Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
EC vs. osobní váha - Klikni zde pro originální téma
Co?
Teď jsem zrovna dostal nápad, který teda zkusim:
Nevideli jste taky myslim v hypernove nebo podobnem krame osobní váhu (cena tušim cca 300,-), která nejenom váží, ale počítá i tuk a vodu obsaženou v těle? Stačili by udělat 2 plošky třeba z mědi s dvouma drátama jež by směřovali do roztoku (třeba i na váze) s tabulkou převodů by to teoreticky mělo fachat....

ale nevim presne na jakem principu funguji ty vahy, ale kazdopadne meri vodivost + nejake vypocty dle zadane vysky a zmerene vahy, samozrejme chybi kalibrace teploty, ale to by se dalo nejak doladit....

co vy na to?
ta kalibrace teploty nebude ten nejvetsi prolem...
mozna by bylo lepsi se toho roztoku napit, nez to merit vahou.
co ty na to?
Co?
týjóó, ty umíš měřit vodivost pitím jo? K*
tixo
ja som si kupil digit. multimeter za 290.-sk a urobil som dve elektrody a 15V trafo. meria to dost presne, teda uplne presne.
dalas
tixo: hod sem podrobnejsi info!Nakres, provedeni atd. To me kurevsky zajima.
Erixon
tixo: mě by to taky zajímalo.
tixo
Je tu na grower.cz dostatok informacii o tom, aj ja som čerpal info tu.
proste som si spravil krabičku, do nej som dal malinké trafo z 220V na 15V. To trafo može byt hocijako velke a napetie na vystupe by malo byt od 10 do 25V / bezpečné napetie /.
No a potom som urobil elektrody, zase velmi jednoducha zaležitost. Na dvojlinku som naletoval medenné drotiky a vymedzil rozteč nejakym izolantom na 1cm. do meranej vody to ponorim 1cm.
odmeriam striedavé napetie U na elektrodach, v mojom pripade 15,45V. Potom ponorim elektrody do vody a odmeriam striedavý prúd I napr. 1,4mA. vypočítam el. odpor R=U/I teda 15,45/0,0014 čo je 11035 ohmu. potom vodivost je prevratena hodnota odporu takže: 1/11035=0,0000906 to je na meter. Teda na centimeter je to krát 1000, teda EC je 0,09.
Meral som takto osmozu u kamarata, nameral som osmozu 0,08 EC a vodu z vodovodu 0.5 EC. potom ten kamoš hovori, že ma doma protokol od technika na osmozu, že čo on nameral. Bolo to presne to isté, takže kdo nema cca 2000 až 4000 na EC meter, tak sa to dá takto dočasne odmerat a vypočitat.

Dufam že je to aspon trochu pochopitelne, ak nie napiste mi PM a pokusim sa vysvetlit podrobnejsie. Inak vsetko som nasiel tu na groweri a plus trochu vlastneho rozumu. Treba hladat a rozmyslat.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma