Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
klony problem, pomoc prosim - Klikni zde pro originální téma
CAESAR
Zdravim. mam takyto problem. mam klony 15 dni v raselinovych tabletkach v parniku a furt nekorenia. zacinaju im padat a flakatozltnut listy. jeden som dnes vytiahol a ziadny naznak korienkov. spodok stopky zacal odhnivat. poradte prosim ako im mam pomoct. dlho uz asi nevydrzia.

dakujem
šiška-skunku
kup stimulax a namoc do toho kousek stonku tech rizku a soupni to bud do hliny nebo do rockwoolu a prubezne zalejwej tak do 4 dnu by mely zakorenit ... :)
nazdar,

mno takze ide to aj do jiffy tabliet len to treba robit poriadne..
- tablety nesmu byt prilis mokre premocene iba trochu vlhke aby nehnila rastlina ...
- prilievat iba vtedy ak uz je uplne sucha ...
- je dobre ak im ide od spodu trochu tepla pomaha to pri zakoreneni ....
- treba vetrat ten parnicek.. malo by tam byt pasivne vetranie....
- absolutna hygiena - cisty parnicek a najlepsie pouzivat destilovanu vodu...
- dostatok svetla pre klony
- pouzivat korenove stymulatori moja skusenost je so stimulaxom vo forme gelu tekuty neodporucam... praskovy je vraj tiez v pohode
- nechat minimum listov na klone iba aby prezili - odpar vody

kukni ako klonujem ... mam to v podpise je to sice do rockwoolu ale v podstate sa tak klonuje aj do tabliet

snad som ti pomohol
joeart
expiry_date1
CAESAR,tiež som mal s tým problém(2x) a ja som to potom radšej zasadil do substrátu a chytili mi všetky,v jiffy zakorenila len jedna z asi 20ks.A to som tam mal skoro 2 týždne.Ale tiež som možno niekde robil chybu.Normálne to zasaď do kelímkov so substrátom,podľa mňa.
Používal som Stimulax I(práškový).
CubE ZerO
No ja to robim tak s klonovanim, ze hodim Jiffy tablety do vody, pockam 3 - 6 hodin, potom urobim do stredu dierku, klon odseknem z rastliny, zarezem do sikma koniec, stimulax I rozriedim s vodou - ale aby z toho bola skor kasa - musi to byt huste trochu, s tym natriem dobre tu cast klonu, ktora bude v jiffy tablete, potom trochu z toho stimulaxu nalejem do dierky tej jiffy tablety a strcim tam ten klon, dam do parnicku /skusal som raz aj pod odseknutou pet flasou/ a necham tak, raz denne postriekam rozprasovacom s odstatou vodou - a vlastne v tedy sa to aj vyvetra /inak nevetram/, Tabletu nezalievam, iba ked zacina z vonku obschynat tak ju trochu postriekam tym rozprasovacom....

asi tolko,... dufam, ze ti to pomohlo - podla mna klony do jiffy dobre zakorenuju - jt to vlhke a vzdusne /vzdusne to je ak to neprelejes/....

vela zdaru...
kozzy
to šiška-skunku: prosím tě, co to užíváš za zázračný stimulax, když ti to zakořeňuje do 4 dnů? Takovej by se mi taky hodil.
CAESAR
dikes za odpovede. pouzil som gelovy stimulax ale dost stary, to by hadam ale nemalo vadit. vyzera to tak, ze som to asi moc prelial, tej vody som tam mal fakt dost. dufam ze to preziju.

kozzy>on chcel asi napisat 14 nie 4
inf3cti
ja som tiez skusal klonovat v Jiffy tabletach, bez valneho uspechu, klony sa nechytali a nechytali, ci boli vo uplne mokrom substrate, vlhku, suchu, alebo akokolvek.

v kokose mi zase ani jeden klon neumrel, chytili sa vsetky, dokonca aj jeden, ktory som vybral z Jiffy, lebo tam nechcel rast. v rockwoole to zakorenovalo tiez, ale s tym som zase tolko neexperimentoval.
šiška-skunku
jej sory kluci chybicka se wloudila :/ samo ze do 14 dnu :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma