Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
6x6x6x6 - Klikni zde pro originální téma
xhansen
ahoj kamarádi,

sorry - jsem dneska trochu línej hledat v databázi ...

máte někdo zkušenost se svícením 6x6x6x6 -- dělám to kvůli "nočnímu proudu", kterej je 3x levnější než ten normálkaproud.... akorát ho mám rozdělený na dvkarát denně 4 hodiny....


... jsem ve stadiu květu a zkusil jsem zatím zapnout hodiny na

1h 4x 20W zářivky
4h 4x 20W zářivky + 400W sodík
1h 4x 20W zářivky

6h tma :)


1h 4x 20W zářivky
4h 4x 20W zářivky + 400W sodík
1h 4x 20W zářivky

6h tma :)

atd...

chytám tím sodík jenom na noční proud, akorát nevím jestli to bude fungovat;

když ne tak podám zprávu (pokud mi tento experiment někdo nerozmluví dřív než chcípnou)


xhansen
nezda sa ti neprirodzeny svetelny cyklus 6h svetlo 6h tma ? zda sa mi ze rastline trva asi 1 h kym sa prisposoby tme alebo svetlu no a tak casta zmena jej podla mna akurat uskodi... ale v podstate to neviem neskusal som to takze je to na tebe ak do toho pojdes nafot to aby bol dokaz tvojich neskorsich tvrdeni...

maj sa
joeart
xhansen
casem prevedu svuj tarif na 20hodin nocni proud --

zatim experiment:

foto na zacatku prikladam __ bocni palice cca: 11 den kvetu
sorethroat
jedním slovem - násilník :D:D:D
Mesias
Rostlina má geneticky daný světelný cyklus. Proto všichni přepínají nejdřív na růst a potom na květ. Proto je podle mě hloupost zkrátit jí den na dvanáct hodin. Ale naopak musím uznat, že pokud by se ti to podařilo rostlině překopat denní režim na dvanáct hodin výsledek (myslím sklizeň) by se mohla uskutečnit mnohem dříve... Ale je to podle mě nereálné...
xhansen
tak po dvou dnech můžu prohlásit, že ve světle mám už naprostý chaos :)

mám pocit, že start sodíku mi resetuje digitální hodiny, takže na druhý cyklus už nenaběhnou (nebo to nedělá sodík(potažmo startér), ale sou to prostě pojebaný hodiny)

zkusím je dneska vyměnit za jiný, tak uvidíme... kytky stále žijou :)
Co?
hele v obi nebo necem podobnem jsem si koupil wattmetr za 99,- kterej ti ukaze kolik to zere a jakej proud to taha
me se osvedcilo dat mezi ty digitalni hodiny a sodik prodluzovak, nevim zda-li to bylo tim, ale fachalo to...:-))

jinak k te fotoperiode....me to taky napadlo, ale pak jsem nekde na overgrow.com nasel informaci, ze behem 12hodinoveho dne se vytvori o 50% THC více nez se vytvori pri 10hodinach....tudiz jsem takove pokusy zavrhl...(ps zkusim ti najit ten odkaz)
xhansen
Diky Co? !!!

50% THC je argument jako krava :)

hodiny jsem vymenil a zatim v pohode, ty predchozi jsem dal k akvarku, kde to stihaji v pohode (20W cool white je nerozhodi)

wattmetr za 99,- ?? dobra cena, koupim hned jak pojedu kolem, at vim jak jsem na tom s cenou presne (a ne jen podle kalkulacky)

kdybys sem hodil ten odkaz, bylo by to super; zatim pockam jeste chvilku s experimentem --

protoze: pokud to udela 2x mene THC, tak to bude v elektrine stat cca 3x mene (1,05 Kč vs. 3.62 Kč / kWh), takze to muzu nechat kvest (potazmo rust) cca 2x dele a stejne usetrim (a THC by mohlo zustat na stejne urovni :)

Jak rikam, casem chci mit tarif s 20h nizkeho tarifu, a pak to nebudu resit (a mozna pridam dalsich 400 W :); ted se mi jen nechce zbytecne svitit ve vysokem tarifu a v nizkem to mit vypnute -- to bych si pripadal trochu nehospodarny
Barbie
z tohoto tady mirne nechapu... jakejch 6 na 6 s6 pres 6.... , jednoduse jag rekl sorethroat, nasilnik..... :)
xhansen
tak jsem to prave spocital a vyslo mi, ze kdyz pojedu timhletim systemem, tak to bude stat 156,- mesicne a kdyz pojedu 8 hodin v kuse sodik a 12 hodin v kuse zarivky tak to bude za 304,- mesicne..

a kdybych svitil sodikem 12 hodin tak to mam za 478,- mesicne

takze vyber je jenom z variant A a B :)

P.S. Barbie bude asi blondýna
Barbie
hm.. wolil bych tebou wariantu 304,- (pomer cena/wykon), mno a mozna bych poresil jestli nejsou ty zariwky pri chodu wybojky nutnost, kdyz na tom chces fakticky usetrit,...
Co?
hele pod 12h jsou proste lepsi vynosy....a kdyz to tak vezmes...nejaky dve nebo tri kila....:-) to je vlastne jeden gram....:-))....kterejch ti tam naroste....
xhansen
asi jo, 300 mesicne bude ok, necham to jeste tak den takhle a zas to prepnu na

2h 80 w zárivky
8h 400 w sodík + 80w zárivky
2h 80w zárivky

ty zářivky nechám asi bezet i při sodíku, jejich spotreba je minimalni proti sodiku a mozna pridaji i nejake to fajn spektrum :)
Barbie
jeste dotaz, ty zariwky jsou obyc nebo maji nejake urcite spektrum ???
peace at se ti dari...
xhansen
zarivky jsou docela obyc cool white
Barbie
hm... tag to potom jo... ja mam jakousi FLORA 20w, majakysi upraweny spektrum ani newim na co... ale tipanek w prodejne rikal ze se to pouziwa do mistnosti kde neni moc prirozeneho swetla.... tagze si myslim ze to asi nejag podporuje rust... nawic switi podezdrele fialowe... mrska... newis co by to mohlo bejt ?
Co?
kimehc: chces-li, zkouset muzes vsechno, ja taky chci zkusit pestovat kytis vzhuru nohama (viz.link v podpise)....:-)) ale proste kinetiku chemickych reakci v kytce moc ovlivnit nelze... nekde v tom mem linku "korenama vzhuru" je skvelej odkaz od kabuta na elektronickou knihu s experimentalni botanikou a se vsim, jak to vlastne v rostlinach facha....

pachac bez aktivniho uhli? no problem, ba i jiny systemy existuji jez jsi navrhl, treba se staci podivat na ponorky, ze..? :-)

chlazeni? taky nevidim problem....

....

====================
wotrawa oprava:
ten link primo na tu knihu je http://www.sci.muni.cz/~fyzrost/index_pr.htm
xhansen
>kimehc: neboj, nenechal jsem se odradit... na overgrow.com jsem precetl par diskuzi na tohle tema a vyslo mi, ze o tom nikdo nic moc presneho nevi -- nekteri rikaji ze to bude rychlejsi, jini ze toho bude min, ale vsichni strileji udaje od boku (jako treba 1,2x rychleji, o 25% mene THC aaaatttddd....)


Takze jsem se rozhodl prozkoumat po Cimrmanovsku slepou ulicku vyvoje growingu :)

na kytkach nepozoruju zadne negativni zmeny -- palice se nafukuji podle harmonogramu....

Jeste bych podotknul, ze ten experiment je taky o zmene sily osvetleni v prubehu svetelne periody -- na zacatku i na konci je hodina pouhych 80W zarivek a uprostred jede 4 hodiny sodik... Myslim, ze teoreticky je mozne, ze rostlina ma i nejake pripravne faze (rano a vecer) a ze ji chvilku trva, nez se prizpusobi tomu, ze je svetlo .. treba to tim slabsim osvetlenim trefim :)

Ale jak rikam,, spousta teorie a zadna praxe .. takze uvidime
xhansen
31 den kveteni -- zatim dobry
xhansen
The END

shrnutí: pokud jde o svícení 6x6x6x6, tak funguje přinejmenším pokud jde o již nakvetené kytky (doba kvetení se prodlouží o cca 10% /muj odhad/ ), účinky jsou trochu bližší později sklizenému outdooru (jestli víte co tím myslím?)

pokud jde o svícení 6x6x6x6 přímo na nenakvetené kytky, potom bohužel nevím, můj experiment musel být ukončen z důvodu velmi nízké teploty v pěstírně (hory, sklep -- nakonec jsem foukal vzduch z cooltube dovnitř :) a stejně bylo minimum 9.2 Celsia -- což kytky uplně zastavilo a zfialovělo) -- nicmene prav e ted pisu tento poznamek pekne zhulenej hu hu ,, co sem to chtel rict????

asi jenom to ze to funguje akorat si dejte pozor na teplotu, myslim ze by mela byt po cely cyklus porad skoro stejna (cca 20 Celsia)

HUUUUUUHUUUUHUUUU :)
(rozhodne to funguje - a to to byl docela noname:::::__"J ))

asi zateplim pestirnu ....


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma