Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

Stránky: [1] 2 
Oceanic colour - pokusy - Klikni zde pro originální téma
metalsodik
Zdes mém zapnuty zářivky 20 dnů , není to mnoho na nějaké vyhodnoceni, ale pro začátek zveřejnuji pár fotografii .

odrůda : California Orange Bud a PPP .
První foto ještě po zasazení osvětleno 1* 965 a 1* 865 Philips 36 Watt. Od 23.9. svíceno 3* 36 Watt Oceanic colour . Růstu určitě prospívají a jeví se mi jako lepší než Philips, rostliny jsou košatěšjší, ale metalhalidu se asi nevyrovnají, pro běžného domáciho pěstitele stačí, kdo spěchá aby prodával tak rozsvítí svých 1000Watt a bude zářivkama opovrhovat.
na druhém fotu už je sviceno oceaniky a poslední přírustky jso velice slibné a povzbuzující. K kvetení připojím fota pozdšji a větší pokus začne s 50 kusy do deseti dnů, můžete pak radit co a jak mám upravit.
drtikol
servus,
sem rad ze to testujes, myslim si, ze paldy budou OK! k+
CubE ZerO
na toto sme viacerí čakali - strašne som zvedaví..... ja som to aj chcel kupiť, ale zadara som prišiel ku 400W sodiku - od kamoša..... asi nevie na čo mi to treba.... No uvidime - možno buducu urodu pofičim na žiarivkach - uvidime. Napiš viac o velkosti skrini, o množstve velkosti a wataži žiariviek - taktiež ako daleko ich maš od rastlin.... bla bla bla - všetko napiš ((((((((((:
metalsodik
Tyhle ale půjdou pod 250 sodík na SCROG , ale řízky se už smaží. U takových katek by byl asi problém s prosvícením . A já chci potvrdit nebo vyvrátit ZEUSuV názor, není ůčel kytí obklopit zářivkama jako v solárku a pak tvrdit že to jde pod nima pěstovat ale 108 Watt v zářivkách a při vkodné metodě by mněly dát aspoň 80 gr aby to mnělo smysl se tím zavývat. u mne nejspíš stejně skončí v matkárně , tam si je prozatím pochvaluju, zítra fota v květu.
metalsodik
Připojuji fotografie z málého test pod třema zářivkama oceanic colour ale 18 watt . Dnes jsou 19 den v květu.

1. foto skříňka kde je zkouším
2. foto rostlina celá
3. foto detail

další z 20 dne připojím v dalším příspěvku.
metalsodik
další fota
metalsodik
Trošku podrobnosti o skříni kde bude prováděn pokus :
velikost základny : d 140 cm a š 45 cm.
osvětlení 3* 120 cm celkem 3* 36 watt = 108 Watt
Do jedné poloviny budo přidány další 2 záživky 18 watt = celkem 36 Watt . Celkem bude osvětlení mít 144 Watt. Možnost přidat ještě 2* 18 watt Fluora která má podobné spektrum jako Oceanic colour.
Rostlinky budou PPP a California Orange bud . bohužel asi by byla lepší jedna odrůda ale tolik řízku by déle trvalo . Odrůdy jsou ale zase dobré pro srovnání , jedna roste rychle vzhůru a druhá je košatá,tak uvidíme.
Vzdálenost v růstu u rostlin které pěstuju pro sodík a jsou na prvním příspěvku je vlastně 0 cm a některé se už při plazí v zářivkách. Gíky vlhkosti a ventilátoru je jen výjmečně opálený kraj listu. Je to jen někdy když to včas nesnížím , ale v této fázi jsou už dost velké rozdíly v růstu, takž se musí voli kompromis.

Ješte jedna nevýhoda je v tom , že nejsou udělaná pořádna stínidla na odraz světla shora, skřín je ale polepena stříbrnou folii Agro , která super odráží světlo.

Teď trochu podrobnosti k příspěvku č 5 kde jsou dvě rostliny už v kvetu , dnes už 22 dnů a musím říct , že jsem prozatím mile překvapen tvorbou květu , uvidíme jaké to vytvoří palice, je to jen takový malý pokus než začnu ve velké skříni. Zářivky ale budou určitě možno používat jen pěstováni menších "jednopaličkových" kytí ve větším množství , je vidět že dolů to moc neprosvětlí a přidávaní bočního osvětlení není podle mne vhodné řešení. Až pokus ukážě , právě na jedné půlce bude hafo kytí osvětlených shora a na druhé bude boční osvětlení z dvou 18 watt zářivek .
Jahudka!
metalsodik - Zatim to vypada slibne.Jsem rad ze to zkousis a davas sem growreport.Jsem zvedavej na kvet samozrejme.Ze to pod zarivkama roste to prece vsichni vime..Ten tvuj pokus ma nahradit 400w sodik?Jestli bys moh z ty krabice od tech zarivek sem ofotit ten spektralni graf z ty 18w i 36w.Me by zajimalo jestli je na obouch stejnej a jaky to ma spektrum(jestli se nelisi od toho co vyrobce uvadi na svejch strankach).
Chtelo by to udelat jednu jizdu od kliceni az do konce jenom s oceanic colour.Pak by se videlo co tyhle zarivky dokazou.
metalsodik
No jedna jízda už včera začala klony šup do hlíny a na další se čeká.chci je dát všechny stejně na květ ale v různých velikostech a zárověn zkusit jaky vliv má množství hlíny na velikost u tak malejch kytek. Foto zítra ,
metalsodik
Pectrum pro Jahůdku
Black Mishak
Sem sakra moc zvedavej jak to dopadne... Nemohl bys uz zase hodit nejakej upload? Porad to kontroluju, jestli neco nepribylo... Kazdopadne K+ za snahu.....
metalsodik
Prozatím se to tolik vizuálně nšdeje , proto fotím tak po 5-7 dnech , tak asi zítra , klony jedou a další se zakořenují, tak trochu trpělivosti
fireant
Muze se zeptat kde se da sehnat Oceanic colour?? A a jaka je jejich montaz? Taky o nich uvazuju??
seba
Dostaneš je koupit tady : http://www.narva.cz
pošlou ti je autem a montáž je normalní za staré zářivky, nic speciálniho nepotřebuješ. Prozatím ale počkej jak to dopadne ,nic ještě nekupuj pokud je nechceš do matkárny.
fireant
Ja potrebuju nejakou dobrou lampu na pestovani ktera se da kupit normalne v kterymkoliv obchode se svitidlama, abych ji mohl sam namontovat bez dalsis soucastek(myslim jenom dat do zasuvky)
fireant
Jsem fakt zacatecnik. A tokovy veci se kupujou ke?? Da se to sehnat v elektru??
metalsodik
TO FiREANT . V obchodě jsem to ještě neviděl, jedině si to nechat poslat s elektoobchodu, ale zapojení se nevyhneš. Mluvím teda o sodíku, zářivky si koupuš nějaký komplet , dnes už radšji s předřadníkem a žářivky koupiš v Narva.cz . Já je nikde neviděl.

Yavar : budu pěstovat jednotlivé rostliny které budou ve třech obdobích růstu a přepnuty najednou na květ , ale scrog na zářivkách by byl asi nej , momentálně jěště ale né....
metalsodik
Další fota z období květu v málé skříni. Na fotkách to je lepší než ve skutečnosti. Je to s 26 dne květu .
metalsodik
Jěšte přidávám dvě fota tokové venkovní chudinky , která je tenká a má dlouhý šlahoun a ten dobře kvete .
Jahudka!
metalsodik - Vypada to dobre ale tezko rict kdyz pises ze na fotkach to vypada lip nez ve skutecnosti...Uvital bych nejaky meritko alespon obcas..Koukam ze tam mas mylar nebo co to je za folii?
fireant
Jo moc dik. Nevis jak priblizne jse takovyhle zarivky zapojujou? Jako jestli to zvladnu sam nebo to bude muset delat elektrikar.
fireant
Da se koupit zarivka s dobrym vykonem a spektrem, ktera se muze treba dat do nejaky lampy? ja ted provizorne svitim timhle.
metalsodik
Takže folie je stříbrná Agro . je pevná a l má lepší odrazivost než mylar , mám ji také v sodíku a le to prostě super,když se zašpiní postřikem , vezmeš hadr a vyleštíš okenou nebo podobným leštidlem.
Nějaká makra s měřítkem vyfotím aby bylo porovnání,ale zdůraznuji ,že
tohle je jenom malá zkouška ,test se připravuje. každá kytka bude popsaná a změřená, taky tam bude datum zasazení , potom budu vše po týdnu měřit a fotit. Teď bych potřeboval rady pěstítelů pod zářivkama a úsporkama po jaké době růstu přepnout na květ. Budou 3 skupiny klonů podle stáří , v jakých fázích růstu teda přepnout. Já si to představuju po 10dnech růstu 17 dnech a 25 dnech , tak je mám zhruba zakořeněné a najednou je pak přepnu na květ a budu fotit a měřit. Zdůraznuji že nechci košaté keře ale jednopaličky.

TAK RAĎTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jahudka!
metalsodik - satanyslaf jede jednu magaminipalicku.Moh by ti dobre poradit.
metalsodik
jo ale se zářivkama to je jinak , přece to jen déle trvá ,kdybych to přepnul po 4 dnech tak nevím jak by to vysoko vyrostlo ,záleží taky na velikosti klonu a odrůdě , bude lépe když se vyjádří až uvidí kony v růstu a pak se podle toho rozhodne poradit!!!!!!!!
metalsodik
zeus tvrdil že tyhle sou na obě spektra super , proto je zkouším , já jinak nebudu asi v budoucnu pod zářivkama kvést, ale chci je prubnout.
metalsodik
18 watt strašně málo svítí , ale jen ny růst jsou moýná stejné philips 965 a stojí míň a běžně je seženeš, na květ doporučuji sodík.
metalsodik
protože vím že jste nedočkavý jak probíha pokus s oceanik,tak přikládám pár fotek s 35 dne květu. Jedu přyč ,nemohu to více rozebírat , až v pondělí detaily. Zatím si ti porovnejte pokud to jde se staršíma fotkama.
metalsodik
velikosti paliček. 35 den
metalsodik
doufám že to jde trochu porovnat , co si myslíte o 35 dnu pod zářivkama, další sazrnice už jsou 5 dnů na květu,všechny jsou změřeny a budou sledovány co se týče růstu v květu.
metalsodik
1 - foto skříně s novýma klonama
2 - plato klonu
3 co nejvíce po d Oceanicama
metalsodik
ještě foto na pozorování.
hant
asi blba otazka, ale fakt nevim: rekneme, ze mam trubici treba 90 cm dlouhou...jake musi vnitrni rozmery skrine, aby se mi tam se vlezla i s paticema a tak? resp. jak nejusporneji (co se tyce mista) se to tam da nacpat?
fakenick
takze pekne trapne a okoukane te musim metalsodiku pochvalit za primo vedecky vedenej pokus. Nejspis hafo lidem usetris presne tohle zkouseni. Co dodat? K+
metalsodik
Po týdnu se opět hlásím s fotografiema , můžete porovnat ale moc se to v květu nezměnilo , je to celkem z 43 dne. Palicky spíš jen zrají a nemění velikost. Pro odpůrce sodíku a pochybovače připravuji další tes ve kterém použiju klony ze stejné matky a středorostliny. Tu pak dám kvést pod sodík a druhou pod Oceanic Colour. Včas dám vědět , bude to nová příspěvek ať se to tu nemotá, zatím klony rostou. Ale spátky k tomuto pokusu , klony po přepnutí rostou ,podrobněji v dalším příspěvku.
metalsodik
Fotagrafie u okna , snad líp uvidíte detail, květu.
Jahudka!
Me by se libilo primy srovnani s kytkou kterou bys jel pod sodikem.Ty kytky by se daly pri foceni vedle sebe a videlo by se hned co je lepsi.Samozrejme by musely bejt ze stejny matky a musel bys zacit ve stejnou dobu a stejne je zalejvat a i hnojit atd atd..

- jinak ta na okne to je windoorovka a nebo je to ta kytka co byla pod oceanicama?
metalsodik
Právě to s tím porovnáním udělám a budu co 5 dnů fotit a měřit, zároveň s tím pojede další pokus s Phy-taminem a jeho vlivem v květu v zálivce. Budou celkem 3 páry klonů , už jsou tři dny v hlíně , takže to v neděli zveřejním , ale jinde. Chtěl jsem jet ještě scrog , ale díky pokusem mi moje rostliny v náhradní matkárně nedostatečným osvětlení tak vyrostly nahoru , že je musím mít volně , tak jsem zvědav na výnos. Posuďte . Na zadní poličce budou ty klony na porovnání.
metalsodik
Ta na okně je ta druhá co je taky pod oceanicem, ale ony jsou takové slabší ve stonku ,byla to tahda taková nedočkavost a nic jiného jsem nemněl po ruce a ta v tom bílém květináči je Outdoor takže se ani moc nehodí , na druhou stranu budu moci porovnat rozdíl. Druhá je CAL.OR.BUD.
metalsodik
TeĎ poznatky co se týká růstu po přepnutí, kytky jsou dnes 11 den na květu a už mají bílé chloupky, růst je asi 2 cm za 3 dny , není to nic moc ale je to tím že jso v malých 9*9 cm květináčích , to množství hlíny je znát . Ty které jsou v petkách od koly jedou víc. Byl to ale můj záměr jet tolik klonů v malých květináčích. Další nevýhoda je že se to musí každý den zalávat, protože se to vysušuje . V petkách samo že to vydrží dél. Na květináčích je napssná velikos v den přepnutí na květ - 24.10.2005 tedy svítí se na to 11 dnů.
Jahudka!
metalsodik - Pokus s velikosti kvetinace praktikuju taky a muj zaver je stejnej jak rikas ty..Je to pro rychlost rustu a velikost kytky jedna z rozhodujicich veci..Jinak jak zalejvat serii malejch kvetinacku kdyz se uz z radosti to zalejvat stane opruz?Dej pod ty kvetinacky tac a do nej nalej odmereny mnozstvi vody.Je to celkem jednoduchy a v malejch kvetinackach se preliti bat nemusis.Holky to obycejne do 2 dne stejne vysajou:)
metalsodik
Já mám větsinu na tácku s vystouplíma vlnama a tak když přeliju tak je voda v záhybech a ventilátor to do max něk. hodin vysuší.
metalsodik
Ještě jednou fotky skříně kde jsou klony a dvě větší , starsí kytky v 43 dne květu. Aby nedošlo k nedorozumění tak popíšu osvětlení . Vrch je složen 3*36Watt a na boku kde jsou větší kytky je přisvětlen 2*18watt .pro lepší prosvětlení.
metalsodik
Teď mně napadl ještě jeden pokus , vzít 2 rostliny stejně velké a stejné odrůdy samo, zpod oceanic zářivek , tak po 30 dnech květu a jednu nechát dozrát pod sodíkem a fotit změny , jestly to bude nějaký rozdíl v palicích. Co myslíte , stojí to zato ,rostlin tam je na to dost???????????????????????????????????????????????
dlouhán
urcite to zkus, bude to zajimavej pokus!
Jahudka!
metalsodik - Pokus zajimavej a podle me by bylo dobry ho zrealizovat at uz vidime nejaky skutecny rozdily mezi sodikem & zarivkama.Akorat by to chtelo 3 kytky pod zarivkama a 3 pod sodik.Protoze usuzovat podle jediny kytky neni moc objektivni.
metalsodik
Tak jsem se dostal na 17 den květu a rostlinky prostly , jak je vidět na fotce z 3.11 a z 9.11 .Rozdíl tu je a budu muset ostříhat nějaké listy , aby bylo více světla . Na jedné fotve jsem je očísloval , zajímalo ba mne které podle čísel uřezat ??? Na fotu 1 a 2 je srovnání ja kt porostlo za 6 dnů . Další fota připojím později.
metalsodik
1. foto - kytka která se má zastřihnout z jiného pohledu, Jeto odrůda PPP a vyrostla od přepnutí na květ o 10cm . Je to za 17 dní.
metalsodik
1.foto - odrůda Cal.or.bud , vyrostla o 12 cm za 17 dnů.
2.foto - pohled shora
3.foto - květ v 17 dnu
metalsodik
1.foto , další PPP ,která je ale pěstovaná v flašce od kofola seřezané , tady je vydět vliv množství hlíny.
2.foto- květ
3 foto- pohled shora
metalsodik
poslední fota z deška :
1 foto - Cal.or.bud. - největší chudinka ,táhne se neuvěřitelně ,jsem zvědav jak dopadne ,mněla 6-8cm a dnes po 17 dnech 34 cm ale řídka jak sračka,uvidíme.
2 foto její květ nahoře
3 foto pohled na prales.
metalsodik
Takže ještě nějaké foto .
1. foto , připravuju klony na přímé porovnání mezi zářivkama a sodíkem. kdy vezmu stejnou odrůdu a výšku rostliny a dám to najednou kvést pod sodík a zářivky. Dále dávam na jednu rostlinu Phyta-min a porovnávám vliv tohoto hormonu.
2 .foto výřez jednoho pohledu
3 foto - Nechci provokovat ,ale pod sodíkem jsou hold kytky jako doma. žádné tahání za světlem a 24 stupnů pod lampou.

Dále čekám nějaké reakce na příspěvek č 61 - copak tu není žádný ZAHRADNÍK ????????????????????????????????????????????
metalsodik
Tak nikdo se nevyjádří k příspěvku č 61 ?????????????
expiry_date1
Podľa mňa 3 a 4,to by som strihol ja,ale odborník nie som,beriem to logicky,listy používajú asi hlavne na fotosyntézu(IMHO) a vyššie budú mať viac svetla a ešte si presvetlíš spodky,ktoré by si časom aj tak musel asi sundať.
Ale to je len môj názor!Nech sa darí!
dlouhán
taky nejsem odborník, ale moje zkusenost je ze strihani listu sakra bere kytce energii. asi jako bys druzici urval solarni panely:eek:
v tvem pripade bych radeji otrhal nejaky ten spodek..
metalsodik
Takže díky za rady , kytek je hodně a světla ubýva protože to roste jako prales , u sodíku to není takové akutní . listí roste jako plevel a může se více trhat , tady musím přistupovat obezřetně , protože rostliny těch listů tolik jako pod sodíkem nemají ale celkově ve skříni je husto ,jak je vidět z fotek , teď musím připojit fotky z 50 dne květu , tak díky za názory.
metalsodik
Takže dnes jsou první dvě kytky v 50 dnu květu , krystalky keště jsou čiré . paličky malinkaté , mužete potom posoudit na dalších fotkách.
1.foto z historie - 20 den květu.
2. foto 50 den květu
3.foto - aby si někdo nemyslel že mají málo světla.

Ještě připomínám že na fotce je Cal.or.bud.
metalsodik
Takže ještě tři fota té samé kytky.
metalsodik
Další fota druhé outdor kytky . zanějakou dobu ca 10 dní vyfotím krystalky a uvidíme kdy nasadíme Final solution a co s ní provede.
metalsodik
Nevím jak pod 100WATT sodíkem by to bylo ,ale podle zeuse a jeho farech je toto osvětlení 3*36 + 2*18 watt stejné jako sodík 400Watt. Tomu snad už nebude věřit ani on!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Black Mishak
A tak jako vypada to celkem pekne !!!, myslel jsem ze to bude horsi...
Kolik tam tech zarivek mas? Rikal jsi ze 100w? Celkove naklady na ty zarivky + balast?

Jinak K+
expiry_date1
metalsodik,nie je to zlé,húliť sa to bude dať:)
Mne to pripadá podobné,ako pod tými mojimi úsporkami 90W,ale je to len z fotiek,takže zdanie môže klamať.Keby si si mohol porovnať tie moje s Tvojimi,tie posledné fotky tam mám celkom slušné makrá,tak by si to mohol ľahšie porovnať(hustotu,pryskyřici a tak).Samozrejme záleží aj na genetike,spôsobe pestovania,hnojivách,ktoré som ja nemal:(,teda aspoň nie tie lepšie:).
metalsodik
ještě jednou pro ty co nečtou celé příspěvky : svítím 3* 36 watt + 2*18 watt z boku na ty velké kytky . Skříň : 135*45 cm , je to moje matkárna. Ty dvě kytky budou chtít ještě 3-4 týdny do uzrátí. California orange bud má květenství 8- 10 týdnu a pod zářivkama to vidím ještě o něco déle . Budem to sledovat a dám fota maker krystalku. Pak jěště rozhodnem kdy dáme Final solution a vyfotíme ten rozdíl .myslím že se květy ještě nafouknou. A pak poslední pokus bude přímé porovnání dvou kytek pod sodíkem a zářivkama , to myslím bude nejlepší porovnání.
Tady dávám foto plata kytek pro porovnáni , jak to roste po přepnutí:
1 foto 1 den květu 26.10.2005 je v příspěvku č 40
2 foto dnes
fakenick
pridavam se k nazoru, ze k zarivkam se nehodi nic jineho nez SCRoG. Pletivo a jedem!
drtikol
ty listy bych strihal jen do pulky cepeli...
jinak ty paldy vypadaj docela solidne, s dvojnasobnou watazi (216W) by to bylo rozhodne konkurenci sodiku hm? :bandit:
r-man
Ahoj, se strihanim mam velke zkusenosti, hlavne diky moji rostence, ktera to studovala (i jeji kamoska, a shodly se na tom): Ostrihej vsechny listy, ktery jsi mel ocislovany, a navic jeste ty, u kterejch uz vyrusta vetvicka. Bude to vypadat drasticky, ale uvidish, ze kytka da pak veskerou energii do toho co tam zustane a bude to mnohem lepsi.
r-man
A jeste male upozorneni , nejen pro TIMEho: v listech sice jsou ziviny, ale taky se tam spotrebovavaji, a to pouze na rust listu. Neni tedy pravda, ze pokud ostrihate listy, seberete kytce zasobarnu zivin, naopak, jen ji tim prospejete, ziviny pujdou do palic.
metalsodik
Tak dnes ostříhám polovinu toho plata a uvidíme ,samozřejmě s fotem .
r-man
Jo, klidne sem dej foto jedne kyti, a ja ti oznacim listy, ktery ostrihej, chcesh?
Kuchta
Zdravím,stím ostříháním listů si nemyslím že uděláš dobře.
Už se to tu probíralo v několika threadech:Rostlina nejenom že má listy jako zásobárnu ale také jako chemický reaktor.A pokud nejni listí není hlavně fotosinteza a ne živiny.
Mno imho dle mě ostříháš velký listí a o to víc listí ti naruší a vyroste z květové hmoty.
Přesně jako R-manovi v jeho příspěvku:( prostě řídký a samej list:(.
Toť můj názor.Peace Kuchtěj
PS:Jestli to potřebuješ prosvítit tak ostříhej polovinu čepelek na velkejch listech;).
r-man
Sorry, ze to pisu sem, ale podival ses jak to pesteni dopadlo? Rozhodne to nemelo vic listu v palicich, jak rikash, a ani to nebylo ridky, to tak jen vypada po ostrihani a chvilku potom.

A proboha nerozsiruj tady famu, ze listi je zasobarnou zivin pro zbytek kytky, ROZHODNE NENI, zeptej se kohokoliv, kdo studoval zemedelku, nejlepe obor biologie.
expiry_date1
Podľa mňa tie listy sú aspoň zčasti potrebné,načo by inak rástli?Aspoň na tú fotosyntézu určite,takže skôr kompromis.Nie je všetko len biele a čierne:)
IMHO,zásobáreň živín hádam až tak nepotrebuje,keď má vyvinuté korene.
drtikol
servus,
sorry, ale musim reagovat..
r-mane: s tema listama to tolik nezer, jsou fakt dulezity kamo, podporujou rust toho, co je nad nima, takze s jakymkoliv zmensenim listu zakonite probiha i zpomaleni rustu kvuli vytvareni dalsich listu primo v palici... zkus si sam jednu sezonu nestrihat listy a uvidis, ze si kecal..;)
zlata stredni cesta je strihat cepele do pulky... i kdyz na to tu prisli uz dlouho pred nama, takze je docela smutny, ze se nikdo nepodelil o zkusenosti. growerTEAM down..
metalsodik
Jestli máte něktěří zainteresovaní zítra kolem 20 hod čas tak tu dám nějaké fota a tak na 3-4 kytkách provedeme úpravu podle vašich návrhu a zdokumentujem to . Jenom abych se v tom vyznal , už tech pokusů kombinuju nějak moc dohromady - tak zítra , doufám že se nebudem hádat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pan_Mlha
Pokud jsem si všim, tak mi kytky dycky dali vědět, který listy už nepotřebujou.. prostě ty spodní co se jim nedostává světla žloutly. A když jsem je při pokusničení otrhal všecky, tak ty malý listejčky u paliček se začali zvětšovat a celkově narušovali strukturu a homogenitu květu. Jsem pro trhaní listů, ale ne všech.. jak se říká dočista, trhám listy pouze za účelem prosvětlení a formování rostliny.
metalsodik
Já osobně zastávám podobný názor , takže nemám zkušenosti s kytkama které jsou skoro úplně oholené , proto to na některých zkusím , třeba budem překvapeni , jak to se přávě ukáže .
Weny
Nevim jak u kytek ale u stromu funguje nejlepe zaštipování které popsal ve svých knihách Kim Se-won tj. velké listy o 2/3, prostřední o 1/2 a malé o 1/4 resp vubec.
metalsodik
Takže k dalšímu pokusu , vybral jsem tři rostliny California Orange Bud ,jsou očíslovány 1-3 .
Jsou 23 dnů v květu a už přestaly růst do výšky , mají přibližně stejně 23cm. Číslo jedna ošmikám podle rad r –mana , bude tam ještě foto s barevnýma šipkama , které označují co se podle něho chystám ustřihnout. R-man pokud myslíš že je to moc nebo málo tak napiš ,doufám že to do zítřka uvidíš. Č 2 nechám tak jak je ,jen špatné listy a moc velké budu časem střihat. Č 3
Dám zítra pod SODÍK a budeme pozorovat jeho vliv , jestli to ještě pomůže v růstu a tvorbě mohutnějších palic. Bohužel mám to v malých květináčích a musím konstatovat že je to poznat , množství hlíny se nedá hold nahradit hnojením ,chce to aspoň vysoké květináč nebo flašky od minerálky, ty nejsou široké ale na výšku si dáte co potřebujete.
metalsodik
Takže k dalšímu pokusu , vybral jsem tři rostliny California Orange Bud ,jsou očíslovány 1-3 .
Jsou 23 dnů v květu a už přestaly růst do výšky , mají přibližně stejně 23cm. Číslo jedna ošmikám podle rad r –mana , bude tam ještě foto s barevnýma šipkama , které označují co se podle něho chystám ustřihnout. R-man pokud myslíš že je to moc nebo málo tak napiš ,doufám že to do zítřka uvidíš. Č 2 nechám tak jak je ,jen špatné listy a moc velké budu časem střihat. Č 3
Dám zítra pod SODÍK a budeme pozorovat jeho vliv , jestli to ještě pomůže v růstu a tvorbě mohutnějších palic. Bohužel mám to v malých květináčích a musím konstatovat že je to poznat , množství hlíny se nedá hold nahradit hnojením ,chce to aspoň vysoké květináč nebo flašky od minerálky, ty nejsou široké ale na výšku si dáte co potřebujete.
Foto 1 - Vybrané 3 kytky viz text
Foto 2 - Záběr na střed kytek
Foto 3 - Kytka která se ostříhá podle šipek v dalším příspěvku
metalsodik
Foto č 1 - tak tady je kytka č 1 kterou chci podle r- mana ostříhat tam kde jsou šipky, tak jestli máš výhrady tak napiš.
Foto č 2- kytka č2 ta bude bez úprav , uvidíme vliv když tam nechám co nejvíc listů.
Foto č 3 - kytka která půjde pod sodík.
metalsodik
Dnes poslední fota pokusu s odrůdou PPP , kde jsem vybral dvě kytky , vše 23 den květu ja stejná velikost jako u kytek předtím.
Jedna půjde spátky pod Oceanic Colour a druhá pod sodík.
1 foto - oběkytky dohromady ,tak je vždy po týdnu vyfotím.
2 foto - to samá ale střed kytek
3 foto - kytka č 4 ,spátky pod zářivkama.


Zítra už vyberu 2+2 kytky z růstu které rozdělím od začátku květu na sodík a oceanik a bude to přímé porovnání od přepnutí na květ ,to bude asi nejzajimavější pokus.
r-man
Ahoj, vyhrady nemam, vsechny oznacene listy uplne pryc :-) Dej sem pak foto, jak to vypada po ostrihani, v porovnani s jinou, tebou jen standartne zastrihnutou kytkou. Pak bych uvital, kdyby se takove porovnani mohlo delat taky treba po tydnu. Jo a dal bych je obe pod sodik, at mame jistotu, ze to nebude necim jinym...
metalsodik
Tak zítra dám ještě jednu ,kterou ostříhám a dám ještě pod sodík ,ale nevím jestli najdu stejně velkou ????
metalsodik
Foto kytky č 1 - ostříhaná podle r-mana - doufám že to stačí , ve skutečnosti to působí více prostříhaně-na fotkách to budí dojem větší hustoty listů. Kdybys chtěl ješte více prošmiknout tak napiš,kytky dánam pod zářivky a ne pod sodík, proto že to zkoušíme pod oceanicama co to udělá.
Foto 2 - květ kytky
Po 7-10dnech budu dávat fota.
metalsodik
K dalšímu pokusu, Na fotkách jsou oznacéné dvě kytky A + B obě jsou
odrůdy PPP zasazeny do hlíny 1.11.2005 takže 15 dnů růstu . 1.11. mněly výšku 3 cm dnes 11cm . Kytka B byla stříkana každý den Phytaminem , ikdyž někdo tvrdí že je schopna vstřebat phytamin jednou za 3 dny a kytka A kropena jen vodou, Myslím že se Phyt. nijak neprojevil , ale po 14 dnech je těžko soudit u tak malých kytek,když mají ještě hodně výživy v hlíně, prakticky by se nemusely ani hnojit.
takže za 14 dní dáme vedle sebe a porovnáme vliv sodíku . Pod SODIK půjde půjde KYTKY B. Nebudu je prostřihávat aby se nějak neovlivnil výsledek nějakým zásahem.
Na fotkách je jejich detail.
metalsodik
Stejný pokus jako předchozí příspěvek ale bylo použito více hlíny tak se uvidí rozdíl ,odrůda zase PPP a výška při zasazení do hlíny 1.11.2005 byla u kytky C 4cm a D 4.5cm , dnes má C18cm a D jen 12cm ,uvidíme jestli to sodík dohoní -D pod sodík a C pod oceanic colour. D bylo stříkano Phytaminem c né !!!
ooět dvě fota.
metalsodik
Poslední duel mezi oceanic a sodíkem- kytky jsou to California Orange Bud zasezeny a přepnuty stejně jako ty minulé.
DE mněla při zasazení 2cm a EE 3 cm , teď mají DE 11 a EE 10cm.EE byla stříkaná Phytaminem , přijde mi to že co jsem stříkal Phyt. tak je menší , no nevím úsudek nechám na vás. Hlíny je středně , jsou to flašky od minerálek , předtím to byla kofola a květináče jsou 9*9 cm.
1-2 foto dnešní stav
3 foto 1.11.2005 při zasazení . kraj flašky byl zkrácen na výšku o 3 cm aby byla hlína v rovině s okrajem
r-man
Ahoj, Ostrihani je OK. Stejne ti ale musim rict, ze to roste nejak divne, vsechno...ma to vetvicky dole, a pak se to tahne nahoru jak had. Jako kdyby to na zacatku melo svetla dost, a pak malo...No, uvidime.

Jo a jeste k tvymu poslednimu fotu: doporucuju ty PETky necim obalit, na koreny by nemelo jit svetlo, jinak muzou hnit rychleji.
metalsodik
No zářivky to asi tak neprosvítí , rotliny jsou totiž husté a stíni listím které je veké, dám na to příště 250 MH . Tady mám dnes jednu sodíkovku PPP , kterou jsem musel díky pokusům vytáhnout ze sodíku a nechat 18 dnů dozrávat venku , celá zimou sfialověla ale ujde na tu zimu venku ,je to PPP můžete to klidně okomentovat , ostatní ve skříni dojely ale tato byla později přepnutá , tak to odnesla -po usušení zvážím a jsem zvědav na účinek. Ale na fotkách v příspěvku č 1 mi nepřijde že by se táhly , ale tam mněly více světla než v nahradní matkárně kde je jen 2*18 Watt zářivek , ta skřín kde je teď květení pokusu pod oceanicem je hold nesrovnatelně lepší.
Fota 1-3 PPP co dozrála v zimě.


R-man - ješte k tomu táhnutí , ohledně malé růstové fázi jsem kytky nezaštipával a PPP je podle Nirvány jedna z nejvitalnějších odrůd o proto taky jede vzhůru jak jede. V příspěvku č1 jsou zaštípnuté a košatější něž tady.
sika1
mám dotaz, myslíš, že může být výsledek pokusu objektivní, když některý kytky stříkáš Phytaminem a některý ne a každou dáš pak pod jiný zdroj světla?
Třeba ale jen špatně čtu a pochopila jsem to jinak...
metalsodik
SIKA 1 - Na růstu jsou kytky pod stejným zdrojem světla , zářivkama.
Po přepnutí na květ jde z dvojce jedna pod oceaniky a druhá pod sodík , to je přece smysl celého pokusu porovnat dosažené výsledky na stejných odrůdach ,přibližné výšce kytek a množství hlíny. A co se týče Phyta-minu tak jsem v růstu chtěl porovnat vliv na kytku, vzhledem k době kterou to kytka dostávala je porovnání nemožné a chtělo by to aspoň na růstu 4-6 týdnu pro objektivní porovnání. Na květ už to nebudu dávat , takže kytky dostanou stejnou výživu.
sika1
ale to jo, já vím, o jaký pokus se světlama jde. Asi jsem se špatně vyjádřila - šlo mi prostě o to, že si myslím, že ten Phytamin měl být dán na obě kytky, ne jen na jednu, pokud to má být objektivní. Ale když říkáš, že to nemá vliv...
Já teď taky zkouším oceanic color, mám je ve skříni, která má rozměry v 75cm, d 60 cm a h 40cm. Zatím tam je 5 x 18 wattů a kyti jsou 4 x K2. Pod sodíkem jsem zatím nepěstovala, takže nemůžu srovnávat a kyti jsou stejně ještě malý/mám to ze semínek/. Tak se uvidí, jestli z toho něco bude.
Každopádně jsem ráda, že to testuješ;)
metalsodik
Kytky v příspěvku č98 mají stejné podmínky , takže tam nebyl žádný Phytamin. Těch kytek je na porovnání víc , takže budou zaručeny stejné podmínky , pokud to v praxi jde.
sika1
:mutant: tak to jo, máš tam těch kytek tolik, že jsi mně celou poplet;)
MANHUNTT
citace:
Původní příspěvek od Kuchta
Zdravím,stím ostříháním listů si nemyslím že uděláš dobře.
Už se to tu probíralo v několika threadech:Rostlina nejenom že má listy jako zásobárnu ale také jako chemický reaktor.A pokud nejni listí není hlavně fotosinteza a ne živiny.
Mno imho dle mě ostříháš velký listí a o to víc listí ti naruší a vyroste z květové hmoty.
Přesně jako R-manovi v jeho příspěvku:( prostě řídký a samej list:(.
Toť můj názor.Peace Kuchtěj
PS:Jestli to potřebuješ prosvítit tak ostříhej polovinu čepelek na velkejch listech;).


Čus Kuchto,myslim si že nemáš až tak docela pravdu:rolleyes:já každou sklizen prostříhávám listy a to docela dost a jsem si 100% jistej že jim to prospívá:eek:viz mé výsledky.......:D:wink::beer:
metalsodik
Mám dotaz na ty co to tady sledují mé pokusy a mají zkušenosti z Phytaminem . Jelikož používám malá množství hlíny a většina kytek je v květináčích 9*9 cm musím každý den zalévat ,někdy obden ale určitě tak pětkrát za týden . Takže jsem snížil dávku hnojiva z 2ml na 1ml + 1,5ml PK 13/14 v každé zálivce. Hnojivo je Bcuzz A+B. ----------- Co se týka Phytaminu- mám tyto dotazy : Dávat ješte Phytamin ob jednu zálivku nebo jednou týdně do zálivky ,myslím samostatně jen Phytamin , nebo vůbec už na květ nedávat. Výrobce doporučuje užití i v květu a to dokonce i postřikem. Někdo říká že má strach pro nebezpečí vzniku plísně ale já si myslím že to nehrozí , do pár minut je tam sucho , tak jak - zalít - postříkat - nedávat vůbec - s hnojivem dohromady - jednou týdně -víckrát- vůbec , co zvolit ????
Používá to tady někdo v květu a v hlíně ,hydro mne nezajímá.
Jahudka!
Strikam phyt-amin primo na velky palice(zrovna pred chvili dostaly postrik phytaminem) a nic zvlastniho na nich nepozoruju...Dokonce bych rek ze ten phytak ani nic nedela.Ale to je tezko rict.Muselo by se to vyzkouset a ve skrini jde jen tezko strikat treba jen 1 kytku.Jak jsi tu psal,ze jsi 1 kytku strikal a druhou ne a zadny zmeny jsi nevidel tak tomu opravdu verim.Me totiz pripada ze zmeny nejsou opravdu az tak velky jak se tu vseobecne tvrdi..Dokonce kytka co ji nehnojim vubec (jen kompost) vypada prakticky stejne jako kytky co byly hnojeny AH 120 procentni koncentrace...
metalsodik
No já už ho určitě kupovat nebudu , protože nevídím účinek , dokonce kytky co jsem stříkal jsou vševhny menší , to by nevadilo za předpokladu že budou košatější ale nejsou , chce to ale delší růstovou dobu a pak se to pozná. Ono totiž kytky mají tolik látek v první fázi růstu že hnojivo prakticky nepotřebujou , a každý kdo tu píše že mu to potom roste jak z vody , to nedělal tak jak já na rostlinách stejné odrůdy a velikosti i stáří. Po zaplacení částky za pár ml to asi každému přechází zrak. Nic ve zlém je to každého věc. Co ale doporučujete ??????????????????
metalsodik
Ještě k hnojivu ,ikdyž to vlastně tady ani nepatří , ale docela věřím těm co říkají že s Krystalonem to roste nejvíc , ono je to možné ,my co chceme přírodní hnojiva pro chuť a čistotu kuřiva tak to vůbec nezkoušíme a po tvdé chemce to možná jede super , ale do huby to raději nedávat. Já jednou stejně zkusím pěstovat jen s hlinou obohacenou vlastním kompostem a bez hnojení , samo že dám na indor více hlíny. No bez hnojiva ,je to asi nemožné protože na koupené hlíně pro Pelargonie je stejně napsáno - obohoceno výživou na 3 týdny , tak nevím ??????????????
drtikol
servus,
ja se na to uz nemuzu koukat :bandit:
phytamin je samozrejme funkcni vychytavka, upgrady probihaj na nejaky molekularni urovni, takze co cekate, ze uvidite? :D
skrikat phytamin na palice to je docela husty:D nevim nevim jahudko, preju ti zelezny plice...
o tom, ze by byl kristalon nejaka tvrda chemka-o moc vic nez AH to nebude:D
no a hlina bez zivin fakt neexistuje... :mutant:
nakonec v zavislosti na substratu hnojit muzes, nebo nemusis..
husty :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma