Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Receptář

Stránky: [1] 2 
Ionizátor - máte sním někdo zkušenosti , nějaké bližší info ?? - Klikni zde pro originální téma
fR3edom-X
Zkušenosti s tím nemám, ale v jedný knížce mám napsaný, že to pohltí snad všechno, ale jako nevýhodu tam uvádí, že ty negativní ionty padají na zem, na stěny, na kytky a prostě na všechno co je ve skříni, takže to vyžaduje minimálně jednou za měsíc vyčistit growroom....
u4eea
mjvala jsem takovy ionizator do auta, fungoval supr. nechala jsem treba 20g nejvonavejsiho na sedadle v aute, zamkla, odesla---> a prisla tak za tri
hodiny, ani jsem necitila. nic. proste zazrak. ja pochazim z mista kde jsou fizli trochu striktnejsi a ionizator byla moje zachrana. Pred asi mesicem jsem volala at mi kamos posle novej, ze jse mi po nom stejska. vrele doporucuje. cena je prizniva. Vzduch okolo ionizatoru bude vonet jako po desti.
Ale vjplati jse to na rozdil od O2 machiny (approx.10,000kc), ne???
fR3edom-X
člověku by to vadit nemělo. jsou vlastně 3 způsoby jak se zbavit pachu - ozonový generátor(ale větší koncentrace jsou člověku nebezpečné), pak ten ionizátor, ale nejefektivnější je stejně pachový filtr, navíc když tě výjde na stejnou cenu....
Co?
mam, pouzivam, verim, ze funguje....
ponevadz dokud jsem ho tam mel, tak..mi nikdy nic nezpesnivelo, jako minule, kdyz mi odpadl a ja ho odtamtut vyndal a vybodl se na to....a hned plisen .....
poslu foto....
u4eea
A ja sla zase jsem

http://www.epa.gov/iaq/pubs/ozonege...ing%20pollution

a zjistila ze (je to ale americka vlada doufam ze nam nelze) ionizatory fungujou hur nez "electrostaticke precipitatory" ktery ale take zaroven vjrabjeji O2. Take tam rikaj za ten Ozone neni nic moc dobrej na pily, cos neni tak, asi nerekly jake. Ale ja znam chemii----> ionizator do auta. PROTOZE TAM CERSTVE HULENI NEMAM, NE ASI. A ozonovej generator u growu, ale musi bejt v vlastni mistnosti dosti velke na smichani vzduchu.
To bude drahe. Mjslim ze nejlepsi bude ten pachac/activni uhli atd. a to rikaj i experti...
u4eea
Neni spatne konstruovanej jenom jinak, jmenuje jse to v anglictine "electrostatic precipitator" a funguje to jako ionizator v tom ze to vyrabi aniony(-), ktere jse zkombinujou z pachem tyhle casti jsou pak chyceni positivnim polem (+) pak ti castice odhodi electron (-) a sami jsou (+) tak potence zustava docela rovnomerna i kdys jse (+) positivni pol trochu nanasi sra***ma. AHA... ale zaroven to vjrabi ozone kvuli rozdilu v polech ktere take deactivujou pach. Proste klid kimehc, je spoustu spusobu jak to videt.

Je to ionizator?
Je to ozonovej generator?
Ne, je to oboje.

Samy plusy a minusy? Kdo jse v tom ma vjznat hlavne ze to nesmrdi... a na to je dobrej, levney, a bezpecny pachovey filtr.
Co?
Principy čistění vzduchu v uzavřeném interiéru
-----------------------------------------------------------------------------
Čističe vzduchu pracují na rozdílných principech.

První skupinu tvoří přístroje, které zachycují prašný aerosol do vody, tzv. vodní filtry. Tyto čističky zachycují nečistoty do nádržky s vodou, která slouží zároveň k vlhčení vzduchu odpařováním z hladiny nebo ze smáčených povrchů. Protiprašná účinnost těchto čističů je 50 až 70 %. Znečištěná voda ve filtru musí být včas vyměňována, neboť se v ní mohou množit bakterie.

Druhou skupinu tvoří čističe s absorpčním principem čistění vzduchu. Jsou založeny na využití filtru s živočišným uhlím ve spojení s filtrem na čištění pylu a prachu, typu HEPA[20] a ProHEPA. Protiprašná účinnost těchto čističů zpravidla překračuje 90 %. Nedostatkem těchto přístrojů je nutnost často měnit filtry, což je finančně nákladné. Aby byla čistička efektivní, je doplněna ventilátorem, který způsobuje hluk a vibrace.

Třetí skupina čističek vzduchu pracuje na fotokatalytickém[21]principu. Podstatou této metody čistění vzduchu od chemických emisí je rozklad a jejich okyselení na povrchu fotokatalyzátoru pod vlivem ultrafialového záření. Přitom se nesmí nakupit organické příměsi, nýbrž rozložit se do bezpečných komponent – vody a oxidu uhličitého (CO2). Tento princip efektivně ničí toxiny, viry i bakterie. Je to tedy taková malá chemická továrna, do níž vstupují toxické látky a vypouštěny jsou voda a CO2. Reakce probíhají v přítomnosti katalyzátoru, např. oxid titanu (TiO2) pod vlivem ultrafialového záření vylučovaného speciální ultrafialovou lampou. Bylo prokázáno, že při používání ultrafialové lampy, je do prostoru vylučováno 5 – 10x více ozónu, než povoluje norma.

Čtvrtou skupinu tvoří přístroje s elektrostatickým filtrem. Jejich předností je možnost umývání filtrů vodou, čímž se podstatně snižují náklady na provoz. Jejich protiprašná účinnost je 99 %. Na tomto principu pracuje i čistička Super Plus Turbo. Pracuje bez motoru a bez ventilátoru, má tedy bezhlučný provoz a nízkou spotřebu elektrické energie. Tyto čističky vzduchu dokáží zachytit i velmi nebezpečný "neviditelný" prach.

Pátá skupina čističek vzduchu využívá sterilizační vlastnosti ozónu. Princip práce je založen na tom, že v čističce se vytváří ozón, který sterilizuje vzduch od virů a bakterií a odstraňuje pachy a kouř. Protože ozón ve vyšších koncentracích může způsobovat bolesti hlavy až nevolnost, je třeba dodržet normou stanovené koncentrace.

Šestá skupina čističů vzduchu obsahuje ionizátor. Zatímco čističe vzduchu nečistoty zachycují, ionizátory je odpuzují. Urychlují shlukování a sedimentaci prašných částic z ovzduší. Elektrickými silami je navíc odpuzují, takže se částice zachytí na nejbližších plochách. Výsledkem je výrazné snížení koncentrace respirabilního prachu ve vnitřním ovzduší. Výhodou ionizátorů je naprosto bezhlučný provoz a produkce malých záporných iontů. Pro použití v domácnosti jsou konstruovány ionizátory stolní nebo závěsné nejčastěji na principu koronového výboje. Vyzařovač iontů může být kovový nebo z uhlíkových vláken.

Některé čističe vzduchu obsahují soustavu filtrů, mohou tedy mít kombinaci několika zmíněných principů čistění vzduchu. Tyto přístroje mohou pracovat i automaticky a vzduch čistí bezvadně. Jejich kvalita a vybavení se ovšem odráží ve vyšší ceně přístroje i náhradních filtrů, které je třeba vyměňovat.

zdroj: http://sweb.cz/cisticka/uprava-vzduchu.htm

ps.
delaji se i s filtrem...me to denne vyflusne tak 0,5g bordelu (ale je toho tak hrst)
Co?
nojo, ale neni cistic jako cistic....mas cistic co odstranuje pach a mas cistic co odstranuje prach (a jiny castice treba i spory plisni)....
u4eea
Zajimave je take kdys nefungujou moc dobre na hulo tak proc jeste jedinej clovek to nepotvrdil v ankete. To je brouk do hlavy.

Opravdu myslim ze je moznost ze jim (ionizatorum) davame moc velkej naslap. Mozna jenom skusit treba dat par g do uzavreni bedni z ionizatorem. jen tak na zacatek. a pak najit nejakou hranici ci mezi kde funguje/ nefunguje. Asi ale kazdej model jinej. A bude i vlhkost vzduchy mit nejakej vliv? Asi ano.. no je tu co zjistovat. That's for sure.
u4eea

Ale porad jsi ten ionizator v aute nevyndam. Proc????----Protoze kdys tam je tak mi to huleni v tazce neprosmradne auto. A kdys tam neni. Tak vi o tom huleni kazdej co nastoupi (mozna i ti ktere stoji u okna obcas- a nemyslim tim v Mcdrive). Mam smradlavej model WW. Vsak to znate. Voni to jak cukrarna v aute, a ja tam mam tri gramy zabaleni v pytlicku a jeste v tazce. Poznam ze funguje protoze kdys vlezem do auta tak neslysim hned" "Hey, ubalime brko, ne." anebo neco takoveho. Kdys ten ionizator poslu do p**i tak vsechni jenom slintaj po nastoupeni. Vcetne me....

Edit2:K***a me se ta cestina snad jen tak nezlepsi.

Edit 3 : vymazane materialy pro vymazane cleny aby se lepe cetlo
02/2007
u4eea
Jezis, kimehc, nemam zadnou krabicku co vozim v aute ktera vytvari ozone, nejsem blazen. Teda jsem, ale ne mrtvej. Promin ale to by jse mi hodne spatne ridilo kdys mam ozon v aute, ne? Me vadi i topeni moc naplno, jsem alergik na skoro vsechno (ano take na konopi, kazdou sklizen se osypu). Mam v aute zastrcenej ionizator v napajeni ze zapalovace. Vypada to trochu jako malej kapesnej vibrator. Ozon neni dost zdravej aby jsem s nim byla v misnosti. A ano ionizatory fungujou ale jenom na to aby usedl prach a nelezli novy pachy do vzduchu. Proste vzduch je "technicky" cistci nez normal (neni tohle uz vsechno nekde napsane). Ale nebude ti fungovat na 400w pestirnu protoze tak velkej ionizator by vyrabel tolik ozonu (jako ze vedlejsi ucinek krome ti ionizace), ze by to bylo uz nebespecni, ale to je jen v teorie. Jinak ten muj v aute funguje super a to protoze neleze zadnej smrad z myho kera do vzduchu, misto toho jsou tam ionky ktery to thc udrzuje "prilepeni" (jak ten prach) kde ma bejt prilepeni.

V zemich kde te zavrou za gram se daj ti ionizatory do auta koupit dost lechce a levne. Pred psem ti to nepomuze, ale uz mam par kamosu kterym jse to vyplatilo 100000% Chapes asi ne.
u4eea
Takto to vypada.

http://www.pentex.com/car_ionizer2.html

:):):)
u4eea
Drevo-Kocur, bud slusnej, nikdy nevis kde se tu po groweru muzou poflakovat i nejake poho amicy.

Takze vidim ze se moc necte co pisu. Uznavam ze bez hacku a carek to moc nejde, strpeni prosim.

Porad opakujem docela ti stejne elektronkove povidky. Je to v tomhle foru, zarucene aneb v linku nejakem ze "by-product" neboli "vedlejsi produkt" ionizace je male mnozstvi ozonu (to protoze ti iony reagujou i s kyslikem ve vzduchu a vytvarej ozone, ale v strasne malem mnozstvi). Neni to nebespecne.

A jak jsem uz psala po ionizace je take vzduch cejtit cistej jak po bource.

P.S.- V U.S. te poslou do basy za...
-0.1 g
-papirky (dostanes podminku, ale az po hezky stravene noci, a rejstrik)
-bong
-uplne mini olepenej pytlicek (thc)
-stonek (nekecam)
-"roach" neboli "svab"- ten zbytek z brka co pak se dava do bongu- protoze z nejakeho duvodu se filtry nechytly (Asi protoze bych clovek za ne take sel do lapaku)
-no a jeste spoustu jinejch extravaganci ale uz se mi s toho dela blbe.

NEVERITE- Rikate ze sedet za stonek je blbost? Mam alespon jednu znamost trestanou za kazdej prestupek co jsem vymenovala (a spis vice). To neni zadnej bullshit. Davam to sem aby jsme si uvedomily jak jsou cechy FREE.

Zlaty narod kterej povoli sve lidi zakladni prava. No alespon se snazej, a nezhorsuje se to, a mozna se to i zlepsi. JUPI !!! Please, Mr. President.
:):):)
Co?
sice nevim jestli teda jdou obrazky ale ja mam tento, stal cca 3000 korunek a investice myslim se vyplatila...
denne z toho vycistim hrst hnusu
povrch kolektoru na nichž se diky statické elektřině zachytává prach, kouř a ostatní mikročástice (do velikosti 0,3um) je vyroben ze spešl-slitiny a ma povrch 1,2 m2 (pro srovnani 1g aktivniho uhli ma 2km2...tak jako pachů to moc nesežere)
a s tim ozonem bych rekl se ma tak:
kladně nabité ionty (přízemní ozón,oxidy dusiku,statická elektrina) + ionizator (emitor zaporne nabitych iontu) = 0 (tedy nic), resp. O2 ( 2 molekuly kysliku (asi bych rekl))
ale at uz to je jakkoliv....tak to proste citit ve vzduchu JE....je to takova zvlastni vune...jako by z jeskyne (pozn.v jeskyni je 4x mene zapornych castic nez pri pouziti ionizatoru ale i tak to je 1000xvic nez v bezne domacnosti viz.zdroj

ps.doufam ze to nevyznelo jako reklama...daj se koupit i levnejsi :-)

pps.jinak bojíte-li se plísně jako já...pevně věřím, že je to dobrá prevence
Co?
plísně to určitě nevraždí, ale jde spíš o to, že shlukují častice prachu a spóry plísní (semínka plísní), které jsou pak težší a rychleji padají k zemi...tudíž se usazuje veškerej bordel rychleji (včetně poletujících plísní)...

ps a jak to poznamenala veverka tak kombinace ionizator+pacháč=:girl:
Co?
hoj vsem, nekde na overgroweru jsem nasel tuto fotografii, ukazujíc listy spálené ozónem poblíž generátoru....
wilda
Takže vám tady tu nefungující teorii asi trochu narušim, používáme ionizátor Ionic breeze desktop od GP, je v místnosti s cca 35 rostlinama (ww,jh) který jsou tak aromatický, že jsou většinou už na začátku květu cítit po celym bytě a průběžně se smrad rozleze až do chodby před byt, takže na návštěvy si nikoho neznámýho rozhodně vodit nemůžem:) Teda nemohli protože tahle věcička nás zbavila absolutně veškerého zápachu, nesmrdí to nikde, ani na chodbě, dokonce to vůbec nesmrdí ani v tý místnosti kde pěstujeme, až když se čuchne ke kytkám tak jsou cejtit. Kytky nevypadaj, že by jim to vadilo, je tam už měsíc. Takže nevim jak je to s ostatníma značkama, ale můžu říct že tenhle funguje 100%.
Co?
wildo to jsi asi prvni komu to likviduje pach....:)
wilda
já jsem to tady pročítala a stejně jsem ty rozdíly moc nepochopila, jen to o čem se řiká že je ionizátor jsou vlastně ty ozonizátory. myslela jsem že to je ionizátor když se to jmenuje ionic a o ozonu tam nikde neni ani slovo. je pravda že je kolem něj trochu cejtit. ta životnost 8 měsíců platí jen pro tu germicidní uvc zářivku, samotná záruka na přístroj je 5 let. nicméně pro mě rozhodující není co je to za druh, hlavně že to lahůdkově funguje.
wilda
já přece neříkám že to pochopit nechci spíš nemůžu:mutant: resp. chápu ty rozdíly ale pak nechápu proč teda prodávaj ozonizátory jako ionizátory:)
rostlinám to zatím za měsíc provozu nevadí, sledovala jsem to (taky jsem si nebyla jistá, jestli jim nebude vadit v noci ta modrá kontrolka) ale vzhledově žádný změny, ten přístroj stojí aspoň 2 metry od nich a ozón je cítit velice slabě jen přímo u něj takže se neobávám že by je to mělo nějak poškodit, navíc je tam větrání takže se nebojim ani já. a to že to likviduje veškerej pach je zcela evidentní, neni cejtit oproti předchozímu pachu tak nehoráznýmu žes to cejtil v celym bytě NIC.
Co?
ionizator sem...ozonizator tam....
a co vlastne realna skodlivost ozonu....
doporucuji:
http://www.ozon-generator.cz/ozon.html
http://www.ozonzlin.cz/ozonizatory-pristroje.php

ba i svete div se u nas se nepouziva k desinfekci pitne vody pouze chlor...ale i ozóón

kimehc: oooj...job ynram......mat rotazinozo mes rotazinoi
wilda
ozón se taky naprosto běžně používá v kosmetice, i mě ho několikrát aplikovali na obličej a nezmutantněla jsem:)
Co?
ponekud starsi teslackej komunistickej - ale funkční
Jahudka!
Konecne jsem se dokousal az nakonec.Rozdil mezi ionizatorem a ozonizatorem je jasnej.
Ozon je schopnej zlikvidovat prakticky vsechny bakterie a plisne,vytvari sterilni prostredi stejne jako UV lampa.Pouzival jsem ho v akvaristice pro desinfekci vody a nemelo to chybu.Ozonizatoru verim na 100procent.Ani bych se nebal skodlivosti pro cloveka,protoze koncentrace co by vam neco udelala je hodne velka.Ozon se pouziva treba i ke sterilizaci lahvi v pivovarech a jak uz bylo receno na desinfekci pitne vody.Ozonem se daji v akvaristice zlikvidovat prakticky jakekoliv nemoci puvodu baktrialniho nebo plisnoveho.Nikdo tomu nechtel verit,ale svete div se ono to fachalo bez jakejchkoliv chemikalii.Kdysi jsem si ozonizator sam vyrabel podle nejakyho planku.Prakticky to bylo trafo na 2000V a pak sklenena trubice ktera byla z vnejsi strany a z vnitrni polepena alobalem.Na kazdou tuhle polepenou cast bylo privedeno vysoke napeti.Uvnitr vznikal ozon kterej se vhanel vzduchovacim motorkem do akvarka.Ozon rozezira vsechny gumy(uplne se rozpadnou).Hlava me z nej nikdy nebolela.Ma jednu obrovskou nevyhodu - ozon je i v minimalnich koncentracich pro rostliny toxickej.Takze je pro nase ucely nepouzitelnej.Tyhle ruzny pracky vzduchu vetsinou fungujou na kombinovanym principu -ozonizace/ionizace.Jinak taky myslim ze jenom ionizator muze tezko zlikvidovat pachy.
Jahudka!
Drevo-Kocur - V praxi skodlivost ozonu na rostliny overenou nemam.V kazdym pripade jsem to cetl tady http://www.sci.muni.cz/~fyzrost/index_pr.htm .Kdyz se tim prohrabnes tak si to najdes a uvidis co tam pisou o ozonu.V kazdym pripade to jsou fakta..Samozrejme to plati na rostliny vseobecne protoze to neni test vlivu ozonu primo na cannabis..
Jahudka!
Drevo-Kocur - Spis jde o to,jak velka koncentrace ozonu je uz pro kytky skodliva a samozrejme i o to,jak vykonnej ozonizator ona ma.Co ja vim,tak vykonnej ozonizator nekoupis za min jak za 15 000Kc.Takovy ty za 3 litry jsou fakt jen takovy hracky ktery jsou nanejvys na 1 akvarko..S takovym ozonizatorem to bude ve skrini fachat asi tak jako kdyz si budes CO2 vyrabet pomoci kvaseni..Tomu se musim vzdycky smat.He he..;)
Co?
džo už se těším na fotoseriál blesků a třesků....:).....postav nějakej větší tak 2-3 trafa z televize
Jahudka!
kimehc - Bude to fachat jen chvilku (par hodin).Musis mit tenkostennou komoru a trafo ktery dava cca 2000V/20ma...Ver tomu.Nedelam si prdel,par jsem jich postavil...
u4eea
Wow, fandim, a pridavam toto:

http://www.overgrow.com/edge/showth...ne?pagenumber=2

A pro veverku (aby se na me nezlobila) dodam:

-Rikaj ze ozinatory jsou nebespecni, a kdys zabijou plisne a jine microorganizmy tak tem bunkam logicky budou delat podobne (Vedecky prokazano, blah, blah, blah).
-A ze zapnutej ozinator na dlouho v boxu zabije kytky. :(
-Jeden spusob je mit odelenou malou mistnusku->ventilace ven z growboxu->tam vyrabet ozon (klidne hodne/skodlivej limit)->a pak ventilaci nekam ven.
-Take ale rikaj ze dalsi dobry spusob je jak navrhujete z elektrikou, mluvi se o trafu 5000-10000 V,(nejspis cim mensi Volt o to min ozonu, (minimum V hranice by mela bejt protoze je to technologie a ne priroda). Rikaj ze prave proto ze to funguje jenom par hodin tak se to muze dat do mistnosti z kytkama, ale asi se musi hlidat ppm.

Par zajimavustek:
http://www.uvonair.com/cd-1200.html
Metry:
http://www.lenntech.com/ecosensor.h...CFQhhMAodjjd8qQ
http://www.analyticon.com/analytico...%20Catalog2.pdf

Bude se muset prost vychitat concentrace aby to nic velkyho nezabilo/neposkodilo, a vsechno malilinky ukrizovalo.

Maximum:
0.2 milligramu ozonu na m3 (mg/m3)
anebo
0.1 cast ozonu na million casti vzduchu (ppm)

z
http://www.overgrow.com/edge/showth...ration+of+ozone

Good luck...
Jahudka!
Od 5000V vejs uz ti budou praskat vsechny trubice.Na komoru kde chces provadet vyboj je potreba specialni material.Zadny obycejny sklo to nevydrzi.
Pokavad pouzijes trafo o 2000-3000v v pohode ti bude stacit uriznuta trubice ze zarivky .

Jinak ty maxima a minima ozonu se mi hrozne libej,ale jaksi kdyz si ten ozonizator vyrobis,tak ani nahodou nebudes schopnej odhadnout kolik ozonu dava.To je zakladni problem s kterym jsem se potykal taky.Nikdy nebudes vedet kolik PPM ozonu vlastne vyrobis a to je pruser..
u4eea
Presne tak Jahudko!
Nejlevnejsi metr co jsem nasla je za 7.500kc. A levnejsi se asi o moc nenajde, prohledla jsem i e-bazzary. Ti weby co jsem dodala drive nemaj ani ceny, coz znamena draho. Bez metru bohuzel muzes vsechno spalit, a otravit i sebe, kocku, atd.
Pokud se povede ozinator:
Komora by byla asi nejlepsi, ale pozor kam budes mit odtah---> Melo by to bejt dost mimo vsechno, a samozrejme ne pod oknem ci neco takoveho.
Alternativa k metru:
Aby jsi mohl vedet ze ti z mistnustki neutika ozon:
Karticky na jedno pouziti, ctyri v baleni
http://www.sharperimagebest.com/sm109.html
Dovoz po evrope
Co?
a jeste literatura o ozonu: http://www.rexresearch.com/ozonther/oz1indx.htm
Jirka P.
mam obednany tohle, az mi to prijde tak poreferuju. je to cisticka vzduchu bravo we5007, popisek: odlučování pylu, prachu, kouře, dehtu, roztočů až do velikosti 0,1 mikronu, odlučování nepříjemných pachů, intenzivní ionizace,nezávisle ovladatelná /min.250000iontů/cm3/,průchod vzduchu 145m3/h,vhodné pro běžný byt,3 rychl. chodu,4 stupně filtrace,HEPA filtr,hlučnost max. 42dB,příkon 46W-230V
Co?
třeba to bude fungovat .... ale co to znamená hlučnost 42dB??? u iontového větru to je woe jak třetina tryskáče....:)
Janxu
to jirka P.
tady je zrejme nahradni filtr za 519,-
musis hledat pod Filtr k cist. vzd.HEPA-WE5007
jinak sem o tom nic vic nenasel.
pak by me taky zajimalo, co to znamena min.250000iontů/cm3/
tady je jenom

Maximum:
0.2 milligramu ozonu na m3 (mg/m3)
anebo
0.1 cast ozonu na million casti vzduchu (ppm)

jenze nevim, kolik vazi iont nebo jeho velikost....


tu hlucnost asi bude delat ventilator, kterej tam je (myslim)
peace
Jirka P.
Co?: Myslim ze je to hlucnost ventilatoru pro HEPA filtr, tech 42dB je doufam na nejvyssi rychlost. Na ten ionizator mozna vetrak nebude treba, ale nema smysl o tom spekulovat, az prijde tak poreferuju . . .
Janxu: taky sem o tom nic vic nenasel, vyrobce ma stejnou popisku jako je vyse, a filtr sem videl nekde za 460, ale to budu resit az se stary zaprasi . . . tech 250000iontu/cm3 je myslim pocet iontu v urcite vzdalenosti od ionizatoru, co to znamena v praxi se dozvis az mi to prijde :)
Jinak to mam obednany uz tyden, blby je ze na electro.cz nemaji napsany jestli je zbozi skladem, kdyztak tam v pondeli zavolam. Mejte se . . .
Jahudka!
kimehc - Podle tohohle navodu jsem jich postavil nekolik a fachaly dlouho,predlouho a nonstop.Jenze jedna obrovska nevyhoda byla,ze nikdo nevi kolik ozonu tenhle ozonizator daval takze je ti vlastne k nicemu.Nechat zmerit si to nekde mozna muzes,ale myslim,ze to neni levna zalezitost.
Jinak jak jsi dopad s trafem 15KV?Vydrzely ti trubice dyl nez 30 minut?;)
Jirka P.
ted sem volal do electro.cz, cisticka-ionizator mi prijde behem pristiho tydne, pak dam vedet . . .
edit: asi se na to vysrali, ale to je jedno, mam dopestovane . . .:bandit:
wilda
a co říkáte na tohle:)
http://www.audiocubes.com/category/...zo-lonizer.html
wilda
takže já nakonec pořídila taky ten Bravo, je to zároveň čistička vzduchu a ionizátor:http://www.e-trade.cz/inshop/cistic...id-IB00061.html
čistička 3 stupně rychlosti chodu, HEPA filtr, hlučnost na nejvyšší 56dB, což je docela nážuch, nicméně se na to dá zvyknout, snižuje se s nižším chodem
ionizátor se dá zapínat/vypínat nezávisle na čističce, občas je kolem něj slabě cítit ozón ale jen málokdy

účinky: určitě se to zlepšilo, minimálně o polovinu. bylo by to ještě lepší kdybych měla skříň v uzavřené místnosti a tam ten ionizátor, ale mám 1+1 takže bez šance:( nicméně sousedka z patra nademnou se už nechodí ptát jestli náhodou nechovám fretku:D a já subjektivně cítím menší zápach, i když něco z něj za určitých okolností zůstává. když manipuluju s rostlinama tak ionizátor nemá šanci to zvládnout, ale za chvíli se to pročistí.
myslim že není 100% vhodnej tam, kde je potřeba naprostá bezpachovost) asi na to není tak výkonnej, čistička má kapacitu 145m krychl., ale na snížení odéru na za dveře bytu nepronikající a i v bytě v některých místech (ne samozřejmě přímo u skříně) nepostřehnutelnou úroveň pachu rozhodně působí.

fotky: dole čistička otevřená-vzduch jde nejdřív přes ten černej molitan, pak do HEPA filtru (ten obdélník s proužkama-na povrchu je z papíru)
wilda
další fotky-zezadu.
válce se při zapnutý čističce točej a ženou ten čerstvej vzduch ven.
domnívám se žety jehličky jsou výstupy toho ionizátoru, nejsem takovej technik takže jsem ho nerozebírala

a dole suppa obrázek iontového větru:)
Co?
docela luxusní provedení, a hele už jsi ho čistila? kolik toho vyfiltruje (jako necistot)?
wilda
no je trošku větší a nemá moc dlouhou přívodní šnůru, ale to neni tak strašný. on se právě nečistí, je tam proto ten HEPA filtr, ten zachycuje nečistoty ze vzduchu. mění se jednou za cca půl roku, náhradní náplň stojí asi 4kilča. (na obrázku je dobře ukázaný kdy ho podle stupně znečištění měnit:)) z toho ionizátoru zůstává kolem čističky prach, jak se to tam usazuje, proto doporučujou mít při ionizaci zapnutou čističku aby to zachytil ten filtr.
Co?
hm... tam to nevim....jak jsem psal ten muj udela cca 0,1g denne hnusu...a to ne ze by tam byl nejakej bordel....
ps. ted nechci vubec rejpat, ale proste to nevim...u prispevku 90 je nejaka jednotka neceho [cm2/Vs] .....co by to tak mohlo byt? Ď
Sinuhet
Vy to teda resite cestou umisteni ionizatoru do mistnosti kde je skrin? IMHO je klíčem umístění jehel přímo do potrubí kudy proudi ze skříně vzduch ven. Nahánět pach když už je v pokoji bude těžké.
wilda
no mě by zrovna tohle nepomohlo (dát jehly do odtahu) protože mám skříň léty používání a předělávání silně perforovanou:), nebo když s rostlinama manipuluju mimo skříň. tudíž ať chci nebo nechci pach se mi stejně do bytu dostane, spíš jde o to jak ho nepustit ven.
Macek001
Napadlo me, jestli by neslo udelat generator ozonu z vysokonapetoveho zdroje k monitoru. Dava to minimalne 25kV. Bud hrot, nebo zkusit tu sklenenou trubici s alobalovymi polepy ze stran. Domnivam se, ze spotreba bude minimalni a fungovat by to melo. Trosku jsme s tim blbli a zkutecne to srsi modre svetelkuje a vydava ozonovou vuni. Co se skodlivosti pro kyti tyce, jednak si myslim, ze ventilatory vyzenou ozon ven tak rychle, ze se tam nejaka smrtici koncentrace nedosahne, navic je ozon znacne nestaly a ze startu to klidne vyzkousim na pampeliskach
Macek001
Mam to v mistnosti, ktera je prakticky nepouzivana. Mozna by slo zmenou velikosti plochy polepu regulovat mnozstvi ozonu. Proste to vyzkouset tak, aby nebylo moc citit kytky a nezahubil by me ozon :)
Co?
Macek001: nekde v tomto threadu je zobrazeni listu jak vypadal, když byl poblíž ionizátoru/ozonizátoru, resp. list popálený ozónem...tudíž lépe rozhánět vzduch by taky stačilo....
ps... ted když si čtu tvůj příspěvek: cos měl namysli změnou velikosti plochy "polepu" <--- :)
Zdar všem.
Viděl jsem v katalogu Conrad ionizátor vzduchu okolo 500 Kč.
Má to cenu koupit, nebo raději vykutit home made pachový filtr?
Díky
Joly
Na takomto princípe pracuje aj tzv. lifter alebo levitujúci kondenzátor ktorý dokáže vďaka velkej emisii iontov pod seba vzlietnuť. Pekné čítanie na nudný večer je tu: http://www.hw.cz/ART1063-Lifter---l...ondenzator.html
Lidi a myslíte, že by to bylo efektivnější než pachový filtr?

Díky moc
To je on : http://www.conrad.cz/ionizator-s-osvetlenim+dp75385/ .
Zdarec
Smile
Mam ionizator doma a zkousel jsem ho ve skrini. Rekl bych, ze to nemelo zadny efekt krome zvyseni teploty o cca 1,5°C. Zadny snizeny zapach nebo lepsi rust jsem nezaznamenal.
Nemoralis
Taky mám malý ionizátor (15W/12V) do auta umístěný v chodbě mezi místností se skříní a domovní chodbou, myslím, že pro odstranění zbytkového zápachu (ze skříně i často otevíraných zásob) i tohle stačí (ve skříni je uhlíkový filtr, ale vlastní výroby, takže nižší účinnosti). Po asi dvou měsících musím ale vyčístit elektrody (jestli se tak dá říkat dvěma malým plíškům), páč se na nich chytá šmejd (spíše asi mastnota z kuchyně než z kytek) a stávají se nevodivými (i kontrolní LED pak nesvítí), takže průběžná údržba ionizátoru "oškrabem elektrod" je nutná.
Smile
Ionizator=ozonizator. pristroj vysila elektricky naboj do vzuchu a diky excitaci kysliku vznika ozon. Jinak ten Ionizator, co mam doma je funkcni, ale trochu jinej model.
Nemoralis
Tak to si zase trochu pleteš ty. Každý prakticky používaný ionizátor (tj. s dostatečným výkonem) vytváří určité množství ozónu, jak je patrné z charakteristického zápachu ozónu, podle kterého lze také činnost ionizátoru sledovat, prvavda je, že hranice těchto dvou zařízení je uzanční a daná hlavně napětím na elektrodách. Vyšší napětí - více ozónu. Ionizaci zdar. Máucta. n
Co?
když se nad tím zamyslíte....tak přijdete na to, že ozon se vyrábí zářením o určité délce vlny a určité frekvenci (je uplně fuk je-li to záření takový nebo makový)....tj. vzniká při výboji (obecně), dokonce i při rozkladu molekuly O2 (kyslíku) ať už uv-c zářením či mikrovlnama (krátkovlným zářením)...tudíž mi přijde logické, že u ionizatoru vzniká ozon...no a když zařízení je schopno vyššího výkonu (tady považováno za ozonizátor) tak samozřejmě vyrábí i více ozónu....
je snad jasný (i když v tomto trýdu pochybuji) jak pracují tyto ionizatory:
=výboj, trošku ozonu
co dělá ozonizátor (nebo jak to nazýváte, pro mě to je furt ionizátor)? = výboj, trošku ozonu
ukažte mi komerční generátor ozónu pro domácnost....:D

to že některý ionizátor funguje jako pohlcovač prachu.. je relativní....

furt to funguje na principu:
vytvořim negativně nabité častice => ty se pak shlukují => a čím jsou tyto "kumuly" větší tím rychleji padaj k zemi, ne?

ps. co je to vlastně pach? to jsou častečky chemické látky na níž naše nosní sliznice reaguje tak jak reaguje...je úplně jedno je-li to částečka složena z kousku pryskyřice či z kousku (já nevim) voňavky....
záleží akorát na velikosti částic....a výkonu ionizátoru....
BuBaakk
hmm, vyzera to pekne :) myslim ze to vyskusam ked budem mat trochu viac financii, nezistil si o tom daco viac? vyzera to vazne super, podla mna to funguje, ale neviem ci to bude stacit prefiltrovat vsetok vzduch ktory je pri vetrani odsavany, mozno by sme mohli skusit spravit nejaky projekt, pretoze sa chystam na indoor a konecne objasnit ci tato hracka funguje alebo nie ;) tak mi prosimta napis :) diik
Hurley
čau lidi mohli by ste mi teda poradit jak nejlíp na zapach?mam si koupit tohle http://www.conrad.cz/ionizator-pro-...vzduch+dp60981/

nebo tohle? http://www.conrad.cz/ionizator-s-osvetlenim+dp75385/

nebo si postavit pachovej filtr s aktivního uhlí?poradte co by bylo pro malou skřín nejlepši,nemam zrovna moc penez :(

EDIT: nejak mi ti linky nejdou nevim poč to nejde tak dejte vyhledat na te strance ionizator ...

vybíram mezi timhle"Ionizátor pro čerstvý vzduch" ten bily v levo na hoře za nejakych 900Kč
nebo tenhle "Ionizátor s osvětlením" za nejakých 500 :) tak co by bylo lepši?

fakt diky za jakykoliv rady,nebo odkazy na dalši vyrobky...pročetl sem tuhle diskuzi celou ale nezýskal jsem z toho nejaky uceleny nazor že jestli si nejaky z tehle dvou vyrobku koupím tak už to nepujde tolik cítit ,a nebo to aspon neucíti sousedi :) a o to jde !!!
u4eea
Kup si pachac. Jestli sem to tady uz nevysvetlila tak se divim. a jestli mas prebytek mista a penez tak si kup ozone generator.
Erbi
Trolejbusi jak jsi dopadl s tou podivnou krabičkou nazívanou ionizator????
zdravim
jak to tu tak sleduju tak sem zmaten

a proto se ptám jaké je finální zjištění???pro ty pomalejší(mě)

FUNGUJE IONIZÁTOR PROTI PACHŮM JO ČI NE docela bych ocenil rychlou a kladnou odpoveď
:D

váš Freedom
BOLD
Zdravim...takze chcem si take cudo zakupit no mam dilemu ktoru vecicku kupit tak necham to na vas specialistou a necham si od vas poradit:)

Mam tu na vyber dve masinky poradte ktoru zakupit a ci to vlastne bude na nieco dobre..dakujem vam moc pekne za rady a odpovede...viac fota a popisi.

foto č.1 Ionizátor so svetlom

popis: Ionizátor so svetlom
S týmto ionizátorom využijete naraz 4 prednosti. Vzduch je obohatený negatívnymi iónmi a preto pôsobí osviežujúco ako po búrke. Zároveň sú zo vzduchu vyfiltrované pachy, prach a nečistoty veľmi účinne a spoľahlivo. Praktické nočné svetlo Vám umožňuje orientovať sa aj v tme a pri príkone len 3 W môžete využívať tento prístroj dlhšiu dobu bez toho, aby ste si museli robiť starosti s účtami za elektrinu. Príkon maximálne 3 W
Technické údaje:Prevádzkové napätie: 230 V/50 Hz; farba: čierna/strieborná; ďalšie technické údaje: príkon 3 W; rozmery: 220 x 90 x 80 mm; hmotnosť: 249 g
Cena: 649.00 SK

foto č.2 Ionizátor vzduchu v izbe "Ionizair"

popis: Kyslík je biologicky aktívny iba vtedy, ak obsahuje záporné ióny. Vysoký podiel záporných iónov (aniónov) je obsiahnutý napríklad v horskom alebo prímorskom vzduchu a vo vzduchu po búrke. Tento ionizátor zlepší kvalitu okolitého vzduchu vytvorením miliónov záporných iónov behom jednej sekundy. Okolitý vzduch je potom čerstvejší, ionizátor naviac absorbuje nepríjemné zápachy a cigaretový dym. Napájanie 12 V DC alebo 230 V AC pre miestnosti až 50 m3 rozmery 221 x 163 x 135 mm hmotnosť 950 g

Cena: 1990.00 SK

tak poradte...dakujem
Co?
bold: chceš-li to do pěstírny je lepší ten bez světla
kouba
BOLD ja si myslim ze kdyz si otevres okno v pokoji ze to bude 10x ucinejsi nez tahle masina ktera pojede celou noc...... tot muj skromny nazor.
weider
Bold: ja pouzivam tu vecicku hore. Kupene od conradu. Ma to 2nastavenia low a high. Vydava to po zapnuti vysoky ton asi 2h. Moze to byt okolo 17khz. Potom vzduch je taky sviezejsi,ale zeby to bolo nejake zazracne to ne. Ciastocne to pomaha, ale chce to nieco silnejsie. Skus este nejake pohladat silnejsie. Lepsie je to predimenzovat a dat nieco silnejsie ako vravim.

ja som to svetlo vyriesli tak,ze som ho prelepil ciernou paskou. Ale ak by bola moznost kupit bez svetla tak ber to.

takze moj nazor, funguje to super, pohlcuje ale treba silnejsi aparat.
BOLD
weider: hojda takze ono to dokonca aj vydava zvuk musim mat nutne vsetko odhlucnene :( je to moc pocut ? bolo by to pocut aj z miestnosti ces zavrete dvere ? takze mas tu vecicku s tym svetlom ? a co ta druha masinka nieje lepsia ? a pocuj xcem sa spitat to sa aj nejak cisti? ja viem mam mrte otazok ale potrebujem odstranit pliesnove vecicky v ovzdusi a vseliaky bordel vo vzduchu lebo mam uzavretu miestnost a tazko vetratelnu...dikes za otpovede
BOLD
Co?: potrebujem to do miestnosti...

kouba:miestnost mam uzavretu a tazko vetratelnu takze asi tak nejak...

Odstranuje ta vecicka aj nejake plisnove zarodky ?
Vydava to aj nejake zvuky? ak ano tak kolko asi dcb ?

dakujem za otdpovede...
weider
to bold: ak to mas odhlucnene tak ne, to len keby si mal kdesi vonku v zasuvke pri posteli. Este ma napadla taka haluz. Nainstalovat do skrine ultrazvukovy odpudzovac hmyzu. Myslim ze by to odpudilo svilusky a podobnych emzakov. Ale nemam odskusane
BOLD
weider:jou xapem,,,hh stym odpudzovacom by to mohlo fungovat ale reaguju tie malinke potvorky na ten pristroj ? tot to je otazka :D
Jekyll
2 Bold : Kamarád mel tu druhou srandu a bylo to uplne super....¨mel to v obýváku a už když jsem tam vešel, tak tam byl opravdu uplně jiný vzduch, než ve zbytku domu...nedělá to žádný rachot, je to tichoucké....a rozhodne bych netvrdil, ze otevrit si okno je to samé.....treba do auta bych si to dal hned....páč auto funguje jako faradayova klec...což by se dalo tvrdit o skříních nekterých growerů, pac maj obcas ocelovou konstrukci.....např, žábu kdybyste dali do faradayovy klece, tak zemře do pár hodin......kosmonauti byli při svých prvních výletech vždycky po návratu nekmocní, a až postupem času se zjistilo že to je endostatkem ionizace ve vesmiru, proto tam dali ionizator a bylo to fklidu.......rozhodne si nemyslim ze by to bylo naprd a při spotřebe 3w bych byl chuj kdybych si to nekoupil.....i kdyby to melo byt jen v aute
Calzone
Ona je otázka jak rychle to ten vzduch zvládá zpracovat, protože proudění vzduchu v našich podmínkách je docela velké....
teď je v penny akce na ultrazvukovou zvlhčovačku s ionizatorem vzduchu za 200kč....mám jí doma a řekl bych, že je perfektní,ale používat to místo pacháče..no nevim nevim
dokktor
s pacháčem zkušenosti nemám, ale ionizátor, co máme ve skříni, funguje dost uspokojivě. rozhodně bych šel rači do akce v penny než doma kutit nejaké pacháče z máminých punčoch. otázkou je, jak kvalitní je ionizátor z penny. každopádně, pokud se ptáš, esi je pravda to, co tvrdí výrobce...ano je (teda aspoň mě se tak jeví)
muscaria
Ten Ionizátor nemůže bejt lepší než pacháč. Sám ho nemám, ale kolega alergik ho vlastní a koukal sem že ta voda je tam plná špíny(takže prachovejch částic ze vzduchu) tzn.vzduch to čistí od pevnejch částic určitě..
tomu že to zbavi pachu, tak jako pacháč kterej je přímo zakomponovanej ve vzduchotechnice, nevěřim.
Calzone
No ono by IMHO záleželo hlavně na průtoku ventilátoru. Nějaký PC vetráčky by možná stihl "odsmradit", ale pochybuju, že odsmradí pach hnaný ven třeba ufem 350. Muselo by se to sávat ais jenom do skříně co má oddělený okruh s cooltubě třeba a slabou ventilaci na výměnu vzduchu v pěstírně...
Pampalini
citace:
Původní příspěvek od MiniGrow
Lidi a myslíte, že by to bylo efektivnější než pachový filtr?

Díky moc


Tak to rozhodne ne, Pachac je only reseni.
Ion se pouziva napriklad ze ho strcis k hlavnim dverim bytu ci baraku
pro necekanou navstevu,takovej mensi doplnek pachace.
Sam o tom premyslim jelikoz bydlim v baraku s dvema patry a grow room mam nahore tak i pres pachac je trosicku citit dole v prizemi, ale opravdu jen trosicku no a ted prichazi na radu ion prdnu ho za dvere a je vymalovano tot vse
misa
Začínám s pěstírnou v místnosti a chtěl jsem se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s ionizérem vzduchu. Nepoužíval jste to už někdo místo uhlíkového filtru? Chtěl bych v místnosti použít právě tento ionizér a použil bych pouze slabý větrák 12V na přítah i odtah a vzduch bych čistil ionizérem. Tím bych zničil všechny bakterie, parazity, plísně atd. Více na: http://www.ionic-care.cz/funkce-pristroje.asp
Mr.MEN
To už jsem tady někde četl, ale nevím jestli ti to moc pomůže uhlíkovému filtru se to asi nevyrovná. Toto nikdy nebude mít takovou sílu aby ti to tak pročistilo, tak že to určitě bude trochu vždy cítit.
Ale když jedeš přes filtr tak je to skoro 100%, nikde nic necítíš.
No, z chemickýho hlediska aktivní uhlí sorbuje molekuly (používá se na odstranění zápachu).
Na těch stránkách píšou, že bakterie a viry jsou nabitý záporně - dosti úsměvné :-D (vir má kolem sebe bílkovinný kapsid, bakterie zase plazmatickou membránu složenou z polysacharidů a proteinů). Pokud chce někdo tyto ničit, musí použít nějaký invazivní způsob. Ať už fyzikální UV záření, chemický oxidace membrán, blokování vazných míst na membránách etc.
Z hlediska funkčnosti si nemyslím, že by tento stíhal filtrovat taková kvanta vzduchu, i když si myslím, že bude působit jen jako filtr vetších částic.
Jestli se chceš zbavit bakterií, plísní etc. pořiď si germicidní (UV-C) zářivku. Používá se všude ve zdravotnictví nebo biochemických laboratořích. Jen ji musíš mít mimo skříň a při jejím chodu nesmí být nic živého v místnosti.
Jestli se chceš zbavit pachu z kytek, tak buď hodně vetrej, nebo si pořiď uhlíkový filtr.

Schválně ten článek vytisknu a vemu si ho na Mikrobiologii, co na do řekne profesor... :-)
misa
ahaj to by bylo super na tech strankach pisou ze to zbavuje i zapachu a kdyz to je na max tak ucinek je na 75m2 ja mam zhruba 25m2 pak dej vedet co profesor na tech strankach jsou i vysledky Expertiza SZÚ přístroje Protokol Ústavu klinické mikrobiologie o měření dezinfekční účinnosti přístroje ke stažení zde (PDF 0,9 MB)

Ionic-CARE účinně likviduje cigaretový kouř a další chemické látky a aerosoly

Jelikož cigaretový kouř i další chemické látky a aerosoly jsou vlastně shlukem aromatických molekul a mikročástic s kladným nábojem na povrchu, elektrostatický filtr, který je součástí Ionic-CARE je kouř přitahuje a pevně váže na prachovém kolektoru, a to velmi rychle a s účinností až 96%. Povrch kolektoru stačí s odstupem několika dní zlehka otřít nejlépe vlhkým hadříkem se saponátem a můžete jej použít znovu. Už tedy nikdy nemusíte kupovat drahé filtry, které se zejména cigaretovým kouřem zanášejí nejrychleji.

Ionic-CARE ničí bakterie a viry, snižuje nemocnost až o 80%

Nejsnáze prokazatelný důkaz účinků záporných iontů je jejich letální nebo alespoň retardační účinek na bakterie a viry, což se často využívá ke sterilizaci zdravotnických zařízení, operačních sálů a popáleninových pracovišť. Podle studií z USA je dezinfekční účinnost vzdušných iontů až 98% a snižuje pravděpodobnost nákazy vzdušnou cestou až o 80%.


Ionic-CARE podporuje růst rostlin

Prokazatelná je výrazná stimulace vývoje rostlin, který se naopak při koncentraci pod 30 iontů v cm3 pronikavě brzdí. U člověka se prokazatelné fyziologické účinky projevují tím více, čím hlubší byly vstupní zdravotní potíže.

Ionic-CARE funguje nejen jako emitor vzdušných aniontů, ale také jako velmi účinná čistička vzduchu. Veškeré polétavé nečistoty (prach, cigaretový kouř, pyly, mikročástice, výtrusy roztočů, plísně, zvířecí srst apod.) zachytává na elektrostatickém filtru s účinností až 96%. Elektrostatický filtr použitý u Ionic-CARE má speciálně legovaný vysoce leštěný povrch úctyhodné plochy 1100 cm2 . To v kombinaci s intenzivní bezkontaktní (absolutně tichou) ventilací vzduchu a zvýšeným elektrostatickým napětím na povrchu kolektoru zajišťuje neomezenou životnost filtru, rychlou a účinnou filtraci vzduchu a dlouhé intervaly mezi čištěním filtru. Čištění filtru je přitom velmi jednoduché. Stačí otřít povrch kolektoru navlhčeným hadříkem nebo opláchnout pod tekoucí vodou. Ionic-CARE díky použití elektrostatického filtru spoří zákazníkům nemalé finanční prostředky. Poprvé šetří svým malým elektrickým příkonem (5 – 20W = 0,40 – 1,60Kč/den), přičemž většina čističek vzduchu má příkon 5 – 7x větší. Ještě více ovšem šetří Ionic-CARE zákazníkovu peněženku použitím technologie elektrostatické filtrace. Výměny klasických filtrů přijdou ročně na několik tisíc korun. Oproti tomu jsou náklady na filtry u Ionic-CARE nulové!



Hlava
...no tech 5prispevku pod sebou sem ti dal do jednoho , priste pouzij edit/delete , jo a muj nazor na tohle je takovy ze je to dost nedostatecny zpusob cisteni vzduchu , tohle je fakt malo , jelikoz potrebujes cistit 20-30x objem pestirny za hodinu , ne za den , proto porad nenahradis uhlikovej filtr ...tot muj nazor , Hlava
lyft
Pokud použiješ uhlíkový filtr ve skříni,tak zápach se drží ve skříni a odtahem ven ti jde čistý vzuch.Kdežto u ionizéru ti jde zápach ze skříně ven a tam se teprv čistí a v místnosti se ti bude zase míchat vyčištěný vzduch s ionizéru s nevyčištěným vzduchem ze skříně,takže to bude v místnosti pořád citit a Ty si nepomůžeš.Záleží ještě na watáži,modelu a síle odtahu,ale s tím 12V odtahem budeš svítit asi úsporkou nebo sodíkem s nízskou watáží.
misa
Odtah skříně bych nasměroval k nasávací straně ionizéru a nasávání do skříně od výfuku ionizéru. Jelikož ve skříni nebudou žádné filtry a překážky, mohli by stačit 12 V větráky a svítit budu sodíkem 400 W. Samozdřejmě chápu, že místnost musí být uzavřena a ionizér by měl vzduch celkově vyčistit, protože je konstruován pro místnosti 3x větší.
V tv jsem dokonce viděl pořad týkající se tohoto výrobku a velice ho chválili. Prosím přečtěte si odkaz k ionizéru a dejte vědět zda by to mělo stačit. Osobně si myslím, že by to mělo vzduch vyčistit a veškeré pachy pohltit...
lyft
chtělo by to na těch 400w výkonější vzduchotechniku.
AHM4D
můj názor je na že se 400w lampou můžeš na 12voltový větráčky zapomenout..pokud nechceš kytky usmažit

pokud budeš mít místnost uzavřenou uvaříš je tak jako tak..sice možná nearomatickej, ale teplej vzduch budeš honit furt mezi pěstírnou a místností...nehledě na to že kytky potřebujou přítah čerstvýho vzduchu(CO2), dejchaj, potřebujou pořádnej luft

být tebou, koupím pořádnej venťas, uhlíkovej filtr, kytky i ty budeš spokojenej, uvidíš;)
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Hlava
..hele uz ti to tady rekli jini , tahle vec je pro "domaci" pouziti , takze ze by si stim chtel filtrovat vzduch tak na to zapomen, Zaprve , potrebujes cistit vzduch kterej jde z pěstebniho roomu ,kterej prefiltrujes pres uhlikovej filtr , nebo ho nesmyslne vypustis do mistnosti a budes se ho snazit pohonit nejakym IonIzatorem vzduchu ? Kdyz uz vypustis vzduch z roomu nekam tak uz to postrada smysl ho cistit ? .....takze dekujem za reklamu na IonIzator ale v tomhle pripade nelze nahradit uhlikove filtry....

Takze si myslim ze to neni konec uhlikovejch filtru , to si jeste pockame ....

No jeste je tady neco ke cteni .



...Á sakra , beru tohle z5 , ve svetle novej skutecnosti (precetl sem si cely thryd o IONIZATORECH) se mi to nejevi jako uplna blbost , ale jak pise Pampalini , presne vystihuje to co jsem pochopil :eek: uhlikovej filtr je proste nutnost pokud chces zabranit uniku pachu z bytu . Prikoupenim IONIZATORU ziskas skvělej doplnek k filtru :)

Jo a tohle tema pripojuji k tematu o IONIZATORECH :sun: Hlava
dokktor
jak sem psal už dřív, zas taková blbost to fakt neni. svého času sme měli v cca 2m3 skříni tady ten spodní ionizátor, u vývodu nebyl pacháč a mimo box cítit nebylo nic. takže pachy to rozhodně tlumí a dost. pokud bych neměl pacháč, tak bych ho narval určitě do skříně, u varianty s pacháčem je logičtější jeho použití jako doplněk v obytné části domu. na každý pád, na větší prostory určitě volit pacháč
SMOKER
Hojte,
Nikde som tu nevidel spomenuty tento vtipny pristroj Ionisator IN01. Ma s nim niekdo nejake skusenosti? rozmyslam ho pouzit ako doplnok k uhlikovemu filtru aby mimo skrinky nebolo nic citi, tak ci to ma vyznam nad nim rozmyslat ,,

Dik za odpovede :jumper:
mallflower
tak se po pulroce ticheho cteni bez zbytecneho dotazovani musim taky prece jen zeptat. uz jsem videl, ze se tady resily ruzne ionizatory (dokonce presne jeden ze dvou nize uvedenych), ale stale postradam nejake zkusenosti primo s growem. mam sice uhlikovej pachac o dostatecne velikosti, do kteryho jede vzduch z cooltube pres ufo, ale stejne mi to do pokoje docela fest protahuje (skvirama a predevsim hornim vetrakem na cirkulaci vzduchu, kterej neni kam odtahnout). v kvetu je to vylozene masakr a chce to mit otevreny okno 24/7, coz je v zime impossible. cili k veci. nemate nekdo zkusenost s tim, ze jste dali ionizator primo do skrine? v uvahu pripada tenhle

http://ostatni.prirodni-leciva.cz/i...ezovac/d-41535/

nebo tenhle

http://cisticka-vzduchu.prirodni-le...ton-x6/d-40183/

moje predstava je, ze by cast pachu byla lapana ionizatorem primo ve skrini a co by nepobral ionizator, uz by pobral uhlik. ale prave mi chybi nejaka realne experience, ze to muze fungovat. druha moznost je dat ionizator ke skrini, ale na tom mi nehraje skutecnost, ze uz bych de facto chytal pach v cele mistnosti (jak uz tady ostatne nekdo zminil). takze .. any suggestions?

diky za odpoved :)
pyroman80
Ionizátor je skvělá věcička, ale určitě nenahradí uhl. filtr. Jako doplněk doporučuji !
behulinek
Zdravím mám ionizátor v boxu i s uhlíkovým filtrem a předtím jsem tam měl pouze uhlíkový filtr a jak jsem tam dal ten ionizator tak se mi zlepšil zápach rostlinky jsou méně cítit... Jinak zatím žádný rozdíl nevidím ale snad jim to jen prospívá. Ale chtěl bych se zeptat jestli se teda usazoujou ty škodlivé látky na zemi a na rostlinkách? Díky za odpověď...
Pantlik
kluci co byste řekli na tudle parádu vod bohdalky ma experiment micro grow ? má to ionizovat - lapat pach.....ekvivalent 100W žárovky, zjišťuju lumeny. cena 150 při koupi 2 ks.

http://www.tv-products.cz/ionizacni-zarovka.html

wattáže:
Ionizační žárovku dodáváme ve 2 provedeních:
20 W (vydává teplé žluté světlo)


25 W (jasné bílé světlo)
MagicHerb
citace:
Původní příspěvek od Pantlik
kluci co byste řekli na tudle parádu vod bohdalky ma experiment micro grow ? má to ionizovat - lapat pach.....ekvivalent 100W žárovky, zjišťuju lumeny. cena 150 při koupi 2 ks.

http://www.tv-products.cz/ionizacni-zarovka.html

wattáže:
Ionizační žárovku dodáváme ve 2 provedeních:
20 W (vydává teplé žluté světlo)


25 W (jasné bílé světlo)


To nic není toto. :flamer:

Toto je nášleh od našich vědců:

http://www.aktivnistena.cz/o-produktu/

http://www.nejlevnejsi-barvy-laky.c...rme-nateru-.php

Nejde mi o reklamu.Rád bych upozornil na tuto neuvěřitelnou novinku.Případně rozpoutal debatu.
Tato barva má mít pozitivní efekt na růst rostlin v intriéru.
Doporučuje se natřít strop.

Osobně to těžko vyzkoušim.Nejsem totiž milionář :david:

P.S.:jako ionizátor může posloužit i solná lampa z Himalájských(Pákistánských solných krystalů).10 kg lampa na 20 m2;)
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Hlava



...Á sakra , beru tohle z5 , ve svetle novej skutecnosti (precetl sem si cely thryd o IONIZATORECH) se mi to nejevi jako uplna blbost , ale jak pise Pampalini , presne vystihuje to co jsem pochopil :eek: uhlikovej filtr je proste nutnost pokud chces zabranit uniku pachu z bytu . Prikoupenim IONIZATORU ziskas skvělej doplnek k filtru :)

Jo a tohle tema pripojuji k tematu o IONIZATORECH :sun: Hlava


Hehe , můj prispěvek starej , nejakych 28měsíců , no chvili potom sem si koupil Ionizator Bionare a spokojenost , nesmrdi tolik a plísně od te doby žadné , docela síla ....:eek:

Něco takovýho ale stalo to asi 4000kč , http://www.bionaire.cz/bionaire/cis...ely/bap1700.htm , Hlava
jenaro
Ale porad jsem tady neprecet, jak to pusobi na pach v mistnosti... chtel bych to primarne na ten ucel, protoze v posledni tydny kvetu uz ani pachac to nepobira na 100%/, a to zajimena v zime, kdyz vsichny okna v bytu jsou zaveny..
Prosim, sdelte svoji zkusenost ohledne zbaveni smradu za pomoci ionizatoru
ja myslim neco podobneho: http://www.greenhome.cz/katalog/355002
Dik ))
benjichaouat
Zkusenost mam a kladnou.neutralizuje to pachy docela dobre.Vzduch ma takovou lehce kovovou vuni.necekej,ze to nebude citit vubec,ale pomuze to dost.radsi bych resil ale novej predimenzovanej pachac.
qwert666
může ionizátor nějakým způsobem ovlivňovat rostliny? jak?
Apartman
Určitě-kytky by to mělo osvěžit-jako lidi, zvířata atd. Je to pro ně jako po bouřce-lidem se lépe dýchá-tedy i myslí a pohybuje atd., a rostliny vypadají po bouřce vždy silnější. ;) Ale zase kvůli tomu kupovat drahý ionizátor...každý musí uvážit sám, jestli se mu to vyplatí-a jak chce mít kytky "košer"....v kombinaci s kvalitní zvlhčovačkou to může mít blahodárný vliv, si myslim-rostliny budou šťastnější. Také jsem někde četl, že různé léčivé kameny mohou ionizovat vzduch...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma