Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
samo regulowací bubbler?? - Klikni zde pro originální téma
k8a
čau growři,mel bych takowej dotaz...:confused:
w nebližší době bych si chtěl postawit bubbler,klasickej kýbl 15l
na dwě kytí......

myslíte,že by se místo klasickeho wyka dal použít polistyren??

wyswětlim:

wyříznul bych polistyren o wnitřním průměru kbelu,a wložil downitř,tak aby se nadnášel na hladině....pak bych tam dal ty kytičky..... a jak by kyti bumbaly tak by se snižowala hladina....
to by znamenalo míň odpadní wody,a mohly by ste na weekend nekam wypadnou,aniž by ste se museli starat wo dolejwání wody

maa to smysl??
nenacucaa se ten styren wodou a nepude to ke dnu??
co plýsně,řasy a tak...??

waas nazor??jakej koliw
dík za wodpowědi

ať rostou..;)
hele...toto me taky napadlo ... jenze sem to neskusil protoze sem nesehnal velkej kybl s valcovitym tvarem....valcovitej trvar- tim myslim ze obvod kyblu je stejne velky jak dole tak nahore. protoze vecina kyblu se smerem dolu suzuje, takze by se ti tam stejne nedostal..... kdys zezenes dobrej kybl, dost tlustej polistyren (15 cm), vyzezes presne kolecko jako dno kyblu tak by to mohlo bejt fpoo. ale s trema rasama nevim nevim...

kdys nasakne vodou tak rozhodne ke dnu nejde
k8a
ok,kýbl by nebyl problém standard wod pracího prasku(barwy),stejnej pruměr nahore jako dole

tak se do toho pustim a uwidíme.......estě budu infotmowat jak to dopadlo...jinak dik za wodpowěd
fpoho.....jasny ...skusto a dej fota jak si s tim nalozil...cau
k8a
to se neboj one,two week´s a je to tu.....zatim zdar
Hanyz
No.. urcite zajimava myslenka, ale nepochopil jsem presne ucel tohoto opatrni. Mozna mas na mysli, aby kratke koreny u mlade kytky dosahly do vody. Ma zkusenost s bublerem je takova, ze u mladych kytek neni spotreba vody vubec zretelna a pozdeji, u starsich kytek, jsem vodu nikdy nedolival. Vzdy ji bylo dost na to, aby vetsina objemu korenu byla v roztoku az do dalsi vymeny roztoku.

A abych odpovedel na tve otazky: polystyren ti vodu nenasaje, ale bojim se spis o to, aby v tom kyblu poradne drzel a kytka se s nim nekymacela a zaroven, aby manipulace s nim (nasazovani a vytahovani z kyblu) byla snadna. Rasy se ti tvorit nebudou, pokud se k roztoku nedostane svetlo. A na sliz je tu H2O2.
cuss
k8a
2: hanyz

myslíš,že je to zbytečný dáwat tam ten polistyren??
ja mam prawě strach,že když wypadnu na weekend,tak potom ty kořeny nedosahnou do wody a budou na suchu....
a ještě otázečka jak často měníš roztok w kbelu?
Hanyz
Ja jsem roztok menil co 1-2 tydny. Po dvou tydnech byl ubytek hladiny vyraznejsi, ale to stejne nakonec zalezi na tom, jak moc kytka saje a to ovlivnuje vice veci, jako rozvinutost korenoveho systemu, celkova plocha listu, vzdusna vlhkost, teplota atd. Nerikam, ze te chci od tveho napadu odrazovat, ale prijde mi to jako vicemene zbytecne a naopak by to mohlo zpusobit dalsi komplikace
k8a
ok.....popřemejšlim a uwidíme....každopadně dík za rady..
bez nich by to neslo.
ja sem mel 10 l kybl a kazdej druhej den sem musel dolivat...a kazdejch cca 21 dni sem menil komplet rostok.... podle me je ten polistyren k necemu dobrej a k necemu za horsi...asi jako u vseho
Jahudka!
Me se ten napad libi,ale podle me by se to kymacelo a pak by se ti to zasprajcovalo v tom kyblu.Musel bys to vyzkouset..
Pokavad chces neco bezudrzbovyho jed normalni hlinu a nejakej samozavlazovaci system..ja se nedotknul zalejvani skorem mesic a pohoda.Chodim se na kytky prakticky jen divat a predavat jim pozitivni energii...:)
2 Jahudka: ja sem myslel, ze growing je o tom, jako ze se o ty kytky starat a tak....
Jestli to tak pujde dal, tak nam kytky bude pestovat pocitac a my si jenom budem chodit pro plny sacky

Jak myslis
snark
k8a
mmm požadovanej efekt dobrej - ale dá se dosáhnout mnohem účinněji a jednodušeji - stačí kontroler (princip spojitých nádob) a plovákovej ventil
santcha
no vod jahůdky to bylo trošku nadsazený :D
ja sem si chtel rejpnout:rejp:
Jahudka!
Santcha - Me pestovani bavi,prave proto to delam.Ani me tak moc nejde o vynos jako o kvalitu a radost z growingu.Kdyz se podivas do myho threadu tak tam mam i rajce a to uz samo o sobe o necem svedci.Kazdopadne s tim je starosti dost a dost i kdyz mas automatickej zavlazovaci system.Matkarna,delani rizku,vselijaky ohejbani...Vzdycky neni cas to zalejt z ruznejch duvodu (prace,jiny povinnosti)a pak je problem..U hliny to par dnu v pohode vydrzi i bez zaliti,ale hydro to je neco jinyho.Tam je jakakoliv chyba kriticka.Po par dnech mas spatny EC,PH a kytky muzou umrit ani nevis jak.
Nekoho treba tesi si skrin vymakat a sledovat jak mu vsechny systemy fungujou.To me napriklad bavi taky.Pokavad bych chtel extrasuper vynosy a nestarat se temer vubec asi bych jel z rizku a vsechno bych to udelal jinak.Kazdopadne to delam protoze me to bavi...:)
-Moje rada byla,ze pokud se nekdo nechce moc starat nebo ma i jiny povinnosti nebo se tomu proste z jakejchkoliv duvodu nemuze venovat denne je nejlepsi hlina..Kazdej na to muze mit jinej nazor to uznavam..

Jinak jasne ze to byla nadsazka..Prace na tom je dost a dost..Co se tyka zavlazovani,minimalne kazdej tejden musim namichat hnojiva a nalejt to do nadrze protoze to holky vychlastaj (10L).Jinak se o zavlazovani ve skrini prakticky nestaram.Neco jinyho je to uz v matkarne.To je uz ryze rucni prace a delat to musim..
KABUTO
Polistyren nahoru jen jako dočasná nouzovka. Začnou se ti na něm zespoda dělat řasy či plísně.Použij jakýkoliv tvrdší plast.

Čim větší množství kořenů udržíš v okysličeném roztoku-tím lepší.
PS:tip:kontroluj vzduchovací pumpu a kameni alespoň jednou týdně,dá se na tom dost ztratit.


jahůdka:nesouhlasim s tebou,ale nehodlám to rozebírat protože by jsme skončili u toho co je lepší atd.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma