Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Dvojpatro - Klikni zde pro originální téma
zabicka
Ahoj,

pestuju v prostoru 1x1x4 m. Zezacatku mi rostlinky skomiraly ale stacilo zvednout je od zeme o cca 30 cm a bylo vymalovano. Docela se teda dari a tak premyslim nad vyuzitim prostoru -porizenim druheho patra. Nez to zacnu realizovat zajimalo by mi jestli s tim nekdo mate spatny skusenosti, me nenapada zatim zadny argument proti -vetrani a svetlo mam ok, zalivam rucne (prace slechti :).
Walhalla2000
ten rozmer ctyri metry, to je vyska? jinak, i kdyz mas vetrani mozna ok, tak nezapomen, ze kdyz budes pestovat ve dvou patrech, tak musis vytvorit neco jako strop/podlahu uprostred, tam budes muset pripevnit dalsi svetla a tim padem budes muset i dvojnasob vetrat. Protoze to teplo ze spodni lampy pujde nahoru, kde se nachazeji horni kytky. Cili budou mit dvojnasob vedro.

Ale popis presneji, jak to myslis s druhym patrem...
zabicka
4 m je vyska.. podlaha je ted cca 30 cisel od zeme tak udelam jeste jednu o dva metry vys. Podel cele zdi na vysku je obdelnikovy otvor na vetrani (nepestuju na WC, ale jinak je to dost podobnej prostor :) ) takze kdyz se da na obe patra vetrak tak snad nebude prilisny teplo problem. Akorat mi napada ze lampy nebudou viset na retizkach jako ted ale budou muset bejt napevno nebo hodne blizko u desky co bude tvorit strop/podlahu toho 2,. patra, tak snad nevyhorime .. ta horni bude asi stacit slabsi - ta soucasna, sodikova 400W (kytek je pod ni 15) - a dolu by se dala silnejsi.
Walhalla2000
no, nevim, nikdy jsem nic takovyho ani nezkousel ani nevidel. ale tu silnejsi bych dal nahoru kvuli teplu. Protoze pokud neudelas tu podlahu/strop neprodysnou, tak ti to teplo z te dolni silnejsi pujde nahoru a bude oteplovat horni kytky... A nad lampou je vzdycky mnohem vetsi teplo nez pod ni...
Deu
2zabicka > Myslím, že to nebude problém. Sám realizuji "dvoupatrák" ve skříni výška 2m. Patra jsou oddělena normální 2cm dřevotřískou, na které je pro spodní patro zespoda přidělána výbojka 400W. Teplo je odstíněno jednou vrstvou hliníkového plechu na kterém je též přidělána objímka a větrák pro výbojku, a pod plechem je ještě fólie polystyrén+hliník (používá se k odstínění tepla od kamen - nejlepší je ta ze skelných vláken). Nejdůležitější je zajistit neustále proudění vzduchu kolem výbojky, aby se stoupající teplo neakumulovalo na spodní straně "stropní" desky - já zde mám sklem oddělený prostor chlazený 3x Sunon 12x12 220V ventilátorem 160m3/hod - jeden vhání vzduch dovnitř, druhý na druhé straně ven a třetí je právě pár centimetrů od předku výbojky na chlazení výbojky a stropní desky. Výsledkem je že udržím prst klidně 1cm od výbojky a vrchní strana "stropní" desky se zahřeje téměř neznatelně, rovněž teplota ve spodní části skříně nestoupne téměř vůbec (100x60x80x400W !).
Při realizaci podobných záležitostí doporučuji rozhodně vzduchově oddělit výbojku a pěstírnu, což je většinou jediná možnost reálného odchlazení.
Red Tornado
Dal bych si hlavne pozor na dostatecnou "vodotesnost" te zbudovane podlahy, aby jsi si jednoho dne nezalila sodik a nezacala ti svitit konvicka v ruce.
zabicka
Jestli tomu dobre rozumim, melo by byt mezi vybojkou a rostlinama sklo .. v tom pripade spodni patro muze byt co nejnizsi a horni tak nejak v normalu, aby byla dostatecna vzdalenost bez potreby sklenene izolace ..
zabicka
no diky takovej amater nejsem, na podlaze v patre bude vodotesna vanicka- ale je kovova teda no :) takze dolu nic neprotece, ale je pravda ze kdyz budu rosit tak budu mit asi malicko problem :) takze vypnout svetla pri zahradniceni.
COBBA
Ja mam skrin se dvema patramu uz asi rok a je to zcela bez problemu. Dole mam sodik ,nahore matky. Kazdy patro je odvetravany zvlast vetrakama umistenyma na strope matecniho roomu (sodik husim krkem vedoucim skrz mat. room),kazdy patro zhruba 170m3/hod,horky vzduch se odvadi do nejvrchnejsiho 3. patra ,ktery ma vlastni maly dvirka ,ktery jsou lehce pootevreny.Ma to docela dost vyhod ,v boku skrini nejsou zadny diry na vetraky ,jen tenka saci skvira u zeme pod dverma a jeste se daj ty vetraky celkem snadno odhlucnit,staci vylozit to jejich patro treba deskama stavebnickyho rockwoolu ,nebo molitanem ,coz pohlti skoro vsechen hluk.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma