Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
SCROG ??? má někdo zkušenost??? - Klikni zde pro originální téma
oton
ahoj lidi, postavil jsem skříň, semínka/kytičky rostou asi týden a chystám se rozjet metodu SCROG klasickej horizontální, to znamená mříž s pletivem ve vodorovné poloze, hledal jsem na groweru ale moc toho tady není (jedna větev)
a tak se ptám jestli je tady někdo takovej kdo SCROG provozuje a má s tím zkušenosti, zajímaly by mě rady do začátku, čeho se vyvarovat a tak podobně, určitý vychystávky
abych se nemusel učit metodou pokusu a omylu a aby zbytečně kytičky nešly do prdele, osobně si myslim, že metoda vodorovného SCROGU je naprosto nejlepší, světlo jde hlavně na palice a o to nám jde, ne?! a všechny paldy jsou ve stejné výšce, tim pádem maj stejně světla atd... a i dobré využití prostoru...
livo
doporučuju v galerii scrog seňority lamparez ;) http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=1757
oton
díky za nasměrování :-)

ale můj příspěvek platí furt, nabyl jsem nějak dojmu, že se tady moc lidí SCROGU nevěnuje :-( (nemyslim tim vSCROG toho je tu dost ale ten mě nezajímá)
viridis
Pripojuji se k otonovi, zkusenosti neni nikdy dost. Zatim mi qete v bublaku vscrog - mo tak moc 'v' zase ne, protoze tam neni sam, tak je to spis 'trychtyrScrog', vypada dobre, tak jsem zalozil pred tydnem scrog (10l, pletivo 40x60, vyska 60 cm, 2x Blueberry na kratsich stranach sita). Zatim maji jen 3 patra, neb jsem je zastip, abych mel po 2 vetvicky - jednu na kazdou nohu sita. A cekam....roste.... Vim, ze BB tady nekdo ve vscrog-u delal, ale scrog-u se asi nikdo moc nevenuje. Jestli ano, Zkuste shrnout, co a jak....dik

P.S. nepiste, ze mam hledat, precet jsem VSECHNO...

P.P.S. inteligent se pta - blbec vi vsechno ! :)
carlos
Je fakt, že na groweru ScrOG ještě čeká na opravdovou premiéru. Ještě jsou tu tři zajímavé linky:

Tommyho 250W ScrOG
Ropákův 150W ScrOG
a Coachův 100W ScrOG

Kupodivu všechny jsou hydro v bubbleru. Jinak všechna důležitá fakta jsem se snažil shrnout v článku o Sea of Green & Screen of Green. Všeobecně na ScrOGu není nic těžkého, nejdůležitější je věnovat mu alespoň obden určitou pozornost, trénovat co je třeba a nakonec přesně načasovat přepnutí 12/12.

Projdi si linky a kdyžtak postni své dotazy.
oton
předem děkuji Carlosovi za odkazy!!!

a jak jsi přesně napsal, není to nic složitého, hlavní je správné načasování přepnutí na 12/12!!! (což sem si domyslel po přečtení nějakých textů na groweru)

a to mě také hlavně zajímá, sám jsem prohlížel některé fotky SCROGu a u některých jsem si myslel, že pěstitel přepnul pozdě či špatně, protože palice nebyly ve stejné výšce, byly dost přerostlé, spíš se to podobalo obyč kytce, naopak jiná fota byla nádherná, kupa stejně vysokých palic po celé ploše pletiva!

proto jestli můžete někdo poradit k tak důležitému bodu pěstění, jak a kdy přepnout na 12/12, budu velmi rád, předem dík!
coach
To je asi tezky rict. Kazdej druh ty po prepnuti vyzene trochu jinak nahoru. (sativa x indica). Ja to taky jeste nevychytal. Vzdycky to prepnu pozde. Ale asi to chce cvik.
Coach
oton
jak myslíš že pozdě??? z jakýho hlediska? pletivo je už moc zarostlé nebo co???

trochu se o tom rozepiš, rád bych načerpal zkušenosti od někoho kdo už SCROG jede, abych se vyvaroval hovadin :-)
coach
Nad pletivo by se ti melo dostat jen tolik masy, co ti muze tvoje svetlo prosvitit. Pokud ti toho tam vyroste vic, je to neekonomicky. Coz v mem pripade znamena pri 100W asi 20cm. No a treba ted pri mem druhem pokusu tam stejne mam asi 40cm. To znamena pozde prepnuto.;)
Takze taky zalezi i na sile svetla. Kdyby se mel rict prumer, kdy prepnout na kvet, tak bych rekl, ze chvilku po tom, co ti prvni vetve dorazi k mrizce. Pokud jim mas 20cm vysoko, pocitej ze ti to jeste tech cca 40cm vyroste.
Coach

[Edited by coach on 26-11-2001 at 08:39 AM]
Ropak
Taky se zkusím podělit se svými zkušenostmi. Jenom poznámka na úvod - nejedu hydro, ale 100% kokos.
Jinak Scrog používám z dob 150W výbojky kvůli výnosu. Teď jsem poprvé jel 4kilo a protoze mám malý prostor, tak to pletivo používám jako rovnátko na větve. Různým proplejtáním zajišťuju dokonalý rozprostření větví po mém malém prostůrku. Přepnutí na květ probíhá v momentě, kdy celý pletivo zaroste. Po přepnutí nahoru vyrostou akorát části větví, na kterých budou palice. Jinak poměrně důležitá rada - udělějte si dřevěnej rámeček a ten vyplejtejte vlascem, nebo režno nití - líp se to potom zklízí a zase se to dá během chvíle vyplést. Jinak provnání růstu:
Pod 150kou jsem měl 2x Durga Mata a pletivo zarůstalo víc jak měsíc.
Pod 4kilem mám 2xNebula, 1x Nord.Lights x Super Skunk, 1x Hemp Star a 3 x Blueberry a zarůstalo to přesně týden...
Teď už s těma kytkama můžu vyrazit na Baseball, mám to tak za 14...
TommyBoy
Vsem co vahaji jestli jit do ScroGu vzkazuju, jdete do toho... :smoker:
Je to jednoznacne vychytana metoda, ktera vam zdarma (jen diky Vasi pozornosti a snaze pri propletani vetvicek) zvysi vynosy, radost z pesteni a ja nevim co vsechno jeste.... :wink:
2 Ropak: Jednoznacne s tebou souhlasim chlape, vlasec nebo nylon vlakno, mi pripada lepsi nez pletivo (taky jsem to ozkousel v praxi)... viz Tommy's ScroG Rozhodne s tebou nemuzu souhlasit ze prepinat je dobry az po vyplneni pletiva, :rolleyes: protoze kytka vyroste cca jednou tolik (alespon dle mych skromnych zkusenosti)....
2 Carlos diky za opravu ve vyse zminenym threadu ale nevsim sem se driv... HEHE
2 oton & viridis a dalsi... Nacasovat prepnuti na 12/12 je dulezity, dle rady zkusenych nech vyplnit kytku pul plochy pletiva a prepni.... :wink: Sam sem, ale vyzkousel, ze to jde i jinak prepnul sem a kytka jeste v pletivu nebyla a vyplnila ho velmi pekne az moc (ale kdyz se budes snazit budou vetvicky v Scrogu delat co chces ty a to je zacatek vitezstvi)... Porovnej fotky ze zactaku myho threadu a tu na konci..
Priklad prerostlyho a nezvladnutyho ScroGu je zde http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=1899 prepnuto pozde a skoro vubec nepropleteny vetvicky pletivem.... :wink: Nicmene autor to sam dobre zanalyzoval a priste uz se mu to nestane.. :wink:
Ted pojedu ScroG s drip systemem ve stejny skrini jako pred tim ten bubbler, takze takze bude srovnani... Vcera sem to prepnul a opet nejsou kyti jeste ani zapleteny do pletiva, uz se tesim az je tam budu plest.. Zkusim to nafotit...
Zatim zdar Tommy

At zije ScroG.. :sun:

[Edited by TommyBoy on 26-11-2001 at 11:42 AM]
oton
děkuji ti za cenné rady! :-)
sám začínám poprvé se SCROGEM, (kytky jsou 12 dní staré) a podle toho co sem kde vyčet a hlavně podle obrázků si taky myslim, že SCROG je stokrát lepší a vychystanější metoda na skříň, už jenom kvuli tomu využití světla, světlo jde rovnoměrně na palice!!! to se ti nikdy u klasické rovné a vysoké kytky nemůže podařit, dolní paličky budou mít vždy míň světla než ty na vrhcholu kytky
a hlavně si myslim, že se mnohem víc využije slabší lampa, zatim jedu pod zářivkama, na květ chci přidat 150W sodík + dvě zářivky na dobarvení spektra (plocha asi 4 čtvereční stopy)

jdu do toho, dnes sem koupil vlasec a budu pomalu makat na mříži

jak máš mříž vysoko od květníků??? cca 20 až 25cm??,
za jak dlouho ti kytky dorostou k mříži???
a za jak dlouho máš tak na půl vyplněné pletivo a přepínáš na 12/12???

přibližné odpovědi na tyto otázky by bodly, (vím, že u každé odrůdy a síly lampy se to bude lišit ale pro informaci je to dobré)

předem dík Oton
TommyBoy
To na co se ptas...
a) jak máš mříž vysoko od květníků??? cca 20 až 25cm??
..... to je videt na obrazku... Vyska pletiva byla priblizne tak jako je ten pahejl... Jinak sem to resil v threadu Tommy's ScroG se Senoritou L. [nechci te buzerovat, ale zkus lip cist]...


b) za jak dlouho ti kytky dorostou k mříži???
.....mříž neni u me fixni tzn. dam ji tam kam potrebuju kytky do ni nedorustaji, a kdyby mi pres ni prerostly coz se stalo, prestriham vlasce a dam ji vyse nebo nize podle potreby.. :sun: (to je vyhoda, a nevyhoda pletiva je ze ho takhle prendat nemuzes)...
Vegetacni faze pokud si myslel jak maji kytky byt vysoke stare nebo co. Zalezi to ciste na tvem uvazeni a moznostech (vyska skrine atd.).

c) a za jak dlouho máš tak na půl vyplněné pletivo a přepínáš na 12/12???
.....ted uz se mi zda ze ty moje posty nectes :mad:, pletivo nevyplnuju prepinam uz v utlem mladi kytky, kdy se ji o PLETIVU ANI NEZDA... A dobu jak dlouho rostla nema cenu uvadet, protoze u tvych kytek z jinych semen to bude uplne jiny.... Ale pro tebe.. prepnul jsem kdyz byla kytka 15cm vysoka, vegtacni faze cca 30dni OK?
Takze hodne stesti a vice pozornosti.. Preju.



oton
sorráč, že sem se tak vyptával, ale dle tohoto tvého textu "oton & viridis a dalsi... Nacasovat prepnuti na 12/12 je dulezity, dle rady zkusenych nech vyplnit kytku pul plochy pletiva a prepni.... "
sem si myslel, že jsi to podal jako dle zkušených... a tím jsi myslel sebe, proto sem se ptal za jak dlouho ti kytky vyplnily půl pletiva a pak si přepnul, chápeš

asi to špatně vyznělo, snad už mám dost informací, a už nebudu otravovat

i tak ti děkuji za rychlou odpověď! :-)
Aloo
Líbí se mně to, jak se to tady správně rozfrčelo. Toto je přesně z těch treadů, který sou přečtený za 1 min. Abych nepsal jenom samý pičoviny, tak sem zkusím napsat o SCRoGu, co jedu teď já NAPOPRVÉ - tzn.NO PROFI FARMER !!!!!

Žádný složitosti, hlavně žádný složitosti v tom nehledat.
Mně to teď začne dorůstat ke mřížce a jak píše Tommy Krusher, do poloviny pletiva. Na těch fotas sou vidět zkušenosti. Aprostě se ty konce chystám natvrdo cpát při růstu do těch vzdálenějších ok.:frog:

No a v takovým dobrým tématu si to bezva utvrdíš !!!

Zdar a K+ všem

Aloo



[Edited by Aloo on 14-02-2002 at 08:43 PM]
Trochu starší téma ale což..
Nemáte někdo zkušenosti s osvětlováním listů pod mříží? přece jenom ta kytka z nich žije a kdyby pod mříží byla třeba 150w CFL tak by měla dát víc nebo se pletu? samozdřejmě by to chtělo nějaký ofuky na spodní patro.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma