Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Hulení a kariera ... - Klikni zde pro originální téma
i_oNe
Hulení a kariera ... ´de to dohromady !?
Walhalla2000
mas na mysli karieru hulice?
i_oNe
Touhle otázkou, se zabívám v poslední době pořád ... docela bych ocenil nazory jinech lidi, abych si mohl svuj nazor patřične doupravit ...

Díky
i_oNe
To Walhalla2000

Myslím jestli jde aby člověk v pohodě ganjil a užival si všechny ty libustky s tim spojený A K TOMU jeste moh´ mít dobrou praci (ted nemyslim nic rukama ani něco ve stylu Dr. Dre) Práci kde se používá hlava :-)
ddevil
covece, ja ti nevim,jestli to de dohromady.To zalezi na tom jak casto hulis....Z osobni zkusenosti ti muzu rict, asi tak dva roky jsem hulil tak dve filmovky za mesic a pohoda, v praci se to neprojevilo (pracuju hlavou, sedim u telefonu a pocitace faxu<proste kancelarska krysa> ale v posledni dobe sem zacal dunet casteji, dokonce i v praci a projevilo se to, rozhodne jsem zacal byt kvalitne zakoprovany, takze moje pracovni nasazeni slo nekam.
Takze huleni a kariere, podle meho nazoru.... to moc dohromady nejde, pokud zahulim v praci.
Pokud budes dunet po praci, tak si myslim, ze pokud tvuj sef neni totalne vysazeny na hulice a nezjisti to, tak to na ,,karieru,, vliv moc nema.....
Sido
Ja jsem take kancelarska mouse, ale nicmemene v praci nikdy nehulim.Jinak hulim prakticky denne a nejak se to na me pracovni aktivite neprojevuje a naopak bych rekl ze jsem vic v pohode a lepe snasim docela castej stres.Rekl bych ze pokud svoji praci zvladas dobre nezhulenej tak to nemuze mit na tvuj pracovni vykon vetsi vliv, narozdil treba od alkoholu.Samozrejme kdyz bych si dal jointa hashe tak bych tady asi akorat sedel a cumel do monitoru :o))))
ddevil
neni krysa jako krysa, co delas konkretne, ja jsem dipecer MKD a kdyz si dam v praci, tak tlapu do telefonu takove hovadiny, ze radsi nemluvit..... a nedej boze kdyz je nejaky problem............
ale jinak hulim casto a hulim rad a ........
Sido
Ja pracuju na dohledovem centru u jednoho z mobilnich operatoru a predstava ze bych se zhulenej ztracenej mezi popadanejma BTSskama to by asi fakt neslo :o)) Ncmene kdyz se vecer zhulim jako prasatko tak jsem rano za pul hodinku celkem v pohode a jsem schopnej pracovat tak jak mam :o)))
Limba,CsC
Pokud máš na mysli opravdu "KARIÉRU" - ("flek", oblek, kancelář, pracovní porady, jednání,.....), tak myslím, že ne. Podle mne totiž i když hulíš střídmě, méně nebo více se to projeví i ve tvém celkovém postoji k životu - začneš víc přemejšlet (ekologie, lidi, práce, prachy,......a co za to....) a to není to nejlepší pro strmý pracovní postup. Moc to nejde dohromady a takováto témata se pro dravé, rychlokvašené, gumové a omyvatelné a zcela nové manažery moc nehodí.......nebo jo ???
Tomasino
Lidi viděl bych to následovně ..... vše záleží jen na člověku, jak se k tomu postaví ... jsem člověk pracující na poměrně zodpovědné pozici v jedné bance (klasickej kravaťák v obleku) a nemyslim si, že by kariéra a hulení nešlo dohromady ... chce to jen jednu jedinou věc. Člověk se musí v případě, že chce tyhle dvě věci sladit, naučit oddělit od sebe pracovní a soukromej život .... podstata je v tom, že se jedná o docela primitivní přetvářku, kdy od 9:00 do 17:00 jste řádným zaměstnancem svého zaměstnavatele, uctívající pracovní řád a řád vyšší společnosti, ve které se v době zaměstnání pohybujete. No a soukromej život je samozřejmě něco úplně jinýho .... shrnuto podtrženo, pokud někomu nevadí, že vede v podstatě dvojí život a dokáže tohle zkousnout, zamyslet se nad tím a ujasnit si jak to chce vést dál, pak se mu může podařit tyhle dvě věci zkloubit dohromady úplně v pohodě. Vždyť se stačí podívat jen trošku kolem sebe, kolik úspěšných lidí je mezi náma a to co kolikrát provádějí ve svém soukromém životě je až nehoráznost :) Samozřejmě zhulit se v pracovní době asi moc nejde (pokud zrovna nedělam závozníka nebo tak něco, ale to asi nejde zrovna o nějakou závratnou kariéru že jo :)
Nicméně já osobně si myslim, že tyhle dvě věci dohromady můžou v pohodě fungovat :) HOWGH
Vysmátá cyklistka
Tomasino má recht, já jsem taky 8,5 hodin denně usměvavá blondýna za počem v reklamní agentuře, ale hned jakmile vypadnu z kanclu, shodim tuhle masku, nasadim teplou čepici přes uši, sluchátka a jsem to zase já, celá nažhavená na pokouření a fajn večer.
Co se týče kariéry, tak to mě zrovna přešlo, protože jsem si uvědomila, že na to, abych tu seděla ještě do tý doby, než budu mít mimčo ( minimálně dalších pět let, jestli se mi podaří do tý doby zmoudřet), a pak zase po mimču přišla nazpátek do kanclu, tak na to je můj život moc krátkej a tohle mě fakt nebere, kariéra rozhodně neni mym cílem, mym cílem je pohoda, a proto po novym roce končim a jdu dělat to, co mě baví, a kde nemusim každý ráno nesmyslně nasazovat masku, ale můžu se celej den tvářit jako já.
Tohle je moje kariéra - bejt sama sebou!
Držte mi palce, ať si nenatluču, díky.
pan dan
Svoji "karieru" (flek, oblek, kara, prachy) jsem vzal, podival jsem se na ni ze vsech stran, zjistil jsem jaka je a jaka se zda byt a ve vsi hruze zahodil. Delam programatora pro jednu mensi/vetsi firmu, nehonim se za prachama a je mi fajn. Nesnasim snobstvi. Neuznavam bezbrehou moc penez. Je to obraz zla. Prachy prachy prachy prachy prachy prachy prachy prachy prachy prachy prachy prachy prachy prachy prachy prachy prachy prachy prachy prachy prachy prachy prachy prachy prachy prachy prachy haaaaaaaaaaaaaa vsichni se zblaznili...

nene, jsem mozna pro ostudu, ALE SVUJ
Limba,CsC
Tak asi nějak takhle jsem to myslel. Přetvářka (nebo chcete-li "dvojí život") podle mne není to pravé ořechové pro krátký čas pobytu na kouli. Ale (Bohudík) máme svobodu.....
Maggie
Tomasino a Vysmátá cyklistko, mluvíte mi z duše. Když si člověk dokáže oddělit ty dva světy, tak se dá zelená kytička klidně s tou kariérou skloubit a výsledek je víc než dobrej:-) Na druhou stranu uznávám, že tenhle "dvojí" život nemusí každému vyhovovat - záleží holt na nátuře. Mějte hezký pátek:-)
pan dan
Ja vest dvoji zivot zkratka nedokazu. O me v praci vedi, ze hulim, vedi co ode me maji ocekavat, vedi, ze ja toho od nich moc neocekavam, vse je v naproste pohodicce. Pretvarku jsem kdysi zkousel, ale neni to pro me to prave. Co mam delat, kdyz jsem takovej vul, ze se snazim dobrat harmonie? Takze jsem mel na vybranou. Bud budu delat hodnyho spolecensky aktivniho zamestnance nasi krasne spolecnosti s tim, ze si budu muset davat sakramentskyho bacha na to co delam a co rikam, nebo to budu ja, pan.dan se vsemi svymi klady a zapory, nic neskryvajici, neprekrucujici. A verte, ze ta druha varianta mi vnasi mnohem vic klidu do duse.

Lidi...kurwa...penize sice maj moc, je to s nima jednodussi nez bez nich, ale JSOU OPRAVDU TAK POTREBA V MNOZSTVI VETSIM NEZ PRIMERENEM?

Nejsme loutky tohohle systemu, kdy uz si to lidi uvedomite...
livo
... z vlastní zkušenosti a zkušenosti minimálně jednoho dalšího managora ;).
Ano ganja přináší pohodu, ale pohoda přináší lenost. Pokud mám pocit, že je vše v pohodě a nic mi nechybí, tak proč bych se měl sakra snažit, že? Tohle si ale můžu dovolit pouze tehdy, jestliže jsem rentiér nebo jinak za vodou - protože jinak jsem obyčejnej slouha, větší či menší. A slouha budu i když bych se stal prezidentem zeměkoule (jenom trošku menší :)). Je na každým jakou cestu a cíle si zvolí. Já jsem si zvolil materiální prostředky k dosažení duchovní pohody a vyhovuje mi to tak. Jestliže mě něco rozptyluje (hlad, nemoci, bolesti, starosti o živobytí, svědomí...), tak v pohodě nebudu nikdy - budu pouze někam utíkat, ale bohužel vždy jen na krátkou dobu.
Takže cesta k pohodě je cesta těžká, plná práce a sebeupírání a kdo tohle dokáže skloubit s trávou, tak ten je opravdu VYSMÁTEJ :D:D:D:D:D:D:D:D :smoker:

to pan_dan: Co je to "větší množství peněz než je množství přiměřené"? Btw, nechci být loutka tohoto systému, a proto se plně ztotožňuji s tím co jsem napsal výše. A nechceš se trochu rozepsat o tom k čemu vlastně svojí poslední větou vyzýváš...? Pokud to tedy nebyla pouze řečnická otázka ;)
Tomasino
Chci jen reagovat na tvojí poslední větu, že nejsme loutky tohohle systému ..... :) tuhle větu jsem si taky už párkrát probíral v hlavě, ale ať chci nebo ne .. ať se tomu bráním a snažím se o opak, tak tou loutkou jsem ... a jsme jí skoro každej ... nemůžeme za to my, je to otázka doby v které žijeme ..... je těžký se rozhodnout, jestli zůstat svůj a lidskej a prožít život po svém a za ničim se nehnat a nebo se zapojit do davu loutek a nechat sebou cloumat a mávat tak jak to doba a naše společnost určuje ..... před pár lety, když jsem byl ještě mladší (lépe řečeno za školních studií) jsem taky přemýšlel jinak ... říkal jsem si, že si budu žít tak jak chci já a měl jsem své idéály, ale jakmile jsem začal pracovat a stavět se tak nějak na vlastní nohy tak jsem si uvědomil, že moje ideály o životě sice nejsou tak zlý, nicméně mi asi nezajistěj to, že budu moct jednou mít hezkej byt, kde budu mít svojí rodinu, že moje děti jednou nebudou muset prosit "Tati tati, proč jsme ještě nebyli u moře a proč jsme neviděly to či ono ..... tohle je podle mýho to, co žene lidi k "loutkaření" .... a nikdo se přeci nemůže divit, že to tak je ..... život bez peněz je sice taky krásnej, ale podle mého né v plně civilizované společnosti ..... prostě takovej je život :)
livo
Nemám co dodat, jen K+ !!:smoker:
pan dan
No vidis, u me je to prave naopak. S pribyvajicimi lety zjistuju, ze zit tak "jak to dnesni spolecnost vyzaduje" neni nic pro me. Za mlada (lepe receno za skolnich studii) jsem byl presvedcen o tom, ze budu mit krasnej dum, krasnou zenu, krasny auto a budeme jezdit na krasny dovoleny ke krasnymu mori, budeme mit kopu krasnejch deti a janevimcojeste...
Jenze prisla doba, ktera pro me znamenala zasadni prulom, doba, kdy jsem zjistil, ze tento zpusob zivota je sice pohodlny, ale nesmirne otupujici. A ja si nepreju byt otupovan, abych zapadnul do nasi krasne spolecnosti, ritici se (aspon podle me) s usmevem do hoven (sory za ten vyraz). Byla to doba, kdy jsem nemel vubec ale vubec nic a zjistil jsem, ze i tak se da zit a ze se tak da zit opravdoveji, protoze vsechno zalezi jen na tobe a ne na nejakym mlhavym principu existence ve spolecnosti.

A tak jsem po case dosel do bodu, kde se nachazim nyni. Vidim, ze kdyz se clovek diva na veci takove jake ve skutecnosti jsou (to jsem zvedavej, kterej debil si po obdrzeni vanocniho twista urve rukavy z pyzama), je vse jasnejsi. Staci se povznest. A k tomu mam treba tu ganju. Ne jako prostredek k uteku, ale jako prostredek k relaxaci ve svete, jaky se mi libi. Sice je pravda (a tedka si asi s prominutim naseru do vlastniho hnizda), ze ziju v panelaku, denne jezdim metrem do prace, navstevuju supermarkety, ale nejak se prezit musi - v tom Ti musim dat za pravdu, prachy bohuzel jsou hybnou silou tyhle "krasny" spolecnosti. A az me prestane bavit programovani (hahahahaha) tak klidne opustim Prahu a budu delat toho zavoznika. Kdekoli, treba nekde na vesnici na Morave.

Ne, nechtel jsem se navezt do nikoho s lukrativnim zamestnanim, jestli zvladate svou praci oddelit od sveho sourkromi, jedine plus pro vas.
iNVADER
Naprostej souhlas, mluvis mi z duse. diky :-)))
ddevil
čéče, to nema chybu,
normalne sem si te vytisknul a dnes to ukazu doma a kamosum, co nemaji to stesti a nesedi cely den v teple na prdeli jako ja,
To cos napsal by se melo nekde vytesat....nepremyslels uz co si nechas napsat na hrob (urnu, precist pri rozptýlení :):):):)
Neni tu nekdo kameník? ??????
Uf
Tomasino
Souhlasim s tebou :) je těžký definovat a správně vymezit pojem "spokojenej a naplňující životní styl" prostě je to na každém, jakej směr svýho života si zvolí .. jestli půjde tou pohodlnější cestou a připojí se k ostatním a nebo jestli bude chtít seberealizaci a splnění svých ideálů i za cenu toho, že si půjde svou cestou ....
určitě je to otázka názoru .... možná za 3, 4 roky budu mluvit zase jinak, ale zatim žiju tak jak žiju a třeba si taky jednou řeknu dost a zmizim někam na venkov, kde se budu věnovat sám sobě, ale teď jsem zatím ve věku, kdy se držím těch všech loutek i když s tím přímo nesouhlasím, ale ....... jsem mladej a chci si ten svůj život nějak zařídit .... sobě se budu věnovat až tu budu mít svoje dospělý děti, který na mě nebudou závislý a já si budu moct říct ... tak, děti mě už nepotřebujou, jsou na vlastních nohách, tak se teď trošku mrknu na to, co jsem chtěl vlastně celej život doopravdy dělat :)
i_oNe
>>>>>> p r o f š e c h n y <<<<<<<<<<<<

Diky moc za Vaše příspěvky !!

Od založení týhle diskuze sem, tu nebyl a po pravdě sem ani nepočítal, že huliči přemýšlí i takhle!!
Tu dobu co sem tu nebyl sem se učil na docela :-) důležitou zkoušku. Takže jak ste poznali, jakési - cosi co by se snad jednou mohlo nadsazene nazvat karierou me snad teprve čeká ... doufejme!

No a muj nazor se i díky vam formuje zatim timto směrem:

" Když člověk chce - tak to ´de! "

Diky sem zvedavej na další učast ...

hh-top
Štěstí, je umění smířit se s tím, co máme.

Svoboda je pouze jiný způsob jak vyjádřit, že nemáme nic, o co bychom mohli přijít.

Z toho plyne: Milujme to hovno, co nám život nadělil a čím méně věcí vlastníme, tím jsme svobodnější.
Tuhy
Jo kariéra to je vono! nebo snad ne? Já si myslím, že je třeba svůj zivot prožít nějal lípnež jen honou za akriérou a stoho plyne za penězma, i když v ¨systému¨ to asi bez peněz nejde, není jich třeba tolik jen na přežití. A co s ušetřeným časem? No třeba starat se o rostlinky a pod.
nemo
No to jsem fakt nečekal takovou debatu. Připojuju se k ní trochu pozdě ale karmu pan_danovi musím dát.
No já si myslím, že člověk by si měl hlavně uvědomit o co mu v životě jde. Pokud mu jde opravdu o KARIÉRU, tak by asi neměl hulit, protože to mu cestu k ní určitě ztíží. Podle mě ale není na výběr jen dělat kariéru nebo žít na hranici minima a muset vysvětlovat dětem proč nemohou mít to či ono.
Myslím si, že člověk může hulit (taky není třeba hulit každý den a pořád nebo jo?) a může slušně žít kvalitní život. Vždyť se podívejte kolem sebe, kolik peněz lidé utratí za naprosté zbytečnosti, které jim nijak život nezkvalitní, protože třeba jen podlehnou reklamě. Dám vám příklad: dnes a denně vidím lidi jak si kupují balenou vodu. Dokonce ji kupují i lidé na kterých je vidět, že nemají moc peněz. A titíž lidé nadávají na vysokou cenu vodného a stočného. Ale když si spočítáte kolik peněz je stojí ta balená voda, tak ceny vody z vodovodu je proti tomu úplně nic! Za mých mladých let bylo normální pít "vodu se šťávou" jak jsem říkal vodě z vodovodu se sirupem. Ale dnes ne. A přitom se ví, že balená voda je mnohdy vyráběna z vody z vodovodu! A mohl bych pokračovat. Lidé nakupují jídlo v Makru ve velkém, protože je pak levnější a když už ho doma mají, tak se "přece musí sníst" ne? A titíž lidé pak nadávají že nemají peníze na to či ono.
Já sám jsem se dostal do podobné situace jako pan_dan. Dřel jsem jak vůl, protože to mám v sobě a byl jsem tak vychovaný. Vydělal jsem si peníze , a tak jsem se pustil do dalších věcí. Ty se mi ale nepovedly a dost mě to vzalo. Tak jsem začal přemýšlet co jsme udělal špatně a zjistil jsem kde jsem udělal chybu: Chtěl jsem příliš moc! A zamyslel jsem se a zjistil, že mi to dření nepřineslo žádnou radost a ani nezvýšilo moji kvalitu života. No jo, měl jsem víc peněz a mohl jsem si dovolit si koupit to či ono a moc se nezajímat o to kolik to stojí a jestli je mi to k něčemu DOOPRAVDY dobré. Ale když jsem se pak zamýšlel, tak jsem si uvědomil kolik věcí doma mám a vlastně je skoro vůbec nebo vůbec nepoužívám. Koupil jsem si je jen proto, že jsem SI MYSLEL, že je potřebuji ale nakonec se ukázalo, že je nepotřebuju, Podlehl jsem zkrátka tlaku okolí, kamarádům, reklamě. A cenou kterou jsme za to zaplatil bylo, že jsem neměl čas na svou dceru ani na své kamarády. A teď si říkám: Stálo mi to za to?
Tak jsem se rozhodl radikálně snížit svoje životní náklady, abych měl víc času na sebe a své známé (jsem rozvedený a žiju sám) a zjistil jsem, že to není tak jednoduché. Byl jsme totiž zvyklý jít do města nebo obchodu a koupit si něco! Teď jsem si musel vždycky říct. Potřebuješ to DOOPRAVDY? a kolikrát jsem si musel říct. Vždyť to vůbec nepotřebuješ! Musel jsem VĚDOMĚ bojovat proti svému zvyku koupit si něco jen proto, že se mi to líbilo! No hrůza. Ti co máte trochu peněz, zkuste si snížit svoje životní náklady o ty věci co nepotřebujete a uvidíte jaký je to problém.
Mohl bych to popsat a rozvést a pokračovat o tom na co jsem ještě přišel ale myslím, že z toho co jsem už napsal spoustu věcí i tak dojde.

Opatrujte se


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma