Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Čubova skříň 400W, první indoor (Big Hud vs African mix) - Klikni zde pro originální téma
Cuba
Ahoj Zdravim vas vsechy growery a priznivce pestovani a huleni :D Prohlizel jsem si tady tak grower a nejak me to chytlo a rozhodnul jsem se, ze si skrinku taky postavim.
Jsem tu novacek a vetsinu vedomosti o pestovani marihuany mam tady z groweru. V tomto theadru vas chci seznamit s pestenim a doufam ze mi pomuzete...
:baby:

Rad bych vas seznamil se tavbou skrine jenze to jsem ještě bohuzel nemel fotak:rolleyes:
Takze mam skrin ve svém pokoji, bydlim v byte s rodici (ty o tom vim ze chci growerit) a peníze uz nemam… dal jsem je vsechy do skrine takze ted uz s nimi nemuzu rozhazovat. To co mi vyroste budu mit pro svoji potrebu a pro my kamarady. Stavbou skrine jsem zacal uz driv jenze to jsem ještě nemel fotak, tak sem pak dam nejake fotky jak to dopadlo. Doufam ze budete mit hodne pripominek, rad atd…

Mam tyto věci

Skrin: normalni skrin z drevotrisky o rozmerech: (zakladna 96x56 a vyska 146cm)
Svetlo: Osram PLANTA STAR 400W mix (sodik+metalhalog) a 2x zarivky Osram fluora 18W
Odraz svetla: takova ta cernobila folie
Ventilace: PC 12V ventilatory a maly ventilator s klipsou o prumeru 15 cm (2 rychlosti) a na cool tube puziju ventilator SUNON na sítové napětí 160m3/hod.
Hnojeni: Advanced Hydroponics of Holland (3 slozkove hnojivo grow, bloom, micro) a mozna ještě koupim Phyt-amin a ještě na procisteni peroxid vodiku 30%
Vlhkost: SPS 808
Substrat: pro zacatek budu pestovat v hline
Kyticky: Big Bud, African mix a ve skrini jich vysadim asi 6 a pocitam se samcema takze jich bude nakonec urcite min…..
Technika pěstování: no ještě přesně nevim, ale chci zkusit s vaší pomocí zastřihávání metodou FIM a mozna nejake to ohybani%
Speciality: Kapilarni nevratna tepelna pojistka

Postupem casu sem budu doplnovat informace. Tak se me ptejte a radte.

Vsechny vas zdarvi Čuba
Cuba
Rozhodl jsem se, ze ze seminek pojedu proto, ze jsem chtel vedet jak probiha rust této supr rostlinky a když uz jedu poprve tak abych vedel jak probihaji jenotlive faze této kyti a zaroven mel z toho radost ze z neceho tak maleho dokazu vypestit (SNAD) zdravou peknou kytku:)
Po dlouhem rozhodovani sem usoudil ze si koupim seminka ze seedbanky, protože tam uz mam zaruceny model a tedy i nejakou tu kvalitu. Pro zacatek jsem vybiral jedny z nejlevnejsich a vybral si NIRVANU Big Hud a to stalo 15 euro 10 seminek. U této seedbanky dostanete ke kazde obednavce par seminek zadara a me osobne k tomu pribalili 5 seminek MANDALA SEEDS African Mix. Objednal sem si je a asi za tyden sem je mel doma. Posilaji to v takove docela odolne krabicce z tvrdeho papiru, tak se seminkama by se nemelo nic stat během transportu.

A tady jsou fotky

Foto č. 1: Po rozbaleni krabicky to vypada takhle
Foto č. 2: A z druhé strany
Foto č. 3: Tohle bylo schovane v te obalce
Foto č. 4: To mělo byt Čuba bohuzel sem nemel tolik seminek
:mad:
Cuba
Na osvetleni sem zvolil vybojku Osram PLANTA STAR 400W s predradnikem. Vybojka je mix (sodik+metalhalog), která je urcena primo na pestovani rostlin se zvysenim podilem modreho svetla. A vyrobce udava toto: svítivost 55000 lm, příkon 400W, účinnost 137,5 lm/W.Budu to mit v CT a foukat tam bude ventilator SUNON 160m3/hod, který je na sitove napeti.
Na kliceni a na klony sem poridil trubice, které jsou urcene primo na rust i koreneni rostlin a vyrobce uvadi: Světelný tok 550 lm, převážně červené spektrum, účinnost 30 lm/W.
Jako rozvod ventilace jsem pouzil potrubi greyflex protože je velice snadno ohybatelna, jedinou jeji nevyhodou je ze vydrzi teplotu -18 az + 75 °C, kdyby mi prestal foukat ventilator v CT tak aby mi ta roura nevytekla na kytky.

A tady jsou nejake fotky.

Foto c.1: Do skrine jsem udelal diry a prilepil tam (vterinakem+aktivatorem) vlozky kourovodu a drzi to jako blazen.
Foto c. 2: Vlozka kourovodu
Foto c. 3: Cooltube
Foto c. 4: upevneni geryflexky
Foto c. 5: a tady se CT nemuze dockat az ho vytahnu a zasviti si
Foto c. 6: zarivky OSRAM FLUORA 18 W
Foto c. 7: vybojka OSRAM PLANTA STAR 400W mix (sodik+metalhalog)
Cuba
A tady napisu neco malo o ventilaci v me skrini. Vzduch ve skrini by se mel vymenit 40x za hod. a podle toho sem volil ventilator. Takze sem si vypocital jaky objem ma moje skrin a ten je 0,78 m3 a to se vynasobil 40 a to my vyslo 31,4 m3. Takze potrebuji ventilatory s odtahem prez 32 m3.
Potreboval sem tiche ventilatory protoze skrin mam asi metr od postele kde spim, tak abych vubec usnul %.. Vybral sem si ventilatory SUNON který mají 66m3/hod a jejich hlucnost je 28 dB tak by to mělo byt v poho. K ventilatorum sem ještě koupit trafo se stabilizovanym napetim, u trafa sem potreboval regulovat napeti a tim tedy regulovat i otacky u ventilaroru.
Na CT sem pouzil ventilator SUNON na sitove napeti s parametry 160m3/hod a hlucnosti 44dB.

A tady jsou nejake fotky

Foto c. 1: Tyto ventilatory mam ve skrini na odtah a pritah vzduchu SUNON 66m3/hod
Foto c. 2: SUNON 160 m3/hod na sitove napeti, tak ten mam v CT a fouka mi primo na celo vybojky
Foto c. 3: umisteni ventilatoru SUNON 66m3/hod na pritah vzduchu
Foto c. 4: : umisteni ventilatoru SUNON 66m3/hod na odtah vzduchu
Foto c. 5: ventilator ktery micha vzduch ve skrini a zaroven fouka na kyti aby jim silily stonky
Cuba
Jako hnojivo jsem zvolil 3 slozkove hnojivo Advanced Hydropinic of Holland a k tomu jsem ještě koupil na postrik Phyt-amin a korenovy stimulatory Stimulax I. (prasek) a II. (roztok).
Na procisteni systemu mam peroxid vodiku 30% a k tomu jeste uprava pH- kys. dusicna (na rust) a kys. fosforecnou (na kvet). A to je snad vsechno

Foto c. 1: 3 slozkove hnojivo Advanced Hydroponic of Holland
Foto c. 2: davkovani
Foto c. 3: korenove stimulatory Stimulax I. a II.
Foto c. 4: snizeni pH roztoku kys. fosforecna a kys. dusicna
Foto c. 5: peroxid vodiku 30% na procisteni systemu
Cuba
Substrat sem namichal priblizne v pomeru: 30% zahradnicky substart B
30% substrat pro kaktusy a sukulenty
30% agroperli
10% keramzit (ten mam na dne kvetinace)

Meril sem pH namichaneho substratu a ukazalo mi to hodnotu 6,6 pH coz si myslim ze je v poho.

A nejake fotky

Foto c. 1: Takhle vypadaj pytle
Foto c. 2: V kvetinaci musí byt dostatek drenaznich der aby mohla odtekat prebytecna voda a nehnili nam na dne koreny
Foto c. 3: A tady je to uz namichane
Foto c. 4: plneni kvetinacu substartem
aHHa
mas celkom peknu vybavu :rocket:...a to je koren k uspechu...predsa tam len je ta istota... :confused:co musim urobit aby som prisiel ku COOLTUBE ... objednat cez net alebo sa to da aj kupit alebo si to musim dat urobit...? ty sisi ju jak vychytal? :confused:
Cuba
Rozhodoval jsem se jak necham vyklicit seminka a po precteni FAQ jsem zvolil metodu nechat je vyklicit ve filmovkach a po vykliceni je prdnout do kvetinacu a honem pod zarivky.
Jak sem to tedy udelal? Doma jsem vyhrabal 2 filmovky, vodu jsem nechal odstat 24 hod. a pak jsem upravil jeji pH na 5,5 kys. dusicnou a prikapal do ni v pomeru 1l vody 10 kapek peroxidu vodiku 30%.
Dve filmovky proto abych vedel jake seminka jsou Big Hud a African mix. Aby seminka vedeli ze je jejich star a mají zacit klicit, tak roztok by mel mit teplotu kolem 28-30°C tak jsem filmovky povesil do kotelny na strop viz foto. Po 24 hodinach jsem sel seminka zkontrolovat jak na tom jsou a zjistil jsem, ze seminka Big Hud vyklicili driv nez African mix, tak jsem je tam nechal ještě jeden den. Druhy den jsem naklicena seminka dal do kvetinacu se substartem a dal je do skrine pod zarivky. V pestirne jsem zvlhcovackou SPS 808 udrzoval vlhkost v rozmezi 70-80% .

A takhle to vypadalo

Foto c. 1: upraveni vody
Foto c. 2: filmovky a seminka
Foto c. 3: zaveseni filmovek v kotelne nad kotlem
Foto c. 4: A takhle to vypadal 3 .den rustu
Cuba
1-2 den rustu byly seminka ve filmovkach 2 den jsem naklicena seminka zahrabal do kvetinacu. Udelal sem to tak, ze na dno kvetinace jsem nasypal keramzit a pak jsem kvetinac naplnil substratem.
Vyhrabal sem asi 3 cm hluboku jamku a tam sem opatrne nalil asi 200 ml vody s pH 5,5. Pak jsem jamku posypal korenovym stimulatorem Stimulax I. (praskovy) vlozil seminko klickem dolu a opatrne zahrabal a trochu odusal. Pravidelne jsem kvetinace rosil vodou aby byly vlhke a udrzoval vlhkost v rozmezi 70-80%.
A takhleto vypadalo.

Foto c.1: Pohled na kvetinace... cekam kdy se mi ukazou prvni delozni listky
Cuba
Tak takhle to vypadalo v 7. dni rustu zacali se objevovat první delozni listky a tady jsou nejake fotky
Cuba
Ahoj, zdravim vas vsechny!!!

Takhle to vypada dneska, je 10 den rustu a jsou tu fotky jak jsem tedy udelal to CT. Na ventilator jsem urizl ty kourove vlozky od oka a prilepil je k tomu vterinovym lepidlem a strikl sem na nej aktivator, takze to během 2 sekund stvrdne. Jednou casti te vlozky jsem k CT oblepil tou ultra stribrnou izolackou a drzi to jako byk!! A druhou stranu jsem normalne nasadil do grey flexky a jsem stim plne spokojen!! Az budu chtit vycistit CT od pracchu jednoduse odmotam tu stribrnou izolacku, vytru a znova omotam a je to. Práce na 10 minut.
Na odath a pritah jsem dal z venku skrine koleno o prumeru 100 kvuli tomu, aby do skrine neslo zadne svetlo, když se v pokoji sviti a naopak. Na pritahu je ve spod kolena prilepena damska puncocha, aby do skrine nesel prach z pokoje.
A mam na vas otazky.. Kdy myslite ze mam zacit hnojit?? A kdy mam zacit s postrikem Phyt-aminem?? Diky za vsechny vase rady, napady a otazky. Mejte se fain!!!

PS: Uploudovat to tu budu 1 tydne nejspis o vykendu, aby tady byli videt nejake rozdily.


A tady jsou fotky

Foto c. 1: ventilator oblepen izolackou k CT a fouka si na vybojku
;)
Foto c. 2: a z boku
Foto c. 3: zvlhcovacka, kabely a tam jak je to koleno, tak tam je pritah vzduchu do pestirny, ve spod kolena je prilepena damska puncocha kvuli prachu
Foto c. 4: odtah, ty dratky vedou k ventilatoru
Foto c. 5: celkovy pohled
Foto c. 6: a tady vam reknu jak mam pojmenovany kyticky, ve predu z leva: Big Hud 1, Big Hud 2, Big Hud 3, a ta rada bliz u me z leva: African mix 1, African mix 2, Big Hud 4
Foto c. 7: Big Hud 1
Foto c. 8: Big Hud 2
Foto c. 9: Big Hud 3
Foto c. 10: African mix 1
Foto c. 11: African mix 2
Foto c. 12: Big Hud 4 ta je nejvetsi ma 5cm na vysku
r-man
Velmi pecliva priprava a je videt ze se tomu chcesh venovat naplno..Snaha udelat vse dokonale se ti jiste vyplati, K+for you...
MrDude
Jo vypadá to na povedenou bedýnku
keep us updated
možná škoda jen že to máš v hlíně z toho 400 toho zase moc nebude ale třeba se pletu :-)
Cuba
to aHHa: Tak COOLTUBE sem si objednal pres net v greenhome (www.greenhome.cz) a stoji tam 1600 Kc. CT jsem si koupil proto, ze mi usetri hodne prace s teplotou:flamer: a vlhkosti v pestirne.

to r-man: Jo snazim se, kdyz uz neco delam, tak at uz to trosku vypada. Jinak diky za chvalu a taky za K+

to MrDude: Jo asi mas pravdu ze je skoda ze to mam v hline, ale jedu v hline proto, ze jedu porve a teprve nabiram zkusenosti s kyti.;)

to all: Dekuji za vsechny rady, napady, pripominky a taky za K+

Pesteni zdar a at to pekne roste:D
dRazZiL
Mas to pekny..hele zajimalo bymne jestli ty hnojiva sou idealni kolik stojijou a kde se daj sehnat..a jeste jakej je rozdil mezi tema zvlhcovackama(je modra a zelena tusim)....
Cuba
To dRazZiL: Zdravim, tak ty AH jsou primo urceny k pestovani cannabis takze by měli byt vhodny:D A jak sem tady na groweru cetl, tak plno lidi je tu s nimi spokojena.
Ja jsem je koupil přes net v greenhome (www.greenhome.cz) A cena za 0,5L jedne slozky je: GROW: 200Kc; BLOOM 200 Kc; MICRO 250 Kc
A s tema zvlhcovackama je jen jedinej rozdil a to ten, ze maji bud modrou nebo zelenou barvu nadrzky, ale zatim sem jeste zelenou u nikoho nevidel;)
Jahudka!
Cuba - Hmmmmm..Vidim zase jeden vyborne udelanej thread.Vsechno srozumitelny,zdokumentovany i casove..Fakt dobry..
Pod tim 4 kilem ti to poroste jako blazen.Blby je ze nemas moc vysokou skrin tak to chce si dat bacha at ti to nepreroste.Kdyztak holt nasadis ohybaci a lamaci metodu..Nedoporucuju kupovat ohybaci kolinka z growshopu(jsou uplne na hovno(proste maly)).
No a kdy to zacit hnojit?Ja zacal 19den od doby co vykoukly klicky polovicni koncentraci AHacek a pohoda.Dokonce ted davam uz o 40 procent vetsi koncentraci nez doporucuje vyrobce ale zda se mi to uz moc.. 1 kytka malinky hnedy flicky na listech takze uz koncentraci zase snizuju..

Tak at ti to dokumentovani vydrzi A - ať to roste :satan:
dRazZiL
dik moc asi dotoho pudu taky.) hele zajimalo bymne jestli se da prezit aji bez cooltube...mam vestavenou skrin a je problem zeto tam nemam jak dat..aji svetrakama bude problem budu muset je dat primo do dveri+teda ta zvlhcovacka..myslite zebyto slo?ta skrin neni zase uplne utesnena a je vkomore kde je furt chladek....dik za odpovedi.)
dRazZiL
jo a jeste chcu dat dovnitr klasickej vetrak aby foukal na rostliny...a chtel bych aspon tak 400 mozna spis 600sodik....
Cuba
to Jahudka!: Zdravim Te, pekne se ti cukrujou kyti:bravo: Vyska skrine me taky stve, ale co mam delat no...
Chci zkusit zastipovat metodou FIM a jestli se to nepovede, tak proste zastipovat a zkouset...
S tou vyskou to chci vyresi tak, ze kdyz bude mit kytka vice vrcholku, tak snad tolik nevyroste jako kdyby mela jeden ne?? A hlavne teda musim vcas prepnout na kvet, aby mi to neprerostlo skrin. Bylo by mi jich pak lito, je drasticky lamat:(
Ohybacich kolinek uz mam 20 tak uvidime jestli to s nimi pujde nebo ne...
Hnojit zacnu asi kolem 15. dne treba s polovicnimi davkami nez je urcena hodnota od vyrobce, a pak postupne zacnu pridavat hnojivo az na doporucenou hodnotu.

Tak at se ti to cukruje;) a diky za chvalu. Čuba


to DrazZiL: Zdravim, bez CT se prezit da, ale jak uz jsem tady psal CT ti ulehci spoustu práce s teplotou a vlhkosti kord když tam chces dat 4stovku nebo 6stovku, tak jestli na ni mas tak si ji urcite kup nebo vyrob, ale kdyz pises ze to chces dat do vestavene skrine, tak budes mit problemy s instalaci a pak hlavne s tim, aby ses do ty skrine vubec dostal.
Nebo místo CT by jsi tam mohl dat stinidlo s odtahem vzduchu a na spodek stinitka pirdelat sklo nebo si h o zase koupit...
Ventilatory bys mohl umistit na ty dvere a zvhcovacku bys dal nekam dovnitr nebo ji dat pred dvere a musel bys ji vzdycky odpojit nez by si sel do skrine. Nevim jak to vypada, to je jen takovy napad, ale snad na něco urcite prides…

To all: Tak diky za pripadne rady, odpovedi, otazky atd...
cuba-hele mas to opravdu nadherne udelany a krasne zdokumentovanej thread posilam k+ ale hele jediny me zarazilo rikals ze tam das 6 seminek to znamena ze muzes skoncit i na 2 samickach mam s nirvanou zkusenosti mel jsem 60%samcu z 10 semen mi zbyli jen 4 samice a myslim ze na 2 kytky je 400 skoda ale treba ses obcasnej kurak a nekoukas na vynos a ja tu jen blbe tlacham :D kazdopadne parada respekt je to fakt chytre a zrucne udelanyP.S.jo a casem bych presadil do vetsich kvetinacu :smoker:
dRazZiL
no praveze CT tam nevim jak dat protoze neni kam dat odtah ani pritah na jedne strane zed na druhe dalsi skrinka...zvlhcovacku hodim vedle do skrinky tomam vymysleny a vetraky jedine primo do dveri...
Cuba
to deth: Zdravim, tak to by me stvalo kdybych skoncil na 2 samickach jak si rikal ty. To by se mi vubec nevyplatilo pestit… sice jsem obcasnej kurak, ale asi každý grower se snazi mit co nejvetsi vynos… Ty penize za elektriku by me mrzely, pristi grow jich vysadim radsi 8.
Do vetsich kvetinacu to dam dneska, snad se jim tam bude libit
:)

A diky moc za rady a chvalu, a taky za k+, at to roste!!! Čuba


To drazZil: njn nejak to bude muset jit urcite, ale bude to asi slozitejsi, rad bych ti poradil jenze nevim jak to u tebe vypada a taky nevim jak moc muzes vytunit tu postrani skrinku... Zkusit to stinidlo s tim odtahem, koupit k tomu greyflexku a pridelat to do dveri, ale budes s tim mit asi problemy při otevirani a zavirani dveri… Mej se fain snad to nejak vymyslis Čuba
Jahudka!
Cuba - Zasadil jsem 8 semen.Vsechno Nirvana.1 v prubehu chciplo,a jinak z tech 7 jsou 4 samice a 3 byly samci.Je to spis otazka nahody nez upravy PH...
Kazdopadne mam ve skrini 3 samice a vyplati se tomu svitit 400w.Bude toho i jenom pro me az dost.Minimalne do pristi sklizne to vydrzi..
taky si myslim ze je to vec nahody ale ja radsi davam 10 seminek pod 400w abych mel tech 5-6 samicek (jednou se mi prave stalo ze z 10 white rhino od nirvany jen 4 samicky :( bylo to dost malo ale zase se muze stat ze bude mit ze sesti semen 4 samice>ja jen psal co by se mohlo stat myslim ze je lepsi se 400Wzacina na 10 semench (nejsou li feminizovany)
Cuba
to Jahudka: Snad budu mit to stesti a budu mit aspon 3 samice, to bych byl opravdu stastnej..... ale to se teprve uvidi... Jdu to ted dat do vetsich kvetinacu a zahrabat ty dlouhe stonky, snad mi to nezplesnivy. Budu si muset dat bacha na zalejvani kolem kyti.
Diky za rady a informace:)

to deth.: jj, priste to tak udelam, moc si vazim vasich rad a informaci:) Čuba
Cuba
Ahoj, zdravim vsechny priznivce pestovani a huleni:jumper: Po 8 dnech sem davam update a mam bohuzel spatne zpravy:( Na listech se asi v 9. dni rustu objevili male zlutohnede skvrny!!!
Nejdrive se objevi mala, svetle zluta nebo hneda skvrna na spickach nebo na stranach listu a pomalu se rozsiruje a postupem casu hnedne. Prohlížel jsem kyti pod lupou a na parazity jsem nenarazil. Na povrchu hliny jsem si vsiml. ze agroerlit zezlout, vypada to na nejakouk plisen. Myslim ze to bude pricina zloutnuti listu a ted mam na vas otazky… Nevite cim to je ze mi zloutnou listy? Jak tomu muzu zabranit?
Kytky jsem presadil v 15. dnu rustu do vetsich kvetinacu a zahrabal jsem jim dlouhe stonky (rozmery: průměr 27 cm a hluboka 26cm, mají kolem 10 L).

Kyti maji asi takove podminky: teplota den 22-28°C; noc 17-22°C vlhkost vzduchu udrzuji v rozmezi 65-80%

Hnojeni: V 11. dnu rustu jsem namichal peroxid vodiku v pomeru 10 kapek na 1 Litr vody (a to budu delat kazdych 10 dni)
Ve 12. dnu jsem kyti tesne pred prepnutím postrikal Phyt-aminem v pomeru 5 ml na 1 L vody(postrik budu opakovat každý 5. den)
Hnojit sem zacal v 15. dnu rustu a to o 20% mensimi davkami hnojiva nez udava vyrobce, nerad bych je spalil…, postupem casu jsem zvysoval davky az na normální hodnotu. Od doby co jsem je zacal hnojit, zacali mnohem rychleji rust.

A tydy jsou nejake fotky jak to ted u me vypada..

Foto c. 1: Pohled do skrine
Foto c. 2: a tady o trochu blize
Foto c. 3: BB 1
Foto c. 4: BB 2
Foto c. 5: BB 3
Foto c. 6: AM 1
Foto c. 7: AM 2
Foto c. 8: BB 4
Foto c. 9: a takhle vypadaji nektere listy
Foto c. 10: a jiny
Cuba
A tady jsou jeste nejake fotky :(

Foto c. 1-2: plisen na agroperlitu
Foto c. 3-4: poskozene listy
Jahudka!
Cuba - Jak tam lejes ty AH tak doufam ze tam davkujes polovicni koncentraci pro hlinu jak je v navodu?Jde o to jestli to nemas nahodou prehnojeny a kvuli tomu muzes mit ty fleky..
Jinak ja je hnojil kdyz byly tak maly stejne jako ty tak tezko rict cim to je..Na plisen bych to nevidel.Tobe spis listy schnou.PH to nejspis taky nebude,protoze za tech par dnu se nemohlo natolik PH hliny zmenit.

Takze klasicky bych udelal tohle...Zacal zalejvat jen vodou,lampu dal vic nahoru a vetrak co fouka na kytky bych dal na mensi otacky.Mejm kytkam pomerne vadil vzduch kterej primo na ne foukal (kdyz byly malinky jako ty tvoje)..Tyhle veci bych udelal a pak cekal dal co se bude dit..Jinak si zmer teplotu primo u vrcholku kyticek at mas jistotu ze je nepalis..Jo a jeste bych zvlhcoval maximalne na 60 procent dokavad se to nezlepsi..

Ja mel lampu jeden cas asi 60cm nad kytkama prave kvuli tomu ze na ne foukaly ventilatory moc vzduchu a proste se jim to nelibilo..Casem to samo preslo (asi tak tejden)..
Jinak kdyz fotis vyzkousej fotak nastavit jako pod normalni zarovku a fotky by nemely bejt potom zluty..


Ať to roste :satan:
Jahudka!
Cuba - Koukal jsem znova na ty fotky a nemuzu si pomoct..Podle me je to proste prehnojeny.Je videt ze to jde od spoda nahoru to uychani a to je prvni znamka prehnojeni nebo nedostatku/prebytku nejakejch prvku vlivem spatnyho PH..To PH to ale nebude protoze pochybuju ze by natolik za tech 18 dni v hline kleslo.Bejt tebou nehnojim ted vubec a klidne aplikuju par dni jen destilku at mas klidny svedomi.Kytickam to ted rozhodne ublizit nemuze...
Jinak k ty barve toho perlitu..Z toho si nic nedelej podle me to plisen neni a zluty to je proste jak to je nasakly vodou a jak to vsechno pracuje no..Ja mam perlit pro zmenu cervenej jak tam leju Bloom na kvet:)

Jinak tohle doporucuju prostudovat...
http://www.overgrow.com/edge/showthread.php?t=502075
Cuba
to Jahudka!: Zdravim te, diky moc za rady a urcite to tak udelam jak rikas, tento tyden sem nemel vubec cas, a tak jsem nemohl hledat na groweru priciny cim by to mohlo eventuelne byt a co to vlastne je za nemoc. Tak urcite ted prohlidnu poradne grower a treba tady o tom bude neco vic.
Jak uz jsem psal minule, tak se ty fleky se zacali objevovat asi pri 9. dnu co to bylo asi den pod sodikem. A hnojit sem zacal az 15. den, tak si myslim ze to prehnojeni nebylo.... A jak si psal, ze to jde od spoda tak to ty listy tam byli jenom dva a na tech se to objevilo a ty ostatni tam nedavno dorostly a objevili se tam taky, takze to odspoda nejde, vzdy se to objevi na liste kdyz trochu povyroste a postupne se to rozsiruje.
Hnojil jsem to samozrejme podle toho jak udava vyrobce, davam polovini davkou pro hlinu a dal jsem jeste asi o 20% mene nez ma byt ta polovicni davka pro hlinu. Tak prehnojenim si myslim ze to nebude, ale urcite to udelam presne podle tebe jak si rikal.
Agroperlit ten mi zezloutl i kdyz jsem mel zalivku pouze s upravenym pH(asi v 5.dnu) a jeste ty kvetinace prolevam cele rovnomerne a ty zluty skvrny jsou jen na nejakem agroperlitu, tak si myslim ze to nejaka plisen bude... Kdyz jsem to mel v tech malych kvetinacich byl vsechen agroperlit na povrchu kvetinace daleko vice zluty.... Du hledat jestli se o tom nedozvim neco vic a kdyztak sem pisnu.
Jo a mam na tebe jeste jednu otazku: proc mi neodepisujes na pm? Diky moc!!! Zdravi Čuba
mettatron
cuba> ohledne vysky a prostoru, doporucil bych ti scrog, jestli v tom nemas uplne jasno. tim by se vyska mohla udrzet. zalezi samo kolik ti zustane zenskejch. se dvema by to nemelo smysl.

jinak mam dva dotazy:
1/ kdy si sehnal ten predradnik - prepokladam ze je to el. predradnik? - momentalne akutne potrebuju taky jeden a na nic nemuzu kapnout.
2/ vypadat to ze tu skrin mas v obyvaku nebo tak nejak, jak je slyset?? kolik ti to hreje do toho pokoje?
Jahudka!
Cuba - Nemohl jsem na to PM reagovat,protoze jsem musel nekam rychle vypadnout..Jinak bych to udelal jak jsem psal vyse.Nic jinyho me nenapada,ale jsou tu urcite lidi ktery to treba nekdy videli a vedi presne co delat.Kazdopadne kdyz prestanes hnojit,das vejs lampu a zmirnis rychlost vnitrniho ventilatoru tak to kytkam neublizi na 100 procent a muze to bejt jedna z pricin..Ze by to bylo suchy nebo prelity to nevypada.Taky to chce snizit samozrejme vlhkost pokavad mas podezreni,ze je to opravdu plisen..Jestli mas mikroskop a byla by to plisen mel bys ji v pohode videt..
Cuba
to mettatron: Zdravim, sog urcite nepojedu, protoze mam na to malo kytek...... S tou vyskou si budu muset nejak poradit, vcera jsem se pokousel zastrihnout metodou FIM, tak uvidime jestli z toho neco bude... v nejhorsim mi vyrostou dva vrcholky;)

A odpovedi na tve otazky
1) Predradnik jsem koupil v greenhome (www.greenhome.cz) komplet pro lampu 400W a to obsahuje: vybojku + predradnik + stinitko + objimku
Predradnik obsahuje vsechno potrebneho a muze to zapojit kazdy kdo vi kde je faze.... A nebo jestli uz mas vybojku, tak si muzes koupit samostatny predradnik...

2) Skrin mam v pokoji kde spim asi metr od postele (prispevek c.1) a hlucnost delaji nejvic ventilatory a CT,ale da se u toho usnout. Mam to nastaveny tak, ze to vypne od 19:00- 01:00, tak v te dobe chodim nejcasteji spat, tak je tam ticho.. zatim me skrin jeste neprobudila, tak je to v poho.. A teplota? No jelikoz ma pokoj o rozmerech 5x3m a vyska kolem 2,2m, tak mam skrin jako male topeni:flamer: takze mam neustale trosku pootevrene okno a je to v poho...

to Jahudka: uz jsem to tak udelal jak si mi poradil, tak uvidime jestli se to zlepsi nebo ne.... jeste jednou diky za rady:baby:

mettatron
dikes za odpovedi. ohledne predradniku - zkousel jsem sehnat nejaky elektronicky predradnik na vybojky ale zda se ze pro vetsi wataze snad ani nevyrabi - vyhodou oproti konvencnim predradnikum,pripadne stavbe tlumivka, zapalovac - je ze zvysujei zivotnost, ma optimalizovanou frekvenci, neco malo setri proud, nevrci....ale fakt se to neda sehnad a asi by byl i pekne drahej.

jinak mas stesti ze si muzes vetrat vodknem, me by rano budili auta a v noci taky nikdy nevim kdo na koho bude venku hulakat :(....no vsak snad brzo uvidim jak 400w topi :)
Cuba
Zdravim vsechny!!!

Tak a po 8. dnech je tu dalsi update. Kyti trosku povyrostly a krasne se vetvi. Zastrihaval sem metodou FIM a u vetsiny kyti jsem zastrihl vysoko tak maji zdeformovane listy, ale uvidime co se z toho jeste vyklube.... U par kyti se to povedlo, ale jeste neni poradne videt kolik z toho vyroste vetvi. Po zastrihnuti se zpomalil rust asi na 3-4 dny a spis se vetvily do stran.
Predvcerejskem jsem snizil lampu a je ted ze 60 cm vysoko asi 40 cm nad vrcholkam kytek. A teplota je v poho, ve dne se pohybuje od 21-28°C a v noci 19-23°C.
Od vcerejska sem znovu zacal s pridavanim hnojiva do roztoku a kyti Big Bud 2 se to moc nelibilo a udelali se ji hnede flicky na okrajich vrchnich listu. Jinak se ty fleky neobjevuji, tak uvidime...

Vcera jsem :bong: a sel jsem se podivat na kyti a co sem tam nevidel, u Big Bud 1 sem si vsiml ze mi tam neco vyrostlo:eek: tak sem to musel vyfotit.. viz. foto 8snad to neni plevel.... a i u Big Bud 2 sem neco nasel:eek: vypada to jako delozni listky cannabis viz. foto 9 Co s tim mam delat? Mam to vytrhnout?

Vetsina kyti meri kolem 14-18 cm a krasne se vetvi, prepinat na kvet budu asi nekdy kolem 29. dnu rustu

A tady jsou fotky:

Foto c. 1: celkovy pohled
Foto c. 2: Big Bud 1
Foto c. 3: Big Bud 2
Foto c. 4: Big Bud 3
Foto c. 5: African mix 1
Foto c. 6: African mix 2
Foto c. 7: Big Bud 4
Foto c. 8: to sem nasel u Big Bud 1
Foto c. 9: a toto zase u Big Bud 2


tak to nechapu, ty fotky tam naskakali jak chteli:confused:
roste ti to opravdu pekne at se dari
Cuba
to mettatron: Zdravim, jakou konkretne vetsi wataz toho predradniku myslis?? Co ja vim tak se delaji jeste napr. 600W a 1000W a pak jeste samozrejme ty mensi wataze


to Drevo-Kocur: Zdravim, tak presne nevim kolik sem do toho vrazil chechtaku, ale mam zatim vsechny stvrzenky schovane, tak az skoncim grow, tak to vsechno sectu a budu vedet kolik me to vsechno stalo.... Tipuju kolem 13 500,- Kc
Jinak diky za chvalu a taky za K+


to Deth: Zdravim, diky za chvalu, tak at nam to roste;)


to all: Diky za vsechny rady, napady, odpovedi, pripominky atd..
Tak at nam to roste at mame co:bong: :D
Cuba
to Drevo-Kocur: Na rust zarivky me napadlo, ale jeste jsem zatim nevidel, ze by to pod nima lepe rostlo nez pod sodikek, strasne se to za nimi taha a moc se to nevetvi. Sice vim ze je metalhalog. vhodnejsi na rust ze ma vice modreho svetla, ale teprve zacinam a nemuzu jen zdokonalovat skrin.... chci taky pestit:D
Proc jsem nezvolil son-t Agro, protoze, kdyz jsem objednaval lampu, tak jsem toho jeste o nich moc nevedel a druhy duvod byl taky kvuli cene...Priste az budu kupovat tak urcite koupim son-t Agro.
Vybojku, kterou mam je mix (sodik+metylhalog) s pridanym rustovim spekterm (modro-bile), tak si myslim ze sem zas takovou chybu neudelal, ale to se jeste teprve uvidi;).....

Tak se mej Čuba
Cuba
to Dreco-Kocur: to bohuzel vyrobce neudava, tak nevim, ale taky by me to zajimalo...
Cuba
to Drevo-Kocur: nasel jsem jen toto: vysokotlaká sodíková výbojka s přidaným růstovým spektrem světla (modro-bílé). Jedna z nejlepších univerzálních výbojek pro pěstování rostlin se zvýšeným podílem modrého světla. Svítivost 55000 lm, příkon 400W, účinnost 137,5 lm/W.
Cuba
Zdravim vsechny, slavnostne vam oznamuji ze dneska jsem prepnul na kvet. Maji 30. den rustu a tedy 1. den kvetu:D, jsou vysoke 15-20 cm a v sobotu sem hodim fotky jak to vypada.
Cuba
Ahoj vsichni!!!:bounce: :bounce:

Po tydnu je tu dalsi update a kyti uz maji 3. den kvetu:frog: trochu povyrostly a zkosatili se, jsou vysoke 16-25 cm.
Svetlo je asi 30 cm nad vrcholkami kyti a vlhkost udrzuji kolem 60%, teplotu drzim ve dne od 21-28°C a v noci od 17-20°C.
Kyti vypadaji uz celkem dobre, ale Big Bud 1 a 2 jsou takovy mrzackove proti ostatnim a maji spalene okraje listu nejspise prehnojenim, ale porad davam polovicni davku hnojiva, tak nevim no...:confused: Je to moje uplne prvni grow, tak necekam ze budou nejake extra vynosy, ale spise sbirani skusenosti...:pimp:

A tady jsou fotky jak na tom kyti jsou..

Foto c. 1: celkovy pohled do skrine
Foto c. 2: mrzacek Big Bud 1 ma spalene okraje listu
Foto c. 3: mrzacek Big Bud 2 ma teky spalene okraje listu
Foto c. 4: Big Bud 3
Foto c. 5: African mix 1
Foto c. 6: African mix 2
Foto c. 7: Big Bud 4
Foto c. 8: bocni pohled na keriky


Diky za vsechny rady, napady, pripominky, odpovedi a taky K+

Tak at nam rostou palicky:jumper: :jumper:
Cuba
Ahoj, zdravim vsechny!!

Mam spatne zpravy a jeste ted tomu neverim... Jelikoz jsem mel problemy ve skole se znamkami, tak jsem si prisel domu s radosti ze si prohlidnu kyti jak vypadaji a co sem nevidel:eek: ..... Kyti tam nebyli..
Vubec sem nechapal:confused:. Pak mi to doslo ve stredu sme meli tridni schuzky a se znamkami to slo nejak dolu a mama se nasrala a spalila mi moje kyti..
Prijela vecer domu a zeptal sem se proc mi to vyhazela a ona ze to takhle nejde a mel sem kazani...
Ty znamky nebili kvuli tomu ze growerim, ale kvuli necemu uplne jinemu.... a nestaihal sem to se skolou.
Tak uz mamu postupne premlouvam a vypada to ze po Vanocich znova zasadim :frog: :frog: tak se mejte a at vam to nedopadne doma jako u me:mad:.
Stve me to, protoze kyti uz vypadalii lepe, byl to tedy problem s nizkym pH nasypal sem nahoru trosku dolomitickeho vapence a bylo to OK:sun:
Tak se mejte a snad tedy po Vanocich tu budu zas. Zdravi vas Čuba!!

to Drevo-Kocur: Diky za info!!! Vyrobce udava, ze je to vybojka urcena primo k pestovani rostlin a ze je s pridanym rustovym spektrem (modro-bile), ale jakou hodnotu modreho casti spektra v % sem nenasel.
Das mi prosim Te jeste link kde ses to docet?
K+ for you
Cuba
Normalne je kousek nad hlinou nuzkami na stromky usmikla a hodila do kotle. To co zbylo v kvetinaci to hodila na zahradu na takovej kopec s hlinou.
Zezacatku jsem byl hodne nastvanej, ale vyrikali jsme si to v klidu u stolu a vypada to, ze po Vanocich pojedu znova, az budu mit nejaky penize:bounce:
Chapu ji nechce abych mel problemy no... Ale bylo to kvuli uplne necemu jinemu,ale uz je to v pohode;)
Pristi grow pojedu zase Big Buda a snad uz ho dokoncim:wink:
Pojedu bud v Coco od Plagronu nebo Royalty mixu, jeste nevim ale spis v Coco. Taky dokupim Root stimulator, Growth/Bloom Excellerator, Final Solution a Enzymes+ vse od AH:beer: :beer:
Tadyto prvni grow sem nasbiral nejake zkusenosti a ve druhym snad pojedu lip nez ted, ale to se teprv uvidi. Tak diky za prizen a at vam to pekne roste!!! Čuba
Frutexx
Jak pise Josip omg akorat bych tam pridal jeste "f" OMFG :-O . . je to mozne . . . Je mi te lito! . . Ja bych byl nasranej jak pes . . . .
ALe myslim ze dospelimu cloveku by se tohle snad stat ani nemelo ;-) . . .
Josip
pripojuju se Frutexx - ale zaroven Čubu cenim pestit od mladi je urcite chvalyhodny - ja v jeho veku pravidelne zajistoval zisky svymu lokalnimu dealerovi...
Cuba
Ahoj vsichni... diky vam vsem za utechu a podporu;) Ve skole je to uz v pohode:frog: a tak mi mama povolila po dlouhem premlouvani teda dal pestit:wink:
Nakonec jsem se rozhodl, ze v druhem kole pojedu bubbler.... je to teda uplne neco jineho nez v hline, ale take jsou i jine vysledky:jumper: :jumper: Mam uz vsechno promyslene jak to udelam a chtel bych jet scrog, ale jeste mi schazi nejake penize:rolleyes: tak uvidime kdy se tady ukazu se svoji skrinkou..
Skrin necham takovou jaka byla jen dokupim veci na hydro a pojede se znova:bounce: :bounce:
Krutoslav
cau, dival sem se na tvoji hystorii a doporucil bych urcite hnojiva co mas jsou ok,zasat do kokosu,neber seminka ale jen rezi, neber si na poprve power plant,a aji o dve kyti se starej do posledniho detailu na 400W,pac ja mel na dvou kytickach 150g sucheho a to byl silver hase. Rozhodne za investuj do digi ph metru cca 2000kc a budes za vodou,bubler bych jeste nedaval,pokud nevis co a jak. Staci jen drzet ph!!!! dodrzet tabulky k tem hnojivum co mas a za tri mesice ses v pohode,kdyz trak mrkni na muj druhy pokus power plant 400W,cus


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma