tohoto katastrofického scénáře v úvahu jako nejlepší náhrada? Myslím tedy z hnojiv, které lze bez větších problémů připravit doma a ne kupovat.
Mesias
Naše slepičky jsou a budou vždycky zdravé!!! V té době co byla modní salmonela tak nikdo nejedl vajíčka na měko, ale já jo, protože naše pipušky jsou zdravé! :) :) :)
Jay-jay
tetrin:
jasně,není.Já měl taky dost práce se slepičákami loni,ale kde je psáno,že tady být nemůže?Po migraci stěhovavých ptáků na jaře zpět...A s konspirační teorií na mě raději nechoď,když jde vymyslet na všechno


osobně si taky nemyslím,že by to bylo akutní ohrožení i v případě výskytu u nás,nicméně je to důvod k zamyšlení
TouchWood
pánové a dámy - neusněte na vavřínech - ptačí chřipka je už v turecku (to ví každý) ale nevíte že v předpovědi neurčitého věštce (nepamatuju si jméno - ale předpověděl hodně věcí - 1.svět válku, 2.svět)
tak říká že z východu příjde mor a nastane apokalypsa kterou přežije jen pár jedinců a ty si pak budou vážit života.

a ten mor by mohl být ptačí chřipka tak bacha na to
jumpp
Ptačí chřipka mutuje, je nebezpečnější pro člověka !!!

tak s tímto logem mě dneska uvítal svět online:mutant:

zdroj centrum.cz

re.:
Britští vědci ve čtvrtek oznámili, že podle výsledků nejnovějšího výzkumu vir H5N1 mutuje a je nebezpečnější pro člověka. Dospěli k tomu na zákaldě mikrobiologických rozborů tkání dětí, které podlehly viru v Turecku. U jednoho z mrtvých byla podle vědců odhalena podoba viru, který se raději pojí s lidskými než ptačími buňkami.

ANKARA/JAKARTA - Ptačí chřipkou se nakazilo už 18 Turků, přičem tři zemřeli. Testy prokázaly nákazu virem H5N1 u dalších dvou hospitalizovaných a také u zesnulé jedenáctileté Hulyy Kocyigitové. Virem ptačí chřipky se v zemi nakazilo celkem 18 osob, z nichž tři umřely. Oznámilo to turecké ministerstvo zdravotnictví. U zesnulé dívky se předpokládalo, že se virem taktéž nakazila, čekalo se však na výsledky testů.

fíha co... tak ono to nakonec asi nebude taková sranda ......:death:
hogi
No hele, ptačí chřipka se zatim přenáší jen z ptáků a to tim, že s nima buď chrápeš a běhaj ti po bytě, nebo že jíš syrový maso a chlastáš jejich krev. Zpěvní ptáci ji nemaj a má ji jen drůbež jako krůty, husy, kachny a jejich příbuzní.

Protože Asiati a Turci jsou prasata a žerou všechno, tak se ani nedivim, že nějakou chřipku dostanou.

A stěhovaví ptáci to s velkou pravděpodobností nezavlečou, protože nikdo u nich nehlásil výskyt ptačí chřipky (krůty a husy se nestěhujou) a za druhý nevim, jak by s chřipkou ulítly několik tisíc kilometrů (asi by umřeli už za letu).

Panika kolem chřipky je zatim uměle vyvolávaná novináři, vždyť ani ne 100 mrtvejch za posledních x let je nic oproti virům normální chřipky, jinejm nemocem nebo silničním nehodám...
Jay-jay
no to jo,ale uznej,že manipulace s hovnama není zdravá ani u zdravého zvířete,přece jen je to "vyloučeno" z těla jako nepotřebné nebo škodlivé.proto rukavice a nic jiného,i když bez nich bych byl kurva odvážný,protože to jen tak nesmyješ:wink:
Jahudka!
Jestli nekoho zajimaj objektivni informace a ne to co jedna pani povidala a nebo to co si kdejakej chorej mozek vymyslel kvuli zvyseni prodeje svyho platku tak se kouknete sem:

http://www.ptaci-chripka.cz/cz/10/

Jinak bych to moc nekatastrofizoval.Maximalne pujde do kytek okolo 70milionu lidi,coz neni zase tak velky cislo.Navic se proti tomu da ucinne branit a obeti budou nejvic v zaostalejch zemich mezi kterejma doufam nejsme.Jinak jestli to vypukne,tak urcite bych nejezdil MHD..

Jo a na to hnojeni tema slepicincema bych se pro jistotu v ty dobe vykaslal.Precijen jistota je jistota ze jo a proc zbytecne riskovat.Ono se to behem 3 mesicu prezene a bude zase klid..

Tak at to roste;)
Ježíš
Jahudka:ty jsi lekar, ze tu takhle poucujes? proc by mely byt obeti hlavne v zaostalych zemich, my nekychame? navic v evrope jsme tu na sebe namackany, vetsina lidi zije ve mestech, sirit se to muze minimalne stejne dobre. a diky vetsi propojenosti sveta jsou podminky pro pandemii mnohem lepsi nez napr. v roce 1918 (viz ten muj kamos). ja si z toho taky zatim delam prdel, ale jestli to vypukne, dusledky budou hrozny.
Erixon
Tak nám zbydou už jen koblížky popř. králičí bobky, taky dobrý...
Jahudka!
Ježíš - Nejsem lekar.Kazdopadne jsem to myslel stejne jako napsal Time.Dokonce existuje ockovani proti ty chripce no a kde se hlavne nebude dostavat a kdo na nej nebude mit?Prevazne v tehle chudsich zemich..Zaroven netvrdim ze to sem nedorazi.Kazdopadne nas to asi postihne v mensi mire nez lidi tam.Tady bude stacit kdyz odjedes nekam na chatu a stravis tam 3 mesice a ono to zase prejde.Takze ten kdo nebude chtit zhebnout muze se tomu podle me dobre vyhnout.Proste si udelas 3 mesicni dovolenou coz samozrejme pokud to bude treba udelam i ja.

No a protoze nechci poucovat kdyz do toho nevidim (opravdu nejsem lekar).Tak jsem sem dal link na oficialni stranky ktery dela asi 30 Mudru a ruznejch specialistu.Tak se tam kouknete a zavery si samozrejme udelajte sami..Rozhodne je to lepsi nez si delat zavery podle vselijakejch pochybnejch platku a novy..
Ježíš
jo ve slumech to je ine kafe, ale zase tam asi zije vic lidi na venkove..ja netusim kdo by ti na tu chatu vozil jidlo, pokud nemas zeleznou zasobu konzerv pro pripad WW3 :D:D:D stejne si myslim ze jestli prijde pandemie tak to bude spis umele vytvorena vec nez vznikla mutaci...asi jsem paranoidni:rocket:
Hannibal01
Borci virus sám o sobě je organická látka. Pokud ji v zemině nestráví nebo nerozloží přirozená mikroflóra tak se Vám do kytičky nic nedostane.
Druhá věc je ta, že virus se při teplotě 80ti stupňů celsia zahubí. A pochybuju že si někdo z vás dá na jídlo sirvý listy nebo tak něco. K hoření je potřeba cca 600 stupňů a na špenát asi čtvrtinu. Ale zase by mohla byt narážka co třeba mlíko, máslo,... mno můj osobní názor je ten že je to kažení hulení.
Doufám že sem vám odpověděl na všechny otázky. Jinak chodím na zemědělskou školu a na toto téma sem se bavil s profesorem z rostliné výroby. Takže je to docela ověřený.
Jahudka!
Hannibal01 - No ono slo o to hnojeni slepicincema.Kdyz to vsude prasi a tak,tak se toho proste nadejchas samozrejme i s tim virem.Myslim ze nikoho nenapadlo ze by se nakazil pri huleni..
Hannibal01
Jahudka! - Mno tak to jo. To sry že spamuju. Tak to je zase z mího oboru. Zase z živočišné výroby. tam nás poučoval že přes dýchací soustavu se to k nám dojstane jedině tehdy když bys vdechl řídkej. Protože chřipka nemá spóry jako třeba sars
Jahudka!
Hannibal01 - Kdyz budes teda hnojit tema slepicima hovnama tak se nakazit nemuzes?
Hannibal01
Jahudka! - Suchejma nee. Jestli mi to vyvrátíš z oficiálních zdrojů tak ti samozdřejmě uvěřím ale profesor je zkušenej borec takže mu věřím
h@nk@
presne jak psal nekdo na zacatku tematu>>ptaci chripka="vymysl" na kterym ziskavaji farmaceuticky firmy penize jaky si ani neumite predstavit>>>taky souhlasim s prispevkem o neco vyse,ze jestli se objevi nejake zlo tak rozhodne umele vytvorene>>>mir sem,i tem zlim))))
Jay-jay
hm...je to v prdeli.naše slepičky půjdou na smrt,už je to jisté.takže tento rok to jistí nějaké alternativní hnojivo.ach jo,budu muset cálovat i za hnojku :(
Hannibal01
Jay-jay - Slepičky půjdou na smrt jedině když kolem dědiny(města) se najde uhynulej pták a to musí byt u prvních ohnisek(radikální řešení). Ale určitě jestli je máš doma nebo babička tak uřčitě něco z kurníku naškrabeš.
thiaky
Chlapi, podivejte se na to logicky-ptaci chripka tady nevznikla ted ale je tu uz hooodne dlouho (stejne jako obycejna-lidska) jenom obcas propukne ve vetsi mire (tak jako ted) a media za vidinou senzace se z toho snazi dostat co nejvic, jenomze kdyby byla pravda co rikaji tak bysme se uz o tento svet nedelili s ptakama,protoze by uz byli vschni mrtvi a my mozna s nima. Takze rada pro vsechny: nepanikarte a hned neverte vsem pi*ovinam co reknou v televizi. Peace
onrejblesk
presne tak naprosto souhlasim s thiaky dyg si vemte asi tak pred deseti lety tu bylo neco jako "PSANELSKA CHRIPKA" sice si nejak nepamatuju co to bylo zac ale byly toho plny noviny a televize ze je tu pandemie ze vsichni umreme a tak podobne a co JA TEDA ZIJU?? takze v cem byl omyl?? v mediiiich takze fuck of ptaci chripka ja osobne tomu neverim tak jak to rikaj noviny ----:> kdyby se radsi lidstvo stralo o nejky zdroje energie a nebo neco co nahradi ropu ale ne my se radsi kuli penezum budem stourat v takovejch kravinach!!! peAce(btw asi tomu nerozumim tak jak bych mel kdyz tu tohle pisu ale je to ocima laika!!)
indicky-konopi
Něvěřím tomu, že by moje babička měla nějaky šíleny slepice, teda šilený možna jo, ale určitě nemaj chřipku:frog: budu si prostě hnojit z vesela dál timhle libovym hovnem...:bounce:
ThomasK
No to moje babička má asi 20 slepic, a rozhodně jí nějaká ptačí chřipka nevyvede z míry, a chudáky slípky nevyhodí z baráku :) Takže hnojiva bude hooodně. :)
hasismarja
nazdárek lidičky ... tak nevím jesi to je nebo není paranoidni myšlenka ale berte to tak že tedˇ je umrtnost asi 16 % jenže zatim ta bestie není prenosná z člověka na člověka to pak asi bude zajimavějsi no ale toho hnojení bych se vůbec nebál jen to asi bude chtít jistou míru opatrnosti ale kdo by se v tom hrabal bez rukavic zejo.....
caajen
ja si myslim ze z ptaci chripky srach ci panyka je zbytecna pokud nechces prijit do primeho kontaktu s trusem pouzivej ochranne pomucky a pookud chces myt uplnou jistotu slepicaky prevar protoze nebezpecny vyrus se pri teplotach nad 70 stupnu nici.co setyce tveho oblibeneho hnojiva nic nenamytam ale tenhle rok jsem prisel na lepsi a to je trus vlastovek je to podobne jako guano od netopyru vyzkousej a nebudes litovat uspech zarucen cus
Jay-jay
fain...trus vlaštovek je ale pořád trus ptačí ;)
CAESAR
citace:
Původní příspěvek od Hannibal01
Borci virus sám o sobě je organická látka. Pokud ji v zemině nestráví nebo nerozloží přirozená mikroflóra tak se Vám do kytičky nic nedostane.


lenze ono to je zvlasna forma zivej hmoty.ono to neni ani bunka,je to nebunkovy organizmus, ktory infikuje priamo bunky a nie telo ako celok.mimo tela preziva v neaktivnej krystalickej forme.zivotnost je teoreticky neobmedzena.to je o virusoch vo vseobecnosti.aspon to sme sa ucili na biologii.

no co chlapi?uz mate nakupene antivirotika?
jumpp
jak píšeše Jay-jay stále to jsou hovna z ptáků a nemyslím si že když bys převářel slepičáky, byly by tak účinné jako klasika, myslím si že při vysokých teplotách kdy dojde ke zničení viru, zničí se i látky námi potřebné a hlavně caajen zkus si převážet hovna, to abys měl kafilérku, myslím že krapet smrdí :D:D:D,
hi
RastaManiac
Chtěl bych se zeptat,jestli hnojení slepičákama nějak ovlivňuje chuť modelu.
Jestli je lepší výnos i chuť u slepičáků,než u jiných hnojiv.
Mám strach že jak budu hnojit slepičákami tak bude chuť úrody hnusná,škrábat v krku apod.
Díky ... :popcorn:
Zelda.cz
Rastamaniac : nebude, ale nesmíš to pohnojit těsně před sklizní...
Hannibal01
CAESAR : Mno ale jsou virusy tvořící spóry jako SARS ale toto onemocnění jiného organismu nepřežije. A ve formě nějaké krystalické látky ho nenajdeš. A k těm antivirotikám: Víš že se onehdá obějivala zpráva v novinách že se neví jestli TAMIFLU bude účinná.
CAESAR
spory vytvaraju bakterie a nie virusy.takze sars nie,ale napr. antrax.k tzm antivirotikam:je mi to v podstate jedno ci su ucinne,ci nie,kto ma zomret zomre,aj keby mal sebeucinnejsie antivirotika(aj tak je nas na zemi uz moc :D ),tak jak to byva napr.>pri autonehodach-jeden ma uplne zozvochlanu skodovicu a nema ani skrabanec a druhy ma auto len tuknute a je mrtvy.
Lahvan_FlaskiCZ
Rastamaniac: nebude, ale je to preci jen lepsi nez Kristalon, ktery IMHO chut znici daleko vic nezli biologicky odpad zviřátek..... :mutant:
best jsu netopyri vykaly, ale ty se shaneji jen velice tezko, proto SLEPICE RULEZZ. :jumper:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma