Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
LED box by ifr - Klikni zde pro originální téma
mati0n
na kolik te to cele vyslo ?
Dude
dej si tyy ledky bliz ke kytkam nebo kytky bliz k ledkam - ty posledni fotky naznacujou, ze je mas dost daleko..
3328 je slusny cislo, ale skemrat vo karmu je imho lol :p:
kazdopadne buddu sledovat :)
BeBe
Tak nech sa darí. Budem to poctivo sledovať čo tie LEDky dokážu a či to stálo za tu námahu a peniaze. Ja som sa chcel do toho tiež pustiť ale finančne som na to nemal. Tak nech sa darí!!!!!!!!!
onrejblesk
2ifr : 15tacuto je docela palka ale me by zajiimalo kolik si daval za jednu LEDku nechce se mi to pocitat a kde si je nakoupil btw ty ses elektrikar nebo to zapojen zvladnou i lajci ko ja??:)
kotg
Je to dobře odvedená práce, koukám, že sis to dělal celý sám a řikám si, tohle nemohl dělat obyčejnej člověk, jak by věděl, že má mít lihovej fix na nakreslení spojů na destičku+to nechat vypálit aniž by mu to podežralo náčrt+vyvrtat dírky+vypočítat správnej odpor+napájet to tam páječkou, aby se nedotýkaly stejný poly, tak si řikám, že si buď chodil na elektrotechnickou, nebo seš elektrikář:)
Jahudka!
Konecne zase nejakej hodnotnej thread.Budu te samozrejme sledovat jako oko velkeho bratra.Ani tak me nejde o to,ze bych chtel pestovat pod led ale jsem moc zvedavej jak to pod tim pojede.Vesmes co jsem prolejzal thready pestovani pod led tak to nikdy nedopadlo nic moc..Tohle ovsem vypada velmi dobre pripraveny.Super hlavne je,ze mas ty ledky 660nm...A ty prace co te to muselo stat...No nechci na to radsi ani myslet...


Jeste by me zajimalo - tech 3000 der to jsi vrtal sam a pajel?Nebo jsi koupil tistak uz vrtanej a zapajel to pres pajeci vlnu?Jestlis to delal vsechno rucne sam tak to vsechna cest:eek:
metalsodik
Kdybys chtěl zdarma na pokus nějaký řízek , který je na sodíku vyzkoušen a na zářivkách pojede tak napiš do PM zašlu. K+
dalas
Zdar, uz dals ty ledky niz?
Pestovani pod LED ma vyhodu ze to nehreje jak sodik, proto co nejnis jak to de.

Cus, uz se tesim na prubeh.
jumpp
zdravim ifr:) ,
ted sem narazil na tvuj thread a velmi se mi zalibyl, sem z spse a pajeni je me docela hobby, teda kdyz toto tvrdim znamena to ze ted uz moc nepajim ale bavi me to, ovsem co si tu predvedl ty, tomu rikam Pán Tintítko:p: , kazdopadne de karma ode mne a budu sledovat jak se podari ja urcite fandim a necham se prekvapit jako mnoho G., mej se a at se dari,
jumpp.:wink:
[CZ]Neon
No tak po dloooouhe dobe zas nejakej poradnej LED thread... IFR: kdybych vedel jak dat K+ tak ti dam...jinak budu sledovat, protoze to vypada dost zajimave
Jahudka!
No jo taky jsem si ted vsimnul..Ja jsem to cet a ted az vidim ze tech 630nm mas nejvic.To je trochu skoda kdyz nejlepsi fotosynteza v cerveny casti spektra probiha nejlip na 660nm.To chtelo tech 660nm koupit tech 1100 a tech 630 tech 300...Snad to zase tak vadit nebude ale asi ucinnost by byla dost vetsi kdyz bys mel tech 660nm..
[CZ]Neon
Muzu se este zeptat jaky NM je nej pro modrou...cervena 660 to ted uz vim
Jahudka!
[CZ]Neon - Nejlepsi pro cervenou by bylo 680nm a pro modrou 450nm
Jahudka!
ifr - me by zajimalo jestli mas uz nejakou skrin,popripade rozmery atd..A jina technika okolo co na to pouzivas...
[CZ]Neon
No tak uz sem si sepsal co zejtra kupuju v GME...pak zajet do Growshopu pro rockwool a muze se zvesela zacit. ifr thx
expiry_date1
ifr,skúšal si už,akú to má spotrebu?Alebo si ju nejako vyrátal?Celkom by ma to zaujímalo.Inak,fakt super!
zagál
Čau ifr... Moc ti fandim, snad ti to vyjde... Mě se teď doma válí 1200 LEDek, tak doufám že už se mi podaří to taky dát dohromady... Jinak K+ za to množství
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od Black & White
Dovolím se odpovědět za IFRa ....

No počítáme-li se vzorcem P=I*U tak jestli sem někde neudělal chybu tak by to mělo být 78,38 W..... a při celkové svítivosti 19 710 cd je hoodně fpoho .... a to ve vlnové délce jakou přesně vyžadujeme ....

Co myslíte kolikátce HPS se to vyrovná ???



Good lusk IFR .... :)

Dík,ale myslel som aj s tými ďalšími balastami,koľko to má skutočnú spotrebu.Inak,ťažko sa to bude porovnávať,možno smerodatné by mohlo byť množstvo sušeného,no a kvalita,chuť apod.bude asi dosť individuálne.
Jahudka!
ifr - Tohle si zaslouzi podle me vic nez karmu..Cest a uznani zes do toho sel a navic docela profesionalne..Budu moc rad kdyz to zdokumentujes az do zdarnyho a nebo nezdarnyho konce..

Mozna jsem nekde neco prehlid,ale chci se zeptat - tech 80w odber je pri kolika Voltech (jakym napeti?)?
r-man
Ahoj,

vypada to dobre, ale nez vyreshish problem s trafem, dej to vazne niz, je to skoda. Intenzita svetla dost klesa se vzdalenosti, a kdyz to neni horky, vyuzij toho...
r-man
Na zvyk se klidne vykasli, akorat ztracish cas. Kytky si zvykat nepotrebuji, bud to svetlo vyuzijou a nebo nee. To neni jako s lidma nebo zviratama :-)
Co?
r-man mas recht, ono i kdyz je venku pod mrakem, tak mas furt lumenů nekolikrat vic....(asi)

lfr: jinak svata trpelivost (mesic pajim 25 ks), ale kdyz jsem to zkousel tak to trosku hralo, kolik to ma u tebe stupnu? mene jak 30? nebo?
-----
...a eště mě napadlo...při tom malem úhlu rozptylu (30st), dalo by se pouzit napr. nakloněné odrazové zrcadlo jako tomu je třeba u skeneru a pak teprve svitit na kytky...?
r-man
Myslim, ze na vic slunicka si zvykat vazne nepotrebujou :-)
ges
rostliny jsou cerne protoze pohlcuji veskere svetlo, ale to este neznamena ze ho vyuziji vse. Kdyz si posvits na jakokoli bararevnou vec, ktera neobsahuje nejakou cervenou slozku, tak by mela byl vzdy cerna.
ges
no ja jsem kdysi skousel udelat na bily papir modry zeleny a cerveny pruh a vzdy jsem na nej posvitil jen jednou diodou a pokazde sla videt jen ta barva kterou mela dioda a ostatni dve byli cerne ztoho vypliva ze pokud budes svitit na zelenou kytku jen cervenou barvou tak by se mela jevit cerne , mozna trochu cervene (pokud v zelene bude obsazeno trochu cerveneho barviva).
Koukám, že s tim mel ifr fakt hafo prace a jeho cinost je urcite prospesna pro celel grower, ale 15 tacu mi prijde fakt hodne moc, kdyz si vemete, ze by se s nakym 600w sodikem (myslim sakumprdum vsechno) dostal pod sedmicku a zbytek penez by vrazel do elektriny tak by dost dlouho s 15 tacama vystacil dost dlouho a vysledky by byly lepsi. Nevim mozna se mejlim... je to jen zdravej selskej rozum...
expiry_date1
JHV,v niečom máš pravdu,ale keby všetci robili len to,čo ostatní a čo je vyskúšané,tak by sa pokrok zastavil.U diód vidím výhodu v tom,že majú vysokú životnosť(udávajú až 100000 hod.),nevydávajú svetlo v nevyužiteľnom spektre,takže si môžeš poskladať spektrum,aké chceš,nekúria toľko,takže netreba prehnane veľké a hlučné ventilátory,cooltuby a pod.A pravdepodobne to ani toľko nepresvitá cez škáry,no tak zatiaľ ma napadá toľko.
A pokiaľ by to v praxi bolo také,ako podľa výpočtov,tak dať 15000 za svetlo,ktoré bude mať odber okolo 80W a účinnosť ako napr. 600W sodík,tak nie je o čom rozmýšľať.Ale na výsledky si asi musíme ešte počkať.
N3m3515
Zdravím
Nemáš nějaké foto co to zatím vyrostlo pod diodama dikec .)
fakenick
no ja jsem taky zvedavej na vysledky jak svina. ani nemuzu dospat :)
fakenick
a jeste jsem zapomnel dodat, ze ifr fandim hlavne quli svymu enviromentalistickymu (tfujtojeslovo) zalozeni. ta uspora energie me opravdu fascinuje, i kdyz je to samozrejme cely blbost, kdyz venku to sviti naprosto bez nakladu...
zvedava
Chtěla bych pozdravit IFRa

Právě to studuju už asi 3 dny sedím u počítače a prohlížím všechno možný a musím říct, že čím víc čtu různý příspěvky, tím víc jsem z toho pitomá.
Nejsem elektrikář, takže mám v hlavě guláš a vůbec nevím, kde se chytit.
Ale je to paráda, moc se mi to líbí.
zvedava
citace:
Původní příspěvek od ifr
jinak aby to svítilo naplno musí být na sekundáru trafa 16,9V, při odběru 4,16A + nějaké ztráty na diodách v můstku a ochranných odporech.....max.odběr je 70,3W+ 6W ztrát na můstku něco sežere trafo (toroid má účinn. asi 85%),takže na hodinách točíte asi 90W



Chtěla bych se zeptat na jednu věc.
Jak velký prostor ti osvítí ty 4 světla??? /jestli se můžu zeptat na tuhle věc?/
r-man
2Fakenick...no jo, ale v zime uz to tolik nesviti a je tam zima, a hlavne vevnitr muzesh sklizet i za tri mesice (i min), coz je sakra rozdil :-)...Taky ti to neskoli bourka s kroupama a nebo nejakej zasr*anej corkar :-)))
Smile
mám jeden poznatek, o který bych se chtěl podělit. Napadlo mě to nedávno,když mi vyhořel adaptér na 12V kvůli přetížení. Používám zdroj z vyhozené 486dx a mám kvalitní zdroj 5,10,15,24 V a výkon 200W .Myslím si že pro účely pěstování pod LED diodama je naprosto ideáílní, navíc by mohl sloužit i jako odtah.:flamer:
r-man
2ifr: No kamo, musim rict, ze je to mnohem slabsi, nez jsem cekal. Kolik dni ma ten model psano na kvet? Na fotkach uz to ma nektery chloupky hnedy, podle me to uz moc nebude. vypada to sice zdrave, ale palice veskery zadny. Zkusil jsi pocitat, za jak dlouho se ti vrati investice, oproti 400W sodiku?
r-man
Nechcesh zkusit pridat jeste nejakej panel s oranzovejma a nebo zlutejma diodama (toho spektra ma sodik nejvic)? Vzdyt my prece nevime, kolik ma tahle rostlina kteryho chlorofylu a kolik ma tech ostatnich veci, ktery jsou uvadeny v grafech absorpce svetla rostlinama...
fakenick
pekny fota ifr!:punk:
r-man i ifr maj pravdu. vynos mizernej, ale kytule opravdu nemely idealni podminky. Dalsi kolo ukaze :death:

2 r-man: o vsech duvodech k pestovani uvnitr samozrejme vim (krome toho krupobiti - sklenik:)), me samotnymu letos prakticky vsechno slohli. Jen jsem chtel vyjadrit litost nad tim, ze spousta lidi represe k indooru nuti, pac bez represe by tech duvodu vyrazne ubylo.
:grrr:
Jahudka!
No ono by to k tomu chtelo dat nejaky meritko..Jinak roste to,to jo,ale vypadaj kyticky tak divne.Ne ze by vypadaly nezdrave,ale jsou takovy zvlastni a tezko rict cim to je.Zdaj se mi moc tmave zeleny atd..Treba to je ovsem normalni pod tema ledkama..Jsem zvedavej jaky to bude za mesic..
hogi
Myslim, ze ten rozdil 5ohmu nema zadnej vliv. Spis se koukni na wataz odporu (podle toho co hreje). Jako zdroj ti doporucuju dat starej z PC (sezenes tak do 100Kč). Taky pracuju na LED skříňce. Budu tam mít 300 diod a plochu 30 na 30cm na jednu kyticku by to snad melo stacit.
Co?
hogi: ten pc zdroj ma 300w, to bys moc neusetril....
nevim, jestli to tady negdo psal, ale co takhle pouzit misto vrtani-pajeni nepajive pole?
hogi
Co? - těch 300W je maximální dodávanej výkon, takže když to zatížíš 10A na 12V tak to bude žrát ze sítě přibližně 15W (jsou tam nějaký malý ztráty). Bude to žrát tolik kolik budeš odebírat proudu (P=U*I).
hogi:
Mas moji karmu, za to, ze jsi v ZAE nespal
Smile
ten zdroj ti prece bude brat se site odber podle odporu soustavy viz ohmuv zakon.takze pokud davaji diody dohromady např 30W tak o moc vetsi skutecna spotreba nebude max 2x. uvadena honota vykonu je vlastne prepocet vnitrniho odporu zdaroje.
hogi
Otázka na Ifra: MYslíš že bude 300 diod (cca 250R a 50M stejnej typ jak máš ty) bude stačit na jednu bonsaiku na plochu 1čtvereční stopa?
hogi
Jo byl to překlep... ale zdroj od PC je nejlevnější varianta napájení, teď sem koupil 200W starej AT za 50Kč, doporučoval bych ti to místo toho toroidu...

Jestli rozjíždíš víc kytek, tak ys mohl vyzkoušet, jak to roste pod LED ze semínek a z řízků a pak ukázat výsledky.
hogi
Kolik kytek ti tam zůstane na květ a jak je velkej ten prostor? Jo a jak daleko je světlo od kytek? Mám takovej subjektivní pocit že jsou docela vytáhlý (pouze moje doměnka). Ale jinak chvála a K+. Doufám že z toho bude nějakej pěknej výsledek.
hogi
No náklady na LED jsou zatim vysoký, ale když se podíváš na ceny LED před x lety, tak to bylo ještě vyšší. Jinak týhle technologii fandim, protože má nejvíc lumenů z watu, takže je tam vysoká světelná účinnost a vzniká minimum odpadního tepla. Nevim z hlavy kolik watáže sodíku se promění v teplo a kolik ve světlo, ale řekl bych že to je tak půl na půl.

Ty propočty sem hoď.
K2master: rtutova vybojka je dobra tak na rust, ale rozhodne ne na kvet... sodiky se myslim vyrabeji od 50W, ale minimum je asi tech 70W (nekteri s tim umeji delat kouzla :))
hogi
Už jsou nějaký pokroky v růstu, nebo to zatim nemá cenu fotit?
hogi
Jo ještě jedna otázečka. Kolik svítíš? 18/6 nebo 24/0? Podle mě by u LEDek šlo 24/0 na růst bez problémů, protože spotřeba neni tak velká a odpadní teplo taky ne.
Co?
...sem nasel diody, ktere maji 1,2w (a 1cm x 1cm) uz jste je videli? www.sunled.com
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od hogi
Jo ještě jedna otázečka. Kolik svítíš? 18/6 nebo 24/0? Podle mě by u LEDek šlo 24/0 na růst bez problémů, protože spotřeba neni tak velká a odpadní teplo taky ne.

Aj kytičky si musia občas oddýchnuť,nerobme z nej len výrobník THC:)
hogi
citace:
Původní příspěvek od expiry_date1

Aj kytičky si musia občas oddýchnuť,nerobme z nej len výrobník THC:)


No to je pravda, ale vyzkoušet by se to mohlo. Třeba by vyrostly rychlejc (nebo taky ne) a mohly by se pak dřív přepnout na květ.
hogi
Treba pod tim taky pestujou a zrovna zkouseli co jim vyrostlo.:-)

citace:
Původní příspěvek od yavar
ifr - uz sice debata popojela ale nejsou ty ceny jak si nakopiroval z majlu trochu vysoky??? to museli myslet na piece jako krabici nebo byli nasrot :D??
smoke4ever
Konecne nekdo, kdo nasel odvahu a pustil se do nakladneho a neosvedceneho projektu. Hlavne jsem se chtel zeptat, jaky je prikon jedne, popr. vsech ctyrech lamp dik
hogi
2 ifr: Kde jsou ty slíbený fotky? Vypadá to, že je místo focení kreslíš, ne? :-)
smoke4ever
Zkuste se podivat na http://flajzar.cz/katalog.php?cat=531&open=10&z=galerie
Jsou tam primo diodove zarovky za slusnou cenu, jinak ti fandim ze ses pustil do riskantniho projektu, kazdopadne ti fandim
hogi
ifr:
Tak jak ti to roste, když nemaš fotky tak nam to alespoň trochu popiš. Snad co nejdřív taky rozjedu thread o diodách. Dneska sem udělal první pokusnej panel o 25ks, celkem udělám 8 panelů a narvu to do miniskříňky.
ZajdaXXW
zajimalo by me, jestli pod tim muze neco vyrust. co jsem videl obrazky, tak ty rostlinky vypadaji hrozne slabe. Mozna bych radsi experimentoval se zarivkama, to ma asi vetsi budoucnost.
Jahudka!
Taky by me docela zajimalo jak to vypada.Za celou dobu tu je z rustu pod ledkama jenom 1x fotoz.Pritom to vypadalo na zacatku tak slibne..
A neroste to dobre nejspis prave proto ze jsi tam dal prevaznou vetsinu diod s vyzarovanim nevhodne vlnove delky pro tvorbu fotosyntezy.Takze se zrejme i ukazuje ze se rostlina nebude umet prizpusobit vlnove delce svetla jak jsi na zacatku psal..No nic.
Tak at to roste.A jsem zvedavej na ty fotky konecne..Nebo mame cekat na dalsi stredu?:eek:
hogi
No uvidíme, jak se to vyvrbí. Já sem nakoupil 660 a 470, trochu sem to vohulil (30mA místo 20mA) a svítí to jako svině (a to mam zatim jen jedno světlo, ale pěstovat azčnu až budu mít všechny). Když pod tim neporosta travka, tak to bude snad mít využití alespoň pro fefernoky nebo pokusy s jinejma kytičkama.
ineken
ahoj hoj chtel bych viuzit led diod na doplneni spekta v riskomatkarne v ktera svitin usporkama dvema stoho jedna je 23w 2700k 1400lm 194mA a druhy toho moc nevim jenze sviti trochu do oranz jeto orava.radbych viladil sviceni v riskomatkarne pomoci usporek led diod ale nejsem zatim moc znalej nenavrhl by mi nekdo vhodnou kombinaci diod a usporek rad se pak podelim o skusenosti .
hogi
Noco sem koukal na Ledgrow.com tak tam používaj 2W LED modrý světla přibližně na 1 stopu. To je přibližně 30 modrejch LED, tak záleží jak to máš velký a můžeš se vrhnout na experimenty. Pro ačátek bych tam dal těch 30 a uvidíš, jak se to změní, oproti původnímu stavu (jak moc to poroste).
expiry_date1
ineken,červené tam k tým warmwhite ani dávať IMHO netreba,mali by ho mať dosť tie úsporky.A tá Orava bude asi tiež warmwhite,coolwhite svietia do biela.
Drexxy
tak co je s tvyma kvetinkama?? at se koukam jak se koukam nove fotky nevidim:-(
ineken
diky za typ naky modry s zvisenou svitivosti mam doma tak jdu na to dam vedet jak to dopadlo
ReeJack
Nechci vám do toho kecat ale připada vam oscětlování LED kama jako pokročilá technika? podle mě je to ještě v plenkach a mělo by to bejt v jiny založce ( elektrika - osvetleni nebo tak nejak) aspon dle meho soudu !
N3m3515
To>yavar
Vydel si us nejaky poradny palice pod ledkama? :afro:
ja jen ze kdys si koupim 70W sodik tak to budu mit asi lepsi nez nejaky LED a usetrim jeste love :smoker: a o vynose ani nemluve o proti LEDkam tak nevim teda co je v plenkach :D :flamer:
aenema
ReeJack a N3m3515 je vidět že jste to nečetli
expiry_date1
Presne si viem predstaviť debatu pred xxx rokmi:železo predsa nemôže byť vhodný materiál na stavby vonku lebo po čase zhrdzavie,radšej sa držme osvedčeného dreva!
Možno extrém,ale .....
Samozrejme,že momentálne je osvedčené pestovať pod HPS(teda vhodné na kvitnutie MJ),na rast sú už vhodnejšie zdroje svetla,ale čo časom!S takýmto prístupom by sme ešte bývali v jaskyniach a lovili zver oštepmi,ktoré by sme opaľovali na ohni.
Jasné,pestujte pod tým,kde budete mať istotu výnosu,za pár rokov,keď niekto druhý pokusmi,preflákanými peniazmi a neúspechmi možno na niečo lepšie príde,potom ich možno vymeníte a hádam si aj poviete(v tom lepšom prípade),no,možno som sa vtedy mýlil.
Peace.
Keď niekto dá nejaký dôkaz,že to pod ledkami ísť nemôže(nie to,že zatiaľ nie sú výsledky,niekedy to môže trvať dlho),tak uznám,že tadeto cesta nevedie!
ges
dlouhou dobu jsi tu nebyl, pestujes este pod tema ledkama neco ?
Jahudka!
Me mrzi,ze i kdyz to dopadlo blbe,tak nevime proc.Neni videt co to vlastne udelalo atd.Mel jsi to dotahnout a zdokumentovat do konce aby z toho neco meli dalsi lidi,kteri to budou pod Led zkouset..
vata
ale vidis ze to jde ,ale jak?rdeji priplatim za elektrinu na hps,nez kupovad ledky pod kterima me vyrostou mrzaci.
nekdo by mel vyskouset hafo,hafo ledek.ja to nebudu.
bylo by to skveli pestovat pod ledkama z provoznimi naklady=minimum.
pravda=at to nekdo skusi,a ukaze poradny paldy.ja to nebudu,protoze su pohodlnej.jeste sem nevidel nic kloudnyho co rostlo pod diodama.
a sviti to opravdu hodne.staci dioda na mysi od pc ,jak ta sviti v noci sakra!
ale nic kloudnyho sem nevidel.
vzdi se nekdo najde.haze grafi a poucky fizikalni,ale vysledek = hovno!
a vubec je to na picu!
proc ja mam kurva spekulovat nad tim , jak vypestovat knedlo ve skrini?
kde to kurva ziju,ze musim pestovat knedlo ve skrini jak nejakej glum?
co to je kurva za svet?
preci venku su schopnej vypestovat dost na celej rok.nebyt kurev co
neumi ani ubalit speka!
vsude je to samej myslivec,hajny a corkar.
co je to kurva za spolecnost tohle lidstvo?
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od vata
ale vidis ze to jde ,ale jak?rdeji priplatim za elektrinu na hps,nez kupovad ledky pod kterima me vyrostou mrzaci.
nekdo by mel vyskouset hafo,hafo ledek.ja to nebudu.
bylo by to skveli pestovat pod ledkama z provoznimi naklady=minimum.
pravda=at to nekdo skusi,a ukaze poradny paldy.ja to nebudu,protoze su pohodlnej.jeste sem nevidel nic kloudnyho co rostlo pod diodama.
a sviti to opravdu hodne.staci dioda na mysi od pc ,jak ta sviti v noci sakra!
ale nic kloudnyho sem nevidel.
vzdi se nekdo najde.haze grafi a poucky fizikalni,ale vysledek = hovno!
a vubec je to na picu!
proc ja mam kurva spekulovat nad tim , jak vypestovat knedlo ve skrini?
kde to kurva ziju,ze musim pestovat knedlo ve skrini jak nejakej glum?
co to je kurva za svet?
preci venku su schopnej vypestovat dost na celej rok.nebyt kurev co
neumi ani ubalit speka!
vsude je to samej myslivec,hajny a corkar.
co je to kurva za spolecnost tohle lidstvo?

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Lenivosť a kritika toho,na čo som sám lenivý....moc mi to dokopy nejde.Ale v pohode,pobavil som sa:D
btw,nechcel by si náhodou,aby niekto pestoval za Teba a Tebe len priniesol hulo?Som rád,že nie všetci sú leniví,to by sme nemali ani tie HPS,ak by sme si vôbec svietili niečím iným,ako sviečkami:D
N3m3515
A myslis si drakchen ze pod led se nekdy vypestuje to co pod HPS ?
hogi
Teď sem studoval vysokoškolyký skripta a zjistil sem, jak to je s květem u kanabisu... jen co se trochu vzpamatuju, tak sem hodim link se závěrem...

Takže přečtěte si tohle http://grower.cz/forum/showthread.p...8488#post348488
hogi
No ptákovina to neni, protože když použiješ ledky 660 a 470nm, tak pokryješ všechny aktivní pigmenty... ovšem aby ti to pěkně kvetlo, tak budeš potřebovat víc tmy nebo další zdroj světla, kterej bude svítit přes 700nm.
Jirka P.
citace:
Původní příspěvek od ifr
- no já si spíše myslím, že budou třeba i nějaké žluté a zelené, aby se
pokryly karotenoidy a ty xantoxylosračky, které vyrábějí ty fytohormony


Taky si to myslim . . . nepremyslels o zkousce tveho led osvetleni v kombinaci s treba 70W sodikem pro doplneni zbyleho spektra? Pokud by ho nebylo moc potreba, vysledek by mohl byt velice dobry. . .
mojemm
good luck k+
pyroman.cz
je to fakt supeeer :) drzim palecky :-) ;)
cyberhippy
...ano, led svietenie je spravna cesta k uspornemu pestovaniu, prve pokusy s led pestovanim zacali v 70. rokoch minuleho storocia... lenze koli neefektivnosti to uz vypadalo, ze sa od tychto experimentov upusti.... lenze, co clovek nexcel, kde sa vzali, tu sa vzali (boli vyrobene) prve polovodicove lasery.... a ich nahly rozmach umoznil dalsie experimenty.... takze, ak mozem poradit, kup si radsej laser 500nm a 650 nm budes este potrebovat 4x zrkadieko a 4 x rychly motorcek, najlepsie krokovaci( idealny je na to ojety HDD) zrkadielka sa prilepia na motorceky.... ale nie uplne kolmo.... aby sme sa rozumeli, je potrebne vytvorit vychylovaci system, aby si paprskamy oziaril vecsiu plochu, ako je sirka paprsku.... ;oD samozrejme, ze motorceky treba nejako riadit.... tuna sa uz neda vyhnut drobnej automatizacii..... ja osobne mam rad jednocipy od silabs.com su male... ale moze sa urobit i riadenie pomocou PC... alebo sa nemusia pouzit ani krokovacie motorceky, ide hlavne o to, aby jedno zrkadielko vychylovalo paprsek v X suradniciach a druhe v Y.... nejake to chladenie, samozrejme predlzi zivotnost diod.... kazdopadne, je to inesticia, asi ako do 600W sodikovky, len je podstatne mensia spotreba a 5x rychlejsi rast.... ale to tu urcite kazdy vie.... (kto vie pouzivat google.com) vela dalsich uspechov pri pestovani pod LED zela vesmirny silenec ;oD
cyberhippy
.....jo, ak by tomu nemohol niekto uverit, odporucam konzultacie s RNDr. Petrom Blanarikom, Csc.
cyberhippy
....v podstate je to jedno, k comu to prirovnas... ;oD ....jo, sodik je v pohode, ale lasery su lepsie :oD ...nemam, co viac dodat....
cyberhippy
...vlastne som zabudol napisat vykony tych laserov.... 150 mW u oboch... ;oD samozrejme, ze sa tam mozu dat i vykonnejsie, lebo vykon sa vzhladom na plochu da regulovat pulznou modulaciou.... len su potom drahsie..... no a teraz tu uz nemam co dodat, lebo som tu napisal cely navod.... ;oD ( ....blbec stejne nepochopi... )
WhiTe
nazdar panove, zaujaly me vase LED growboxy ... uz mi to delsi hlavu lezi v hlave, az ted sem sehnal kontakt na Taiwan kde by ty ledky mohly bejt malinko levnejsi... ted si pisu o ceny ... je 630nm/14cd vyhovujici? .... muselo by se jich vzit asi hodne ... chtel by nekdo?
hogi
White: koukni na můj thread... Tady je to už mrtvý. 630/14cd vyhovující neni, ale kdybys sehnal 660/1,5cd a 60° za cenu pod 3 Kč, tak by to bylo perfektní.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma