Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Zalévací a hnojící poloautomat - Klikni zde pro originální téma
Tak se čas naplnil ... něco zase napíšu...
Jedná se o automatické zavlažování spojené s automatickým kořenovým hnojením.

Na prvním obrázku můžete vidět základní pomůcky. Jsou jimi prázdná injekční stříkačka, injekční jehla s plastovým ochranným obalem, skleněná zkumavka a gumičky na upevnění.(Omlouvám se za sníženou kvalitu obrazu jelikož fotím přístojem za pár stovek...NELEKNĚTE SE TAKÉ PODKLADOVÝCH PAPÍRŮ, JINÉ ČISTÉ PAPÍRY JSEM NENAŠEL...Však tak stejně všichni dopadnem:) ).


Takže jako první krok jsem prorazil dvě dírky do plastového obalu injekční jehly. Jedna na opačné straně než se vkládá jehla. Tento otvor by měl být pro vstup vody do celé soustavy, takže by měl být dostatečně velký. Druhý otvor bych doporučoval udělat vlastní injekční jehlou, protože by k ní měl dobře těsnit. Tento otvor jsem udělal na straně obalu. Jehla by měla směřovat směrem k otevřenému konci dutinky. Po provedení tohoto kroku doporučuji zajistit jehlu gumičkou a vteřinovým lepidlem, aby se při případné manipulaci kýváním a vikláním otvor nezvětšoval. Tímto krokem jsme si připravili směšovací trubičku.


Výše uvedenou směšovací trubičku umístíme do zkumavky a zajistíme druhou gumičkou, aby držela uvnitř otevřeným koncem a pokud možno se nedotýkala stěn (což vyžaduje notnou dávku nervů a zručnosti). Směrem nahoru bude směřovat otvor, který jsme si vyvrtali jako první(pro vodu). Nyní můžeme připevnit k jehle injekční stříkačku, do které se bude dávat tekuté hnojivo. Zkuste naplnit stříkačku hnojivem (nemusím doufám podotýkat, že píst je vyndaný). Pokud by hnojivo volně odkapávalo, zvolili jste moc velký průměr jehly, ale nezoufejte. Do pístu od stříkačky udělejte miniaturní dírku(pro přístup vzduchu), ale opravdu malou a nasaďte tento píst na stříkačku. Teď by již neměla kapat. Tento postup mohou preferovat i pěstitelé s vybranějšími čichovými smysly, neboť všichni víme jak tekuté hnojivo dráždí čichové sliznice dusíkatými sloučeninami:). Jiný možný postup je zmáčknutí špičky jehly kleštěmi na požadovaný průměr. Nyní již můžete instalovat svůj nový zalévač mezi kořeny své rostlinky do hlíny až po hrdlo zkumavky, aby bylo v rovině s povrchem hlíny. (Každá rostlinka by chtěla svůj zalévač, aby si ho nezáviděly a aby se o něj nepraly a nedělaly neplechy:) ) Voda bude po uvedení do chodu celého zařízení přetékat přes okraj zkumavky přímo do půdy a bude při dobrém umístění směřovat přímo ke kořenům.


Měli byste mít koupeno i pár metrů trubičky, kterou akvaristé používají ke vzdušnění svých skleněných moří (akvárií...). Jsou k mání v každém lepším obchodě se zvířaty (Zverimex). Lze k tomu dostat i regulátory průtoku, které umožňují regulaci zalévání, ty budete potřebovat. Můžete použít i různé rozdvojky, se kterými si můžete pohrát ku zvýšení efektivity zalévání svých rostlinek podle svého. Důležité je také mít nějakou nádobu na vodu, kterou instalujete buď na svou skříň, nebo na výše položené místo. Do spodku této nádoby vyvrtáme dírku, nebo více dírek, ke kterým připevníme výše zmíněné trubičky s regulátory. Konce těchto trubiček připevníme na otvor, kterým by měla vstupovat voda do směšovacího zařízení.Voda bude odkapávat samospádem po stěnách trubičky, kde do ní bude disociovat malé (ale přiměřené... já sám používám neředěné, ale je to závislé na zkušenostech s různými typy hnojiv. Každý nechť používá ředění jeho kytičkám milé a prospěšné) množství hnojiva ze špičky injekční stříkačky, které spolu s vodou postupně naplní zkumavku. Až začne voda překapávat přes okraje zkumavky, začne vlastní zalévání spolu s hnojením. Zvolte takový průtok v trubičkách, aby zalévání bylo dostatečné a přiměřené požadavkům canabis. Tuto část pracovního postupu jsem nefotil, jelikož mám své trubičky s rezervoárem vody napevno instalované. Pokud by vpostupu byly nějaké nejasnosti, můžete se ozvat PM

Jinak Vám přeji ať všechno Vaše rostlinstvo pěkně roste a pamatujte na to, že za darovaná semínka, řízky ani jiné části rostlinek se neděkuje, jinak nebudou prosperovat (starý zvyk, mnohokrát osvědčený.. Už prababičky to říkaly a jak jim to všechno pěkně rostlo... sice ne konkrétně to co tento spolek pěstuje, ale kdo ví... muškátové oříšky se také přece dají použít ku zlepšení nálady... ;) )

Xerxes Artifex
Jahudka!
Zajimavej napad.Jenom je to hur pochopitelny z tech fotek.Docela by me zajimalo nejaky jednoduchy schema jak to opravdu facha.Kazdopadne si myslim ze ty jehly se casem budou ucpavat.
jo... jehly se ucpavaj pokud mas nizky prutok... pouzivam to doted uz tak pul roku a je to v pohode... kazdy musi najit optimalni nastaveni
Mirim
docela by mě zajmalo jak to je vcelku velký - aby se mi to vůbec vešlo do květináče :P

jináč dobrej nápad
sandokan
ma dotaz jak zalevat pres kapilary od zacatku do konce po jakych intervalech a kolik minut diky
Z-E-N-I-T
citace:
Původní příspěvek od Jahudka!
Zajimavej napad.Jenom je to hur pochopitelny z tech fotek.Docela by me zajimalo nejaky jednoduchy schema jak to opravdu facha.

Jak řikal Jahudka! ...
Mirim: Vcelku je to velku podle velikosti strikacky+ hadicek
sandokan: to musis otypnout sam ja jsem to mel stale pusteny na minimalni prutok takze jen tak par kapek za minutu
Z-E-N-I-T : bohuzel to uz zjednodusit neumim, sorry
citace:
Původní příspěvek od Z-E-N-I-T

Jak řikal Jahudka! ...


taky bych rad schema, pak smazu
kede proboha delas? ty papiry mazec!
Na četné žádosti připojuji neuměle nakreslené schéma... nesmějte se
Jesterka
Zdarec, po letech outdoor chci stavět skříň. Rozhoduji se mezi 150 nebo 250W. Problém je v tom, že nejsem přes týden (někdy bohužel i 2 týdny) doma. Četl jsem, že travce prospívá, když se zaleje až bal hodně proschne. Bojím se ale, že pokud nezaleju rostliny 2 týdny tak to pro ně bude smrt. Jaké máte zkušenosti se zálivkou, případně jak často zalíváte? Jinak bych asi musel udělat nějaké zavlažování, viz. výše. Díky :)
Scratt
jesterka: caff no hele proste si porid cerpadlo par mettru kapilary velkou vanicku digi casovac a jeste nakou silnejsi hadicu vyde te to vsecko cca na 1500,- no a mas to poreseny:)
ja to tak mam a tyden se o to nemusim vubec starat....


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma