wolverin |
myslis ako dlho by mala byt odstata? no minimalne podla mna aspon 2 dni. ja som si kupil 4 x 5l bandasky s destilovanou vodou, jedna stoji tusim 50sk a ked som minul tu destilku tak som proste uz len napustal do bandasiek vodu a nehal v špajske stat.
jednu 5l minieš tak mozno tak za tyzden - neviem v com pestujes ale predpokladam podla "prvni pšštovani" ze asi hlinu ;)
ak budes vzdy naplnat znova minutu vodu z bandasky tak budes mat stale vela vody na zaliatie a aj v pripade potreby-problemu dost vody na preliatie. |
|
|
paveha |
Za dva dny je voda dostatečně zbavena chloru , takže se může použít bez problému , někdo používá i po jednom dnu. Co se týka zkažení , tak v teplotě okolí 15-20 stupnů určitě vydrží nejmíň 10 dnů.
Pokud nespotřebováváš moc vody je dobré ji převařit , ale jen pro opravdu malá spotřeby , po 5 minutach varu nech schladnout a uvidíš na bocích hrnce usazeniny , kterých se aspoň částečně zbavíš. Samotná destilka není na zalévaní dobrá , používá se na proplach a jiné speciality , ona totiž v obchodě je destilka technická , není to to samé co voda vyrobená destilací ,ona je jen chem. upravená aby mněla vlastnosti jako pravá destilka. |
|
|
buba.sparxxx |
jestli si doma doděláváš ph nějakýma kyselinama tak je to stejný ne jak nějaká chem. destilka........kde se dá sehnat pravá destilka?? |
|
|
paveha |
Nevím jestli je pravá destilka v lekárně nebo někde ,ale jak už zní název tak pravá vzniká jedině destilací , musíš si koupit přístroj , ale to asi nehrozí ,pro naše kytky stačí technická , nejlépe je ale používat dešťovku , pokud máš možnost. Voda z kohoutku pokud není v horku tak vydrží , jednou na dovolěné jse ji použil po 10 dnech a dobré, takře kytky vydrří určitě víc. Musí být ale čistá nádoba. |
|
|
Hellemese |
Jojo, destova voda je nejlepsi...
Vodu z kohoutku nechat odstat minimalne jeden den. Pokud mas vodu tvrdou, tak ji prevar.
Neni na skodu, kdyz ti doma zustane treba nejaka nedopita mineralka...nechat ji odstat a zalit to ni. Neni tvrda a neskodnym zpusobem doplni ziviny. |
|
|
|