Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Bagatelizace drog a potíže se stíháním dealerů - Klikni zde pro originální téma
a.f.a
Článek z besedy pořádané ČLK o drogách

je to jenom kousek z celýho článku ... celej článek je na http://www.nazor.cz/clkdr2.htm

hosty jsou : J. Presl Drop-In, pan Berši - policie, P. Bém - ODS, poslanec Janeček - KDU

"Dotaz: Pane Presl já si vzpomínám, jak jste přišel na ministerstvo zdravotnictví a požadoval jste úplnou legalizaci všech drog v Čechách a my jsme se vás s panem Bojarem snažili přesvědčit, že to nejde, že by nás vyloučili z Evropy. Na druhou stranu pokud budou zavírat 18ti leté za trávu, tak se za ten zákon stydím. Nemyslíte, že by byl vhodný kompromis? Mně nikdo nepřesvědčí, když policisté o dealerech říkají, že to jsou malé ryby a že jsou monitorovaní. Já si myslím, že v tom hrají roli peníze, které dokáží korumpovat a že tam jsou, protože platí. ( Mnozí včetně pana Béma, ale kromě policisty přikyvovali.)

Pan Bém: Mohu jen doplnit, že je tragédií, když je na kauci propuštěn někdo, kdo je členem mezinárodního gangu, který nám tu prodává heroin. (Nyní kýval i policista) A přitom je ve vyšetřovací vazbě někdo za trávu. Na druhou stranu by bylo strašně nefér dnes říkat, že ten zákon změnil drogovou scénu drakonicky k horšímu. Ty obavy na velkou změnu k horšímu se nevyplnily, ale existují excesy, které ukazují, že to nepřineslo změnu k lepšímu. Data k vyhodnocení dopadů budou k dispozici asi za půl roku.

Pan Janeček: Já bych upozornil, že soudci mají soudit podle společenské nebezpečnosti a jestliže tady předtím byla taková nálada drogového liberalismu, tak i soudci soudili při dolní hranici a bylo známo, že jsou u nás velmi nízké tresty v porovnání se zahraničím. Je nebezpečí, aby to u některého soudce naopak nepřekmitlo v souvislosti s marihuanou.

Pan Presl: Když budu stát před dětmi a budu jim říkat - drogy jsou špatné, neberte je, tak budu u dvou třetin z nich za pitomce.

Pozn. VV: Myslím, že je lepší být za pitomce (jako jsem v očích pubertálních feťáčků mnohdy já), než mít na svědomí dětské životy.

Ředitel pražské záchranné služby: Já jsem pro velice tvrdé tresty, pokud někdo dá drogu dětem nebo mladistvým, protože v poslední době velice často vyjíždíme k mrtvým předávkovaným dětem nebo mladistvým, kterým již není pomoci.

Pan Bém: Pane kolego vy jste odmítavě kroutil hlavou, když pan Presl řekl, že by snad pro něj za určitých okolností bylo přijatelné, když někdo dává nebo distribuuje drogy mezi děti, ale uvědomme si ten sociální kontext, kdy k tomu dochází (cigareta marihuany mezi spolužáky).

a co zneužívání léků ?? ...
Problém zneužívání některých léků, ze kterých lze vyrábět drogy, navrhl pan Presl takto: Je to kompozitní preparát, a tak tu složku vynechejme a nahraďme jinou...

... shlidnete cele na http://www.nazor.cz/clkdr2.htm ....


Walhalla2000
jsem rad, ze tu pribyva informacnich clanku...

jen tak dal...
sunset
A helemese, Veres strikes back;) Az se budete chtit vytocit, tuknete sem:

http://www.nazor.cz/drogy.htm

Ten pan je opravdu hovado k pohledani, takovej druhej Severa:)
hh-top
Ochutnal jsem, poválel na patře a vyplivnul. Tohle všechno už tu bylo. Prostě jsme celospolečensky snadno nepřijatelní, v prudérním zákonu o drogách navíc leží ne velké, ale gigantické peníze a jestli si nepomůžeme sami (především organizačně) je i toto snažení skutečně pouhý "tanec Šivy."

Get together, smokers! GTS rules


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma