Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

Stránky: [1] 2 
Výroba hašiše - návody - Klikni zde pro originální téma
kamil
zdravim
Poprvé jsem se letos rozhodl vyrábět hašiš. Zvolil jsem extrakci alkoholem. Výnos 15%. S účinky spokojen. Ale jde mi o aplikaci. Haš musím držet v nízkých teplotách, aby zůstal pevný. V rukou strašně rychle měkne a rozblebtává se. V jointu se také roztéka a je problem s ucpáváním a prohoříváním podél okrajů. V pohodě jsou paličky, které jsou v haši otírané. Zkoušel jsem ho rozdělit, aby lépe proschl, ale to nevyšlo. Jediné co mě napadlo bylo smíchání s tabákem.
Máte někdo nějaký zlepšovák? Nebo v čem sem udělal chybu při výrobě? dík
Niga
Poprve si spravil chybu v tom ze to hasis vobec nie je. Toto je TER.
A aby sa ti ter nelepil pridaj do neho snupaci tabak, podrteny grass,... Lepit to bude asi aj tak, ale uz to nebude ten mazlavy, lepkavy humus.
rastajohn
taky mam takovy problem akorat s olejem.jak mam udelat z oleje nejakou konzistentnejsi hmotu?

Jo a pridavat snupaci tabak? to je hc :) ale teda vyzkousim
ale to ho tam musis dat kotel asi.

jinak daval sem do oleje nadrcene sisky na prach, ale chce to pres noc nechat zalisovat ve sveraku, jinak se cokec rozpada.

howgh
kamil
zdravim
s účinky a chuťí jsem spokojen.
to Hunťa:dík
rastajohn
mno ja sem extrahoval acetonem a vynos byl velky, priste to zkusim s propanolem
Niga
2 Hunťa: Jo, tys na to kapnul! Nie je nad dobry charass! A ked to je Manala cream alebo dobry home made,.... Hmmmm uz teraz sa mi zbiehaju slinky :p: Uz aby tu bol september,oktober - len potom si budem ,,mädlit,, ruky.

2 rastajohn: mozno snupaci tabak nie je najvhodnejsi, predsa len moze sa snupaci tabak fajcit?(filozoficka otazka no.1) :D Ale ma praskovu konzistenciu co najviac vyhovuje.
Vela ho tam nedavaj max. 50/50. Ked to bude mat pozadovanu hustotu, zabal to do sacku a dobre to lisuj nejakym valcekom. Postup je velmi podobny videu ktore sa povaluje na sieti. Nenapada ma nazov, ale uz si ho iste videl(chlapik podrti ganju, presitkuje,.....)
Ked poriadne preschne je ako pravy has, aj sa tak drti.

BTW- Neviem ako vy ale mne has extrahovany alkoholom aj plynom chuti dost chemicky. Aj stavy su ine ako pri maroku, holande.:(
kamil
zdravim
ještě jakej používáte poměř mezi alkoholem a trávou?
Zhuler
Já používám butanovou metodu která je podle mě nejlepší. Je takovej tužší hnědější. Haš má dobrou chuť kope to jako ta svina a o učinkách ani nemluvě. Mazec
Za to přes alkohol je to taková černá sračka která pomalu ani nic nedělá a chuť je strašná. Konzistence špatná.
Takže Butanová metoda nejlepší.
Akorát by mě zajímalo jak se dělá ten opravdovej haš?
prenda
Můj postup:

Litrová flaška od odkurek s pevnym víčkem byla naplněna zbytky z palic a okvětních lístků z trimování a dána do mrazáku.Pár dní jsem jí vždy několikrát za den vyndal,protřepal obsah a zase uložil zpátky do mrazáku.Na dně sklenice ze usazoval bílý(žlutý) skuff.Ten jsem přecedil přes vhodné sítko a nasypal do ustřiženého papíru na pečení,na který se hmota nelepí(hnědý papír v rolích),podle jednoho videonávodu zabalil a koulením zalisoval tou zavřenou sklenicí.Tlakem se pryskyřice slepí a slisuje dohromady.Následně balíčky putovaly na 10 min do 100° předehřáté trouby a další zalisování.Po rozbalení papíru na pečení zbyde světlejší hašiš,který jsme hulili jako sucháč,protože šel krásně rozválet.Chuť,vůně a účinky spokojenost.

Do víčka sklenice se dá připevnit sítko pro snadnější obsluhu.

Nevýhody:
hodí se jen na menší množství materiálu,chtělo by to sejtko,nebo spíš dvě se správnou zrnitostí
kamil
zdravim
tak jsem dal na rady a zkusil jsem to vysušit, pomohlo to, ale ne zas tak moc. Hlavně při vysokých teplotách to ztrácelo konzistenci, ale už to částečně šlo drolit.
Šnupací tabák se mi do toho dávat nechtělo, tak jsem to naředil s cigaretovým tabákem Javaanse, a už je to docela v pohodě. Tabák do sebe natáhl ten lep a pak se to zkrze něj odpařilo. Ani jointy to už nedusí.
Prostě díky, jsem zase o kus moudřejší...
prenda
Jenže olej se ti nevypaří...už z toho zůstane mazlavá olejnatá sračka,která bude při doutnání smrdět jak přepálenej volej.Fakt humus....zkoušel jsem takhle dostávat charas z rukou za pomoci oleje a špek chutnal hodně divně.
kamil
zdravim
klasickej haš je podle mě všechno dovoz z míst kde to žmoulají šikovný ručičky...
rastajohn
diethylether koupite v kazdych laboratonich potrebach, staci je vyhledat na netu, ale neni jich moc, cena viz muj thread

2redhook: a nejaky postup by byl mozny uvest?
kamil
zdravim
když na žmoulání haše závisí tvoje živobití, tak žmouláš. Pak přijede nějakej týpek a koupí od tebe kilo za pět tisíc, které propašuje do své rodné vlasti. Toť podle mého kouzlo výroby klasického hašiše...
u4eea
Myslis tohle....

http://www.pollinator.nl/default_ce..._id=24&sec_id=9

Mam jeden doma, pres vanoce se to pekne hemzilo. Pouzivala jsem ale mokrou metodu...z ledem...ice-o-lator, pak jsou jeste pollinatory. vsechno to ma micromesh skrs ktere padaj kristalky.
Jahudka!
Co ja jsem nekde cet,tak pravej hash se dela tak,ze prej chodej na poli mezi kytkama v kozenejch oblecich a na tech pak ulpiva pryskyrice kterou z nich nasledne sloupnou.To by mel bejt pravej hash.Az budete sklizet a ozmoulate si ruce od pryskyrice a kdyz to pak sloupnete tak to by melo bejt pravy maroko.Alespon ja z toho timhle zpusobem nikdy sracku nemel.Kazdopadne moc ho neziskate,pokavad nemate pole jak krava..
100Thermal
Toto je dobrá osrávačka ("lis"): http://www.piecemaker.at/page/index3.htm
"hašiš" vyrobíš i ze stonků :D
kamil
zdravim
žmoulání nejde, já jsem letos žmulal dvě kytky a měl jsem ruce na padrť.
to Jahudka!: lepší když v porostu chodí nahé slečny
to 100Thermal: no nevypadá to moc vábně
N3m3515
Nevite kde se daj najit na netu ruzne metody jak na hasis dekuji...
100Thermal
A jak na to?

























Těch obrázků je na výběr víc, krom toho listu ještě jing a jang a zvěrokruh...











No nekupte to, za 139,- Eur :D Fuck of.
kamil
zdravim
to 100Thermal: jak chápeš, že to funguje?
100Thermal
kamil: Je to malý ruční lis, vytváří tlak až 3000 kilogramů. Při lisování se tělo lisu zahřívá nad sporákem, což zvyšuje lisovací schopnost... Ale je to drahý jak sviňa
kamil
zdravim
No jasně, ale lisování není hašiš. Polde mě je to úplně na nic...
Jahudka!
Ja uz na to taky cumel,ale protoze neumim dobre english tak jsem tomu moc nerozumel..Takze se to slisuje a potom se to zahrejva.To se dela i s listama?To se protlacuje pres nejakou mrizku nebo co?Ja to proste nepochopil.Protoze kdyz bych to jenom slisoval,treba ty stonky tak by to k huleni asi moc nebylo.

Jinak by se to dalo v pohode od nekoho sikovnyho kdo ma soustruh vyrobit..
100Thermal
Ten matroš by byl docela problém, je to prej vyrobený z nějaké hodně tvrdé ocele, čemuž odpovídá i ta schopnost vytvořit tlak 3000 kg, to už chce dobrou kvalitku, aby se závity nestrhaly...
100Thermal
Asi co máš rád, a jakou výslednou kvalitu požaduješ...
rastajohn
mno tak to by se mi moooc hodilo da se to nekde sehnat?
ta stranka mi nak nechce najet
Jahudka!
Kdyz to chces pak zhulit,tak se to pak zase strouha nebo co?Vzdyt to musi bejt strasne tvrdy..
N3m3515
taky by mne to zajimalo ale asi to je jak has :D
rastajohn
hash je taky tvrdy a nestrouhas ho :)
Jahudka!
Ja to vyzkousim udelat.Je to uplne jednoduchy.Staci 2srouby a jedna matka.Jestli nekdo znate jak se delaj bouchaci srouby tak to udelam uplne stejne.Proste se nasroubuje na sroub matka jenom do pulky zavitu.Do ty matky se da nejakej ten matros a z druhy strany ty matky se nasroubuje druhej sroub.Pak uz stacej jenom 2 klice a utahnout to proti sobe.Nevim jakej tlak se tim vyvine,ale dalo by se to spocitat (urcite nekteri to znate z mechaniky)..Tech 3000kg je tlak kterej udavaj,ale nevim jestli na cm2 nebo mm2...
kamil
zdravim
měl jsem nedávno možnost nějak podobně lisovat, nevím teda jakým tlakem, ale slisoval jsem tak dva gramy do rozměrů válečku (tabletky) v. 2-3mm, š. 5 mm a d. 5 mm. Na kouření dobrý, ale haš nebo tak něco to nebylo. Oni tam na těch některejch mají pěknou hnědou hmotu.????
u4eea
Ten lisovac je dobrej na vsechno co jse da lisovat (ne asi), treba i skrob z spravnejma doplnkama...budou ecka pro vsechny...fuj... muze se smelit celej svet... ale jenom toyaci smelej timhle spusobem..to vime. :)

Ale piecemaker je inzerovan na vyrobu hashise treba z polinatory ci iceolatru, jako mam v prispevku c. 22, pry ze kdyz se pressuje normalne tak se vjmackavaj olejicky v crstalku a pak to spise oxiduje, a tvori se CBN, ktere je mene ucinejsi nez THC. Ma se ten skuff pressovat v tyhle masince jeste z teplem aby se to thc nerozlozilo ...blah, blah, blah... prijde mi to jako dost jako dobre provedena inzerce. Jako ze hodne pravdy, trochu bluffu.

Cetla jsem o te oxidace po mackani/tlaku na par jinejch ice-o-lator sitech, ale jinak po asi 5 varkach jsem jeste tu vec nevjmakala theoreticky (ice-o), on jakejkoliv tlak zvysi teplotu, spise jenom vim ze nejlepsi byl z nejvic slisovaneho skuffu, kterej ale take nejvic oxidoval (meni barvu do cerna z venku- vnitrek solid bezova), ze skleniku (WW). I bez te machinky ten hashish byl obcas az moc silnej. Ja to mackam pod velkem starem hradeckem nabytkem kterej sotva zvednu.

Sorry jahudko, proste to s tou kuzi o polich, i kdys asi nejlepsi hash prijde z tohoto spusobu (je totiz plnej ti karmy co si tady rozdavame), pro me je nekonomicke (eeh, totiz nemam pole konopi) leda ze by jsem vzala nejake drahe kozene sacko a zacla se sebou mlatit jako epileptik v indooru, svetla a vsechno...ne, sorry trochu OT, ale je to roztomila predstava.

Jo jinak dobrej spusob lisovani (a velmi levnej) je dat to co ma bejt slisovano mezi dve prkna, apak se na to zaparkuje auto, tak to alespon delej v jizni americe kde maj malo penez :( a hodne koka ci mary. :):):)
Jahudka!
u4eea - Zpusob co jsem popsal,neni urcenej k velkovyrobe hashe.Napsal jsem jak se dela pravej hash a ne to co vyrabi vetsina lidi tady(sracku)..Logicky je,ze tento postup neni pro pestitele 3 kytek.

Ja si rikam,ze nez abych vyrabel nejakou sracku,ktera muze bejt navic jedovata kvuli pouziti rozpoustedel tak to budu radsi hulit palice..
u4eea
Vy nemate doma ice-o-lator ze ne. Pytel listi z outdooru se rovna opravdu dobrej hash tak na mesic. Pouziju listi ktere by se ani varenim tolik nezuzitkovalo. A ano Jahudko mas pravdu ze NEJLEPSI hash asi prijde z kozene bundy s kterou probehnes polem, ale zatim muzu jenom snit. A stejne by nebyl prasek na alergie kterej je dost silnej aby mi to povolil. Ale co je PRAVEJ hash by samozrejme byla vec nazoru, a take perspektivy. On ten ice-o-lator napriklad vyrabi "skuff", kterej se z hashem opravdu neda srovnat. Ale ja jsem se nejak zase rozkecala, znas to, zenskej zlozvyk (ne vsechni, ale ja urcite). Later...and peace to all the dudes in their leather jackets running through the fields.
Fikus
to u4eea:Mno a můžeš plz popsat jak ten tvuj ice-o-lator funguje,popř. link kde se da koupit?Rozhodne zajimavy co tady řikaš ale princip si nepodala.Dík moc.
Fikus
2 u4eea:Tak se ti musim omluvit nevsim sem si toho linku u jednoho z tvych prispevku,je to tam popsane.Tak jeste jednou se omlouvam.
Fikus
Je to vlastne bubblehash, rozmyxujes bordel ve studeny vode a pak presivas pres pytle s ruznou hrubosti,on hrubsich po nejmene hrube a tam zustane svetla hmota,coz je bubblehash.Myslim ze velmi ucinej zpusob vyroby kvalitniho, chutoveho a dobre zhulujiciho hašiše.
kamil
zdravim
to FIkus: ale softa si z toho neuválíš. A jestli je dobře zhulující? kterej hašiš není?
Fikus
2 kamil: kdyby nebyl ten hasis tak vyschlej tak mozna ze by soft sel,ale tady jde hlavne o to chut a cistotu. Takovy ty eterovy smradlaky,mno neim komu to chutna budiz,ale co je v tom za sracky a chut neni rozhodne jeho prioritou.Uplne te to priotravy,takovy necisty zmastovadlo :D
u4eea
Nekterej hasis mi moc nejede, treba kdys je moc chlorofylu a alkaloidu ve smesi (kdys se mlati moc prudce o koberce/sejta ci tak {krk te zacne bolet}). Taky nemam rada jak tam na jihu evropy obcas pridavaj herak... nervni z brka...fact super.:(

Jestli je soft to co myslim tak urcite se s toho neda vyrobit (uvalis zapalis, a tam to hasne), a myslim ze to je jedna vlastnost co rozdeluj "skuff" od hashe, mam radsi "skuff". A v Hollansku je skuff drasi nes hash a to uz o necom svedsi (o kvalite kupriklad):)

Jak jinak dostat ven to thc--->nez prirodni metodou
H2O; pijeme, koupeme, varime ve vode
Beze slov.
100Thermal
u4eea: Jakých alkaloidů??? :eek:
u4eea
Pls. mej slitovani vis jak malo je delanejch vyzkumu na tomhe tema (konopi), presne nereknu, ale alkaloidy jsou compoundy na dusikove bazi (sry. za divne vysvetleni ale je to na netu v cestine a ne ta moje cechis), hodne z nich zmastuje zvirata, takze i zvire clovek, ale nejake ne. Koncej na -ine, jako znamy nicotine. Osobne mam zalibu na cannabinine a tetano-cannabine, ale nevim o Cannabisativine (ten ale hash spise nebude obsahovat). Ale aby jsem rekla pravdu nechapu moc tvou otazku. Proste neaktivni alkaloidi, ti ktere nezmastujou, latky na vic. :):):)
100Thermal
u4eea: Konopí ale žádné alkaloidy neobsahuje. Teda, když do hašiše přidají heroin, jak píšeš, tak pak možná, ale jinak v konopí alkaloidy nejsou. Víc hledej a budeš i víc vědět ;) Pokud ale někde se stoprocentní jistotou zjistíš, že ano, tak pak se omlouvám za svou neinformovanost :p:
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od u4eea
Taky nemam rada jak tam na jihu evropy obcas pridavaj herak... nervni z brka...fact super.:(


Z opiatu nervni? To tezko. To by tam spis museli pridavat nejake amfetaminy. Opiaty pusobi tlumive. Predavkovani je zastava dechu.
u4eea
100thermal. To ze si myslis ze zadne nejsou me napadlo kdys jses ptal jake. Proto jsem i dolozila jmena. Doufam za staci encyklopedie.

http://www.erowid.org/plants/cannab...is_info11.shtml

Edit:Sorry encyklopedie z 1910

Tak skusime neco cerstvejsiho;

http://www.erowid.org/plants/cannab...bis_info2.shtml


Nic v zivote neni stoprocentni jistota.

Sinuhet- promin ten nerv jsem myslela az dojde ten herak stav nez jsi zase zahulis. zato speedy {Dextra-amphetamine sulphate salt combo 30mg denne} jsem dostavala od doktoru (nastesti uz odmitam a lecim prirodou), a moc dobre je znam, muj nervovou soustavu spomalujou, mam ADHD (nemuzu se soustredit), ti to nebyli. V Asii je dost makovejch poli aby tato herakova hypothesiza obstala critiku. A neni to moje hypothesiza samozrejme. Spise to bude semanticke nedeorozumeni.:)
kamil
zdravim
lidi konopí alkaloidy obsahuje. Co je THC?
SPARTAKUS
Možná obsahuje, ale THC NENÍ ALKALOID, pozor!
u4eea
Skoro kazda kytka (nejspis kazda) ma alkaloidi, ale ne vzdy psychoactivni. jsou to jenom dusikove compoundy co koncej na -ine a budou mit urcite spolecne vlastnosti, ale jinak cannabinol nekonci na -ine takze jsi muzem bejt jiste ze to neni alkaloid.

Later dearest growers.....:):):)
DrevoLaminát
jak to tak citam m m m mmmmmm...hmmmmm nechapem o com tu je rec. Hasis? kde ? alkaloidy a dusikove compoundy? Koľko druhov?___
100Thermal
u4eea: Promiň, málo jsem četl :)
u4eea
Vubec to neres, o to tu jsme, aby jsme se neco naucily. Vubec jsem nemela plect ti alkaloidy do diskuze.

Jde o to ze vim ze prave chlorofyli a alkaloidi jsou to co se vejde skrs ten spodni micro mesh z mensim diametrem der v sitku (az 38mc) v kterem se zachytava thc. Kdys hulime palice tak nam ti alkaloidy ani chlorofyl zas tak nevadej, ale kvuli chuti se maj prave procistit od podobnejch slozek. Flushing.

Obcas z toho ale delam moc velkou vedu, ne? Jak rika muj tata. " Vzdyt je to jak plevel."
Ale ja mu na rada vzdy odpovim "Ja plevely nehulim." :)

Napriklad ti paldy z kterejch sem delala ten hash v prispevku c.22. Nevyplachle, stare, skoro nehulitelne paldy z nejakeho pleveloveho outdooru.
Konopnej plevel. :)
Rozhodte nejeke stare gangove seminka po nejakejch loukach, pak prijdete za par mesicu a pokud tam nebude hodne dir ci odstiplejch stonku tak se uvidi konopnej plevel.
Ale ruze take byla jednou plevel.
A diamant byl uhli.
A kdys se to vezme az do konce tak mi take (?mozna?).
Zase roman...sry.

Ice-o-latry; ruzne velikosti micromesh pro ruzne kvality "skuffu". :)

http://www.greenharvest.ca/catalog/index.php?cPath=25
Fikus
Myslím si,že se diskuze na téma výroba Hašiše dostala do uplně jinejch kolejí tak navrhuju vrátit se zpět k tématu.

to u4eea:Děkuju za K+! Ja jsem viděl něco podobného jako je ten ice-o-lator,teď ti přesně neřeknu jak se to menovalo ale ty pytle byli větší cca tak 30l možná víc a byli 3, od nehjrubšího po nejjemnější ale funguje to na úplně stejném principu jako ten ice-o-lator. Vážně si myslím, že tohle je nejlepší a nejefektivnější výroba, už jen proto, že tento bubble hash je absolutně čistý a velice chuťový produkt. PS Taky nemám rád takový ty přiotrávený herákový stavy.:)
u4eea
Ti jo to je super napad. Proto ti pytlicky ruzne velikosti u green homu, to bude delat ruzne kvality hashisku jestli tam bude vic nez dva pytle! To si poridim nahore od green harvest nejakej extra mensi. asi ten 45mc. Aby jsem vedela jestli bude nejakej poznatelnej zhulovaci, nebo barevnej rozdil. Jestli si spravne pomatuju tak thc ma rozmer mezi 70-50mc. Proto bych jsem koupila ten 45 mc a ne 38mc (i kdys asi malej rozdil). :)

Dobra rada se dava ze po pollinovani mokrou methodou, na dosusovani dat hash do mrazaku. Voda zvetsi objem , vyleze na povrch a muze se setrit. Jinak musi se vyndat vsechna voda jinak to co---SPLESNIVY. :(

Otazka je jestli nekdo nevi kde se da poridit micromesh (Mezi 120-45mc)? Vzdyt jsi to muzem usit samy doma. :)
Sinuhet
Pokud vim na pytle se pouzivala tkanina pro tiskare. Myslim ze pro sitotisk. Prodavaji to firmy co maji potreby pro tiskare. Akorat si to chce prepocitat velikost otvoru podle poctu vlaken na mm, nebo tak nejak to tiskari udavaji. Zadej do vyhledavace sitotisk tkanina a nejake firmy to najde.
Sinuhet
Ja jsem primitivni hash delal za sucha. Hedvabny satek nepnuty na kusu trubky, takze vzniklo takove sito. Listi do mrazaku. Nasypat do sita, trepat nad talirem, seskrabat ziletkou, slisovat. Spis je to asi skuff.
Fikus
2 u4eea: Podle me to nejni tak jak rikas s tou rozdilnou kvalitou, myslim ze prave pres ty dva hrubsi presejes sracky a ve tretim zustanou sladkosti :). Myslim ze to bylo z nejakeho specialniho mikrovlakna ty pytle,vim ze meli svetle modrou barvu, ale to ti asi moc nepomuze :).Ja zas premyslim o tom ice-o-latoru, urcite fajn vecicka za par korun. Vim ze to kombo tech pytlu se pohybovalo okolo 6 a vic tisic. Takze celkem nakladna hracka, ale vysledek byl ohromujici!
Sinuhet
Fikusi, asi myslis http://www.bubblebag.com/
Fikus
Nasel sem myslim co jsem hledal,myslim ze je to ono.

http://www.bubblebag.com/instructions/
Fikus
Sinuhet :D uz si me predbehl :)
Fikus
tady jeste link na objednavku bubble bags...celkem drahe na muj vkus,ale kdo chce zainvestovat je to fakt vyborne!Vysledek opravdu ohromujici,absolutne se neda srovnavat s tema extraktama co se menujou radoby hasis.

http://www.bubblebag.com/order/
u4eea
A ja myslim na moji penezenku a cestovni takhle:

http://www.growshop.cz/index2.php

Ice-o-lator maly 200g. 2.500kc, ale ten za litr 25 g vypada hezky.
Prumer na 10g sucheho listi= 1g "skufficku" (vysusene do tvrda {pres noc na stole/ az po mackani pod nabytkem} 0.8g na 10g), ale zalezi hodne na kvalit matrose.

2sinuhet: S tim meshem nic moc. Hledam a nenachazim, moje cestina stoji za h**no, ale Eng sity take moc nemaj.
Fikus
A jeste link na video manual,prima ukazka vyroby hasise pres bubble bags.

http://www.pot-tv.net/archive/shows...showse-603.html
Sinuhet
Z te sitotiskove tkaniny by opravdu melo jit vyrobit ekvivalent buble bagu, akorat se to vetsinou resi ze se domluvi vice lidi, protoze minimalni metry te tkaniny byva vetsi nez kolik muze jeden clovek potrebovat.
Treba
http://www.sitaservis.cz/produkty/s...far/sitoviny-1/
Fikus
Me to je jasny ze cesi to dycky nako vochcijou :D,ne ale urcite by to melo jit taky,zalezi na tom presne jak si rikal velikost otvoru na pocet vlaken v mm.
Zdravim. Ja jsem resil podobny problem a vyresil jsem to takovou tkaninou z nerezu. Je to jako latka ze zeleza. mam to naply na ramu. Dam vymrazit brka do mrazaku,podrtim je trochu a nasypu na to sito. potom trepu a ten zlutej prasek co vytrepu seskabnu a dam do takovyho toho igelitovyho obalu od cigar. Cely to zabalim do papiru a dam to na chvilku varit. Pote to vytahnu a i s tim papirem to valim valeckem na testo. Cim vic tim lip. Potom to jenom rozbalim a na svete je takova hnedobezova tvrda hmota ktera jde normalne narezat a hulit jako suchac. Fakt vychytavka.
Fikus
jj to je moc zajimavy,ale rozhodne jednodussi je koupit si ten ice-o-later a nebo ty bubble bags. Ale velice zajimavej prispevek.
Sinuhet
Samozrejme navody jak si neco vyrobit sam, nebyvaji motivovany tim, ze samovyroba je jednodussi. Vetsinou jde o to, ze samovyroba je levnejsi.
Pro zajemce, kteri to chteji alespon zkusit postaci hedvabny satek. Neni tak jemny jako sitotiskova tkanina, takze propadnou i vetsi kusy, ale i tak je to lepsi nez listi jen vyhodit.
Fikus
A jak to pres ten satek presivas?Porad nemuzu prijit na to,jak se zbavis tech hrubejch necistot...
Sinuhet
Bavime se o mokre metode, takze stejne jako s buble bagem, ale jako bag je hedvabny satek. Co projde je "hasis" zbytek zustane v satku.
Fikus
jo tak to potrebujes ale vic vrsev ne?Nebo to odnekud vyskrabujes ci co?Bubble bag funguje jako cednik,3 nejhrubsí, 2. jemnejsi, a ve 3. ti hasis zustane ane bordel.
Sinuhet
Jo aha, ted mi to doslo. To by vysledek skoncil v tom kyblu, mas pravdu. Jeste je treba nejake ultrajemny filtr, na tu vyslednou vodu. Papirove filtry na kavu by mohly stacit, ale asi nevydrzi preliti celeho kyble. :-) Hmm, to jsem nedoresil. Mas pravdu.
Fikus
Hehe to sem chtel vedet,diky K+ za tvuj napad. Jen sme si trosku nerozumeli...:),tahle vodni vyroba "hasise" je vyborna fakt sem byl max. spokojenej s vysledkem,ty bubble bags jsem mel jen pujcene na jednu varku,ale zkusim tvoji metodu,ted bohuzel zadny bordel nemam musim pockat jeste chvili :).

Jeste mam dotaz uplne mimo misu,potrebuju poradit s objednavkou semen na seedbay,nako mi to neslo. Predem se omlouvam ze je to mimo misu vsem kdo to nemaji radi :).Najs jako Seneca.
u4eea
Stacej dva pytle jeden na hrube listi co zbyde, a jeden na hash ( s toho pytle se to vyskrabe treba lzickou), v ti vode je prave ten chlorofyl a alkaloidy ktere jsem porad pletu.:)
Kdys vylejes tu vodu jeste jednou skrs to mensi sito tak se tam uchyti tak 0.2-1g, a muze se to smichat se zbytkem vyrobku, ale hulit to samo nejak moc mi nechutnalo(nehori to a prichut spaleny ganji/ mozn. alkaloid?hihi :), a ted tu zelenou vodicku vylejvam. A delam jsi spis kvalitku, nez kvantitku. To treti sito spravneho rozmeru bude delat ale jine veci, a nazbirate dve ruzne kvality "skuffu".
Fikus
To je jasne,moje rec,lepsi kvalitka nez-li kvantitka. Prave ze v tom tretim pytli mas to nejlepsi co muze bejt to nejcistsi z nejcistsich :) the bubble hash!!!:P
Fikus
2 Sinuhet: Chci se te zeptat, jak si daval do tveho prispevku link na ty sitotiskarsky tkaniny, jakou bys doporucil,je jich tam moc a sitiotiskar bohuzel nejsem, chtelo by to jednu hrubou na bordel a jednu max. jemnou na hasis. Jeste sem neprisel na to,jak si to z toho webu objednat,ale to uz se doresi potom. Dik moc:bounce:
Sinuhet
Sorry, fikusi nechce se mi to tam studovat. Ja bych volil podle ceny a podle velikosti der. Podivat se na profi bubble bags, odkaz tu je taky a tam velikost der uvadeji, tak vybrat tkaninu podobnou.
Fikus
dik moc,zkusim to najit. Nevis alespon v jake cenove relaci se asi ty tkaniny pohybujou? Na tech strankach to myslim nemaji uvededny. Jen zhruba abych mel predstavu.:mutant:
Sinuhet
Fakt nevim, bylo to docela drahe, ale levnejsi nez kupovat hotove pytle. Dej si do seznam.cz nebo jyxo.cz hledat tkanina sitotisk a najdi si nekoho kdo to ma i s cenami.
Frantic
http://www.screenservis.cz/tkaniny/tkaniny.htm

myslim že by to mohlo k něčemu poslouzit :))
Frantic
jestě vedet prevod ms-цm
weed is my life
pozorně jsem si proštudoval zajmavé techniky které použivají groweři /-rky ! co přispeli / -y do tohoto tematu a mnoho se přiucil (něgdy i pobavil viz. probíhaní polem s koženym sáčkem - to rownou pole proběhnu třeba na adama a mam hašiš až v pr***i ... LOL)

nicméně to neubírá pozornost od toho proč se vlasně hašiš vyrábí ? .... protože víc zhuluje .... (nebo jinak?)

Rád bych se zde podělil o svou zkušenost... jádrem věci tedy není přímo vyrobit hašiš ale něco tak extrémě silného že se ani napokoušejte o větší množství (nechci mít na svědomí lidské životy) ....

krok 1) Základem je indoor model (outdoory sou dobrý možná okolo rowníku !)

Krok 2) Nadrtíme tak 10 gramů +- podle vašich možností ... já preferuju elekrtickou drtičku gde se usazuje ten nejlepší skuff na okraji zásobníku, takže funguje zároveň jako jakási primitivní centrifuga. Můžete ale použít i normální mechanickou drtičku se zásobníkem na skuff. této cenné surivin potřebujete cca alespoň gram (ale pozor lépe méně skuffu než zbytečně moc směsi)

Krok 3) Skuff přesypeme do normálního gramáče (pytlíku). Ohřejeme si vodu v hrnci tak na 80 °C
(+- to je vlastně fuk na kolik ...) Pak ponoříme pytlík na chvíli do vody aby se skuff stihl prohřát v celém objemu (záleží na množství ...) lisujeme nějakým válečkem nebo čímkoli co používáte na takovédle pokusy. Tento proces ohřívání a lisování je dobré provést vícekrát (no vyhrajete si.. nejlépe alespoň 10x) .... výsledek je naprosto jedinečný skuff v hašišové konzistenci (nedrolí se - pokud ano: chyba už v kroku 1 nebo opakujte krok 3 ROFL), který si můžete vymodelovat třeba do tvaru koule a navíc odpadá problém vysušování jako u všech ostatních metod (pokut teda nemáte v pytli díru ..)

Krok 4) Dávkujeme po tom nejmenším možném nmožství ... skoro bych řekl elementárním .... protože se jedná o poměrně silný koncentrát nikdy to proboha nehulte sami !!!!


moje první zkušenost s timdle zelenym hašišem byla oprawdu přehnaná .... Narwal sem si bongo (protože sem nečekal že to nevydejchám) a suveréně potáhnul...
pak asi na 5 vterin oslepl a upustil bong na stul... podal bong dále a stejnym způsobem přizabil málem další dva svoje kamarády .... za tu námahu to ale stojí ....


(PS: jestli o tom něgdo už psal tak RESTEKPA and PEACE já sem to taky newymyslel... I AND I .....)
Sinuhet
http://www.screenservis.cz/tkaniny/pojmy.htm
Sinuhet
Otvory v jednotlivych sitech maji 220, 190, 160, 120, 90, 73, 45, 25 mikronu (mikrometru alias tisicin milimetru.)

Za rozumne minimum byva povazovano 220 na oddeleni nejhrubsich necistot, 73 na zachyceni hashe nizsi kvality a 25 na zachyceni vyssi kvality.

Z toho maji na http://www.screenservis.cz/tkaniny/draty.htm skladem pry:

250, 75, a neco pobliz 25 uz ne. Nejjemnejsi skladem je 50, ale v nabidce jsou velikosti ok az do 20 mikronu.
BBerry
Nechci se tu vnucovat, ale! byl jsem předloni v Maroku a docela jsem si to tam užíval. Měl jsem dokonce možnost jít se mrknout na místní týpky jak ten hašiš vyráběli. Měl menší kyblík přes který měl natažené docela jemné plátno. Na něho položil hafo ganji a přikryl do nějakým igelitem. Zebral krásné maličky a začal do toho bušit. To co propadlo dolů je haš. Ten potom nasypal na kousek ielitu. zabalil to a udělal s toho kuličku (zhruba velikost víčka od pet-ky) nažhavil obyč plastový zapík a tou kovovou částí to přes ten igelit sformoval do velikosti hrací kostky. Kterou jsme dostali jako suvenýr. Maroko doporučuji. Berry
Hububunebubu
No nahodou mam po ruke kompletny vyber sietotlacovych sit od 240 po 17 mikronov. Ked doziejm vikendu urcite s tym nieco skusim. Aka najmensia velkost sita moze mat vyznam?
Hububunebubu
No povodne som to chcel pisat sem ale nechtiac som vytvoril novy thread a ked uz je na svete tak pridte pozriet, idem v praxy overit vyrobu hashu s pomocou bezne dostupnych tlaciarenskych sit.
http://grower.cz/forum/showthread....6789#post366789

Zaroven uvitam akekolvek tipy a dalsie vedomosti co by mohly dopomoct k tomu aby bol pokus uspesny.
Mesias
Říká vám tady někomu něco extrakce canabinolů do vodních par?
andreez
Tot sem narazil na docela nazorny videjko jak na ten hasek.

http://www.yourdailymedia.com/media...our_Own_Hashish
bliz
sakra ludia. všetci píšete inteligentne rady, ale skuste opísať cely postup prípravy, že kde čo mam strčit a kde čo mam primiešať. s toho všetkého som jelen
Béďa Trávníček
Mam doma nejaky sitotisk navic.Jestli mate zajem piste do PM.Velikosti od 400 mikronu po 30 mikronu.
schurulz
Moh by někdo skompletovat nakej spůsob ze kterýho nevzniká bláto
Calzone
Rád bych upozornil, že v české republice se prodává IMO z 99,9% šňupací tabák, který je mentolový a v žádném případě nejde kouřit. Zkuste si někdy třeba nalíznout cigáro a otřít to malinko v tom tabáku... bude to chutnat jak mentolový cigára.

Takže když už tabák, tak nomální. :)
Region
Ahoj všem,pravě koukam zda nenajdu nakou jinou metodu.Vyzkousel sem cca vseho vsudy tri metody:
Síto-trouba nebo jina tepla lazen - lisovani - chut jako bang
Sita- led - mixovaní - odpařovani - lepši ale podobna chut
Eter-odparovani - chut vyborna hodne podobna plastiku bohužel se tež musel uchovavat v nizkych teplotach !! Vyresil sem to se smichanim zela
Region
Pokud bude chtít zaslat fotodokumentaci postupu popř. recepturu tak se klido ozvěte na PM
schurulz
zajímavý
Arthurs
nejlepší je plnová metoda
proc si nedelate honey olejicek.?
lienbow
citace:
Původní příspěvek od Angelskunk
proc si nedelate honey olejicek.?

to je uplnej extrem kterej zvladne jen malokdo a navic je to moc casove narocne a nakonci ti z toho vyleze jen par kapek mediku
No je to tezke ale 2x3x okouknes a je to ;-) taky jsem malem jednou zboril celou garaz:-) bouchlo mi to mam popale ne ruce na drzce jizvy.Ale casem na to prides.Skus delat s apsintem.......


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma