Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Tipy ke konci pěstování - Klikni zde pro originální téma
Deckardph
No tak jen takova rada tyhle typy uz tady na groweru sou sice ne pohromade ale kdyz budete hledat tak je najdete taky sem prvni sklizen skousel experimentovat a klidne to zkuste taky ale me se konkretne stalo to ze kvetina timhle experimentovanim mnodem drive zestarla a uz nema takove ucinky jako by mela kdybych to neudelal tim nemyslim vliv na silu koureni ta byla vcelku hodne dobra ale to ze sativa i sklizena driv nemusi nutne zhulovat energicky tak to je vsecko co sem chtel :) PEACE
citace:
Původní příspěvek od hmtd
Tip čislo 7. :
poslední týden kvetení propichat stonky tesne nad hlinou kytka tim utrpi šok a pryskyřice se značne navýší(vyskoušeno)

to zni dobre hnedle to jdu zkusit s dvema skoro zralejma a uvidime co to udela :jumper:
citace:
Původní příspěvek od amalka
větráky nevypínat, naopak na noc sražte teplotu co to de - ideálně pod 10 - kvítka se krásně zabarví

muzu potvrdit krasne se mi zbarvujou 2 kytky do namodrala akorat mam strach aby se to neprojevilo na kvalite high jaky s tim mas zkusenosti amalka?
UdL
High by to nemělo ovlivnit, nedávno jsem sklízel hodně tmavýho Sensi Tootha a tmavej byl právě od zimy přes noc... :D

Funguje pořád stejně, jako před rokem! :D :mutant:
Olek
Tip číslo 8:
Jeste jsem nekde vycet ze prej je dobry vypnout svetlo na 1-2 dny pred seknutim.
Kytka utrpi sok a zvisi se obsah pryskyrice.
Pajusa
Tak to sem ješte neslyšel ale je to možny protože se bude branit a bude produkovat vice plyskyřice THC
2UdL:dikez o jednu depku zda to bude dobry mene :D
2olek&pajusa-tip cislo 8-tohle je vyzkousena metoda akorat 2 hodiny jsou k nicemu jak muze kytka dostat sok tim ze ji vypnes svetlo na 2 hodiny pred sklizni??to mi nezni moc logicky ja pred sklizni davam kytky na 48 hodin do tmy nekde jsem cetl ze to ale souvisi s chlorofilem a tim padem lepsejsi chuti nejakeho razantniho navyseni pryskyrice jsem si nevsiml spis to da kytce lepsi barvu a chut
Olek
2deth.: Kdybys cetl poradne je tam napsany: "1-2 dny pred seknutim"
A taky jsem zase vycet ze to zvisi obsah pryskyrice, a najdu ten thread tak ho sem hodim.
Olek.
Olek
2deth.:
Takze tady je ten thread: http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=2
Prispevek cislo 18. "24 hodin tmy"
Tam to je napsany a popsany, a je to s overgrowu....
Olek
metalsodik
Chci upozornit , že už to odborníci psali , že zvětšení pryskyřice ke konci života způsobené různyma vychytávkama ještě neznamená výšší obsah THC. Ten nevzniká tak rychle a není prokázaná přímá úměra Pryskyřice a THC na konci života kytky. Někde je tu článek a ještě to někde popisoval nějaký vědec.
2 olek-jej sorrac ja sem byl vcera tak zhulenej ze jsem cetl hodiny :D:D se omlouvam ale stejne jsem nevypozoroval ze by tma dala kytkam vice pryskyrice a delam to pri kazdy sklizni
Olek
2 deth.: dik za k+. V poho to se stava kazdymu :).....
Koukam zatim jenom 9 tipu, ale vsadim se ze na groweru jsem jich videl mnohem vic, se este podivam po nejakych az budu mit cas..
Zatim se vsichni mejte a dobrej growing do roku 2006!:jumper:
(to uz konecne budu mit hotovou svou pestirnu :bravo: :punk:
mike.mouse
minigrow ---- prispewok c.4 ;)
aenema
Tip č 2 vlhkost snížit to je jasný ale určitě ne vypnutím větrání,to má přesně opačný efekt
fukokuko
co si myslite ze aka dobra by bola rastlinka keby su mam 10 hodin pod svetlom a 14 hodin tmu. oplaty sa my to.
Sinuhet
Propichovani stonku tu s nami proste bude navzdy. Tuhle legendu uz se nepodari vymytit nikdy. Je jedno kolik lidi to zkusi, stejne tomu budou verit. :-(

Radeji se ke konci soustredte na flushing aby to melo co nejjemnejsi chut. Vzdycky me pobavi ty snahy o masakr vzorky a kdyz prijedu do Prahy a nabiju sluknu, tak se na me kazdy diva, ze se to prece musi michat s tabakem, jinak je to moc silne. Tak proc vymyslite cipoviny na udajne zvyseni potence, kdyz se toho pak bojite. :-)

Vsichni se tu budou zaklinat jak to funguje, ale aby nekdo provedl jednoduchy pokus se dvema stejnyma kytkama s nichz jednu procedure podrobi a druhou ne...
4L_
2 Sinuhet : tak to bych je asi taky vysmál ty maníky co si kazej pokouřeníčko a jakoukoliv chut kytky tabákem... to se dává tak max do špeka ze skérka... a jen málo a jen aby to hořelo... ;-) pejs man
KOSMEJ
Takže blbosti z tohoto příspěvku:
1: To, že když kytku týráte, zvýší se účinky . Těžko říct, každopádně množství pryskyřice není úměrné množství THC. Navíc když poraníte stonek - je pravděpodobné, že kytka přesune energii z palic do "opravy" stonku.

2:Opět 1-2 týdny přes sklizní snižte vlhkost, třeba vypněte na chvíli větráky. Rostlina opět nahodí větší obrannou vrstvu pryskyřice. - JÁ NEVÍM JAK TO MÁTE VY, ALE JÁ KDYŽ VYPNU VĚTRÁK, TAK SE MI VLHKOST ZVÝŠÍ, PROTOŽE JI VĚTRÁK ODTAHUJE ZE SKŘÍNĚ!

Tip číslo 3. :
Tento Tip souvisí s předchozím Tipem. Protože vlhkost a teplo se sebou úzce souvisí. Opět se snažte zvýšit teplotu, taktéž třeba i tím, že vypnete větráky. Teplotu zvyšte zhruba o 3 ° C. - BLBOST TOTÁLNÍ, PROTOŽE VYSOKÁ TELPOTA LIKVIDUJE THC, PŘÍPADNĚ HO PŘEMĚŇUJE NA CBD (A TO JÁ NEMUSÍM)

dále: to zalévání vínem - pro kytku nic dobrého, ale možná že to ovlivňuje chuť.
Nemoralis
Tak, tak vlhkost snizovat jak to jde, teplotu snizovat (ja mel dneska pres noc 7stupnu a uz se zbarvuji konce palic do cervena, jo v zime, kdyz mrzne, to se pestuje:))
Jinak s tema metodama na zvysovani obsahu THC je to fakt kriz, ale treba to zalit po vytazeni kytek koreny varici vodou pry funguje tak, ze se zavrou sokem stomata(pruduchy) listu a tim se zpomaluje suseni - ovsem za predpokladu, ze susite s listy (coz se obecne doporucuje) - a tedy zlepsuje kvalita vysledneho huleni.
Svetelne soky jsou sranda, 48h svelto, 60hodin absolutni tma a pak sklidit. Ale co clovek pro kytky neudelal za tri mesice uz v poslednim tydnu nedohoni...
2nemoralis>vseobecne se doporucuje suseni s listama?:rejp:
...... naky linky na overeni? :confused:
ja kdyz susil mou 1.sklizen s listama tak jsem mel seno jak krava
kamosi co je ostrihali meli ovocny chuticky a mnohem lepsi koureni takze uz asi 9 let nesusim s listama a ze svy zkusenosti vim ze susit s listama fakt vysledny huleni nezlepsi
naopak chut je senovita a hnusna!!
a 48 hodin tmy pre sklizenim je jedina vec co doporucuju nevim co dela s thc ale opravdu to zbela a chut je vynikajici
cocoNut
taketo nieco tu chybalo , dik brasko pomohl si mi ! K+
tak ja tu nahodim teda dotaz
zajima me co si myslite o flushingu poslednich 10 dni jen s kupovanou mineralni vodou?(myslim tim ty horsky praminky a tak... prodavana voda v kanystrech)
jsem si jistej ze ve vode z vodovodu je silenyho chloru a tak jsem si rikal flushovat to jen touhle mineralni vodou by i mohlo vylepsit chut ...voda je bohata na mineraly....co vy na to?
Sinuhet
Nevidim duvod proc by mela byt voda mineralni. Kdyz uz tak cistou. A co se tyce chloru, ten by mel z odstate vody vyprchat.
Jahudka!
deth. - Kdyz budes delat flushing s mineralni vodou,je to prakticky to samy jako bys vubec nevysadil hnojiva.Mineralni vody obsahuji spousty prvku ktere jsou v hnojivech a navic mineralni voda byva silene tvrda tak pozor na EC!Ja osobne bych pouzil destilovanou,pripadne demineralizovanou vodu.Vsechno ostatni neni flushing;)
2sinuhet>ziju ve spanelsku toho chloru je tu ve vode moc a voda je nekvalitni tak premejslim na tech poslednich 14 dni o nej variante tou mineralni jsem to myslel tak ze sice kytkam nedam zadna hnojiva ale presto budou mit ve vode ziviny ktere pro me nejsou nijak skodlive
ale asi teda pujdu do destilky
to all>dikes za rady
Mesias
Jen bych se rád vyjádřil se svýma poznatkama. Momentálně jedu svůj první lepší indoor a tak samosebou hledám různé metody nejenom jak pomoci co nejvíce mím kytkám k jejich pokojnému průběhu života, ale hledám i metody jak si trochu zkrášlit či zlepšit sklizeň. Hodlám provést pár pokusů, které dozajista zdokumentuji a pak se oběví v mojí místnosti Moje indoory, ale to je nepodstatné. To podstatné:

K zakrývání před sklizní: To zkusím stoprocentně, protože se to asi už i vyzkoumalo a otestovalo. Jen bych chtěl dodat, že mi někdo říkal, že to není z důvodů šoku, ale chlofyl bez světla přestane být aktivní a to má vliv na výslednou chuť a pryskyřice vystoupí více napovrch.

K propichování stonků? Taky zkusím, nějaké pálky píchnu a jiné ne. Nafotím a uvidím. Šok to podle mě pro kytku je velký, ale jakožto biolog si pořád lámu hlavu, proč ta kytka reaguje jak reaguje. Podle mě neinvestuje kytka energii do nápravy stonku jak tady mnozí psali! Zamyslete se nad tím. Kytka je v květu a dokonce už se blíží ke konci květu. Jediné co je pro ní důležité je utvořit dost kvalitních kvítků, které přilákají dejme tomu hmyz se samčími pylem. Jelikož však konopí nemá květy barevné tak investuje veškerou energii do zlepšení kvality květu - pryskyřice tedy vystoupí na povrch a podle mého mínění by to mohlo mít i kladný vliv na množství té pryskyřice. Na druhou stranu mě furt hlodá v hlavě, co té kytce tím prostřelením stonku uděláme? Nejsem si jistý, jak to má konopí s cevníma svazkama a tak, ale podle mě by mohlo dojít i k poškození oběhové soustavy květiny. Nabourá se tím, transpirační vztlak vody a jediný efekt jaký to má je ten, že palička která je nad dírou ve stonku nedostává ze země dost minerálních látek a efekt je takový, jako kdyby jste omezili hnejení a zálivku. Možná kecám kraviny, ale myslím si že by na tom něco mohlo jít.

K tomu hřebíkování musím ještě jeden dodatek: Propichovat moje holčičky rezavým hřebíkem, jenom kuli barvě? To si myslím už zavání magořinou. Znamenalo by to, že zbarvení způsobí ty rzi a cizorodé látky a ty pak budete i kouřit... Chce se vám to kouřit rezavé hřebíky?

Ty rady s těma teplotama a vlhkostí jsou podle mě zajmavé, ale problém je v tom, že se nedají nijak dobře otestovat v jedné skříni. Chtělo by to víc skříní, kde by se mohly měnit podmínky .

KOSMEJ: S tou teplotou to určitě blbost není. Vysoká teplota likviduje THC? Tak proč to sakra všichni kouří a vaří? Vysoká teplota má na rostlinu ten efekt, že se začne bránit před vysycháním a to tak, že pryskyřici vypustí ven a nebo začne tvořit další, proto to zvyšování teploty může být dobré.

A nakonec mi leží v hlavě to svícení 48 hodin v kuse. Máte s tím někdo zkušenosti? Rostlina se přehodí zpátky na růst což sice podnítí nový růst, ale jaký to může mít vlv na ty již staré paličky? Rostlina prostě přestane investovat energii do květu a s tím, že si bude myslet, že zase začlo jaro se na květy vybodne a začne růst. Po dvou dnech jí zas hodíš na květ což je dozajista velký šok obvzláště pro ty staré paličky, kterým se podle mě nebude květina už tak moc věnovat a veškerou energii opře do nových květů. Sice to extrémě zvýší výnos, ale tento pokus je podle mě na úkor kvality... Ale nevím!!! Klidně mě někdo poučte...

Každopádně sám budu zkoumat a zkoušet, protože to je na pěstění asi to nejzajmavější. Dobírání se nových závěrů a poznatků... PEACE!!!
Warl0ck
kdyz sriznete na smrku kuru tak ji zaceli pryskyrici, ale trva to, to same by melo platit u kytek, ale trva to, nehlede na to, ze zastavi rust a bude se branit....

poslednich 14 dni se ma zalejvat jenom vodou (odstatou, bez chloru), protoze se procisti od hnojiv a ruznejch pripravku..

Kazdopadne zbavit kytku pred susenim listu!!!..
green.city
Docela mě zaujal TIP kdy kytce 1 krát 48 hodin svítíte a oni vyraší nové větve a palice má to někdo odzkoušený? Nechci kytky poranit


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma