Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Cerpadlo pro Drip System - Klikni zde pro originální téma
sunset
Ahoj, chci se zeptat, kde bych sehnal dobre a lacine;) cerpadlo pro drip? Mel jsem na zkousku pujceny 500 l/h, 6W cerpadylko do akvarka, ale je to slabe. Z kapilar to sotva kape.
Mam pod stolkem nadobu cca 60 l, vyska 25 cm. Stul je nad dnem nadoby asi 35 cm, na nem mam polozeny trubky a rozvody do malych hadicek. Ty jsou cca 50 cm dlouhe a tvori obloucek, ktery posleze smeruje dolu do truhliku. Nejvyssi misto rozvodu ma cca 0,6 m.
Rozvody, jehly a hadicky jsou ze systemu Gardena MicroDrip. Kapilar je 12, prutok jednou je 2 l/h.

Pokud muzete, napiste vyrobce, cenu a kde bych to sehnal (Vychodni Cechy, prinejhorsim Praha)

THX
viridis
Objednal jsem si u CONRADA, zatim to neprislo - ale ma mit vytlak 6 metru, napajeni 12 V, asi 3.5 - 4 A, coz by mohlo stacit. Chteji za to nejak petikolo, coz jde. koukni se tam, maji vyhledavac na h....o, tak si ho uzij...
tady jsete parametry, jak mi je laskave poskytl pro-tech:

vsechny jsou na 12V, 1. ponorne vytlak max 10 m 18 za min. kabel 1 m pro hadici 10 mm cena 849 kc a obj. cislo 539074-61 kdyz to objednas na netu tak tam tu 61 nemusis psat a pouzij primou objednavku podle cisla je to o moc rychlejsi.
2.ponorny dopravni vyska 6m,12V,kabel 1 m,12 za min,vaha 140g cena 469kc obj.c. 539082-61.
3.ponorny kabel 1m,dopravni v. 6m,hadice 10mm, obj.c. 539090-61 cena 499 to mam ja!Vsechny jsou co se tyce provozni doby na 50%- delka chodu se rovnba delce klidu max. 30 min.
sunset
Viridis: Dekuju moc za rychlou odpoved. Dnes jsem jeste mluvil s jednim manikem a zjistil, ze ten system Gardena ma na kapilarach kapatka a ne rozstrikovace, jak jsem si myslel ja. Na obrazku u tech jehel je nakresleno, jak to strika!?!?!? No ale stejne mi spocital, ze potrebuju trochu vetsi rezervu. Tak jsem dnes koupil poradne cerpadlo s prutokem cca 650 l/h. Ale dulezity je, jak vysoko to vytlaci vodu, aby to vyrobilo dostatecny pretlak. Pry to musi vytahnout aspon dvacet cm nad uroven jehel, to me ma vic nez metr.

Uz to pracuje :)

K4U
breeder
dobrý a výkoný čerpadýlka se dají sehnat na http://www.hydroponieplus.cz,
už jsem si taky objednal a je v pohodě, má dokonce dva vývody na čerpání- jeden jsem hned ucpal, aby se mi nesnižoval výkon
viridis
S tim vypinanim, aby nebylo cerpadlo neustale v provozu to mas jednoduche: trafo (adapter) pripojis na spinaci hodiny, ktere nastelujes 15' ON/15'OFF a je to.
Fontankova cerpadla maji vetsinou vytlak 0.6m, takze na ten Tvuj drip asi moc nebudou - maji ale vyhodu v cene. Ale o tom uz jsme se bavili ... neco jsem Ti jeste napsal na 1825.
pepsin
Podívej se tady http://www.unistar.cz,ty ceny maj v pohodě,maj velký slevy na živnosťak,jakýkoliv a odkohokoliv
borifield
ono zalezi taky na kapilare (3 druhy) a taky musis vymaknout diru v privodni hadici , kam pak zastrkavas ty kapilarky (vsechny stejne sikmo seriznout a zastrcit do dirky az na dno proti smeru proudu vody,pak trochu povytahnout ) - jestlize neni nektery z techto bodu splnenej , tece pak z jedny jehly vic a z druhy min a vykon cerpadla s tim uzce souvisi.
jinak ted jsou tlakovy kapilary (pribl. 25 Kc) ,ktery se nespusti driv nez v nich neni stejnej tlak.jinak se mi jako idealni kropit (rozstrikovat do V- to delaj ty jehly co vypadaj jako velkej klic) v mensich intervalech kratkou dobu.zdar


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma