Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Magazín > Náměty a Ohlasy

 
Rozdělení indoor galerie - Klikni zde pro originální téma
Zdravím všechny growery,

Chtěl bych se zeptat, jestli Vám vyhovuje dosavadní způsob fungování indoor galerie, jestli by nebylo třeba lepší rozdělit indoor galerii dle výkonu osvětlení. Třeba první stupeň by byla nízkowattážová od 1-399 W, další by byla od 400W do 600 W a zbytek by byl od 600 W výše. Vedlo by to tak ke zpřehlednění celé galerie. Mno, jen mě to tak napadlo...:bandit: :bandit: :beer:
mno napad je to dobry, ale nabizi se i jine rozdeleni napr. podle pestebniho media, velikosti skrine (ikdyz to vychazi ze zvolene wataze) nebo pouzitych hnojiv (bio/chemie)
myslis ze novy clenovia budu schopni zadelit svoje thready? ked uz teraz su z toho mnohy ocividne zmateny a nevedia co robia... myslis ze MOD-om sa bude chcet denne presuvat XY threadov do 20 podkategorii?

ale je to len moj nazor toto rozhodnutie zalezi na carlosovi....

joeart
Jasně, jsou další aspekty k rozdělení, ale myslím, že dle výkonu osvětlení by to byl ten nejzásadnější. Je tady spousta lidí, co se zaměřujou pouze na menší wattáž, mě baví se koukat tu střední a ono je to semletý všechno dohromady. 36W vedle 600W. Zde bych provedl menší úpravu - co vy na to modi?
Krychle
Rappa: Ze z toho nic nebude...akorat zmatek a chaos a zbytecna prace jak carlosova, tak pak vsech, co to budou presunovat...muj nazor je takovy, ze je to zbytecne...mysli si co chces..:D
V pohodě, já si taky nedělám iluze, jen je to námět....
Krychle
Nutne by to pak s sebou jeste neslo rozdeleni na typy svetel...jestli ta dana wattaz je v sodiku nebo treba zarivkach a tak..no..a iluze si delat nemusis, jsou vsude kolem tebe;)
[CZ]Neon
Ja bych navrhoval este ultraslabe 250a min
Krychle
Ja bych navrhoval na to hodit bobek.:frog:
Dubinek
Souhlasim s Krychlí :) Když du do galerie, tak se jdu většinou namátkou kouknout, jak to komu roste, nehledám konkrétní wattáž, ale je mi to fuk :D
tixo
A čo ked začínam rást na 2x18W, potom dam 150W, a nakoniec 400W. To je aká výkonová kategória?
to jenom ukazuje "nesmyslnost" rozdeleni...
Apofiss
rozdělení by bylo supr.Jde jen o to, že v indoor galerii je aktivních zhruba 30 skříní a to stačí sotva na jednu kategorii :D

Každopádně by se mi líbilo rozdělení na alternativní světelné zdroje, sodíky do 400W a sodíky vyšší.To celé by bylo rozděleno na hydro a soil.

Tak čus buráci, mizim slintat na OG :D:D:D

P.S.: a fakt nechápu indoor pěstování.Tam už jsou šílený hafa threadů patřících do galerky.Kurňa tak je tam šoupněte ilumináti :D
Jack_Herer
No musím říct, že je to dobrý a zajímavý nápad ;) ;) ;) Já bych sice volil i jiné dělení než podle watáže-třeba také podle pěstebních podmínek atd. ... Ale jak už tady pár lidí naznačilo, určitě by toto specifické dělení navíc přineslo další problémy jak samotným tvůrcům tématů tak i Moderátorům!!! A spousta lidí se sem chodí pobavit a sem tam pochlubit vetšinou ve vyhuleném stavu, takže by to asi spousta členů nedodržela! :rolleyes: :rejp:
Takže můj názor je, že se toto určitě neujme!:( :( :( :bong:
sorethroat
Chtělo by to spíše aby se tu začaly oběvovat nějaká přínosnější témata - tak jako například Xmalcolmovo fotonová past apod. :cool:

Kdyby tu bylo alespoň takových 10-15 threadů které by se mohly s klidem umístit do FAQu tak aby to byl super přínos a dobrá inspirace pro každého nováčka co se ptá kolikrát na nesmyslný a už tisícekrát omílané věci dokola :rolleyes: ulehčilo by se možná stovkám zbytečných otázek každý měsíc :o

Normálně na férovku ukázat jak se úspěšně pěstuje třebas pod 70-250W ve skříňkách (miniboxech) - pak jak se standardně pěstuje třeba na 1m2 pod 400-600W s tim že každej thread by byl třeba o něčem jiném - v jednom by se například prezentoval 400W SOG na substrátu v druhém by se zase prezentoval třeba kokosový nebo rockwoolový drip, ve třetím by byl popsanej setup jak nejlépe na pořádnej bushstyle v DWC nebo NFTčka pod 600W atd,atd. prostě názorně a důsledně popsaná grow od začátku do konce :p:

Důležitá na tom všem by byla hlavně srozumitelnost threadu - tzn. například dobře odladěnej a popsanej koncept growboxu - výroba toho všeho třeba uplně od začátku až do zdárného konce - kde by se hlavně zdůrazňoval fakt na ty nejdůležitější věci na které většina lidí dost kašle (větrání, výbava, pH&EC, genetika, nutrienty atp.) a dostupnost těch věcí (kde se dají jednoduše a dobře sehnat).

Za další by nebylo na škodu popsat tam vše co se týká pěstování-starání se a pečování od nejprvnějších krůčků kořenění až do nejposlednějších chvil kosení :)

Chtělo by to udělat tak precizně a přehledně aby to dobře pochopila většina lidí kteří třeba kolikrát nemají ani potuchy o tom co a jak mají s čím vším udělat a už se ptají a zasírají nevidomě fórum (místo toho aby v klidu nakoukli do FAQu a hned věděli kam mají sáhnout a co třeba pro kyti dobrého zrovna udělat).

Prostě luxusně nabytej a vybavenej thread informacema které by jasně popisovaly a zobrazovaly vše co je potřebné, co je důležité a co nezbytně nutné - samozřejmostí je že nejlépe opravdu popsané do důsledku a velice srozumitelně - tak aby tam nevznikaly nějaké výrazné otazníky - prostě aby to šlo co nejvíce příkladem ;)

Za příklad bych uvedl třeba: Xmalcolma, Sroogu, Hlavu, Breedera, Manhuntta, Aleše atd,atd,atd...

To by podle mě mělo nějakej přínos alespoň v tom ohledu že tady spoustu lidí tápá a vymejšlí akorát kraviny - z čehož vzniká důsledek trápení a stresování jejich genetiky a neúspěšnosti vetšiny začátečníků ve kvalitě nebo výnosu :rolleyes:

Možná by tohle nebyl špatnej nápad na nějakou soutěž o nejlépe popsanej thread s fotkama a se všemi kroky od začátku do konce. :bandit:
Dubinek
sorethroat: To je moc dobrej nápad, udělat skvělej a přehlednej FAQ, s tim bych docela souhlasil, pokud si s tim někdo dá práci :D Plus ještě by tam mohly bejt rozdíly mezi levnejma a kvalitníma drahejma hnojkama atd..... To je dobrý :) Ale jako thread ne, to by do toho každej kecal... Udělat takhle pořádnej faq, podle toho jak si napsal a bude to super :)
sorethroat
Já nemyslim to dělat jako klasickej thread do ktreýho může každej kecat jak se mu zachce - já bych to udělal jako uzavřenej (uzamčenej) thread - kterej kdyby byl kompletní tak by se předělal do FAQu a třeba i do PDFka (s fotkama) to už je jedno - hlavně že aby to šlo jasným příkladem pro všechny kteří tápou a nevědí :rolleyes:

Informovanost by měla bejt přeci vždy na 1. místě ;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma