Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
[TO NECHCEME][JXD] - Klikni zde pro originální téma
maslox
Tak jsem zase [ted nejak porad pisou vo huleni je to asi nejaka moda] potkal zajimavej clanek od JXD v Reflexu [č.47/listopad] no a prectete si to! co bych to tady vokecaval...:bandit:...
maslox

...
Přesně tohle -1,5g- měl u sebe náš hrdina v kapse

[Edited by maslox on 28-11-2001 at 11:05 PM]
maslox
Naše republika má ze srovnatelných tj.postkomunistických) zemí nejpokročilejší drogovou legislativu, a především praxi jejího výkonu. Reálná čísla tomu odpovídají: mládež v naší republice se sice nebojí přiznat experiment (osobní zkušenost s drogou přiznává dnes nadpoloviční většina lidí kolem dvaceti let), zároveň máme výrazně nižší nárůst počtu těžce závislých než země, které zvolily cestu represe. Podívejme se tedy na příběh ze sousedního Polska, jež "tvrdou" cestu zvolivo již před lety.
maslox
Bydlím těsně u hranic a všichni tady jezdíme nakupovat do Polska na trhy. No a tak jsem jel na nákup a trošku jsem zaspal, takže jsem rovnou vletěl do džínsů, co jsem měl na sobě den předtím, sedl do auta a jel. Tam jsem projel v pohodě. Ale když jsem se vracel ... No -prostě jsem si od večera nechal v tý malý kapsičce džínsů pytlíček jako ten, co jsem ti dal (viz fotografie). Teda: Pytlíček byl asi dvakrát větší, ale bylo tam stejně, troška - navážili toho i s tím pytlíkem čtyři gramy, takže
tam mohly být tak nanejvýš dva gramy, ale spíš gram a půl trávy. (Poznámka zasloužilého konzumenta: Podle kvality na tři až pět jointů. V České republice je držení takového množství přestupek, který se obvykle řeší napomenutím a domluvou, neboť reálná drogová politika České republiky bere na vědomí, že trávu kouří až šedesát procent mládeže a problém nastává jen tehdy, když ji začínají kouřit děti.)
maslox
pes

Když jsem se vracel zpátky, tak se mě polský celník ptá, co vezu. Říkám, že nic, že jsem byl na trhu pro lustr, ale žádnej jsem nekoupil neměli prostě žádnej, kterej by se mi líbil -, a celník říká, abych si dal auto stranou. A tam seděl pes. Nevím proč - asi měli nějakou akci. Stáhnul jsem okýnko a ten pes zbystřil - já totiž normálně balím v autě špeky a znáš to, jak se balí, tak toho napadá spousta na zem, má to aróma, a pes to ucítil. Hned tam naběhnul a zdálo se, že mi roztrhá celé auto, protože nemohl nic najít. Ale pak našel vedle řadicí páky jointa, protože já bydlím opravdu hned u hranic, a jak jsem čekal na odbavení, takjsem si jednoho ubalil, abych si mohl hned v lesíku nad naší vesnici zapálit. Pes vzal jointa do huby a celník se mě ptá, co to jako je, já říkám, že papiros - cigareta. Celník se zeptal, jestli pán kouří něco jiného než tabák, a já mu povídám, že občas trávu. A on hned: Aha, tak to je marihuana. A už mne odvedli, komplet rozebírali auto ... Pes přitom hledal dál a našel v autě pod podlážkou půl gramu hašiše. Ten tam musel ležet nejmíň půl roku, byl normálně zapadlej. A celník hned, jestli je to heroin, já mu vysvětloval, že je to ta­ky jako marihuana, jenom slisovany', ale on ne, že to musí být heroin ne­bo kokain. Asi neznaj' hašiš. Pak mi našli dlouhý papírky a on, na co to mám. Tak jsem mu vysvětloval, že z toho se jako balí ty špeky (poznámka zasloužilého konzumen­ta: špek je současný hovorový výraz pro marihuanovou cigaretu, naší střední generací konzumentú nejčastěji nazývanou joint), a on bl­bec nemohl pochopit, že se špeky balí, když se prodávaj' dutinky. Mys­lel si, že je jednodušší nacpat tu trá­vu do dutinek ... Mě odvedli stranou a pes kolem auta ještě hodinu šílel, jak cítil tu trávu různě rozsypanou v čalounění a na podlaze.
Tak auto rozebrali, zavolali druhé­ho psa, ten taky nenašel nic, proto­že já nebyl pro marihuanu, ale pro lustr, kterej jsem navíc ještě nesehnal, a šel jsem k výslechu. Nejdřív že mi udělaji osobni prohlíd­ku - tak jsem vytáhl z kapsy ten zby­tek trávy a dal jsem mu ho, než aby mě prohledávali.
Ale oni mě prohledávali stejně a nejvíc mi prohlíželi předlokií a lýtka a centimetr po centimetru hledali vpichy ... Bylo prostě vidět, že jsou úplně mimo. Byl jsem tam od půl třetí odpoledne do půl devátý večer. Český celník mi ještě říkal, že se mnou sepíšou protokol a pustí mě ­já s tím počítal také. (Poznámka zasloužilého konzumenta: pokud vás podobná nepříjemnost postihne na­příklad v Bavorsku, dostanete zhru­ba sto až dvě stě marek pokuty, a když jste drzí na úředníka, tak ješ­tě razítko do pasu, že na rok nebo dva nesmíte do Německa tu trávu jezdit kouřit ...) No ale oni mě odvezli do města, na státni prokura­turu, a dali mě do cely předběžného zadržení. Na čtyřicet osm hodin. Tak jsem byl dva dni zavřenej. Pak mi dal prokurátor dalších čtyřicet osm hodin a v místních novinách vyšel článek
"český pašerák drog u sebe měl cigaretu marihuany".
maslox
soud

Po čtyřech dnech jsem měl první soud a tam jsem dostal jedna až pět. Prostě obvinění z trestného či­nu podle nějakýho paragrafu se sazbou jeden rok až pět let. A šel jsem do vazby. Na soud se tam če­ká tak čtvrt, půl roku. Hned první den ve vazbě jsem se seznámil s klukem, který rozbil na hranicích hubu celníkovi. Hrozilo mu vězeni nejvýš do tří let. Přišel můj advokát, že požádal o kauci a soud schválil, že když zaplatim čtyři tisíce zlotých, to je asi čtyřicet tisíc korun, tak půjdu ven. Zavolal jsem otci, aby přijel s peně­zi, už jsem byl vysmátej, že půjdu ven, a pak se objevil můj právník znovu a řekl mi, že soud mou žádost o kauci zamítl, protože bych dostal do pasu razítko deport a už bych se nemohl dostavit k soudu.
No a tak jsem vyfasoval nádobí z umělé hmoty a šel do vazby. Měl jsem obrovskou kliku, že umím pol­sky a že jsem byl v cele se starším chlapem, kterej byl úplně v pohodě a krok za krokem mi říkal, jak se tam chovat. Takže mě za celou tu dobu nikdo ani neošukal, ani jsem nedostal přes hubu. Byl jsem tam třiatřicet dní, než otec nějak zvenku za padesát tisíc korun zařidil, že jsem šel před soud po těch třiatřice­ti dnech a ten rozhodl, že jsem už byl dostatečně potrestán.
maslox
Na webu poslance Františka Pejřila najdeme jeho návrh novelizace českých drogových paragrafů. V důvodové zprávě se píše: Dokonce i v písemném materiálu ministerstva spravedlnosti z roku 1998 jsou jako negativní dopady novely trestního zákona provedené zák. č. 112/1998 Sb. ("Severův" zákon - poznámka autora) uváděny mimo jiné: dalši nárůst kriminality vyvolaný zavedením fakticky obec­né trestnosti držení drogy pro vlastni potřebu a s tím spojené zvý­šení zatíženosti všech orgánů činných v trestním řizení.

Proto poslanec Pejřil navrhuje jednoduše Severův zákon zrušit a driení ponechat jako přestupek s nejvyšší pokutou 5000,- Kč.

Proč?Navrácení trestniho zákona do stavu před účinností zákona č. 112/1998 Sb. nikterak neoslabí ochranu společnosti před nepříznivý­mi jevy spojenými se zneuživáním drog, ale povede k odstranění neúčinného, právně problematického a neefektivního ustanovení. Možnost postihu držení drogy zůstane nadále zachována v přestupkovém zákoně, jehož znění ovšem nadále bude brá­nit tomu, aby byl vykládán šikanózním způsobem a vedl k posti­hu osob drřících drogu za účelem její bezprostřední konzumace.
Existuje lepší argument ve prospěch tohoto návrhu než kafkovský příběh ze sousedního Polska, plný nespravedlnosti a korupce?
Era
Po měsících vytahuji tento thread z hlubin zapomnění svým příběhem.
Před lety jsem jel se svou Škodou 100 (nebo už to snad byla 110LS ? :) ) na Slovensko do Holíče ke své bývalé profesorce opravovat gril. Přijedu, pohlédnu na gril, pravím, že se do něj pustím až doma, kecáme, jeden rum, druhý rum, no tak řídím, to už stačí, tak díky a ozvu se. Sedám do auta (nesmějte se! Dělala 125 km/h :D) a valím přez slovenskou celnici. O.K.
Česká celnice: Dobrý den, kontrola, ukážete nám kufr? Tak po 2 rumech jsem se nechtěl hádat - v kufru bylo asi 6 vyřazených autobaterií (ani nevím, kde jsem k nim přišel:) ) a spousta dílů z motoru. Kókal na to, soucitně pokýval hlavou, no a zrak jeho padl na zadní sedadla. "Co to tam máte za bedýnku?"
"To je pětadvacet roků starý gril," poučil jsme ho, jako idiota s intonací "neteče a nepoteče, je malý tlak :)".
Tak jo. A prej co je za zadníma sedadlama? Tak jsem mu ukázal veterinářskou houni a byl jsem propuštěn.
No a po pár hodinách, když jsem po úspěšné opravě grilu šel opravit antikorosní nátěr vozu, pod sedadlem, na němž jsem vezl prve gril, a které je odklopitelné jsem nalezl flašku od Nutely se zelenou drtí v množství - no - tak na 30 jojntíků :D :D :D Zůstalo to tam po nějaký akci a já blb na to zapomněl. Jinak bych to krz čáru nevezl. Tak blbci a opilci mívají štěstí.
Doufám, že nedostanu K- za řízení pod vlivem - už jsem se polepšil - neřídím už 2 roky a nepiju už 5 dní :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma