Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
jak zastínit otvory s větrákama proti pronikajícímu světlu???!!! - Klikni zde pro originální téma
oton
ahoj, utěsnění skříně proti pronikání světla ven jsem zvládnul celkem v klidu, tědnící pásky na okna a td.

ale pozor! dnes sem vytvořil ve skříni dvě kulaté díry průměr 8cm na větráky, jednu dole ma vstup vzduchu a jednu nahoře na odtah. a hned byl problém na stole, dírama mi leze ven brutálně světlo

proto poraďte jak to máte vychystaný, zacpat se díry nedaj když slouží k průchodu vzduchu????

plís, dost mě to trápí!

a tady je nákres:
viridis
nazdar, trochu jsem se rozepsal na threadu 855, diky absenci fotaku sice nejsou fotky, ale zkusil jsem to tam prozatim aspon nakreslit. Neleze z toho ani foton ;)
oton
nejak sem to zatim nepochopil ale je to tim ze ted nemam cas to cele číst, večer si to doma pročtu v klidu
oton
tak sem doma přemejšlel a něco sem vymyslel, je to jednoduchý jak facka a myslim že to světlo rozláme a pohltí jako bejk

jde o dřevěnou krabičku s přepážkami, jak bude vidět na obrázku, krabička se přimontuje zvenku na skříň, kde jsou otvory, a pak mě napadlo, že by se mezi ty přepážky dala dát i nějaký filtrovací hmota a mohlo by to fungovat jako pachovej filtr, smontovat to můžete třeba z tenký překližky, či prkýnek a td.

akorád mě napadlo, jak to nadimenzovat?, kdyby se tam dala nějaká ta fitrovací hmota, vzhledem k průtlačnosti větráčků, ty ze zdroje do PC asi nemaj moc velkou průtlačknost, tak aby tim vůbec něco procházelo :-)

pokusim se to doma sestrojit a pak napíšu nové poznatky, co vy na to???

a tady je nákres:
Majkl
Tohle řešení ti ale dost sníží účinnost větráků, chce to všechno zaoblit a nepoužívat žádný ostrý změny směru proudění vzduchu.
oton
no samozřejmě tam nemusí bejt tolik těch příček, je to jen přibližnej nákres, jestli máš nějaký lepší a jednoduší řešení, sem s tim, budu jen rád, tohle mě napadlo včera náhodou, zatím tam nic nemám ale budu tam muset rychle něco dát
viridis
No, nakreslil jsem to jeste jednou. Bedna je ve skrini uvnitr, mezi vetrakem a stropem je asi 3-5 cm mista. Uvnitr je to cerny jako puk, strop nad vetrackem je taky nacerno. Venku se to da prekryt cernou puncochou nebo elegantni plastovou krytkou. (T jsem nepotreboval, neb to mam relativne kryty.) Jo, zapomnel jsem - horni dekl je z 4 mm cerne gumy, at to nehluci, ale lepsi by byl asi nejaky husty molitan. Prichyceny je to na hackach, krz event. vymeny vetracku, at to jse snadno....


[Edited by viridis on 27-11-2001 at 02:14 PM]
oton
jo teď už je to jasné, a opravdu z tý černý bedýnky nic ven neleze?, začínám o tom tvém řešení přemýšlet, tu gumu to asi chce, sem dnes zapnulul větrák na 12V a skříň docela hučela, což mě štve, uvidim, když snížim otáčky odporem, ale aby to zase vůbec větralo...?

PS: co ty větráčky na PC s kuličkovým ložiskem (dražší) jsou míň hlučnější a o kolik, stojí to zato nebo jen minimálně???
viridis
Mne z toho neleze nic. Kdyz, tak tam vzdycky muzes dat jeste treba jednu prepazku z papundeklu. Ty kulickovy vetracky nejsou ani tak moc tissi, ale trvanlivejsi a spolehlivejsi. Cenu moc nevim, mam jine zdroje - ale myslim, ze to bude dost poznat. Zkus si sehnat ty 12ti cm vetracky, oni jsou navic dvojrychlostni a docela tichy. Proti mezaxu na 220 je to velky rozdil.
Oscar111
Já tam mám dva z compu jeden na hoře 0.08 mA a druhý dole 0.3mA a řvou jak cip!! U toho se zkoro nedá spát,, Ještě k tomu to mám na trafo z vláčků tak tomu trošku víc přikuřím,, dám tam kolem 15V a aspoň to víc táhne, ale kravál je to drsnej,,,
DeeJah
Tak mě napadlo, kdyby se tam přidělal pytel s aktivnim uhlím, tak by to nemuselo prosvítat a navíc by to eště pohlcovalo všechen smrad.
Oscar111
Nechápu jak někomu může smrdět ganja,, Vždyť vona voní,,,
No a ten pytel by nesnižoval tah toho venťasu ??
DeeJah
Dokavaď tý vůně nemáš plněj barák tak je to v poho, ale jinak ti pomalu začne lehce vadit. Ten vliv na tah by se asi musel vyzkoušet, ale myslim že by tim práškem měl vzduch projít v pohodě.
Oscar111
To DEEJAH: Tak tu vůni bych si teda přál,,, Ten můj prozatimní SHIT voní jen když otevřu pěstírnu,,,


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma