Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Úvod do Groweru

 
Je u nás státem povolen import semen? - Klikni zde pro originální téma
Kirk
Zdravim, chtěl bych se zeptat, jaká rizika má objednání semen u http://wizard.cannabis-seeds.cc/index.php
je to vůbec legální v ČR?
PŘEDEM DÍKY
100Thermal
Ne, proč se ptáš? Dělej to jak všichni ostatní a nestarej se. :)
Kirk
Ptám se protože si chci něco objednat a nevim co mě kromě semínek ještě čeká
jinak dík za odpověď
100Thermal
Objednej si a neřeš blbosti. Děláme to tak všichni.
Jarexx
Přesne tak.Proc se vubec na takový blbiny ptáš???
Jahudka!
Kirk - Import semen neni povolenej.Objednavas to na vlastni riziko.To je cely.Kdyz na to prijdou,stejne by ti nejspis nic neudelali.Staci rict ze sis to objednal pro sberatelsky ucely.Horsi bude,az te chytnou v okamziku az ti to pokvete;).
Kirk
Do Zákon a právo sem mrknul, hledal sem všude možně a až na to že mi semínka nemusej přijít sem nic jinýho nezjistil. Taky mě zajímaly názory zkušenějších.
Jinak dík za odpovědi
Peshmerga
4 Kirk - dělej přesně to co ti tady radí členové Groweru. Kromě diskrétně zabalených semínek, tj. pokud na tvou adresu dojdou, dostaneš ještě k zásilce buď likořicové pastilky Potter's originál (docela osvěžující, právě jsem si jich pár do úst dal) nebo propisovačku a poděkování, že máš zájem o nabízené reklamní produkty, či obal na CDéčko. To záleží od koho semínka objednáš.

I když by, v nejhorším, byla ta zásilka zabavena, ztratíš 15 či 20 Euro a vždycky můžeš prohlásit, že jsi sběratelem semen. Více bych se staral o to, aby mě nikdo nechytil, až ti to pokvete, jak píše Jahůdka. Kdo se bojí, nesmí do lesa. ;-)
Kirk
Jo jo, teď už teda vim jak to chodí takže jdu do toho!
chia
Propiska nebo bonbony, pche! :-) Dostal jsem před týdnem semínka od http://www.hanfsamen.at + 5 semínek bonus Safari Mix od Mandala seeds a to mi je poslali i když jsem jim zapoměl poslat 5 Euro na poštovný (bylo to za 110). Tímto děkuji a doporučuji. Kali už klíčí.
Peshmerga
Ještě bych chtěl dodat, pro nové členy Groweru či členy, kteří nemají zkušenosti se zasíláním semen.
Někdy ta zásilka semínek je tak koumácky uschovaná (v krabičce, CDečku, "bublinové" obálce, atd.) že to nemůžete hned nalézt a řeknete si, "Kuva, to mě ty kuvy holandský vokradli vo X Euro či doláčů". Pak ale po důkladnějším hledání kromě propisky, pastilek, či jiné "kamufláže", najdete ta objednaná semínka a někdy i tzv. bónus, semínka zadarmiko. Oni dobře vědí, že pět nějakých "no name" semínek je nezabije, ale naopak odběratele povzbudí k opakovaným objednávkám.
DeThomas
Hele, mam zase trosku offtopic dotaz. Jak to funguje s tou platbou pres kartu? Musim mit ucet v eurech nebo to ta banka automaticky meni koruny na eura? Prijde mi to lepsi nez cpat penize do obalky.
DeThomas
Ale muzou te obvinit ze sireni toxikomanie, drzeni omamnych latek a kdyby si na tobe chteli smlsnout, tak si toho najdou jeste vic. Zalezi na stesti a na policajtovi, kterej by se tim pripadne zabejval. Ale na druhou stranu si myslim, ze pro 10 seminek nebude nikdo delat ramus, to se tyka jen velkopestitelu a tvrdsich drog. (Aspo takove jsou moje dosavadni zkusenosti)
DeThomas
tak treba drzeni potencionalnich omamnych latek. =o)
DeThomas
To byl vtip. =o) Ale u policajtubych se nedivil nicemu. Treba T. Lerayho chytli na hranicich s par gramama travy, tak ho odvedli do nejaky budky a vyslychali. Casem ho zprostili obvineni z drzeni omamnych latek, ale hned ho znova zazalovali z prevazeni omamnych latek pres hranice. Ta budka, ve ktery ho vyslychyli, byla totiz za hranicema a oni mu to huleni vzali az tam. No a za to uz do vezeni sel. Tak nejak. =o) Policajti jsou (ve vetsine pripadu) svine a vzdycky si neco najdou.
plantážníci
treba tady:
http://grower.cz/forum/showthread....=legalne+semena
usatacibule napsala:

z www.ganjaweb.com :
Vítejte na ganja webu. Naleznete zde především on-line shop se semeny konopí. Semena námi nabízená nesmí být zneužita podle Trestního zákonna o nedovolené výrobě a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Konkrétně § 188/1 Kdo vyrobí, sobě nebo jinému opatří anebo přechovává předmět určený k nedovolené výrobě omamné nebo psychotropní látky, přípravku obsahujícího omamnou nebo psychotropní látku nebo jedu, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem nebo propadnutím věci.
Dále chceme upozornit na to, že zde nikoho nenavádíme ke zneužívání návykových látek. Konkrétně zákon o šíření toxikomanie § 188a Kdo svádí jiného ke zneužívání jiné návykové látky než alkoholu nebo ho v tom podporuje anebo kdo zneužívání takové látky jinak podněcuje nebo šíří, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem.
Námi nabízená semena neslouží ke zneužití, k podněcování, napomáhání či dokonce výrobě nedovolených drog. Jsou určena pouze ke krmným a sběratelským účelům, přesně pro které se stejným způsobem prodávají v ostatních zemích EU s legislativou shodnou s ČR.

takze zas tak jednoduchy to nebude... asi tak ze kdyz budou chtit tak z toho pruser udelaj ... :(
Jahudka!
DeThomas - Platba pres kartu je mozna ale vetsinou si za ni banky uctujou vysoky poplatky.Objednas treba za 20 euro a k tomu ti pripocitaj 200 i vic Kc za platbu.To znamena ze te to ve vysledku vyjde o dost draz.Smozrejme k tomu abys platil v eurech nemusis mit devizovy konto.Banka to udela sama.
DeThomas
2 Jahudka:
Dik, to sem potreboval slyset. Ale radost si mi tim neudelal. =o) Ale i tak dekuju.

2 cmoud:
Vzdyt ja vim, tamto byl jenom priklad, ze kdyz budou policajti chtit, tak si na tebe vzdycky neco najdou. Nejsem hnup, vim, ze v seminkach nic neni. =o)
plantážníci
cmoud [IRL] - nejsem v tom zas tak zorientovan, ale zob pro ptaky bude z naky techniky, nebo naky fakt cudky. Sluknu mit muzes - to ze hulis neni ze zakona problem (nebo je to nakej prestupek) ale semena sou potentni k vyrobe (!!) drogy. Navic ve slupce semen je thc a ze semene je mozny (myslim) nejakym tim jejich "rozborem" zjistit jaka zhruba kytka z toho vyroste ... praxe je ale takova, ze te za to asi nikdo nijak popohanet nebude, ovsem definici statem povolenyho importu semen (nazev thrydu) tim taky nenaplnis
plantážníci
OK tak jo :) me je to vcelku jedno ..... pride mi ze se tu strasne peres o neco co je taky akorat tvoje domenka (logicke sic, ale nepodlozene - staci argument soudce ze tady neni irsko a ses nahranej :) - muzes jim o houbickach vypravet treba dva dny :D ...napriklad ) , stejne jako sem tu upozornil na sve domenky ... dal se pretahovat nebudu :D :D , ale nepresvedcil si me
drtikol
hele rybizci dejte si speka a prestante se hadat.... :beer: :D

mam vecnej dotaz, mate nekdo zkusenosti s tim safari mix? co toe za kytky?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma