Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

Stránky: [1] 2 
Policejní psy - a co psi ? - Klikni zde pro originální téma
ddevil
Mezinárodní linkové autobusy jezdící mezi Amsterodamem a Prahou si oblíbili pašeráci marihuany a hašiše. Za poslední dva měsíce rozvadovští celníci zachytili sedm zásilek. Poslední kontraband, který našli ve středu v autobuse, vážil skoro půl kilogramu a byl ukrytý v prezervativech. "Stále jenom kapalo, až nyní se objevila marihuana ve větším množství. Dá se říci, že jsme to čekali," řekl náměstek šéfa plzeňského celního ředitelství Josef Polák.

Drogu nalezl služební pes v odkládací schránce v prostoru nad sedadly. "V igelitové tašce byly řízky a dvě balení porcovaného toustového chleba. V něm byla vydlabaná díra, kde byly zastrčeny prezervativy naplněné marihuanou. Další část jsme našli v taštičce ve tvaru ledvinky," informoval Polák.

K nalezené marihuaně se nikdo z pasažérů linkového autobusu nehlásil. Celníci případ předali tachovským vyšetřovatelům. "Všem cestujícím byly sejmuty kontrolní otisky prstů," upozornil mluvčí západočeského policejního ředitelství Jiří Soukup, že jejich porovnání s otisky na tašce a věcech, které obsahovala, může napomoci usvědčit pašeráka.

Ačkoliv jsou celníci zvyklí na nejrůznější úkryty, které používají pašeráci marihuany, poslední skrýš považují za kuriozní. "Už jsme našli drogu v obalech od instantních polévek, ve fotoaparátu, v pouzdru na brýle nebo v tašce s odpadky," vzpomíná mluvčí plzeňského celního ředitelství Jitka Blahutová.


Tak pozor na to,
Vite nekdo jak na psy? Nebo jste pred nimi bez sance?
sunset
Clovece, jaxi napsal A co psi?, napadlo me, jak ti odpovedet:

Maji si kde hrat?

:wink:

Stejne by me zajimalo, jestli tem psum daj nekdy pri vycviku treba trochu snupnout, aby je jako bavilo hledat fet nekde v zabordelenych autobusech, plnych nemytych lidi, co se parej nekde v lete po Evrope...
Walhalla2000
2 sunset

tak tohle nahodou vim docela presne. Jeste pred par lety, rozumi se deset a vic, psi fakt byli na droze, kterou hledaji zavisli a proto ji hledali tak intenzivne. Dnes je jiz jina doba a psi berou hledani drog jako formu hry. Kdyz ji najdou, tak zacnou stekat na misto kde se droga nachazi a za nalez dostanou odmenu. Vycvik probiha tak, ze cas od casu pozadaji nekoho na hranicich, aby u sebe na chvili schoval pytlik s necim a pes ho najde. To jen proto, aby psi nevypadli z cviku, pokud maj dealeri zrovna dovolenou.

Stejne tak jsou cviceni psi na vyhledavani bomb, akorat, ze ti nestekaji ani nehrabou na misto s bombou, ale posadej se vedle oznaceneho mista. Duvod je jasny. Sotva by si nekdo mohl prat, aby pes stekal, hrabal a kousal do bomby... hehe...
ddevil
ty cece a daji se vubec nejak jeste oklamat? (napadaji me filym, kde vozili drogy v pytlicich s kavou)
Ja jsem slysel, ze pri vycviku naplni drogou nejakou ,,psí,, hracku, a tak ho cvici a pes potom hleda vlastne hracku.
Jsou urciti psi nejak specializovaní? jako jestli treba je pes na opium, pes na ganju, pes na já nevím co? ..co?
Tomasino
Je to tak nějak podobně jak psal Walhalla2000, snad jen poopravím, že i dodnes jsem psi uměle udržováni na droze, jinak toho psa nelze naučit aby hledal tu či onu konkrétní drogu ... dokonce to maj benga tak zmáknutý, že vědí, co se kudy pašuje tzn, že na určitejch místech maj psy na hulení, někde na herák .... každopádně psi se dají oklamat poměrně jednoduše. Už jak psal DDevil, stačí kafe, ale musí bejt mletý. Jinak na pejsky "hledače" docela dobře funguje klasickej naftalín nebo trošku starší, ale určitě známej výrobek s názvem Repelent. Stačí třeba hulení zamotat do ponožky a lehce na ní cáknout repelent a pes je namydlenej ... můžeš to někdy vyzkoušet, jen tak si dát repelent na ruku a pak někde odlapit psa a dát mu čuchnout ... to uvidíš ten mazec, ale radši bych to zkoušel na nějakym malym druhu :) třeba pittbulla bych určitě netestoval :)
ddevil
Mam kamose, ten zabalil dve filmovyk do igelitu, utesnil, omotal ubrousky, ty napustil slzakem na psy, znovu omotal do igelitu, schoval v aute a vyrazil prez hranice..... nevim,jestli by mu to bylo co platne, pokud by potkal psa.........
Ale projel... :) (to bude tim ze zadneho nepotkal :) )
Tomasino
No určitě by to toho psa odradilo, ale mohlo by to bejt nápadný, protože slzák toho psa docela rozhodí a mohl by se chovat dost divně, což by mohlo rozhodit lehce psovoda, kterej toho svýho psa zná a asi by se koukal, proč ten pes najednou tak prská nebo kejchá ...... já mám vyzkoušenej repelent a je to v klidu .... testnul jsem to na sousedky psovi a byl v klidu ... sice uhybal hlavou a odtahoval se od mojí repelentové ruky nicméně nezačal se chovat nějak extrémně divně, takže to bylo v klidu :)
i_oNe
... dekuji dnes sem jiz dva mel !!

:-)

P.S.. have a nice night.
weeno
To Tomasino: Sorry, že s Tebou nesouhlasim, ale dneska se žádnýmu psovi droga nepodává aby jí našel, vím to, protože psy mám a znám ty lidi co cvičí pro celníky, ten pes to najde jenom proto, že chce udělat radost páníčkovi, ne proto, že by byl závislák. Co se týče konkrétně marihuany, tak je to asi nejlehčí droga na hledání, protože má nejintenzivnější zápach - bohužel. Pes nenajde jenom semínka.
AsteriX
A co psi? No zhulit. Sou pak lepší na chuť.
Tomasino
To je v pohodě že nesouhlasíš, já žil stále v dojmu, že to do nich ládujou .... rád se nechám poučit, jsi určitě znalejší věci, takže to beru v pohodě :) nikdo nejsme dokonalej :) ... takže dík za korekci a zatííííím :)
Sido
Ja si take myslim ze se pri cviceni psu, se psum drogy nedavaj.Ostatne treba pes na hledani heroinu by asi dlouho nevydrzel.Naprosto souhlasim s tim, ze pes leda vlastne hracku...........
r-man
Rad bych te poopravil, policejni psi se nevycvicuji tak, ze je naucish bejt na drogach zavisly. to je fama, neni to pravda. Kdybys udelal psa zavislaka na heraku, pri prvni vynechavce drogy by chcipnul.

Psi se cvici metodou odmen. To znamena, ze jim daji ocuchat drogu, pak je cvici pokusama kdy psi hledaji, a kdyz najdou, dostanou odmenu. Maji kurevsky dobrej cuch, a proto najdou i ve velice ztizenych podminkach, viz sudy se cpavkem, ale treba i horke pneumatiky, ve kterych je to uvnitr. Pravidlem je, ze at to schovash jak to schovash, pes to vzdycky najde, VZDYCKY.

Slyshel jsem i o tom, ze se prodavaji specialni spreje, ktere psy odpudi, prej to byla nejaka psi mocovina, nebo co. Jak dlouho si ale myslite, ze to fungovalo? Presne tak dlouho, nez cvicitele takovej sprej koupili, a naucili psy nevyhybat se mu...


A jeste k tomu prvnimu prispevku...myslim, ze tim muzesh vystrikat celej barak odshora az dolu, ale ti psi maj tak dokonalej cuch, ze vnimaji rozdily intenzity smradu/vune xtisickrat lip, nez lidi...nasli by to tak jako tak. Nejlepsi je nakonec nevzbudit zadne podezreni, aby k tobe nikdo pejsky neposilal :-)
r-man
Jsem si na 99% jist, ze tu jsou, proto se vyplati pristupovat pres anonymni proxy...hledejte na netu...
zaya.cz
psi to vyčmuchaj dycky jedinou moznost kdyz benga prijedou je to proste vyhodit(nemit to u sebe je nejjistejsi)!pokud toho teda nebudes z panelaku vyhazovat oknem 10 kytek :-)
THCz
Pořiď si taky psa. Nejlépe velkýho. Nechej ho označkovat celý barák a pak si přiveď jinýho na návštěvu. Nachystej čistící prostředky.............
Příjemnou zábavu.
hahahahahahaha
THCz
Můj tygr je naučený že si ostatních psů nemá všímat.
Jen na povel začne být strašně agresivní a je problém ho vůbec udržet
( mám dobrmana ).
Taková prohlídka potom znamená vrčení, štěkot, řev, cloumání vodítkem,
chaos....
Už jsem to zažil a ten psovod musel svýho psa dokonce natřít vodítkem a odtáhnout z placu.
Prostě bžunda na entou a ještě se mi omlouvali ve stylu já nevím co stím psem je....
Rory
jo to zní hezky ale viš co... když už k tobě dou na jistotu tak je ti tvuj pes hovno platnej, když to přes něj nepude tak toho tvýho normálně zklidní veterinář (co mu dá za sračko to nevim ale věř mi že by si pak ten tvuj dobrman boco nechal dát ruku do huby a ani by to nepoznal !!! teda brát s rezervou!!!)
jinak to jak někomu pes vočuchne batoh s hašem, to je štěstí jako kráva, ale nevíš na co je ten pes cvičenej - možná takovýdle malý rybky prostě má ignorovat - teda stli si vezl kilo bo dvě tak melu blbosti, ty demonstrace viz. čpavek sou sice pěkný ale ve zkutečnosti dost těžko použitelný pač by vyčapali 50lidí za hodinu....
Anonymer
A čo takto dat to hulivo zoyrat svojmu psovy? Ten fizel pes by to asi tazko vycmuchal :)
Rory
tak to sežer sám ty vole, možná poho možná ne....vsadim se že seš proti pokusům na zvířatech:afro:
chell
no ja ma s policejnim psem docela aktanli zkusenost.... sme nasli pejska u silnice, teda nasli kamosi nasli ja sla ze skoly a ptala se jako co jak... oni ze nasli vyhozenyho pejska a ze volali fizli tak na ne cekaj najednou prijela dpdavka s panem policajtem a on ze at dem dal ze da psa dozadu aby mohl nalozit tohohle tak vyndal pes se na me kouknul a vrcel jak vzteklej ja jeste nabity sklo v bagliku :)
no a pan púolicajt se nabidnul ze nas jako sveze kdyz sme museli cekat tak dlouho tak at dem doazdu taxme sli ja se otocim a za zahlavnikem oko psa a jak tak na nej zasekle koukam najednou zacne rvat :D a nezastavi se dalsich pet minut nez nas doveze tam kam chcem :D vystoupime aje klid hahaha no a za hlavama jeste ty helmy se stitama byla by to moc hezka fotka :)
THCz
Není problém přinutit velkého psa sníst cizí předmět a to ani dost veliký. Viz např. podávání léků..........
Problém je zřídit aby pes neudělal bléééééééééé přímo na celnici.
Jo a já bych svýho miláčka takhle určitě netrápil...........
Dost na tom, že zvířata musí žít s lidma........:smoker:
Anonymer
Njn, to ma nenapadlo ;) , ale moze mu to spravit nieco zle? Ked si ludia pcahju piko do zaludka a nic im to nespravi...
Samo ze ja by som to urcite nespravil, to bol len takz napad.....
kafevar
Jak tady někdo psal o sudech opláchnutejch čpavkem apod..., tak se mi to zdá nějaký podezřelý. Pes to sice možná ucítit může, ale alespoň na českých hranicích by to měl ignorovat. Protože když tam projdu ve svojí mikině (kterou ve čpavku rozhodně neperu), tak by mě musel minimálně sežrat.
highmat
kombinovat vone velmi nepomaha, bo pes vie velmi dobre rozoznavat vone...ale ak by sa nasla nejaka latka, ktora by drazdila sliznice cumakov a neboli by na nu zvyknuty,tak vam garantujem ze pes nic nenajde. len najst tu spravnu vec...
ar45az
nazdar groweri
chtel bych se zeptat jedu ted do francie pres rakousko,svycarsko,francie a mozna pres nemecko, a chtel by si sebou vzit aspon 4g nevim jestli to mam risknout a taky nevim jak je to s pravama v tech zemich .... tagze kdyby nekdo vedel tak napiste pls moc diky :)
ps-GL GROWERS
Kerič
ja mam teraz taku celkom aktualnu skusenost. vcera v skole sme mali prehliadku a dosli psovodi zo4mi psami. ja som mal v bunde v satni dost pachnucu fajku. nenasli ju. ok mozno niesu cvicene na spalenu ganju ale to ze na celej skole nasli akurat to co si sami schovali ma dostalo...:D
Skreko
Ja mam doma 14 zaprahovych psov, a raz ked nam vybielili barak, tak u nas boli benga s coklom, a kedze sme mali prave dve suky v obdobi parenia, tak ten psik kaslal na stopovanie zlodeja a xcel bezat stale iba k tym sukam... ale to bola iba nahodicka, kedze to mavaju tak dva krat do roka...

Inac som niekde pocul o schovani sakla s matrosom do flasky s kavou, ale neviem, co je na tom pravdy. Podla mna, keby som niekde vonku umiestnil do uplne noveho zatvaracieho sakla dalsi sakel s travou, a ten cisty zatvaraci sakel by som tam hodil do flasky s kavou, a tuto kavu by som si nasledne doma schoval, neverim, ze by sa na povrch tej flasky dostalo vobec nejake mnoztvo molekul travy...
highmat
2 skreko:
a koli takym pripadom(flasa s dvojitym dnom) existuju aj prehliadky...ale sanca na odhalenie psovodom je uplne nulova...
ty co robis s tolkymi psami???pretekas? alebo pijes ich krv :vampire:
Mr Proč
pokud jedete prez hranice a neco vezete, tak se da na psi pouzit jeden trik. pytel se zbozim date do dalsich dvou, ktere pak vzdy umyjete octem a pak to date do krabice, kde to bude komplet kolem dokola obsypany silnou vrstvou kavy. ta ma totiz vyraznejsi aroma nez konopi takze psi prez kavu nic neuciti. samozrejme se tema pytlema nesmite nijak dotknout te krabice a to pokud mozno ani zevnitr, jinak by nacuchla.
pildo
citace:
Původní příspěvek od Skreko
Ja mam doma 14 zaprahovych psov, a raz ked nam vybielili barak, tak u nas boli benga s coklom, a kedze sme mali prave dve suky v obdobi parenia, tak ten psik kaslal na stopovanie zlodeja a xcel bezat stale iba k tym sukam... ale to bola iba nahodicka, kedze to mavaju tak dva krat do roka...


hmm to bude tym, ze 1 zo 7 psov dokaze plnit rozkaz pri harajucej sa sucke. ci je to stopovanie, strazenie ...
preto je lepsia sucka ako sluzobny pes.

inak nie vseci psi su cviceny na travu. vo vlakoch co chodia psi, tak su zvycajne obranari. kamos niesol z prahy dom sedmicku hulenia, na hranicach sa potil lebo videl ze idu zo psom a ten vobec nic
Calzone
Kdysi mě napadlo, jestli by nebylo účinné ten materiál třeba zalít do olova. Dejme tomu, že by ta stěna byla tlustá 2 CM. Ucítil by to?
Lahvan_FlaskiCZ
Zalít do olova? :eek:
Jakpak by jsi to chtěl provést? Tím žádem bys všechen materiál zníčil, asi sakl by nepomohl. :crazy:
ale teoreticky ano
Hanizek
Lahvan_FlaskiCZ: Kdyby jsi to hulení dal do nějáké plechové krabičky, tak by to možná šlo - olovo se totiž taví při nízkých teplotách.

A navíc by celníkům asi nepomohl ani rentgen (nebo čím to kontrolují) - mě to přijde jako obstojný nápad. Jenom by mě zajímalo, jak by někdo vysvětlil, proč si sebou na dovolenou tahá kostku olova...
když byl tatík ještě u policajtů, tak jednu dobu dělal u psovodů, a přišel do styku s těmahle "specialistama" mezi psíkama. Prej psi maj dobrej čich, ale víc jak tři pachy mezi sebou nedokážou rozlišit. Takže jak se občas objeví ten případ, že to psík vyčmuchal třeba v náfdrži s benzínem nebo v pneumatice, tak to na 90% ten pes nenašel, ale ty celníci dostali hlášku že něco pojede.
Takže klidně stačí zabalit do saklů, obsypat pepřem, chilli a podobný sračky (pro psy maximálně dráždivý) a ještě do toho kafe, a pochybuju že by se něco dalo cejtit. Nebo to ještě pro jistotu vrazit do krémžský hořčice, ta obsahu další pro psy dráždivou přísadu - křen.


howgh
Lahvan_FlaskiCZ
nebo pokropit čpavem :afro: uznávám, tohle by šlo. ale kostka olova ja fakt rulézní :D:D
šerpa: popiš to trošku detailnějš a prosím, používej tečky mezi větama. Tenhle tvuj popis je lehce chaotickej a nedošlo mi z něj, jak vlastně mam tu trubičku do lahve umístit tak, aby nebyla vidět a aby držela v hrdle (nebo jak?).
díky
Přemek Podlaha
Nechci zpochybňovat ničí úspěchy se schováním matra před policejníma psama, ale pravda je,že jsem byl na vojně u psovodů a viděl jsem co ty kurvy všechno umějí. Takže můj závěr je takovej,že když k tobě vlítnou benga, tak seš tak i tak v prdeli, protože jdou většinou na jistotu a pejska tam maj jen pro to aby se nepředřeli při hledání,protože ten ať to schováš kamkoli, pejsek to najde na 99% během jedné procházky kolem bytu.
okulele
citace:
Původní příspěvek od Přemek Podlaha
Nechci zpochybňovat ničí úspěchy se schováním matra před policejníma psama, ale pravda je,že jsem byl na vojně u psovodů a viděl jsem co ty kurvy všechno umějí. Takže můj závěr je takovej,že když k tobě vlítnou benga, tak seš tak i tak v prdeli, protože jdou většinou na jistotu a pejska tam maj jen pro to aby se nepředřeli při hledání,protože ten ať to schováš kamkoli, pejsek to najde na 99% během jedné procházky kolem bytu.


přesně tak,takový ty řeči s pepřem,čpavkem,kafem atd sou sice zajímavý,ale když je pes vycvičenej na hledání toho a toho,tak si můžete bejt jistý tim,že to na 100% najde at ste to schovali kamchtěli a dali do čehokoli. ten pes to najde skoro všude a je jedno v čem a kde
Calzone
Nechce se mi věřit, že by v dnešní době neexistoval materiál, která nepropouští pach.
Calzone
Expresion:
nj, otázka ale je, jestli to zrovna nebyl nějaký nenažraný pes (nemyšleno momentálně). Zkoušel to i někdo jiný?
Přemek Podlaha
tak já si třeba živě ještě pamatuju jak asi třetí den po tom co sme byli v přímači, se nás velitel roty ,, kamárádsky" zeptal jestli sme si náhodou někdo něco neulili, že už to znají a nebyli by jsme první atd atd. Samozřejmě nezapoměl připomenout, že když se přiznáme a dáme jim to hned tak z toho nebude žádnej průser. Všichni do jednoho jsme vesele zatloukali, přesvědčeni o své neomylnosti ve schovávání hulení, nacvičené před zvídavýma rodičema. Jenže na vojně není moc míst kam by sis to moh schovat,obzvlášt když seš tam třetí den a seš ze všeho vyklepanej a vykulenej. Tak jako každej sem to schoval do své skřínky plný věcí, o kterých sem chvílema pochyboval na co sou. No nic, byl jsem rád, že až se najde vhodná chvíle tak si zahulim a byl jsem přesvědčenej, že tak dobře zašitej sakl nikdo nemůže najít. Obvzlášt v místnosti kde těch skřínek bylo 25, by byl pech kdyby vlezli zrovna do moji a našli tam posraný géčko. No jenže co se nestalo, dva dny po přátelském poplkávaním s velitelem nám mezitím co jsme dělali rajóny vlítl profík s čoklem do pokoje,pustil ho a ten neomylně zaštěkal u každé aktivní skřínky. Jak to dopadlo si umíte asi každej představit ( zametání lesa, natírání zábradlí vodou apod.) :o)))))
pildo
citace:
Původní příspěvek od Calzone
Expresion:
nj, otázka ale je, jestli to zrovna nebyl nějaký nenažraný pes (nemyšleno momentálně). Zkoušel to i někdo jiný?


asi nemas psa ze? keby si mal tak by si vedel, ze kazdy pes, aj ked sa akurat nazral je stale hladny. hh moja zozrala celodeny pridel a o pol hodky stlacila 1,5kg masa mamke zo stola :D
Přemek Podlaha
citace:
Původní příspěvek od pildo


asi nemas psa ze? keby si mal tak by si vedel, ze kazdy pes, aj ked sa akurat nazral je stale hladny. hh moja zozrala celodeny pridel a o pol hodky stlacila 1,5kg masa mamke zo stola :D


přesně ten pes může mít obrácenej žaludek a stejně ti sežere klobásku
bayko
ma tak napadlo, a ešte som to tu nikde nevidel, prečo Gčko nedať dajme tomu do 7decky a zasipať aktívnym uhlím!!!!to by malo pohltiť všetok pach, či nie???
Přemek Podlaha
citace:
Původní příspěvek od Expresion
proste jidlo....musis to smichat s pachem u ktereho je pes nauceny aby nereagovat.Treba takove maso.Kdyz mu zacne stekat u kusu poradneho steaku asi si rekne ze pes selhal a tak ho odvede.A anglickou slaninu ti ze slusnosti urcite vybalovat a rozrezavat nebude.Co kdyby nic nenasel mel by dobry trapas.Kdo mate doma nejaky vaukovy system na zavarovani udelejte si 2g buca a vysajte vzduch a zatavte do originalni folie.


to mi přijde rozumný,jen bych k tomu dodal to,že jsou to jenom teorie, tak aby nikoho nenapadlo si udělat pár různých zkušebních pašung balíčků a šel provokovat na nějakej hraniční přechod :-)
Hanulkááá
Nikdy jsem nic nepřevažela,tak berte můj názor trošku s nadhledem:),ale připadá mi nejmín nebezpečny schovat to někam do koše autobusu,či vlaku,kde vám to nikdo nedokáže......a pokud to najdou,tak to není moje:angel:
hanulkááá: ještě bych doplnil že pro větší pocit bezpečí a jistoty bych z nádobky ve který je přímo hulení setřel otisky...jenom pro jistotu
Přemek Podlaha
citace:
Původní příspěvek od Expresion



Jn kdyz jde do tuheho a oni to nasli tak na otisky se to da uhrat.Ale urcite je to reseni s celniky na 24h a striktni postup "moje to neni".


Jak pravil klasik: ,, Zatloukat, zatloukat a zatloukat a když se to provalí tak zatloukat, zatloukat a zatloukat."
Freeloader
Tak to vipada ze snad neznate este tyhle vychytany schovavacky!!je to normalni plechovka treba vod coly a v ty je nadoba,votvira se to zespoda takze to vipada jako neotevrene!navic dyz stim zatrepete tak slisite jak vtom lita voda a vazi to taky stejne!
http://shop.growshop.cz/katalog/sez...75da1ba31faf35b

abych nebyl out....
Pes ma schopnost se zamerit na jednotlivy pach (nejak se tomu rika ale ted nevim) a izolovat ho vod ostatnich ve vzduchu!potom de prakticky po stope dokud neni silnejsi a silnejsi!Soused ma chovnou stanici se slepeckyma psama a rikal ze psi co umi stopovat jenom huleni tady v CR bych spocital na prstech jedny ruky.Ne kazdej se nato hodi a ne kazdej vicvik zdarne dokonci a hlavne je to vicvik strasne drahej a trva dlouho!Jinak to podle me staci dat treba do vzduchotesny nadoby a je klid.....ten pach se proste ktomu psimu cumaku nedostane:afro:
sadalv
chtělo by to vycvičit tady pár jedinců co by měli vize a vždy varovaly kde kdo a co....

a jinak na ty psy bych mrdnul před dveře slušnou porci pepře....
pildo
njn a ked ti potom najdu niaky gram doma a daju ti zaplatit noveho psa + vycvik tak budes uplne stastny. v base budes makat tak 300 rokov aby si ho z tej almuznej zaplatil. utok na policajneho psa/kona sa myslim berie ako utok na verejneho cinitela takze ked ti este dokazu umyseleny utok na psa urceneho na vyhladavanie drog tak to bude fakt vesele :busted: :busted: :busted:
sadalv
Ale ne ty vole, sem to myslel jako že před dveře rozsypu pepř a von jak to jako ňufne tak to bude mít jako horší levl chápeš.....žádnej outok
sadalv
http://www.youtube.com/watch?v=mu9k...feature=related
pildo
no ja si len myslim, ze ked uz k tebe nabehnu pangle so psom tak maju velke podozrenie (kdosi ta bonzol a podobne) a ak im poskodis psa (jeho cuch) a najdu ti uplne minco tak si to len poriadne prihrejes. Neviem ci to plati aj u nas ale v niektorych krajinach je aj utok na policajne zviera brane ako utok na verejneho cinitela a toto by sa dalo myslim tak zobrat. Jedina ochrana proti panglom je nedilovat a moc nekecat!!!
Smah
anonymní proxy sou enormně pomalé ja jedu normal nebojím se :)
bayko
2 Pildo: Keď pred dvere rozsypeš čierne korenie, a nenecháš na tom rozsypanom korení svoje odtlačky;) :D , tak ti to nemajú ako prišiť...proste povieš, že nevieš čo to tam robilo....
A keď si tak dám v hlave túto teóriu dokopy, aká asi môže byť pravdivá, keď má pes 10x silnejší čuch ako človek, tak by sa k tomu ten pes nepriblížil ani na meter....skús ovoňať č. korenie cca z 10cm či ho budeš cítiť, tak potom netuším prečo taký pes s vycybreným čuchom bude do toho pchať ňufák....

Myslím že tento mýtus je vyvrátený....;)
Hyde
V dobách, kdy jsme jako Kynologická org.(tzn složka NF, nástupce Svazarmu) dostávali výchovu a výcvik psů pro služební účely coby "státní zakázku" (vězeňská služba Heřmanice. armáda...) jsme jako autoři "software" zároveň vymýšleli, jakým způsobem tento program v případě "osobní potřeby" u těchto jinak spolehlivých psů vyřadit z provozu. Nebudu samozřejmě popisovat různé techniky(věřte, funguje jich dost...i pes je jenom člověk) neboť nerad ku*vím svou práci, ale všeobecně zapomeňte na kávy, pepře apod. To všechno je známo a již dlouho probíhá spec. zátěžová výchova v pachových pracech, která z této "obtížnosti" dělá legraci a pobavení pro takto připraveného pejska. btw - oddíly Specnas můžou paralyzační sprej používat jako vodu po ho(u)lení. Jak by řekl starý mazák v oboru pach. prací - dr. Vilém Eis: "...a něco složitějšího by nebylo? To těm psům budu muset vymyslet nějakou zajímavější práci zase sám?" :D
Jinými slovy - dělali byste přesně to, s čím si v dnešní době smellingeři běžně poradí. (mj. pro nácvik lokalizace a záchranu utonulého se používají "mrtvolné patrony", které se umisťují do hloubky cca 30m - dovedete si představit psa, který tak řídký rozptyl pachových molekul spolehlivě označí i po půldenním smýkání ve člunu v úmorném červencovém vedru na Orlíku? Já už ano...)
Odpoutání pozornosti psa je něco jiného než ho jen oklamat. Je třeba znát etologii chování, charakteristiku, původ služebních plemen, stejně jako jejich antropomorfizační syndromy - zkurvení člověkem, polidštění.
Když vsadíte na skutečné, původní povahové a pudové ptřeby, pak bude možno nad takovým pejskem jen stát a soucitně se dívat na jeho rozpačitou práci...a navíc mu nespálíte to nejcennější co má - nosní sliznici!!!
Kolega(majitel unikátního psa, se špičkovými výkony v pach. a záchr. pracech):
"Myslel jsem, že v práci toho psa už nepřekvapí a nezastaví nic. Siréna lokomotivy u které stojí, oheň, voda, mráz, vedro, vzlétnuvší holubi, střelba z lovecké zbraně, střepy, skály, slaňování z helikoptéry, spánkové i energetické deficity, stresové podmínky,..nejen simulačně ale on to všechno má za sebou v praxi..."
"No,...a?"
"Včera jsme jeli na zával. Hned před stupem byla ale velká kaluž vody. Jen po kotníky. Nevěřil bys, ale on už ani krok!"
"???"
"Já debil jsem si vzal omylem vycházkové vodítko! Von si myslel, že není v práci a na vycházce přece nepoleze do žádnýho sajrajtu!" ...haha, prostě Brit jako Angličan - super voják, v civilu noblesa:D:D:D
Berte je jako vrcholové sportovce, kteří jsou stejně jako zmiňovaní zaměřeni velmi úzkooborově. Proto jsou tak dobří. A proto jsou tak zranitelní.
Poodhalení pro budoucí kynology: začínali jsme ve svých pokusech se stěrem ovulačního výtoku u háravých fen a jeho uplatněním v maskovací technice. I skrz srst bylo možné pozorovat v mozku psa jednotlivé receptory, kterak svojí aktivací vypínaly všechny ostatní(pracovní), jinak by došlo k přetížení a následnému kolapsu:D.
Už se nějakou dobu v oboru nepohybuju, ale neslyšel jsem, že by do dneška někdo učil psy takto infikovaný materiál označovat. Pak už je to jen hra Na chytřejšího:D
- pokud je možno skombinovat více rušivých vlivů (kočka domácí udělá slušnou práci stejně jako manželka nesoucí policistům vařící kávu zakopnuvší o moje boty příp. psa samotného, či po něžném štípnutí do zadečku vřeštící dítě:baseball: Fantazii se meze nekladou..:D:D:D

Ale vždycky platí - tato snaha (i tak povětšinou marná) má cenu pouze v případě, že mám doma matroš na tři blunty! Pokud vám visí v komíně na půdě půl kila, tak tu filmovku vždy raději tomu pejskovi obětujte!!! Vyplatí se to a radost budou mít všichni, benga, vy a nakonec i pes.
H.

Ps: když těch přepravek je (na konopí použitých, leč prázdných) více, je pravděpodobnější, že vám policista uvěří, že..."prosíím, neberte mi můj poslední matroš..."

edit: jj pildo. Přesně tak. VŽDY počítejte s tím, že když už je máte v kvartýru, dnešní noc nestrávíte dle svých představ:D Zkrátka - když už tam jsou, tak dřív neodejdou, dokud něco nenajdou. Proto je nanejvýš žádoucí třeba ta filmovka.... jako o koze a o vlku..:D

citace:
Soused ma chovnou stanici se slepeckyma psama a rikal ze psi co umi stopovat jenom huleni tady v CR bych spocital na prstech jedny ruky.
Uff,...no, nevím jak vypadají sousedovy ruce, ale začínám tušit jak vypadá jeho přehled o skutečné situaci. Až totiž dojdeš sám k přímé konfrontaci se skutečností, nebude ani čas říct fucking sage,...natož zbalit kartáček;). Nehledě na to, že akční rádius byť pouze 5ti špičkových psů je obrovský v poměru k množství incidentů v naši branži. Brněnský smellinger je ve 4:00ráno nasazenej na byt v Bystrci a dvě hodiny nato rozpláče neopatrného rastu v Přerově... Lidi pochopte to. Ti psi TÍM a pro TO žijou. Pokud jsou v práci, tak jsou schopni pracovat stejně neuvěřitelně dlouho jako spolehlivě. Nezřídka do sebezničení. Pouze seznámení se s jejich výcvikovými metodami (dalo by se říci brainwasching-em či programováním) dává jakous takous naději, že se vám podaří nějaká husařina.
Samozřejmě že se stane, že ten pes u vás doma patří do sčítání psů na nějaké jiné ruce (ruka"B") ale... spoléhat na to? To už se můžu rovnou spolehnout na to že sousedova žena umí péct buchty:D:D:D

edit:pls, neptejte se, co udělá pach háravé feny s vykastrovaným psem. To asi neví ani Harapes:D
Freeloader
Dobre ty!:bravo:

citace:
mj. pro nácvik lokalizace a záchranu utonulého se používají "mrtvolné patrony", které se umisťují do hloubky cca 30m


A ted mi tedy v hlave vyvstala otazka jestli jde vubec neco pred tim psem schovat :confused: dyz cejti neco 30m pod hladinou tak nejaka vzduchotesna sklenicka nebo pytliky v kafi,redidlu ho zastavit nemuzou.....!?!
Hyde
citace:
Původní příspěvek od Freeloader
A ted mi tedy v hlave vyvstala otazka jestli jde vubec neco pred tim psem schovat :confused: dyz cejti neco 30m pod hladinou tak nejaka vzduchotesna sklenicka nebo pytliky v kafi,redidlu ho zastavit nemuzou.....!?!

Můžou...ale pouze v případě, že ten pes zůstane dole:D a nejlépe i se psovodem:D:D:D Jednak se ušetří ty příšerný prachy za další mrtvolnou kapsli (pro příští výcvik), druhak jistější už asi nebude nic:D

Vážně - čti pozornějc - jedna věc je zkusit psa "vočurat" v tom, v čom je profik (výsledkům pachových testů byla judikaturou tuším jednu dobu dokonce pro jejich náročnost přisuzována větší důvěryhodnost než bolševickým znaleckým posudkům), druhá věc je odvést jeho pozornost, vykolejit ho, zmást ho, přelstít, předem znát slabiny daného plemene, vtipně je využít, separační techniky k odvedení pozornosti a jejich okamžité efektivní využití, boj končí pro Goliáše ne díky jeho hlouposti, nýbrž díky vynalézavosti a pohotovosti Davidově, stejně jako pro Trójany díky jejich lehkomyslnosti.
Pes uvažuje díky svým čichovým schopnostem zcela jinak. Bleskovou analýzou si (obrazně řečeno) převede jednotlivé druhy pachu do barev a je mu jasné že když cítí zelenou, zákonitě bude přítomna žlutá i modrá. Rozuměj - on už dávno prošel cvičnou masáží co se zrovna dejme tomu pepře týče. Ty ho vlastně nevědomky sám přivedeš na stopu tím, že nasypeš pepř k trávě, kterou máš pod matrací. Pes není vůl a velice dobře ví, že pepř v posteli nemá co dělat, tudíž svoji úpornou snahu ještě znásobí. To si bleskurychle spojí s jemu již dobře známým "pachem provinění či obav z odhalení" který tobě začnou produkovat žlázy s vnitřní sekrecí (je celkem majsterštyk v této situaci myslet na loňskou dovolenou:D) A to, co dosud platilo na detektor lži náhle přestává fungovat,...pachová analýza stavu mysli kohokoliv není nic, co by se pes musel učit - ale cíleně ji lze u něj rozvíjet. Pak zřejmě pejsek přejde samostatně do ověřovací fáze (to už ale ty zřejmě neuvidíš:D), tzn. všechno začíná znova v předsíni jeho vybuzenou snahou (neboť už tuší... stejně jako jeho psovod...). Konfrontuje tvé lokální pachy, které jsou všude kolem s těmi co tam nepatří.
Zatím ti na gauč nikdo ani nešáhl, aby bylo ověřování objektivní, ale s velkou pravděpodobností pes tu matraci označí a to i přes to, že nezachytil jedinou pachovou molekulu konopí, protože skutečně dobrý pes ví, že není kouře bez ohně stejně jako není zelená bez modré.
Checht,...zdá se, že je to nadlouho, co...?
Převedeno do lidské mysli - vidím zelenou a najdu jen pixlu od žluté, tak ať mi nikdo netvrdí, že malíř tady někam tu modrou plechovku nezašil!:D a...jdeš.

Jen pro představu - nalezení utonulého v určité hloubce po několika dnech (dřív to pro psa nemá význam) je ale skutečně disciplínou par excellence. Jednak je to dáno náročností/dostupností výcviku, řádění vodních proudů... ale také ochotou psa pracovat (velice dobře vědí že na rozdíl od jiných prací dosažení kladného výsledku zde provází smutek, frustrace a ztráta nadějí všech zúčastněných...)
Rád bych to uzavřel:D:
Freeloader: Jak už jsem se někde zmínil, psům se věnuji zhruba od čtvrté třídy základní školy, takže to bude bezmála 30let. Něco sem se za tu dobu o nich a od nich naučil, doufám že i pochopil a proto se dnes ani nepokouším před nimi hulo schovávat. Tak nějak tuším, že bych stejně tím šutrem mezi oči od nich dostal já... Ale všem vám ostatním držím palce ve vaší vynalézavosti:D Díky ní budou mít tito úžasní tvorové více srandy:D:D:D
acheron
po precitani tichto prispevkov sa mi nuka otazka ...su teda niektore psy retardovane alebo co ? :mutant: ...niekto tu na G. pisal ze mal plnu energitku hula a vonku pri autobuse (na hranicnom priechode) behal pes a nic....kamosova sestra sla vlakom a sacok s hulenim mala vo vonavke pes prechadzal okolo jej kupe a zasa ani tuk...takychto pripadov je vela ....alebo ide len o stastie ?
Hyde
Nejde pouze o štěstí. Záleží mj. na ostraze hranic samotné, jaký předmět nekalé činnosti hodlá potírat, jak vysokou způsobilost a odbornou úroveň personálu je třeba použít. Chci říct, že na Mexických hranicích budou jistě preferována plemena s jinou odborností výcviku, než na našich bratrských:dance:.
Nepíšeš o jakou hraniční zónu se jedná, co to bylo za plemena, ani nemůžeš vědět, jestli nečekali průjezd fotbalových fanoušků. Pořádkový pes (o kterém se s největší pravděpodobností nyní bavíme) se od "čichacího" rozezná celkem snadno - rychlý výkrok vpřed, náznak úderu a pokud do dvou sekund neležíš na zemi aniž by si Azor (na důkaz že tě chce zatím jen pacifikovat a neřeší, jestli voníš perníkem) musel sundat náhubek, ...tak jsi měl štěstí a narazil jsi na "čichače":D. Ten je z vůně perníku naopak nadšený, zato tě s ním nechá třeba i zdrhnout až do Pardubic:D
Ta sestra tvého kámoše (to zní ještě půvabněji než ..náš soused říkal...:D ) na čicha určitě nenarazila, protože jestli je pro tyto psy něco zajímavé, tak je to průzkum věcí a osob v kupé, a ne procházka "okolo jejího kupé":D stejně jako někdo, byť s napěchovanou energitkou zelím, může houpat nohama, dokud zůstane hafanův čenich vně autobusu:D
Samozřejmě že existují (a tvoří největší skupinu - jejich majitelé prominou, ale je to tak;) ) psi, jejichž práci za ně odvádí jejich vzhled a tedy pouze samotná přítomnost na místě. Eeh,..ochranky, strášní služby (důchodce s jezevčíkem budiž tím horším případem, pravda) Bez nutnosti certifikované odbornosti - složení daného výkonostního stupně patřičné zkoušky z výkonu a specializace. Nechci tvrdit, že v těchto "sróčkách" nenajdeš první ligu, ale ten ostatní manšaft,...u přijímacího řízení doložíš zkoušky ZOP,ZUP, nafasuješ tomfu a pepřák, abys v případě ohrožení svého miláčka mohl bránit a...:D:D:D (ZOP - Zkouška ovladatelnosti, tzn.: Sedni.Sedni! Tak co je to!?!! Tak je hodný! A zůstaň! Héj! Kam deš? Stůj! To je pašák! A zůůůstaň! ...hotovo, prospěl chvalitebně. ZUP se liší svou náročností snad jen skrytým významem svého pojmenování - Zkouška upotřebitelnosti. Jednou jsme ji jen tak z prdele chtěli složit s kámošovou kozou:D:D Rozhodčí to odmítl s poukazem na fakt, že Líza neměla veterinární prohlídku s očkováním proti vzteklině, parvoviróze a psince:D:D:D ...a přitom si něco mrmlal o hanobení ušlechtilého ducha kynologie...:D:D:D:D:D
...
pardon, teĎ jsem se chvíli musel válet na zemi v křečích smíchu...inu - vzpomínky:D
...
...no a prostě tito "specialisti" potom mohou někomu připadat krapet retardovaní, no.
acheron: jak jsem psal výše - stačí si vzít omylem špatný vodítko a pes nefunguje (nemá význam uvádět, že nic není na 100% ne?) Když dodáš více informací budu rád. Ani jsem netušil, jak hluboko se mi některý věci stačily usadit...a rád defragmentuju paměťovou jednotku...:D
crackonos
Konečně se k problému vyjádřil někdo, kdo psům rozumí...až na to, že jsi mi Hyde trochu nahnal bobky, protože já si čas od času něco na pláž vezmu, apropos už jsem zažil jednoho komisaře Rexe, ale naštěstí s ním šli jen kolem autobusu :uff:
Hyde
:D...jj, to byl zřejmě Fast Food Bus...hamburgery, ty Rex může:D
A když jsou zavřený dveře, dovnitř to vezme z rozběhu třistazmísta oknem...:D:D:D

Ještě k tomu oblíbenému pepři: pes i psovod tráví spolu 25 hodin denně. Tvoří spolu nedělitelný šestinohý organismus (manželka coby samice Alfa velice rychle pochopí, v opačném případě smečku opouští:D) tzn. probíhá mezi nimi nonverbální komunikace, které rozumí pouze oni dva. Tudíž řešení "mrdnu tam půl kila pepře a..." dopadá většinou tak, že pokud už Azor ten shit do svýho chromatografu natáhne, otočí se k psovodovi a nasraně mu sdělí: soráč, ale on mi tu sadalv mrdnul půl kila pepře, i have problem...a nastane teprve ten správný šrumec, právě si nasral policajty z protidrogovýho a na nějakou dobu jim vyřadil toho nejschopnějšího pracanta. Pokud není připravený záložní Žeryk (záleží po čem jdou) během krátké chvilky najdou i tvůj oblíbený dudlík, který jsi ve třech letech ztratil a tak marně hledal, fotr tě zmlátí, protože najdou jeho porňáče skované před mámou, máma tě zmlátí, protože "tajné úspory" přestaly být tajné, vylezou takový svinstva (ausgerechnet vše před zraky dozorujících sousedů), že opět skončíš u úvahy, jestli tohle všechno mělo smysl a jestli obětovat tu filmovku nejni přece jen lepší řešení...:D:D:D
Všem ještě jednou - mnoho štěstí.
H.
chOdec
Nerad se opakuju, ale.. fakt si rád přečtu Hydeovo příspěvky.. ;)
Až si jednoho dne pořídím psa, vím na koho se obrátit s žádostí o radu.. :smoker:
pildo
citace:
Původní příspěvek od Hyde
opět skončíš u úvahy, jestli tohle všechno mělo smysl a jestli ta filmovka nejni přece jen dobrý řešení...:D:D:D
Všem ještě jednou - mnoho štěstí.
H.


koli jednej filmovke by sa myslim nikdo nebal... :D
acheron
zajimalo by ma ci psi ucitia LSD ...je ho tam len zopar mikrogramov ..citia tie bestie aj taku malu koncentraciu ? :D
pildo
citace:
Původní příspěvek od acheron
zajimalo by ma ci psi ucitia LSD ...je ho tam len zopar mikrogramov ..citia tie bestie aj taku malu koncentraciu ? :D


myslim ze nie
jestedman
citace:
Původní příspěvek od acheron
po precitani tichto prispevkov sa mi nuka otazka ...su teda niektore psy retardovane alebo co ? :mutant: ...niekto tu na G. pisal ze mal plnu energitku hula a vonku pri autobuse (na hranicnom priechode) behal pes a nic....kamosova sestra sla vlakom a sacok s hulenim mala vo vonavke pes prechadzal okolo jej kupe a zasa ani tuk...takychto pripadov je vela ....alebo ide len o stastie ?


imho služební pes snad hledá, popř signalizuje jen pokud k tomu dostal pokyn.
pildo
citace:
Původní příspěvek od jestedman


imho služební pes snad hledá, popř signalizuje jen pokud k tomu dostal pokyn.


navyse to mohol byt len obranar
Hyde
Pokusím se...stručněji:D :
citace:
Původní příspěvek od acheron
zajimalo by ma ci psi ucitia LSD ...je ho tam len zopar mikrogramov ..citia tie bestie aj taku malu koncentraciu ? :D

Jednoduše lze říct - ano, ucítí. Otázkou zůstává kolik a kde těch "zopár mikrogramov" je. Tohle množství si nacpu pod nehet od palce a tou rukou ještě smellingra pohladím...už pro tu prču co na to psovod:D
citace:
Původní příspěvek od bayko
Ešte jedna otázočka, sú tieto psíky cvičené aj na hľadanie húb???nemyslím dubáky v lese, ale Psylocibe Cubensis v skrini..:)

Ne, nejsou. Samotný výcvik tohoto typu by odporoval logice. Neznám současnou legislativu, co se houbiček týče ale proč by někdo prodělával poměrně náročný, dlouhodobý a také drahý výcvik, pokud z právního hlediska je důkazní řízení o nabytí a účelu využití této drogy přinejmenším snadno napadnutelné...? checht... zakázat lesu produkci drog?:D Frantíci využívají v hojné míře k nalezení lanýžů vycvičená prasata. Jenže ty svině jsou docela nevyzpytatelný, takže se občas stalo, že než "prasovod" ke zvířeti doběhl, tak milá bachyně slupla bez mrknutí během vteřiny trs, který by na aukci hodil pár tisíc franků...:D (ano, tento druh houby je na komoditní burze) Takže se přeorientovali rovněž na pesy a pokud mne paměť neklame ( :rasta: ) tak zde figurovaly (kromě místních specialistů) plemena Bloodhound a Výmarský ohař. Obě lovecká a druhý jmenovaný je podle odborníků pes s nejvyvinutějším čichem na světě. (můj názor je ovšem takový, že to, co z něj dělá špičku, není samotný čich, nýbrž schopnost neuvěřitelné pachové analýzy vs. vrozená inteligence...tolik příznačná vlastnost všech loveckých plemen). Tudíž shrnuto - psi se k těmto pracem spolehlivě vycvičit dají, jak je patrno i rozeznají specifický odér dané houby, ale na rovinu - lysohlávka nejni lanýž...:D
citace:
Původní příspěvek od pildo
myslim ze nie

muhehecht,...tento typ odpovědí má nezřídka za následek ohodnocení se sazbou do 5-ti let :D:D:D...nic, jen rejpám...:D
citace:
Původní příspěvek od jestedman
imho služební pes snad hledá, popř signalizuje jen pokud k tomu dostal pokyn.

Jářku, no jasně, je v práci. Stejně jako bagrista na příkaz k vyhloubení jámy pro septik nevyhloubí kráter pro plavecký bazén, jen proto že ho ta práce baví...:D:D:D Práce psa je řečeno slovy P. Pavlova souhrnem podmíněných reflexů coby reakce na podmíněné i nepodmíněné podněty. Přičemž podmíněný podnět (povel) se v tomto případě může jevit jako sekundární, pokud ten nepodmíněný (příjezd na misi, správné vodítko,...) je psem dostatečně akceptován, je mu dostatečně zřejmý. Já vím, zní to příšerně složitě, ale bohužel dodnes v etologii nikdo nevymyslel nic srozumitelnějšího...:D Navíc to je základní soubor principů chování zvířat s vyšší nervovou soustavou (tedy i lidí) obecně.

Na závěr trochu z offu - zhruba po pěti dnech od uveřejnění mého prvního příspěvku v tomto topicu mi obden na takových dvacet minut zastaví před barákem auto s reklamní upoutávkou "Pomáhat a chránit". Nutno podotknout, že do této doby jsem je za posledních deset let viděl v naší ulici možná dvakrát... Kluci zatím jen mudrujou v autě (nechce se jim do toho deště, hehe...) ale rajčata jsem velice zrychleným přesunem přemístil z okenního parapetu na mýtinku do lesa...:D Tak doufám že jim to "pomohlo" a mne "zachránilo":D:D:D
citace:
Původní příspěvek od Hyde

Na závěr trochu z offu - zhruba po pěti dnech od uveřejnění mého prvního příspěvku v tomto topicu mi obden na takových dvacet minut zastaví před barákem auto s reklamní upoutávkou "Pomáhat a chránit". Nutno podotknout, že do této doby jsem je za posledních deset let viděl v naší ulici možná dvakrát... Kluci zatím jen mudrujou v autě (nechce se jim do toho deště, hehe...) ale rajčata jsem velice zrychleným přesunem přemístil z okenního parapetu na mýtinku do lesa...:D Tak doufám že jim to "pomohlo" a mne "zachránilo":D:D:D


slušnej základ na solidní paranoiu...
Hyde
"Ho-já, ho-já... moja paranoia..." zní mi v uších refrén jedné polské písně...
Díky přátelé za vaši starost o mé duševní zdraví ať už formou K, PM, či zde na fóru. Jak zní to přísloví...mít paranoiu ještě neznamená že po tobě nejdou...?
Myslím že tyhle stavy už jsou v mém případě dávno v propadlišti dějin. Za nějaká léta už člověk pozná ono kouzlo žrát, ale moc nemlaskat... Přítomnost těchto systémových pracovníků vnímám spíše jako kamarádské, upozorňující gesto. Oni velmi dobře vědí, že neušli mé pozornosti, a že tedy udělám všechno pro to, aby se mnou v budoucnosti nemuseli řešit žádné problémy:D Účel jejich "signalizace" splněn.
Zde bych chtěl vypíchnout (i když je to už fest mimo téma) skutečnost, že si velmi cením tohoto jejich způsobu komunikace. V našem městě (cca 8****obyvatel) prakticky neexistuje vážnější (kromě klasické majetkové) kriminalita právě díky tomuto jejich inteligentnímu preventivnímu přístupu. Má to jedinečný efekt (pokud člověk této komunikaci dostatečně rozumí:D ) a oni si jsou vědomi že si tak lze ušetřit spoustu práce...:D Na druhou stranu - cena je někdy až příliž vysoká. Orwell ve mně křičí z plných plic: "Strčte si ty kamery...!" ...jsme pravděpodobně systémem nejsledovanější území v republice. Takže ta svoboda "na divoko, jak to mám rád" tu bude až se stane nějakej evangelík papežem:D:D:D A už dost.:D
Co vy? Když už máme služební psy zčásti vyřešené, jak se Vám daří abych tak řekl empatické vhledy do duší vašich svěřenců? Myslíte že by zrovna vašeho trhače šlo naučit nalézt, identifikovat a přinést vystřelenou nábojnici (tedy ne tu z tankového "kila") v zubech k předávce?:D Pro začátek doporučuji zkusit si to na vlasní kůži na sobě:D , pak ten pocit vynásobte zhruba 1000x ...a... ...všechno chce svůj čas, ale jde to:D:D:D
H.
pildo
citace:
Původní příspěvek od Hyde
Co vy? Když už máme služební psy zčásti vyřešené, jak se Vám daří abych tak řekl empatické vhledy do duší vašich svěřenců? Myslíte že by zrovna vašeho trhače šlo naučit nalézt, identifikovat a přinést vystřelenou nábojnici (tedy ne tu z tankového "kila") v zubech k předávce?:D Pro začátek doporučuji zkusit si to na vlasní kůži na sobě:D , pak ten pocit vynásobte zhruba 1000x ...a... ...všechno chce svůj čas, ale jde to:D:D:D
H.


no na zaciatok by snad stacil aj klacek nie?
Hyde
pildo: to děvče bych odhadl bajočko do 12 měsíců? Pokud je tvé foto aktuální, tak podle její naběhlé vulvy tu někdy můžeš dát raport o vlivu háravky na smysly psích hřebců:D
btw: už k vám dorazil zákon o kupírování ocasů u RTW? nebo necháváš z přesvědčení přírodu jejímu kouzlu?
pildo
to su dost stare fotky (kedze nove nemam). teraz ma cca 2,5 roka. hh no po nej idu aj ked sa nehara, ale ked sa hara tak ich musim odhanat :D vsetci psi, ci uz nemecky vlciaci, hasky, buldogovia, krizenci su do nej zamilovany (najviac jeden buldog, ten ked ju citi tak prchne od pana a ten musi za nim utekat :D ). no myslim ze celkovo sa uz zakazuje kupirovat usi aj chvosti (tyranie zvierat) ale aj keby nebolo tak by som jej nechal. aspon neni konfliktna.
.
btw aj u vas tie male chlpate bytove akoze psi zacnu stekat po vacsom az ked je za nimi? ja ju mam viac menej stale pustenu (voditko omotane okolo krku cim neporusujem vyhlasku mesta lebo ju vediem na voditku, nikde sa nepise, ze voditko mam drzat v ruke, iba ze pes ma byt vedeny na voditku :frog: ) a ked su vonku tieto male plemena tak majitelia ich vzdy beru na ruky (ako keby ich chcela roztrhat zakazdym, za tie roky si uz mohli zvyknut) a ked moja fesanda prejde tak zacnu stekat ako o zivot. najlepsie bolo ked som siel s mojou a kamos isiel s pitbulom okolo dakeho maleho chplateho a ako sme presli tak zacal stekat po oboch. A uplne milujem ludi, co mi hovoria ze mam bojove plemeno, ked je to pri tom obranarske (povodne pastierske plemeno). Hold ale spravy z bulvaru sa siria rychlejsie ako pravda. pici preco nikdo nepise o stovkach utokov malych chlpacov ale ked strazny pes roztrha narusitela (z pohladu psa) tak to hned omielaju v kazdom bulvarnom platku. sak na to bol cviceny dpc
pildo
Tokio 26. mája (TASR) - Nezvyčajný suvenír si z tokijského medzinárodného letiska Narita odniesol neznámy cestujúci. Japonskí colníci mu totiž nedopatrením pribalili do kufra balíček marihuany.

Droga sa do batožiny pasažiera, ktorý priletel v nedeľu z Hongkongu, dostala v rámci špeciálneho výcviku psa určeného hľadanie narkotík.

Jeden z colníkov ukryl balíček do kufra nič netušiaceho cestujúceho s istotou, že pes nebude mať s vypátraním marihuany žiaden problém.

Zviera však tento raz zlyhalo a drogu nezacítilo. Zaskočený colník navyše zistil, že neznámy pasažier medzitým odišiel aj s kufrom.

Pracovník colnej správy sa dopustil porušenia predpisov, podľa ktorých sa má na výcvik psov používať výhradne na tento účel určená batožina. Previnilec tvrdí, že podobný pokus vykonal už niekoľkokrát a vždy bol úspešný.

"Psi to predtým vždy dokázali vypátrať a tak som si bol až príliš istý, že to vyjde," citovali colníka japonské médiá.

Tokijská colná správa dnes vyzvala neznámeho nálezcu marihuany, aby sa čo najskôr prihlásil úradom.


zdroj
Hyde
Hehe, ..já to tušil, že ti japonští kybernetičtí psi budou stát za hovno. Tomudle navíc zřejmě implantovali pachový čip made in Honkonk:D:D:D

pildo: pokud můžu, chtěl bych jen doupřesnit - prapředci RTW byli skutečně nejdříve chováni pro snadnější přesuny dobytka (ponejvíce při kolonizaci Germánie Římany), tudíž by se dalo je označit spíše za honácké než pastevecké plemeno. Pastevečtí (ovčáci - kolie..) psi jsou spíše využíváni k hlídání a lokalizaci stáda, kdežto honák je žene, někdy i dost drsným způsobem z bodu A do bodu B a ještě si po cestě občas povyrazí s vlky či ztrapní nějakého medvěda...:D:D:D
Co se týká označení "bojové plemeno" tak to těm lidem neměj za zlé. Jsou zblblí zpolitizovanou situací a všeobecnou hysterií. A když jim řekneš, že máš pouze obranáře, tak je jasné že tě nebude bránit svým šarmem, nýbrž razantním bojem.
V dobách, kdy jsem se ještě cítil Bojovníkem za lepší zítřky (čau, Bondy:D)
jsme právě proti tomuto označení psů dokonce štrajkovali i Pod koněm. Bylo to někdy v polovině 90-let. Tehdy už šlo docela i do tuhého - jedna komunistická poslankyně se svým lidoveckým kolegou se chtěli zviditelnit, a navrhli ke schválení něco, co odporovalo zcela zdravému rozumu - zákaz chovu jimi označených "bojových plemen" bylo to tuším 9 ras. A co víc - i jejich kříženců!!!
Převedeno do pěstitelského žargonu: prakticky vymýtit původní genetiku spolu s jejími nejsilnějšími hybridy a velkoryse ponechat nějaký ten Noname, sem tam těm organizovaným pod pláštíkem Kynol. unie povolit ruderalis,...chci říct kokříky, kteří ve statistikách napadení jasně vévodí:D
Dalším paradoxem této akce bylo, že nás hlídali "systémoví pracovníci" jež měli na vodítkách kupírované Dobre-many což od r. 1993 již legislativa zakazovala:D:D:D
Mějte je rádi. Jsou vaši.
tomas2pet
http://www.regiony24.cz/zajimavosti...ID_clanku=29635
:D
pildo
2 HYDE: no viem na co sa pouzivali ale nepoznam presne oznacenia :D len viem ze sa pouzivali na kravy, lebo kusali akurat pod koleno myslim, kde neposkodili ziadne masko. A aj to ze ich na medvede pouzivali (a myslim ze este aj pouzivaju). No ta moja vie ulovit tak aport :pimp: som ju skusal aj ucit pachove stopy, par krat nasla co som chcel ale nic extra tak som sa na to vykaslal. hmm keby som vedel dat trafku do tenicovej lopticky tak by som ju to asi rychlo naucil, holt je zavisla a loptickach :girl:

no inak haluz je, ze minule som ju mal pustenu bez voditka v opustenej kvazi ohradenej skolke, kde sa hrala s dakym malym coklom (tiez bez voditka) a kamosovim kocurom Kubom. isla mestka policia a mne hned ze 300sk pokuta, argumentujem ze zenska mala tiez pusteneho psa a nic jej nedali ze preco mi davaju a oslikovia ze on nikomu nic neurobi. sa divam a moja co komu urobila? no som sa hadal asi pol hodku ale aj tak som to musel zaplatit. od vtedy ju mam vzdy na voditku ale voditko nemam v ruke. myslis ze tym porusujem zakon? pise sa len ze pes ma byt vodeny na voditku,
Hyde
Nevím. Ač to teď někomu může připadat zvláštní, já už nějaký rok žádnou vyhlášku neřeším. Se svým více než padesátikilovým pesem už do civilizace nechodím, vodítko už neví jak vypadá a náhubek mu zrezivěl už před lety.
Co se týče vyhlášky - záleží VŽDY na velikosti, vychování, rase psa, stejně jako strážníka:D
Obecně (alespoň u nás) platí, že každý, kdo venčí bez vodítka, musí prokázat, že psa ovládá. Nepokutujou se majitelé slepeckých a doprovodných psů ani psi se služ. výcvikem. Samotné udělení pokuty je ale stále závislé na konkrétním pocitu strážníka. Pokud tedy bude mít pocit, že se ho tím na volno připnutým vodítkem snažíš "tahat za nohu", flastr je na místě. Bez ohledu na společenskou nebezpečnost.:D
Zde je pár vyjádření představitelů našeho města:
"Lidé musí ukázat, že pes na zavolání přiběhne a ovládá další základní povely. Pokud je zvíře neposlechne, může jim strážník udělit pokutu," vysvětluje náměstek primátora ******.
"Vyhláška se týká všech psů bez rozdílu rasy. Výjimkou jsou vodicí psi pro nevidomé a postižené osoby a služební psi ozbrojených složek při výkonu služby."
Šéf Městské policie *** *** se snaží obavy pejskařů zmírnit. "Vyhláška je pouze dikce. Jde o to, aby majitel svého psa ovládal. Nejlépe, aby ho měl na vodítku, s náhubkem. Rozhodně ale nebudeme od lidí vybírat žádné pokuty," tvrdí ředitel MěP.

Víc článků se mi hledat nechce, není proč. Snad jen doplním, že tento byl uveřejněn před čtyřmi lety a počet registrovaných psů na území našeho města byl 6268, za něž město vybralo na poplatcích cca 2mil. korun. To jsou peníze daňových poplatníků a chválabohu, jsou si toho naši konšelé vědomi - nebudou zbytečně dráždit desítky tisíc lidí:D:D:D

PS: moje přímá zkušenost - jednou se naši strážníci s mým pesem setkali. Bez upoutání, bez vodítka, ten maťo si šel pro mne do hospody, páč jsem se delší dobu nevracel,...on se tedy s nikým moc nebaví, (tetování v uchu jim zrovna ukázat nechtěl, no:D) ale podle čipu alespoň zjistili mou totožnost. A řeknu - raději ten flastr, než muset poslouchat znovu povinně jednu přednášku u měšťáků, druhou na Odboru životního prostředí, třetí na Evidenci psů...brr! Naštěstí neměli páru o tom, že mého mazlíka doprovází charakteristika psa šlechtěného v Krasnoj Zvězdě Rudou armádou pro strategické účely v jejich klimatických podmínkách, cheche,..(ještě v 80tých letech o jeho existenci laická veřejnost neměla ani ponětí:D). Ale v klidu - není pravda že je tam učili na ruských T-34 trhat za jízdy tankové pásy...:D:D:D

ale,...kdo ví?
Dracula
muj pesan vzdycky stoji u kytky a ceka az mu ustipnu nejaky listy, protoze mu to hrozne chutna, vzycky si veme listy a beha snima , dela ze je cupuje a pak to sezere :-D:-D
grour
Tak proti tomu, aby pes ucejtil ten samotnej materiál, stačí, když je tento uzavřenej v něčem vzduchotěsnym, a neni fyzikálního zákona, kterej by mu to umžnil cejtit. Problém je ten, že když s tim budu manipulovat, zavařim to do toho vzduchotěsnýho obalu (což neni problém), pořád jsem nejdřív musel šáhnout na ten matriš, čili potom nechám stopu pachu i na pytli zvenku a už to jede. Nemluvě o tom, že s tim manipuluju pravděpodobně v tom stejnym bytě jako to pěstuju, takže to co pes cejtí jsou stopy VNĚ toho, co se pašuje. Za dodržení nějakejch přísnějších hygienickejch podmínek by se tohle snad mělo dát eliminovat. Čili - můžu to zabalit do deseti pytlů, zalít do olova a to omejvat dokola čpavkem a octem, jak píšete, ale když budu mít volant ohňácanej rukou od matroše a v kufru bude načichlej kobereček, tak si mě ten pes vyštěká i když nic nepovezu. Protože zabránit šíření pachu vzduchem (a jinak se pach šířit neumí) ze samotnýho kontrabandu vzadu v kufru neni problém - problém je zabránit šíření pachu z obalu toho co vezu, ze mě z oblečení, z auta......
pildo
grour: ide o to, ze pes by mal naznacit kde sa hladana vec nachadza. ak by ti oznacil koberec alebo ruky tak ti to hadam nenajdu. ale tak sa mi zda, ze pes citi pach aj cez klasicke pytliky co sa pouzivaju na skladovanie hulca (ked to citim ja, tak pes urcite). a o pachovej stope ani nehovorim
grour
Jde o to, že když pes označí kobereček v kufru nebo volant, celníci mě už rozeberou na šroubky. A to je průšvih. IMHO jde o to, aby pes označil všeobecně auto, ve kterym cejtí cestovat trávu. Pak už je jen otázka štěstí jestli ucejtil načichlou mikinu / kobereček a jinak nic nevezete, nebo ucejtil načichlou mikinu a vzadu máte pár vzduchotěsnejch pytlů... A klasickej skladovací pytlíček samozřejmě neni vzduchotěsnej. na to jsou buď speciální zažehlovací pytle, nebo pro menší množství je ideální vzdcuhotěs třeba PET lahev.
A co takhle tohle?
http://www.taogrowshop.cz/katalog/s...ezovace-vzduchu


Máte někdo zkušenost?
jestedman
bavil jsem se s jedním příbuzným který měl zkušenost s vyčuchávači a ten mi sdělil že je jediné místo v autě kde to pes nenajde - akumulátor, tzn. nejlépe vylít jeden článek, naplnit balíčkem a dolít elektrolitem, jak tam cejtí kyselinu tak tam ani nečuchne. jinak palivové nádrže, pneu a vše ostatní nemá šanci ustát
SaMoLeBKa
zdar mám dotaz zda pes dokáže rozeznat nějakou konopnou pochutinu,mleko,čokoladu a podobné.....
citace:
Původní příspěvek od murzin
A co takhle tohle?
http://www.taogrowshop.cz/katalog/s...ezovace-vzduchu


Máte někdo zkušenost?


Zřejmě tahák na peníze.. pomohl by tak akorát pepřák

Policie šetří
nekdo to tady na G pred lety psal nejakej psovod, ze psi se pouzivaji na vyhledavani utopenejch na prehrade, kde pes na lodi zacne stekat kdyz uciti cloveka treba i z hloubky 40m pro predstavu kolik malo molekul staci neni sance oblafnout psa.....jedina fakt vec ktera funguje je met v aute harajici fenu...systemaci toho vyuzivaji...:D
Skreko
S tou haravou fenou to ozsj funguje, raz bol u nas doma policajt so psom (cmuchat zlodeja) a pes neriesil nic ine len harajucu sa suku dvore...
Hyde
Dýleráky, pneumatiky, káva, voňavky, háravky...genauch to samý a pořád si můžeme myslet, že s nima vycintáme. Psi sou už znudění tím nedostatkem lidské kreativity a invence...
Je potřeba pochopit, že při výchově a následném výcviku psa (s výchovou se dnes začíná na samém přechodu psa/feny z tzv. "laktační" do "vtiskávací fáze", tzn. kolem 4. týdne věku - podle plemene a vloh)
se vychází z předem zvolené specializace a pozdějšího pracovního využití. Tedy: killers = armáda, pořádk. služby. smell = záchranáři, celní správa... Wonder = org. na pomoc postiženým..atttd. V návaznosti na to, si výcvikář zvolí Úroveň výcviku, neboť dosažení každého výkonnostního stupně provází nemalé náklady jak finanční tak i časové (simulace akcí, figuranti...) a Vencovi na to hlídání vrakoviště přece nevystrouhám psa za čtvrt milionu, ne. A teď k tomu hlavnímu.
De facto každý pes, který tě může vyplašit, je legislativně oprávněn tuto práci vykonávat pouze na základě úspěšně složených zkoušek z výkonu a následné atestace Ministerstva vnitra. V tomto směru je to úředník jako jeho psovod. Takže - co se týká prvních čtyř podstatných jmen tohoto příspěvku, ty patří do "psí základky" a při troše snahy to jde naučit i tapíra. Ke psovi, co má čichák ve vaší matraci bylo celý život přistupováno jako při výcviku delfínů = borec se vede k tomu, aby co nejdříve a sám přišel na to, že největší zábava je, teprve když se v práci nedělají chyby. Stejně jako při přístupu k borcovi. Naučí se sami sebe kontrolovat, vybuduje se v nich podvědomý "generační sebeopravný program", já vím, vymejvárna. Ale to neřešíme... A jako u vrcholových sportovců je i tady přítomno nadstandardní zázemí, od údržby, stravy, ošetření až po psychologa, to vše až na vyjímky v jedné osobě, alfu i omegu - jeho Člověka. Pouze v jeho přítomnosti je borcův výkon stále lepší, jeho přítomností se násobí.
Tedy dalo by se říct, že ten matroš v pneumatice označí "jaksi jen tak mimochodem" a stále čeká na lepší fór (má už přeci za sebou zátěžovky) Pro něj to může být asi stejně zajímavá práce jako kdybys Tysonovi do ringu šoup upocenýho Jandáka:D. (Jandáku, to máš za to, já ti to říkal...! -pozn. red.)

Jednotlivostě
murzin: jestli jsi dočetl až sem, chápeš...
jestedman: akumulátor. To sem ani raději nevyvěšuj, nebo děcka začnou náhle nosit do školy hóódně těžký aktovky...:D (ti zdatnější budou před školou parkovat vysokozdvižný vozíky...:D )
SaMoLeBKa: to samozřejmě rozezná každý pes, ale ŽÁDNÝ ji s největší pravděpodobností nebude oznamovat. Nikdo ho k tomu v rámci výcviku nevedl.. ;)
CrTekk: řeč byla především o výcviku, než o konkrétním vyhledávání, o hloubce 30, nikoli 40m, pes označí rozptyl pach. molekul, podle něhož ve spolupráci s psovodem vs. lodivodem lokalizuje epicentrum - tělo(pachovou kartuši). Tedy necítí přímo tělo. A rovněž jsem nemluvil o označení štěkáním. S tímto způsobem se setkáš na cvičácích ale ve tvrdé práci to může být neznatelný pohled na svého vůdce. Jak by to vypadalo, kdyby myslivecký pes označil stopu "vysoké" pořváváním v honitbě. Od toho slouží přívěsek na krk, který si naučený pes v tichosti vezme do huby a - psovod ví. Navíc - komu by se chtělo furt poslouchat tan kravál... :D
Skreko: http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=3
Tento problém se řeší, řeší se blbě a já doufám, že se nevyřeší nikdy! Každý dílčí úspěch v jeho řešení totiž znamená použít prostředky, jež jdou přímo proti přírodním životním pochodům savců s vyšší nervovou činností. Dostupným a efektivním řešením doposud zůstává nasazení záložní feny.
Mějte se a - vymýšlejte. Přece všechny nápady nenecháte výcvikářům (ti prevenci řešit neumí, jim začíná sranda až na místě...:D
H.
Mouk
Pri prevozu autem je dobre, nechat se uvnitr vyradit harajici fenu...funguje to ;)
Hyde
citace:
Původní příspěvek od Mouk
Pri prevozu autem je dobre, nechat se uvnitr vyradit harajici fenu...funguje to ;)

Myslím, že zde hovoříme o převozu množství, jež by bylo "úředně" zajímavé. Takže pokud máš na mysli sklizeň, to chceš týden předtím ve svým okolí kontrolovat kvalitu ovulačního výtoku u všech nebohých háravek?? :D Jinak si totiž správný načasování téhle "akce" nedovedu představit. Ale rozhodně bych u ní chtěl být...hehe :D:D:D
Notabene, dovedeš si představit jak vypadá po rozvášněné a vyřáděné feně německého ovčáka obyčejný byt? O něco líp než to auto. Zato ve větším.
H.
montauk_monster
trosku mimo tema, ale taky o vycvicenejch hafanech:)

delam v jedny velky fabrice, no a cas od casu tam jsou kontroly a tak, no a jednou sli na jedno pracoviste se psem, no ale, nesli pres hlavni vchod ale bokem, kde se huli a na zemi je asi triliarda tiplejch brk, no a ten pes zacal stekat a moh se posrat, byl tak zmatenej ze ho museli odvyst a nic nekontrolovali :D :D
Mouk
Hm, to mas pravdu. Mel jsem spis na mysli, jizdu na, nebo z nejakeho open airu ;)
freakout
Nedavno som začul v správach že Niektorý policajný psy možu vynuchat aj uživatela bez kusku makaovej omrvinky...
acheron
to im je ale prd platne nie ? kedze pri sebe takyto uzivatel nic nema
jestedman
citace:
Původní příspěvek od freakout
makaovej omrvinky...


co to?

citace:
Původní příspěvek od Hyde



jestedman: akumulátor. To sem ani raději nevyvěšuj, nebo děcka začnou náhle nosit do školy hóódně těžký aktovky...:D (ti zdatnější budou před školou parkovat vysokozdvižný vozíky...:D )


nikdo se tu nebaví o tahání trávy do školy, z toho jsme snad už vyrostli, jen jsem přidal svůj kousek do mlejna, pes pudově prostě k H2SO4 nečichne, nikoho k ničemu nenavádim, pouze uvádim prostý fakt, tak nač ten sarkasmus
pudově nečichne, ale stejně ucítí matroš. je to pes :D hárající fena ti vyřadí maximálně necvičenýho psa ale fenu už ne. Prostě čokla neojebeš . Respektive ojebeš,ale ne tak snadno jak tady většina píše. Kdysi bylo v jedný detektivce že pašovali koks v čerstvě mletý kávě kvůli tomu že to psi neucejtěj, tak to někdo zkuste :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma