Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Stromy 2006 by trosca - Klikni zde pro originální téma
Zdravim Vas pratele.
Doufam ze jste vsichni ve zdravi prezili Silvestr s minimalni bolesti hlavy :) Jak se blizila pulnoc, zacal jsem premyslet o koncicim roku a dosel sem pomerne nelibemu zaverum. Padlo rozhodnuti: uz nekoupim ani gram

Premyslel jsem pomerne dlouho (ve znacne zhulenem stavu) jak hulit ale nekupovat :D reseni je jasne a logicke - zasadim :)

Indoor kvuli spolecnemu souziti s rodici (prozatim) nemuzu, ale nic nebrani outdoor pestovani :slizoun: Vzhledem k tomu, ze na zemi by mi to v moji lokalite rozhodne ukradl a mne by zbyly oci pro plac, rozhodl jsem se pro stromove pestovani - jiste, je to narocnejsi, ale pravdepodobnost, ze sklidite sami, je daleko vyssi.

Co jeste musim vymyslet: (skoro vsechno)


  • Objem kyblu
  • Uchyceni kyblu
  • Zavlazovani
  • Maskovani kyblu
  • a jeste nevim co :)


Predbezne pocitam s 2-3 rostlinami => 2-3 kyble. Zatim take nevim, jestli je dam vsechny na jeden strom, nebo rozdelim kazdy na svuj. Nejspis ale vse na jeden strom, protoze to bude jednodussi na obsluhu.

Zatim se s Vami loucim a preju krasne proziti roku 2006
Fantasie
tak to ti gratuluju k rozhodnuti ze uz nekoupis ani gram, a taky ti preju hodne stesti do noveho roku a hodne stesti na stromech :)
Tak neco uz sem poresil, zejmena zavlahu:

Tropf Blumat - automaticky zalivkovy system (pracuje bez elektriny a reaguje na vlhkost okolni pudy)

- senzor do kyble, nad kybl nadrz s vodou, par hadicek a o zalivku je postarano :)
amalka: myslis ze ty knoty dokazou vytahnout tolik vody?
Kapka1
Ja si myslim, ze kdyz das do jednoho kyble 2 nebo tri koliky, ze ti to fpoho zavlazi, nemam stim prakticke zkusenosti, ale to je muj nazor. Jinak stavba toho kyble stema paskama tady nekde na groweru je dost dobre popsana, neni to spatnej napad, ale zase se stim musis srat.
Co se tyce stromu - ja pochybuju, ze ve sve lokalite :) najdes takovej strom, na kterej se ti vejdou 2 nebo 3 kyble. Minulej rok ( viz muj thread BIO Tree Grow ) sem taky chtel na jeden strom dat 2 nebo 3 kytky, jenze pokud nenajdes nejakej velkej a vysokej strom, dost pochybuju ze se ti na tenkej vrskek vejdou... Jinak ktomu maskovani, pokud koupis cerne kyble, a das to nekam do lesa kde nechodej lidi tak zadny maskovani nepotrebujes, to mi ver. Je lepsi si najit nejaky vzdalenejsi misto ktere je treba vice zruky, nez to dat nekam za barak a hned by ti to vycorovali. :D
K objemu kyblu - to bych moc neresil, IMHO ti staci 12ti litrovej kybl, kterej ma prumer pocitam tak 35-40 cm. Me staly jeden neco kolem 45 kacek.
Jo uchyceni, to je to nejjednodussi, mozna se to nezda ale je. Staci kdyz si najdes nejakou dobre 2 vetve ktere vyrustaji rovnou od kmenu, na ne to posadis a pevne ovazes dratem... Sice ( pokud je to jehlicnan ) ten drat na konci sezoni ztoho stromu nevyndas, protoze za tu dobu se do toho stromu uplne zareje a pak to nejde vyndat...
Foto prichyceni kyble... snad to bude stacit
ges
Na to zavlozovani si vychytej neco poradneho. Nez ti kytky vyrostou tak do 80 cm tak je to v pohode, me stacilo kdyz jsem chodil zalevat jednou zatyden, ale kdyz zacaly letni parna a kytka byla uz velka tak jsem ji zalil a po jednom dni uz byla povadla. Par rad na zaver: Jestly budes delat do kyble diry pro odtok vody tak je nedelej moc nizko- voda ti rychle protece a bude bez vody, kdyz diry udelas moc vysoko tak při delsim desti se ti kytka zacne topit a zacnou ji hnit koreny. Do jednoho kyble nedavej nikdy dve kytky - kytky rostou hafo pomalu. Jestli polezes na strom po desti tak si tavej pozor, vetve strasne klouzou, a kdyz na strom polezes s mobilem tak si vypni zvoneni, uprostred lesa se to docela rozleha a cloveka to rozhodi ( spadl jsem s batohem v zubech o jedno patro vetvi nize a mobil mi spadl na zem. Časti mobilu byly rozhazene vic jak 5m okolO stromu, docela mi trvalo nez sem to pozbiral)
Kapka1
heh :) ja mam taky takoce podobne zazitky, vzdycky kdyz jsem lez na strom, tak mi nekdo zavolal a prej " kde ses"? No sem na kole v lese :)
Souhlasim s gesem, po desti to fakt brutalne klouze a budes celej zaneradenej od kury a smuly... Jinak vod smuly sem byl vzdycky, co sem tam lez. JInak kdyz je ten strom mladej, nerikam takovej 5ti rocni smrcek, takovejch 10 - 12 let, tak kdyz ses nahore a trochu zafouka vitr, tak to stebou zacne fakt hazet :) je to docela prdel, ale musis se poradne drzet. Jinak do jednoho kyble 2 kytky je fakt blbost, jedine ze by ten kybl byl 50ti litrovej.
Uz sem ten thread nasel: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=10631

je to konstrukcne jednodussi nez ty blumaty a pracuje to na tech nejjednodussich fyzikalnich mechanismech
thiaky
No ze nekoupis ani gram to je chvalihodny ale litujute ze musis pockat s hulenim az do podzima ;-) ale na jare chci taky neco hodit do kyblu takze vse poclive procitam a jak zacnu tak treba hodim nejaky foto:bravo:
thiaky: nekupovani a huleni se nevylucuje :) od 2.1. sem ale nehulil ;)
dyk
S těma knotama to mám vyskoušený stačej bohatě dwa.A doufám že letos nepřijdou nějaký masakr wichřice to by byl šit.

A nejlepší kýble jsou plechový žejo třeba ty 10litrowý wod barwy maj je skoro w každej lakowně a rádi se jich zbawěj a na stromy jsou ouplně optimální.

kapka 1:Ty pěstuješ na borowicích?Ty jo jak naně lezeš ja jsem chtěl dát taky na boro ale na wšechny je strasně blbej přístup. Tak jsem si zamilowal smrky ty jsou ok.
dyk
lewap: To jsou i ted ale na pořádnej strom se dá wylíst jenom na smrk protože má větwe skoro wod spoda a krásně blísko wod sebe takowá borowice nebo litnáč ani ne.
Ja jsem taky přemajšlel nad lisnatejma a co mně napadlo bylo to že wlastně
na zimu wopadáwaj a tak bys musel na zimu wšechno wodělat aby si toho nějakej náwštěwník lesa w zimě newšiml.Takowej kbelík na stromě by mohl někoho zajmat.
highmat
mno, skusili ste niekedy dat na listnaty kyble?je to dost zle, lebo konare stromu su chaoticke a neviem ci po hladkej kore vylezies az hore.ale pokial to das na dost velky strom a cierny kybel, tak si to asi nikdo nevsimne,obzvlast v hore.ale je o mnoho jednoduhsie dat na ihlicnan, mozno najst nejake 2-3pri seb a moyes si tam spravit aj zahradku.ale skakat z 1 na 2strom 20m nad zemou doporucujem len priviazany:-)
Jahudka!
trosca - ten blumat stoji cca 100kc a zadny srani s tim a na 100 procent to pofacha.Staci pichnout do hliny a jedes.Na strom o kousek vejs si privazes kanystr s odrizlym vrskem aby kdyz prsi ti do nej tekla voda.Pres vrsek toho kanystru natahnes monofil aby ti tam nelital bordel..

Takze pichnes kolik,nahoru zavesis kanystr a do nej das hadicku od blumatu.Podle me min prace nez se srat se samozavlazovacim kyblem.

Jinak ti v pohode staci kybl o 10l substratu.vyrostou z nej v pohode kytky 170cm (vyzkouseny).Na 10l kybl tui staci jeden jedinej tropf blumat a no problema.Pripadne kdyz bys mel vetsi kvetinac tak pouzijes jeste pridavny kapace.
suhlasim vo vsetkom s gesom a kapkom....no te dve rastliny do jedneho kybla je fuckt nanic.....rastlinky potom nerastu tag ako by mohli....myslim ze to je tym ze si navzajom uberaju korenmi ziviny...ale da sa to aj s dvomi:wink: chce to vsak vetsie vedra ako pise kapka....
Ja sa tento rok chystam davat po jednej do 50 litrovych bedniciek :D tak som zvedavy ako to tam bude rast...myslim ze v takych podmienkach by mohli dosiahnut dost velkych rozmerov...:) ....zalezi vsak aj od inych faktorov....daj si zalezat na vybere stromu ktory navrchu nieje tieneny druhými....;)
to je zaujimave ja som mal konare vzdy suche aj po dlhodobom dazdi....ale opatrnosti nie je nikdy dost tagze check your KONAR.:p: a drzim palce;)
Jahudka: ale musis uznat ze dva kyble s knotem jsou jeste jednodussi nez Blumat.. porad jeste nejsem rozhodnuty
Kapka1
nemyslim si ze jsou jednodussi, prece ta konstrukce atd... Podle me je lepsi si koupit blumat, pripadne 2 a pichnout to tama zadny starosti nemas. A kdyz je to odzkouseny, jak pise jahudka,tak si myslim, ze to bude fpohode. Hlavne odpadnou ty starosti ve vedrech a kdyz jsem pryc se zalejvanim. Doufam ze letos nebudou vychrice a bude aspon teplo a nebude furt chcat, protoze pak to chytne plisen a je vsechna prace v prdeli.

Hele stema stromama - je to mladej lesik, ty stromy maji tak 10 let vic ne a dalo nam praci takovyhle misto v praze najit. Leze se nani uplne suprove, ma vetve dole, ale ja myslim ze to je jedle, ne? protoze borovice ma vetve az uplne nahore, ale nevim, ja se ve stromech nevyznam. Ale co je na tech stromech nejhorsi, lizt tam kdyz je vedro...To ses spocenej uz podstromem, akdyz tam lezes, tak je to este horsi a ses celej zasranej od smuly. A kdyz ses nahore a prazi do tebe slunicko tak to je to uplne nejhorsi,co si clovek muze prat. Ja tam kyble pres zimu nenechavam - dam tam na jare novy, vy je tam nechavate???
shakelukas
trosca: máš to fakt dobrý!!!!!hodne!!!bydlím sice ve městečku,které má 3000 obyvatel,ale z vedlejších vesnic tady choděj přes léto čorkovat!!!!tak si dam par kytek taky na strom(radši).fakt dost dobrý!!!
Suri
Ide hodne i o to jak ty kyble umístíš na strom vzhledem k slunci mít na jednom stromu 3 kyble a dat jim dostatok slunce a jeste je poradne zamaskovat pred čorkarmi to budes muset najít sakra dobrej stromek...
Preju ale hodne štestí...............................
shakelukas
Čau groweři,jaky je podle vas nej strom na sazeni kytek?
shakelukas
Jo přináší!!!!!a na nic sem neodpovídal!!!!!!!!!a hledal sem to a nenasel!!!!!!!!tak co jako?!!!
shakelukas
jo groweři,co je to ten blumat?
gona
Locus môžem sa ť spýtať jako si upletieš knoty plis pm...shake pokračuj a budeš čoskoro zamzaný :flick:svoj príspevok si zajtra zmažem
Tento projekt se nakonec neuskutecnil z duvodu nedostatku casu


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma