Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
časosběrné natáčení - Klikni zde pro originální téma
Ludanek
Nevěděl byste někdo proč nejde natáčet webcamerou ve světle sodíkový lampy? Běhaj mi po obraze pruhy. Při rozlišení 320x240 a 160x120 litaj jak zběsilý nahoru dolu, když to změnim na 640x480 tak se pruhy skoro zastavi. jedna se o tuhle http://alzasoft.cz/DetailPage.asp?D...&CatId=18842885 kameru. Chtel bych s tim natocit rust, ale vypada to, ze natocim velky kulovy. Nevite nekdo jestli by se to dalo vochcat nakou clonou nebo necim jinym?
Ludanek
dík, jenže já bych to chtěl snímat pořád tak, aby se z toho pak dalo složit video s frekvencí třeba 1 snímek za půl hodiny. a abych si vzal na tři měsíce dovolenou na to abych to každozu půlhodinu vyndal, vyfotil a zandal, tak to asi nepujde. chtěl bych vědět jestli by se to světlo nedalo nějak přefiltrovat a případně čím.
FlickerBird
zkusil bych to s jinou webkamerou... asi bude docházet k interferenci frekvencí sodíku (i když ten hoří snad stabilně ne?) a snímání kamery
třeba si od někoho pujč kameru a vyzkoušej ať můžeš vyřadit tuhle možnost
Ludanek
ja myslim, ze by to svetlo sodiku mohlo bejt mozna az moc intenzivni a proto to nezvlada. kameru si nemam od koho pujcit. nemoh bych poprosit nekoho kdo ji ma doma jestli by to nevyzkousel?
mirico
no jedna vec je ista neviem ake kameri môzu byt ale je tam frekvecia vibojky tak ako to tu bolo spomenute je to pomala frekvecia ktoru tvoja kamera zachiti je to podobne ako ked kamerujes monitor alebo telku .............ja mam digitalny fotak kvalitny a aj tak ked fotim okolie televizora tak vidim na displeji ciari no neviem ale s tim asi nic nenarobis .........taka kamera ktora to zvlada aj bez tich pasov by som chcel videt .........peas
mirico
a jedine co mi napada tak to len to ze by si to musel nastavit nejaki fotak aby ti to fotil tak ako si napisat kazdu pol hodinu ale musis tam dat richlejsiu uzavierku ..............dufam ze sa ti podari nejaki filmik bolo by to super
Ludanek
diky za vsechny rady. tohle se mi povedlo za pomoci delsi expozice a pridani filtru z peti vrstev plastu ze zeleny PET lahve od matonky na objektiv. nedokazal by mi nekdo, kdo se vyzna ve fyzikalnich zakonitostech svetla, poradit z jaky barvy a materialu by bylo nejlepsi udelat ten filtr, aby obraz ziskal vic barev a byl ostrejsi?
Ludanek
http://sweb.cz/marryhooanna/pokus.avi

mala ukazka toho o co mi kraci
metalsodik
Pruhy dělají Herze , je to jak kdybys chtěl fotit s 50ti hz televize. taky tam bude pruh. Aspoň si to myslím.
Ludanek
metalsodik: diky za reakci. u ty TV je to ale zpusobeny spis tim, ze obraz se sklada z radku a v kazdym po sobe jdoucim cyklu se zobrazi vzdy bud jen lichy nebo jen sudy. a kdyz se nastavi expozice dostatecne kratka, tak se zabere prave jen bud lichy nebo sudy radky. to blikani uz mam vyreseny, ted mi de spis o to jakej filtr predradit pred objektiv abych dostal obraz s jasnejma obrysama a normalni barvou.
hogi
Ten pokus vypadá hodně dobře... Už bych s tim nic jinýho nedělal, jedině bych to zkusil přes ty sluneční brejle, jak řiká kimehc.
Ludanek
diky za rady. alobal zkusim po silvestru. slunecni brejle sem zkousel hned jako prvni, obraz byl celkem ostrej, ale zase byl skoro bez barev. ja myslim, ze to rozostreni by mohlo bejt zpusobeny poskrabanim plastu z tech PET lahvi. a jeste k tomu trochu doda to, ze sem tech pet vrstev nemel uplne tesne u sebe. ta ukazka je celkem slusna(lip to s webcamerou asi nepude), ale je bohuzel tocena pod svetlem z normalni zarovky(kytku sem na den vytah ven ze skrine).
Co?
me se na sodikove 4kilo osvedcila sklicka ze svarecskych brýlí...
Ludanek
tak sem to prozatim vyresil tak, ze sem kytky strcil pod zarivku. pod sodikem mi stejne chcipaly, takze ani nic jinyho nezbylo. ted se pod zarivkou proces umirani sice zastavil, ale ze by nak rostly se rict neda. o vikendu sem hodim video natoceny pres tenhle tejden.
hogi
Nevim, proč mě tohle nenapadlo dřív... Zkoušel si k sodíku přidat nějakej jinej druh světla a pak to natáčet? Protože třeba v dílnách jsou u točivejch strojů lampičky s normální žárovkou. Je to kvůli stroboskopickýmu efektu, že při určitý frekvenci zdroje světla a při určitejch otáčkách stroj vypadá jako když stojí, ale přitom se točí. Tento princip se používá při měření otáček pomocí stroboskopu, když se sesynchronizujou otáčky s blikánim, tak se např. motor jakoby zasstaví a my víme jeho přesný otáčky.

Tak jestli to je způsobený interferencí, jak psal kimehc, tak by to možná mohlo pomoct (doporučuju nějakej zdroj světla, kterej nebliká). Ale jestli to je způsobený el. mag zářením, tak tohle nepomůže a pomůže jedině odstínění kamery.
Ludanek
hogi: zkousel sem prisvecovat lampickou, ale ten sodik je proti ni asi tak silnej, ze to prebije a na obraz to nema zadnej efekt.
jediny cim se mi povedlo ty pruhy odtranit bylo zvetseni doby expozice, ale to ma zase za nasledek, ze pro tu kameru je to silene presviceny, takze je pak potreba ji necim zatemnit.
Ludanek
celej tejden:
http://sweb.cz/marryhooanna/09-1301.avi

pondělí:
http://sweb.cz/marryhooanna/0901.avi

úterý:
http://sweb.cz/marryhooanna/1001.avi

středa:
http://sweb.cz/marryhooanna/1101.avi

čtvrtek:
http://sweb.cz/marryhooanna/1201.avi

pátek:
http://sweb.cz/marryhooanna/1301.avi


Omluvte snizenou kvalitu obrazu.
Ludanek
a tedkonc par otazek. nenapada vas nekoho proc to roste tak pomalu? ty kytku sou stary skoro mesic. nejdriv byly pod sodikem 150W a posledni tejden pod zarivkou, tusim, ze 32W. pod sodikem umiraly a osychaly od koncu. ted se to trochu zlepsilo, ale jak je videt tak stejne skoro nerostou. zejtra sem jeste dam naky detaily listu, aby bylo videt jak osychaj.
Ludanek
este sem zapomel napsat, ze ve stredu vecer sem to hnojil. proto se to ve ctvrtek a patek hejbe rychlejc
Ludanek
takhle mi odumiraly vsechny listy dokud sem kytku nepresunul pod zarivku. nevite nekdo cim by to mohlo bejt? zadnejch parazitu sem si nevsim a zacly takhle usichat jeste driv nez sem to poprvy hnojil.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma