Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
recenze NURTURELITE 125W - Klikni zde pro originální téma
owce
Začátkem bych chtěl zdůraznit že jsem si ji nepořizoval kvůli ušetření peněz! Aby pak tu lidi nepsali že zářivky vyjdou levnějc atd. Šlo mi hlavně o to vyzkoušet něco nového.

Obecně:
Je to velká úsporná žárovka, měří cca 35cm a je docela dost těžká. Tím pádem se na ni nedaj použít normální stínítka z G-shupu protože je ohne. Buď se musí vyztužit to koleno, které drží objímku nebo to vyřešit po vlastnim. Je na objímku E40. 125W jak se můžete dočíst už má v sobě zabudovaný předřadník, což je její veliká přednost stačí přít, našroubovat a jet.

Typy
Myslim že nemusim popisovat že jsou tři typy atd. Kdo chce tak myslim že to maj na jejich strankach vic popsany www.nurturelite.com . Nejdřív vám ukážu blue, kterou mám v matkárně a v příštím příspěvku red na květ. Ještě bych poznamenal že se dělaj 3 vataže 125W, 150W a 200W a že k 150W a 200W potřebují vlastní předřadník.

Cena
Jo cena tak ta je husta, ja tu svou 125W kupoval v G-shopu na žiškově za 2800kč a dost mě nasralo že ji teď maj na strankach "klecka...?"(nevzpomenu si, kdyžtak někdo doplňte) za 2000, a to je kurva rozdil.

Teplota
Celkem hřeje málo, dá se ji při běhu dotknout. Ta matkárna, v které ji teď mám je zatim provizorni a malá š.h.v.(45*30*60), ale na chlazeni stačí jeden Pc větráček 8X8cm na přítah a ven vduch de pasivně dírama nahoře. Níní to úplně ideální větrání, poněvač se stálou cirkulací vzduch rapidně snižuje vlhkost, ale to je na jiný téma.

Růst
Nemůžu si stěžovat, kytky rostou fakt dobře, hlavně se moc větvý. Nemám tam stínítko, a ani kytky nemám je přímo pod lampou (můžou být ta 1cm pod, když tam fouká) a vůbec se nevytahují. Na fotce je matka AK-47 jednotlivá patra má od sebe vzdálený přibližně 1cm a boční větve taky rychle rostou.


Příště ukážu fotky paliček pod 125W red.
N3m3515
Zdravim
jen se chci zeptat ze ta 125W nepotrebuje teda us nic a sviti?
A koupil sis NL na rust a na kvet?
dikec a at se dari NL.
Pajusa
Jj sit tom as jako normalni usporku až an tu Wataž akorat obimku a jedeme mam neco podobneho !!! sem spokojen
metalsodik
Na růst to vypadá dobře , kdybych neměl už dost všech pokusů tak bych to porovnal ale jen v růstu s metalhalidem , aby se ukázala vzdálenost pater mezi použitím MH a této zářivky. Na growru je krásný test kompaktních úsporek se sodíkem ,ale na růst je pro mně dost nepochopitelné srovnání se sodíkem ,místo metalem ,když každý vi že sodík se v růstu táhne. Tak jsem zvědav jak budeš spokojen .
orbith
Ahoj owce.
Nepremýšlal si nad zvislým zavesením tej lampy?Raslinky poukladať dokola?
peace
mrnin
myslim, ze mluvim za vsechny laiky. Nechala by se tadyta zarivka pouzit na v-scrog aby z ni potom rostly husty paldy, myslim neco jako g-manovo maltovnictvi??
Jack_Herer
No vypadá to dobře, žebych o tom taky začal uvažovat...?:rolleyes: No ikdyž nevím, ta cena se mi zdá dost vysoká a nejsem si jistý jestli to bude dobré na quvět. Tedy asi zůstanu u klasickýho sodíku...:p: :p: :p:
N3m3515
to>Jack_Herer
Na květ by mněla byt jiná zarivka, vis tak staci vymnenit a mas spektrum na kvet :) a roste to dal .)
carlos
citace:
Původní příspěvek od mrnin
myslim, ze mluvim za vsechny laiky. Nechala by se tadyta zarivka pouzit na v-scrog aby z ni potom rostly husty paldy, myslim neco jako g-manovo maltovnictvi??

A co teprve použít Dual CFL z www.cfl.cz a nechat na otočném mechanismu rotovat obě spektra :pimp:...
metalsodik
Na fotkách, když se trošku vylepší se dá vše zneužít pro prodej!!!!!

Příklad tady tohle foto , které je jen dokumentární a ne pro reklamu by stačilo na úspěšný prodej zářivek Oceanic colour.

Napsal bych - Na co nechat rotovat trubuci - Oceanic vám zajistí megapalici.

Nic vezlém, trocha srandy neuškodí.:rejp: :beer: :)
owce
Já sem koupil nejdřív červenou ke kamarádovi do skříně a pak modrou sobě na matky. Pod tou červenou ty kytky chvily rostly a bylo jasně vidět v porovnání s těma pod tou modrou jak sou vytáhlý. Podle dosavadních výsledků bych asi přece jenom tvrdil že na květ je sodík lepší. Tyhlety lampy murčitě maji budoucnost pro matky, v malých prostorech, tím že se nemusí tolik větrat sou nenápadnější a nejlepších výsledků se dosáhne v kombinaci s ňákou pěstební technikou třeba scrogem, v-scrog, sog..
dalas
Klecka- http://eshop.klecka.cz/index.php/cPath/47_50
N3m3515
TO>Carlos
Zdarec
Myslis teda kdybych mnel 4U - Dual Spectrum CFL tak by byl na rust i na kvet?
Ci kteradalsi by mohla byt na rust a na kvet v dualu :)
carlos
Přesně tak jsou Dual CFL koncipovány, abys ušetřil na nákladech na pořízení koupí jen jedné univerzální lampy. Lze s ní dosáhnout velice slušných výsledků.
mrnin
carlos: me pripada ze jednoznacne delas CFL reklamu, mozna za to mas i nejakej peniz, ale to je fuk.....hlavne me zajima jestli pod nima taky pestujes, kdyz se jich zastavas?
prenda
Efektivnější je pěstivání BEZ stínítka.Zvláště vertikální.Nemáš žádný světelný ztráty.

Sorry za OT.
carlos
citace:
Původní příspěvek od mrnin
carlos: me pripada ze jednoznacne delas CFL reklamu, mozna za to mas i nejakej peniz, ale to je fuk.....hlavne me zajima jestli pod nima taky pestujes, kdyz se jich zastavas?

Zastávám, protože jsem přesvědčen, že tahle u nás nepříliš známá věc má využití. Samozřejmě mám osobní zkušenosti, nedoporučoval bych něco co jsem netestoval. Je dost problematické doporučovat neznámý produkt, všichni oceníme, až se na Groweru dočteme více reportů ohledně osvětlení CFL, jako je tento.
citace:
Původní příspěvek od Lewap
Jinak na tom klecka je to pojmenovane jako modra fialova cervena takze ktera je dual spectrum? odhaduju ze fialova

Myslím, že ne... z řady Nurturelite jsem neviděl zářivku univerzálního typu, doporučují je kombinovat... Duální zářivka je dostupná na linku výše.
Dominique
Rad bych veril tomu, ze CFL bude idealni na kyticky, ale asi jeste pockam nez si ji koupim. Preci jen 2000 v nejlepsim pripade je porad dost. Casem mozna pujde cena dolu a pak uz nebude duvot ji nekoupit...
thalos
citace:
Původní příspěvek od Dominique
Rad bych veril tomu, ze CFL bude idealni na kyticky, ale asi jeste pockam nez si ji koupim. Preci jen 2000 v nejlepsim pripade je porad dost. Casem mozna pujde cena dolu a pak uz nebude duvot ji nekoupit...


zajimave vypadaji ty nove svetla od narvy - http://www.slavojka.cz/EL5U1.htm

125w nejak okolo sedmi set


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma