Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Technika pestovani? váhám - Klikni zde pro originální téma
Zdravim.....

tak hned k tematu: Mam skrinecku o rozmerech 53 x 41 x 195 cm.
skrin mam rozdelenou polickama na 3 casti-
od spodu: 53 x 41 x 76 cm - matky + klony. prvni otaska: jakou vatas budu potrebovat jestli ze chci TLD 90 De-luxe a Phillips aguarelle..??..

dalsi cast: 53 x 41 x 76 cm - Hlavni pestirna- 150w sodik. druha otaska:
Jakou techniku pestovani byste mi doporucili? Premyslel sem s SoG s 9x
3 litrovejma kvetinacema ctvercoveho pudorysu

posledni cast: 53 x 41 x 37 cm - strojírna- lapac smradku (vlastni vyroba),
elektrika ( starter, tlumivka...), hodiny

Dikes za rady
Jahudka!
Na klonovnu,matkarnu bych doporucil 2x18w phillips tld 965.Perfektne to pod nima jede a v pohode to staci.Problem budes ovsem mit s rozmery skrine protoze tyhle zarivky jsou dlouhy 60cm.Dokonce pokud klonovnu potahnes mylarem dovolil bych si tvrdit ze by ti na ni stacila 1x 18w zarivka.

Bejt tebou tak bych na vlastni pestovani presunul police abys mel prostor pro kytky na vejsku vetsi.Nezapomen ze neco zaberou kvetinace neco lampa a navic nemuzes rust az k lampe.
drtikol
ta hlavni pestirna je docela nizka - kvetniky 15cm+lampa 20cm+mezilampouakytkama 20cm=kytky max. 20cm (PRI SKLIZNI!!!) to abys prepinal hned rizek... udelej ji matkarnu jinde, nebo zrus strojovnu..
Thcmh
Pokud mam CT tak pod lampou ma teplotu v poho a kyticky muzou byt primo pod ni :)
jasny ze mam Cooltube...sice vlastnorucne delanou s borosilikatove trubice...ale funkcne stejne....helea ja mam skrin a 76 - 16 kvetinace - 15stinitko - 5 mezi kytkama a lampou zbyde 30 kytky samozrejme z risku a slysel se, ze kdybych delal SoG tak to staci - 30 kytky....nebo ne?
inf3cti
mrkni sa na moju skrinu (odkaz v podpise), ta horna polovica - hlavna pestiaren - ma vysku 82cm. pestovat sa v tom da, ale este aj SOG som tam musel zrazit mriezkou, lebo boli rastliny prilis vysoke. tiez tam mam 150W a myslim, ze ScrOG, alebo nizky SOG je na taku wattaz akurat, pretoze taka slava vybojka toho do hlbky moc nepresvieti. Takze ak tam nebudes davat vacsiu wattaz, tak ta vyska by ti mohla stacit, pretoze tam aj tak budes mat ScrOG, alebo SOG.
jj... podle me se tam nejvic hodi SoG...co myslite teda?
A strojirnu muzu posunout tak vo 5 cm nahoruse rovna 35 kytky se sog
ne teda presne o 9...kdyby to bylo nejnutnesi tak muzu strijirnu posunout jete do skrinky ktera je polozena na tecele skrini....to by bylo 60 na kytky...
to by us slo ne?
jo a chtel bych se jeste zeptat na svetla do matkarny (53 x 41 x 76 cm)
jake byste me vybrali???

a bych vzal 2x TL-D 18W /950 ( Tc 5300 K, 960 lm) ..............
nebo 3x ???
ale vlaste 18 w se me tam nevejde co? Tak by mohlo jit: Special BIO light
(Tyto speciální zářivky se používají na místech, kde je nedostatek přírodního světla. Svoji barevnou teplotou 6000K a barevným podáním 1A zcela nahrazují sluneční záření. Podporují fotosyntézu rostlin, proto své uplatnění najdou ve sklenících, pěstírnách, botanických zahradách a pod. )
Special BIO light - 15W/44cm...................... Cena: 201,- Kč
no vlastne me aji napadlo jestli by nebylo dobre SCroG tak trochu s kombinaci s SoG.
Tj.
Zdrave risky dat pod pripravenou sitku aby byla mezera cca 15 cm mezi kvetinacem a sitkou (rizky cca 15 cm) necham periodu 18/6 nabo 24/0 cca tyden a budu kazdy den usmernivat vetvicky aby se plazily po mrizce potom prepnu na 12/12 a necham kvect.. porat budu otrhavat spadni velke listy na ktere stejnak nedosviti (vetrak fouka do prostoru mezi kvetinecem a sitkou
vyska..to mame: 16cm kvetinac + 14 cm mezi sitkou a kvetinacem + 15 cm CT + 10 cm vzdalenost kytkek od CT... A zbyde me 30 cm tj. vzdalenost od sitky a 10 cm pod CT. tj. taky 40 cm kytky

Co vy na to?
inf3cti
pozeral si sa na tu moju pestiaren? zrejme nie, pretoze inak by si videl, ze presne takto (SOG+ScrOG) to mam zariadene a facha to. a ventilator ofukuje vrsky rastlin aby sa nepalili, dole sa to vetra samo, lebo je tam pritah vzduchu.

a keby si sa pozrel poriadnejsie na tie fotky(matkaren), videl by si, ze 18W sa tam vojde - UHLOPRIECNE
Pythagorova veta: 53*53 + 41*41 = cca 67*67 a 18W maju dlzku 60cm...

takze je to overene, funguje to. a k tym Special BIO Light si mrkni spektralnu krivku a porovnaj ju s krivkou spotreby svetla rastlinami. sam uvidis, ci je to OK, alebo nie. Obrazok s tou krivkou najdes niekde v threade "Osvetleni", alebo "Zarivky vs. sodik" alebo tak nejako sa to vola, dal to tam uzivatel "zeus". Aspon si potrenujes hladanie ;)
dival jsem se na tvuj thread....Sory nejak me to nedoslo
a stema zarivkama: Special BIO light - 15W/44cm...................... Cena: 201,-

44 cm to se vejde ...a co myslis? 2 nebo 3?
inf3cti
jasne ze 44cm sa vojde, to nemusis davat ani uhlopriecne a mas o starost menej. mne sa tam uhlopriecne vosli vedla seba 4x18W. rozhodol som sa pre 18W, lebo maju lepsi pomer lumenov/watt nez tie 15W. ale ak ti prilis nezalezi na spotrebe, mozes tam dat co ja viem aj 6x15W a urobit z toho taky svetelny rost. jasne ze na matkaren je tych 6 trubic asi zbytocne vela, to len aby si vedel, ze aj to sa da.

precitaj si ten moj thread poriadne a cely, myslim, ze chces stavat nieco hodne podobneho...

ci potrebujes 2 alebo 3, to ti nepoviem, lebo neviem, co su tie ziarivky zac. ale v kazdom pripade, ked tam das o jednu viac, rastlinam to neuskodi. ja by som tam teda prdol rovno 4 (je jednoduchsie ich zapajat po paroch) a rozlozil ich tak nejako v ramci moznosti rovnomerne po celej ploche.
drtikol
jestli to slo soupnout tak je to super a jestli mas CT tak jeste vic:D jed scrog, cca ve 20cm abys prepnul, zalezi na odrude...
inf3cti
:D no, ja som prepol Skunk #1, ked mali cca 15-20cm. ked za 2 tyzdne mali 50cm, uz som musel davat mriezku, lebo bolo jasne, ze este porastu. a este z tej mriezky vyliezli za tyzden tak 10 cm a to este nie je koniec :)
skusim este jednu urodu SOG, a ked zase tak vyletia, tak uz pojdem len ScrOG. neviem teda, co presne je myslene tym koeficientom tahavosti - ku Skunk #1 (a zalezi este aj od konkretneho phenotypu) je uvedenych 2-2.5, pochopil som to tak, ze ak ho prepnem v 20cm, ze vyrastie na 40-50cm, t.j. 2-2.5 x velkost pri prepnuti, nie ze narastie este o tolko...
drtikol
taky zalezi na pomeru indica/sativa, ale ten tvuj koeficient mi docela vychazi:D
CubE ZerO
Daj tam SoG. Ale nie 3L kvetinace ale najviac - 1 - 1,5L

napr12x12 cm velkosť - štvorcoveko pôdorisu - vojde ti ich tam dosť - veď sog ma byť sadeny v malych kvetinačoch a nahusto....
Ja asi nejspis pojedu ten ''nevertikalni'' SCroG. na husto naskladany v teda tak cca 1,5 l kvetinacich...... Bude jich cca 16 ... a v te matce prvne 3x Special BIO light - 15W/44cm a potom tak jetse 2 pridam..protoze us podu pres rospocet..........tak co by bylko nej? SoG or SCroG ? a ty zarivky sou f poho?

Jinak zatim moc dik

inf3cti K+
Jahudka!
Santcha - myslim ze do ty matkarny chces davat uplne zbytecne moc zarivek.Rikam ze v pohode ti staci 2x18w tld 965 phillips.Pokavad to vylepis mylarem dovolil bych si tvrdit ze i jenom 1ks by mel na takovej malej prostor stacit.Bejt tebou dam tam 2ks 60cm zarivek uhlopricne jak uz jsi dostal porazeno.Ty biolight zarivky neznam takze se k nim vyjadrovat nebudu.Kazdopadne by teoreticky mely jit..

Nez pridavat svetlo do matkarny to bych ho radsi pridal do casti kde porostes a pokvetes..
a sem se docet taky ze musim davat stejnou odrudu....Tak nejspis zacnu Afhganen...mam jeste early masty, Jock Horror, Voodoo, Shaman

Nabo s cim byste zacli vy?
Jahudka!
Santcha - zacal bych s tim co je mostly indica.To si muzes najit na strankach seedbank..To tam za tebe hledat nebudu..:rejp:
OK...takze do matkarny dam jednu 18w tld 965 phillips uhlopricne a pod nu povesim jeste jednu....

A do hlavni pestirny bach dal (aby tam byla taky truska modre) tu bio light
na zed........to by slo ne?
myslim ale ze ani jedno co mam indica není...ale doma se kouknu...ted sem v praci a sef us nadava...lol
Jahudka!
Santcha - pokavad se tam vejdou dej ty 965tky uhlopricne vedle sebe.Pokavad ne tak bych je dal samozrejme pod sebe ale krizem.No a do rustovy/kvetouci skrinky bych pridal tu biolight..Samozrejme si to udelej jak to vyhovuje nejvic tobe.Ja ti psal jenom muj nazor...Me to pod tema 965 roste vyborne a muzu kazdejch 14 dni fikat z kazdy matky 15 rizku coz jenom pro moji potrebu je az zbytecny..Pokavad bych chtel rizky prodavat tak to by bylo samozrejme neco jinyho a k tomu bych musel taky prizpusobit rozmery/osvetleni matkarny..

-jinak ty 965 svitej prave hodne do modra..Az to je nekdy i docela videt.
sak ja sem rad za kazdy nazor. a myslim si ze mam skoro stejny jako ty... a kdys me radi Jahudka tak to je gut ..Dam 2 965 uhlopricne vedle sebe.... a do hlavni budogvy dam se sodikem 150 1x biolight....tu biolight v hlavni pouziju jen na zacatku tak tyden - 2 ...a pak ju vypnu nechgam jen cervenej sodik
inf3cti
jasne, tie 2x 60cm by sa ti tam mali v pohode vojst vedla seba - a pokial mozes, daj ich od seba co najdalej, aby si mal pokrytej co najviac plochy. davat ich nad seba je myslim zbytocne plytvanie energiou.

ked sa stale pytas, ci su tie bio light OK, ved napis daco o nich, vyrobcu nazov, alebo rovno zozen tu spektralnu krivku. ja som sa napriklad skaredo spalil na Osram Biolux: boli drahe ako krava, teplota svetla vyzerala OK, mali to v Hornbachu zapojene vsetko vedla seba takze boli vidiet, ktore su zltkaste, ktore su modraste, ruzovkaste a tak. Tato mala take jemne nafialovele svetlo, hovorim si, to bude urcite dobre na rastliny, tak som ich par kupil. A potom som sa pozrel na spektralnu krivku, a zacal som si v duchu nadavat, lebo vacsinu toho svetla vyziaria v zelenom spektre, takze si na tie rastliny akurat svietim. Ale zase mam tam dve tieto bioluxky a dve coolwhite, ktore tiez nemaju nejake zvlast ucinne spektrum, akurat su lacne a maju vysoku svietivost, a rastliny su totalne krasne zdrave. takze si myslim, ze 2x18W - ale vhodneho spektra - je na taku plochu uuplne dost. a podobne ako Jahudka - mam klonov omnoho viac nez potrebujem. Ale trenujem si na tych matkach bonsai style, takze je to OK.
jo..takze zacnu s Afghanem- mostly indica

jo a ty zarivky dam do krize protoze mam svoje duvody (zbytecny vysvetlovat)

Ma nekdo skusenosti s Afghanem?
j oa jak je dlouha zarivka i s paticema dohromady? 60 cm+ 2 cm na kazde strane? takze 64 cm?
ano ano ...a nevis nahodou na kolik by me tak vysla ta matkarna (svetla).... za 2 zarivky Tld 965 Phillips 18w...2x 100Kč....A jeste k tomu potrebuju ty tlumivku, patice, startér....

Nevis na kolik to vyjde dohromady?...dik..ja totis nevim ktery ty typy na to pasujou a tak...dikes
inf3cti
daj si tie trubice ako chces, bola by to nuda, keby sme mali vsetci rovnaku skrinku. do kriza to moze byt tiez OK, akurat vacsia babracka pri zapajani. 60cm trubica s paticami na koncoch ma tak cca 62cm, pre istotu to odmeriam, ked pridem domov.

potrebujes:
2x starter 4-20W
1x tlmivka 1x36W
4x patice na trubice
2x patice na starter

no a schemu uz si snad najdes sam, aj tak uz mam pocit, ze to pestujeme za teba.... :D
.................aj tak uz mam pocit, ze to pestujeme za teba....

Jo ...sory jesli te s tim furt nasírám.

Jeste mam dotázek jestli by slo:
2x TLD 965 18w
1x tlumivka 36w V. SCH KSB 136
2x starter 4-22 W
kolik stoji patice na starter?

Dik...to bude tak vse
inf3cti
niee, zas tak to neber. len pripominam, ze vela novacikov sa radsej 3x opyta, nez by 1x hladali. potom je grower plny milionkrat zopakovanych banalit. moderatori to nestihaju mazat, a vela z toho ani nemusi byt pravda, pretoze ludia, ktori by k tomu mali co povedat, si to v tej obrovskej kope ani neprecitaju. cize nie kvantita AJ kvalita, ale kvantita na ukor kvality. preto pripominam, ze treba investovat aj trochu vlastneho usilia - mozno sam objavis nieco, co ini prehliadli.... ja som pred 5 mesiacmi ani nevedel, ako sa pestuje indoor. ;)

patica na starter stoji v Hornbachu okolo 15KC a je takej svetlo kremovej farby. maju ju v polici medzi elektroinstalacnym materialom (asi 20cm od patic na ziarivky) asi 1.9m nad zemou, a kolko vazi to uz fakt neviem. presnejsie uz to fakt nejde :D preco sa tam nemrknes sam?
nechtel bys me tam zajit prosim? :D

ne prdel...dik za rady moc

zatim cau...as budu zacinat pestovat tak udelam fota a budu to dokumentovat na groweru...

tAK MOC DIK...CAU
inf3cti
este maly tip: tie komponenty na ziarivky (tlmivka, patica na starter, patica na ziarivku) maju take zvlastne 'zasekavacie' konektory, do ktorych staci zasunut odizolovany drot a ono to tam uz drzi samo. takze ked budes v nejakom tom elektre, kup si rovno aj izolovany drat s 1mm medenym jadrom, bude sa ti to lepsie zapajat. on sa ten drat ma aj nejaky pismenkovy kod, ale ten si fakt nepamatam, a asi to ani nie je dolezite.
okej....dikec
Halooo? ...Jeste bych se chtel zeptat jestli tu nekdo mel spatne skusenosti s ohnem ve skrini, spise s nejakym skratem elektriky. Nekde sem narazil na to, ze nekdo ''obaluje'' vnitrek skrine sadrokartonem. Tak bych se chtel zeptat:
jestli to mam vubec vysadrokartonovat
nebo jenom skrin,m kde se sviti
a nebo strojovnu


dikes
drtikol
:D na balast k lampe kup pojistku, uzemni to a obcas utirej prach na vetracich a nevyhoris...:D
Thcmh
Pokud budes mit pojistku tak by nemel byt vubec zadny problem, protoze pokud by byl zkrat nebo neco tak by se ti lampa vypla a nic by se stat nemelo :)
Jahudka!
inf3cti - ja prepnul kytky kdyz mely 30cm a ted maj 105 cm i vic..Peknej pruser.Taky jsem predpokladal ze dorostou nejvic 90cm..A to zatim jeste porad rostou..Do konce zbejva okolo 54dni...Uz jsem nucenej ohybat
OK...dikes.....

K cemu je dobre utirani přrachu na vetracich?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma