Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Cim starsia tym silnejsia? - Klikni zde pro originální téma
ZinZucht
Cafte zhulenci ja som pocul par krat ze cim je grassik starsi tak tym silnejsi. Cize dlhsie rastie povedzme ze ju na raste necham 1 rok.Je to pravda dik za odpovede
r-man
O tom jsem jeste neslyshel, ale vzhledem k tomu, ze je to v prirode jednoleta rostlina, moc bych tomu neveril...Spis ale pockej jeste na vyjadreni nekoho, kdo tomu lip rozumi.

Mozna by se ta doba dala vyuzit na poradnej rust a poradny rozvetveni, takovej dvoumetrovej strom/koule, a pak na kvet, a vynos na jedne kytce treba 500g? :-) ...Jednou se mi to stalo, ale na to stacilo pul roku.
expiry_date1
Tiež ma to zaujíma,mám 4 malé mamičky z rezov a rozmýšľam ich nechať pár mesiacov na raste,strihať a po nejakom čase si spraviť ďalšie z rezu a tieto s hrubými stonkami,vyvinutým koreňovým systémom a poriadne rozvetvené hodiť na kvet.
expiry_date1
mne ani nejde o nejaký mega výnos,možno skôr ako to bude vyzerať chutiť a tak.Samozrejme,že týmto spôsobom sa pestovať normálne neoplatí a ešte aj tá elektrika,ale raz za čas dať vykvitnúť nejakú tú mamičku...
ZinZucht
ja myslim ze ak ju tam nechas povedzme 4 mesiace rast tak z toho bude pekny bujak cca 1.5 m no a ked ten bujacik okvitne mash tolko urody ze neverim ze napestujesh viacej tvojim sposobom. Moj sposob je 4+2 mesiace
no a tvoj je 1+2 1+2 1+2 a az tak sa vyrovnash mojej urode mozno ani f tedy tak neje co rieshit.Mas sice 3 urody ale po cca100g a ja mam naraz cca400g a mam to za 6 mesiacof a ty to mash za 8 mesiacof. A aj ked ja budem mat vynos biednych 300g ale mam to o 2 mesiace skor.takze k tej elektrike ti spotrebujesh viac o 2 mesiace.Tak si myslim ze to moje je vyhodnejsie.
ZinZucht
berme pri rovnakom pocte rastlin.
ZinZucht
heh som sa pomylil ty to mash dlhsie o 3 mesiace
expiry_date1
ZinZucht:to je možno pravda,ale na takú rastlinu už potrebuješ aspoň 600W.
ZinZucht
na 1.5m potrebujem 600 W? ved ide o priestor na ktory svieti ne??? ja tam kcem mat 400 W na 1m2.Myslim ze je to dost ne?
Galen Aldaron
z knihy Marihuana (od Libora Dupala): "Generalizujeme-li, pak čím delší je životní cyklus rostliny, tím se koncentrace účinných cannabinoidů zvyšuje, dokud zůstává rostlina zdravá a vitální. Záleží spíše na vývojovém stupni rostliny než na jejím stáří. .....
Šestiměsíčtní rostlina je obecně potentnější než čtyřměsíční, byť jsou obě v květu. .. U zdravých rostlin je možnou sklizeň prodloužit až do jejich desátého měsíce. Starší rostliny se již často vyvíjejí abnormálně ... "

Ovšem s řízkama se to vše ještě zesložiťuje... ovšem rozhodně ten rozdíl v potenci nebude obrovskej (ale znatelnej asi ano :-) .. myslim, že je to dobrá rada spíš pro venek.. Oni to pak lidi stejně (bohužel) naředěj jedovatým tabákem, takže malý rozdíl potence se zcela ztratí..
ZinZucht
takze podla teba oplati sa nechat rastlinu na 4 mesiace v rastu alebo ani velmy nie berme do uvahy vsetky kriteria o ktorych sa tu hovorilo tj. cas vynos prachy za elektrinu. dik
SCRAT
heh no podivej podle me se to nevyplati... potrebujes tak 600-1000w:D
box jak kravu protoze za 4 mesice v rustu budes mit tak 1,5m rostlinu podle toho zda budes mit sativu ci indiku a jak moc budes stipat...
a po prepnuti jeste poradne povyrostou!!

no sice usetris na seeds ci rizkach ale zase to prosvitis a provetras ja budu mit 2 sklizne za tu dobu a bude to kwalitni matros... ale rostlina by to byla krasna:)
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od ZinZucht
na 1.5m potrebujem 600 W? ved ide o priestor na ktory svieti ne??? ja tam kcem mat 400 W na 1m2.Myslim ze je to dost ne?

Nejde o plochu,ale Ty si písal o 1,5m rastline a tam sa jedná o presvietenie do hĺbky.Ak by mala byť kvalitná len vrchná polovica rastliny,tak by stačilo ju nechať vyrásť na 70-80cm,nie?
Svetlo sa síce vyberá podľa účinnosti na plochu,ale dôležitá je aj vzdialenosť,do akej hĺbky to presvieti.Je rozdiel mať plochu 1m2 a ísť sog,alebo scrog a je rozdiel mať 1m2 a 1,5 m vysokú džunglu.
ZinZucht
nj mate pravdu na niecom ale s tym ze budesh mat 2 urody za taku dobu tha kusa nesuhlasim lebo ja budem mat viac urody na tej rastline ked pridam na 600 w a bednu kcem mat 1x1x2.5 m takze myslim ze pre jedno hovedko to staci ja budem byvat sam takze nemusim skryvat pre rodicmi.A ja na nej vypestujem povedzme 500 g a ty na tych malych vypestujesh 400 g a za dlhsiu dobu.ush som to pisal hore ako to je kukni na to.A ide aj o to ze za tu fotku by to aj stalo taky vajcak vypestovat doma nie? :D
expiry_date1
Treba vyskúšať.Ináč tá jedna rastlina by sa na ten 1m2 dala aj roztiahnuť(SCROG).Ale chcelo by to poriadne veľký kvetináč,aby korene stíhali:)
ZinZucht
sak roztiahnut jasne ze a ne kvetinac ale nejake krute vedro
Galen Aldaron
V indooru se to nevyplati. Za 3 měsíce můžeš mít s 600W bez problémů na 1m2 500g (i víc, s vhodnou odrůdou, když nic nezkazíš) suchejch, tvrdejch, krásnejch, silnejch palic, takže prodlužovat růst na 4 měsíce je jen plýtvání elektřinou (a přírodou). Takhle sice budeš potřebovat v závislosti na technice víc rostlin (já bych použil cca 10 a víc), ale jednoznačně se to vyplatí co do výnosu, spotřeby a jednoduchosti.
ZinZucht
za 3 mesiace znamena 1 mesiac rast a 2 mesiace kvet? alebo 3 mesiace na raste?
Galen Aldaron
Znamená to že za 3 měsíce od zasazení řízků... Jo, je to cca 60 dní květu a cca měsíc růstu (ikdyž s vysokym počtem řízků (mnoho desítek) - technikou SOG - by na růst mohly stačit i jen cca dva týdny) .. a jo, OK, nutno připočítat dobu sušení, ale to už každý dle svého zvyku ...
FidoBMX
Cau jsem zacatecnik tak se me prosiiiiim nesmejte ja myslel ze rostlina je 1leta teda aspon vsude se to docitam a tady nekdo psal ze ne tak to jako oskubu palice a ona poroste dal??? dikky za ujasneni
jestedman
citace:
Původní příspěvek od FidoBMX
Cau jsem zacatecnik tak se me prosiiiiim nesmejte ja myslel ze rostlina je 1leta teda aspon vsude se to docitam a tady nekdo psal ze ne tak to jako oskubu palice a ona poroste dal??? dikky za ujasneni


Ganja je jednoletka, někdy též letnička. To spočívá v tom, že její přirozený životní cyklus trvá od jara do podzimu. Za celou dobu zakoření, dospěje, vykvete a dozraje. Pokud chceš, můžeš jí přimět k delší existenci. V podstatě jí na konci vegetace, tj. po odkvětu, resp. po setnutí palic nastavíš podmínky stejné nebo podobné jaru. Kytku zblbneš, ale zvládne to. Venku to je prakticky neproveditelné.

Musíš ale počítat s tím, že kytka se snaží veškerou energii vrazit do prvého roku, tím pádem je u revegingu (nepřirozené prodloužení vegetace) nižší výnos.

Jinak u MJ je vegetační cyklus završen tvorbou květů, které slouží jako ochrana semen. Pokud zamezíš tvorbě květů (změnou poměru den/noc), tak de facto můžeš zastavit nástup květů a tím pádem i konečné dozrání. Toho využívají matkáři, kteří dokážou takovou kytku vydržovat i několik let aniž by vykvetla.

snad jsi to pochopil
FidoBMX
dobre diky hele az ty moje kytky dozrajou tak smiknu pali ce a dal se o ni mam starat a oni porostou dal a zas vykvetou teda?
jestedman
hele chlape, seš tu přes půl roku, vpravo nahoře je odkaz "hledání", když tam vložíš slovíčko "reveging" tak ti vyskočí třeba tohle
http://grower.cz/forum/showthread....ght=%2Breveging

a víc ti už neřeknu
FidoBMX
jo dik


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma