Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

Stránky: [1] 2 
?????Jak Nejlépe Odhlučnit a Utěsnit Pěstírnu????? - Klikni zde pro originální téma
Greg018
čus, mam kumbál 70*70*200, pořídil sem si cirkulační ventylátor, ale je moc hlasitej, nedělalo by to dobrotu...
nemáte někdo nějakej typ na dobrou izolaci ze nějakou lidovou cenu:sun:
matko291
Tie hrbate prepravky na vajicka kde sa ich zmesti 30...pouzivali to niekedy aj hodobnici na odhlucnenie stien...
UrbaN
ty krabice od vajicek mam odzkousene a muzu rict ze to ma minimalni ucinek...muzes to zkusit,mozna to naskladas tak aby to izolovalo dobre...dalsi moznost je koupit hudebni folie ci co,kamos si to koupil,pac posloucha hudbu a do svyho obyvakovyho setupu dal peknejch par tisic...chce aby ty folie hudbu pochycovali,pac jinak se to odrazi od sten a to se mu nelibi(je fakt hudebni blazen)...problem tech folii je,ze sou nekrestansky drahe,ale mozna se najdou nejake levnejsi...good luck a prijemne vetrakem nerusene pesteni :D
Greg018
nemohu s tebou souhlasit... ventilátor dělá sám o sobě hluk!!!
alespoň ten můj, a neni to žádnej ventilátor z kauflandu apod... dost lidí mi ho i doporučilo...
ale s tou gumou to stejně mohu zkusit, ale moc se mi to nezdá...
matko291
Greg018
Kamo ver tomu ze Hlava ti radi sobre guma tomu pomoze lebo pohlti tie vybracie co vydava ventilator.Ja mam v cooltube ventilator a cooltuba je zakvacena na retiazkach.Ak bude ten ventilator vytvarat vybracie rozstiknem tu retiazku v polovici a spojim ju do kopy ale cez gumeny silemblok ktory tie vybracie pohlti.Kukni nejaky film o pestovani vsade uvidis ze vetracie jednotky kvackaju na haky ale cez gumene kruzky...CUS
Ke-Guglimugli
citace:
pořídil sem si cirkulační ventylátor, ale je moc hlasitej, nedělalo by to dobrotu

A odtahovej ti kravál nedělá? :wink:
Greg018
moc vám děkuju pánové....
koberec fakt pomohl...
každopádně u odtahovýho větráku dělá kravál spíš roura něž samotnej větrák, nebyla by i nějaká chytrá rada na tohle???
matko291
Greg018
Kamo nemohol by si sem hodit nejake foto ako si ten koberec zakvacil ako to vypada v skrini proste nejake detailiky...
Greg018
jojo, klidně, ale bude to tak dva dny rat, budu muset někde shnat digitál, můj se mi asi před měsícem rozbilo, vydrž....
matko291
jasne neni problem mame hafo casu...
Greg018
lidičky, nevíte někdo něco na tu rubku....??
Phill
ja mam vlastne stejnej problem, mam EURO 1 na odtah, zavěšenej na provázkách k vrchu skříně. Jediný co vibruje je ten vetrak a odtahova roura, ale i tak to dělá kravál jak svině. Ted nevim jestli koupit tišší větrák, nebo nějak zatěsnit skřín. EURO už NIKDY!
czechglock
Pánové, nečtete a nevíte :). Na euro stačí navlíct kus odhlučněný roury a je po rámusu. Euro sice nemá mnoho příznivců, ale mě sloužilo dlouho a dobře.
K tomu odhlučnění : nebojte se experimentovat, všechno de, když se chce. Když se daj odhlučnit megavětráky, tk proč ne euro? :frog: Já osobně mám skříň v ložnici, ventík 355m3 mám odhlučněněj v bedýnce vyplněné RW a ticho po pěšině.
Cg
Greg018
odhlučněná roura, můžež to trochu přiblížit...
vyplněné RW taky...
mam klasickou rouru z growshopu, tu natahovací,
přijde mi že nejvíc kraválu dělá ona...hučí a moc, mem to vyvedený normálně ven, a když se jde kolem třeba pozdě večer tak je to docela slyšet
samotnej větrák je v pohodě...
matko291
czechglock
bracho to mas ten euro v tej bednicke z RW...Ruru myslis tu co ma este na sebe vrstvu RW...
Greg018
mimochodem Matko291 s těma fotkama to ještě vypadá bledě, ale vyčkej určitě budou...
wolverin
citace:
Původní příspěvek od matko291
czechglock
bracho to mas ten euro v tej bednicke z RW...Ruru myslis tu co ma este na sebe vrstvu RW...


nieco podobne je tu ale to je zateplovacia rura...ale ako priklad je to ok a myslim ze by aj ucel na ktory ju potrebujeme splnala.
http://www.dospel.cz/ - vyrobky, instalacne prvky, termo trubka a je to. pripadne tu vam to hodi hned. http://www.dospel.pl/index.php?o=5&kat=4&skat=14&pid=90

inac odporucam si pozret stranky www.dospel.cz pripadne aj tu www.dosple.pl ak mate problem s vyberom ventilacie, su tam aj podrobne info k ventilatorom.
MANHUNTT
Zdravím všechny:bounce:
Potřebuji poradit od někoho kdo má zkušenosti s utěsňováním,odhlučněním místností.:girl: Z rodinných důvodů,jedu poslední sklizen v mé staré dobré pěstírně 600W,kterou jsem si nechal udělat na zakázku:( a která mi tak super sloužila:mad:.Ale jak se říká,všechno krásné jednou skončí:wink:.Až sklidím NLxH tak celou skřínku zruším.No a chci si nechat bud od firmy nebo s kámošem postavit postel která bude na trámech a bude skoro u stropu a pod postelí bych chtěl postavit místnost kde budu mít 2 truhlíky po třech kytkách.Vybavení použiji stávající,jenom snížím W s 600 na 400 W
Posílám hrubý nákres stavby a chtěl bych vás, hlavně ty kteří tomu rozumí, poprosit o radu jak a čím to pořádně utěsnit a odhlučnit?Aby se nad tím dalo spát a nešlo to vůbec slyšet ani cítit.A jestli by to stačilo celé ze dřeva,nebo by bylo lepší to udělat zděné.A hlavně jestli to může být reálné nad tím spát.:smoker:


VŠEM KUTILŮM PŘEDEM DĚKUJI ZA NÁPADY A NÁZORY.


1. POSTEL
2. KONSTRUKCE Z TRÁMŮ
3. DVEŘE DO POKOJE
4. DVEŘE DO PĚSTÍRNY
5. PŘÍVOD VZDUCHU
6. ODTAH PŘES FILTR AŽ K OKNU
7. OKNO
r-man
Ahoj, uplne to neodhlucnish nikdy, leda ze by jsi udelal dvojite steny a dal mezi ne zvukove izolacni hmotu (treba nejakej rockwool-stavebni, nebo neco takovyho). I pak je problem s odhlucnenim vzduchotechniky, protoze to je proste dira dovnitr i ven. Nepocitej tedy rovnou s tim, ze to neuslyshish, ale myslim, ze to pujde postavit tak, ze to bude jako tichej pocitac, coz by mohlo stacit. A kdyz vypnesh na dobu nesviceni vetraky, tak pokud to bude v noci, pujde u toho i spat.
Frutexx
Cuss
Koukam vymyslel sis zajimave reseni - ale nevim s tou hlucnosti - urcite se to da udelat ale bude to stat mnohoé usili,prace a penez myslim taky.
Jinak videl bych to tak ze bych to postavil zdene - napr. itongy a dovnitr bych udelal drvene bedneni - tim by ti vznikl meziprostor kery by bylo dobre nejakym zpusobem izolovat - jaky by byl nejvhodnejsi material te izolace si netroufam rict. To bedneni by nemuselo byt ani ze dreva ale treba ze sadrace - udelat jako takovy podhledy - takovym zpusobem jako se stavej sadrokartonove podhledy u stropu tak takovym zpusobem by to chtelo udelat i ty vnitrni steny - vnejsi by byli z toho itongu . . .
Myslim ze sis nedal zrovna lehky ukol a tak jesltli zvladnes zrealizovat neco podbneho - klobouk dolu . .
Zatim cuss
r-man
Tady: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=19507

je v mym prispevku navod, jak utesnit privod od unikajiciho svetla, a pokud bys do te bedny dal treba prepazky z takovyho toho tvrdsiho molitanu, dost by se snizila i hlucnost unikajici ze skrine. Jeste lepsi by bylo udelat privod cerstveho vzduchu zvenci, a to bud rovnou do skrine pomoci flexiroury s odhlucnenim ( jmenuje se to myslim sonoflex), a nebo pokud bude pestirna mit jednu stenu spolecnou se stenou baraku, mozna by slo ji probourat = dira treba jen 150mm a zvenku zakryt mrizkou a uvnitr udelat zase ten svetlotlumic.

Foukani ven jde udelat stejne (skrz stenu), a nebo zase sonoflexem, ale musis vybrat co nejmin hlucnej vetrak. Ja mam TD250/100, ten ma vyhodu, ze kdyz k nemu dash dvojvypinac, muze jet bud na 220V a nebo jen na 110V, coz snizi otacky a tim samozrejme i hluk, a na odvetrani takovyho prostoru staci. Obecne mam zkusenosti s tim, ze pokud se pouzije velkej vetrak a snizi se mu otacky, udela tu samou praci, jako stejne vykonnej malej vetrak, ale bezhlucne. Takhle se to dela pri odhlucnovani PC, na to jsem specialista.

EDIT: jo a jeste jsem zapomnel: je dobry ten odsavaci vetrak povesit na pruznej uchyt, treba gumovy lanka, protoze jakejkoliv dotyk s jinou pevnou hmotou (treba steny, zdi, policka na uchyceni) podporuje prenos vibraci z vetraku dal!!!
r-man
Frutexx byl rychlejsi, ale shrnu to:
Pokud to postavish z drevenych sloupku a pak budesh delat steny (treba ze sadrose), bude ti to cely vibrovat, a to i kdyz bys postavil ty steny dvojity a necim to vycpal. Proto to postav z cihel nebo tvarnic (Ytong), cim pevnejsi to bude, tim min to muze vibrovat. A taky se ti tam bude lip regulovat teplota. Ani nebude potreba to uvnirt obestavet druhou vrstvou s izolaci.

Dale:
Pokud udelash poradny tesny dvere, treba takovy, jako se pouzivaji na chladici boxy nebo na velky lednicky (myslim v hotelich, ne na ty domaci), neprojde ani skrz ne nic, mam s tim zkusenost. Rekl bych, ze dvere budou nejdrazsi zalezitost, protoze nebudesh schopen je vyrobit doma. Zkus hledat vyrobce chladicich boxu, protoze v hotelich se delaji tyto boxy zdene, budou se urcite prodavat i samotne dvere.

A nakonec:
nevim, jak to budesh zalejvat, ale pokud to ma byt hydro, nebude pro tebe asi problem ho udelat bezhlucne, cerpadlo bych taky zkusil uchytit pruzne tak, aby se nedotykalo zadnych dalsich pevnych hmot, pouze mekke hadice.

No a nic dalsiho snad hluk nedela, zvlhcovacka muze byt ultrasonic, a vetrak na michani vzduchu uvnitr se da dat na nejnizsi stupen a to taky neni slyshet...

:-) Ptej se dal, pokud te neco napada....jo a TDcko a i ten dvojfazovej vypinac jsem kupoval pres http://www.elektrodesign.cz/?LNG=cz , maji tam i sonoflex trubky..

Pomohlo ti to?
r-man
Aby to nebylo citit, je potreba pouzit pachovej uhlikac, ale nadimenzuj si ho tak, aby to ten odsavaci vetrak utahl v pohode i na ten polovicni vykon.
MANHUNTT
citace:
Původní příspěvek od r-man
Ahoj, uplne to neodhlucnish nikdy, leda ze by jsi udelal dvojite steny a dal mezi ne zvukove izolacni hmotu (treba nejakej rockwool-stavebni, nebo neco takovyho). I pak je problem s odhlucnenim vzduchotechniky, protoze to je proste dira dovnitr i ven. Nepocitej tedy rovnou s tim, ze to neuslyshish, ale myslim, ze to pujde postavit tak, ze to bude jako tichej pocitac, coz by mohlo stacit. A kdyz vypnesh na dobu nesviceni vetraky, tak pokud to bude v noci, pujde u toho i spat.


Myslel jsem že natáhnu hadice jak na přívod tak na odtah vzduchu až k oknu.Hluk by se měl trochu vytratit v té délce trubek.Skoro pět metrů:eek:
r-man
Naopak, cim delsi ta trubka bude, tim vic bude vibrovat od vetraku, a tim vic bude tedy vytvaret parazitni hluk!!! Nejlip uplne bez trubek, i za cenu malyho probourani vetracky skrz zed ven z baraku.
MANHUNTT
citace:
Původní příspěvek od r-man
Aby to nebylo citit, je potreba pouzit pachovej uhlikac, ale nadimenzuj si ho tak, aby to ten odsavaci vetrak utahl v pohode i na ten polovicni vykon.


Pachovej filtr používám od začátku,to mám celkem odzkoušené.Jedná se mi spíše o pořádné utěsnění celé pěstírny.
MANHUNTT
for Frutexx
for r-man

Díky,díky,o té zděné jsem také přemýšlel.Možná by to přišlo i trochu levněji.Nevíte náhodou cenově jak ze dřeva tak zděné?No a taky jsem přemýšlel že celé si to nechám postavit od firmy.Myslíte že nějaká taková je?A obyčejnej zedník by to také měl zmáknout ne?
Ještě jednou moc díky a budu rád sváma dále spolupracovat
:beer::beer:
r-man
koukni na http://www.elektrodesign.cz/?LNG=cz a hledej sonoflex, to je trubka zvukove izolovana. Treba si jim napis o info, mozna, ze existuje i gumova prechodka od ventilatoru na trubku, coz by taky pomohlo. To zaveseni na gumu je ZAKLAD!!!
r-man
No, firma ti to postavi a obyc zednik taky...Nevim kolik ti je, ale vim, ze bych to zvladl i ja, je to jen par kostek spojenejch maltou, nahore preklady (stropni), za cely to zacistit omitkou a stirkou a barvou.Vsechno ti prodaji ve stavebnictvi a podle me ti i poradi...
MANHUNTT
Jasně,postavím to možná taky,ale co určitě nezvládnu tak to jsou ty dveře na boku.Neuměl bych to tam tak posadit a hlavně utěsnit.Když to bude dělat firma a já jim řeknu své požadavky ohledně těsnosti tak to musejí zmáknout profi a né jako já-AMATÉRSKY
r-man
Potom by to rozhodne mela osadit ta firma, od ktere ty dvere koupish, protoze ti na to zaroven daji zaruku, jak na dvere, tak na provedeni. samotnou stavbu boxu bych tim padem sveril mozna taky jim, a nebo at ti nekoho doporuci. Bude se to tvarit jako lednicka :-)
Mam takovej napad, ale nevim, jestli s etu bude libyt., Ze vlastne by ta skrinopostel byla nisi, podle me byto bylo min napadny, ale zase uberes na visce. Kdyby vnitrnii vyska byla takovejch 90 cm, tak bys tam mohl jet nejakou SoG farmu s 60 kvetinacema, ale chtelo by to minomalne tak 3 lampy kvuli velkymu prostoru...........Takze jdeme na to: udelal bych takovej ram (jako u starejch akvarek) z nejakych masivnich drevjenejch hranolu, natrel bych je nejakym srancem proti plesnivjeni. Pak bych tomu udelal dvouvrstve steny ze sadrokartunu (vnejsi a vnitrni) vnitrni bych akorat nabarvil prymalexem na odras svetla a vnejsi bych polepil tapetou vypadajici jako drevo, tim by se udelala vzduchova komora, kterou bys mel vyplnit nejakymizolacnim materialem (rockwool, polistyren...) . Problem by byl s dvirkama. takze. zadny dvirka, ale ve stropje postele (pod madrackou) budou vyriznuty diry, ktery budou uzavritelny poklopem. takze kdys se budes chtit pomazlit se svyma milackama, tak budes muset oddelat madaraci na zem a sundat poklop. Snad jsi to pochopil, kdystak davam obrazek:
1 hranol (tram)
2 hranol
3 otvor
4 +5 sadrokarton
6 izolace

Us to je asi moc hardcore ale taky moznost.
Frutexx
Cuss
Tak vam nevim ten napad s tim poklopem mi prijde jako blbost - (to santcha: nic proti tobe). Nahore ve strope budou muset byt nejaky hacky na retezy na kerejch bude vyset lampa. Dale do prostrou se budes potrebovat tak jako tak obcas dostat - a nejak si nedovedu predstavit jak bych tam lezl nakou dirou ve strope kde se mi bude motat lampa a spoustu dalsich vecich. A lezet nahore naposteli a machrovat tam v pestirne jen protazenejma rukama ve stropu taky asi neni idealni pece pro kyticky . . Tak to jen k santchovu napadu . . .
To all:
Takovou stavbu jiste zvladnes sam - ale pokud se stim nechces patlat - podle me ti to kazdej zrucnejsi zednik postavi za par supu - rekl bych tak za cca 1000-1500,- ovsem bez tech dveri - to bych rekl ze ty lednicove dvere jak navrhuje r-man by byl pro tenhle pripad az mozna velkej luxus (nevim kolik takove dvere stoji - ale tipoval bych to na desetitisice :)) - nehlede na pripravu tech zarubni pro takove dvere . .
Myslim ze lepsi reseni by bylo udelat normalni klasicke obycejne interierove dvere - samozrejme plne (zarubne si nechas zazdit od tech zedniku - stojej snad 300). Mno a ty dvere bych samo utesnil napriklad takovejma specialnima silionovejma trubickama nebo hadickama keryma se zatesnujou napr. okna na zimu. Pak by stacilo zadelat klicovou dirku aby opravdu nic neunikalo :).
btw: jinak ty ytongy se lepeji specialnim lepidlem - nespojuji se maltou.
A ted jeste neco k ty vzduchotechnice:
Priklanim se k nazoru r-mana ze nejidealnejsi by bylo udelat na ty stene baraku dve diry ven - jeden pritah jeden odtah - a byl bys maximalne vyladenej. Potom jeste jak pises ze bys to chtel vest 5m potrubim az k oknu - tak nejenze ty trubky by opravdu ten randal vetraku jen zesilovali ale navic jeste plati ze cim delsi potrubi tak ti potrebujes silnejsi vetrak - poradne profouknout 5 m potrubi to taky neni jentak. Nehlede na estetickou stranku veci - chtel bych videt jak budes v pokoji maskovat dve aluflexove roury tahnouci se po obvodu sten 5m k oknu . . .
takze tak zatimzdar ;-)
BRAINDEAD
Dovolil bych si nesouhlasit s r-manem,podle meho nazoru nejvetsi hluk dela
vzduch na vychodu ventilatoru,resp. tam kde z flexa vychazi ven,cim delsi
roura tim vic ma moznost se ten vzduch ztlumit-trochu se zvedne zatizeni ventilatoru ale 5m sonoflexu(zvukove isolacni roura) by to melo ztlumit dost pokud na to 4kilo nebudes pouzivat vetrak s vykonem 2400m3/h:)
(Ten sonoflex by mel byt ve spravnym prumeru k tomu vetraku prave aby to profoukl a je pravda ze zalezi na tom jak silny pouzijes,ja jsem pritel co nesilnejsi vymeny vyduchu takze myslim ze 575m3/h by bylo ok)
tak jo.....tak to trochu pozmeni: lampa nebude zavesena na haccich od stropu, ale na tyci, ktera spojuje protejsi tramy.
A ted ke dverim a otvirani: slo byto tak, ze z normalni postele odejmete lože (TO JE TO NA CEM SE LEŽÍ) i s tema kovovyma ''pantama''. ty panty nainstalujeme do pestirny a na panty nasroubujeme lože (samozrejme tak, aby to krasne dovyralo, kvuli svetlu, hluku atd.)
A vzdycky kdys majitel bude chtit jit za svyma milackama, tak akorat otevre postel, podle vysky pestirny bude muset pouzit najakou stolicku.
a jinak, kdys budu chtit udelat nejakou operaci ve skrini, tak akorat osunu ty stinitka na druhou stranu tyce a je to. Co dal by jsi zmenil? Jinak co na nato rika MANHUNTT?
expiry_date1
Možno by sa ešte dalo tie trubice obaliť molitanom a urobiť na to nejaký drevený kryt a máš ešte aj 5m poličku:)
Jahudka!
Libi se mi ten napad a myslim ze nad podobnou veci budu uvazovat taky..Musi to bejt klasicky zdeny.Pak ti zbyde uz jenom hluk z nasavacich otvoru a hlavne z otvoru kterej pozene vzduch ven..
r-man
Ahoj, nic proti Sanchovi, ale to je fakt blbost, predstav si, ze tam pak pres to vsechno co v pestirne u stropu je, polezesh. To fakt nejde, a navic by ses tam nevesel ty sam. V pripade dveri z boku tam celej lezt nemusish, a kyti jsou dobre pristupny i zespoda, kdyz by bylo potreba je oholit, nebo zkontrolovat zalejvani.

Dale k nazoru BRAINDEADa: Je sice pravda, ze nejvic je slyshet hluk vetraku, kdyz dash ucho k vystupu z roury, nicmene tenhle vystup bude z baraku ven, a tam uz to nikomu nevadi. Navic se da udelat hlukolam (je to uplne to stejny jako svetlolam, co byl v linku ode me), tagze ani ven nebude skoro nic slyshet a ani svetlo nebude videt. Opravdu nejvetsi hluk uvnitr mistnosti kde budesh spat, by delala obycejna flexiroura, tu je potreba nahradit sonoflexem a nebo uplne zrusit tim, ze budou diry skrz stenu, jaxem popisoval. Mam s tim zkusenost, mam to doma taky, flexi je dlouha cca 5m a vede skrz dve steny. Bohuzel mi to tehdy pri stavbe nedoslo, a ted mi to vadi, jakej to dela bordel, cely to vibruje a tim to vytvari parazitni basovy zvuky.
Apofiss
Čím širší odtahové potrubí, tím menší hluk.Z toho bych vycházel...
r-man
A jeste k tem dverim. Opravdu, ty dvere pro chladici boxy budou drahe, ale je to 100% ucinne. Dalo by se to nahradit drevenymi dvermi, ktere bys musel upravit pomoci zvukove izolacni vrstvy (treba takovej matrosh, jakej je na tom sonoflexu, je to takova mineralni vata obalena tlustym alobalem), musel bys ale dat pozor na peclivy provedeni a zacisteni, aby se ti mezi dverma a tou hmotou nedelala plisen..


EDIT: Souhlas s Apofissem, dej redukci na vystup z vetraku a pak tlustsi potrubi...omezish tim hluk, kterej se jmenuje "sum svistu" :-)
Jahudka!
Ja bych to udelal presne jak pise r-man..Nenapsal bych to lip a muj nazor je uplne stejnej takze postrada smysl sem psat prakticky to samy.

-steny zdeny
-specialni dvere bud na ty chladaky a nebo poradny drevo+jeste zevnitr zvukoveizolacni desky
-odvod vzduchu pokud mozno stenou primo ven
-privod to samy,pripadne nasavani pres hrubej biomolitan (pouzivaj ho akvaristi a je modrej naprosto suprova zalezitost proti uniku svetla a tlumi i hluk)
-vsechny ventilatory povesit na gumy ktery se pouzivaj na upenovani veci na zahradku na auto (odhlucnuje to naprosto bezkonkurencne)

No a to je tak vsechno..

Kdyz zavru dvere kde mam skrin,ve vedlejsi mistnosti neslysim prakticky nic.Mit poradny dvere neslysim vubec nic.Skrin neni odhlucnovana prakticky vubec a slyset kdyz nejsou zavreny dvere je pres 2 mistnosti.Z toho vyplyva co je napsany vyse...
OK.....vsak vy ste skusenejsi....jenom sem chtel improvizovat. A stejne si myslim, ze by to slo. a kdybych si mohl stavet v pokoji s cihel, tak bych to asi taky skusil udelat.....jinak cau
r-man
Jo a Manhunte, dej pozor na zatizeni podlahy. Pokud jsi v prvnim patre, zeptej se napred statika, jestli ti to povoli, protoze on ten ytong neco vazi, aby ses s tim s celym nepropadl!!!
Jahudka!
Hehe to je taky pravda.Pamatuju jak jsem mel hruzu z akvarka kdyz jsem ho daval do bytu.Melo pudorys 200x60cm a vazilo to 1000kg..Statika jsem se neptal,ale dobrej pocit jsem z toho nemel.Kazdopadne myslim pokavad by se to budovalo v panelaku nemel by bejt problem..
MANHUNTT
:eek::eek::eek:tady se to pěkně rozjelo:eek::eek::eek:

Rozhodně předem všem moc :beer: a moc :beer: děkuji za nápady,připomínky,rady atd......:bravo::bravo:jsem vám všem moc zavázán :popcorn: a budu rád když tato diskuze bude probíhat i nadále:wink:


Ted se pokusím ke všemu alespoň ve zkratce vyjádřit:bounce:

Na té zděné pěstírně jsem také přemýšlel a po vašich ohlasech jdu do této varianty.Potvrdily jste mi že to bude asi nejlepší řešení.Nechám si to postavit s menších tvárnic.A ted ke dveřím, myslím že to navrhoval r-man(SPECIÁLNÍ DVEŘE DO CHLADÍCÍCH BOXŮ),vůbec to není špatný nápad,ale myslím si že je to zbytečně drahá záležitost:(udělám to jak psal už ani nevím kdo:eek:nebot se to tady strašně moc rozjelo.Ale nechám je udělat tak jak jsem myslel(Dřevěné-obyčejné)a utěsním něčím co bude na to nejlepší.
A ještě k tomu přívodu vzduchu:myslíte že bez těch trubek až k oknu to bude lepší?


JEŠTĚ JEDNOU VŠEM ZATÍM MOC MOC DÍKY:bounce::bounce:
MANHUNTT
citace:
Původní příspěvek od r-man
Jo a Manhunte, dej pozor na zatizeni podlahy. Pokud jsi v prvnim patre, zeptej se napred statika, jestli ti to povoli, protoze on ten ytong neco vazi, aby ses s tim s celym nepropadl!!!



Je to v paneláku ve čtvrtém patře,myslíš že se to může propadnout.:eek::eek:
r-man
Aha, tak ted uz chapu, ze nejde probourat otvor skrz zed, to v panelaku opravdu nejde...je tam totiz zelezna konstrukce...

S tou nosnosti nevim, bylo by potreba zeptat se statika. I kdyz v panelaku se normalne delaji zdena jadra z tvarnic a ruzny pricky, melo by to jit v pohode...Ses v poslednim patre?
Jahudka!
Stejne si myslim ze mit veskerou ventilaci pri takovym profi reseni zpatky do mistnosti je blbost.Ta dira tam udelat jde ale je to silena prace.Draty se musej vyrezavat flexou nebo autogenem.Podlaha by to unest mela.Prece se da snadno spocitat kolik to bude vazit.Na strankach vyrobce ytongu bys mel najit kolik vazi jedna tvarnice a pak si to uz snadno spocitas.Podle me to nebude mit vic jak 400kg a to ti podlaha unese.I kdyz je fakt ze kdyz budes spat nahore to je plus 300kg..Hmmm:D
r-man
No, technicky to sice jde, ale nikdo ti to nepovoli, tu diru. Predpokladam, ze panelak je druzstevni, a tam ti nepovoli skoro ani antenu na strese, natoz pak diry do baraku.

No jo, pul tuny zdivo, pak 100kg postel, na to Manhuntt+manzelka+dite, to je dalsich 500 :-)))))))))))))))
MANHUNTT
citace:
Původní příspěvek od Jahudka!
Stejne si myslim ze mit veskerou ventilaci pri takovym profi reseni zpatky do mistnosti je blbost.


Nechápu:o já jsem přeci psal že to chci vytáhnout s okna ven :wink:
MANHUNTT
citace:
Původní příspěvek od Jahudka!
.Ta dira tam udelat jde ale je to silena prace.Draty se musej vyrezavat flexou nebo autogenem.


Já si myslim že to až tak hrozné nebude:rolleyes: budu potřebovat malej průměr a když si seženu ten přístroj na kovy a z mapuji si přesně tu konstrukci železa v panelu a tu díru udělám mezi nima tak to bude v poho;) -TEORETICKY
MANHUNTT
citace:
Původní příspěvek od r-man
No, technicky to sice jde, ale nikdo ti to nepovoli, tu diru. Predpokladam, ze panelak je druzstevni, a tam ti nepovoli skoro ani antenu na strese, natoz pak diry do baraku.


Panelák je v osobním vlastnictví:p:a ta díra bude tak malá,že si toho ani nikdo nevšimne:sun:
MANHUNTT
citace:
Původní příspěvek od r-man

No jo, pul tuny zdivo, pak 100kg postel, na to Manhuntt+manzelka+dite, to je dalsich 500 :-)))))))))))))))



Ta váha zdiva by souhlasila :cool: ale jak jsi přišel na 100 kilogramovou postel:confused: :D celé to bude postel :slizoun: jenom se nahoru koupí nějaká kvalitní matrace :smoker: aby se na ní dalo pěkně :mutant: a taky :rocket: :wink:


P.S.Spát na ní budu pouze já a přítelkyně což znamená:200+180 kg navíc :p::p:;);):D:D:frog::frog:
r-man
Jasan, ale znash to..postel bude muset mit zabradlicko, aby se z toho v nejlepsim nespadlo ;-), a taky pro matraci musish udelat jakoby ohradku, aby se neposunovala sem a tam, az na to polezete.

Jinak kvalitni matraci rozumim treba Sultan, maji je v Ikea, davaji na ne 25 let zaruku a jsou fakt super. Doporucuju koupit nejakou tvrdsi, ta se neprolezi za kratkou dobu a vydrzi nejaky to hopsani, mam to odzkouseny.

Dira moc mala nebude tipuju 125mm a to hned dvakrat (I/O), a pokud vim, tak v panelech jsou ocelovy nebo zelezny tyce asi v rozmezi 100mm, tazge minimalne jednu neminesh.

EDIT: Jo a osobni vlastnictvi znamena, ze se na stavebnich upravach musi dohodnout vsichni majitele bytu z celyho domu, protoze jde o zasah vnejsi, a ne vnitrni, uvnitr bytove jednotky, bacha na to...
Frutexx
Cuss
Ku*va tak sem se rozepsal a mam to v p*deli :(
Mno ty klasicke drevene dvere sem navrhoval ja zpocatku - pac myslim ze ty do chladicciho boxuu by mnohokrat prevysovaly naklady na ostatni vybaveni roomu. Stacilo by podle me trocha casu a lidskeho sadla a mel bys odhlucnene dvere a za prijatelny peniz ;-)
Dale bych si daval velkeho majzla na ty diry v baraku - jesli ses teda rozhodl je tam udelat - nekomu se to nemusi libit ci mu to bude vrtat hlavou - nekoho ti tam posle aby zkontroloval k cemu ti diry vlasne cou a ses v pytli. Na druhou stranu bylo by to asi nejlepsi reseni ;-) . .
Zatim
r-man
Ja myslim, ze budou v pohode, da se na ne zvenku vetraci mrizka v barve baraku a nikdo si toho ani nevsimne...
Jahudka!
No i kdyz by jim nevadila mrizka tak by se urcite ptali proc tam chces ty diry delat.Asi jim jedine rict ze tam chces mit privod vzduchu na klimatizacni jednotku nebo neco takovyho..Kazdopadne i kdyz je to v osobnim vlastnictvi tak problemy s povolenim tech der muzou bejt.
r-man
hehe, covece ty jsi nejspis nic takovyho nikdy nestavel, protoze jinak by jsi psal uplne jinak. Sadrokarton prenasi vibrace uplne nejlip, protoze je tenkej a pruznej. Kdyz se rozvibruje, sam o sobe vytvari zvuk!!!

Zed samozrejme vibrace prenasi taky, ale rozhodne ne ty ze skrine, tam prece neni nejakejch 100db, ale mnohem mensi hlasitost, tagze ten zvuk nebude shcopnej zed rozvibrovat tak, aby sama tvorila zvuk, coz sadrosh s oblibou dela. Navic zdena konstrukce je mnohem pevnejsi, vzdyt on na tom bude spat!!!

Delal jsi nekdy dvojitou nezavislou stenu s hlukovou izolaci??? Ja jo, stavel jsem uz nejaky to studio, a neni to zadna prdel a uz vubec ne levna zalezitost, pokud to ma fungovat!!! RW mezi dva sadroshe je uplnej nesmysl!!! A uz uplna blbost je nechat tam jeste vzduchovou mezeru, to pak cela stena bude jak reprak, ver mi.

Jen pro info ostatnim, co by neco takovyho vymejsleli: jsem clovek, kterej pomahal se stavbou a navrhem nekolika malejch studii(domacich, ve sklepe...), stavim reprobedny, tagze nejakou zkusenost s tim mam a muzu o sobe rict, ze zvuku rozumim.

Jeste ohledne vetraku: TD250/100, kterej jsem doporucoval ma 250M3 za hodinu, na polovicni vykon bude mit kolem 100, coz staci cca 50x vymenit vzduch ve skrini 2m3 za hodinu. To je dost predimenzovany, obecne se rika, ze to staci tak 6-10x. Jena potrubi 100mm, tagze kdyz k nemu dash 125mm sonoflex, mash po hluku.
CubE ZerO
No ja si myslím, ze ked ten vzduch pri vychode prejde cez pachac tak ho môze zaviest do odsavania - take to odsavanie co je na WC, kupelni a v kuchyni - nejako to tam zaviesť - ved ked necitit veci zo vzduchu tak by to bolo v pohode.....

Ja som mal istý čas takéto odsávanie aj bez pacháču - trochu som sa bal tak som to napravil a dal som tam pachač...
r-man
2Konak
Moje bedna neni stavena bezhlukove a tesne, tagze VUBEC neni dobrej priklad toho, jak to chce Manhuntt :-) Jestli tvoje bedna takova je, hod sem foto, a budem se inspirovat, to pomuze.

Ohledne vetraku: myslim, ze jsme se shodli na tom, ze roury vynechame uplne, tagze jakakoliv delka odpada. Pokud i tam mas pocit, ze TDcko nasavajici pres pachac a jedouci na polovicni vykon nebude dostatecne na cca 10x za hodinu vymenu vzduchu v pestirne rekneme 3m3, dej vedet...Nejakej radial bude lepsi?
zMazánek
No ani jsme nejdřív nechtěl reagovat,však myslím že Manhuntt je celkem šikula a nakonec to všechno zvládne,ALE musím se zde alespon virtuálně postavit na stranu Konáka.Tedy alespon co se týče sporu TD ano/ne.Z mojí vlastní zkušenosti vím že TDčka a pacháč se nemaj moc v lásce,vlastním jeden je to teda sice jen 160tka,ale po přidání 160kovýho pacháče šel tzv.srát do kytek.Teda možná něco vzduchu vyměnil,ale paličkám to fakt nedělalo dobře,úplně zevnitř zběleli vzteky asi:)Kdo nechápe pokoušela se o ně plísen a o mě následně mrtvice!Momentálně tedy odpočívá v pokoji(to doslova) a čeká na svou druhou šanci,tedy po upgradu(jestli vůbec někdy příde)bude tahat teplo od lampičky.Solidně ho alespon u mě nahradilo přilétnuvší UFO a jsem za to rád,alespon jsem připraven na Paroubkovi martany:)
Resumé?
TDshity NEBRAAAAT.
P.s.: Jedná se jen o subjektivní názor jednoho bezvýznamného mičurina,čímž chci naznačit že jsem nesnědl veškerou moudrost světa,nýbrž vám i nějakou ponechal,tak ven s ní:)

A ještě dotaz,proč by měl sádrokarton vibrovat za předpokladu že na něm nebude nic napevno přichyceno?To dost dobře nechápu,to jako že vevnitř bude hučet venták a ten hukot rozvibruje sádroš?????
Hellboy
mno bohuzel mi teze neda se nepostavit na konakovu stranu, nechci zpochybnovat tve zkusenosti se stavbou R-mane, ale mel by si vice premyslet nez psat :)
ja se stavbou take nake zkusenosti mam, ale ponekud se od R-manovejch lisi...
nejlepsi izolace je dve pevne pricky vyplnene vzduchoprazdnem nebo v nasem pripade hmotou typu rockwool...postav si konstrukci z eurohranolu, staci bohate 7mickovej...dokonce se prodavaji takove kolejnicky(spise listycky do L), ktere pak pridelas na zem a na hranoli, do kolejnicek pridelas sadros, prdnes tam prvni vrstvu rockwoolu a pak na to druhou vrstvu kryci zase do kolejnicek...rockwool nesmis zmackavat !!! a take doporucuji odizolovat kvuli vlhkosti vnitrni pricku....at nemas vlhkej rockous uvnitr, sadros s odolnosti proti vlhkosti je asi lepsi nez preklizka nebo jine drevo...to dost pracuje, kdyz je vystavene vlhku....
kdyz nebudes nic vybrujiciho na pevno pridelavat ke konstrukci, nic ti vibrovat nebude...

Mno a co se tyce dostatecnosti 250 tdcka na tento box, uchlazeni 400kila a 5ti metrovou trubku s pachacem....tak k takove blbosti se snad ani nebudu vyjadrovat...bud dvojnasobne silne TDcko nebo ufo ci sneka....

neci prudit, berte to jako pratelskou radu za kterou si stojim...to o cem pisu uz jsem otestoval v praxi a je to podlozeno technickymi fakty...HOWGH
r-man
"A ještě dotaz,proč by měl sádrokarton vibrovat za předpokladu že na něm nebude nic napevno přichyceno?To dost dobře nechápu,to jako že vevnitř bude hučet venták a ten hukot rozvibruje sádroš?????" JO! PRESNE TAK!!! Zvuk je totiz vibrace, nemusi to k tomu bejt napevno, uz to konecne pochopte!!! Proc si myslite, ze se reprobedny stavej z co nejtezsiho a nejtlustiho dreva? Aby steny nevibrovaly, aby se hejbal jen reprak. A proc si myslite, ze studia se stavi ve sklepich? Aby vibrace ze zvuku nehejbaly se stenama a prickama, musi bejt uplne pevny!!! Umim si docela zive predstavit, co by se stalo, kdyby studia byly oddeleny dvojitou prickou ze sadrokartonu s rockwoolem uvnitr :-)))))

...radte si jak chcete, kdo akustice rozumi, muze se tomu jen zasmat, tem vasim sadrokartonum s vycpavkou :-)))
r-man
a jeste neco k TDcku...netvrdim, ze je to nejakej zazrak, jen rikam jak to mam doma-5metru flexiroura 100mm a jede to krasne. Bez pachace. PROTO jsem predpokladal, ze s pachacem bez roury by to mohlo jit...
Hellboy
mno tak to s tim pachacem a tdckem si tedy bohuzel predpokladal spatne, opravdu to je overene....bohuzel.....
Mno jinak netvrdim, ze nejni nejlepsi delat studio ve sklepe, ale ja teda takovej hluk a hlavne basy, aby mi z toho vibrovaly zdi v pestirne fukt nemam :) tak neplet hrusky s jabkama...

citace: ...radte si jak chcete, kdo akustice rozumi, muze se tomu jen zasmat, tem vasim sadrokartonum s vycpavkou :-)))

very funny, todle je ale hlavne vo stavebnich upravach...a proste rockwool a rotaflex jsou holt nejpouzivanejsi izolace....zrovna pri stavbe zkuseben se pouzivaj, coz bys mel jako znalec pochytit :)))
zMazánek
NO přesně tak,svou otázkou na vibrace sádroše jsem to myslel jako že jsem ještě neviděl (podotýkám že se bavíme o wattážích okolo 400w a tomu odpovídající vzduchotechnice)takovej venták kterej by mi tím že je zaplej ROZVIBROVAL sádrokarton!Samo za předpokladu že na něm nebude na fest přilepenej,ale o tom už jsem se zminoval dříve.
JO a taky MAnhuntt psal že je to v paneláku,napadlo mě jestli von nemusí třeba taky trochu laborovat s místem,já bych si teda rozhodně do pokoje nestavěl další místnost,ale zase to jsem já a o mě tady nejde.Jako r-mane,od "odborníka" za kterého se vydáváš bych nečekal že bude tvrdit jak hu-hů-hůůůů z ventilátoru o "výkonu" cca.250m3/h rozvibruje sádrokarton:) Jako někde v nějaký hale třeba,nebo jestli si někdy viděl venták v tunelu Mrázovka tak u takovejch "hovadek" bych se nepřel,ale takhle?Basák v repráku není, podotýkám není ventilátor:)
Jahudka!
Nechapu proc resite slozitou drevenou konstrukci.Prece pokavad to bude zdeny je to dobry reseni at co se tyce pracnosti stavby,hluk to odhlucni prakticky vsechen a jakej je problem v pripede potreby olepit steny jeste nejakou hmotou pohlcujici zvuk.Nejlepsi by ta mistnost byla jenom z rockwoolovejch desek (bez sadrace).Tezko by to pak zase splnovalo pevnost.
Pokavad budete mit naprosto pevnou stenu zvuk se sirit dal proste nemuze.Sadrac tuhle pevnost splnovat nemuze tak proto se pres nej davaj jeste dalsi desky ktery prave pomahaj zabranit rozechvivani tech sadrokartonovejch desek.Kazdopadne zvukove izolacni schopnost ruznych materialu se da urcite dohledat nekde na netu.Tady v ty diskusi maj v podstate pravdu obe strany...:)
Hyena
Jahudka!: Já nevim jak u vás, ale přez zeď je slyšet každej trochu hlučnější rozhovor. A ikdyž mu nerozumíš, stejně ten hluk bude točit ;)
V tabulkách pro střední školu vychází jako zvuková izolace velice zajímavě filcová deka natažená 10cm před každou vnitřní stěnou :)
To je ale dost místa, sraní a nemožnost na zeď cokoli přimontovat. Takže polystyren?
Jahudka!
Hyena - zalezi na materialu a tloustce pricky a samozrejme i plose.Nejlepsi reseni je samozrejme pevna stena a na ni jeste desky z nejaky tkaniny (rockwool atd)..Ale kdyz ja osobne zavru mistnost se skrini neslysim absolutne nic.Jako je jasny ze pokud to chce mit absolutne bezhlucny musej se kombinovat ruzny druhy materialu.Kdysi jsem se o to zajimal.Potreboval jsem dvere odolny zvuku..Takze by to melo bejt tak ze se dava nejakej mekkej material,do nej se dava ocelovej plech (cim tlustsi tim lepsi) a pak zase nejaka vata.To je profi reseni.Hrozne moc zvuku unika netestnostma ve skvirach dveri a proto je treba tam mit nekolikero tesneni...

A ten povesenej filc to je jasny,proto tohle bejva v kinech,divadlech,studiich.Je to hlavne z duvodu aby se neodrazel zvuk..
r-man
Povesenej filc je do skrine trochen nepraktickej :-)
2Hyena: rozhovor je vetsinou slyshet skrz dvere, bydlim v panelaku a slysim i rozhovor z chodby o dve patra niz, a to pres dreveny vchodovy dvere a jeste moje dvere do pokoje. Zatimco z vedlejsiho bytu rozhovory rozhodne neslysim, a to je mezi tim panel, kterej taky nema nic moc izolacni schopnosti...
MANHUNTT
:bounce: VŠEM UPŘÍMNÉ DÍKY :bounce:


Všechny znova zdravím :bravo: a děkuji :beer: za skvělé rady a nápady.Opravdu jsem nečekal že to bude tak hustý:eek::eek:
Po přečtení všech příspěvků a po probrání spár lidmi jsem dospěl k závěru,že to celé udělám ZDĚNÉ,tak že dále už nemusíme rozebírat s jakého materiálu to bude nejlepší atd.Tato začáteční kapitola je uzavřena,dále bych byl rád kdyby jsme se k tomu už nevracely a popojely trochu dále.:D.Hrubou zděnou stavbu mám teoreticky "postavenou" a ted se vrhneme na dveře.Někdo tady psal že prodávají speciální už odhlučněné dvéře,no a mě by zajímalo jestli se tyto dveře vyplatí,nebo jestli postačí ty obyčejné a dodatečně je utěsnit a odhlučnit.Hlavně poměr výkon-cena:p:Myslím si že třeba v Baumaxu,nebo v nějakém podobném obchodě seženu něco na utěsnění:wink:
Ještě jsem chtěl napsat,že tuto stavbu začnu realizovat nejdříve za měsíc.Pokud se ovšem nenaskytnou nějaké nečekané komplikace.
Zatím asi vše,ted jsou na řadě dvéře tak do toho klucí šikovný.:beer:
r-man
...OK...no, shodli jsme se tu na tom, ze muj prvni napad, tedy dvere od chladicich boxu budou prilis drahe. Venoval bych se tedy tomu, jak udelat co nejlepe obyc dvere. Chtelo by to nejakej masiv, nevite nekdo, jestli se da koupit treba 40mm preklizka? Vim ze se prodava takhle tlusta MDF, jenze pouze po deskach 184x275 cm a to za skoro 2400,-..i kdyz...mozna, kdyby se to udelalo dvojity, s koleckem dole (bude to strasne tezky, neudrzely by to panty), poradne tesny po zavreni...Vim, ze do studii se delaji dvoje dvere, oboje jsou tlusty a tezky jaxvina, a mezi nima je cca 30cm mezera(tady by se vesla jen mezera na tloustku steny-tedy texh tvarnic)....mate s dverma nekdo zkusenosti?
r-man
http://www.drevobis-ds.cz/ ..tady nakupuju drevo...
DjMeo
co polystyren? celou skřín vystlat/obstlat ? by mohlo taky pomoct....(místo koberce kterej dobře drží na zdi) jinak odrezonování stěný od větráku -good idea-
r-man
polystyren nema dobre izolacni vlastnosti pro zvuk....a pokud by se jen na jednom miste spatne prichytil, bude drncet...
expiry_date1
A čo tak kúpiť normálne plné dvere niekde baumaxe a spraviť tam nejaký tapacír z nejakého vhodného materiálu(protihlukového),no a potom ešte tie dvere dobre zatesniť,to by aj možno mohlo stačiť.Ten filc by asi fakt nebol vhodný,živná pôda pre rôzne plesne:).
A ešte ma napadla jedna vec,keď to budeš murovať,tak to budeš asi aj omietať,tak možno na to použiť protihlukovú omietku.Neviem,kde sa to predáva,ale viem,že sa také niečo používa na baráky,čo sú pri ceste a pod.
r-man
Myslim, ze normalni dvere nemuzeme pouzit, protoze jsou prilis vysoke. Strop v panelaku ma 2,4m, to by tam nezbylo misto na to postel...budou urcite muset bejt nizsi, tipuju tak 1,5m, vyska pestirny cca 1,7m, vyska postele s matraci 20cm, prostor nahode ke stropu zbyva 50cm..i to je dost malo.
r-man
Ted mi dochazi, ze 50cm je fakt malo, to se ani neposadish, natoz aby byla mlada na koni....chce to aspon 70 :-)

Tagze vnejsi vyska skrine max 150cm, tagze dvere tak 130-140, podle toho, jak tlustej bude ten stropni preklad a jakej bude dole prah. to bude dost malinkaty...panelak na tohle neni moc vhodnej, ...i kdyz vono to 4kilo se tam asi vejde...
DjMeo
ted nevim ... mluvíš z praxe? skoušel si to? ja jen že to je docela duležitej bod na boxu kterej musm řešit zvukově... takže vážně.... já osobně jsem ho na skříni neskoušel(stará skřín v komoře takže zvuk mě netrápil) ale s tim PS. Viděl jsem jeho použití při odzvučení motorovýho agregátu při městský akci a zdálo se mi to víc "potichu" než bez nej (větší polystyrenová krychle bez základny)... a myslim že na par decibel co by mohly vytvořit stěny skříně by to mohlo bejt oki....
MANHUNTT
Holt budu muset začít pěstit něco malinkého:(.I když si to moc nedovedu představit.:rolleyes:Už tak mě sere že musim zrušit 600W a přejít na 400W:(.Ale když nebude jiné řešení.............


tak to bude vypadat asi tak to:
r-man
http://www.greif.cz//index.php?acti...5f11f985f3da7e0

http://www.sinfo.cz/audiotec.htm

http://www.rockwool.cz/sw2836.asp#AIRROCKND ...AIRROCK FB1, nastrikat necim proti pronikani vlhkosti
r-man
mimochodem pri hledani jsem anrazil na moji oblibenou znacku :-)

http://www.ams-neve.com/

ale tady je to OT
r-man
http://www.greif.cz//index.php?acti...5f11f985f3da7e0
..ta je asi nejlepsi, ta cerna gumocosihmota...

http://www.sinfo.cz/audiotec.htm

http://www.rockwool.cz/sw2836.asp#AIRROCKND ...AIRROCK FB1, nastrikat
expiry_date1
No,myslím,že to prežiješ aj s tou 400W,predpokladám že nejaká agro:)
Aj tak si na tom dobre,ja si môžem dovoliť tak 100W:(
To,čo písal r-man,nejako som to fakt nedomyslel,dvere budú asi musieť byť fakt urobené na mieru.Už máš nejakú predstavu o rozmeroch?Možno som nepozorný,ale tuším som to tu nikde nevidel.
Ale zase zohnať tak malú zárubňu...hm
Ešte ma napadlo-upraviť nejaké okno aj s tou zárubňou?Vybrať sklo a použiť nejakú preglejku a izoláciu,čo sem hodil r-man tie super linky:)
r-man
Volal jsem strejdovi, kterej dela plastovy okna a dvere atd. rikal, ze jednokridlovy dvere 1,5x1,5m i s futrama kolem 8000,-....to je strasne drahy...kurna, musi to jit nejak levneji :-/
Jahudka!
Mno tak me napad jako obvykle naprosto genialni napad...:satan:

Co tam dat misto dveri proste jednoduse plastovy vakuovy okna?Ty odhlucnujou jako blazen a pritom zase tak drahy nejsou..Vnejsi uprava by se dala udelat uz celkem jednoduse a navic bys to koupil perfektne sesazeny,s ramem na miru a rovnou bys mel poreseny perfektni utesneni a i uzamykani...Stacilo by to cely osadit do prichystanyho otvoru v ty podezdivce postele a navic bys to moh nekdy pouzit v pripade potreby v budoucnu normalne do okna..
r-man
to stoji jeste vic...
r-man
Jo a jeste k tem TDckum...je to diagonal, tagze to podle me bude OK, ale musi se to s tim pachacem spocitat...pracuju na tom :-)
http://www.elektrodesign.cz/index.p...cz&P=cat&CID=33
r-man
Pocitam to podle toho, kolik to stoji :-))) pokud ctesh moje prispevky cely, psal jsem, ze jsem voal strejdovi, kterej se tim zivi...

Ohledne TDcka..o kterych tisicich mluvis? Zatim vim jen o Snarkovi, kterej TDcka proste nema rad at se mu dokazuje cokoliv, a jeste nedavno prohlasoval, ze je to axial, coz NENI. Je to DIAGONAL a ten ma tlakovy vlastnosti v pohode.

Pocital jsem ze tam roura nebude vubec, (resp asi tam bude 30cm na tloustku steny, a to sonoflex, kterej ma protihlukovej obal ZVENKU, tagze nebrzdi o nic vic nez obyc flexoroura), o zadnym tlumici ani nevim ze existuje, a jinej, nez uhlikovej pachac tam davat nechci, tagze nevim co to tu placash :-) ....Jo a on tu je nekdo, kdo chladi 50KW??? :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Jakej dela kterej vetrak hluk se jde docist v jeho parametrech, dokonce se tam da docist jakej dela hluk na jakejch frekvencich, a podle toho se navrhuje izolace, ktera ma taky ruzny parametry tlumeni na ruznejch frekvencich, to podle materialu a tloustky a hmotnosti.

Jakej hluk dela 1,5KW Pa stena je prece uplne neco jinyho, jabka s hruskama tady pletesh ty :-))) Kdyz by jela aspon na polovicni vykon a pokud by to byly bedny s ucinnosti aspon 120dB/m, tak to slysish i pres 5 zdi v normalnim cihlovym baraku...Ty budesh asi nejakej systemak, kdyz melesh takovy nesmysly, jako ze se 1,5KW povazuje za zaklad PA, vid? Jen pro info, pomaham kamosum z audiolight a z LJ technical, a uz jsem nejakou tu stenu postavil, neco mi rikaji pojmy EAW, Martin, L'Acoustic, QSC........

A taky uz jsem postavil sam par vlastnich reprobeden (domacich), a neco mi rika pojem stojate vlny. Pro vysvetleni: stojate vlneni je zvukove vlneni vznikajici v uzavrenem prostoru, kde se zvuk odrazi od protejsich sten tak, ze se nasobi jeho sila s kazdym dalsim odrazem a spojenim s vlnenim zdroje zvuku. To je ten duvod, proc ti to uplne s klidem rozvibruje sadrokartonovou stenu.

"Mno a ohledně toho že se oháníš tím kolik bijak co bilo drahí si mislím že ten Tvůj link je taki poněkud Passe. "...tuhle vetu jsem nepochopil, myslish ten link na ty TDcka? To jsem uvadel pro dukaz, ze je to diagonal, vis? :-)))

Podilel jsem se na trech studiich mych kamaradu, nejsou to komercni studia, je to jen tak na blbnuti s masinkama. Nemaji tedy zadna jmena, tagze ti o nich asi ani ten Milan nerekne. Naucil jsem se neco malo od lidi, kteri staveli novou budovu ceskeho rozhlasu, protoze moje mati tam dela...proste jsem se tam chodil inspirovat a ptat. Nerad bych nekomu tvrdil ze tomu nejak moc rozumim, ale neco jsem se naucil a snazim se to pouzit a pomoct. Tenhle pripad odhlucneni navenek je celkem jednoduchej, resit zvukovy vlastnosti uvnitr uz by bylo tezsi, ale v pripade pestirny stejne zbytecny.

A jeste neco....tobe chybi na klavesnici tvrdy y?
Jahudka!
No me to zase tak slozity nepripada.Proste se kouknu na tlakovy charakteristiky ventilatoru,kouknu na tlakovy ztraty sonoflexu a pachovyho filtru+tlakovy ztraty na ohybech pripocitam k tomu 50 procent rezervu a vim na cem jsem..Nevidel bych to zase tak slozity jak to vypada.Pocitat se to sice da,ale podle me to postrada na tuhle aplikaci vyznam.Pouzit by se mozna dalo i nekolik axialu spojenejch do serie,ale bylo by to zbytecny..Kazdopadne dobrej napad je poridit si ventilator o pulku predimenzovanej a pak mu stahnout otacky.Hluk by se mel o hoodne snizit a jeste by pro vsechny pripady zbyla rezerva vykonu...

Jinak ty okna jak jsem psal myslim neni zas tak spatnej napad i kdyz je fakt,ze nevim kolik presne muze stat okno 2 kridla + ram.Kazdopadne to odhlucnuje vyborne.Mozna by to reseni nebylo tak slozity jako vymejslet antihlukovy dvere.Tady se stavi absolutne bezhlucna pestirna,vymejsli vselijaky finty ale mam takovej pocit,ze je to az prehnany.Vzdyt prece to zase takovej kraval nedela a kdyz to mame ve skrinich je logicky ze hlavni hluk je rezonujici skrin.Podle me kdyz bych skrin olepil rockwoolem moc bych toho neslysel..
MANHUNTT
for r-man

Chlape díky,jsem si skoro 100% jist,že tomu rozumíš.Tak se přeci nemusíš nechat vyprovokovat od kde jakého :rejp:.

Přemýšlel jsem o těch dveří a co kdyby se udělaly na zakázku u nějakého truhláře a potom se dodatečně do izolovaly,materiálama které nakoupím v nějakém hypermarketu.
MANHUNTT
for Jahudka!


Nevím jestli to bude dobrej nápad stahovat otáčky na ventilaci.V současné pěstírně mi jede 24 h a u konce květu mám problémy s vysokou vlhkostí.Což naznačuje že je málo výkonný už ted.:(
MANHUNTT
citace:
Původní příspěvek od Jahudka!

.Tady se stavi absolutne bezhlucna pestirna,vymejsli vselijaky finty ale mam takovej pocit,ze je to az prehnany.Vzdyt prece to zase takovej kraval nedela a kdyz to mame ve skrinich je logicky ze hlavni hluk je rezonujici skrin.Podle me kdyz bych skrin olepil rockwoolem moc bych toho neslysel..


Kámo potřebuju to absolutně odhlučněné,mám k tomu své vážné důvody.A jsem si jist :eek: že to postavit jde :wink:
Jahudka!
MANHUNTT - Postavit to pujde na 100 procent jako vsechno..Jen jde o to za kolik..Ten vetrak byl myslenej tak,ze by dostatecne odvetraval prave i pri snizenejch otackach.Vem to takhle - vis ze budes potrebovat ventilator treba 300m3/hod kterej bude davat tlak 100Pa.No a ty koupis ten kterej dava 600m3/hod a 200Pa.Snizis mu vykon na pulku a hluk ti razem klesne asi o 70 procent a presto budes mit jeste porad dostatecne silny vetrani + vykonovou rezervu pro vsechny pripady..
r-man
2Jahudka: jo, mash pravdu...ale znash to..kdyz neco delame, snazime se to udelat dokonale v ramci financnich moznosti...ptal jsem se toho myho strejdy, a jednokridly dvere vysly nejlevneji, vsechno, co ma sklo je drazsi, a co je dvoukridly tak jeste drazsi...

Ohledne vetraku...bude stacit jaxem psal a jak to myslish ty..o 50% predimenzovat a snizit otacky regulatorem...

2Manhuntt: jo, presne taxem to myslel, jenze nevim o truhlarovi, kterej by umel udelat poradny zarubne s tesnenim, proto bude lepsi kontaktovat nejakou firmu, ktera vyrabi dreveny dvere i se zarubnema, a pak je proste zkusime odizolovat co nejlip nejakou z tech hmot co jsem linkoval..ta prvni vypadala nejlip.
r-man
Ty dvere budou fakt stejne nejdrazsi komponent......doufej, ze to pujde pod 5000,-....koukal jsem treba do OBI na uplne obycejny dvere, a stoji 3000 bez futer...:-(
MANHUNTT
citace:
Původní příspěvek od r-man
Ty dvere budou fakt stejne nejdrazsi komponent......doufej, ze to pujde pod 5000,-....koukal jsem treba do OBI na uplne obycejny dvere, a stoji 3000 bez futer...:-(


:eek::eek::eek: v Baumaxu jsem viděl i za 6 kilek,jinak i když to bude drahé tak se za prvé nedá nic dělat a za druhé díky mé současné pěstírně vím že se na tom nevyplatí jakýmkoliv způsobem šetřit
MANHUNTT
citace:
Původní příspěvek od Jahudka!
MANHUNTT - Postavit to pujde na 100 procent jako vsechno..Jen jde o to za kolik..Ten vetrak byl myslenej tak,ze by dostatecne odvetraval prave i pri snizenejch otackach.Vem to takhle - vis ze budes potrebovat ventilator treba 300m3/hod kterej bude davat tlak 100Pa.No a ty koupis ten kterej dava 600m3/hod a 200Pa.Snizis mu vykon na pulku a hluk ti razem klesne asi o 70 procent a presto budes mit jeste porad dostatecne silny vetrani + vykonovou rezervu pro vsechny pripady..



Já si myslím že možná bude stačit ten co mám,nevěřím že ho budu moc ještě nějak zpomalit,nebot už ted bych ke konci sklizně potřeboval silnější.:(
MANHUNTT
citace:
Původní příspěvek od rybmen
Manhunte,zajímalo by mě proč se tady chlubíš fotkama s cizích pěstíren se kterejma nemáš ty nic společnýho?
Já narozdíl od tebe hulil tu ganju z té pěstírny na obrázku,a mám i doma originál tu fotku,ted jsem se na ní byl podívat.A v tý pěstírně není 400w ale 600w,a ta pěstírna tak 4 roky neexistuje,chápeš to???Leda že bych tě znal...


Tu fotku jsem našel na netu,nevím čí a odkud je.Bohužel.....
A dal jsem jí tam jenom kvůli inspiraci jak budou kytičky veliký?
Nechápu proč bych se stím měl chlubit:D:D a to bylo pod šesti kilem ju?:eek::eek:

ALE HLAVNĚ JSEM NEPSAL ŽE JE TO MÉ :flick:
MANHUNTT
DOCELA BY MĚ ZAJÍMALO JAKEJ CHYTRÁK TO PŘIPOJIL K FORU OD Greg018 :eek::eek::eek::devil::devil::devil:



Byl bych rád kdyby to bylo tak jak to bylo,děkuji.Nehledě na to že mi to připadá při nejmenším jako pěkná drzost:death:nikdo se mi na to ani nezeptal jestli s tím souhlasím:mutant:.Připadá mi to jako za Komančů:sun:to se nikdo na nic taky nikoho neptal:flick:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma