Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Konce listů v prdeli! - Klikni zde pro originální téma
hary
jo kámo tak to vítej do klubu hlavně ten červený tvrdý stonek je stejný jako u mě tento problém je od kořenů vyndej to z kokosu a zkus to dát do hlíny
olda
jak je často zalejváš ? nejsou přelitý ?
psilos
Tak kokosem to rozhodně není, je to normální pěstební medium jako RW nebo hlína. Kdo se na to vymlouvá, není dobrej rádce... (mimochodem kokos jsem párkrát zkusil a není můj oblíbenec,ale vím, že to v něm taky super roste)Zastávám názor jako pár lidí přede mnou, je to rukama i hlavou- je to přelitý. Možná je i začínající plíseň - to by mohlo bejt větší vlhkostí. Ostříhej části postižených listů nebo otrhej listy, který jsou napadený(zničený) celý. Pár dnů nezalívej, dokud na rostlině nepoznáš, že to potřebuje. (mírně svěšený listy, jemná povadlost) Rozhodně ji ale nenech uschnout!! Dále se mrkni na ventilaci, je to nejčastější problém. Schnutí by nemělo pokračovat, proto ostříhej ty listy, abys to pak poznal.
Z tvých info se tu můžeme jen dohadovat, napiš toho víc a to :
relativní vlhkost vzduchu
rozměr matkárny
ventilaci-výkon větráku
typ světla -watáž
teplotu v matkárně
četnost zalívání
denní dávku hnojiva( na malou rostlinku doporučuju 1/2 uvedený dávky)
vzdálenost rostlinky od světla
dame mrda?
Zdarec abych rek pravdu tak s kokosem sem taky vubec nebyl spokojeny.Ale na druhou stranu neni kokos jako kokos.Ja sem mel kokos v pevnem tvaru "cihla" a kdyz si ji zalil tak ti mnoho nasobne narostla a to se ma pouzivat misto substratu.Kdesi kdysi sem cetl ze kokos jako takovy by nemel mit zadne ziviny.A me se v tom kytka spatne pestovala.Navic je hodne prodysny a drzi se v nem musky a paraziti.Tak takovy nazor na to mam ja.Cau :rejp:
inf3cti
ludia, nejako vam ten kokos nie je po srsti :D

preliate to nie je na 99.99999% - pestoval som aj v cistom kokose (predava sa napr. aj zlisovany v tehlach) a pokial ma ten kvetinac dole odtokove diery, tak to mozete polievat aj kazdu hodinu a neprelejete to.

velmi podobnu situaciu ako hollister som zazil aj ja. problemom bol nedostatok zivin. mas zdrave korene? mas spravnu koncentraciu hnojiv? pouzivas vhodne hnojiva? mas v poriadku pH? flushujes ten kokos poriadne? precitaj si moj thread, ktory mam v podpise, nie je toho tak vela. myslim, ze sa este mozes tesit na skvely grow! tiez som mal jednu dobu chut ten kokos vyhadzat, ale potom som sa kde co dozvedel, naucil, skusil... ;)

vidim, ze hnojis alga grow + phytamin. nemam s nimi skusenosti, ale ako som tak sledoval grower, myslim, ze to su v pohode hnojiva. Namiesaj si koncentraciu pre hydro (dajme tomu EC 1 - 1.2) a mozes tym zalievat 1x denne, tolko aby 1/4 az 1/3 zalievky vytiekla spodkom kvetinaca. Tym dodas korenom vhodne mnozstvo zivin a zaroven vyplachnes z kokosu soli, ktore rastlina nechce. Postrek phytaminom v rozumnej miere. Ak mas nejake rastove stimulanty a mineralne doplnky (Bio-algeen), mozes ich skusit zapojit, ale aj bez toho budes zirat ako to pekne rastie.

Dobe je este do kokosu nasadit hubu trichodermu (predava sa u nas pomerne lacno pod nazvom Supresivit), ktora sa ti stara o korene. ale to uz je v inom treade :)
inf3cti
kokos ako taký má pH niekde medzi 5.5 a 6.5, t.j. idealne. ja udrziavam pH zalievky 5.8-6.2. kokos je navyse velmi pritulne medium v tom, ze sa da dobre flushovat. zarobis si spravnu zalievku (mozes zarabat aj z destilky, umozni ti to drzat EC nizko), poriadne to 2-3x za den prelejes (odpad kludne aj 50%) a za par dni mas vsetky hodnoty tam, kde potrebujes. Dolezite je namiesat tu spravnu zalievku.

Nedavaj do kokosu ziadne ine primesi (maximalne tak perlit na zlepsenie pristupu vzduchu ku korenom), pretoze potom ti to ovplyvnuje rozne hodnoty po dlhy cas - tym stracas vyhodu upravit si pH, EC a pod ako zrovna potrebujes (pozor na soky, treba to menit pozvolna).

Na znizenie pH pouzivaj pri raste HNO3(ja ju pouzivam aj na kvet), a pri kvete H3PO4, nie ziaden citron, usadeninu z kavy a pod. Zbytocne si tym robis v substrate bordel. Radim ti ako zaciatocnik zaciatocnikovi, nekombinuj vela veci naraz, ked ti ochoreju rastliny, nebudes vediet preco.

Neviem, cim to pH merias, ale v akvaristikach, v OBI, Hornbachu atd. sa da kupit za nejakych 40 KC farebny indikator pH, ktory na tieto ucely uplne staci. Ak pH nemerias, rozhodne s tym zacni, aspon aby si sa zorientoval aku mas vodu atd. V hydroponii je pH velmi dolezite.

Cau a nech sa ti dari. Keby si mal akekolvek otazky, kludne sa spytaj, napis, atd. ale musis poskynut aj nejake poriadne info, nemam kristalovu gulu ;)
Čára
Ahoj,jednou sem to prěhnal s phytaminem a vypadalo to podobně,ale nemůžu to říct přesně,protože sem tenkrát neměl ph pod kontrolou... Bylo mi líto ho vylejt a tak sem kytky postříkal několikrát:-) ono to v tý skříni bylo hned suchý....
Čára
PH je základ,dál to nesmíš přelejvat,radši to nech trošku povadnout abys věděl za jakou dobu ta kytka tu vodu spotřebuje.Jo a k hnojivům se stav čim mín tim líp dávkuj to co píšou na obale. Já používám AH a sem velice spokojenej.
inf3cti
Cara, pestoval si uz niekedy v kokose? Ak ma naspodu kvetinaca diery, tak by to musel polievat neustale, aby to v kokose prelial... Podla mna uplne vysychanie je zbytocne a kokosu skor skodi, stava sa potom hydrofobnym. A zbytocne sa v nom zbieraju odpadove soli. Prave naopak, z kazdej zalievky treba necha cca. 1/4 (ak je viac, nicomu to nevadi) odtiect prec, do odpadu. A kludne polievat aj viackrat denne, co je nevyse, odtecie s odpadom prec.

V kokose sa da pestovat ako v hline, pretoze aj ked ma dobru priepustnost vzduchu, dokaze dlho udrzat vodu. Ale preco ho radsej nevyuzit na hydro? Je v tom menej hadania a alchymie, a lepsia kontrola nad procesom pestovania. IMHO...

ja som siel svoj vobec prvy grow v kokose a ked som konecne vychytal ako na ten kokos, je to balada...
Čára
to inf3cti: Já to myslel všeobecně,víš já sem spíš technickej typ,takže hned od začátku jedu hydro a co mě ted láká nejvíc je aeroponie... Nemám rád tu hlínu,nebo kokos atd. jako medium(je po tom spousta nepořádku a špinavý ruce) jinak nic proti,at si každej pěstuje v čom chce. A nemyslim,že když jí nechá jednou povadnout,aby si potěžkal květináč(podle váhy pozná jak je těžkej suchej a pak neni problém ho potěžkat a víš jak je na tom kyti s vodou)tak že se tam usadí sůl..
Čára
Hollister,ted sem ti tady smolil elaborát a zavadil sem o Esc a je to v PRDELI,sem nasranej a už to znovu psát nebudu.napíšu zejtra Zatim čus.
Čára
Hele prolej to vodou s upravenym ph,abys veděl jestli to náhodou nebude přehnojený,pak to nech proschnout,až povadnou listy a potěžkej si ten květináč at víš jak je těkej když je prázdnej.. ješte napiš jestli svítíš 24/0 nebo 18/6 čus zejtra..
inf3cti
citace:
Původní příspěvek od Hollister
Tak bych netvrdil, že to v kokosu nejde přelejt....

Ja by som tiez netvrdil, ze to nejde, ale to by tie rastliny museli v tej vode stat, alebo by si to musel zalievat nepretrzite. Ja polievam kokos 8x denne (1/4 odpad) a nemam nic preliate. Ked som cakal kym ten kokos vyschne, mal som s tym len problemy. Drenaz tiez nemam nic moc, budto trochu keramzitu alebo kusok sietky proti hmyzu na dne kvetinaca.

Ze to vyzera preliate nemusi nutne znamenat, ze to mas preliate, ale ze ti napriklad hniju korienky, nemas nejakych skodcov?

cim znizis pH? citas vobec co som ti napisal? vsetko co potrebujes som ti napisal uz predtym .. komu niet rady...
Čára
To holli.... Na růst si musíš sehnat kyselinu dusičnou a na květ kyselinu fosforečnou(aspon doufám jestli sem je neprohodil) nebo se dá koupit v akvaristice SERA PH Mínus ale to stojí asi sto pade a je to jen malá lahvička,takže doporučuju kyselinky(stačí pár kapek na litr). Ani se nesnaž přidávat vápenec nebo nějaký takovýhle blbosti,je to k hovnu dělaj to jen šetřílci a je potřeba to dlouhejma pokusama zkoumat a hlídat aby to zas neubralo moc. Jinak ti doporučuju pořídit alespon PH metr abys věděl kolik má voda kterou používáš(já mám doma 7,6 to je docela dost). Zatim čus
Čára
Já to znám taky,taky sem na tom šetřil ale vůbec se mi nedařilo...Já se snažim používat jednoduchý ale funkční vynálezy,ale lampu ventilaci hodiny,měráky PH a EC a filtr mám nový,stálo to dost peněz ale stojí to za to... Musel sem si na to pučit,protože už mě to babrání sralo furt něco nefungovalo a vždycky to kyti odnesly a já pak byl akorát nasranej...
Čára
taky sem s ním začínal...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma