Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Marihuanové zvracení :-) - Klikni zde pro originální téma
Apofiss
http://www.osel.cz/index.php?clanek=969

Kouření „trávy“ vyvolává zvracení trvající celé dny
Pravidelný přísun látek z konopí u někoho vede k opakujícím se a dlouhotrvajícím záchvatům dávení. Dá se však zmírnit sprchováním horkou vodou.

Praktický lékař Dr. Hugh Allen z Mount Barker Hospital v jižní Australii se svým týmem informuje o syndromu opakovaných dlouhotrvajících obdobích dávení. Informace vyšla v časopise „Střevo“ a Allen v něm zveřejnil, že se s prvním takovým případem setkal již na konci devadesátých let. Tehdy za ním do ordinace přišel pacient po těžkých záchvatech zvracení. Pacient dávil téměř nepřetržitě po dobu tří dnů a byl na tom tak zle, že musel okamžitě do nemocnice, kde mu „kapačkami“ doplňovali tekutiny.
Zhruba po třech měsících se to celé opakovalo a pacientovy zvracecí epizody se stávaly častějšími, až se nakonec objevovaly každý měsíc.
Pacient byl kuřák marihuany. Začal s ní ve svých devatenácti letech a zpočátku neměl žádné problémy. Jeho denní spotřeba se pohybovala okolo 30 jointů. Problémy s dávením u něj začaly když mu bylo 22 let.
K Allenovi se náhodou doneslo, že se pacient p svých pobytech v nemocnici choval podivně - stále se sprchoval vařící vodou. Sezení pod sprchou se u něj stalo posedlostí, oddával se mu až patnáctkrát denně a evidentně mu to ulevovalo od bolesti.
Po více než roku trvale se vracejících dávicích záchvatů se Allenovi podařilo pacienta přesvědčit, že na vině jeho problémů by mohlo být kouření marihuany. Pacient slíbil „že jo, že to teda zkusí“. Devět měsíců abstinence byl klid a jeho záchvaty vymizely. Déle si ale pacient drogu nedokázal odepřít a ke svým jointům se vrátil. Dva měsíce nato už zase „blil jako Alík“.


Zvracení jako charakteristický jev
Allen začal prošetřovat své podezření, že chronické používání marihuany může stát i za dalšími nevysvětlenými případy zvracení. Zajel do jižní Austrálie, kde zákony dovolují mít při sobě malé množství drogy pro osobní použití a hned měl takových případů devatenáct. Všichni „hlulili trávu ostošest a tu a tam se vyzvraceli z podoby“. Pět z těchto pacientů, se nepodařilo přesvědčit, že by za jejich „obracením se naruby“ mohl být jejich „koníček“ a účast v pokusu odmítli.
Dalších pět kuřáků bylo z pozorování vyloučeno, protože by za jejich potížemi mohla být jiná příčina a ta by mohla učinit výsledky nevěrohodné - jeden trpěl schizofrenií a další čtyři brali i další drogy.
Zbylých devět pacientů z jihu (+ jeden ze Sydney), se podrobilo sledování. U všech se vyskytovaly ty samé potíže a Allen si již byl téměř jist, že to nemůže být náhoda.
Z deseti zmíněných kuřáků marihuany, jich nakonec vydrželo krátce abstinovat jen sedm. Těmto sedmi statečným vymizelo i jejich zvracení. Jakmile ale jejich statečnost ustoupila chtíči, po určité době hulení se k nim vrátily i jejich obvyklé „vrhací“ problémy.
Allen poruchu odborně pojmenoval na „ Canabinoid hyperemesis“ (marihuanové zvracení). Z jeho pokusů se dá usoudit, že postihuje asi 1% trvalých kuřáků marjánky. Toto číslo ale nemusí být přesné, protože cílem této malé studie nebylo zjistit kolik jich tento syndrom postihuje, nýbrž zda mezi konopím a zvracením je souvislost. A ta, jak se ukázalo, je.


Tělesná teplota
Z pokusů na myších je známo, že marihuana snižuje tělesnou teplotu. Zdá se, že s poklesem teploty těla se mění i chování střev a to způsobuje ony žaludeční potíže. Celé to funguje asi tak, že látky obsažené v konopí, možná kanabinoidy (zatím se to přesně neví), se zřejmě váží v hypotalamu, protože ten řídí tělesnou teplotu. To také vysvětluje, proč těmto lidem dělá dobře horké sprchování. Zvyšuje tělesnou teplotu a to zřejmě napomáhá obnovení správné motility a funkce střev. Více toho zatím ze studie nevyplývá, bádání však pokračuje a my jej hodláme sledovat.
tak toto som nemal citat teraz budem stale cakat kedy sa poblvem :( ale zas nefajcim 30 jointov denne... tak neviem...
Apofiss
Naštěstí se to má projevovat jen u 1% kuřáků.A to těch co daj pár G denně,takže u nás se to bude týkat jen velmi omezené společnosti :D
nojono
nic podobného se ně v životě nestalo..... :-)
expiry_date1
Mne sa to stalo len 2x.Raz,keď som prvý krát húlil kvalitný indoor a raz,keď som spapal koláčiky a keďže som to nepoznal a po pol hodke nič,tak som šupol nejakých 7 bongáčov z takého slabšieho shitu,no a potom to prišlo,ledva som sa dokázal postaviť z postele:D
Takže len z mojej neinformovanosti:)
Takže asi nepatrím medzi to jedno percento:bravo:
moswa
jojo, každýmu z nás bylo někdy tůze špatně což? mě to taky párkrát ulítlo no...ale teď z toho mam fakt prdel:D
wendy
po hulení sem blila několikrát a musim říct že je to dost namáhavý:) člověku je po tom mnohem víc zle než po chlastu třeba a hlavně sem se pak nemohla ňákou tu hoďku skoro vůbec hejbat...

teda ale několikadenní dávení to sem opravdu nezažila
flunk
Leják bol riadny,ale v kombinácii s chlastom.:death:
Thcmh
Kdyz jsem se totalne prehulil tak se mi stalo, ze jsem hodil grcku, ale pak to bylo OK :D
Janísek
Jakože haluz. Mě se to lidi stalo a to předevčírem(?). normálně sai nabořím sklo na psaní..jako vždy a - grc a bylo to! žádný dávení několik dní, jak se tady psalo. ale letětlo to ven....sakra:rejp: dneska to zkusím zas. A jestli ZAS! - tak dám pauzu a nebo se budu koupat ve vařící vodě:frog:
Janísek
OT - sklo na spaní. Ne psaní....co dodat?:smoker:
inVALIDa
ja blil jen z mleeka...
ale pamatuju jaxem zahulil na konci Antibiotikove etapy... Sli jsme do lesa ve tme... a mi bylo tak blbe ze jsem sednul na kraj lesa a cekal sam potme...(s vedomim ze tam budu dlouho)
kamosi zatim běsnili v Lese.... No a jak se vratili taxem nebyl schopny chodit... (Byl ale bylo mi tak blbě že bych radsi lezel v blátě nez nekam sel..) Tak jsem se zaklesnul 2ma kamosum do ramen a odtahli me do stanu :D !!!!!!!! Po cca 2h. spanku jsem se probral a byl uplne ready...

PS: Takove stavy jak pise typek nahore... jsem mel z Tramadolin Hydrochloridum... no nevim nepral bych nikomu....
Zelda.cz
Mi 1x. Bylo to, když jsem hulil po velmi dlouhé době.
UdL
Tywe - mám kámoše - takovej hulometr. :D Když je dobrej model, celkem silně namíchanej a standartně si naloží, natáhne ho jaxwině! :D :D :D

Ještě se teda nepoblil, ale občas to tam v něm zazní všelijak... :D :D :D

Každopádně musím podotknout, že to je asi svým způsobem prase, protože většinou si nakládá tak dlouho, dokud ho právě nenatáhne! :D

EDIT:

přišla mi PM, co že to znamená to natáhnutí. :D :D :D Takže pro vysvětlení... :D :D :D ... natáhnutí dle UdL - simulace zvracení bez zvracení způsobená fyziologicky nebo manuelně. :D :D :D
Apofiss
No mě to dostane tak jednou za čtvrt roku.Vždy to ale souvisí s jídlem :D....nebo pitím:D......:D:D:D
cosecha
ty vado po třiceti jointech bych hodila šavli taky....hustej týpek.
PsYcHo84
Vcera jsem nabil 3 skla pro 4 lidi - meli jsme predtim kazdy 4 pivka - 3 zustali ok a jeden po 15 min zacal menit barvy - vystridal vsechny odstiny zelene, cervene az nakonec zustal u bile, nacez se zvedl a stravil 40 min na zachode, kde zvracel tak usilovne az mu praskla zilka v oku. Zvlastni.
Ja jsem z huleni nikdy nezvracel ani jsem nemel nabeh. Bylo mi mockrat strasne spatne, ale nikdy to nebyly problemy se zazivanim.
Ghettochild1
To musi být tak 5gramu silnyho modelu................nebo když začínáš a tělo nní zvyklé.......:)
PsYcHo84
Jako bylo to moje huleni a nebyla to zadna 2. jakost. Ale nebylo to ani to nejlepsi, co jsem letos/loni vypestoval.. takovy muj standard.. a ten typek by mel mit telo zvykle, nehulil poprve ani naposled ... asi naka spatne konstelace hvezd, nebo nepriznive bio :)
loweNature
30 jointov za den?????(ti musí jebat) sorry za výraz ale hned ma to napadlo ... no mne sa cisto len z hulenia potykovať nepodarilo,ajked zopar krat som mal fakt na mále:frog: .Horšie je to s kombinaciou s chlastom-to som sa už nagrcal...:p:
Hyena
Šavli bych hodil i po 30ti retkách denně... čehokoli. Po dvaceti mě jen bolí hlava. Ale jeden dva špeky mají opačnej efekt... zvlášť dobrý je aplikovat na kocovinu. Zvyšuje mi to chuť k jídlu a uklidňuje žaludek. Nebo v kombinaci s kolou.

Jo, někdy se díky dobrý konstalaci cigár, chlastu a jídla pobliju jako prase i vícekrát za večer. Byl sem na vodě, a poblil sem se tam každej večer, ale to bylo spíš počtem piv a cigár v tom vedru. Jestli je na to někdo ujetej, tak můžu poslat záznam asi půl minuty. Dvě šavle vyvolaný jedním prstem :D:D:D:D asi 12MB
Vladbur
Nesmí se hult na lačno,nebo když celej den nejíte,a pak si zahulíte,tak je jasný že se zeblejete,a musí se taky pít,protože hulení dehydruje,což je jediná nevýhoda.
Vladbur: hm, nesmí se hulit nalačno... to mi teda vysvětli, jak to, že je tolik blbů, jako jsem já, kteří to po cytostatikách nalačno hulej, PROTOŽE JE JIM BLBĚ A VYBLIJOU COKOLIV, CO DO ŽALUDKU HODĚJ :rolleyes:. Další super informativní rada od Tebe.
Reggaemanista
citace:
Původní příspěvek od Vladbur
Nesmí se hult na lačno,nebo když celej den nejíte,a pak si zahulíte,tak je jasný že se zeblejete,a musí se taky pít,protože hulení dehydruje,což je jediná nevýhoda.

Zeblejeme jo ? A z čeho, z toho nic co jsme do sebe hodili ? Přemýšlej trochu...;)
nojo, když se hulí třicet džonů denně, nesmí se divit že zvrací, to bych asi zvracel taky
Ferdinand Bongo
citace:
Původní příspěvek od Reggaemanista

Zeblejeme jo ? A z čeho, z toho nic co jsme do sebe hodili ? Přemýšlej trochu...;)


no doblvat zrovna nee...ale nevolno z hulenia na prazdny zaludok moze byt...teda parkrat mi uz bolo zle aj ked som pol dna nezral (alebo malo) a potom po sebe vyfajcil niekolko cig...
Ježíš
hmm dalsi znicujici zprava o dabelske marihuane ;) hulim 9 let a celkem fest a nikdy-NIKDY jsem se po trave nepoblil. Verim ze kdyby na nejakeho hulice treba v mongolsku trava pusobila zpusobem ze by se po ni vzdy posral, nejaky novinar by to jiste vyhmatnul a predlozil to jako prokazany fakt-po trave se poserete :D A tech 30 jointu? To asi nedelal celej den nic jinyho nez palil brka, vychazi mi to prumerne na 2 za hodinu. Takovou praci bych chtel taky, tester jointu :rejp:
piiit
pri zvracani a daveni doporucujem pouzit nonspu, uvolnuje krce hladkeho svalstva....
a k tomu marihuanovemu zvracaniu: nikdy som z travy neblval ale minule som mal na male, bo som isiel hulit ked mi bolo zle... navyse to bol dost stiplavy model, tak to bolo fakt huste, ale nakoniec ked som prezil tu prvu minutu, tak mi uz bolo dobre.
brambora
je ja sme se jednou takhle poblil doma na koberec ale nehoraznim zpusobem to byli zacatky hulili sme asi 4 jointa a kdyz mi kamos posilall shota tak sem to nevydrzel a zvracel sem asi 5 min na koberec abylo mi to uplne jedno bylo mi nehorazne spatne ale pak to preslo abylo mi dobre. NE JAK PO CHLASTU!
ganjik
Hmmm, tak to jsem tu asi jediný, který patří mezi to 1% ...
Sice nezvracím, ale to co je v prvním příspěvku popsáno, dobře znám - s dávením už minimálně rok bojuji.

A vzhledem k tomu, že mám mezi svými přáteli dva, kteří mají obdobné obtíže (přičemž jeden je na tom o dost hůř), neviděl bych to na "... dalsi znicujici zprava o dabelske marihuane ..." [Ježíš] či na nesmysl typu "... To musi být tak 5gramu silnyho modelu................nebo když začínáš a tělo nní zvyklé...... ..." [GhettoChild1]

Pro nevěřící Tomáše doplňuji argument, že těla opravdu zvyklá jsou a právě v tom bych viděl ten problém.
Tayem de Tox
No zpráva to je sice jak z Hromu, ale já se musím přiznat, že něčím takovým, v menší míře, trpím. Když dávám ty svý bambára, natahuje se mi poměrně často. Ale spíš mám pocit, že to je zanesenejma trubkama - prostě bordelem, co mě dráždí a vyvolávý lehčí dávení. Ještzě jsem se při tom ale nepoblil (resp. jednou ráno jo, ale to bylo spíš tím, co mi zbylo v žaludku z přdešlé noci + jedno po zeleným mlíku jsem dostal totální žrací horečku a futroval sem se, dokud jsem prostě nebyl uplně na prasknutí a nejednou hup a bylo to venku :D ...taxem moh baštit dál :) )

Taky ale moje denní dávka je určitě desetkrát menší, než toho sledovanýho bamerickýho Blejka... :)

Hmm.. takže se hlásím do statistiky... 8/
kouba
no musim teda konstatovat ze 30 brk dene bych nedal co vim tak 3-5 brk a vecer jsem myslel ze se odvezu do kromclu .... muj nazor je asi takovi ze si to zvraceni vylozene zaslouzil protze je to trosku rozmazlenost hulit 30brk dene lide by meli brat brka spis jako spestřeni a ne jako samozrejmost i kdyz z vlasti zkusenosti vim ze kdyz se sklidi out. tak to neni tak jednoduche ...... vyvarujme se tedy takovych hlouposti a dokazme ze se umime ovladat a nejsme jako zasrani vetaci kteri potrebuju svoji davku co dve hodiny a udelaji proto cokoliv. peace.....
MadEGGA:()
mno ja zvracel ciste z huleni tak 2x. Mno pokazde to byl vzorek Budha. :)) heh. ted kdyz slysim ze ma nekdo budhu, tak se radeji zdrzuju hlasovani. Tyhle indiky moc dobre nesnasim.
zmetek
Ze samotnyho huleni sem nezvracel nikdy, mam ale kamose kterej ve 3 lidech zhulil asi gramovy brko nakyho skunku, to mu nejak neudelalo dobre a celej zbytek dne uz jen zvracel. Jinak normalne huli a v je pohode. Ale me je obcas z brka taky spatne ale to je spis tabakem, protoze sem nekurak.
Tayem de Tox
Tak a já už ty svý náběhy na blitku nemám... takže to bylo jasně podzimní enormní spotřebou-přemírou thc§
Protest
nikdy jsem se ještě z hulení nezablil a myslím, že ani nezabliju :rocket:
MadEGGA:()
mno nebulu sem myslim jeste nehulil. ale na me takhle pusobijou indiky a hodne hnojenim vyhnany palice. Kazdopadne THC je "jed" a tahle reakce je podle me jenom vysokou prirozenou reakci tela na latku, ktera do nej nepatri.
nojono
Ja jsem zvrace 2x a to po Nevilles Haze a El niňu .. v obou případech jsem ale měl po huluní cigaretu, což u mě není zvykem.. jsem totiž nekuřák. Možná za to mohl nikotin na který není tělo zvyklé.
MastaHBlastaH
po huleni som grcal len raz,bolo to este niekedy v zaciatkoch,bol som vypukany jak delo a mal som extremne suchoty a najblizsi obchod bol asi 20 min odomna.... bol som asi prehuleny
lysina
to ja se zeblil po jednom jointu,ale to sem zacinal..skoro sem se vyblil v buse dyz sem jel ze skoly,ale skoro kazdej muj kamos se takhle vyblil dyz zacinal..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma