Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Síň Slávy

 
PwP - řezy zpod 4-kila MH - Klikni zde pro originální téma
dlouhán
Zdarec growers!

V threadu "jak vybrat nejlepší matku- phenotyp" se strhla docela ohnivá diskuse o tom, zda se pěstění matek v nízkowattážních boxech dá vůbec ještě považovat za plnohodnotný growing.

Jedni tvrdí že nikoli, a to ani v případě, že matka z takového boxu vypadá zdravě a klony z ní se chytaj bez problémů. Podle nich řízky z takových podmínek postrádají vitalitu a NIKDY nemohou dát ve výsledku takovou kvalitu (o kvantitě nemluvě), jako řezy z matek lebedících si v profi- vybaveném roomu, kde na ně peče několik set až tisíc metalových wattů.

No a ti druzí jim to nevěří a nedají na své miniboxy dopustit. Mají totiž za to, že geny jsou geny a s těma jen tak nehneš, a že způsob pěstění matek nemá na vitalitu řízků vliv.

Já osobně jsem doposud jel pouze z řízků vlastní produkce, tzn. z řízků z 70W HPS matkárny a zatím jsem byl docela spokojen.
Když ale srovnám svůj matroš s tím co jsem koupil v hulandu.. a jednou taky v praze, musím přiznat, že rezervy tam jsou a to hlavně v chuti, což mě mrzí nejvíc. Výnosy taky nemám bůhví jaké..

Pokud je tedy onen zakopaný pes v klonech - respektive v matkách, nevidím důvod proč nepřenechat tyto starosti těm, kdož jsou schopni svým maminám poskytnout tu nejlepší péči a nebrat řezany od nich že.
No a jelikož se ve výše zmíněném trýdu objevují všelijaké teorie, které jsou v zápětí napadány a zpochybňovány jinými teoriemi, došel jsem k závěru, že tato diskuse vyůstila ve slepou uličku a že jediný způsob jak se dobrat pravdy, je udělat vlastní zkušenost na obou frontách.

Vzal jsem tedy peníze, které jsem měl odložené na luxusní holandské semínka a jel nakoupit řezy zpod 400W MH.
Pokud tady někoho zajímá, co z takovejch řezů vyleze třeba u dlouhána, máte možnost sledovat to se mnou.
dlouhán
Takže přivezl jsem si řízky zakořeněné v RW, umístěných do sadbovacích kontejnerů 4x4 cm. Fotky jsou už po přesazení do kontejnerů 10x10cm se substrátem pro pelargonie a perlitem poměr 3:1 v (možná)bývalé matkárně v*h*š 110x40x50cm.
Svítí jim 70W hps; vlhkost 70-80%; teplota 20°C, několikrát denně postřik odstátou vodou s PH 6 (je to jen dočasné řešení než dodělám úpravy v pěstírně. Jde zhruba o 7-8 dní, pak pudou pod 250-ku až 400-ku)

Řezani - krasavci jen co je pravda. Výška s RW cca 14cm, tloušťka stonků 3-4mm (nejsilnější má v pase téměř 6mm!!!) Oproti těm co jsem řezal já - opravdoví macci.
Hned ze začátku tedy musím přiznat, že něco takového se v mini-motherboxu prostě nemůže podařit z jednoho prostého důvodu: malý prostor a nízká wattáž nedovolí kytce ten správný rozjezd a tak nezbývá, než řezat sice zdravé, ale vytáhlé a stonkem slabé řezy.
No uvidíme jak to bude s tou vitalitou...
dlouhán
Cibin: taky jsem si to myslel. Poslední sklizeň prošla 5-ti týdenním curingem a stejně to pořád není ono. Už jsem vyřešil snad vše od vlhkosti (kvůli níž jsem musel vyměnit komplet vzduchotechniku), přez PH, teploty, vychytat správné hnojení, různé hnojky, vystřídal jsem různé modely od různých breedrů, zkoušel jsem hlínu, hydro (simple bowl, bubbler)... a pořád mi něco nesedí:D Pokud to nemáš kvalitně vypěstěné, nepomůžou zřejmě ani 3 měsíce curingu.
Jediné co jsem zatim nezkusil je právě grow z řízků zpod "příslušné wattáže"
Sám jsem zvědav...
r-man
Vysledna chut zalezi na tom, co do kytky narvesh za hnojiva, jak dobre je spotrebuje, a jak dobre ji proplachnesh na konci, aby v ni nic nezustalo. Curing je az po sklizni, a nema az takovej vliv na chut, jako to predchozi. Taky hodne zalezi na substratu (to je vlastne taky zdroj zivin). Ja mam chut moc dobrou, takovou hlinenou, jako u nekterejch modelu z Hollandu. Myslim, ze rizkama to rozhodne nevyreshish.
dlouhán
r-man: jasně, máš pravdu, ale mě nejde jen a pouze o chuť. Když se
podíváš na poslední obrazovej příspěvek v mém threadu v podpisu (10x SuperSkunk...), uvidíš paličku jak ji držím v ruce. Zvěč si foto a prohlídni si ji. Je na ní krásně vidět, jak málo je prorostlá a samej lístek. A právě tyto lístky dokážou pěkně zprasit výslednou chuť - štípou na jazyku a po pár prdech se změní ony sladké tóny na jakousi dehtovou pachuť. Navíc by podle mě jeden z topů (byť z těch menších) superskunku měl vypadat úplně jinak.
Takže jde mi především o kvalitu palic, z čímž úzce souvisí i chuť atd.. a nebudu zastírat, že další důležitý aspekt je pro mě výnos. Proč bych měl pálit 400w na něco, čeho jiní dosahují v klidu pod 250w?
Možná má snark pravdu, že bez řádného základu (řezy) nebudou řádné výsledky..
Jahudka!
dlouhán - tak na tohle jsem zvedavej.Muj nazor je ten,ze genetika je proste dana a je jedno jestli matku budes mit pod 400w MH nebo 60w zarivky(tohle nema cenu resit tady).Kazdopadne uvidime.Ze jsou rizky silnejsi atd je prece logicky.Sam jsem nechal rust kytky pod 400w a pak z nich udelal rezy a bylo to presne jak pises.Tlusty stonky rizku atd.Jsem zvedavej az zasadim rizky z podzarivkovy matky jaky to bude (vlastne to bude podobnej pokus jako delas ty akorat opacne)..Jinak k tem rizkum jak pises ze je muzes kupovat je sice pravda,ale nezapomen ze pokavad chces mit opravdu zaruku v modelu a dalsich vlastnostech kytky tak je urcite dobry mit matkarnu a jet vlastni matku ze semen ktery ty si primo objednas ze seedbanky.Kdyz to kupujes od nekoho ciziho zaruku zadnou nemas a navic si muzes domu zatahnout nemoci.
Keramzit
Jak tady na to koukam, tak si myslim, ze je na case trosku opet pridat do mlyna.

Jel jsem 2 hodne kvalitni matky (podle me i podle tech co si brali z nich rizky) pod 2*36W zarivkama asi neco pres pul-roku + cca.3-4mesice selekce ze 6 seminek. Nyni mam jiz 4.mesicem 250W-MH a pod tim 2 matky v Bubblerech a rozdily jsou nasledujici:
1. Rizky z pod-zarivek jsou slabsi -> mensi a uz napohled "podzarivkove", narozdil od MH rizku, ktere maji poradne tlustej stonek a jsou vetsich rozmeru.
2. Matky pod-zarivkama opravdu zazivaji vetsi stres, nez-li matky pod MH. Nikdy pod zarivkama proste nenaroste ker 1m*50cm z kteryho orezete najednou az 100rizku a za mesic znova!
3. Samotna selekce pod zarivkama je takra nemozna a nechapu jak jsem to mohl driv provozovat. Kdyz si clovek uvedomi jaka ta zarivka je pro tu kytku slabota a jak pod tim pomalu roste, tak nevim kdo chce jak porovonavat pri selekci kytky mezi sebou, kdyz rozdily jsou skoro nepozorovotelne.

Bylo by mozny, kdyby jste si koupili 400W MH, vyselektovali z 10ti seminek jednu FAKT kvalitni matku po mesicich selekce a tu pak strcili pod 2*36W jako jsem to mel ja a jste taky happy, ale kdo vyzkousi 400W MH, tak zarivky nemuze chtit :D

Kdyz si chcete vypestovat kvalitni kurivo, tak kontaktuje cloveka, kterej pro ty matky udela vsechno a netyra je pod zarivkama. Mozna bude cena za rizky vetsi nez je vase predstava , ale vysledny produkt kvalitnejsi. Uvidite sami, ze se k nemu za 3mesice obratite znova a jeste radi si na dalsi takhle kvalitni rizecky pockate.

Na Vase reakce jsem zvedavej a rad se s nekym pustim do pozde-pokalboveho online rozhovoru :)

ŘÍZKY NEŘEŠIM / MATKARNA NEJEDE -> NEPIŠTE !!!
Jahudka!
Keramzit - od toho je tady tenhle thread.Tesim se na to ze se konecne ukaze kde je pravda.
dlouhán
Takže kytky už zřejmě pustily kořeny, páč se rozhodly že porostou. Zapoměl jsem se zmínit o tom, že první týden si holky užily beze spánku ..a bez hnojiv samosebou, po týdnu jsem jim upravil režim na 18/6 a do zálivky (PH 6) začal přidávat zatim pouze BN X-cel.

Vně mého growroomu se ale dějí stavební a úklidové práce, takže je tam zatim nemůžu přestěhovat. Průser je, že přestavba která v bezprostřední blízkosti mého roomu poběhla, způsobila rapidní zvýšení vlhkosti v prostoru, odkud budu nasávat čerstvý vzduch. Odhadem(časem to změřím) - půjde o vzduch s RH cca 60-65%, což je možná pohodička v růstu, ale v druhé polovině květu to je problém. Ke snížení RH mi tedy nepomůže ani velmi rychlá výměna vzduchu, takže pokud někoho napadá, jak se v tomto případě vlhkosti zbavit, budu vděčný za rady.
r-man
No, mel jsem stejnej problema budu to muset resit odvlhcovackou, daji se sehnat kolem 5000,- ty nejlevnejsi...
dlouhán
Tak jsem je konečně mohl přestěhovat pod vyšší wattáž. Rozmístění - 3_4_4_3 - dohromady tedy 14 kytek. Bylo mi doporučeno(zdrojem řízků) zastřihnout, nechat tak po 6-ti výhoncích na kytce a scrog, ale ještě pořád váhám - chtěl jsem původně 14 20-ti g palic:) jenže tahle sativa se chová spíše jako indica, větví se to jako prase, takže asi dám na mistrovu radu:)
Scrog už jsem vyzkoušel se superskunkem, tak bude aspoň s čím porovnávat.

EDIT(29.10.05): ..ještě k tomu přesazení - namíchal jsem substrát:
20l substrát pro pokojové rostliny
15l substrát pro kaktusy a sukulenty
16l agroperlit
a 7,5l keramzitu jako drenáž na dno každé přepravky(asi 6cm vrstva)

mírně zalito odstátou vodou s BN X-cel(1ml/l) - PH6, na noc postřik phytakem..

r-man - no díky za radu, ale levnější řešení nemáš? 5000,- je hrozná pálka:(
dlouhán
Tož s tou vlhkostí to nebude až tak horké, ale pod 55% se asi nedostanu. Vysoušečku vzduchu kupovat nehodlám, páč na ni prostě nejni takže mi nezbývá nic než doufat, že mi to tam v qwjetu neshnije:mutant:

foto: jak to vypadalo po 10ti dnech pod 250 (kytky zaštípnuty po 4 dnech pod 250)

Vlhkost: 70-80%
Teploty: 18-20°C noc, 22-25°C den
Zálivka co 2. den, pokaždé přihnojená (BN Soil Supermix 1-2ml/l z max. 4) + BN X-cel 1ml/l, PH 5,9-6,0
S každou 2. zálivkou postřik phytakem
dlouhán
13 den (pod 250) jsem prohodil přepravky tak, že jsem vytáhl pravou přepravku, levou jsem šoupl doprava a na její místo pak dal pravou, takže kytky, které byly původně nejdál od lampy jsou teď přímo pod ní. Slibuju si od toho posílení vitality těchto jedinců:)
Při přepnutí vrátím zpět
dlouhán
17 den vracím zpět do původního stavu, měnim 250 za 400 a přepínám na 12/12. Doufám, že sem to trefil, je to moje první sativa.. kytky maj přes 30cm

Fota jsou z 1. dne květu

Vlhkost teď držím mezi 60-70%
Teploty stejné, s hnojkou BN Soil Supermix jsem se dostal na 3 ml/litr, 2. den na květu jsem přešel na Alga Bloom - dostaly 2 ml/l + BN X-cel + poprvé BN PK 13-14 (1ml/4litry)
loeX
imho z toho budeš mít pěknou bush:D sativy po přepnutí vyjedou jako prase...ale tak to 400kilo to prosvítí:) jinak k problému s matkárnami...měl sem matku vdovy pod pár zařivkama...celkem asi 40W...udělal sem řezy kámošoj pod 70W sodík na normální grow no a jelikož sem pak ztratil gentiku mojí vdovy tak mi onen kamarád udělal řízek jeho vdovy pěstovaný pod 70W...no a můžu říct že na to že ten řízek je v současný době asi 5 cm vysokej má na listech docela viditelné krystalky pryskyřice...no a proč to říkám? Protože moje bejvalá matka tohle rozhodně neměla...asi na tom fakt něco bude i když si to moc přiznat nechci páč nemám finanční zdroje na zařízení 400W MH matkárny:(...
dlouhán
Chápu. Taky nemám na velkou "metalovou" matkárnu a bránil jsem se této teorii co to šlo:D ale jak tak koukám na ty PwPčka - tam kde jsem měl dříve větvičky jak špejličky, jsou teď pořádný klacky:eek: jen doufám že to ukočíruju, rozhodl jsem se že z toho SCROG dělat nebudu a nechám to tak..
dlouhán
Tak první týden květu za náma, zatim ani blyznička, ale holky jsou zdravé takže v poho..
Jinak péče pořád stejná, jen 5. den 12/12 jsem projistotu propláchnul enzymama - 2 litry roztoku na přepravku (BN-Zym 2ml/l vody)
dlouhán
14 dní po přepnutí a zatim téměř žádný kvítka.
Není to divný u Power Plantu? Ten by přece měl vyhodit květy už někdy týden po přepnutí - aspoň to tak píšou na stránkách Dutch Passion.. Mám takovej divnej pocit, že něco není v pořádku:(






















..a takhle vypadal 14 dní po přepnutí Superskunk
Čau kámo, máš to jako já, já taky čekal 20 dní na první kvítka, ty PWP se táhnou hrozně nahoru, moje kytizz vypadaj jako outdoorový. Maj okolo 1,8 m. Tvoje dojede v pohodě si myslim, ale mě se to asi moc nepovede... Hodně zdaru.
drtikol
servus dlouhane,
hele fakt pekny, vypada to, ze si vychytal prepnuti pwp;) par lidem se to tu nepovedlo :D k+
dlouhán
:D jojo videl jsem ten PwP by Rappa - ma s tim chudak honku :D ale jestli to ukociruje bude to maso!

jinak diky za uklidneni (s tim kvetenim), za pochvaly a k+;)
zatim.. dlouhej
dlouhán
nazdárek

kytky maj za sebou 4 týdny 12/12 a takhle vypadají paličky, no a já sem porád jaksi nervózní, páč se mi furt zdaj nějak malí:rolleyes:
drtikol
servus dlouhane,
neboj se nic, za 30dni to budou hovada :bandit: jasne ze k+ ... bude to fakt gut matros :afro:
dlouhán
drtikol: thanx a kéž máš recht;)

šel jsem kytkám domluvit ještě po zhasnutí lampy(to se vždycky líp fotí) a tvářily se takto nějak no..

jinak hnojim 3ml Alga Bloomu/litr, 1ml BN X-cel/litr, 1ml BN PK-13,14/litr - zálivka každé 2-3 dny po 3-4 litrech na přepravku, co 14 dní průplach enzymama od bionovy.

vlhkost: 40-50%, v noci 55-70%

teploty: den/noc - 22-26/17-19

v pěstírně se někdy v prvním týdnu 12/12 začaly oběvovat malé mušky, ale v nijak hojném počtu, tak jsem tomu nevěnoval pozornost.
jenže poslední dobou jejich populace leze rapidně nahoru a dneska jsem si všimnul při zalívání, že jak z hadice padá voda na substrát, zvedne se jich mrak:vampire:a jsou všude :eek: nevypadá to, že by kytkám nějak škodily páč ty vypadaj zdravě, ale.. prostě to není ok, tak mě jako první napadlo tohle (poslední foto). takovej větráček mi kdysi 100%-ně vyčistil clonebox od těch potvor, doufám že zabere i teď
metalsodik
Asi ti to výjde , že to dopěstuješ , ale zbavit se jich trvale je problém . Nejlépe vše vyhodit a začít znova a pak prevence všeho musí být hned od prvního indoru . tady je máš , ty Smutnice.
http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=3

Z hlíny je už bez chemie nedostaneš , protože bys zamořil hlinu chemkou a to není dobré. musíš je udržovat na přijatelné míře , taky způsobují nedostatek zinku - listy jsou světle zelenožluté , to jso napadnuté kořeny.
Apofiss
čus dlouhej,
všude kolem kytek navěš žluté lepové desky, nic jiného ti teď nezbývá a tímhle se daj decimovat na přijatelnou úroveň.Jinak nevím, jaké máš zkušenosti na substrátech, ale s tím bloomem bych přitlačil, ony to zvládnou.Já končím na 8ml/l a vše ok.Touhle dobou už bych jim cpal 5-6ml/l, víc se pak nafukujou.Taky je škoda, že jim od začátku kwjetu neordinuješ kwjeťák od Bcuzzu, móc dobrá věc.Jinak to máš fakt pěkně rozprostřené a vůbec pěkné!!! :bravo:
dlouhán
metalsodík a puljec - jsou to smutnice, asi koupím lepové šipky, i ty hlístice. chemii si do kytek nepustim. dík moc;)
rappa - thanxy very muchy:D už se na ně třepu!:bravo:
Apofiss - fakt tolik? nerad bych to s těma hnojkama přepálil, ale ok, já to prubnu a o tom Bcuzzu popřemejšlim;)díkec a zatim ..dlouhej
metalsodik
Hlistice se prěs zimu neprodávají , aspoň to dodavatel píše. Možná v nějakém grow. to budou ješte mít ale nevím jaká je životnost.
Jen desky nestačí, pokud toho bude lítat plno , já stříkal spoň několikrát místnost i skříň na začátku květu příprankem ORION v globusu za 79 Kč , nevadí rostlinám a do konce sklizně by se mněl odbourat. Kytky před sušením opláchnu ve vodě jak to psal Snark.

Ještě hlídej barvu listů u vrcholu kytek , myslím že pokud bude napadení kořenů větší tak se začnou ukazovat na listech příznaky nedostatku zinku , čkoda že jsem to nefotnul.
Ale na těch stránkách - škůdci a jiné brebery je odkaz na nemoci kytek a tam to opravdu sedí přesně co píšou.
dlouhán
Tak hlístice a lepové desky objednaný - z Greenhomu se zatim neozvali, takže čekám. Barva listů normální, zdravá, zatím žádné známky napadení. Napadlo mě ale (jak si furt stěžuju na velikost palic:D:D) jestli třeba ty potvory nemohou brzdit kytky v květu - přece jenom když jsem viděl přendovu galerii s PwP V-scrog, tak jemu nakvítaly už po 1. týdnu..

Jinak dnes jsem zalíval - 4 litry na přepravku (2 litry ráno, 2 odpoledne)
- do levé jsem naředil Alga Bloom 4ml/litr, BN PK-13,14 1ml/litr a BN X-cel 1ml/litr
- a do pravé podle Apofisse;) Alga 6ml/litr, PK-13,14 1,5ml/l a BN X-cel 1ml/litr:punk:
metalsodik
Mi se zdálo že pomohlo taky důkladné propláchnutí Peroxidem , ale nevím jestli to není jen zdání.
dlouhán
..to mě taky napadlo, ale abych je zlikvidoval, musel bych asi naředit docela silnou koncentraci a nerad bych ublížil kytkám. Možná by stačilo jen pokropit SILNÝM koncentrátem jen povrch substrátu ..vyzkoušim později, až trochu proschne (jestli mi dřív nepřilezou hlístice)
Apofiss
Ten bloom to chtělo zvyšovat postupně :D ,snad to bude v poho...
dlouhán
tak hlístice nebudou, metalsodik měl pravdu - přes zimu neeny:(
snad někde seženu aspoň ty desky a ještě dnes asi budu aplikovat H2O2.. přemýšlím že to naředim 5ml 30% peroxidu na 1 litr vody ..možná ještě silnější:eek:
metalsodik
Pokud se ti kytky zastavily v tvorbě květu a stagnijí tak ti už nic moc nepomůže,amusíš to dojet jak se dá. Hlavně ať se ti nerozmnoží ještě více. Jestli ale rostou a nejsou ješte moc napadeny kořeny tak se celkem nic moc nestane , nejhořsí je kdyř jsou kytky tak v 5-6 týdnu a listy vypadají jak před sklizní , myslím barva a jsou už takové suché.
dlouhán
zdarec!
takže smutnice pojebaný vydrží i postřik peroxidem vodíku. naředil jsem to 15ml 30% peroxidu na litr vody, postříkal povrch substrátu tak aby to schytali i ty potvory a vono nic - mrdky si fklidu počkaly až oschnou a bzzz do pryč:eek: no nic, seru na ně, nějak už to dotáhnu. jejich populace se drží takňák v mezích, tak to přestávám řešit (jen mě sere jak vždycky sednou na list, sosaj pryskiřici a sjedou se tak, že přímo na listě chcípnou:satan: a zaneřáděj mi tak hůlo!)


fotos - after 43 days flowering
dlouhán
..před chvílí kytkám naposled zapadlo slunce, teď budou nějakých 26 hodin potmě a pak, až budou v hlubokém spánku přijde šílenej dlouhán s čímsi v ruce a bude řezat, štípat, sekat a masakrovat, až zbyde jen hromada končetin a zelenýho masa, aby se dostal ke klenotům, k nimž se 65 dní a 65 nocí modlil.
Ony překrásné hroudy samičích pohlavních orgánů pak pomalu vysuší, aby skrze ně v následujících několika měsících za pomoci svých zvrhlých a pomatených kumpánů z pekel horoucích prohnal dech ďábla. Ano! Tímto nekonečným rituálem pak spolu přivedou na svět ty nejodpornější zrůdy, jaké kdy lidské oko potkalo - klátící se postavy, na krku cosi jako lidská hlava. Však místo očí škvíry plné krve a místo tváře škleb nelidský, v hlavách chřest brouků co na zbytcích jejich mozků holdují.
..ještě nějakých 26 hodin potmě a pak..

ať žije death metal:)
matko291
dlouhán prichadzaju ti krasne dni a noci hezke k+
sorethroat
WoW - chlape musim říct že jsi mě mile překvapil ;) Takhle nějak by to mělo vypadat :pimp: základem je dobrá genetika a zodpovědný dozor :D

Na ty smutnice zkus vymačkat z tak 3-5 stroužků česneku šťávu - naředit do 2l vody a substrát ze zhora silně prostříkat nebo lehce prolít - smutnice to nesnáší :flick: den poté samozřejmě doporučuju prolejt čistou vodou - někdo taky aplikuje tak 1-2cm vrstvu perlitu na povrch substrátu. Základem je od raného dětství preventivní ochrané postřiky a hlavně sterilní substrát i box s punčochou na přífuku - tak aby jsi tomu zdárně předcházel ;)

Jinak další alternativou se jeví i v hydroponicu prodávanej CELAFLOR Schädlingsfreineem - bio postřik proti sviluškám, třásněnkám, mšicím, smutnicím a jiným parazitům 1* 7,5 ml - 130,- (toto množství se naředí zhruba tak do 3-4l vody a infikovaný substrát se touto koncentrací doporučuje dostatečně prolít)

Good luck... :wink:
dlouhán
matko291 - prichádzajů, prichádzajů, už sů takmer tuná;)
sorethroat - s tim česnekem to je hodně zajímavý, určitě vyzkouším a na ten CELAFLOR taky mrknu, dík!
No a jinak po vzoru některých svých kolegů a taky proto, že mě docela zajímá kolik tam toho vlastně vidíte, vyhlašuji soutěž, neboli tipovačku. Nejbližší tip bude odměněn 5ti kusy semen Maroc x Afghani by Nirvana! Je to indoor/outdoor/greenhouse modýlek:

"The Afghani was select, grown, and stabilized from a grow of 10,000 seeds for selection. This project was 7-8 years in development and produced a very fine hareem of Afghani virgins that were pollinated by a selected Moroccan male brought back from the hash-making Ketama region of Morocco. Flower: 8-9 weeks"

Ještě je sice nemám, ale už jsou objednaný. Soutěž uzavřu v pátek úderem 12-té vnoci. Hodně štěstí!
metalsodik
Dlouhán , ta to že jsi měl smutnice to je super , ale někde mi tu unikla tvá velikost základny skříně , hoď ji tu .
Jinak dva postřehy , já si myslím že by se mělo ještě zjistit jak konkrétně svítit u těch kdo mají mealhalid a sodík po přepnutí na květ. Jde o to ,že pod tím sodíkem to asi 20 dnů po přepnutí strašně valí do výšky a roztáhne pracně stlačená patra. Dotazoval jsem se tu několika lidí jak a co , a taky už přecházejí na to , že po přepnutí , asi 10 dní svítí MH a pokud nemají silné MH tak to kombinují se sodíkem , možná že bys to měl zkusit , tady jde o spectrum a né o sílu sodíku , který to určitě prosvítí ale stratíš podle mě kompaktní palice o několik cm.
A jeden dotaz na tebe , podle kterého si dělám průzkum : Jaký největší prostor je možný pro 250 MH pro matkárnu , a kolik matek se tam nechá dát , nejde o metrové matky ale spíše menší a více druhů pro samozásobování , ale s lepším světlem než jsou zářivky , budu rád když tu napíšete své názory , ale prosím jen ty co vlastní MH o teorie nestojím , zajímají mě zkušenosti , doufám že ti nevadí , že je to tady na té strnce , jinak to přesunem.
dlouhán
citace:
Původní příspěvek od metalsodik
Dlouhán , na to že jsi měl smutnice to je super , ale někde mi tu unikla tvá velikost základny skříně , hoď ji tu .
Jinak dva postřehy , já si myslím že by se mělo ještě zjistit jak konkrétně svítit u těch kdo mají mealhalid a sodík po přepnutí na květ. Jde o to ,že pod tím sodíkem to asi 20 dnů po přepnutí strašně valí do výšky a roztáhne pracně stlačená patra. Dotazoval jsem se tu několika lidí jak a co , a taky už přecházejí na to , že po přepnutí , asi 10 dní svítí MH a pokud nemají silné MH tak to kombinují se sodíkem , možná že bys to měl zkusit , tady jde o spectrum a né o sílu sodíku , který to určitě prosvítí ale stratíš podle mě kompaktní palice o několik cm.

Pěstírna má rozměry 70x90x220 (chci rozšířit na 100x90)
Co se toho svícení týče tak máš asi recht. Už jsem si na růst sehnal 400W MH s tím, že to udělám přesně tak jak píšeš. Nechám ji tam ještě takovej týden - 10 dní po přepnutí, pak další asi 2 týdny 400W Osram Nav-t (son-t)HPS a na zbytek květu jsem koupil 400W Osram Nav-t super 4y. Vyzkouším - uvidím;)
citace:
Původní příspěvek od metalsodik
...a jeden dotaz na tebe , podle kterého si dělám průzkum : Jaký největší prostor je možný pro 250 MH pro matkárnu , a kolik matek se tam nechá dát , nejde o metrové matky ale spíše menší a více druhů pro samozásobování , ale s lepším světlem než jsou zářivky , budu rád když tu napíšete své názory , ale prosím jen ty co vlastní MH o teorie nestojím , zajímají mě zkušenosti , doufám že ti nevadí , že je to tady na té strnce , jinak to přesunem.

Na tohle jsem se nedávno ptal czechglocka a ten mi řekl, že 250-ka metla zvládne prostor 75x75, což je podle mě tak na 4 slušné maminy.
metalsodik
Já mám na květ 60*60 a to je asi tak optimum na dobré palice pod 250 sodík , ta má ale lepší svítivost, než MH , raději bych měl ale obdélníkovou základnu , než čtverec. Na matky nebo růst pod metalhalid stačí menší svítivost a tak jsem udělal 76*92 ,vyjdou tam 15 cm květináče a uvidím , jestli to 250 Mh usvítí , jinak tam přidám ještě 250 sodík a budu experimentovat .
Dephp
Ukázkový z pod 400koule:smoker: Určitě se rozepiš o stavech z tvojí monokultury až nadejde čas testování :vampire: A votázka to bylo více fenotypu nebo čistě jeden?
Ej kej ej už ode mě máš , tak jen have funn u pokouření nad touhle dobrotou. A já věřím že to bude tvrdý jako kámen tak 312 g :satan:
Apofiss
Zdravím Dlouhána a připojuji se k ovacím!

Zajímalo by mě, jestlis pokračoval s rozdílnou koncentrací hnojiv jako na začátku.Pokud ano, jaký byl výsledek?

Můj tip 280g alá butr :D
dlouhán
metalsodik - 60x60 to jsou 4 stopy^2, máš tedy 250 : 4 = to je přes 60W na stopu - optimum. jinak ta tvoje matkárna je skoro jako ta co nosím v hlavě:D jen s tím rozdílem, že já bych ji udělal 75x100 a na jednu stranu pověsil ještě 2x18w-60cm (nebo 2x15w-45cm) trubice na klony.(třeba i několik pater) ty ale stejně budeš (doufám) experimentovat;)

Colek - nevím to na 100 ale myslím že to je všechno jedno pheno. :eek:věříš že mě ani nenapadlo se na to mistra PwPlanťáka zeptat? bral sem to prostě jako větve z jedný kytky:D

Dephp - flušoval sem final solutionem a první dávku dostaly 10 dní před masakrem. pak dostaly ještě 2 vždy po třech dnech, takže 4 dny před ... byla poslední. pak už nic, sucho. nutno podotknout, že z důvodu těžkého nedostatku času sem sklízel téměř 3 dny - takže některé si tam po tmě počkaly ještě o nějakých "pár" hodin dýl..

Apofiss - s tim nastaveným hnojením jsem přestal asi po dvou dávkách, protože kytky/palice z "přehnojované" přepravky rostly o poznání pomaleji, než kytky hnojené podle výrobce. je pravda, že jsem na nich ke všemu zkusil stříhat listy, takže sám nevím, proč ten rozdíl. Alga Bloom jsem teda raději stáhnul na normu, jen Pk-áčko zvednul na 150% koncentraci, a to všem stejně.

..jinak díky kucí za pozitivní karmu (i v tom pravém slovasmyslu) a zatim.. dlouhej
dlouhán
citace:
Původní příspěvek od yavar
..osobne jsem zatim nejaky drasticky rozdily mezi tvyma mh rizkama a standard zarivkovyma nezpozoroval..

hmm, pravda. Je třeba si však uvědomit moji nezkušenost s PwP a sativou vůbec. Druhé kolo už by vypadalo jinak, tomu věř!
citace:
Původní příspěvek od yavar
..a ta tolik vychvalovana vitalita, i kdyz je urcite plusem, tady nema zasadni vliv na vynos(ten je mnohem vic ovlivnenej ostatnima okolnostma), rychost rustu (urcite na zacatku ale pak se rozdil stejne stira)..

Z tohoto pokusu jsem nakonec udělal obyč galerii(původně to bylo v "Indoor pěstování") proto, že jsem si uvědomil spoustu chyb, které jsem v tomto kole nasekal:
1) přivezené řezy prvních 11 dní pod 70W sodikem
2) počet kytek(moc)
3) asi substrát(???) - subst. pro pok. rost./subst. pro kakt. a suk./pelit v poměru 20/15/16 a na dně silná vrstva keramzitu.
4) "květníky"

Nebral bych to tedy jako objektivní pokus. Jinak si myslím, že i z řezů z minimatkárny se dá vydolovat slušná kvalita. A co se vitality týče - pleteš se, vliv určitě má.
dlouhán
Usušeno, zváženo, sečteno a podtrženo!
Při čtení některých vašich odhadů, zvlášť při těch kolem tříset gé jem se opravdu od srdce zasmál:D Beru to jako přátelské plácnutí po rameni;) Na druhou stranu jsem byl zbytečně skeptický, páč já tam viděl do 200 a nakonec mi z toho vylezlo příjemných dvěstětřicetšest! Já jsem spokojen a Čolek určitě taky, potorože se právě stává majitelem 5ti kusů semen marocXafghani. Gratulujulu!
dlouhán
Dík. Kua 4g Rappa!:D Za to si sasloužíš aspoň jednu zelenou;) Stejně jste frajeři, že to takhle trefíte z fotek. Já to viděl na vlastní oči a sekl sem se..

Nic, děkuji za pozornost a zas někdy. Teď se zas chvíly budu jen koukat:) tak ať vám to hezky roste.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma