Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
mylar kontra hliník - Klikni zde pro originální téma
FlickerBird
:rejp: opět a dokola, stále omílané téma, ale furt mi to nejde do hlavy
proč se tu chválí mylar, který je vlastně pohliníkovaný plast, a na druhé straně zatracuje alobal s výbornou odrazností a dostupností
proč když by měl alobal házet prasátka s možností spálení kytky tak by je mylar s taktéž výbornou odrazností házet neměl.. přijde mi to jako zbytečné vychvalování "módního" mylaru :rolleyes:
navíc nemíním cpát peníze do kapsy DuPontům :rocket:
vnese mi někdo do mojí temné palice trochu světla? :rejp:
pouzivam bielu farbu a grow foliu cierno/bielu a alobal je nahovno ked sa zahladis na to aku ma farbu ked odraza svetlo.. je taky namodrali takze je jasne ze pohlcuje cast spektra a myslim ze milion krat spominana odrazovost 60 % neni len tak strelene od boku...

joeart
FlickerBird
mě jde hlavně o to pokrytecké vychvalování mylaru oproti alobalu když odrážející prvek je furt hliník... :rolleyes: možná nakonec použiju bílou omyvatelnou samolepící tapetu, přišel jsme po haluzi k nové skříni a tak jimůžu zneužít jak chci :crazy:
a support 4 kimehc :punk:
Hyena
Hliník je super, alobal taky, ale jenom chvíli. Měl sem ho taky ve skříni, odráží nádherně, listy kytek se obracejí ke stěnám, takže je vidět, že jim to neublíží, ale zvyšuje to teplotu ve skříni a hlavně - po čase, když teda rozprašujete třeba vodu nebo pyťák se kapičky usadí na alobalu a ten zkoroduje :)Po pár měsících je jasně vidět, že je tzřeba nově vyalobalovat :D
Mylar bude asi nějak ošetřenej. Stejně jako zrcadla domácích tleeskopů se natírají lakem, aby nehnilo stříbro, to můžete udělat s alobalem, ale je to hroznýho sraní.
Bílá je super, ale odrazivost nebude vyšší než 85%, takže je dobrá, dobře se s ní pracuje, ale z hlediska účinnosti je na dvě věci...

Edit: Asi nejlepší kompromis mezi tim všim je černobílá folie z growshopu... protože je stabilní :)
Hyena
A bereš v potaz, že ten volej ti bude požírat světlo? Chtělo by to sehnat nějakou prověřenou hmotu... Aby to nemělo odraz jako barva ;)
metalsodik
Já doporučuju stříbrnou Agrofolii , je pevná nejlepší odraz , ješrě více než mylar když se zašpiní stací očistit leštidlem na sklo , co více si psát ,snad jen lepší cenu. Je ale na pořád. Doporučuje 9 z 10 pěstitelů.
FlickerBird
nakonec budu alobalovat ;) 90 kačen za metr samolepicí tapety fakt dávat nebudu :rolleyes:... growshopfolii možná časem, uvidíme
hyena: konečně někdo kdo se nebojí postavit se za alobal, hehe :wink:
Jahudka!
FlickerBird - Vis ono je to jedno k druhymu..Da se urcite vseobecne rict ze kdyz dam misto alobalu mylar tak muzu mit o 0,01 gramu vyssi vynos a ze to nic neznamena.Ono se to vsechno scita dohromady a v tom to je..Nejdulezitejsi je podle me poradny stinidlo.To je totiz zaklad.

No a ted me rekni kdes cet ze mylar je folie potazena hlinikem?Jen by me to zajimalo..

Jinak ja jsem samozrejme pro mylar to v kazdym pripade..Ma odrazivost 99,8 procent a hlavne nemeni svetelny spektrum.Alobal je presne o tom jak psal hyena..Vis jak rychle koroduje hlinik?:eek:A natirat ho olejem mozny sice je,ale budes mit od toho vsechno mastny a myslim ze ani pro kytky ktery se dotykaj sten to neni moc dobry.Navic vypary.To uz to muzes natrit rovnou vazelinou..Kazdopadne hlinik ma odrazivost o hodne mensi nez mylar (nekde na netu jsem to videl).Takze nejhorsi jsou zrcadla,pak hlinik,pak bila barva a nakonec mylar.Mas to serazeny od nejhorsiho k nejlepsimu..Ze ten mylar dobrej je tomu ver,protoze ho pouzivaj profesionalove pro fotopraxi-proc asi?Jinak jsem zatim neslysel ze by bylo jeste neco lepsiho i kdyz mozny to je..

Jo a jeste neco koho by mylar zajimal.
http://www.dtpstudio.cz/obchod/dtpp...lar/mylar2.html
seba
Jestli se bavíte o balení žrádla tak na to je alobal dost dobrý.
|8|
2Jahudka! - já jsem našel taky jeden e-shop kde maj mylar. Už jsem to tu někde psal, ale teď nevim kde - TADY a nahoře do vyhledávání napsat mylar. Maj tam 10m*0,6m (6m2) za cca 430,- zatimco u tebe je to 3,95m2 za 400,-
metalsodik
Ta cena se bude nejspíš odvíjet od tloušťky , dříve je totiž používali raketový modeláři pro zhozovení padáku, přisli s tím první amíci a vyhrály MS , už před 35 lety, takže nic modního jak tu nějaký expert tvrdí.
FlickerBird
jahůdka: a když na mylaru není hliník, co teda způsobuje odrazivost? ;) ale nemůžu mylaru upřít to že neoxiduje, což alobal časem určitě...
ad práce s mylarem: on se totiž alobal nehorázně trhá ;) takže k plusu u mylaru je i odolnost
kimehc: váhu mám spolehlivou , max.400g/0,1g, takže tu neřeším.. a to cos říkal možná z části vystihuje staré české přísloví "nejblbější sedlák má největší erteple" :)
dyť oškrábat alobal a nalepit fólii zvládnu za jedno odpoledne
jinak děkuju anonymovi za k-, hehe :frog: kdyby ses aspoň podepsal
metalsodik
Já nechci rozebírat co je nej , jestli leštěný hliník , alobal ,mylar ,barva nebo agrofolie stříbrná. Každý je ochoten dát peníze podle své situace a priorit . Skříň ale není tak velká ,samo pokud pěstujete pro sebe ,myslím 150- 400 Watt , takže není potřeba moc metrů. Pokud to dáte jen tam kam je to třeba a né všude stačí 1,5- metrů , což je 450Kč , a kvalitní odraz vám to vrátí na intenzitě osvětlení a ůdržbě o které prakticky nevíte. Nemusíte nic přetírat a olepovat. Já mám ve skříni stříbrnou agrofolii a jsem max. spokojen. Pdívejte se v pravo jak se na ní odráží větrák euro2,jako kdyby ta tam byli dva. Já vím že to není vše , zrcadlo taky odráží a je nejhorší,ale folie má 99.9 % odrazu a má být lepší než mylar. Myslím že to stojí na zvážení a né na odsuzování , viz počáteční příspěvky , většinou bych to odsoudil až podle zkušeností a nestavěl bych to na doměnce.
r-man
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=11042

....:-))))))))))))))))))))
Mášá
a co nerez?
Hyena
Je na ho***
http://grower.cz/home/potw.php?...w&photoid=39178
Co?
a co "emergency bag - sac de survie", rozmer 2mx1,5m za 150,-, takova ta folie na preziti....perfektne odrazi teplo (coz je prevleceny svetlo:-))...vypada to jako alu-celofan...?


edit. no tak nic....hori to rychle jaxvina...
Pajusa
jo no to mi mama bali jak du do roboty
jumpp
zadravim all:mutant: ,
tak sem ted cucel na OG a koukam co tam nenajdu, je tam uchyceni mylaru:p:
tady
jo a potom jeste nejaky rozdeleni folii atd.
tady

třeba se to tu bude hodit:afro:





mějte se:vampire:
Apofiss
2all:fakt to tu bylo mockrát

2kimehc:drahá černobílá folie z GS???Jestli ti přijde 3,2 m2 za 50,- moc, tak nevím kde bereš na internet :rejp:

2yavar: neříkaj ti blesku?Je to jen o pěnězích, samozřejmě že pokud jich nemáš nazbyt, nalepíš mylar jen tam kde odráží na kytky nejvíc, což je hlavně okolo palic...
KOSMEJ
jestli jste perfekcionisti, tak si pořiďte mylar nebo agrofolii. I alobal újde, ale je lepší místo alobalu natřít skříň na bílo. Já mám bílou a stačí mi to, i když vím, že agro folie nebo mylar jsou lepší, prostě nejsem příznivcem zbytečného prodražování pěstírny - spíše ze zásady se snažím využít běžných věcí místo těch, které musím dráž koupit.
metalsodik
Kdo neměl Agro stříbrnou folii nepochopí . Nevyužití světla je spíš vyhazováním pěněz ,protože úroda je slabší i co do kvality a rovnoměrnější sklizně. Plocha není tak stejnoměrně pokryta světlem a to nemluvím o stínitku , které může být z folie pokud to teplota dotyčnému dovolí. Pokud chcete něco vypěstovat pod zářivkama tam už to beru jako nutnost , také v matkárně se to projeví , kdo nechce tak ať natírá , za několik nátěrů dá skoro to samé co za folii , nehledě na čas , Folie se taky pěkně udržuje v čistém stavu.
Jahudka!
Do ty agrofolie jsem na vase doporuceni a hlavne metalsodika,sel taky.Zatim nemuzu rict zda je lepsi bila nebo tahle folie.Je s tim vic prace nez s natiranim,ale myslim ze se to vyplati.Je jako zrcadlo.Udelal jsem z ni odrazny kridylka k CT a nema to chybu.Svetlo u kytek je minimalne o 20 procent vetsi nez kdyz ty kridylka byly jen z lestenyho hliniku a nebo tam nebyly vubec.Jedina vec co me na tyhle folii vadi je,ze kdyz kropite kyticky a pouzivate tvrdou vodu tak vam tam na ni zustavaj takovy mapy a nejdou z ty folie dolu (jdou hodne blbe).Musi se casto cistit,protoze je na ni videt vsechno a to samozrejme snituje odrazivost.

Zajimalo by me jestli nemate nekdo nejakej figl na to,jak tyhle mapky cistit a to tak,aby se folie neznicila.Je to vlastne kotelni kamen.
TalShiar
Omlouvam se!...nechci tady zbytecne zaplnovat Vasi diskusi, zatim ji par dni jen sleduju...ale prave sem prisel z prace a dal si na uvolneni pred spanim :) ...a protoze sem nekdy po speku ukecanej, tak mi prominte :)

btw. me na cisteni napadnul ocet...ale nevim, urcite si to zkousel :satan::punk:

...az se ted vratim ze Skotska, tak si chci zas neco renovovat, a zatim u me vyhrava folie, kterou bych pouzil uz jen do COOLTUBE...ta kridelka me presvedcila!

...uz jste tu folii museli menit?, ze by se nejak u svetla vice "opotrebovavala"...pokud pouzivate postriky-phytamin, co to dela s folii, pripadne cistite pouhou vodou

Diky a nezlobte se :frog:

Hezke rano v Republice Čeka :punk:
psilos
100% je nejlepší zvolit stříbrnou agrofolii.
1. je levná(50Kč??), levnější než mylar a ten vyjde asi 100,-Kč/m2
2. odrazivost stená jako mylar
3. snadná instalace
4. snadná omyvatelnost
5. je to k tomu protě vyrobený,potáhnutý transparetní fólií, prostě věčný

Nejhorší je alobal a to :
1. malá odrazovost
2.malá trvanlivost (oxiduje) a to hned při 1. postřiku, je to největší wopruz
3. instalace na peetchoo

to metal sodík: takový malý doporučení: před instalací agrofolie je potřeba ji celou zmuchlat do jedný koule , potom to neodráží jako zrcadlo, ale lomeně a tím je líp světlo rozprostřený a nehází prasata.

zdroj:
1.o odrazovosti mylaru a alobalu tady na Groweru z odkazů
2. vlastní zkušenosti: měl jsem nejdříve bílou zeď, pak alobal, pak bílou folii a nakonec Agro stříbrnou (mylar jsem neměl a už ani nebudu))
oktawio
kde mozem na slovensku zohnat agro foliu? v growe maju len bielu. dik.
Zdravím,

chci si upgradovat pěstírnu na 400w. Ale nevím jaký materiál použít na stěny, nemám moc peněz uvažoval jsem o bilém matném laminu, jakou má odrazivost světla, je srovnatelné s bilou folii co bývá v boxech?
2. Lamino bývá náchylné proti vlhkosti, vyřešil bych to tak že bych spáry zatáhl bílým silikonem aby se vlhkost nedostala do desky z místa řezu.
3. Rozměry boxu budou 75x105x200 Box musí mít takové rozměry kvůli maximálnímu rozměru pěstírny.
4. Přítak 2x PC fan. Odtah TT125, filtr homemade.
5. nevlezou se mi tam 3 za sebou 11l květníky, bude velký rozdíl když pojedu v 6x5l?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma