Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Konopné Umění

 
Lennonova zeď Praha - Klikni zde pro originální téma
papaja
dejte šanci míru

tento thread věnuji Johnu Lennovi:angel:
Chci zde publikovat fotografie a postřehy z lennonovy zdi na Kampě v Praze. Lennova zeď má pohnutou historii. Po smrti Johna Lennona se místo na Kampě stalo poutním místem. Lidé z celé republiky si zde dávaly sraz, popíjeli vínko, hrály na kytary, kouřili trvěnku...Ale také dostávaly rány obušky od komunistických fízlů, byli zavíráni za účast a organizaci tradičních setkáních 8. prosince. Tato setkání se proměnila v spontánní volání po svobodě. Jeden rok dokonce demonstranti prošli půl Prahy za volání hesel po svobodě, odzbrojení a míru.
Doporučuji prostudovat knihu 3 autorů-Petra Blažka, Filipa Pospíšila a Romana Laubeho s názvem Lennonova zeď...
John Lennon celý život užíval konopí. [Jeho spoluhráč Paul McCartney se dodnes účastní koncertů za legalizaci konopy ve Velké Británii]. Jejich hudební odkaz snad není třeba připomínat.
Budu rád za Vaše příspěvky- fotky, vzpomínky atd.
papaja
děkuji lidem jako byly Ota Veverka, Vladimír Merta, Jakub Noha, Standa Penc....ti všichni jsou spjati se zdí
Ota Veverka se svým slavným projevem proti komunistickému režimu, zatčen a odsouzen.
Vladimír Merta hrál v roce 1988 u zdi velmi odvážně...
Jakub Noha pravidelný hráč a znalec johnových písní.
Standa Penc zakladatel Mírového klubu Johna Lennona, vězněn za organizování demonstrací proti režimu v roce 1989 / na fotce/.
papaja
policisté několikrát zeď přemalovávali, ale lidé vždy znova zeď pokreslili
papaja
na zdi je možno napsat slogan, vzkaz..
papaja
ba i sodomista cosi vyplodil
papaja
8.12. to bude 25 let co odešel dveřmi do jiných dimenzí John Winston Lennon a na kampě budou zas lidé hrát, popíjet a pokuřovat...třeba se tam potkáme
ty vole husty jsem nemel ani tuchy o necem takovym ale fotky super rozhodne nekdy zavitam
papaja
to deth.
zavítej
je možno odsud jít na procházku tak jak já
*1,2,3 ..Lennonova zed,
*4...malá strana,
*5,6,7...pohledy z karlova most
*8....nakonec lze skončit pod petřínským parkem v klubu újezd
r-man
No jo, Ujezd, muj oblibenej pub...co my se tam s kamosema nachodili, nasedeli nahore v okne a nakourili :-)
jojo taky sem tam parkrat byl :-) jednou sme tam sli zakalit a zrovna za 15 korun :-) koncert totalni nasazeni a k tomu silenej spina proste super klubik
papaja
jojo spina a jeho kolovrátek
papaja
8/12/2005
vzpomínková slavnost
hrálo se
zapalovali svíčky
třepalo se zimou
fajn
papaja
Odpůrci policejního zásahu proti účastníkům technoparty CzechTek demonstrovali 10. prosince v Praze na Kampě.
foto: ČTK/Michal Krumphanzl



Den lidských práv, připomínající 57. výročí přijetí Všeobecné deklarace lidských práv OSN, využily v Praze nejrůznější skupiny lidí k demonstracím. Svá sociální práva hájili například bezdomovci, za vyšetření policejního zákroku zase demonstrovali příznivci techna. Za právo na svobodný názor ohledně holokaustu manifestovali pravicoví extremisté.

10.12. 2005 19:01
PRAHA - Nacionalisté na sobotu zorganizovali hned dvě demonstrace. Před rakouským velvyslanectvím podpořilo asi 50 lidí v Rakousku zatčeného britského historika Davida Irvinga. Je stíhán za popírání holokaustu. Popíral totiž existenci plynových komor v nacistických vyhlazovacích táborech. Podle extremistů ale jen "zpochybnil některá historická dogmata".

Pravicoví extremisté se na demonstracích přímo k holokaustu nevyjadřují, tvrdí, že jim jde pouze o svobodu slova a právo na názor. "My tady nejsme proto, abychom propagovali nějaký neonacismus či zpochybňovali jakýsi holokaust," uvedl organizátor jejich akce David Macháček.

Před slovenským velvyslanectvím vystoupili titíž pravicoví extremisté proti razantnímu postupu slovenské policie vůči ultranacionalistické Slovenské pospolitosti.

Bezdomovce podpořili komunisté
Za lidská práva demonstrovaly asi dvě desítky bezdomovců. Přišli je podpořit i mladí komunisté a členové organizace revoluční mládeže. Pořadatelé uváděli, že bezdomovci mají sociální práva, například nárok na přiměřené bydlení a na základní zabezpečení, když se dostanou do situace, kterou nejsou schopni sami zvládnout. Účastníci akce také drželi minutu ticha za své zmrzlé kolegy.

Nejhojnější účast v sobotu měla demonstrace za vyšetření zásahu policistů na technoparty CzechTek. Na pražské Kampě se sešlo asi tři sta lidí. Tvrdí, že kvůli zákroku nebyl dosud obviněn jediný policista, je naopak stíháno 18 účastníků taneční akce. Po ukončení krátkého protestu se asi stovka technařů vydala k úřadu vlády.

ČTK
Johnny Von Kris
jedna votazka..... ma cenu vubec demonstrovat ci dokonce "protestovat" ?
jo si renete kdyby byl kazdej ako ja tak sme zase nekde v XXX ale co probehlo takovejch akci a dusledky se jen tezzzko nalejzaj

zeby byla vzajemna demokraticka tolerance mezi vladnouci slozkou a celou (no celou asi nikdy ne) spolecnosti? rekni si co chces my to stejne resit nebudem. mame toho moc chlape he... :]
papaja
možná znáš poučku z teorie chaosu

mávne motýl nad Pekingem
zítra je zemětřesení v jižní Americe

jo ale slaba ucast na ty demonstraci a smesny je ze z toho poctu policistu kteri na cz tekku porusili zakon nebyl nikdo obvinen :confused:
a ze to rozhodne nebyli jen 4 je jasny asi vsem>>>
FUCK THIS POLICE TERROR FUCKERS
FREEDOM FOR ALL!!!
Johnny Von Kris
to papaja :
pravda...
ale ked si vodymslis sracky kolem tak kazdej zije pritomnost..
a metafora pres motyla s tim ze kazda pricina ma dusledek a navopak no.... no... taky se da vo tom pochybovat.... a posledni soud bude zrovna den po té co umres... takze taky nic...
ale ked bych byl z prahy, cih bych tam, mozna bych jen prosel....
mir
Skřeťák v Sudu
tak sme tam byl normalne pres den bylo tam par lidi a par svicek, kdyz sem tam tak stal tak sem neslusne poslouchal pres rameno a bavili se tam dva cipove ajeden povida ze vloni tam k svickam prihodil par palicek luxusniho skera a vydrzeli tam az do druhyho dne)) takova docela pekna story.
Byla to moje druha navsteva u Lennonovi zdi...
Skřeťák v Sudu
Nechces snad rict ze sem videl tebe?:D
papaja
Breinwolf mi ukázal volně přístupný fotky z demonstrace
tak je postuju
zvláštní, že opět policisté "kohosi" hlídají
Breinwolf
Vzpomínat na Lennona jsem ještě nebyl, protože jsem o tom nevěděl. Na demošce proti výsledkům vyšetřování zásahu na cz05 jsem ale byl.Byla to pěkná demonstrace, sešli jsme se, vyjádřili názor, dali nějaký to brčko a ozdobili stromeček a v pohodě se rozešli.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma