Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Nakvetlé řízky na 18/6 - kvetoucí klony - help - Klikni zde pro originální téma
klara
Ahoj všem, stalo se mi, že po tom, co jsem si pořídila řízky - a je jich celkem hodně jsem zjistila, že všechny nepatrně kvetou. Ráda bych věděla, jestli to mám nějak hrotit, chtít nové apod. Raději bych tedy zkusila svítit 24/7, a zajímá mě, jestli je to možný bez následků - kvalita listů, větvivost, apod. Jinak jsou moc hezký, všechny vrcholový.
Díky velice klara
loeX
no kvalita je lehce snížená, ale i přes to z toho vypšstuješ kvalitní kytky...jen růstová fáze bude trochu delší...jestli kvetou jen vršky tak je zaštípni a nech je na 18/6....za pár dnů pojedou zas růst....
expiry_date1
Ja mám v jednej skrinke 4 rastlinky(3 genetiky) a misty mi kvitne tiež,pri perióde 18/6,ostatné nie a dokonca už vytvára viditeľne pryskyřici.Jediné,čo ma napadá,je malá intenzita svetla,niektoré genetiky proste kvitnú aj pri malom stimule.Vraj na misty stačí perióda 14/10(svetlo/tma) a už začne kvitnúť.Ale drží sa v rozumných medziach,nie sú to ešte palice:D
A z tej istej rastliny som už vypestil a hulil a som veľmi spokojný,tak si myslím,že to nebude nejak hrozné.Nech sa darí.
Thcmh
Taky se mi tohle stalo u WW, že začaly kvest :( Myslim, že kdybych je zastipl tak nevim co by s toho bylo jak pise loeX ze by rostly - myslim ze asi ne, ale mozna se milim :D
loeX
to Thcmh: to s těm řízkama mám z vlastní zkušenosti...byly to 3x AK47 a 1x K2...samé indiky...pokud je to opravdu sativa tak to může bejt klidně jinak...neříkám že mám 100% pravdu:D...hele a to ti ty vdovky začli normálně kvíst pod lampou na 18/6? s touhle genetikou mám zkušeností docela dost a nikdy se mi nic podobnýho nestalo...spíš má hodně zpomalenej květ...co se týka venkovek i indoor...

to expiry_date1: většína genetik začíná kvíst mezi 14-15 hodinami světla....

jinak pokud se ti nepřepnou na růst tak jich tam pár ještě přihoď a jeď SOG:)
KABUTO
Všechno se dá opít rohlíkem,zvyš dávkování dusíku,periodu 18/6(24/0)
Prodlouží se ti růstová fáze a asi ti trochu zmutujou listy(pouze 3 lístky,jednolístky),ale to nevadí.
Jestli maj jen býlý chloupky,tak bych to ani neřešil,takový kytky ti jdou pak na qět hodně rychle.
dlouhán
ahoj
jestli jde o pre-flowers (kvetove tobolky po stranach vyhonuu) tak se tim vubec netrap, vse bude ok.
pokud jsou ale nakvetle vic (jakoby "chlupate" vrcholky) mas 2 moznosti:
1. nasadit rezim 24/7 jak uz ti tady radili - behem 14ti dnu kytky opet prejdou do rustu (vetsinou se primarni rust temer zastavi a kytka cpe vsechnu silu do postrannich vyhonu)
2. rezy reklamovat:)
klara
Díky všem. Jsou to řízky Pot of gold. Nevím, jak jim bylo svíceno, ale vypadaly skvěle, až na ty bílý kvítka na vrcholu, kterých jsem si nevšimla hned. Zkusím tedy přepnout na 24/7 a uvidím, taky mě napadlo, že bych je zastříhla už teď, tím popořím ty postranní výhony a zbavím se květu, nabo raději ne? Zatím mají tři patra.
expiry_date1
Ak už majú korienky,tak si myslím,že by si ich mohla šmiknúť:)
Klony sú odolnejšie.Ja som minule ošmikal komplet celú stonku,ostali tam len také tie malinké zárodky lístkov a v pohode rastie a to som sa bál,že nebude mať čím tvoriť fotosyntézu.Možno to bol pre ňu šok,ale čo už,ináč to nešlo.
pyroman1
Cus v boxiku mi prerostla jedna kyticka,apollo tak jsem musel dost ostrihat ac nerad :( protoze uz mam prepnuto na kvet.Na vetvickach byli uz prvni chloupky,chtel jsem se zeptat kdyz je necham zakorenit a hodim jim 18 hodin svetla budou pouzitelny pro dalsi pesteni,chtel bych je zkus dat pozdejc ven.
Hledal jsem nejaky thead ale nic moc jsem nenasel,kdyztak mi prosim hodte jenom link.Dik
fire.ent
nevim jestli to nebylo moji blbosti ale stalo se mi to samy a budes je korenit jen tak nebo nejaka rizkarna ja sem to skousel jen tak rockwool ok stimulax 2 a nezakorenilo do 14 dnu ani jeden korinek cus ale za skousku nic nedas nechci te nejak odrazovat u me to nebylo zas tak prokazatelny nazdar
expiry_date1
Malo by to ísť,táto technika sa používa,myslím,že sa to volá revering,alebo tak nejako.Ale to sa robí už z nakvitnutými palicami,odstránia sa kvety a hodí sa to späť na rast:)
pyroman1
No zkusim to dam jim gel a rockwool a hodim je pod zarivky a uvidim co to udela...
Zukzu
Záleží na tom jak moc nakvetlé.... jestli je to třeba do 10 dní tak si myslim kdyz udelas (větší) řízek a zaštípneš ten nakvítající vrcholej tak určitě zakoření... snaž se ale hlídat teplotu a uprav vodu pokuď možno.

Growingu ZDAR
Co?
no kvetovy rizky se taky delaj...v nouzi....déle to zakořeňuje...ale zas na druhou stranku se jim vytvoří mohutnější kořenový systém (praxe)...a jeste bych svitil těmi 18h denne...
pyroman1
no dal jsem jim gel Stimulax III a soupnul do rockwoolu,tak jsem zjedav co udelaj...

Za jak dlouho by mely vyjet prvni koreny?
Co?
pocitej tak 2-3 tydny (teda u me v hydrorizkarne)....hodně velkou vlhkost
Sinuhet
Slovo pro vyhledavac: reveging.
KABUTO
Reveging je některými grovery běžně využíváný postup,např co se osvědčí venku,reveguje se dovnitř atd.

Řízky nakvetlí se zakořeňujou stejně jak ofiko řezy,naopak,kytka která kvete má některý obnovovací procesy zrychlený.

Problémek je trochu s výsledným řízkem,pokud ho zreveguješ v pozdnějším stádiu qětu vznikne ti ne jednovrcholová kýťa,ale košatej mazec (vlastně se ti rozroste palička)

Některé druhy sativ,jako třeba A11,různá phena C99 atd. nakvétají již při 18/6.
Grefy
Tak ven bych je fakt nedával... To chcípne po tejdnu pokud je vyndáš ze skříně.
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od Grefy
Tak ven bych je fakt nedával... To chcípne po tejdnu pokud je vyndáš ze skříně.

Prečo myslíš?A tí,čo si predpestujú v skrini a potom hodia na out?Myslíš,že to všetkým chcípne?Alebo takto zakorenený rezeň už bez umelého svetla neprežije?Podľa všetkého by mal byť ešte odolnejší,ako semenáčik:)
pyroman1
No jestli to daj tak je stejne hodim ze skrine za okno a pak do skleniku.
Sinuhet
Za oknem je momentalne tak malo svetla, ze zacnou kvest.
pyroman1
no zatim jedno umrti z dvaceti,tak to snad uz zvladnou...
Mám dotaz přes známe nam dodali zlehka nakvetle řízky, z 8 jsou 2 uplně v pořádku a 4 jsou nakvetlé jen málo, par blizen a 2 trochu víc, většina blizen je už hnědých.
Chci se zeptat hlavně lidi s matkama jestli je to normalní, že ta matka trochu kvete nebo je to kec a jsou prostě vzané s nějakeho venku co začal kvést teprve.
Dik za odpovědi.
jaid
No mohlo by to byt tym ze boli dlksiu dobu v tme,co sa tika tych nakvetlich.ja som sa pokusil zakorenit malinko nakvetle a chitili sa ale mal som ich na okne do tychto dni cize mali len malo hodin svetla a tak mi asi 3bliznicky tiez zhnedli.Nemal by stym bit ale ziadny problem pri 18/6 sa to spravy.Tie blizny som odstrihol a je to...
Jde mi hlavne o to, ze kdyz neco kupuji vyzaduju urcitou kvalitu a verohodnost a kdyz me nekdo da nakvetlou genetiku tak uz je dost na pochybach co to vubec je za vzor, tvrdit muze cokoliv, asi sezenu fotak a dam fotku pro lepsi posouzeni.
A prijde mi nedobre zase zpatky obracet fazy s kveteni na rust, jiste se to nejak projevi a predpokladam na vynosu, neco malo jsem cetl po groweru a psali ze pry az o 1/3 tretinu, ale moc o tom tady toho neni.
A taky je to otazka investice casu a penez, a hlavne prace :), to snad radsi investovat do neceho lepsiho ....
Dracula
ja sem daval zakorenit rizky z kytky , ktere uz nektere vetve zacinali kvest, a tak sem ty co nekvetly zastipl, ale novy 2 vetve byly uz nakvetly, tak sem to normalne bodl do hliny, a sice na na delsi dobu zpomalily, ale pak zacaly valit, jednomu ale co sem presazoval , tak z ni vedl 1 koren co sem bohuzel urval :-D ale uz asi vyhodila novy a ta druha se docela rozrostla ,vis co nemam ty risky pro huleni, spis jenom takovej pokus, ale kdys s toho neco bude tak z toho ubalim brko ´=D

-podivej se na muj thread mam to tam vyfoceny D
mě nepřipadá nakvetlý řízek jako problém... tedy pokud nemá 1cm palice :-) Klíďo se mu mohla v matkárně spálit lampa a než ji třeba za 3 dny sehnal tak bylo vymalováno... možná by to mohlo být i nevhodným spektrem - nevhodnou nebo starou lampou, ale to mě jen tak napadlo, nemám to ničím podložený.
Samozřejmě se to projeví na zpomalení růstu, ovšem můžeš použít nějaké přípravky na podporu - bioalgeen S90, vyšší dávku hnojiva na růst, zvýšit vlhkost atd.. Na druhou stranu znám pěstitele, co v květu přepíná kytky na týden na 18/6 a pak zpátky na 12/12, palice se znovu obrazí a na výnosu je to znát - myšleno pozitivně :-).
Občas se mi stane, že zakořeňuju řízky a na některých se objeví blizny... během 2 týdnů zaschnou a nepozoroval jsem na nich nějaké výrazné snížení výnosu, ale objektivně to samozřejmě posoudit neumím.. Teď jsem se byl mrknout na matky a na jedný jsem pár blizen našel, na 2 nic, takže to může být ovlivněno odrůdou... uploadni foto, napoví víc, tohle jsou jen teorie
cosmos
co jsem vypozoroval tak nakvetlý řezy:
-pomalejc rostou a po přepnutí na květ už moc nepovyrostou
-tedy při trochu delší vegetativní fázi bude výnos podobný nenakvetlejm
-je to jen moje zkušenost
Cicmon
Nevim, estli Ti poradim v Tve konkretni situaci, ale z me zkusenosti jsem dostal nakvetle rizky Sweet Tooth #3 a nebylo to ani spatnym spektrem (metla 600W), ani spatnou periodou (18/6). Matka proste trochu porad nakvetala, nicmene vysledky z jejich rizku byly vynikajici :wink:

Nicmene otazka je proc je mas nakvetle ty ;)
tak řízky nakvetou jednoduše ... ale netvrdil bych že to zmenší výnos o třetinu . z kytky která se nejdýl přepínala z5 sem měl nejlepší palice - je to o následný pěči kterou se dá hravě dohnat těch pár dní/tejdnů co se přepíná... kytka nakvete hodně snadno při přechodu zpod lampy ven...hlavně když se kouknete na ostatní fora tak tam lidi píšou že režim zakořenování 18/6 je docela problemovej pokud nesázíte v červnu nebo takhle později...mluvim z praxe - taky mi řezy hází chlupy a pokud nemaj vyloženě paličky tak to neřešim
tornado12
Tady vám něco hodím. Možná vám to helpne

Monster Cropping

Monstrer cropping nebo take kveteni clonu je dalsi metoda pestovani, ktere byla venovana moje pozornost, prinesena clenem ICmagu JWS, ktery byl tak hodny a poskytl obrazky pro cast teto prirucky. Tato metoda zahrnuje odebirani klonu z kvetoucich rostlin a nutici je k zakoreneni a nasledne i re-veg, co eventualne vede k velmi kerovitym rostlinam a skvelemu mnozsti novych vetvi. Pojmenoval sem tuto techniku monster cropping (monstrozni vynos), protoze to je presne to co dostanete, opravdu monstrozni rostliny, ale take protoze tato metoda byla predstavena clenem greenmoster714. Sebral vsechny kredity growerovi jmenem Federal, za obeveni teto techniky.

Odebirani klonu z kvetouci rostliny jde proti vsemu co bylo kdy receno o klonovani kanabisu a muze byt trosku matouci zpocatku, ale veda vpozadi teto techniky a dobry vynos vypovida sve.

Zacnete odebirat klony z rostliny ktera je 21 dni ve kvetove fazi. 21 den vypadaj jako nejlepsi cas, ale muzete odebirat take v pozdejsich fazich s tim stejnym vysledkem. Z nizsich vetvi se lepe dela klon, dokud nezdrevnati stonek, take rychleji zakoreni nez rizek z hlavni vetve. Presunte novy rez do sklenice s vodou a nehcte je sednout na chvilku a ujistete se, ze se nedostal zadny vzduch do vaskularniho systemu behem manipulace s rizkem, to by mohlo byt fatalni pro vasi novou rostlinu. Rez vedte sikmo na stonek , to zvetsi plochu pro vodu a pravdepodobne i nutricni absorbci, zalezi na metode klonovani, kterou pouzivate. Osobne jsem shledal vhodne pouzit maly hydroponicky setup nebo klonovaci bubler (propagation bubler), toto je zdaleka nejlepsi zpusob na klonovani Kanabisu.Klonovani zde dake rozebirat nebudu.

Na obrazku vidite, jak klon z kvetouci rostliny byl umisten do klonovaciho bubleru pro re-vegging a zakoreneni. To take znamena, ze budete muset umistit klon pod svetlo 18/6, 20/4 nebo dokonce 24/0 (svetlo/tma). Klony nepotrebuji silne svetlo, takze CFL jim bude uplne v pohode stacit. Muzete odstranit nejake sisky pro pomoc rostline vratit se zpet do vegetativniho cyklu, ale vrsek rostliny nechte byt.


Zdroj je grower a tady je odkaz: http://grower.cz/forum/showthread.p...8088#post878088
pepino460
ja dal klicit 15.4 20semien AK47 a teraz ma 9 samcov uz gule. samice mi ale kvitnut este nezacali(byvam ovela juznejsie ako je Slovensko, to bude slnkom), je to genetikou samcov, ze su silnejsi a kvitnu skorej? ani velmi mi to nevadi, stihnem druhe kolo.......
ween
2tornado12: musím reagovat se zkušeností na člena tornado12:
dostal jsem v loni na jaře dva nakvetlé řízky z indooru (beladona). dal jsem je do skleníku, jeden to nerozdýchal, z druhého se stalo monstrum, koule o průměru metr a půl, neuvěřitelné množství větví a větviček. průměr stonku dole v nejsilnější části cca 9 cm. na té metodě co popisuje, něco bude myslím. peace
Dan.Bass
Kvůli nevhodnýmu světlu mi nakvetly více méně všechny řezy, co jsem měl připravené na out. Nezbývalo než jim chudinkám chloupky ostříhat, některým dokonce dvakrát za sebou. Ne že by se jim potom už chtělo nějak růst.. :(
Před pár dny jsem je vyhodil ven, tak uvidíme, jestli to rozchoděj, světla už je poměrně dost (odhadem 15/9). Jedná se o stejnou genetiku, ale z pěti různých matek, tyto pravděpodobně však opět původně z jedné rostliny...
Raritka...Když jsem 14tý den 12/12 zastřihoval kytky odspoda , jako myslím takové ty slaboučké větvičky do kterých jsem nechtěl aby zbytečně do nich rostlina dávala energii a aby se soustředila spíš na vrchy...tak jsem je zkoušel vykořenit..Lidi ..myslím že není vůbec třeba kupovat nějaký klonex za tězké love...vzal jsem půlku na chlast...naředil do půl litru biobizz root juice který jsem používal když jsem kytky rostl...a hodil jeden z těchto tehdy cca 6cm velký řízeček do té půlky jen do té vody...a hodil jsem to pod lampu..druhý ten druhý jsem zkusil dát jen do hlíny GK a koukal co z toho bude..a protože uz jsem měl přepnuto na 12/12 tak jsem je nechal spolu s ostatníma...a podívejte co se podařilokvetoucí řízečky...dokonce na jednom ten vršek produkuje celkem úctyhodné dávky priskyřice.. je to celkem sranda...a jsem zvedavý co se z toho podaří...tedka jsou to proste vrchy se dvěmi patry a koreny už koukají odspoda květináče z dírek...
je to ceklem funny...fakt jsem zvědav jak se vytáhnou viz. Foto
Taky u mojeho Kámoše který mi kytky pěstuje na růstovou fázi jsme těpli 2 řízky bíle vdovy na horší časy do Rockwoolu a udržovali ve vlhkém stavu v tom Biobizzu...a tyto 2 řízky+ty 2 u kámoše se chytli 100% uspěšnost...Bez Klonexu...:) prdel z toho mám...co si o tom myslíte vy?
Píšeš o klonexu za těžké love, používám práškovej kterej stojí pade a vydrží tak 4 roky? Mám 99,9% úspěšnost s klonováním.
Jo kámo aha...:) to jsem nevěděl...chodím do growshopu kde ho maji za 500..ale ten je gelový tak jsem myslel že se to bude takhle pohybovat..ale nevadí ja jsem nedal ani cent a 100% je dom,a...samozřejmě že se nechci dohadovatk kdo líp a co líp...dík za typ...:)
Kámoš si odemne beretyhle spodky vždycky, má to do microgrowu a udělá si vždy koberec tak cca 20 kousků a je spokojenej.
citace:
Původní příspěvek od TopsyKreets
Jo kámo aha...:) to jsem nevěděl...chodím do growshopu kde ho maji za 500..ale ten je gelový tak jsem myslel že se to bude takhle pohybovat..ale nevadí ja jsem nedal ani cent a 100% je dom,a...samozřejmě že se nechci dohadovatk kdo líp a co líp...dík za typ...:)

Taky se nechci hádat :)
Mám normal Stimulax ze zahradnictví, už ho mám tak dva roky a z tý krabičky ubyla tak půlka, tak mu ještě tak dva roky dávám než ho vyplácám :D
DooMer
jo praskovej stimulax rulez , funguje suprove :punk:
MDe_
Hoj :) Mám taky to samé akorád že jsem nepoužil žádný stimulátor na kořeny apod. ale držel jsem normálně odříznuté řízky ve stínu aby se moc nevysilovaly a šoupnul jsem je ihned do hlíny ale hlavně je držet hlínu pořád mokrou a podařilo se 4 ze 4 :)
MDe_ dobrý tyjo..ale jak to budeš řešit s přesazováním? až jim budeš kořeny rozdělávat...nebo jak vysoký máš ten květináč? páč jestli je malý je možnost že nebudou kořeny 4 kytek stíhat tak málo místa...to semůže odrazit na celkové výši rostliny i květu....
MDe_
Neboj květináček je 23 v průměru a 11 na výšku (Tyto kousky nebudou na zhul ale na mastičku)
zagg911
pánové tohle můžu jen doporučit, ale nejlepší je dát to pak zpět na růst (klony tak 10 dni v květu) říká se tomu revegeting a garantuju vám že takové větvení kytky ste snd ještě neviděli :-) jeden řez sem si takhle odřízl a použiju ho jako matku.. zatím se z toho řezu urodilo z horní paličky 9 větví a z dvou spodních po 3 a 4 větvích ale větvi se stále víc a víc.. :-) (teď má kytí 10x10cm)
citace:
Původní příspěvek od zagg911
pánové tohle můžu jen doporučit, ale nejlepší je dát to pak zpět na růst (klony tak 10 dni v květu) říká se tomu revegeting a garantuju vám že takové větvení kytky ste snd ještě neviděli :-) jeden řez sem si takhle odřízl a použiju ho jako matku.. zatím se z toho řezu urodilo z horní paličky 9 větví a z dvou spodních po 3 a 4 větvích ale větvi se stále víc a víc.. :-) (teď má kytí 10x10cm)


no nevim...... takovy sok bych na matku nedelal. radsi udelat pomalu poradny krak nez tohle. mozna jsem stresar ale takovou matku bych nedelal.
citace:
Původní příspěvek od zagg911
pánové tohle můžu jen doporučit, ale nejlepší je dát to pak zpět na růst (klony tak 10 dni v květu) říká se tomu revegeting a garantuju vám že takové větvení kytky ste snd ještě neviděli :-) jeden řez sem si takhle odřízl a použiju ho jako matku.. zatím se z toho řezu urodilo z horní paličky 9 větví a z dvou spodních po 3 a 4 větvích ale větvi se stále víc a víc.. :-) (teď má kytí 10x10cm)



Revegeting je hození zpět na růst, tomuhle se říká Monster cropping http://grower.cz/forum/showthread....8088#post878088
Narayan
Jo, stalo se mi neco podobnyho. Tyhlety spodni vetvicky z 3 tejdny preplejch kytek jsem dal do sklinky s vodou za okno... Sice to trvalo tak tejden, ale absolutne bez jakyhokoliv stimulaxu vyjeli korinky. Tak sly holky do hliny a pod klasicky 865 phillips zarivky. Tam ztravili skoro mesic, pac jsem z toho mel srandu a moc se tomu nevenval, tak si zazili preliti, sucho zimu a nevetranej prostor. I presto se z tech, na kterejch byli maly palicky udelaly takovy neskutecne rozvetveny zrudicky az je to krasa. Pak se ve me neco hnulo a trosku jsem se o ne zacal starat. Dneska ma 30-40cm, jsou uz pod sodikem a vetveni pokracuje neuveritelne dal a dal. Jedina otazka, ktera mi pluje hlavou je, jestli se rizkama z rizku nevytraci geneticky fond.. jinymi slovy, jestli to bude zhulovat.. mozna ted jo, ale udelat takhle z techhle rizku z rizku zase rizky a td atd.. tak za jak dlouho se ty geneticky predpoklady vytrati, pokud se teda vubec vytraceji.. :)
No myslím že za zadnou cenu se nemůže vytratitžádná genetická vlastnost protože tam ani není jak...to jedině v případě že by platilo to , že kytky by museli být nejsilnější u kořene a u stonku...a směrem vně nakonci větviček to by znamenalo že i vršky by museli být nejslabší na THC což všichni víme že je pravý opak...naopak myslím že řízky mají věčnou moc a dokonce by se dali i tunit...:) já ty paličky už nechal na 12/12 už jsem je neházel na růst ...
Power
Ahoj groweři ,

jedu svůj první grow a pár kytiček už vypadá v květu , bude to asi stresama ze začátků , ale pár řízků uz jsem si přivez nakvetlé od matkáře . Myslíte že to nebude vadit když je nechám pořád na 18/6 a vpohodě mi vyplní celý prostor? Teť vypadají hodně hustě olistovaně , prostě list na listu .

A takhle vypadá ta nejvíc nakvetlá , jinak většina ma maximalně 2 pestíky u stonku jak začíná list (řapík?)

http://www.uloz.to/8588334/p4070340-jpg
http://www.uloz.to/8588335/p4070341-jpg

šoušolín
Mam takovej pocit, že to nevadí, už to bylo někde vepředu psaný, že by možná bylo dobrý ty vršky střihnout( jestli to kvete zatim jenom na vrchu). Stalo se mi něco podobnýho, sice pár dní vypadaly, že neví co mají jet, ale nakonec rostly dál(bez květu)
Power
No tak jsem to před 4mi dny přepl na 24/7 a začlo to viditelně růst .
No a tak se ptám jestli to mám nechat na 24/7 až do přepnutí na květ nebo to mam hodit z5 na 18/6 ?
Doufám že někdo odpoví , je to můj 1. grow tak bych byl vděčný .
opičák
citace:
Původní příspěvek od Power
No tak jsem to před 4mi dny přepl na 24/7 a začlo to viditelně růst .
No a tak se ptám jestli to mám nechat na 24/7 až do přepnutí na květ nebo to mam hodit z5 na 18/6 ?
Doufám že někdo odpoví , je to můj 1. grow tak bych byl vděčný .
No,pokud jsi je už donutil k růstu tak rozhodně přepni na 18/6
..: RainMan :..
a tak proč teda ty matky nakvítaj ?
EDA45
citace:
Původní příspěvek od ..: RainMan :..
a tak proč teda ty matky nakvítaj ?


Většina řezů,který někdo dostane od "pana matkaře" nakvetlé,nejsou řezy z nakvetlé matky..Je to prostý a taky sprostý..Řezy nejsou z matek,nýbrž jsou to oholené,zakořeněné spodky z growu po přepnutí na květ,šmiknuté ovšem pozdě, v době,kdy v kytkách jsou už nastartované změny vlivem zkrácení periody..Musí se to šmiknout včas,sám si někdy taky tímto vypomůžu do svýho growu,ale někomu to dávat nebo prodávat je prostě svinstvo a patří to na černou listinu..Asi tak..
popi
pomoooooc potrebuju radu!!! mam 7 matekAK47 ve skrini na 18/6, jejich klony jsem dala zakorenit a sup na kvet 12/12.. matky jsem nechala rust pod 600lampou cca 1mesic nez jsem zjistila pohlavi rizku. no a predstavte si ze mi najednou zacli kvest ty matky co mam na 18/6!!!!!! ja si toho nevsimla (ani by me to nenapadlo!!) samce jsem hned vyhazela, 2samice, ty vykvetli nejrychleji, jsem ostrihala ale jsou nejspis oprcany!!!(samice ma seminka) tak ted nevim, jesli muzu ostrihat a pouzit tu kytku kt. uz je oprcana!!!! nebudou ty rizky z ni pak hermousi?
NORM
ty matky byly z originálních semen AK-47 od Serius Seeds??
popi
..ano
shaco
Milá popi, na 18/6 vykvetu tak akorat ja, kytky nikoliv. Takze chybu hledej jinde.
EDA45
Hele,ty idiote, co dáváš anonymně červený karmy,podepiš se příště,ubožáku..
kybork
Čaute, tak jsem dostal před pár týdny nakvetlé řezy..
Má otázka zní, začnou normálně kvést? A budou to normální paldy nebo nějaký divoký mrdky?
Chtěl bych je nechat povyrůst na cca 40 a přepínat :)
kybork
Zblízka :)
Dr_paradox69
no pane kyborg bude to trvat nez to presvitis...mozna to ani za tri tydny nebude hazet normalni listy...a normalni palky se tam budou delat az budou normalni listy,jinak to bude celkove ridina...
kybork
Jak to myslíte doktore paradoxi?? Ridina? :D Jako divočina palice roztahane na vitr bez pryskyřice?? Nebo zkoušel to tady už někdo? :D Asi jim dam jeste tyden a pojedou :) byljsem na ně kouknout a nove listy uz zacinaji byt 3 cipe fokonce u par jedinců 5ti cipe tak ze jsem ji musel strihnout..
Pic :D
Dr_paradox69
ze to bude ridky,tak sem to myslel,sisky budou ridky,pac ta kytka si mysli ze je cela siska,proto jede jenom okvetni jednocipy listy...ale pokud uz ti valijou vetsi bud rad...
kybork
Aha tak to do sebe logicky zapadá díky za vysvětlení :) Pockam teda az budou vsechny hazet normalni listy coz se dost protáhne si myslim ale co se da delat když už jsem tady :D
Pajas
Kyborg- přepl si fotoperiodu... stačí 2* probliknout blbě žárovkou s tmou nebo něco..mě se to stalo minulé kolo..počítej minimálně 4týdny růstu navíc... můžeš rovnou všechny větvě ošmikat, tyhle jsou k ničemu,neporostou a budou se kroutit...
možná 5týdnů.... já přepínal o chvíli dřív a trvalo mi to 3-4týdny...
popřemýšlej o nových kusech, protože to svícení jen tak...se taky nevyplací..
ZOO68
řeknu to tvrdě, ale má rada je: vyhodit a pořídit nový
kybork
No doprčic hoši nechtějte mě odradit.. Už to na ně praží 2-3 týdny :D
3-4 týdny než začly kvést?! :O
Doprdele.. Navíc nemám momentálně prachy na nové..
Tudíž je tam nechám.. A budu koukat co se s nema děje no.. Aspoň by se z toho mohl udělat pěkný koberec :) U některých začínaj růst normální listy tudíž si myslím že by to mělo být už co nevidět.. No uvidíme ale každopádně díky za rady.. Později sem hodim theadr :) Tak zhodnotíme všichni společně mé rozhodnutí.. :D Ale vážně nemám momentálně jinou možnost..
kybork
Nevíte jestli je tady někdo, kdo to s takovýma řezama odjel a dojel?? Vše dokumentuju :D
adiotron
ahoj prosim zkusene o radu rezy jsou 8den v rustu a na jedne kytce se objevily tyto bile chloupky jeste jsem se stim v rustu nesetkal tak prosim o radu
Dr_paradox69
nekdy se to stane ze to hodi prvni kvety este na rustu...beztak je to nejakym stresnutim pri presazeni,nebo svetlem...uz se mi to parkrat stalo,a zadnej nasledek to nemelo,zatim ti to asi nebude hazet vic kvetu,pokud to neni samokvet...
adiotron
uuuuf uz sem se bal ...... jo stres to asi mela zrovna tahle myslim protoze jak sem je dones domu a pressadil tak dostaly sok tak sem nane dal kelimek aby se spomatovaly atd uz sou vpoho spomatovaly se jen me zarazilo tohle protoze sem to u prvnich rezu nemel ...
kybork
Čest tak tady přikládám fotky pro porovnání kdyby se někdy někomu šiklo :) Podotýkám že krajní ty největší nakvetle moc nebyly proto jsou taky hezký jinak zbytek palicka nahore a tak to vypadalo jak jsem je dotáh (předtím asi tyden v řízkárně)..
kybork
A takhle vypadaj dnes, po měsíci ( z toho první týden 24/0..)... :)
žvejk
Zdravím mám problém špatně sem nastavyl hodiny a odjel na tři dny pryč a holky začaly nakvítat :-( jde to ještě zvrátit nebo to musím nechat dojít.
Keen
Jak dlouho měli nastaveno 12/12 ? Jestli tři dny, tak celkem čumim že už nakvejtaj... ale cca 3-5 dnů by mělo bejt ještě v klidu
pestitelpompo
ani náhodou,dávat to z5 je sebevražda místo palic budeš mít popcorn pořádně ti to zmutuje
!ZAU!
Po 3dnech?ti to v zivote nemohlo jit do kvetu.vubec bych se nebal to prepnout zpet.
žvejk
no sobota,nedělě,pondělí a v uterý ráno 10 z 20 mnělo vyjetej bílej chloupek a ted už je to vydět znatelně nejhorší je že to byli čerstvě dovezený řezi
!ZAU!
Bilej chloupek prece neznamena kvet :) bud v klidu.Nereknu kdyby to bylo 14 dni.Ale jestli chces bejt v klidu.sezen novy rezy.Ale ja osobne bych si s tim hlavu nelamal.Kdyz si dovezu rezy tak vzdycky tam mam tech chlupu vic..Rika se tomu Perflowers.
žvejk
Tak to by bylo super :-) sem docela vyděšenej že sem něco posral a schodou okolností sem si hned domyslel příčinu, ok díky moc za radu zkusím to dát na 18 a uvidím co z toho bude nják to dopadnou musí když ne dobře tak blbě určitě
OPTIMUS PRIME
cus chtel bych se zeptat nekoho zkuseneho zda je mozne aby normalni rizek jeste na rustu zacal kvect jinak nez zmenou svetelne periody?? jestli to muze ovlivnit treba zima,pomale vysychani ,atd ?? geny jsou odzkousene nekolikrat velmi uzpesne :-)
OPTIMUS PRIME
setup je kokos 600w mh ,canna ,doplnky ph a vse ostatni standard ,akokorat ta nizka teplota
OPTIMUS PRIME
ja osobne si myslim ze se da prepnout jedine zmenou periody
Efendy
No nejsem expert, ale co jsem načetl a co jsem viděl tak pokud myslíš nakvétání tím chloupkem (který roste ze stonku) tak to jen ukázala pohlaví a je to tím, že je již vyspělá = přes +-30dní.
Madmax
citace:
Původní příspěvek od Efendy
No nejsem expert, ale co jsem načetl a co jsem viděl tak pokud myslíš nakvétání tím chloupkem (který roste ze stonku) tak to jen ukázala pohlaví a je to tím, že je již vyspělá = přes +-30dní.


Jo jmenuje se to preflowers a matka ze které to řežeš je samozřejmě vyspělá více jak 30 dní. Pokud jen to neřeš .
OPTIMUS PRIME
prave ze mam je tak 15 den na metle ,a prvni tyden jeli vklidku pekne zacli vetvit atd,a najednou pridu a zda se mi jako kdyby zacly delat palicky a uplne se zastavily no a to se mi za 2 dny potvrdilo i vetve se zastavili ,ten gen uz sem videl prepnutej asi 5 a nikdy takhle nevypadal a nezastavil se,ptam se protoze maji ted jine klima nez sem mel predtim -nizke teploty pri tme a taky me mohl(i nevedome) vytrolit spolupracivnik tim ze mozna na parhodin kazdy den vypnul lampu kvuli moznemu piskani kdyz pracoval na necem jinem
tak se snazim vyloucit ostatni moznosti moc dik za vsechny odpovedi
Mard
A jseš si jist že to svítí 18 hodin? Nezůstaly ty spínací hodiny nastavený na květ?
OPTIMUS PRIME
nn to sem si jisty ,celych 18 hodin sem tam nebyl ,ale pri kontrolach bylo vzy vse jak ma az na prvni den kdy omylem dostali 24 hod mozna o par vic ale pak uz normal ale to by jim vadit nemelo ale vyzkousene to nemam ale uz sem nekde cetl ze se to dela kvuli rychlejsimu zakoreneni ale me se to delat nechtelo no ale nove rezi si ted pohlidam jak pri vypnuti tak pri zapnuti v urceny cas aspon prvnich par dnu
Minus
Díky za tohle téma a threed taky jse mi na matce objevily blizny myslel jsem že už jim přeskočila perioda trochu jsem se lek teď vim že je asi vše v pořádku .


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma