Dude |
Ted jsem zacal cist Druhy psychedelicke zkusenosti od Houstonove a Masterse - jedna z klasik seriozniho vyzkumu :)
ceka na mne Ostrov od Huxleyho - to se moc moc tesim :p: a nova Zemeplocha...
uz jsem konecne docetl i tretiho Browna (Pavucina Lzi) - vynikajici politicko--konspirativni thriller - me bavilo :)
ps - miris, se jeste ozvu ad ty knihy ,) |
|
|
blownancyblow |
citace: |
Původní příspěvek od Dude
Ted jsem zacal cist Druhy psychedelicke zkusenosti od Houstonove a Masterse - jedna z klasik seriozniho vyzkumu :)
ceka na mne Ostrov od Huxleyho - to se moc moc tesim :p: a nova Zemeplocha...
uz jsem konecne docetl i tretiho Browna (Pavucina Lzi) - vynikajici politicko--konspirativni thriller - me bavilo :)
ps - miris, se jeste ozvu ad ty knihy ,) |
pekelne drahe knihy prva 610, 484 ale stoji zato:D . hlavne ten ostrov. |
|
|
|
Hnědojed: Tak dneska se chystám zajet pro pana andrejeva, spíš pro jeho dílo O sedmi oběšených.
A dneska jsem dočetl těch sto roků samoty, vřele doporučuju. Závěr knihy je fascinující a vyvolal ve mně příjemný pocity. He nejlepší je hláška jak se někdo z těch buendíů vysvlíkl do naha a chodil po domě ve snaze udržet pivní láhev na svým mohutným mužství :D |
|
|
Hnědojed |
Futew : :)
A na toho andrejeva si davej bacha ta druhy povidka ma asi jenom sto stran ale je to tezky - fakt tezky cteni ... jsem docela zvedavej co mi o tom reknesh pac ja dodnes nevim co si o tom mam poradne myslet. |
|
|
Ksíkos |
Viktor Pelevin - Čapajev a prázdnota. Pěkný čtení |
|
|
Hnědojed |
Heled a znate nekdo zivotni nazory kocoura moura ? :) |
|
|
Apofiss |
Mega respect for:
Dan Simmons - ultra respect
R.A.Heinlein
Tim Powers
Neil Gaiman
Clive Barker
H.P.Lovecraft
Ray Bradbury
Robert E. Howard
Stephen King
Isaac Asimov
Harry Harrison
and more others... |
|
|
jaman |
IRVING,BUKOWSI,SALINGER,MILLER,DOCTOROW,MANN,HELLER,CRONIN,WALTARI,ECO |
|
|
jaman |
ale aj HAšEK je vyborný |
|
|
Hnědojed |
apo kdo je ten simmons ? Mam si od neho neco pucit ? Nebudu pak moc chytrej ? |
|
|
Hnědojed |
hej el jaman co se ti proimte libi na mannovi ? Uznavam ze obcas neco zajimave podchytne ale rozhodne v porovnani s feuchwangerem ci proustem by neobstal. Nuda.... nuda ... sed... sed... A to samy miller na co prosimte prisel ? je to zas dalsi intelektualni honic co je silene nad veci. Je fakt ze do leccehos semse zacet ale kdyby ty svy veci nenapsal nic by se nestalo. |
|
|
jaman |
neda sa vymenovat všetko čo som prečítal ,tiež Ti niekdo napíše Tollkien-klasika, ja som sa nevedel cez to prehrizt ,vobec ma to nechytilo,každeho dostane niečo iné |
|
|
Apofiss |
Hnědo: Dan Simmons je můj nejoblíbenější autor.BTW čtu převážně kvalitní sci-fi a Simmons je jeden z nejlepších sci-fi a horor spisovatelů.Pokud tě tohle baví, není co řešit.Je veliká škoda, že je u nás poměrně neznámý.Jeho Hyperionská sága je neuvěřitelně barvitě popsaná legenda z budoucnosti, kdy je lidstvo rozeseté po slušné části vesmíru a začíná se odehrávat příběh poutníků, kteří mají změnit dějiny.První a druhý díl je superhutná pouť oněch nešťastlivců.Třetí kniha je hlavně o popisu mnoha planet Hegemonie lidí a poslední dvě knihy jsou především o vyřčení mnoha otázek z minulích dílů.První díl s názvem Hyperion (tajemná planeta na které to vše začalo a taky to tam skončí) dostal cenu Hugo za nejlepší sci-fi a u mne tato kniha vystoupila nad Dunu od Franka Herberta (zapomněl jsem ho jmenovat), což je co říct.BTW největším obdivovatelem Simmonse je (krom mne) sám Stephen King.Pár dalších děl (mám všechny):Doba mrchožroutů,Černé léto,Děti noci... |
|
|
jaman |
Hyperion je ok ,Doba... podla mna slabsia, mam rad cesky preklad aj dabing, ale radsej som si to precital v madarčine, na doporucenie od kamoša |
|
|
Hnědojed |
"Co budeme neska delat rudlo ? No jako vzdycky - pokusime se ovladnout svet :) "Kvalitni sci-fi ? Ty jo. No to lovecrafta pockej je to ten co pishe trochu jako poe nebo si to pletu ? Ale asimov -ten me pred par lety moc nadchl tou pentalogii nadace (nebo to byla trilogie ?) no to je fuk kazdopadne toho simmonse zkusim.
P.S.
Jo madarstina se neska urco hodi :) ..... Kdyz uz sem u tech jazyku apo nekde sem tu od tebe cet ze nemash rad americkej style zivota tak proc pouzivash tolik amerikanismu a nebo rovnou piosesh v anglictine ? |
|
|
Dan.Bass |
to Hnědojed : "jasně, kámo" |
|
|
Apofiss |
Hnědo:a jak souvisí mé amerikanismy s americkým stylem života-American Dream>každej svůj dům,tři auta,kopu hamburgrů a k(c)ok(c)ak(c)oly... |
|
|
XaVieR |
lidi a co takhle Raymond Chandler (typický představitel "drsné školy") a jeho příběhy s Philem Marlowem. Skvělý detektivky, sarkasmy a černého humoru jsou jeho díla plna. Kdo viděl Mazanýho Filipa ví o čem je řeč.
Jinak mám hodně rád beatniky, poezii i prózu, Bukowski, Ferlinghetti, Kerouac mi toho hodně dali do života:-)
Vlastně čtu v podstatě všechno co je aspoň trochu zajímavý
teď zrovna čtu Svět podle Garpa a líbí se velmi
mějte se a čtěte ať aspoň část národa nepodléhá brainwashingu v podobě tv nova a dalších médií |
|
|
Hnědojed |
HMno myslim ze zpusob vyjadrovani bezesporu patri ke obrazu ktery ten ktery jedinec vyzaruje.Ten zase vyjadruje jeho kulturni zazemi a zvyky. A pokud nekdo pouziva slovni vydobytky zapadni spooecnosti tak pusobi podivne kdyz ji zaroven "fakuje" _) ne? A po hrichu je pravda-a to nechci sve britke impertinence nikterak bagatelizovat-ze treba ja bych docela rad svuj dum -auto staci jedno a furu plzenksyho piva a kurete vindaluuu :)))) |
|
|
Apofiss |
Hnědo:He, tak západní společnost jo?Myslíš ty přistěhovalce co si vydobili suverenitu na krvi indiánů?Ale to je historie a ta je pryč viď?BTW amerikanismy používáme všichni a je to právě proto, že amíci (britové?) maj nezkonale velký vliv na nás všechny.Myslíš že je to jen dobře?A jestli chceš mít dům a auto, tak si na ně vydělej-nestačí bejt AMERIČAN> a vo tom to je...
P.S.:hmm, je to tu hlavně o knížkách... |
|
|
Hnědojed |
No tak se hned nedurdi jen sem te chtel potahat za slovicko.Kteri svetovy rise byly vybudovany na krestansky lasce? ANi jedna, vsecky cesty sou lemovyn mrtvolama. To bysme mohli brat dost zesiroka a vo tom to tu fuckt neni. Nak na to fut narazime asi si budem muset zalozit thread vo necem takovy... Ne nestrash.
Sems literaturou. Apropos. Pozor na leopardy. Pristi tyden si pudu koupit kramickou hlinu a zjistim jak mam vypalit modrou glazuru a udelam si svoji vlasdtni plastiku HúLúVú coz jak jiste vite je superinteligentni odstin modre barvy .... |
|
|
jumpp |
zdravim tak ted ctu Čachtická paní od Jožo Nižnánskyho tak sem zvedav |
|
|
oltever |
Akorát čtu Dobro,mez a rovnováha od Weilové
a
Úvod do systematické filosofie od Špůra |
|
|
Bido |
4 jumpp: Čachtická paní je hustý počteníčko - doporučuju i druhej díl "Žena dvou mužů". |
|
|
abstraxik |
tak fcil citam John C Lilly - Vedec. zaujmave citanicko. on musel byt husty toxikoman, najprv si postavil izolacnu vodnu nadrz, potom si tam daval tripi a neskorej vitamin K :) |
|
|
|
jumpp: čachtická paní - skvělá knížka, jen do toho :) |
|
|
|
mno moj vcelku oblubeny autor je erich maria remarque precital som od neho 3 knihy za par dni dost sa mi pacila ta opisna forma akou pise som to normalne niekedy videl a vzil sa do toho [haluz :)] no a este salinger sa mi vcelku a pacil a jeho catcher in the rye |
|
|
jaman |
erich maria remarque , pokracuj dalej , salinger ma toho viac.... |
|
|
katuš |
E.A. Poe, J.R.R. Tolkien, Terry Pratchet(teda jestli se to tak píše, Irwin Welsh:D ................................. |
|
|
|
Původní příspěvek od jaman
erich maria remarque , pokracuj dalej , salinger ma toho viac.... |
toz rad by som keby bolo viac casu :) ked som chodil do skoly to bolo fer ale teraz kruto pracujuci clovek puuuf iba s namahou berem knihy do ruk ale ja sa polepsim slubujem :) |
|
|
prasal |
Marihuana mýty a fakta, Navštivte prameny řek, Osvobození vlasti bez mýtů, Drogy a drogové závislosti - mezioborový přístup, Váš pes |
|
|
lister |
haruki murakami - norske drevo
naprosto uzasny.. jedna z knizek, ktere na me opravdu zapusobily.. |
|
|
Hnědojed |
prasdal: Vas pes - Jo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) |
|
|
|
Tak jsem si přečetl Zahradníkův rok od Karla Čapka. Můžu toto malebné i rozverné počteníčko doporučit všem Growerům, ať už pěstí cokoli:) |
|
|
|
Tak dneska jsem dočetl andrejeva - o sedmi oběšený (snad se to tak jmenuje). Musím říct, že jsem udělal velkou chybu v tom, že jsem to četl po tom, co jsem dočetl sto rolů samoty. Ty dvě knížky jsou tak rozdílný, že zvykat si na symbolistickýho andrejeva bylo velmi obtížný, zvlášť když ta knížka je soubor tří povídek.
Jak se mně to líbilo? No mám z toho rozporuplný pocity, třeba první povídka mně nic moc neřekla, nechápu dost dobře co měl autor v úmyslu jí sdělit, možná částečně i proto, že nejsem křesťan a to co psal mě nemolo pobouřit. Druhá povídka se mně docela líbila, ale taky mně uniká jakákoliv pointa - musím přiznat, že jsem se na čtení moc nesoustředil, přistupoval jsem celkově k té knížce lehkovážně a to byla možná chyba. Ale zpátky k té druhé povídce - Satanův deník - líbila se mně asi nejvíc, byla nejdelší a měla jakýs takýs děj. Poslední povídka - o sedmi oběšených - byla taky docela zajímavá, autor se tam snažil popsat pocity odsouzenců k smrti čekajících v celách na popravu. Vyvolával ve čtenáři úzkost. Musím říct, že když jsem se včera vrátil domů zhulenej a povídku jsem četl před spaním, moc se mně po ní spat nechtělo :) Na druhou stranu na mě působil trochu lacině způsob popisu charakteristických vlastností hrdinů - su zvyklej na to, že vlastnosti člověka se v knížce odkrývají postupně a ne přímo a na první stránce, jak to tady udělal andrejev.
No a závěrečný hodnocení? Už jsem četl knížky, který na mě zapůsobily mnohem silněji :)
Mějte se |
|
|
Hnědojed |
Hmmm me se prave ta atmosfera a ty pocity uplne prelivaly do zil kdyz sem to cet ale co se da delat .... nekdo ma rad holky jinej zase Krabathor :) |
|
|
Hnědojed |
to byl ftip.V prislovi tam byva vdolky ne ?
Krabathor je (tusim ceska) deathmetalova kapela kteou sem poslouchal v pubescentnich letech. (Ne ze bych se nak zlepsil-tedka si zrovna poustim neska uz asi poctvrte novou ruzi vilema coka:))
" Uz se pomalu blizi zacina cas dozravani- me do krku nenaprsi kebule me ochrani" :) |
|
|
jaman |
mne sa velmi páči , čo som zohnal ,tak som prečítal |
|
|
Neson |
Všem kdo se zajímáte o Bukowskiho doporučuju přečíst Šunkový nářez - je to opravdu nářez, ale hlavně ho člověk opravdu pochopí, mít takový dětství jako měl on bych vážně nechtěl. Jinak sdílím jeho přístup k práci (Faktótum,Poštovní úřad):) |
|
|
jaman |
no zatial:Poštovní úřad, Erekce Ejakulace Exhibice, Škvár,Paměti starého chlapáka, Hollywood,Ťežký časi, Sunkový nářez,Kapitán, Ženy, všetko mám v češtine ,ale to nevadí...čítal som aj jeho 3 životopisy , nebol to až taký príjemný chlapík, bol silný alkoholik, a s nimi niekedy nie je sranda ...ale knihy má výborné |
|
|
Dr.Katz |
tak to jste ještě nečetli Williama Burroughse (např. Nahý oběd) DOPORUČUJI !!! |
|
|
mlynkovec |
rozhodně přečíst šunkový nářez |
|
|
|
ad bukowski...
void... vrať
já sem si i v podstatě časem skoro všechny knížky co byly česky vydaný nakoupil... a pokud se nepletu tak rozhodně mám doma jen
erekce ejakulace exhibice.. moje
paměti starýho chlapáka... ne-moje
a pak už nic...
staly se součástí koloběhu knih který nikomu nepatřej....
dopručim ten zmiňovanej šunkovej nářez... škvár- ten je aspoň trochu nestandarní.. jiná hlavní postava než henri chinaski :wink:... nebo třeba ..kapitán vodešel na voběd a? co bylo dál.. no nevim každo pádně dobrá sonda do bukowskiho života.. v podstatě je to deník kterj si psal, když tvořil škvár...
a ženy.. nezapomeňte na ženy..
....
btw.. já už sem dneska, tak vymáslenej, že už čtu rači jenom komixy..
čtěte komixy.. a hlavně si je kupujte... |
|
|
|
nedávno jsem dočetl katyni od paula kohouta - docela dobrý čtení, ale četl jsem už knížky, který mě zaujaly víc. navíc jsem to četl tak nějak nesoustředěně v práci, kde jsem se musel od čtení často odtrhávat. teď jsem se pustil do Thaj-pan od Jamesa Clavella. Ale trohu mě štve styl, kterým je to napsaný, připadá mně to takový trochu laciný.
tož se mějte |
|
|
|
ad Bukowski
Nejlepší je Kapitán odešel na oběd a námořníci převzali velení.
Tědka se mi dostala do rukou nově vydaná básnická sbírka - Ptáčku posměváčku přej mi štestí.
Klasika velmi typical básně.
btw Prvně sem to přelítl jen okem a viděl sem nápis Ptáčku poštěváčku.... :) |
|
|
Hnědojed |
jojo jeto vsecko parada ale kdyz si prectete to vsecko co ste tu vyjmneovali tak se pride na to ze i dobrej buk se obcas opakuje .... :(
P.S. dr.katz burouse cetl kazdej ale malokdo tak zmastenej aby ho pochopil :) |
|
|
lister |
DANTE ALIGHIERI - PEKLO
V case, kdy zivot je vpolu sve pouti,
jsem zabloudil, kolem byl temny les
ja z prave cesty zabredl v houst prouti.
...
naprosto dokonaly ! ;] |
|
|
Chemik |
Teď se mi do rukou dostala ŠIFRA MISTRA LEONARDA od Dana Browna. Autor tam popisuje tolik věcí, spojitostí a různých hříček přírody, že je to naposrání. Doporučuji všem hloubavým typům, jako třeba já, či chemik a další významní členové tohoto fóra. |
|
|
Co? |
sem si v bazaru koupil knihu: Zlatá pokladnice, Příruční kniha Chemicko-Technická, IV.vydání, 1646 předpisů a návodů, Praktická rukojeť pro barvíře, běliče, cukráře, drogisty, hospodáře, kovodělce, lakýrníky, lékárníky, mydláře, obchodníky, pozlacovače, tkalce, truhláře, zlatníky, cukrovary, lihovary, strojírny, továrny na hořčici, klih, laky, leštidla, likéry, mazadla na stroje a vozy, máslo umělé, ocet, oleje, pokost, prádlo, tmel, tuky, voňavky a podobně Dle A.Engelhardta, Bersche, J. Kumdráta na základě vlastních zkušeností upravil Vítězslav Dvořák - chemik, z roku 1942
je v tom úúúúplně všechno, od výroby liqueurs, čokolády, máslo, strojních olej až po léčivou rtuťovou mast (normalne ze rtuti) či zelený prášek na zuby
tady treba jeden navod, jak odrazet svetlo....staci zed natrit lakem a na ten lak prilepit sklenene kulicky (chemici jiste znaji kulicky na michani) a to je all....jednoduche a na co mylar?-))) |
|
|
blownancyblow |
Původní příspěvek od Dr.Katz
tak to jste ještě nečetli Williama Burroughse (např. Nahý oběd) DOPORUČUJI !!! |
nic moc |
|
|
hal9000 |
ZASADNE NESOUHLASIM - NAHY OBED je perfektni, jenom někdo prostě nepřekousne více myšlenek než prasáren-ikdyž to tak nevypadá. Bacha na to ta kniha nejsou jen ty vypečený prasárny - TA kniha má myšlenku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
Ježíš |
Zasadne Blesk, ale ten Spáj taky neni marnej.... |
|
|
lister |
Zlodej, nez zmlk, slozil z obou dlani
kosoctverec a krikl zavile:
"Vidis ji, Boze, jen si na ni sahni!"
Ted byli krasni hadi pri dile,
kdyz jeden se mu svinul kolem krku,
jako by rekl >Mlc, ty zvanile<.
(Peklo XXV, 1-6) |
|
|
|
|
musim uznat že je tady fakt dost dobrejch doporučení (fčetně těch mejch). Třeba Terence McKenna - Pokrm Bohů. Fakt dobrý. Nebo Psychologie a léčení pomocí LSD(to není název) Stanislava Grofa. nebo Timothy Leary, vzpomínky na Haight Ashbury atd...A taky Jack Kerouac - mág nebo Franz Kafka - Proces, Burroughs - Teplouš - dopisy o Yagé...
kdybych tyhle knížky nečetl přes prázky, tak bych asi z brigády zcvoknul (Globus je děsnej!!!).
DUDE:
jak vidíš tak už sem si hodně věcí sehnal, ale ty druhy psychedelické zkušenosti - to bych fakt chtěl. sem o tom taky četl. jinak ses moc neozval :vampire: ale v poho... |
|
|
Dude |
miris - to vish, sem ultra-zewl :rolleyes: - mam toho moc...
ty druhy psy-zkusenosti zas nejsou az zzas tak ultra.supa - az budesh pobliz, tak ti je klidne [opravdu] pucim ;) |
|
|
LuB |
Ja momentalne citam stvrty diel serie Duna - F. Herbert a predtym som citala Requiem za sen ale teraz si ani za svet neviem spomenut jak sa volal autor :D Ale kazdopadne odporucam... |
|
|
LuB |
Uz viem! :D "Hubert Selby - Requiem za sen" |
|
|
|
tak teď jsem toho stihl při nekonečných cestách vlakem přečíst docela dost. dočetla jsem Tchaj pana - nakonec se mně to líbilo. a přečetl dvě knížky od židovskýho autora chaima potoka. zvlášť knížka vyvolení byla perfektní, zase jedno z hodně kvalitních děl prošlo mou rukou. |
|
|
jaman |
J.K. Toole....v češtine asi Spolčení tlupcu ....čital niekto ? |
|
|
|
Dlouho si od něj chci něco přečíst, snad se k tomu dostanu, ale už pátrám po Mouchách :sun: |
|
|
|
2LUB: nebylo requiem for a dream zfilmovaný? sem viděl před prázkama film a připadal mi dost dobrej...že bych si přečet i knížku?
jinak sem viděl sešit z literatury a docela sem se divil, když mě tam zaujalo jméno Jan Jacques Roussau. Nečte to něgdo? |
|
|
|
Foukaltovo kyvadlo - Umberto Eco (moja už druhá knížka od něho)
Miris: mno až dočtu to, co teď čtu, tak bych si ho rád přečetl. |
|
|
hal9000 |
to jaman, nevím jestli je to to samé ale v češtině se to menuje Společenstvo hlupců- a musím zakřičet že ta kniha je NNÁÁŘŘEEZZ...aneb doporučuji fšem |
|
|
LuB |
Miris: jasne, ta kniha bola aj sfilmovana a mne sa ten film dost pacil, ale kniha je samodzrejme lepsia... takze ak si to videl a pacilo sa, tak urcite odporucam precitat aj knihu |
|
|
Ondřej |
Četl někdo Denik ostravaka? |
|
|
bluebery |
Alchymista od Paula Coelha - výborná kniha |
|
|
master |
za posledni mesic
Mario Puzo : Kmotr
Petr Sabach : Jak potopit Australii, Putovani morskeho kone
Oskar Wilde : Lady Fuckingham
Paolo Coelho : Veronika se rozhodla zemrit
Smoljak & Sverak : Hospoda na mytince (scenar) |
|
|
jaman |
to hal ked to je o asi 30 rocnom samozvanom geniovi Ignatiovi tek je to to ja to mam v madarčine, ináč madarske a české preklady su super , ten slovnik je podstatne obsiahlejší , slang super , slovenčina je chudobnejšia a treba povedať , že sa tu vydáva aj podstatne menej kníh....jedno pozitivum komunizmu ? bolo , ze som bol mladší a ako divý som zhánal knihy a platne ....proste mal som motiváciu, ktoru som už stratil..
master od Coelho som nieco čítal , ale ma vobec nezaujal...bolo to o nejakom pastierovi...opakoval sa strasne, ale Puzo je klasika ...pred vela rokmi som mal pri posteli Kmotra a Hlava 22 , to som niekde otvoril a začítal sa ....aj Salinger je výborný , Saroyanove poviedky plné ludskosti, Kishon ..zasmeješ sa , Doctorow..Ragtime...atd...
to všteci som rád že nepozeráte len video , knihy su super , ovela viac daju ako filmy ....aj mimo slovnej zásoby |
|
|
Ondřej |
četl jsem onehdá hodně zajímavou knížku - četl jsem to v angličtině, doslovný překlad je Příběh zatím nekončí, ale nevím pod jakým jménem a jestli vůbec to vyšlo v čechách. Je to příběh o tom, jak je ve skutečnosti jednoduché něco změnit a jak jsme vlastně všichni autoři svých vlastních osudů, jedna z mála knížek, u kterých mám pocit, že mi něco dala. |
|
|
Pokémon |
Momentalne ctu "1984" od George Orwella...je to fakt hodne dobre. Doporucuju |
|
|
|
a zná něgdo Henry Rollinse? četl sem asi prvních pade stránek knihy Solipsista. Bravůrně napsaný. V textu byly zakódovaný zprávy typu: ...text, text TO text...NEBYLA...text...SEBEVRAĎA...text...ONI ...MĚ ... K ... TOMU ... DONUTILI...a takovýhle perly. Ale přestal sem číst když se rozepsal o tom, jak zabil nějaký zvířata a 3dny potom si s nima hrál. Nechutný...
Pokémon: a Farmu Zvířat četls? |
|
|
TheHempCultivator |
No já taky dost čtu.. nevim jestli si na všechno vzpomenu.. ale začnu třeba u beat generation.. Burroughs, Kerouac, Ginsbergova poezie.. klasika.. pak třeba Henry Miller, ..Charles Bukowski, ..My děti ze stanice Zoo od Chrystiny F….něco od Pratchetta.. samozřejmě Aldoux Huxley – Ostrov, Konec civilizace, Brány vnímání,.. George Orwel.. 1984, Farma zvířat..teď mě napadl třeba Ezop a jeho bajky, taky to má něco do sebe.. nahlídnul jsem i do Egyptský knihy mrtvých…ale třeba i takovej Artur Schopenhauer se svojí metafyzikou lásky a hudby..Sigmund Freud..Albert Camus..Marcel Proust..Kurt Vonnegut..taky třeba Woody Allen.. pak něco novějšího třeba Erwine Wellsh – trainspotting, Extáze, Noční můry s čápem marabu, Lepidlo.... .E.A.Poe..trocha klasiky..povídky od Raye Bradburyho taky stojej za přečtení.. Antoine Saint Exupéry - Malý princ – další klasika..ale i takovej John Irving.. Tom Robbins je taky hodně dobrej.. Paul Coelho..Oscar Wilde – byl jste někdo u jeho řekněme netradičního hrobu v Paříži na Pére Lachise ?..Truman Capote.. Magnus Mills.. Kyselinovej test od Toma Wolfa.. ..taky něco od J.X.Doležala.. samozřejmě Timothy Leary.. pak dost „odborný literatury“ o drogách …kultuře kolem nich tak .. Albert Hofman - LSD mé problémové dítě..….Robert Merle – Malevil..taky Tolkien, ten mě hodně zaujal když jsem byl malej.. Ira Levin – Rosemary má děťátko, Stepfordské paničky .. málem bych zapomněl na Kafku, to je kapitola sama pro sebe..Milan Kundera, Ludvík Kundera..Michal Vievegh..Jan Pelc..Vladimír Páral..Ota Pavel.. Karel Čapek..Eduard Petiška – Birlibán – hooodně dobrá knížka, trochu pro menší, ale nevadí.. Memento od Radka Johna..divadelní hry od Václava Havla…Ladislav Klíma..z poezie František Gellner..Václav Hrabě..Baudelaire..Ginsberg.. Guilliane Apolinaire.. a spousty dalších.. teď už toho asi víc nevylovim.. navíc v knihovnách taky všechno nemaj a tolik peněz abych si všechny ty knížky pořídil nemám, navíc se často ani moc sehnat nedaj.. mějte se |
|
|
Hnědojed |
a toho camuse davash ? troufam si tvrdit ze to neni v¨cetba pro nedelni odpolene :) |
|
|
TheHempCultivator |
Leccos není četba na nedělní odpoledne.. . to ale neznamená, že to v onu inkriminovanou dobu číst nemůžeš.. od Camuse jsem četl jenom Cizinec a První člověk a to se mi zdálo stravitelný... |
|
|
Pokémon |
Miris: asi jenom dvacet stranek, vypadalo to hodne zajimave. Jak dorazim 1984 tak se na to hnedka vrhnu. |
|
|
hal9000 |
to jaman: ano ano Ignácius von Raily nebo jak to bylo to je von. Ten byl úplně nejlepší.
teď mě napadlo esli někdo nečet SCI-Fi wod nějakýho Henlaina? třeba Cizinec v cizí zemi? co?
a souhlasím s názorem že co je více vo lidech (lidštější) to bývá "pro mě" lepší.
Asi sem humanista:D neboli lidšťák:D :D |
|
|
jaman |
TheHempCultivator....vatšina je za mnou ...ale dal si interval , že vymyslieť si si to nemohol....asi fakt čítaš a kvalitné veci...dole klobuk |
|
|
|
teď sem se zažral do Sto roků samoty od Marquéze |
|
|
|
MIRIS: skvělá knížka, už se těším, jak půjdu na její divadelní zpracování. snad mě nezklame.
Já jsem teď dočetl to Foucaltovo kyvadlo. Je to složitá knížka, spousta informací o tajných středověkých hnutích. V některých částech mně připadla spíš jako literatura odborná. Možná, že by v ní někteří konspirátoři tady z G našli zalíbení :) |
|
|
|
futeW:
to je zpracovaný? napiš mi víc info!!!je to fakt dobrý |
|
|
|
MIRIS: Letos se to bude hrát v brně v divadle v 7 a půl. Je to taková malá scéna. Je to novinka, tak o tom moc nevim. Pokud seš z brna, tak sleduj program www.7apul.cz
Měj se |
|
|
Hnědojed |
jo hoshi v brne je dobry kulturni vyziti hura do ulic uz sem zase tady :) !!!
... zlati brnecko ....
Jinak minulej tyden : Naky selected stories od guye de maupousanta nebo jakse piseh v originale- to (k)im-prove my english :) (s hodne obrazkama :)) Neni rimsekho lidu od Loukotkove (fakt dobry ale moc a moc smutny... :) stejna doba jako Quo Vadis .... a taky milence lady chaterrlyove od D.H. Lawrencea coz byla asi nejhrubejsi setbe co probehla last vik
a tenhle tyde world according to garp - docela me to zklamalo asi jako kdyz slysite o necme samy superlativy a pak to neni nak ono ale je to rozhodne nadprumerna kniha ale nemuzu si pomoct ta hloubka je asi nak v tom otcovstvi a to jest nak neprozivam no... vic se mi od nej libila pitna kura(vetsi sranda) a prvni dil pravidel mostarny(zajimavejsi myslneky) ....
Ju a jeste sem cet svyho milovanyho Feuchtwangera a to zida Susśe-no esi takovy knizky cetl hitler taxe mu nedivim ze je nemel rad ... zlvast kdyz mate skolyn k xenofobii a rasimsu ale to patri jinam...
No ale abych nebyl neukecanej tak si nmuzu odpustit neco o tom co tenhle chlapek napsal : Lisky na vinici -A1 je to o Bostonskym koupani caje a Francii te doby (btw ucise tu nekdy zabozroutsky?) a tak mco mco dobry. Zidovka z Toleda - to je vo LASCe :) ... no jo.... taky A1 a nakonec este vyborny roman s nazvem Goya... o kom asi je ? Taky nadherny ale je to vsecko trosicku tlustsi nicmene mylsim ze leckdo tady by si v tom nasel sve ...... pa pa pa pa pa H. ju a ted ctu literarni poklesky od chlapa co si jmenoval (fakt jemnoval!) LEACOCOCK - myslel ze je to nakej ujetej pseudnym pac leac se cte jako leak coz asi vite co je a cock asi taky nemusim rozepisovat ale ten chlap se tak fakt menoval ... no ten si musel ve skolce uzit svoje to vam reknu :) |
|
|
Hnědojed |
The hempcultivator : je zajimavy ze je knizek jak sracek altech par desitek men furt zustava. To sou ti opravdu dobry. To cos spal sem cet skoro vsecko a v tom to je. nejen ja snad kazdej kdo se aspon trochu snazi cist. Takhle ti dobry vyplavoua pritom sem ja tebe nikdy neotkal a asi ani nepotkam. Tohle je objektivini zhodnoceni. Od tech vsech co to ctou. |
|
|
|
teď čtu knížku, která se menuje Herák. Klasika - 14letý lidi mají problémy s rodičema, utečou, daj se dohromady se squattrama, letí punk a poznají sílu drog. Ze začátku travku, LSD a pak do tvrdšího. je to slušný. i když dětičky ze zoo byly lepší |
|
|
Skřeťák v Sudu |
Mno nefim necet sem to tu vsecko :D ale myslim ze ste tu ete nikdo nezminoval bratry Strugacky uplne uzasna kniha s kolosalnim koncem je Piknik u cesty fakt good Sci-fy ale sou dobry i dalsi veci od nich) |
|
|
wendy |
to MIRIS:
Herák sem četla taky, zrovna nedávno a musim říct že mě ta knížka docela vzala. Nejspíš se mi to líbilo víc než My děti ze stanice ZOO. Dobrý bylo jak je příběh vylíčenej více postavama a taky tam bylo nádherně vidět jak drogy mění lidskou povahu(hl.Dehtík) taky jak autor(nevzpomenu si na jméno kdyžtak ho napiš jestli víš) no jak autor na začátku psal něco v tom smyslu že je to všechno smyšlený ale všechno je to vlastně pravda, na tom taky něco bude co říkáš?
jinak z knih s podobnou tematikou můžu rozhodně doporučit Ivonne Keulsovou:
Matka Davida S. (příběh feťáka z pohledu matky, celkem zajímavý, občas dost nudný ale v pohodě)
Zpackaný život (další příběh heroinový kurvičky aneb My děti ze stanice ZOO v bledě modrým, taky drsný) |
|
|
|
to jak psal, že je to smyšlený a přitom pravda mi připomíná film Šňup - na začátku - založeno na pravdě.....ticho....a lži....to se mi líbilo i v tý knížce.
Děti ze Zoo - tam to bylo taky z pohledu matky a jinejch lidí. to bylo to samý. Ale musim říct, že to bylo jinak napsaný a děti mi sedly víc. |
|
|
wendy |
Šňup sem bohužel neviděla.
Řekla bych že v tom Heráku to bylo víc z těch různejch pohledů, ale to je jedno. No každopádně Stanice ZOO je čistě pravdivej příběh, takže to má další kladný body. Ale herák je dobrej, na to že to autor vymejšlel |
|
|
|
jedu po druhý Nahý oběd. To byla první knížka od něj co jsem četl. Mezitim jsem přečetl pár ostatních a teď už som víc v obraze. Předtim sem toho moc netušil... |
|
|
PanPaja |
Mno a co třeba Memento od Radka Johna...taky slušný dílko |
|
|
wendy |
jo, jo memento je fakt pekná knížka, ale už jí nemůžu nikde sehnat...nevydává se a antikvariáty už sou taky vybraný... |
|
|
|
znáte nějaký dobrý knížky o šamanech? ale něco "lepšího a hlubšího", ne třeba jenom historii a suchej popis... |
|
|
|
Když teď všichni mluví o svobodě tak doporučuju Anarchistickou etiku od jednoho z největších anarchistickejch teoretiků Petra Kropotkina. |
|
|
eMson |
chram a tvrz - vynikajici knizka od Eisnera vo cestine - teda lidi to je hlina |
|
|
Dude |
SAS - prirucka jak prezit
kdyz nekam outdoor, tak s touhle knizkou ;) |
|
|
Reewer |
Aldous Huxley - Ostrov
Je to taková zajímavá utopie o jednom asijském státě, kde by se spoustě lidí z groweru jistě líbilo...
Spousta zajímavých nápadů, myšlenek a návrhů.... a vše prodchnuto psychedelickou zkušeností autora, tatže při čtení máte pocit že autor "věděl"
Je to rozhodně velmi zajímavá kniha, škoda, že pouze nevyplnitelná utopie |
|
|
CAESAR |
Původní příspěvek od Dude
SAS - prirucka jak prezit
kdyz nekam outdoor, tak s touhle knizkou ;) |
tak tu mam aj ja, su tam celkom zaujimave veci. chcelo by to ale este nieco co je zamerane viac na nasu oblast. |
|
|
|