Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
staři vybojky - Klikni zde pro originální téma
wocas
Zdarek, řekl bych, že tak obvykle max. rok(doporučení od prodejce) ale nejlepší je samozřejmě co sklizeň to nová výbojka
Jahudka!
puljec - No co jsem cetl,tak treba phillips son-t agro vyrobce udava zivotnost 30000 hodin.Plantatar myslim 10000 (taky je levnejsi)..No a ted kdyz bys svitil 2/3 casu na kvet a 1/3 na rust tak bys za rok nasvitil 5100 hodin.Takze plantastar by ti mela vydrzet asi 2 roky nnstop pestovani a agro by melo fachat 6 let...
metalsodik
Něco jiného je životnost a něco jiného je zmenšení svítivosti , ta určitě nastává , ale je otázkou jestli se vyplatí ji jak píše wocas měnit po sklizni , no to je myslím extrém !!!!!!!!!!!! Pokud člověk pozoruje své kytky a má stejnou odrůdu tak pozná pokud by to dávalo o hodně méně na výnosech , ale pro pár gramu menšího výnosu bych to neměnil tak brzo , každopádně u agra určitě až za 70% životnosti ,protože to je drahá lampa . Třeba u sodíku menších watáží je to něco jiného , taková 250 sodík je dnes levná , tam bych po roce až roce a půl o tom uvažoval.
wocas: co sklizen to vybojka je hodne casto.. ja bych to videl tak po 5 skliznich (zalezi taky jestli mas vybojku na kvet, nebo nak rust i kvet..)

Pokud chcete mit jasno, tak si kupte Luxmetr (v Hydroponic digitalni luxmetr s presnoti 0,1 lux za 2150,-)
dRazZiL
hele kdyz uz resite ty vybojky kera je nejlepsi(400)....ta agro?
agro je urcite dobra, ma spektrum optimalizovane pro pestovani rostlin a ma pomerne dost UV zareni
Al Capone
Zdravim, HPS (sodikove vybojky) Son-t pro Agro je svym spektrem prizpusobena pro pestovani rostlin navic vyrobce tvrdi, ze ma vetsi svitivost v lumenn. Oproti beznym vybojkam je o poznani drazsi a jeji kvalita neni dokazana ! Vymenovat vybojky po kazde sklizni je hloupost. Za jednu sklizen se nasviti kolem 1300 h. coz je asi 18x40 a 12x50. Prumerne vybojky maji zivotnost kolem 8000-9000 h. coz je tak asi 5 az 6 sklizni pak uz ztraceji na kvalite a je zapotrebi ji vymenit.
Jahudka!
dRazZiL - Pro rust rostlin jsou nejlepsi agrovybojky..1 phillips son agro,2 osram plantastar,sylvania growlux no a pak to ostatni:)
Co ma nejdelsi zivotnost to nevim,ale asi prave to agro s 30000 hodinama..
metalsodik
No jen na růst jsou nejlepší matalhalidové výbojky , od agro se liší jen o 40 kelvinů. Aspoň co uvádí výrobce.
Al Capone
Vysokotlake vybojky son-t pro agro jsou pomerem na svoji kvalitu priliz drahe. Rozdil mezi nima a jakymikoliv jinymi vybojkama neni skoro zadny a cena je opravdu prehnana. Proto bych tem, kteri nemaji na "rozhazovani" doporucoval takoveto vybojky radeji nekupovat.
Jahudka!
Osram plantastar 400w jsem nekde videl asi za 850 coz neni zase tak moc..Ale je jasny ze kdyz nekdo setri koupi radsi normalni son-t..Kazdopadne agrovybojka je podle me urcite znat..
Jinak je jasny,ze na rust je nejlepsi nejakej metalhalogenid,ale pod tim agrem to taky roste jako z vody tak proc jeste menit vybojky,pripadne zjistovat jestli muj balast je schopnej jet jeste s MHackem..Navic mtalhalogenidy prej pekelne hrejou...
metalsodik
Metalhalidy hřejou na Sapi systémech ,ale na origoš tlumivkách je to ok. Je ovšem pravda že pokud nemáte dvě skříně ,což v případě metalhalidu doporučuji je méně pracné použití Agra , nemusíte nic šroubovat atd. Nevíhoda je že nejsou v 250 Watt a pro ty co nepotřebujou 400 watt není jina volba než sodík což je obrovská škoda.
Co se týče životnosti výbojek, tak mám ověřeno, že po roce normálního growingu začne svítivost rapidně klesat. Výbojka bude svítit, ale třeba o třetinu míň, tzn. že po roce svícení vaše 400 W sodíkovka s cca 48 000 - 55 000 lm bude vyzařovat pouze 30 000 lm. Obyčejným okem to nejde poznat, ale kytky to poznaj. Takže doporučuju po 3 až 4 sklizních měnit... K těm agro, maj sice lepší spektrum, ale co vím, tak u nich je únik svítivosti ještě markantnější než u sodíku. Myslím, že to je dobrá volba, ale osobně bych volil variantu mít metal a sodík a v jednotlivých fázích bych pouze měnil výbojnici.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma