Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Vaporizace & zpětná destilace na čisté THC aneb. využití veškerého odpadu z konopí - Klikni zde pro originální téma
Jahudka!
-Jako obvykle me napad naprosto genialni napad

Chtel jsem se zeptat jestli by nekdo z vas nevedel pripadne nevedel alespon o nejakym linku kde je chemie THC pripadne o nem neco vic nez se da dohledat tady na groweru (teploty varu,tuhnuti atd).

-Zajimalo by me v jakem skupenstvi je vlastne THC v kytce a jakou ma barvu?Jde mi o to,jestli jeho skupenstvi je v kytce kapalne nebo pevne.

-Taky by me zajimalo jestli pri vaporizaci dochazi primo k sublimaci THC nebo tam dochazi k varu THC a naslednemu odparovani a jestli by sel ten proces nejak zpetne vratit na puvodni skupenstvi.

-Napadlo me,ze bych vaporizoval velky mnozstvi listi a pak s destilacni aparaturou s koure dostaval zpatky zase cisty THC ktery by kapalo primo do sklenicky pripadne by kondenzovalo primo v nadobe s vodou..Co si o tom myslite?
loeX
a pak by sis tím napouštel papírky? trochu nevím na co by to bylo:)
Jahudka!
loeX - kdyz by to slo mel bys proste zakladni surovinu pro vyrobu cehokoliv.Treba do alkoholu,napousteni papirku jak pises a nebo do jidla atd atd.Myslim ale ze spis me jde o vyuziti THC z odpadu a v cely kytce.Kazdopadne myslim,ze mit takhle koncentrovanou surovinu by nikdy spatny nebylo at uz bys to chtel vezt pres hranice na dovolenou nebo cokoliv jinyho (napady snad nemaj meze ne?:))..Vzdyt hash olej je taky jenom pryskyrice a tohle by se sice asi hulit nedalo ale pouzitelnost na neco jinyho by mozna snad byla...Kazdopadne je urcite vzdycky lepsi cista latka nez to hulit nebo uzivat jeste s hromadou dalsich primesi..
Kapka1
Mno pokud já vim, tak se hashovej olej vyrábí destilací konopnejch listů, nebot se THC začína odpařovat asi při 50-60C, takze se podle mě dají do nějaký VELKÝ nádoby listy a kontroluje se teplota, spolu s destilační aparaturou... Myslim, že THC je v kytkách jen jako kyselina, jestli jsem to dobře četl, ale podle mě je THC v kapalném stavu ( myslim tím v kytce )...
Jahudka!
Kapka1 - O ty kyseline jsem to taky nekde cet a taky tam bylo ze se ta kyselina premenuje na THC susenim.Znamenalo by to ususit matros a nasledne ho destilovat..Neni to podle me az tak narocny technologicky..Je to v podstate jako obycejna vyroba alkoholu..Ja bych to vyzkousel ale shanim okolo toho podrobnosti..Kdes zjistil ze hash olej jsou predestilovany listy konopi?To jsem nikde necet a je to vcelku zajimava informace.
Kapka1
No někde sem točetl, že se to dělá touto metodou a je to i celkem logické, nebo ne? :)
Kdybysi ale ususil matros, tak by THC bylo v pevným stavu, je to tak? A ty by si ho chtel sublimovat a následně zkapalnovat?
Jahudka!
Kapka1- Prave nevim v jakym zakladnim skupenstvi se vyskytuje THC.Mozny je ze kdyz kytku ususis tak je tam pak THC v pevnym stavu a kdyz kytka zije je tam v kapalnym a nebo ve forme ty kyseliny.Tezko rict,mozna THC v kapalnym stavu ani neexistuje kdyz vlastne vznika s ty kyseliny.Tohle fakt nevim.
Ale myslel jsem to tak,ze bych ususil kytku abych mel jistotu ze tam uz THC opravdu je a neni tam jen ta kyselina.Nevim co by udelala destilace kdyz bych destiloval jenom tu kyselinu .Jestli by se premenila na THC.Vzal bych teda suchej matros a dal to tam jako do vapiku a ten mtros ohral na teplotu varu THC nebo az by se proste odparovalo a ten plyn co by vznikal bych ochladil a tim vlastne zkondenzoval v kapalny/pevny naprosto cisty THC.Pripadne by se ten plyn dal prohnat primo nadobou se studenou vodou a tam by zkondenzovany THC zustalo a protoze se nerozpousti ve vode tak po odpareni vody by me na dne zustalo naprosto cisty THC.
Kapka1
No hele to je dost dobrej nápad, ale myslim, ze tech listu/matrose bysi potreboval nejmin tak kilo :)
Myslim ze se na vapik prodavaj takovy pytliky, do kterych se vzene kour ( teda kour, odparene latky :D ) a ten se potom uzavre a vzdycky kdyz budes mit chut tak si dejchnes... No tak ze by to slo nejak takhle udelat, ze bysi ten pytlik zchladil a napustil vodou, kdyz rikas, ze THC je nerozpustny ve vode, podle me by ti po odpareni vody zustaly takove krystalky ale nejsem si tim jistej... THC se podle me vyskytuje v pevny forme, jenom hasisovej olej je ve forme tekuty, protoze je to vytazek vsech silic a jiných prvku co jsou v listech/paldach...
Jahudka!
Kapka1 - Tezko rict kolik by bylo potreba matrose na treba gram THC.Kazdopadne si myslim ze by se takhle daly zpracovat i palice a vlastne cela kytka.Vyslo by ti z toho treba 5 gramu cistyho 99 procentniho THC ktery by se uz dalo pouzit podle vlastniho uvazeni.

Udelal bych to tak,ze bych vzal nadobu (dejmetomu papynak) a tam dal suchej matros kterej bych ohrejval na teplotu varu THC.Do toho papynaku bych vhanel vzduch hadickou ze vzduchovaciho motorku a tim by vevnitr vznikal pretlak kterej by zase jinou hadickou vytlacoval plyny z nadoby.Ta hadicka s tim plynem by vedla do valce s vodou nekam ke dnu a ten plyn by probublaval tim valcem.Samozrejme THC doposavad v plynnym stavu by razem zkondenzovalo v ty vode.Pak by uz stacilo jenom nechat tu vodu odparit a na dne by zbyl vyslednej produkt - naprosto cisty THC urcene k dalsimu zpracovani.
Apofiss
pharrel: naivko :D

jahudka: nezapomeň si tu teoretickou smršť zase hodit do podpisu...
smooth
Dalsi vyplod jahudkovy fantazie...
b779
Vodka v prášku? :) THC v tabletách? :) Ano pro Vaše pohodlí a pohodu kdekoliv na cestách i doma... :)
Jahudka!
Hele jako beru to ze nekdy vymyslim nejakou blbost jako asi kazdej.Tohle ale podle me neni zase tak nerealny prece.staci se trochu zamyslet.Prece co dela vaporizer?Odparuje z materialu THC ktery se pak vdechuje se vzduchem a nevidim jedinej duvod proc by neslo to THC ochlazenim nebo vysrazenim nebo nevim cim z toho vzduchu zase dostat zpatky.Prece kazda latka se varem vyparuje (stejne jako THC ve vapiku) a jde zase zpatky zkondenzovat.Proste ja si myslim ze tohle proveditelny je a neni to zase tak slozity.Staci papynak,vzduchovaci motorek,nejaka nadoba s vodou,teplomer a dobrej termostat.Myslim dokonce jestli by to fachalo byla by to o dost snazsi metoda jak ziskat THC nez ta co je tu nekde uz popsana (ziskavani THC pomoci propanbutanu).Hlavne tou destilaci by to THC bylo naprosto cisty.
No nic no.Ja to myslel dobre a byl bych rad aby se k tomu vyjadril opravdu jen ten kdo to pochopil a kdo by chtel nejak poradit a nebo ho to proste zajima..Nejlip nejakej chemik...
Jahudka!
Chtel bych nejakyho moda pozadat o zalozeni ankety tady,protoze me zajima co si lidi o tyhle otazce destilace THC myslej a jestli si myslej jestli to ma vubec nejakej smysl.Podle toho se rozhodnu jestli tenhle velice hodnotnej thread necham smaznout.Poznam ted konecne jak jsou groweri nakloneny technickemu pokroku a vede.

Takze v ty ankete by mela bejt otazka
-Co si myslite o destilaci THC z konopi?(tomhle threadu?).

odpovedi

-Je to pekna kravina.Nema cenu o tom ani uvazovat.Tenhle thread to tu jen zasira zbytecnostma a teoretickejma srackama ktery nikam nevedou..(thread stoji za..)

-Docela zajimava otazka a zajima me to.Rad/a bych se dozvedel o tehle veci neco vic.(hodnotnej thread)
dalas
Tak by me zajimalo jak je to u vodarky, tam se taky chladi odpareny thc pres vodu a shulis se.To by potom melo byt na dne vodarky (cisty)thc.Nevim nikdy sem s toho tu vodu nefiltroval.

Spis to napustit do igelitoviho sacku a dat do mrazaku, teoreticky bi se melo thc lepit na steny sacku ne?
Jahudka!
dalas - to me nenapadlo ale mas pravdu.Ted jde o to jestli skutecne nejaky THC v ty vode zustane a nebo zustane v tom kouri.Myslim ze THC je v nasem beznym prostredi kapalny nebo pevny a podle me se v ty vode proste zachytit musi.Nebylo by logicky kdyz by se zmenilo nadobro v plyn.Chtelo by to nekoho kdo chemii vic rozumi.Treba to jsou absolutni kraviny..Fungovat by to ale proste melo.Kdyz se vyrabi hasis tak se THC v necem rozpousti a nasledne se ta latka v ktery se THC rozpusti odpari.Zbyde po odpareni vyslednej produkt(cisty THC).No a moje metoda je vlastne uplne to samy.Proste se THC rozpousti ve vzduchu..
Krychle
Jahudka!: Anketka na svem miste, jak jsi chtel..k tematu se nejak nebudu vyjadrovat- snad jen hodne stesti:D
CAESAR
teplota varu thc je 200 stupnov C. inac thc sa ziskava extrakciou za pomoci organickych rozpustadiel pripadne tukov. ty nepotrebujes vediet len teplotu varu thc, ale aj ostatnych latok v kytke.
tu mas cosi o thc http://www.erowid.org/plants/cannab...ata_sheet.shtml
Jahudka!
Krychle - Dik:)..Ja jdu samozrejme hlasovat pro moji novou technologii:)

CAESAR - Dik:) Vybornej link.

Jinak bych chtel rict,ze jakmile budu mit nejakou zasobu listi chci tohle vyzkouset.Jde mi samozrejme o to to prvni rozebrat teoreticky.Ano moh bych to zkouset sam a pak sem dat uz zdokumentovanej pokus.Ale to prave nechci protoze to jednak muze nekdo vyzkouset driv nez ja a ja bych to uz zkouset nemusel a usetril bych si praci a za druhy to treba fungovat vubec nemusi coz muzu zjistit i z vasich logickejch zaveru a pripominek a pak si usetrim praci a zkouset to nebudu.Taky to uz vyzkouseny nekym davno muze bejt a pak bych to cely delal zbytecne coz se mi nechce.Trosku me mrzi ze tady na groweru je dost lidi k pokusum a nebo i jen teorii okolo skeptickejch..


Takze kdo by neco mel k tematu at napise...
geisha
Opravdu mi to neda a musim se k tvemu Verneovskemu planu vyjadrit. Prvni vec je ta, ze se nejedna o destilaci (to by obe latky musely byt misitelne), ale o prehaneni vodni parou, coz je metoda provedenim velmi podobna, ovsem jejim ucelem je precisteni organicke latky s vodou nemisitelne...precisteni bych chapala jako proces, kterym zbavim vychozi latku nejakeho maleho procenta nezadoucich primesi...v tvem papinaku s listim jsou nezadouci necistoty a thc v naprosto nevyhovujicim procentualnim pomeru, nemluve o tom, ze kdyby se ti tvuj dabelsky plan:) podaril, nevidim duvod, proc z tisicu latek obsazenych v rostline by ti melo predestlivat jen thc....
Pokud chces extrahovat ucinnou latku, ma smysl napr. vyroba honey oilu, kdy se thc rozpusti ( a samozrejme i neco navic ) v butanu, oddeli od tveho materialu, butan se necha vytekat a je to:)...
Jahudka!
geisha - nemyslim si ze mas tak uplne ve vsem pravdu.Jak je definovana destilace nevim ale veril bych tomu ze je to jak rikas..Muzu to teda nazyvat jinak.
Souhlasim i s tim ze bych nemel naprosto cisty THC protoze v listi jsou samozrejme obsazeny i jiny latky a pokavad by tyto latky mely mensi teplotu varu nez samotny THC logicky by se "destilovaly taky"..Ja ale myslim ze nejde az tak o nejakou 99,9 procentni cistotu THC.Jde spis o vyuziti odpadu a ziskani z neho neceho cistciho a treba vyrobu hash oleje nebo neceho podobnyho.Proste suroviny ktera by se dala pridavat kamkoliv.Nevim jak jsi dospela k tomu ze bych to prohanel vodni parou...Mno budu muset udelat nakres jak by to melo vypadat..

-Jde o to ohrat material na cca 200stupnu celsia az se zacne THC (spolecne s jinymi latkami varit).Potom tento ziskany plyn bych ochladil a tim by vlastne latky vyparene v tomto plynu musely zkondenzovat.Kdyz bych ten plyn prohanel vodou v ktery by latky zaroven kondenzovaly a pak bych vodu nechal odparit a jako vysledek by musela zbejt nejaka smes s vysokym obsahem THC..

Jinak o rozpousteni THC v uhlovodikach vim ale zda se mi to pomerne neefektivni vzhledem k tomu,ze tahle procedura se muze se stejnym materialem nekolikrat opakovat a pokazdy se z toho dostanou ucinny latky.Takova vaporizace musi fungovat na 99 procent protoze kdyz material ohreju na teplotu varu THC tak se THC proste vypari vsechno..
CAESAR
ak by som chcel ziskat ciste thc, tak by som postupoval asi takto- kupil by som si cisty, ale p.a. aceton, pripadne toluen. zmiesal by som to s najemno rozdrtebnym matrosom. nechal by som to asi 2 dni stat(samozrejme zaktryte, aby mi nevyprchal aceton/toluen/. nasledne by som to prefiltroval, za pouzitia vyvevy. oddestiloval by som aceton/toluen/ potom by som zistil ake latky obsahuje konope, ktore su rozpustne v toluene a ktore maju aku teplotu varu,pripadne tuhnutia a potom by som rozmyslal dalej, akymi sposobmi by sa dala vycistit dana zmes latok.

k tej vaporizacii: neviem co presne leze z vaporizera, ale asi by som to prehnal cez chladic, ktory by to uviedol do kvapalneho stadia a pekne by mi to vytekalo ddo nejakej nadoby, to co by ostalo v trubkach by som vyplachol tym tekom.

na rozpustenie sa moze pouzit aj v podstate akykolvek alkohol o vysokej cistote, ktory neobsahuje zdraviu skodlive latky. moze sa pouzit aj s latkami skodlivymi, ale to je potom robota navyse s odstranovanim tychto latok
Jahudka!
CAESAR - musim s tebou souhlasit s tim postupem co pises.Vlastne neco takovyho mam na mysli.Kazdopadne mi nejde o ziskavani naprosto cistyho THC ale spis o vyuziti veskeryho materialu z kytky.Myslim ze cistota by nemela mit az takovej vliv.
Ted me napadlo aby se celej proces jeste zjednodusil ze by sla pouzit obycejna horkovzdusna trouba ktera by se nastavila na 200stupnu a z ty by se horkej plyn hnal dal pres chladic presne jak pises..Jsem rozhodnutej to vyzkouset.

Nevyhoda je jasna predem.A to je to ze i kdyz bych neco ziskal tak v zadnym pripade nezjistim kolik procent THC ta latka bude obsahovat...
b779
ART NO. BLA BLA má pravdu!:) Jdi do teho.... :)
Efx
Prvni a zasadni problem je ze thc se destilaci ziskat neda ;-) Myslis ze kdyby to bylo tak jednoduchy tak by se vsichni srali s butanem a dalsima ne zrovna levnyma rozpoustedlama?
Jahudka!
Efx - pravdu mit muzes..Rekni mi teda jak vis na 100 procent ze nejde ziskat THC pomoci destilace?
Jak asi podle tebe funguje vaporizer?Nebo kdyz hulite speky.Neni to nic jinyho nez THC ktery projde varem a to co hulime jsou jeho pary + dalsi primesy.To znamena,ze to z toho vzduchu musi jit zase dostat.

A proc to nedelaj ostatni?Tezko rict.Treba je to nenapadalo a napadlo to az me (genialni napad jako vzdycky),nebo to treba opravdu nejde,taky je mozny ze to ale delaj a jenom to tak nedela nikdo tady:)

Tahle diskuse je prave o tom,jestli ma smysl to vyzkouset a nebo ne.Dokazte mi nekdo proc by to neslo a uznam ze je to blbost a klidne to necham smaznout.Nikdo nepouzil zatim zadnej padnej dukaz proc by to neslo..
Jahudka!
yavar-No jasne ze jo..Nejde o to THC rozpoustet ve vode.Pokavad budu chtit rozpoustet THC pouziju k tomu ethanol nebo nejakej jinej uhlovodik.Prave nejvetsi machrovina tohohle postupu narozdil od klasickyho rozpousteni v necem je to,ze v ty vode by vlastne to THC bylo bud ve forme pevny nebo kapalny ale rozhodne by nebylo s tou vodou smichany.Kdyz by se voda potom nechala vyparit zustal by na stenach nebo na dne cistej produkt.Kdyz se to samy dela treba s ethanolem nebo butanem neni to jednoduchy,protoze kazda chemicka latka obsahuje primesi(necistoty) a tyhle veci jsou pak obsazeny i ve zbytkovym produktu z kteryho uz jdou jen velice tezko odfiltrovat.Tudiz neni ani zdravy pouzivat metodu acetonovou,butanovou nebo jiny ktery jsou zalozeny primo na rozpousteni THC.Tyhle metody by byly dobry jen v pripade,ze by clovek mel k dispozici naprosto cisty chemikalie...Jedina pouzitelna rozpousteci metoda a tu uznavam je v tucich.Ale i ta neni dotazena do konce protoze kdyz je mozny listi pouzit nekolikrat po sobe tak se vlastne ani vsechno THC obsazeny v listech do toho tuku nerozpusti.Metodou vaporizace by se muselo z listi dostat podle me 99 procent ucinnych latek.

Chtelo by to vyzkouset to uznavam.K tomu potrebuju ovsem hromadu listi,chladic jako na vyrobu chlastu a taky tu horkovzdusnou troubu..Casem tohle vyzkousim pokavad me do ty doby nikdo nevyvrati ze to na 100 procent nejde..Coz bych byl mozna i rad,protoze bych se s tim nesral treba i zbytecne.Rozhodne to je min narocny nez zkouset pestovat kytky v podtlaku a ma to daleko vetsi vyuzitelnost..
Jahudka!
ART NO.260.315 - na to jsem myslel taky ze bych misto horkyho vzduchu pouzil nejakou kapalinu ktera by mela vyssi teplotu varu nez THC.Problem by tam ale podle me nastal prave v tom,ze kdyz by se tohle destilovalo tak by ta kapalina nesmela mit v sobe zadnou latku ktera by se vyparovala driv nez to THC.Jinak by vyslednej produkt obsahoval plno tezce odtranitelnejch necistot..Prave proto jsem chtel pouzit jenom horkej vzduch kterym by se listi ohralo na 200 stupnu pri kterym se vari THC..Vypary bych kondenzoval v klasicky destilacni kolone jako na alkohol.

yavar - podle me by ty vypary ani zadnou vodu neobsahovaly protoze bych ohrival az suchy listy.A v tom je ten rozdil.Tahle debata je tak slozita ze nektery veci asi nejsou dost srozumitelny..Mozna nakreslim planek jak by to melo vypadat..K ty otazce jestli se THC znova zkondenzuje jako voda-myslim ze to bude to samy.THC je pri urcity teplote a tlaku kapalny/pevny.Tim ze ho ohreju na 200 stupnu tak se zacne varit a vyparovat.Co se stane kdyz vzduch obsahujici THC zase ochladim na puvodni teplotu?Podle me THC opet zmeni skupenstvi na pevne/kapalne..Kdyz by to tak nebylo tomu bych se divil.Znamenalo by to totiz ze by THC melo v nasich podminkach nekolik skupenstvi a to se mi zda jako nesmysl..

Ja zkusim nakreslit nejaky schema ale neumim v tech programech moc kreslit..
Jahudka!
yavar - tak to ja prave nevim s tou strukturou.To by musel se vyjadrit nejakej chemik.Ale zda se mi to neprevdepodobny.Voda ma taky skupenstvi ale ze by nejak menila strukturu o tom nevim.Pravda ale je ze treba uhlik ma strukturu.Fakt nevim jak je so s THC a zmenou struktury.
Kdyz bych bral THC jako THC ze zadny struktury nemeni muselo by se z toho vzduchu dostat zase zpatky.Prece se nezmeni v plyn i kdyz to by taky bylo zejimavy.Zda se mi to ale dost nepravdepodobny protoze kdyz se pouziva metoda rozpusteni THC v butanu nebo ethanolu a ten se pak necha odparit taky na dne zustane taknejak "cisty"THC..
Apofiss
Hmm, zapojím se jen takto:

1.Separovat THC z hulení samozřejmě jde, stejně jako snad všechny látky produkované rostlinami.

2.Tím že budeš sedět v laborce a vyrábět čisté (více či méně) THC nemáš s growingem nic společného a tvoříš FET, kterej si můžeš nejlépe rovnou píchat do žíly a papá legalizace a pouhé pěstování kytiček jde do háje.

3.Stejně o tom zase jen žvaníte a k ničemu to nebude.Pletu se?
Jahudka!
Apofiss - me nejde o to si to slehat do zily nebo neco podobnyho.Jednak koncentrovanej produkt ma sirsi vyuzitelnost na cokoliv(do jidla,alkoholu atd).Zadalsi mit to koncentrovany je dobra vec z hlediska zdravi.Protoze nemusim obrazne receno vyhulit kilo matrose abych se zhulil ale staci jenom gram.Tim padem do sebe narvu 1000x min skodlivin.Taky se mi to libi i jako pokus.Taky by to mohlo bejt lepsi k dlouhodobymu skladovani..Kdyz si vezmes hash tak je to neco podobnyho a nikdo proti tomu nic nema...

Mas pravdu ze zvanime a mozna se to nikdy neuskutecni.Ovsem tahle diskuse ma presto smysl.Trebas tohle nekdo zrovna hleda a uskutecni to nekdo jinej.Muze se to hodit nekomu jinymu.Kazdopadne jsem nic takovyho na groweru zatim nenasel kdyz nepocitam butanovou metodu..
Rad bych to uskutecnil protoze se mi to zda celkem snadny a za pokus to stoji.Tohle neni tak k hovnu jako pestovat v podtlaku ze jo.Tohle se muze hodit pro vyuziti zbytku nebo samcu atd..Cekam co se z tyhle diskuse vyvrbi a doufam ze to otestuju zase tolik veci k tomu potreba neni.Kazdopadne to nebude hned zejtra.
CAESAR
ja neviem co riesime, treba to vyskusat a hotovo. to o com sa tu bavime je fyzika zo 6. a chemia zo 7. triedy zakladnej skoly

apofiss>ked varis mlieko, alebo si robis hash pripadne hash olej, tak vyrabas fet,ktory si mozes pichat do zily?:D
Jahudka!
CAESAR - resi se tady to jestli je to vubec mozny.A my se tak jenom domnivame.Skoda ze k tomu neco nerek nekdo kdo chemii rozumi vic nez my.Mame to hezky rozebrany teoreticky no:)Ja udelam jeste nakres a ten sem dam..Kdyz by neco nekdo jeste okolo tohohle tematu vedel tak sem s tim..Kazdopadne to vyzkouset chci..

Spis bych uvital rady proc by to neslo...Ale samozrejme i jak by to slo:)
kouZelnik
http://grower.cz/forum/showthr...?&threadid=1780
CAESAR
ako vies co je v roznych rozpustadlach a co je v nich zdraviu skodlive a co nie je zdraviu skodlive v marihuane co sa z nej pri vaporizacii uvolni?
Jahudka!
Musim souhlasit s yavarem.Vaporizace se pouziva pro zdravotni ucely prave z duvodu ze nevznikaj zadny dalsi skodlivy latky jako pri huleni.Co by se ziskalo naslednou kondenzaci nebo jinym postupem z vaporizovanyho materialu by melo mit stejnej obsah skodlivejch latek jako by byl material primo vaporizovanej..Tudiz skoro radny skodliviny a o to me prave jde.Kdyz si prectete odkaz kde se rozebira butanova metoda tak dost lidi pise ze je to humus.A ja tomu verim protoze ty plyny rozhodne nejsou cisty a vsechno se nevypari.To si klidne muzete vyzkouset (staci vzit plyn dat ho do sklenicky a nechte ho vyparit).Nehlede na to,ze ty plyny se barvi(aby mely zapach)..Jdu kouknout na ten odkaz..
CAESAR
ja take poznatky nemam, ale ty si pisal, tak ako keby si take poznatky mal a preto som sa ta pytal. konkretne-citujem:"navic to bude 100% cisty v porovnani s tim co je v ruznych rozpoustedlech"koniec citatu. podla toho co je napisane v tom citate vies presne co je v dyme?plyne?ktory leze z vaporizeru a tak isto vies aj co je v jednootlivych rozpustadlach.
Jahudka!
CAESAR - Mas pravdu.U vaporiozace vychazim z toho ze je urcena ke zdravotnim ucelum.Nevim presne co je v dymu po vaporizaci ale vzhledem k tomu ze ji doporucujou i treba pro lecbu astma atd usuzuju ze skodliva nebude.Nevaporizuje se jenom trava ale plno jinejch bylin.Vaporizace nevznikla kvuli huleni konopi ale ke zdravotnim ucelum.Ted se pouziva kdyz chce nekdo hulit "zdrave"

Rozpoustedla to je trosku problem uz v samym zakladu protoze neni zadna latka cista na 100procent a to asi vis.Vzdycky se udava cistota myslim ze je to to oznaceni P.a...Navic naprosto cistej aceton nebo ether jsou spatne dostupny latky a navic jsou drahy oproti vzduchu kterej mas zadarmo.Pri mym zpusobu ziskavani THC je vlastne nosnou latkou cistej vzduch coz je urcite lepsi nez aceton nebo jinej uhlovodik..Navic nemusis nic rozpoustet a ve vaporizovanym materialu narozdil od toho kdyz THC rozpoustis,nemuze zustat naprosto zadny zbytkovy THC.Proste THC se vyvari pri urcity teplote a zustat tam nemuze.Zatimco kdyz se THC rozpousti,porad tam mas zbytky a material muzes louhovat treba 3x po sobe.Tudiz rozpousteci metoda je zaroven i ztratova....
CAESAR
nechcel som vediet ako dobre to vies, ale z akeho to mas zdroja. pozeral si sa u nejakych vyrobcov, co obshuje aceton za primesy, v akom mnozstve pri cistotach cisty, p.a. ...
tu mas nieco o tom aby si mal predstavu o com tocim
Při zařazování čistých chemikálií do těchto skupin (s výjimkou chemikálií dodávaných v podobě roztoků jako např. kyseliny) platí tyto zásady:

* Chemikálie čisté: obsah základní látky je min. 98 %, fyzikální vlastnosti (bod tání, bod varu, hustota a index lomu) se liší jen málo od literárních údajů, jednotlivé nečistoty (které by mohly ovlivnit předpokládané použití) jsou přítomny v setinách procenta, látka by neměla obsahovat mechanické nečistoty.

* Chemikálie pro analýzu: obsah základní látky se pohybuje obvykle mezi 99,0 - 99,8 %, fyzikální vlastnosti odpovídají literárním údajům, jednotlivé nečistoty jsou přítomny jen v tisícinách procenta, látka nesmí obsahovat mechanické nečistoty.

* Chemikálie chemicky čisté: obsah základní látky je vyšší než 99,8 % a obsah jednotlivých nečistot se pohybuje na úrovni 10-3 až 10-5 %.

* Chemikálie zvláště čisté: obsah základní látky vyšší než 99,9 % a obsah nečistot, zvláště těch, které mohou ovlivnit předpokládaný způsob použití, je na úrovni 10-5 až 10-7 %.

uz trocha poberas?

jahudka:samozrejme, to mi je jasne. hlavne ta financna stranka by tam mohla zavazit, ale ked vezmes do uvahy to, ze vyextrahovat sa da vsetko bezo zbytku a ze rozpustadlo mozes opetovne pouzivat teoreticky do nekonecna, keby si ho oddestilovaval(najlepsie zabrusnou destilacnou supravou)a nenechal ho volne vyparit, tak ani ta financna ciastka(neberem do uvahy pociatocne naklady)az tak nezavazi, obzvlast ked nevies co dym?plyn? z vaporizatoru obsahuje. to ze sa pouziva aj v lekarstve este neznamena, ze to co z neho leze v pripade marihuany je ok.

este by som doplnil,ze vo farmakologii sa bezne pouzivaju organicke rozpustadla, co tiez samozrejme neznamena to ze je to ok

edit>este doplnim, len tak pre zaujimavost
neide mi to zformatovat, tak takto>

1. hodnota je cistota v %
2. hodnota je max. voda v %
3. hodnota je netek. zbytok max.v%

34900 ACETON pro UV spektroskopii /99,8/ /0,100/ /0,0005/
takze v 1kg acetonu by to bolo ak sa nemylim 5 mikro gramov necistvot, ktore ti povedia co su, ked im napises

zdroj http://www.penta-chem.cz/
http://www.penta-chem.cz/specialni_...stedla_tbl.html
Galen Aldaron
Hele jenom pár poznámek:

1. Tráva je mnohem bohatší na nejrůznější účinné látky, než jen na THC, čili by bylo třeba znát parametry i dalších kanabinoidů. Bez toho bude mít výsledný produkt v některých ohledech špatné vlastnosti THC vyráběného farmaceutickými firmami (respektive účinků produktu oproti komplexní trávě)

2. Jste si doufám vědomi, že hmotnost výsledného produktu by se pohybovala v miligramech, čili žádná technika pro domácí využití...

3. je to často prasečina, všechny tyhle izolace a koncentrace, ať už to je cukr, bílá mouka, destiláty, kokain, heroin ..
Galen Aldaron
yavar...

ad1/ ok, pokud byste oddělili stejnou šíři látek, jako vaporizér (tedy "frakci" 0- cca ?200stupňů?), tak ok :-) .. já jen že občas to vypadalo, že uvažujete jen o čistym THC, což by bylo jiné kafe...

ad2/ no, učinná dávka při kouření ja 6-30mg THC, takže tak ... amozřejmě, pokud by to nebylo čistý, tak pak záleží, no.. :-) (podíl sušiny, ostatní kanabinoidy, ostatní příměsy.. )

.. no, konec konců, mě to stejně moc nezajímá, tahle skoro farmakologie :-) (aspoň né v tomhle stylu na Groweru :-) Hodně štěstí ;-)
Jahudka!
yavar - Mno koukam ze se to tu zase rozjelo a vlastne jsi to vsechno zodpovedel jako bych to zodpovedel sam:)
CAESAR
tak este raz, lebo nikto akoby nebral do uvahy fakty.

jahudka mozes mi prosim napisat aky je vlastne tvoj ciel v tejto veci? ja som si myslel, ze vyuzit co najviac z toho co ti zbytky z trafky ponukaju, alebo sa mylim?
CAESAR
ved to je jasne, ze sa to odpari. ak si si nevsimol, tak vyssie som o tom pisal,pisal som aj teplotu varu thc a este som dal aj odkaz na doplnujuce fyzikalno chemicke vlastnosti thc. stale mi ale vrta v hlave ze co je vlastne v tom co leze z vapiku a ako to chcete kondenzovat, keby to robis tym klasickym chladicom, tak sa ti asi vacsina zachyti vo vnutri, takze asi jedine prebublavat cez lad, alebo tak nejak
God_mars
Zdarec! Je to zajimavy tema ,ale jeste jsem nemel cas to tady cely procist
Takze mozna napisu neco co uz tu je. Jak jste psali ze THC vznika pri suseni tak to mi prijde divny protoze kdyz si udelas mliko z cerstvi kytky tak taky maze.
Jinak me napadlo jak to z ty kytky dostat: Nalozis rostliny ve 100% alkoholu a pak ten alkohol vydestilujes. A to co ti tam zbyde by melo bejt cisty THC.
God_mars
Jeste jsem zapomel dodat ,ale to asi kazdy vi ze THC se rozpousti v alkoholu.
God_mars
Jinak k ty tvy vapoizaci podle me to fungovat musi, kdyz si to vezmes z vapoizeru ti jde do pytliku cisty THC a podle me kdyz bys ho nevisal a nechal v tom pytliku zchladnout tak se ti tam na jeho stenach musi usadit. Problem je v tom ze teda alespon podle me je THC pevna latka za normalni teploty takze by se ti to usazovalo v chladici. Leda ze bys to nejak vychytal ze by se to v chladici zchladilo jen na teplotu pri ktere je kapalne a ono by ti pjekne kapalo do misky a tam by ti ztuhlo. Proto se vetsinou rozpousti rekl bych.
God_mars
a jeste neco neni tech 200stupnu teplota tani
CubE ZerO
co vsetko sa da pouzit ako organicke rozpustadlo na thc???

lebo som cital, ze ked mam hocijaky odpad z rastliniek tak staci nejake taketo rozpustadlo, vyluhuje sa to v tom nejake 3 dni, potom sa to scedi a necha vyparit...

Ake je najvhodnejsie taketo rozpustadlo co sa vypari bezo zvisku??? - ze tam neostane nejaka chemikalia - aby som sa pri huleni neotravil.

Len mi nepiste propan, butan alebo plyn do zapalovaca - nieco tekute a co nestoji majetok a da sa lahko zohnat - nie na specialny recept v lekarni...

technicky benzin asi nie, ze? a co tak konzumny lieh? - alebo nieco ine.... co ine???
Jahudka!
citace:
Původní příspěvek od yavar
teda nechci zase mluvit za jahudku, ale neda mi to :D...

caesar..jasne ze jde vo maximalni vyuziti toho co zustava v mene potentnich castech rostliny ktery nestojej za to kourit normalne - typicky ostrihany lisiti. presne vo to. kdyz se takovyhle material zpravne na jemno zpracuje, napada mi trebas i klidne rozemleti, bude k nemu mit horky vzduch v kvalitniho vapu (ne ty levny panvickovy) dobrej pristup a pokud bude dodrzena kteplota varu thc cca 200 stupnu, potom se po urcite dobe vsechno!! thc vypari. podobne jako neudrzis vodu v hrnic kdyz se zacne varit, je to fyzikalni reakce a tlaky jsou velky, proste se to dostane ven. do vzduchu ktery se bude odchytavat. a dostane se tam vsechno! stejne jako ti po nejaky dobe nezustane v rozpalenym hrnci zadna voda...

prijdes mi skepticky, to je dobre ale zkus nadhodit nejakou konkretni namitku co ti prijde spatne, at to muzem rozebrat. dyk konkretni namitky to je myslim presne to proc Jahudka zalozil tenhle thread. vic hlav vic vi. a chtel vedet jestli nekdo prijde na neco proc by to nemohlo fungovat, ale neco konkretniho. tak sem s tim :D


yavar - Presne tak.Pochopil jsi to naprosto presne a doufam ze uz i ostatni..Jde opravdu o to dostat z kytky maximum coz varem THC z ni proste dostanu narozdil od rozpousteni THC v uholvodikach nebo tucich.

CAESAR - S tou kondenzaci pres vodu jsem psal uz nekde na zacatku,ale pak Dalas psal,ze prece pres bong to taky jde pres vodu a THC tam nezustane a zhuli te to(docela logickej zaver).Tohle mi prave zustava otazkou jak je to mozny a jestli opravdu pri huleni pres bong nejaky THC v nem skutecne zkondenzovany nezustava.V klasickym chladici by to THC jiste zustalo a muselo by se odtamtud nejak dostat (prave treba rozpustenim ethanolem ale daleko mensim mnozstvim narozdil od klasicky extrakce uhlovodiky).

God_mars - Dik za poznamky a reakce takze neco k nim.
-Proc vznika THC susenim to opravdu nevim a dokonce ani nevim jak z ty kyseliny to THC vznika.Ale pravda to bude.Me je taky divny,ze mliko se dela z cerstvejch listu a "funguje".Mozna ze kdyz by se delalo se suchejch byl by to daleko vetsi narez.Udelej si sam pokus abys videl,ze THC susenim opravdu vznika.Ja to uz vyzkousel.Vem cerstvy listy a ty normalne snez..Uvidis sam ze se nic nestane.Pak vem listy a ty usus a vyzkousej to normalne zhulit a uvidis.Normalne te to zhuli.Z toho usuzuju ze je to tim,ze se ta kyselina zmeni prave na THC.Koneckoncu jsem to cetl nekde i tady na groweru ale uz bohuzel nevim kde to bylo.Kazdopadne jak vlastne vite,ze delat mliko je lepsi z cerstvejch listu a nebylo by lepsi ho delat ze susenejch?Mozna to je jenom takovej praktikovanej a zazitej zvyk a lepsi by bylo ho delat opravdu ze susenejch..Ale to nevim...

-Jak pises nalozit kytky ve 100proc alkoholu to je napad dobrej ovsem nezapomen ze nesezenes 100proc. alkohol a zadalsi THC se ti v nem sice rozpusti,ale i s hromadou jinejch veci co jsou v kytce obsazeny ktery se taky rozpoustej v alkoholu (treba chlorofyl).Destilaci bys pak nedosahnul toho ze bys mel "cisty" THC.Zustaly by ti tam vsechny latky co maj vyssi teplotu varu nez ma alkohol (samozrejme i THC).A na druhy strane bys nevydestiloval zase 100 procent cistej ethanol.Misto 100 proc ethanolu bys mel ethanol+hromada dalsich veci ktery by mely mensi teplotu varu nez ma ethanol.Tudiz tim i zaroven odpovidam caesarovi ze by bylo tezko proveditelny opakovat destilaci s "predestilovanym" rozpoustedlem.Slo by to jedine v pripade opakovany destilace a postupnym oddestilovavani nezadoucich slozek.

-S tim usazovanim v chladici to je jasny a proto uz na zacatku pisu ze by to neslo pres klasickej chladic ale slo by to do valce se studenou vodou.Dole by byl vzduchovaci kaminek do kteryho by proudil zvaporizovanej plyn.(teoreticky by to melo kondenzovat primo ve vode ktera by se nasledne nechala odparit)

-200 stupnu nebude teplota tani protoze na vaporizeru se nastavuje 180-220 a staci to k vypareni ucinnych latek.Kdyz by to pri 200 stupnich jenom talo asi tezko by te pak vaporizer zhulil..


CubE ZerO - Jako rozpoustedlo muzes pouzit ethanol,aceton,propan-butan,prakticky jakejkoliv tuk atd atd.
- nic se ti neodpari beze zbytku a prave proto tady resime tenhle thread.Prakticky neexistuje 100 procent cista chemikalie a ty co maj 99,9 procenta cistotu jsou zase silene drahy a nebo nedostupny.Konzumni lih samozrejme pouzit muzes,ale i tak je tam benzen atd.technickej benzin by samozrejme mel THC rozpoustet taky ovsem jak rikam-necistoty..(zkus vyparit benzin a koukni se pak do ty misky)

Twe to byl vykon...Budu to muset fakt nakreslit...:)


Porad se tady pise o cistym THC a je to i v nazvu threadu..O to ale opravdu nejde.Jde o to ziskat relativne cisty THC a hlavne latku zdravi neskodlivou bez dalsich chemickych latek a rozpoustedel.Prave kvuli tomu bych chtel krok rozpousteni proste vynechat.Taky samozrejme jde o to ziskat z kytky maximum,ale proc to nevyuzit treba i na palice kdyz by to fungovalo a hulit "zdrave" :D



CAESAR
jahudka ja som nepisalm cez vodu, ale cez lad(viem aj lad je voda,myslel som ten z vody)
Wokap
Zdravim, hlavně tedy Jahůdku!. Pokud bude nejakej dotaz, na kterej jste ještě nepřišli a bude se týkat chemie, tak se na mě obrať, pomůžu... Jo a jelikož je THC prakticky uplně nepolární molekula a H2O silně polární rozpouštědlo, budeš to muset brutálně zchladit a dát dost vysokou vrstvu vodního sloupce, aby THC zpětně resublimovalo, nebude to prdel a asi budou dost velký ztráty. Teď nemám moc času, ale večer si dám brčko do pohodičky, celej thread projdu a pokoumu to, snad poradím... Wokap

Jo a Jahůdko!, určitě se nevzdávej, nápad je to dobrej a věřim tomu, že ho dotáhneme ke zdárnému konci...
Jahudka!
Wokap - Mno jestli tomu opravdu rozumis byl bych rad za pomoc..Me prave slo o to,jestli to ma cenu zkouset.Pokavad zjistim ze by to jit melo vyzkousim to..Budu kvuli tomu muset nakoupit samozrejme hafo veci a hlavne nemam ted to listi..Muze to zkusit i nekdo jinej.Jenom bych se konecne rad uz dobral k nejakymu vysledku...Dik..
Wokap
To je prostý. Pokud bys dokázas extrahovat (š¨či snad synthetizovat) čisté delta-9-THC, dostaneš bílou krystalickou látku (něco jak cukr), ale jestli jsem pochopil vše správně, úkolem je získat THC vaporizací, což znamená, že ve výsledném produktu bude směs canabinoidů s nižší TV (~392 F) a tam můžeme vesele a s čistým svědomím plácnout prakticky všechny pryskyřice a část vosků co v kytí sou... Logickou úvahou dostaneš po ochlazení na pokojovou teplotu plastik, ale o viskozitě se neopovážím polemizovat...
r-man
Jahudko sorry, ale tohle je uplna blbost. Vzdyt existuje zpusob, jak dostat drtivou vetsinu pryskyrice z listi uplne jednoduchym zpusobem (mrazak a plastova miska), navic pokud uz budesh vaporizovat, tak prece muzesh rovnou do plic, proc by sis to nejak koncentroval a schovaval?
Jahudka!
r-man - No ja myslim ze tim mrazenim a miskou dostanes s travy jedine to co je na povrchu.Urcite timhle "mrazicim" zpusobem z kytek nedostanes vsechno.Navic pokavad mrazis cerstvy kytky musi ti mrznout i voda v nich obsazena a nevim jestli je to to pravy.Nad touhle metodou jsem nijak moc nepremejslel.

- S tim vaporizovanim primo do plic mas pravdu ale tady jde o zuzitkovani odpadu z konopi a vyuziti pokud mozno co nejvice ucinnych latek z nej.Proc skladovat listi a nejak vyuzivat odpad kdyz si vypestuju palice (vsechno to je pravda)...
- Jde me o to vyzkouset jestli by to vubec slo.Plno lidi vyrabi hash pomoci butanu atd.Me jde hlavne o pokus vyzkouset jestli to pujde i bez rozpoustedel a navic z moji vap metody by byl vyslednej produkt o dost "zdravejsi".Mas pravdu ze to taknejak postrada smysl kdyz si proste vypestuju palice a listi muzu s klidnym svedomim zahodit.Zase na druhou stranu vaporizovat by se dali samozrejme i ty palice-pokud by moje metoda mela dobrou ucinnost.Vysledkem by byl celkem cistej produkt pouzitelnej do cehokoliv.(mliko,jiny jidla,pro vyrobu ruznych masti atd atd).Doba skladovani by byla taky asi vyssi a nezabiralo by to prakticky zadny misto.Uzivani takovy latky by bylo samozrejme zdravejsi nez vyhulit 200g palic..Proste ma to urcity vyhody,urcity nevyhody jako vsechno a zalezi na kazdym jestli je pro nej lepsi vyrabet z travy hash nebo mu staci hulit jenom palice..
r-man
To ze zmrazish vodu je prece uplne fuk, tu z toho listi nevytlucesh :-) vytlucesh z nej pouze pryskyrici ktera se uvolnila z prasklych zlaz, tedy presne to, co potrebujesh.

Jenze vaporizovat muzesh i listi rovnou, vzdyt to nehori, nebude to stipat a skrabat v krku, jak pri huleni. Nemluvil jsem o tom, ze bys to mel zahodit...Uplne nejlepsi je udelat z listi maslo, to se da schovat i hodne dlouho a pouzit do vseho, vcetne masti a jidel...

O skladovani se tu asi nema smysl bavit...nebo ze bys vypestoval treba 1t a z toho vaporizoval??? :-))))))) to by se to lednicky asi uz neveslo, no...
Jahudka!
Teoreticky by se tim dalo predejit kondenzaci dalsich nezadoucich latek ale myslim ze bych byl rad kdyz bych moh prokazat ze to vubec funguje.Uz jsem u znamyho koukal na horkovzdusnou troubu.Je to na tohle opravdu super vec.Nastavit se tam da teplota plynule asi do 250 stupnu coz je pro nase ucely az moc..Ovsem cena takovy trouby jenom na pokus je dost velika.Nejlevnejsi jsem nasel za 6000 takze do toho s tou troubou nejdu.Vymyslel jsem teda klasicky 2 nadoby ale mezi nima by nebyla voda ale nejaka latka ktera by nevarila treba pri 250 stupnich.Ve vnitrnim hrnci by byly listy a dal klasika..Tohle vyzkousim jakmile se dostanu nekde k susenymu listi...
Sinuhet
THC je nazloutla olejovita kapalina. Za pokojove teploty.
Pri vaporizaci se ti imho bude uvolnovat spousta dalsich latek, ktere se zkapalni drive, nez thc. Musel bys asi pouzit frakcni destilaci, nebo jak se to jmenuje, kdy ruzne slozky odstranujes ruznou teplotou.
r-man
2Yavar ..je to jednoduchy, popisuju to tady: http://grower.cz/forum/showthread....hlight=plastova
Jahudka!
Ono se nejaky to THC znici pri vaporizaci urcite.Dalo by se to vyresit vcelku jednoduse tak,ze by se do nadoby s listim nevhanel vzduch ale treba co2 nebo n2..To by nemel bejt absolutne problem ale myslim ze to nema vyznam protoze kdyz vaporizovanej material zhuluje tak nejspis ani THC neni zoxidovany (nebo spis velka vetsina)..
ges
destilovat THC primo z listi a jineho odpadu je blbost, protoze koncetrace ve vstupnim materialu bude maximalne 2%, což znamena ze kdybys mel 100% vytezek tak ze 100g budou 2g. Protoze chodim na chemickou skolu tak vim ze 100% vytezek nebudes mit nikdy. Rekl bych ze touto metodou za podminky ze bude zamezen pristup kysliku bude maximalne 30-50%. Proto navrhuji aby se vstupni material povaril ve vode, tim se z listi odstranily vodou rozpustne latky vcetne vetsiny chlorofilu. Pote by se listi vysusilo a rozemlelo na prasek a přelilo vhodnym rozpoustedlem, nejdostupnejsi bude asi lih ( vubec bych se nebal technickeho lihu proteze sice obsahuje denaturační jedovotou latku, ale tato latka ma podobny bod varu jako ethanol a proto se odpari spolu snim).Potom bych celou smes nechal den odstat a pote este hodinu, dve povaril cimz by se z listi dostala vedsina THC. Lih bych nechal odparit a zbylou latku s vysokym obsahem THC ( tak od 60-80%) bych dal do destilacni aparatury, kterou bych zahral na teplotu varu THC. THC se bude srazet v chladici, ktery bych nasledovne proplachl ethanolem nebo prohnal jeho parami. Ethanol bych nechal odparit a vysledný produkt by mohlo byt 90-98% THC.
Jahudka!
yavar - No kdyz dam do hrnce vodu,ohreju ho na 200 stupnu (to znamena vetsi teplotu nez je teplota varu vody) - myslis ze i kdyz tam tu vodu budu mit nasaklou treba v hadrech ze se snad nevypari?(pri normalnim tlaku&podminkach)..Ja myslim ze se vypari uplne vsechno..Zadalsi nejaka oxidace THC mozna je.Oxiduje prakticky vsechno,ale nikdo z nas nevi jak moc.Nikdo nevi jak moc velky ztraty by diky oxidaci byly.Muze to bejt 0,001 procenta ztrat zrovna tak jako 20 procent ztrat.Proto je bezpredmetny to zatim rozebirat.Muselo by se to nekde dohledat a nebo vyzkouset.Kazdopadne myslim ze srovnavat mnozstvo zoxidovanejch latek pri klasickym huleni a pri vaporizaci je bezpredmetny protoze pri vaporizaci bude oxidace podstatne mensi (nizsi teplota).Ono 200 stupnu neni 600 stupnu jako pri klasickym huleni.
Ze vyporizery zhulujou malo,je vseobecne rozsirenej jev a je to jen kvuli tomu kdyz si nekdo poridi nekvalitni vaporizer.Staci se podivat na par threadu zabyvajicich se vaporizery a tam je jasne videt (ze zkusenosti uzivatelu volcana),ze treba volcano za 15 litru zhuluje 2x vic nez klasickej spek nebo sklo(pri stejnym mnozstvi vaporizovanyho materialu jako bych to dal do skla nebo speka).Je to jednoduse tim,ze se odpari prave vsechno THC narozdil od klasickyho huleni kde se ho velka cast spali a druha cast zoxiduje.

ges - nemyslim si ze koncentrace je v listech nejak extra mala.Ja treba hulil listy a zhuluje to naprosto stejne jako palice.Jasne je to asi 3x slabsi protoze musim dat 3x vic matrose.Ale to neni zase tak malo aby nebylo dobry z toho jeste neco ziskat.Vzdyt listi je vic nez palic a cim je kytka starsi bude v nem nejspis i vic THC.Ale me neslo jen o listi.Takhle vaporizovat se prece muzou i samotny palice.To co pises dal je klasicka vyroba hashe v rozpoustedlech.Je to logicky a fungovat to samozrejme bude.Akorat z tech listu nikdy nemuzes dostat vsechno uz z principu (nikdy nemuzes neco vylouhovat na 100 procent a vzdycky v tom bude neco zustavat).Jinak konzumni lih by bejt asi nebezpecnej nemel..Me jde prevazne o pokus s touhle vaporizaci a vyzkouset to..Myslim ze kdyz by clovek mel vsechny potrebny veci dostane z toho cistsi produkt nez pri klasickym rozpousteni.A dokonce by to bylo i jednodussi..
ges
to Jahudka!: tim mim predchozim prispevkem jsem chtel rict že thc se bude lepe destilovat z mensiho mnozstvi koncetrovanejsi latky(z toho hase), nez z velkeho mnozstvi malo koncetrovane latky a to i zacenu toho ze z vychoziho matrose nevyluhujes vsechno thc.

Proc bys takhle zbytecne nicil palice kdyz je muzes zhulit. Myslel jsem ze chces vyuzit jen odpad z konopi.
r-man
"No kdyz dam do hrnce vodu,ohreju ho na 200 stupnu" ...no ne ze se vsechno vypari..hlavne se ti to VUBEC nepodari ohrat na 200 stupnu :-)))
Jahudka!
Napsal jsem to obrazne..Jasne ze kdyz naplnim hrnec vodou neohreju ho na 200 stupnu pokavad to nebude papynak..Takze na 100 no:)
r-man
Jenze pri 100 se ti nic neuvolni, a v papinaku to asi taky varit nebudesh. Navic jak bys udelal, aby (i kdyby se snad nejake thc do pary uvolnilo) ti para neutekla??? Pridelash na papinak tlakovy potrubi a soustavu s chladicem??? :-)))))))))))))))))
ges
Podle me si v domacich podminkach nikdo nemuze dovolit destilaci tak velkych rozmeru za pomoci papinaku s tlakovym potrubim a ještě chladičem, určitě by při tom byli obrovske ztraty, představujete si to moc jednoduše. V domacich podminkach bych delal maximalne v rozměrech chemickeho skla.
r-man
...no, byl to jen priklad...a jak jinak to chcesh delat? Vzdyt se tady celou dobu bavime o tom, ze je to nerealny :-)
rastajohn
tady je jeden vynikajici link pro koumaky a vynalezce kterym se nechce prekladat cizi odbornou literaturu
http://matt.jinak.cz/flytojoint/kniha/kniha.html
Jahudka!
Porad se to rozebira dokola..Kdyz bych umel kreslit dam sem nejaky schema.Asi ho nakreslim od ruky a dam ho sem..Az bude nalada zrealizuju to..Vaporizoval bych listi uz suchy a nevim jak rychle by se z toho odparila pryskyrice,ale podle me pokavad dosahnu teplotu varu THC proste se vypari vsechno..A toho THC tam zase tolik neni tak nevim proc by to melo trvat dlouho nez se dejmetomu vypari 4 gramy..Papynak byl myslenej obrazne spis jako uzavrena nadoba v ktery by se to muselo delat aby nebyly zbytecny ztraty,ale vymyslel jsem za tech 14 dni jeste vychytanejsi zpusob..Budu sem muset dat to schema..Jinak horkovzdusna trouba by byla idealni jenze je dost draha takze jenom kvuli pokusu ji kupovat nebudu cca 7000...
rastajohn
v te vyse zminovane knizce urcite stoji za pozornost myslenka, ktera pripomina dulezitost rozemleti materialu pred izolaci thc nejlepe na prach.Přece jenom hodne velka cast pryskyrice zustava v lumenech bunek, zrejme epitelovych, ktere vystylaji pryskyricne kanalky.A bunecna stena neni zamerne propustna pro nektere tekutiny.Tzn. rozemleti by melo celkem viditelne zvysit vynos hledaneho extraktu.Voda se mi zda nevhodna pro tento případ, vzhledem k jeji povaze a reagovatelnosti( nebo spis nereagovatelnosti) s thc, dale zbytecne pouziti vysoke teploty a z toho vyplivajici nutné, složite použiti vyššiho tlaku nez atmosferickeho
při vyrobě.Mnohem jednodussi by bylo pouziti organickeho rozpoustedla nejlip ethanolu(podle me nevadi jestli bude denaturovany).V pripade ethanolu jako rozpoustedla bude potreba teplota 78°C tzn.teplota pouze na odpareni rozpoustedla s učinnou latkou.HOWGH!
Jahudka!
rastajohn - 200 stupnu neni prece tak moc jak se na pohled zda.Olej na panvi ma bezne 180 stupnu.Nechapu proc by na tom melo bejt neco tak silene slozityho.Spis jde o to nebejt linej a vyzkouset to.Pri rozpousteni v jakykoliv chemicky latce ti zustanou necistoty ktery budes pak zase hulit jak jsem uz nekde psal.A zdravy to na 100 procent nebude.Narozdil od vyvaporizovanyho THC.Vaporizace je vubec nejcistsi co muze bejt.Pouziva se i pro inhalovani ruznejch bylin,pro leceni astmatu atd..
r-man
Jahudko ty jsi se vazne asi prastil do hlavy :-) :

Voda tedy nepujde...Olej taky nee...chemky taky nee...Shodli jsme se na tom, ze z vaporizeru to taky nedostanem...Podle me uz nic nezbyva, nebo jo?

P.S.: doufam, ze timhle prispevkem si nevyslouzim zapornou Karmu.
rastajohn
2jahudka:nerikam ze to je slozite ani nemozne.Ale oproti prikladu,o kterem sem psal je to urcite slozitejsi.Chemikalie ktere bych pouzil se vypari na 99,9%neli vic kdyz chces.Vaporizace neni urcite ten nejcistsi a nejsetrnejsi zpusob jak extrahovat ucinne slozky. Treba si predstav ze bys mel z vapiku hulit naplesnivele zeli(nerikam ze ho hulis,myslim plisen + treba kterekoliv dalsi organické necistoty).na 100% si zahulis i nezadouci cast susiny.
mno dale rekneme ze jde o vynos thc.
z vapiku ziskas(vypalis) relativne ciste thc+"prisady ktere dodávaji chut atd.), ale zdaleka ne vsechno thc vzhledem k potrebe delsiho casu k izomeraci veskereho cannabidiolu v thc (rekl bych cca. 50%, ale nikde nikdy sem necetl o tom nejakou studii nebo experiment, proto by se do toho mohl nekdo vrhnout).
chemicky ziskas asi 60-80% olej(coz je temer 100% veskereho thc ktere jde extrahovat ze susiny), ktery se da dale pomoci petroleteru, ethanolu a vody zcela sprostit minima dehtovych slozek, dalsich vodou rozpustnych latek a pro zdravi neskodnych vosku(ve forme vysokoviskozni hmoty ktera je zadouci pro jeji aromaticky ucinek).
chystam experimentek tykajici se spise te chemicke casti a vynosu "z kolika kolik" .tak uvidime.bude nutnych nejmene 20 destilaci ke statistickemu urceni prumerneho mnozstvi vynosu thc ze susiny.analytickymi cinidli je urceni obtizne kvuli tezkemu obstaravani chemikalii ale postupem urcite jednodussi a presnejsi.mno uvidime co se da delat.
howgh
Hadiver
Já chemii moc nerozumím, ale myslí že to určitě pujde, je to logické. Běž do toho a na ty co tomu nevěří se vyser. Gallilemu taky nevěřily.
hogi
Podle mě je to z toho vaporizeru reálně proveditelný. Chtělo by to dobrej vapík, kterej bych nastavil na požadovanou teplotu (~200°C) a hnal bych to nějakou vývěvou, nebo něčim podobnym do chladiče (stačila by nějaká nádoba ponořená v ledu, nebo vodě) kde by to na stěnách zkondenzovalo a z těch stěn by se to dostalo buď mechanicky nebo alkoholem. Sice by člověk taky nedostal 100% pryskyřice, protože by se asi část rozložila a zoxidovala, ale kdyby se z toho dostalo 50%, tak by to bylo pořád slušný.

Jako velkej nepřítel a odmítač kouření tabáku si chci koupit vapík, takže až ho budu mít, tak by se to mohlo zkusit a buď to bude fungovat, nebo ne. Celkem by to bylo jedno, protože jediná investice by byla vapík a ten by mi zůstal.
Jahudka!
Jsem rad ze alespon nekomu se to zda ze by to mohlo fachat.Pokus se pripravuje a bude,ale az na to bude nalada.Musim do toho taky neco investovat coz se mi moc nechce.Spis by bylo lepsi kdyz by to vyzkousel nekdo kdo ma destilacni aprataturu (najdou se tady takovy lidi)..Kazdopadne jsem porad rozhodnutej to zkusit..
bezdechu
Trochu oživím starou záležitost, protože jsem si na ní vzpoměl při dnešním čištění Volcana. Olejovitá hmota zachytaná na kovové trubce, sešráblá nožíkem ?vysrážený výpar THC (etc.) z kotlíku na chladném kovu?.

Uválel jsem žížalku a pak popíjel suchý drink. Dobré je to.. jdu si to užít ven..
Khromm
používám vaporizer iolite a v náustku se mi taky usazuje shit jako *bezdechu* u volcana..ale barva shitu z mojeho vapiku kdyz z nej inhaluji jen brko a nekombinuji další bylinky - (máta,šalvěj) je medová...jako pivo zlatavá.A ta chuť :-) ta vás dostane do kolen...pořádně to rozkašlává a ve skle to hoří dost divoce..sotva to zažhavíte a už to bublá , praská a hoří po celém skle :D.

Takže si myslím že by to chtělo mít nějaký vaporizer podobneho principu jako je iolite jen několikrát větší : s kotlem třeba na 10 kg brka.Z kotle by vedla obrovská roura do které by se z kotle pomocí motoru vháněl horký vzduch cca 190°C ...tato roura by byla na konci zakončená kapilárami kde by se sráželi výpary, které bychom si mohli mazat třeba na cigárko.....100% thc bude výsledný produkt :D

jen kdo by vyrobil tento technologicky náročný stroj :d

nemyslím si že je potřeba nějakého chemického činidla pro získání veškeré pryskřice z rostliny....všechno jde mechanicky....bohužel se spotřebou emisí :-(
Khromm



Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma