Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Magazín > Náměty a Ohlasy

Stránky: [1] 2 
Konstruktivně-kriticko-diskuzní thread k vyjasňování MOD vs. USERs interakci - Klikni zde pro originální téma
festis
DUDE EDIT - vytvořeno k vyjasňování problémů/nedorozumění/kom. šumů/ blabla :)


a vrcholem je, ze mi bylo zakazano mit v podpisu nabidku salveje - MODi se pry shodli, ze salvej je droga..ak uz fakt nevim
expiry_date1
festis,možno to len berú ako formu reklamy,ešte som nevidel,že by niekto mal pod čiarou "predám rezy",asi to podľa nich patrí do bazáru.
kammo,mal som trochu prerastených chipsov,čo mi prišli z fsre,dal som to na agar a potom tým naočkoval ryžu s perlitom a tým som potom naočkoval drevené chipsy a stružliny.Chipsy sú lepšie:) Dal som do boxíku,krycia zemina(perlit,cococoir,trochu práškovej kriedy na úpravu ph) a teraz čakám.
btw,naočkoval som si 4 ks 0,7L pohárov,ak sa to dá brať ako objemný substrát:)
festis
2 expiry_date1: mno o to prave nejde, rekli mi, ze kdybych pry prodaval rizky nebo semena, takze je to v pohode, ale ze listy salveje jsou DROGA..
expiry_date1
festis,každý sa potrebuje chrániť a keby to malo nejako ohroziť chod servera,tak si myslím,že nie je o čom uvažovať,proste to treba dať preč.My nevieme všetko,takže tam môžu byť aj problémy o ktorých my nevieme.Nemyslím,že carlos by mal záujem niekomu podkopávať nohy:)
Dude
festis - to je problém dát si inzerát do bazaru?
ten podpis je v podstatě spam .-)
festis
to bohuzel nejde, protoze podle MODů je šalvěj droga..a v bazaru nic o drogach byt nesmi..
Dude
"podle MODů" :D
hele tady jsou dva různý směry mezi mody - já mam osobně problém pouze s tím, že to máš v podpisu a je to spam (nebo přesněji "inzerce mimo bazar") :wink:
- druhej proud má problém s tím, že prodáváš šalvěj, s čímž mám asi tak problém jako bys prodával čaj :p:
festis
tvuj problem respektovat nemusim =) , ale mody bohuzel ano =(
Dude
woe jaky mody porad :D - sem dal link na tohle tema, tak snad se vyjadri nekdo jinej jeste
festis
jaky tema?mody*moderatory
festisi, několikrát jsem se Ti omluvila, že jsem v prvním PM Ti napsala, že je šalvěj nelegální, že jsem zaměnila svůj osobní dojem z ní za reálný právní řád. Už jsem Ti taky několikrát ZDŮRAZNILA, že můj názor není názor MODů, že to, že šalvěj je droga, je názor můj, ale co si myslí ostatní, to se musíš zeptat jich. Co mám udělat, aby MŮJ OSOBNÍ NÁZOR nebyl Tebou, i přes veškerá má upozornění, prezentován jako postoj Grower Teamu? Opravdu už nevím, jak to napsat, abys to aspoň jednou akceptoval, že je to IMHO, nikoli nějaký ofiko stanovisko :eek:
festis
2 jeduwoman: taky ze nepisu, ze salvej je podle vas nelegalni, ale ze je to droga.. ten nazor modu beru obecne, protoze kdyz mi to jeden zakaze tak mam po haha.. nebo kdyz mi to jeden mod povoli, tak si to tam muzu napsat? =)
festis
ja se tedy omlouvam, ze jsem v prispevku č.1 a č.6 prezentoval nazor tvuj za nazor modu..
festis
2 dude: sorry, nejak jsem si nevsiml, ze jsi taky mod =)
Dude
:D
expiry_date1
festis,potrebuješ to mať v podpise?Daj to do bazáru,kto bude chcieť,tak si to ľahko nájde a keď už,tak tam aspoň napíš o čo ide a cenu.Písať PM len kvôli cene sa veľa ľuďom nechce.
Napr. na Slovensku sú sušené listy šalvie aj jej extrakty legálne,súdim podľa toho,že to predávajú v slovenskom smartshope.Možno tam len musí byť poznámočka"etnobotanický materiál,nepožívať bla,bla,bla...."
Myslím,že v čechách je to rovnaké.
Treba sa zmieriť s tým,že sú tu ľudia,ktorí sa tu o to starajú(modi) a tí určujú pravidlá.Myslím,že sú dosť inteligentní,aby vzali na vedomie názory iných a ďakujem bohu za nich,lebo keby to bolo len na užívateľoch,tak si myslím,že by som na groweri nestrávil ani chvíľu,keďže by už buď neexistoval,alebo v tom bol úplný bordel.A to som tu len pol roka.
Tiež mám nejaké to ego a nerád som niekým poučovaný,alebo vedený,ale chápem,že bez toho by tu bol len chaos.Ľudia proste ešte nemajú na to,aby boli všetci samostatní,ešte sme pekne ďaleko od chvíle,kedy nebudeme potrebovať vlády,polišov a podobné inštitúcie:(
festis
poslouchas aspon shpongle? ´=)
festis: takže znovu:
1) psala jsem Ti původně, že šalvěj je nelegální droga - za to jsem se několikrát omluvila
2) psala jsem Ti, že šalvěj prostě dle mého názoru droga je, ale co si o tom myslí jiní MODi, to já nevím a nejsem povolána k tomu, abych odhadovala jejich myšlenky
3) já jsem nepsala, že podle MODů je šalvěj droga, pouze, že nejsem jediná, kdo si myslí, že ten Tvůj původní podpis bys měl smazat
pokud jsi z toho pochopil to první, omlouvám se, že jsem to nenapsala výstižněji

MOJE NÁZORY JSOU OPRAVDU POUZE MÝMI SUBJEKTIVNÍMI POHLEDY, NEREPREZENTUJÍ STANOVISKO KOHOKOLIV JINÉHO.

edit: než jsem tohle dopsala, páč u psaní nad napsaným taky přemejšlím, takže to nehážu od boku, už jsi sem psal další věci, takže ok, jsem ráda, žes vzal to, že to byl můj názor, ne MODů. Díky.
Dude
festis - nakkej zpevaj jo :D:D
hele sundej si podpis a dej si tryd do baziku :wink:
festis
2 jedubabka: jasne, v pohode, respect.. viz muj prispevek c.13
festis
shpongle je bajecna psytranceova kapelka =)
festis
2dude: klidne to do bazaru hodim, jestli mi to povolis =)
Dude
ciwe - to je jako na groweru tohleto :frog:

Dude jako Moderator oficialne povoluje festisovo thread v bazaru

dokonce i s touto oficiální potvrzovací certifikací :D
festis
thx, dude =)
salvia approved and certificated =) *wow*
Dude
fest - sundej si ten podpis please .-)
drinker hulič
haha, festis by spis mel prestat ty psychoaktivni rostliny uzivat nez prodavat :D :D funny thread, tipuju ze festis podpis nesunda jeste tak dva dny :D
Hele a třeba r-man má v podpisu, že prodává semínka. Smí se to nebo ne? Je to spam nebo ne?
cix
dyk jo, hadejte se, pomlouvejte, nenechte se domluvit, neposlouchejte co kdo rika, serte na druhy, slapejte si na hlavy, kopejte si do koulí a svět bude takový jaký je! Lidi notak, zkuste se mezi sebou bavit s úsměvem na tváři a čtěte příspěvky radši dvakrát než na ně odpovíte, vznikájí pak nepříjemné vybrace a posíláte si negativní energie akurát :(

2rapa: ses peknej praskac hajz.. :D :rocket:

l1v3-1n-p34(3
to cix: Jde o princip, nejde o práskání :D :D :D :D :D
3103
Ja osobne by som to pomenoval ako spam. Ale v poslednej dobe ma práve to očarilo, že v podpise môže byž reklama na čosi, trebárs na svoje príspevky. Kto chcel, si tvoju reklamu všimol, napr. ja.
Nie som proti, som rád, že som si to všimol, celé nezhody by som odstránil, teda ak je to fakt treba, vo formulácii, alebo tak nejako. Keby na mňa moc tlačili, tak to vzdám, veď nie je to môj server a nemôžem si tu robiť čo chcem. Ak carlos ten názor, že to musí ísť preč schváli, tak si človek skrátka nepomôže.

Toľko my HO.

w.i.l.e.
carlos
Festisův podpis byl pro porušení pravidel odstraněn (inzerát mimo bazar). Prodávat jakýkoliv finální produkt - drogu - je proti nejdůležitějšímu pravidlu na Groweru (jedno že se jedná o drogu tolerovanou). Je to samozřejmě otázka bezpečí uživatelů (mohlo by se jednat o provokatéra, apod.). V tomto nemůžeme udělat žádnou vyjímku ani pro Šalvěj, ani pro jinou legální substanci.
Dej si trip-report do kanálu, ale rozhodně nedávej do fóra žádnou reklamu k aktivnímu prodeji! Díky festisi předem za pochopení.


Ještě poznámka: vzniknul tímto jasný precedens, že žádná inzerce nesmí být v podpisu člena (pouze v bazaru, kde podléhá schválení). Všiml jsem si, že je ve fóru několik dalších členů, kteří si ji do podpisu umístili-- odstraňte ji prosím, ať se vyhnete případným problémům.
IcanLearnUgRow
nazdar carlosy , jeslti si muzu taky rejpnout , tak by me zajimalo , jaktoze mohlo bejt v bazaru ze prodaval tam slivovici 250/L a festis nemuze prodavat susenou salveje , podle me se jedna o stejne legalni drogu , napis mi k tomu neco dikes!
festis
ackoliv mi byl moderatorem prodej alespon v bazaru povolen, vymenou za odstraneni reklamy z podpisu, tak mi byl o nekolik hodin pozdeji zrusen i thread =( zda se mi to jako dost nerovny pristup..prodej rizku, ktery je ve smyslu paragarfu 188 Sb. nelegalni, tak prodej naprosto legalni salveje je mi zakazan..
my jsme moderátoři, carlos je administrátor a tvůrce webu, my pouze pomáháme udržet Grower čitelnej, carlos nese nejvíc zodpovědnosti - tudíž má logicky největší práva (že to takhle nefunguje v politice, je problém jinej, bohužel)

takže jestliže MOD něco povolí, pak se to dozví ADMIN a nesouhlasí s tím, je to jeho plný právo a prostě na Groweru je carlos nejvyšší instance

festisi, carlos má tenhle názor, Ty máš jinej, já mám taky na leccos jinej názor než ostatní lidi, ale když se zapojím do nějaký komunity a nějaký názor mi tam nesedne, tak ho buď akceptuju, anebo odejdu,

prosím, akceptuj názor carlose, bez něj by Grower nikdy nevznikl (jasan, třeba by byly jiný servery, ale TENHLE Grower ne), a kdyžtak s ním debatuj po PM, myslím, že řešit osobní námitky takhle není zrovna dobrej způsob :( teda IMHO, ale možná je to opravdu jen můj dojem
festis
ja plne rozhodnuti akceptuji, ale chtel bych debatovat..a to verejne a ne jen do pm..
festis: ok, já jsem z Tvého tónu měla pocit, že to bereš jako osobní nespravedlnost, pokud jsem se mýlila, omlouvám se a beru zpět :)
Dude
jo, ja jsem taky spis pro verejnou debatu .-)
s carlosovym rozhodnutim se neztotoznuji, ale respektovat ho budu :o
festis
proc zakazovat neco, co je naprosto legalni a nemuze z toho byt problem??
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od festis
proc zakazovat neco, co je naprosto legalni a nemuze z toho byt problem??

Môj názor je,že je to vôľa a presvedčenie zakladateľa,admina webu.Ako chcete presvedčiť x tisíc ľudí,aby dodržiavali nejaké pravidlá,každý sa snaží presadiť si to svoje.Keď si ja založím fórum,tak si tiež určím pravidlá,samozrejme,že niektoré problémy sa ťažko predpokladajú,takže určité úpravy v pravidlách sa menia aj počas fungovania fóra,ako napr to s tou reklamou v podpise.Príde sa na nejaký problém a je potrebné ho vyriešiť.Skúste prosím byť trochu tolerantný!

Hoďte kameňom,kto ste bez viny!
festis
kamen rozhodne hazet nebudu, tady neslo ale o reklamu v podpisu, ale obecne o prodej rosltinky..rizky/semena/alkohol, to vse je povolene, ale s tou salveji mi v tom postrada logika..
expiry_date1
festis,však teraz si do toho zarýpol a reklama v podpise sa zrušila pre všetkých.Asi si to predtým nikto neuvedomil,tak teraz sa to vyjasnilo a pravidlo sa upravilo pre všetkých.Vidíš,aspoň niečo si dosiahol:D
Nemá zmysel to až tak rozpitvávať,proste ľudia nie sú dokonalí a Carlos ukázal svoju nedokonalosť tým,že na to neprišiel skôr,že je to vlastne reklama.
btw,nemám rád ľudí,ktorí si myslia,že sú neomylní,dokonalí!
festis
ale no tak,ja tady prece o zadne neomylnosti nemluvim..respektuji carlosovo rozhodnuti, ze salvej je droga a ze je pro server vetsi hrozbou nez rizky, semena a spory..howgh
expiry_date1
Buďme radi,že šalvia zatiaľ legálna je,myslím,že by múdri páni nemali problém ju šupnúť mimo zákon.Spóry sú tiež legálne ale shop si s nimi neotvorím,veď ako by som ich získaval?A to už je nelegálne.A kupovať v NL a predávať tu je IMHO blbosť.A so semenamo je to myslím podobné.
snark
Malá ukázka z pravidel jiného podobného serveru jako je grower - taky je postaven na v-bulletinu - taky sdružuje postižence (akorát že místo pěstujících zhulenců uniformfetišisty) :

Uživatel, který se jakýmkoliv způsobem proviní proti pravidlům tohoto fóra, nebo proti pravidlů všeobecně uznávaným, samozřejmě včetně zákonů naší země, může být kýmkoliv udán.

Udání probíhá založením fóra v sekci Popravčí četa. O předání osoby válečnému soudu rozhoduje Admin.

Pokud je osoba podstoupena válečnému soudu, informuje Admin osoby určené za popravčí četu pomocí SZ / Emailu a vyčká 48 hodin na hlasování jednotlivých osob. Do hlasování se započítávájí pouze hlasy přítomných, pokud se někdo hlasování do 48 hodin nezůčastní, jeho hlas zůstává neutrální.

Pokud je třeba, provedou moderátoři předběžná opatření, zejména

a) upozornění uživatele na jeho prohřešek, a to buď přímo ve fóru, nebo pomocí SZ / emailu

b) dočasnou blokací uživatele, aby nemohlo docházet k opakovaní celé situace

Na základě hlasování na principu přítomné většiny, které je veřejné (popravčí četa vynáší svůj ortel veřejně do výše zmíněného fóra včetně případné diskuse) bude uživateli uložen trest od napomenutí (v případě jakéhokoliv dalšího prohřešku následuje blokace BEZ hlasování popravčí čety) přes peněžní (w$) trest až po blokaci včetně IP adresy.

V případě rovnosti hlasů rozhoduje Admin.

Rozhodnutí je neodvolatelné, na pozdější fňukání postižených nebude brán zřetel, pravidla jsou jasná a společná pro všechny. - konec citátu


nikde na serverech typu Groweru sem nezažil takovou anarchii že by lidi diskutovali s modama o jejich rozhodnutích a zpochybňovali vůli admina kterou modi reprodukují do praxe svojí činností - místo toho abysme si toho vážili tak se eště zbytečně krafe a šťourá
festis
nedebatovat o spornych rozhodnutich mi pripada na vysost fasisticke..ja rozhodnuti plne respektuji a v ZADNEM pripade ho nezpochybnuji, admin ma pravo rozhodovat o cemkoliv dle sve vule, jen jsem chtel vyvolat verejnou debatu na tema salvej..
snark
tohle je server o pěstování konopí - přitahovat nežádoucí zbytečnou pozornost dýlovánim šalvěje (která notabene je dost hustej halucinogen - s konopim naprosto nesrovnatelnej a nebezpečnější) je jenom tvoje zištná komerční sobecká potřeba se uplatnit nehledící na zájmy ostatních členů a na jasný provozní řád se kterým si nota bene při registraci souhlasil - vyhlášený adminem - tedy MAJITELEM a osobou zodpovědnou za chod serveru - na tvoje kecy vo fašismu nikdo neni zvědavej - veřejná debata na téma šalvěj tady běžela ještě když si nevěděl že tenhle server existuje - jestli se ti to nelíbí založ si vlastní server a tam si debatuj a vyvolávej diskuze o čem chceš třeba se svou mámou nebo svejma kámošema jestli na to budou zvědaví
festis
1.myslim si, ze pozornost pritahuje urcite vic ganja nez salvej.
2.uz jsem nekolikrat rekl,ze rozhodnuti admina respektuji a nic proti nemu nemam,tak nevim,proc se do me navazis..
3.nekdo prodava rizky nekdo seminka,nekdo zase salvej,ale holt jste vsichni komercni sobci,jenom ty jses asi holt dokonalej.
4.debatu na tema,zda povolit salvej jsem na serveru nenasel..opravdu jsi presvedceny o jeji existenci?
snark
1 - právě proto že přitahuje víc pozornosti tak je zbytečný to eště štengrovat šalvějí - je to tak nelogický???
2 - respektuješ ale je tu vo tom 4 stránkovej thread zbytečně zasírající fórum
3 - no comment
4 - stačí zadat do vyhledávání šalvěj
chell
byla sme liny cist cely to vase dohadovani.. takze salvej proti ni nic.... ale de oto ze ty prodavas susenou a oto de... to je jako kdyby tady nekdo prodaval gramace.. proste fuck off deel
púrodavejte cokoli co se da pestovat co je na black listu ale nic co se da jen pouzit...

jo jelikoz uz ti bylo nekolikrat vysvetleno ze se susenyho nic neprodava taxem ti dala body za neleg. drog transkace... a nepis mi pm res to radeji tady pac nemam silu to vysvetlovat je to snad jasny
festis
2 chell: prodej susene salveje mi byl POVOLEN modem dudem, o den pozdeji mi to zatrhnul admin,takze v pohode..respektuju to,ale dodatecne za tohle nedorozumeni mi dat trestne body?neni to trochu zbytecne?
to festis:
Dude Ti 24.11. ve 13,06 napsal "hele sundej si podpis a dej si tryd do baziku"

Carlos se předevčírem (soudím, že 25.11.) v 00,57 tady veřejně vyjádřil "Prodávat jakýkoliv finální produkt - drogu - je proti nejdůležitějšímu pravidlu na Groweru (jedno že se jedná o drogu tolerovanou)."

chell Ti dnes (27.11.) dala trestný body

pokud budu někde prodávat kuřata a správce serveru mi sdělí, že tohle se na daným serveru prostě nesmí z toho a toho důvodu, že to porušuje pravidla, tak první, co udělám, bude, že si projedu svoje příspěvky (pokud si nejsem stopro jistá, že diskutovaný byl jediným se zveřejněným problematickým textem) a sundám všechno, o čem jsem se dověděla, že to porušuje pravidla, zvlášť, když jsem názor správce veřejně akceptovala
nebudu čekat, nevykašlu se na to, protože pak nutím správce či jím pověřené lidi, aby zakročili - vědomě porušuju pravidla, naprosto nic s tím nedělám

carlos to tu napsal předevčírem, TB jsi dostal dnes - proč, kdyžs carlosovo názor akceptoval, jsi příspěvek nesmazal či neupravil, aby neporušoval pravidla? potom bys žádný trestňáky dostat za to nemohl

toť JEN MŮJ názor
festis
taky mi ale dude 24.11. ve 13:12 napsal:

Dude jako Moderator oficialne povoluje festisovo thread v bazaru

dokonce i s touto oficiální potvrzovací certifikací

ale ok, jestli jsou ty TB za to,ze jsem si neprojel vsechny svoje predesle prispevky,tak to beru..
Dude
jo, povolil jsem tred v abaziku, protoze mi z logickeho hlediska prislo, ze festis nedela az tak nic spatnyho..to ze to potom carlos (nejvyssi instance na groweru) zatrhl, uz je vec jina a to (at se nam to libi ci ne) musime respektovat .-)
festisi, jestli Ti to Dude povolil s certifikátem nebo vyhlášením veřejným rozhlasem, je přece jedno, když to bylo PŘEDTÍM, než to carlos zatrhl :rolleyes: pokud sis všiml, TB jsi dostal PO carlosově vyjádření, ne před ním, takže Dudeho povolení bylo respektováno, na svůj názor má plný právo, stejně jako je respektován i Dudem carlosův názor, promiň, Tvoje reakce, že Ti to Dude povolil "dokonce i s touto certifikací", mi připadá jako od malýho dítěte, "ale dědeček řekl, že můžu orvat švestky, dokonce mi ke stromu sám přistavil žebřík, tatínek mi to pak zakázal, maminko, takhle to bylo, no přece musíš brát v úvahu to, že mi to ale dědeček předtím povolil!" :rolleyes:
festis
plyne z toho tedy ponauceni, ze ptat se modu je nesmysl, protoze kdyz cloveku neco povoli tak za to vzapeti muze dostat TB od admina?
festis
jinak reakce "dokonce i s touto certifikací" byla dudeova slova z toho prispevku,kde to povolil, takze kecicky o malym diteti si muzes strcit za klobouk =)
Dude
TB jsi dostal od MODky chellky vcera, kdyz jsi o5 v nejakem prispevku , uz po zakazani inzerce carlosem, znovu inzeroval prodej .-)
ad moje certifikace - nevim jak ti to znovu napsat uz - tady nebyl jasne stanovenej precedens, jakym zpusobem postupovat, pri techto pripadech - po konzultaci s jedu, JSEM SE rozhodl, ze to je v poradku - nasledne karlos intervenoval a prohlasil, ze na SVEM serveru si podobne veci nepreje. Tim cela vec konci. TECKA.
festis
TB jsi dostal od MODky chellky vcera, kdyz jsi o5 v nejakem prispevku , uz po zakazani inzerce carlosem, znovu inzeroval prodej .-)
...
to je blbost, nic jsem po tom uz samozrejme nepsal, nejsem hloupej,abych to po zakazu nekam psal..
snark
ponaučení z toho plyne - že kdekterej přechytralej hrdina si tu bude upravovat pravidla podle sebe - srát na mody - dělat si co chce - a když si někdo dovolí ho upozornit že neni u mámy doma a měl by se chovat podle pravidel a podle doporučení modů tak začne hystericky ublíženě řvát že neni všechno podle něj - takovýhle rozmazlený parchanty mam fakt hooodně rád. uvědom si festisi že tohle je web vlastněnej konkrétní osobou která má právo si dělat co chce - až si uděláš vlastní web tak si na něm prodávej třeba tuny šalvěje - dokud seš na groweru tak dělej co ti řeknou modi nebo admin a neměj kolem toho tuny zbytečnejch keců - anebo di do prdele - doufam že to tu celý konečně někdo rychle smaže
festis
jezisi, no to jsi se zase ukazal. tvoje prispevky jsou znacne "prinosny" a je videt, ze slovo dialog ti nic nerika.. dale te nebudu komentovat
festisi, sorry, ale fakt mi připomínáš mě, když mi bylo pět, kdykoliv mi někdo něco řekl, že nesmím, tak sice jsem prohlásila "ano, maminko", ale nikdy jsem se nespokojila s pouhým potvrzením, vždycky jsem dodala "no ale tatínek mi to předtím povolil" :D promiň, prostě celá já v pěti letech :)
tím končím, tohle fakt nemá smysl :D buď jsem všechno pochopila špatně já, anebo Ty :)
snark
Dialog - k průběhu standardního dialou je potřeba několik věcí - za prvé subjekty dialogu - to bysme byli ty a já a to by bylo v pořádku - a za druhé objekt dialogu - tedy předmět diskuze - a ten neexistuje - není o čem vést dialog neboť o této věci již bylo rozhodnuto - stejně tak nemá smysl vést dialog o správnosti nebo nesprávnosti tohoto rozhodnutí - chápeš to už????? nebo to potřebuješ vysvětlit jednodušeji??? už v názvu tohoto threadu je nonsens - co chceš kritizovat ???? rozhodnutí admina nebo na něj navazující úkony modů??? nezkusíš se radši někde na pěstitelskej fórech abgébovat užitečněji???
festis
nazev threade nepochazi z me hlavy, takze no comment, to se vztekej jak chces..
3103
Túto tému diskusie by mal MOD uzavrieť, lebo sem píšu už iba tí, čo nemajú čo na práci. Veď je už rozhodnuté a už ani ktorýkoľvek MOD s tým nič nespraví.
Harvest...
šalvěj se u nás prodává v různých směsích pro léčitele atp. tak nevím....
Apofiss
Jenže to není šalvěj divotvorná, leč lékařská či některá z těch povolených :rejp: :D:D:D
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od Harvest...
šalvěj se u nás prodává v různých směsích pro léčitele atp. tak nevím....

No,neviem síce,ktorú si myslel,ale na Slovensku sa predáva Salvia divinorum,sušené listy,dokonca aj extrakt ako etnobotanický materiál v smartshope.
link:www.smartdrugs.sk
Apofiss >
u nas je povolena i ta salvej ktera obsahuje Salvinor, Salvej divotvorna totiz neni na seznamu zakazanych latek.

Ale to nic nemeni na tom, ze muze byt jeji nevhodne zneuzivani nebezpecnejsi nez zneuzivani nekterych nelegalnich drog.

Salvej Divotvorna je nejsilnejsi prirodni halucinogen.

PEACE a Respekt k prirodnim darum...
Apofiss
Myslíš, že když budeš dealovat produkty ze šalvěje v saklících, tak tě nechaj bejt?Já to ale stejně myslel spíš z hlediska dostupnosti.Na zelňáku si jí nekoupíš!
Apofiss:
Pokud tomu komu ji prodavas reknes, ze je POUZE k botanickovyskumnym ucelum, nebo bys ji prodaval treba k provoneni mistnosti, tak ji v saklich muzes klidne prodavat.

Pokud bys ale rekl, ze je to urceno ke koureni, potreboval bys na to mit urcite potvrzeni.
snark
praxer - pustá teorie - galerii v Karolíny Světlý zavřeli - Mitras Temple zavřeli - nazdar bazar
snark: neznám ty konkrétní případy, který tady zmiňuješ, ale přijde mně normální, že pokud není určitá látka na seznamu zakázaných drog, tak ji můžeš klidně prodávat.
můžeš dělat vše co není zakázáno, nebo je to jinak?
snark
myslíš že žijeme v "normální" době??? myslíš že fungují "normální" zákony??? fízlové zakládaj zločiný gangy - vydíraj lidi - prodávaj hulení - můžou si ve skutečnosti dělat co chtěj - ale to je OT - takže prosím Mody o zítřejší večerní smaz
myslím, že zákony "normální" jsou. jen jde o to, jestli je lidi dodržují. a ty případy kterýs tady jmenoval (zakládání zločinných gangů policajtama, atd.) jsou podle mě spíše vyjímkou. většina policajtů gangy nezakládá.
festis
a galerii v Karoline Svetly zavreli pac tam prodavali houby..ne kvuli rostlinkam..
festis
citace:
Původní příspěvek od Apofiss
Jenže to není šalvěj divotvorná, leč lékařská či některá z těch povolených :rejp: :D:D:D

salvej divotvorna je stejne povolena jako lekarska..
r-man
Ahoj vsichni MODI, dneska jsem Carlosovi navrhnul upravu pravidel. Postuju to i sem, aby se k tomu mohli vsichni vyjadrit. Prosim jen konstruktivni reakce, at se tady v tom jde pak orientovat !!!

Ahoj, jeste k tomu podpisu...Rad bych navrhnul nove pravidlo. Pokud vim, diskuse kolem podpisu se tykala prodeje nelegalnich veci, jako jsou treba rizky a nebo -nedej boze- dokonce huleni. Slo tam taky o salvej divotvornou. Navrhuju tedy, aby byla ZAKAZANA REKLAMA na cokoliv, co je podle ceskeho prava zakazana latka. Tou je samozrejme marihuana a jeji rostliny(tedy i rizky), o salveji nevim, to by se muselo zjistit. Seminka ale nelegalni nejsou, a to ani kdyz jde o seminka dobre genetiky, tim jsem si naprosto jist. Nemluvim tady o tom, co se pres bazar prodava, pokud nekdo chce riskovat s rizkama, at si riskuje, nebude ale smet mit reklamu v podpisu. A dale: pokud si nekdo rozjede stalej business (=prodej toho sameho vice nez treba 5x), bude pozadan tebou o prispevek na provoz serveru, a pokud neprispeje, nebude smet mit reklamu v podpisu(ale prodavat bude smet dal, nebude se vsak smet zminovat o prodeji mimo bazar=nebude si delat reklamu ani jinak, nez jen podpisem).

Co tomu rikash?
Já bych byl pro, to zní rozumně... Teď ještě, kolik je navržený příspěvek :D :D :D
r-man
Ad prispevek...to at si rozhodne uzivatel sam dohodou s Carlosem, podle me nejdou urcit nejaky procenta, protoze neco je dobrej business a neco je jen tak aby se toho nekdo zbavil. Pokud mam treba hodnotit podle sebe, dal jsem Carlosovi 10%, ale nevim, jestli je to malo nebo hodne...cejtim to jako "akorat", a tim bych se i ridil pri dalsich dohodach. Neni to tu prece o businessu, ale o informacich, tak z toho ten business zase tolik nedelejme.
r-man
Ad Snark: ...hehe :-))))) ..viz "nikde na serverech typu Groweru sem nezažil takovou anarchii že by lidi diskutovali s modama o jejich rozhodnutích a zpochybňovali vůli admina kterou modi reprodukují do praxe svojí činností - místo toho abysme si toho vážili tak se eště zbytečně krafe a šťourá"....

....No jo, jsi prece na Groweru, a ne v armade, feel free, at zije anarchyjeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!! :-)
SALVEJ DIVOTVORNA neni v CR zakazanou.
Neobsahuje latky ktere by byly na seznamu zakazanych latek.

pro potvrzeni mych slov:
http://www.drogovaporadna.cz/dotaz.php?id=73&start=0
jen bych doplnil, ze na drogovapordna.cz odpovidaji na otazky odbornici z oblasti drog.








carlos>|:

Navrhuji zrizeni specialni sekce pro vsechny ostatni halucinogeni rostliny a houby. Zjednodusilo by to orientaci tady na groweru.


PEACE
Dude
praxer - nova sekce uz byla zamitnuta :( viz tred nize..
ad salvej - no to jsem rikal taky, ale stanovisko znelo jasne..
r-man - no ty kalkulujes s lidskou poctivosti :D - jak zjistis, ze nekdo neco prodal vickrat, pokud bude komunikovat jenom skrze PM?
r-man
Ano, kalkuluju s lidskou poctivosti. Myslim, ze vetsine lidi na groweru se da verit, jsme prece jen hulici, ze jo, tagze v pohode...Je jasny, ze vsude se najde nejakej grazl, viz ten hajzlik s tema fermentovanejma seminkama tedka(teda pokud je to opravdu tak, jak to vypada)...ale takovy se budou branit pravidla nepravidla, serou na ne rovnou. A navic, nikdo po tobe nebude chtit polovinu, to je blbost. Prave to, ze castka bude vzdy na dohode dvou, relativne rozumne smyslejicich lidi, kteri oba grower podporujou (at uz pro zisk a nebo pro informace), je voditko k tomu, aby se CHTELI domluvit.
r-man
Treba ja to takhle mam, prodavam ty seminka pres PM, proc taky zasirat forum, ze jo. No a Carlos prece nemuze porad sledovat kolik businessu jsem si dohodnul, to by se z toho zblaznil (pokud do vzkazu vubec muze koukat, tomu ja nerozumim...). Kdyz jsme se ale dohadovali na prispevku, rekl jsem mu, ze jsem zatim prodal cca 20 baleni po 500,-, coz je 10.000 a ze mu teda poslu 1000,-, ze mmmi to pripada akorat. A taky, ze az prodam dalsich 20 baleni, poslu mu ten litr zase, sam od sebe. A proc mu ho poslu sam od sebe? Protoze i ja mam zajem na tom, aby grower fungoval i dal, prispeju na jeho provoz rad. Protoze seminka jsou legalni, narozdil od ganji, a tak se nebojim je prodavat, a vydelat si tim na upgrade pestirny a provoz. A reklama v podpisu? Ta je pak prece vyhodna pro obe strany-vlastne vsechny tri-, grower ma prispevek, ja mam finance taky, kupujici je spokojen, a VSE JE LEGALNI.
r-mane, nevím, v jakém stádiu je Tvoje domlouvání se s carlosem, ale je tu jeho příspěvek http://grower.cz/forum/showthread.p...6521#post316521 , takže Tě prosím, aby sis z podpisu sundal, že prodáváš semínka - administrátor svůj názor vyjádřil, pokud ho změní a povolí to, můžeš si ten inzerát znovu do podpisu dát, ale zatím o žádné změně nevím, takže si, prosím, sundej ten inzerát z podpisu
díky
Harvest...
2Apofiss :Festis má pravdu. šalvej divotvorná se prodává ve směsích pro lečitele tusím že to dávali ve zprávách na nově:) hulil to tam nějakej typon :)
Apofiss
r-man:

lol ty seš mi ale podnikatel!Proč tu reješ s tím,abychom platili za pár inzerátů na řizky.Ses zcvoknul ne?Já nebudu podporovat komerčnost groweru ani omylem a ty si dělej co chceš.Hlavně to nenuť ostatním.To, že někomu občas přeroste matka a vydělá si na novou lampu prodejem řízků z ní mi nepřijde natolik důležité, aby z toho musel dotyčný odvádět daň adminovi....nemluvě o tom, že server si na sebe rozhodně vydělá.Tyhle kecy mi přijdou komoušský a zaváni to "milionářskou" daní.Tenhle server je tu především pro osvětu a o tomhle se tu nechci dočítat.Navíc inernetové bazary jsou povětšinou zdarma, jen nějak ozvláštněné či lépe viditelné inzeráty jsou placené a tuhle úlohu tu zastávají bannery growshopů atd.K těmhle řečem tě vede co?Já myslím že se jen jak malej kluk chlubíš lovákama který hazíš do koše...sry za nepříčetnost, ale fakt si mě dožral.A to v žádném obchodu tady nejedu, takže mi to může bejt šumák...

P.S.:to co tu píšu o serveru je jen můj názor a carlos mi ho klidně může poupravit, tak to neber jinak

čus
Já se musim zastat r-mana. V podstatě si pod podpisem můžeš udělat reklamu (třeba na semínka), když budeš hojně přispívat, můžeš si tím vydělat slušný peníze. Někdo si je dokáže třeba vydělat přes bazar i tak, ale takhle je reklama v podpisu mnohem účinnější a třeba r-man, tím že tady zveřejnil svý "účetnictví", tak je to třeba příklad, jakou má úspěšnost tenhle krok... To, že navrhuje, aby lidi přispěli, když maj reklamu v podpisu, je pouze konstruktivní námět. Tu desítku, kterou vydělal na semínkách je slušná částka a to, že to řekl, je pouze jeho dobrá vůle a je jedinej kterej to tady udělal. Spousta lidí tady na Groweru vydělala přes řízky a já nevím buhvíco nějaký prachy a nikdo neřekl kolik jim to sype. Na jednu stranu se tady dozvíš jak dobře vypěstovat kytky, na druhou stranu věřím tomu, že sem chodí třeba určitý lidi, který pěstění nezajíma a přijdou čistě šmelit přes PM. V podstatě, i kdyby se stalo, že by se domluvila nějaká suma z prodeje za reklamu v podpisu, záleželo by jen morálně na tom člověku jestli by přispěl, může každej říct "neprodal sem nic", že jo... :D:D:D
A nebo to zakázat, dát pouze inzeráty do bazaru a v podpisu ať jsou jen různý pindy nebo odkazy na galerie nebo thready o pěstění...
r-man
Ty blaho, tak to jsi me docela prekvapil :-O ..ja myslel, ze jsi tu jeden z tech chytrejsich a vsimavejsich...no nic, uvedu tvoje poznatky na pravou miru, asi jsi jen spatne cetl...

1. Nereju s tim, aby nekdo platil za inzerat, byl to jen dotaz, napad, tak se hned necil.
2. Komercnost groweru to uz davno je, viz reklamy growshopu a na suvenyry. Nikomu to nenutim, byl to jen dotaz.
3. To, ze nekomu preroste matka neznamena, ze MUSI odvest dan, psal jsem prece, ze se jedna o reklamu v podpisu, a ne o dan za zavedeni threadu v bazaru. Jde tedy o reklamu na stalej business, kterej ta reklama podporuje. A to jednoznacne, me se ozyvaji lidi, kteri se do bazaru vubec nepodivali.
4. Ano, server je tu predevsim pro osvetu. EHM...ale business v bazaru docela frci, vid? :-) A ty se o tom dozvidat nemusish, dohodne se na tom vzdy Carlos a dotycny "businessman". Komous rozhodne nejsem, to si odpust, nesnasim ty rudy smrady, a milionarska dan to neni, protoze to NEBUDE povinne(proste pokud to bude stalej business, a neprispejesh, nebudesh mit reklamu v podpisu, jinak se nic nemeni).
5.Ano, pokud si to dash do podpisu, JE to obzvlast viditelne, s temi inzeraty se to tedy da srovnavat.
6. Sorry, ale nejsem uz malej kluk, to snad poznash podle vyjadrovani, a penezma se chlubit nepotrebuju, k nicemu by mi to nebylo. Uvadel jsem to jako priklad, jak dohoda muze fungovat. Vyraz "hazet lovaky do kose" jsem nepochopil, co jsi tim myslel?


A pro ostatni..byl bych rad, kdyby se k tomu vyjadrili VSICHNI MODI, neni to prece nic zavaznyho, chci jen znat nazor, jestli by to takhle mohlo fungovat (+- nejake upravy treba). Rozhodovat o tom bude samozrejme CARLOS, vase nazory muzou, ale take nemusi(je to prece jen jeho server :-) ), pomoct pri jeho rozhodovani.
r-man
Ve svem prispevku nahore pisu: "Navrhuju tedy, aby byla ZAKAZANA REKLAMA na cokoliv, co je podle ceskeho prava zakazana latka"

...To je zakladni navrh! To, ze je mozno za reklamu v podpisu pak jeste prispet na grower, je uz prece uplne vedlejsi!!!
PiosOne
no zní to zajímavě, ale realizace asi bude pokulhávat. tzn.pokud někdo bue kšeftovat via pm, tak bude zalezet jenom na nem, jestli penizky da nebo ne. a zavedenim nejakych pravidel, se tohle nezmeni. to je v lidech. takze celkove mi to je celkem jedno :)
Krychle
r-man: Pokud by prispevky na server byly placeny pouze z toho, ze dotycny bude mit povolen inzerat v podpisu, tak rozhodne nejsem proti...nejakej desatek na server bude fajn...ale zajimala by me jeste jedna vec: kolik stoji provoz serveru? Jestli tyhle prispevky spolu s reklamou na growshopy nahodou neuzivi servery dva..ne ze bych carlosovi ty penize nepral, to ne...popravde je mi to uplne jedno...ale jestli to neni uz moc..:confused:..nevim, neorijentuju se v tom moc, ale chtel jsi nazor, tak tady ho mas:D Mohlo by to tak fungovat, samozrejme...vsechno jde kdyz se chce...ale prave jestli se chce..ze jo:frog:
Apofiss
r-man:

Hmm, tohle znělo o dost lépe než to před tím....v zásadě souhlas.Byl jsem včera nějak nasranej či co :eek:.Přijmi prosím omluvu...
r-man
Jasan, nic se nestalo :-)

A jeste jednou pro ostatni... Odpovidate mi skrz PM a vetsinou jde o ten prispevek. Hlavnim cilem ale bylo, aby si kazdy mohl dat do podpisu cokoliv, co neni nezakonne prodavat. Ty prispevky se daji klidne doresit potom, to uz neni tak dulezite, dik za pochopeni.
r-man
2Krychle, koukni se treba sem...
http://www.superhosting.cz/serverhousing.php
..ale jestli to ma Carlos v Arachne.....no to je fuk, i kdyby mel provoz serveru zadarmo, tak ta prace s tim je nekonecna !!!
prenda
Netuším,jak je to s financováním G,ani kolik stojí provoz serveru.Je mi to celkem jedno.Pokud bude problém,jsem ochoten pomoci.Otázky ohledně financí jsou asi čistě na majiteli,tedy Carlosovi.Já jako MOD do toho nemám co mluvit.

Aby se zabránilo některým nedorozuměním ohledně obsahu v podpisu,navrhuju,aby se udělal nějaký soubor pravidel,který bude použití různých odkazů a reklam přesněji charakterizovat a umístit jej společně s úvodními informacemi.

Otázka co je a co není aktivní,psychotropní,zakázaná,halucinogenní,protizákonná látka je dost složitá,a ani přední odborníci na ní přesně nedokáží odpovědět.Záleží ovšem i na úhlu pohledu a také jaká osoba tuto problematiku nahlíží.Proto zde na G není jednoznačně řečeno co je povoleno a co ne.Ani to vlastně nelze říci a bude to vždy námětem na diskusi.Přesněji lze tyto látky vymezit pouze pokud se něčím omezíme.

R-man a jeho návrh s podpisy počítá s určitým omezením v této problematice v rovině českého práva,kde už se je čeho chytnout,i když s českou legislativou spousta z nás nemusí(nemůže :D ) souhlasit.
V zásadě nejsem proti tomuto návrhu,pokud existuje dostupný a ucelený seznam povolených/zakázaných látek.

Co se týče financí a příspěvků,to si musí vyřešit Carlos sám.Do toho IMHO nemam co mluvit.
Krychle
r-man: Mas pravdu s tou praci:)
Jen jeste jedna vec: kdyby si clovek mohl dat podpisu cokoliv, co neni nezakonne prodavat, tak tu bude celkem dost neprehlednej bordel..."prodam ventilator, vybojku, balast, ponozky - klikni sem.:rolleyes:..to by ten prispevek mel byt zavedenej uz od zacatku.
Nevim, je mi to fakt jedno, at se dohodnete na cemkoli, budu to respektovat..:)

prenda: Vsak ja se mu penez taky nehodlam montovat - jen me to zajimalo, to je cely:)
snark
no za á - vykřikovat že šalvěj neni zakázaná a proto se s ní může cokoliv je nejlepší způsob jak zařídit že zakázaná bude v nejbližší době
za bé pro r-mana - nevim jak tě napadlo že prodej semen je trestně nepostižitelnej - napařej ti šíření toxikománie formou pomoci a přípravy a tradá
za cé - nejlepší způsob regulace čehokoliv je to že si Carlos sám osobně po zralé úvaze rozhodne co mu příde jako "ještě v poho" a co "už moc" - ostatní pak po zralé úvaze rozhodnou jestli dané podmínky jsou pro ně akceptovatelné či nikoliv
chell
takze ja myslim ze zakazovat jakoukoli reklamu v podpisu je cajk od ceho tu je bazar ale tady slo oto ze on prodaval jak by nekdo vtipne nazval vyrobenou drogu.. ususenej material a to vazne ne to dam body kazdymu at je to kdokoli kdyz to nepochopi co mu to rekne deset lidi...
r-man
Chellko nerozumim uplne tvy odpovedi...jako ze je v pohode, aby reklama v podpisu nebyla?

Krychle, hadej proc tu takovej bordel dotedka nebyl, i kdyz se to v podstate smelo, kazdej si tam mohl dat treba kazdej metr kabelu zvlast :-) Reklama pro tebe bude mit smysl, kdyz to bude stalej business. Jinak to tam budesh mit treba jen par dni, nez to prodash, viz vybojka atd...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma